11612

Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |

Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |

• sikura
    Hmmm, így kicsit bele olvasgatva a fórumba , jobbnak látom ha pontosítok egy kicsit :P
    Én csak egy normál merev keretes szerkezetet akarok csinálni. Csavaros rögzítésre gondoltam, h könnyen szét és összeszerelhessem, ha helyzet van!
  • sikura
    Sziasztok!
    Egy kis segítségre lenne szükségem, ugyanis cockpit építéshez keresek tervrajzokat + hasonlókat amik alapján én itthon összebarkácsolhatom magamnak :P
    Légyszives privátban keressetek ,mert sajna csak nagyon ritkán vagyok net közelben!
    Előre is köszönöm!
  • milk41
    D-BOX CES 2007
  • pointer4
    majdnem :)
  • MaSzKa
    cipio:D
  • pointer4
    Ilyet kéne még összedobni egyet :)
  • pointer4
    welcome :)
  • milk41
    kösz:)
  • pointer4
    If #711 is TRUE, GOTO #692
  • milk41
    ma nagyon nem megy a képlinkelgetés...
    ittvan még1x:

• pointer4
    #688 ilyet ?
  • milk41
    ilyen csapágyat hol tudok szerezni?

akit érdekel a projekt(nem az enyém)
  • Pitti
    Na igen, nekem is mosolyt csalt az arcomra mikor néhány hónapja véletlenül odakeveredtem :) De akkor is azért, mert az a hír járta, hogy van nekik egy force-dynamics szimulátoruk... aztán nyoma sincs :)
  • MaSzKa
    XDXD
  • pointer4
    Ari :) megcsuffasztott g25, a szegény.. :)
    40Ft/perc. Múltkor elaludtam itthon a szimuban :) Az drága éccaka lehetett :)
  • MaSzKa
    http://szimulatorterem.hu/
  • Pitti
  • pointer4
    Aaz, imádtam amikor írta, hogy wreck.... :D és lenntmarad a kasztni a földön :D
  • Pitti
    dehogynem, ott van csak igazán Z irányú damp effekt :)
  • pointer4
    Most akkor nem játszul a stunt car racerrel, angy ügy. Csak ilyen földhöz ragadt autos játékokkal amik az úton mennek :D
  • Pitti
    Igen, ezt mondom én is ;) Csak így meg nincs Z irányú függőleges mozgás, pedig nagyon bírnám :)
  • pointer4
    Hát ha középen van alátámasztva, és azon átbillenteni, akkor csak 100 kilót kell emelnie-se :D
  • Pitti
    Azzal egyenlőre megvárlak
    Mert tartok attól, hogy kevés lesz a kompresszor :)
    Meg aztán a pneumatikus hengerek a force-gynamics féle konstrukciót nem hiszem, hogy bírnák. Ugyanis ott a hengerek nem forgatják a súlyt egy fix forgásponton, hanem konkrétan emeli a 200kilót...
    Úgyhogy csak az jön számításba amit te is csinálsz, de úgy meg kimarad a Z irányú mozgás ami csak 2DOF :)
  • pointer4
    Használt pneumatika?
  • Pitti
    Nos, a "force-dynamics" féle szimulátor megépítéséhez szükséges aktuátor darabja ~200.000 magyar forintért beszerezhető. Viszont ez nálam nem nagyon fér bele a hobby kategóriába így azt hiszem halasztom a dolgot :)
    Ha volna rá kereslet érdemes lenne vele foglalkozni, de ennek annyi az esélye mint kétlábú sünnek az autópályán :)
  • pointer4
    Hjaaa, monnyuk van vagy 5 perc mire 6 barra feltölti a kompresszor.
    Viszont vagy 40 végigmozgás kell hogy kimerítse töltés nélkül 2bar-ra. 2 bar alatt kezd lassulni.
  • Pitti
    És hogy muzsikál a nagyobb tartállyal? Jobban bírjá már szusszal? :)
  • pointer4
    Tegnap csináltam a kapcsolótáblát :) Ma holnap be is kötöm. Hétvégén meg röfit festettem :D Mert kellett egy nagy tartály, viszont felkellett kicsit újítani :D
  • Pitti
    Ehh, ez tiszta jó :)
    Amúgy hogy állsz? Nehogy eltitkolj valamit :)
  • pointer4
    Itt , van neki 25mm tengelyre is.
  • Pitti
    Nem kispályás otthoni játékterem :):)
    az a helikopteres játék a végén, micsoda?
  • Pitti
    hol a jófenébe árulják ezt 1350-ér? ...
    Találtam két magyar céget ahol nagy valószínűséggel forgalmaznak "erős és gyors" linear actuator-t. Írtam nekik levelet, eddig az egyiktől érkezett válasz, miszerint forgalmaznak olyat ami a "force-dynamics" féle konstrukcióhoz is alkalmas. Ha az ára is elfogadható, akkor nagy valószínűséggel megépítem a "force-dynamics 301" koppintását :)
  • wander01
    AROHADTÉLETBE
  • pointer4
    No, itt a csapágy :) , 1.350,- volt darabja, nagyon jó ár érte. Máshol 15k alatt nem is akartak szóbaállni velem.
    Aláraktam CD-t, hogy átlehessen érezni mekkorka :) olyan 1 kg súrolja alulról.
  • pointer4
    Hát(al nem kezdünk mondatot), az ülés hajlatától a pedál 125cm, a monitor a fejtámlától 120 cm , a kormány a támlától 75cm.
    Így számoltam kényelmesnek a régiből átmentett adatok alapján :).
    A moncsi 82cm-es lcdtv, az 28kg kb.
  • Pitti
    Mondtad már a súlyod :) lehet, hogy másik topicban de tudok róla ;) :)
    Amúgy nagyon drukkolok, precedens értékű lesz számomra a cucc amit csinálsz :)
    Talán én a monitort egy kicsit még közelebb raknám a kormányhoz. A Force-dynamics féle szerkezet hasonlít ehhez, ott közelebb van. Amúgy is egy nagyobb LCD már 35-40kiló. És talán ha az arányait nézem a pedálok és kormány is egy kicsit mintha messze lenne az üléstől.
  • pointer4
    Ja azt el is felejtettem mondani, hogy én 120kg vagyok, és csak magamnak csinálom, mert halandó vagyok és gonosz :D Szóval ha valaki 45kg al akarja majd megvenni 1x soká, akkor kénytelen lesz valami súlyt pakolni az ülés mögé :D
  • Pitti
    Ja ezt néztem már, de nem derül ki belőle, hol lehet hozzájutni elfogadható áron :)
  • pointer4
    A csapágyakkal nem lesz gond, szereztem pár állócsapágyat 30mm-es tengelyhez. Egy autot is elbírna. Viszont olyan magasat nem szeretnék.
    Actuator témában nézd meg ezt . Hátha találsz hasznos infot :D

Ha meg lesz plusz rezgés az csak jó, egy auto is rezeg mint állat :D
  • Pitti
    Valamint nagyon hajlamos lesz a rezgésekre különféle rázkódásoknál. Amit a kínai srácok csináltak (#673-as videók) szerintem stabilabb lehet, és nem sokkal bonyolultabb mint a tied.. Erősen gondolkodom rajta, csak nem igen találok megfelelő lineáris aktuátort :)
    Azon múlik az egész jelenleg :)