11617

Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |

Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |

• pointer4
    Lenne már valami a világon amire neked nem negatív a megjegyzésed
  • milk41
    nemtetszik,elhelyezés lehetne ötletesebb is
  • pointer4
    gihi
  • supermogyi
    Basszantyú... a 256 amit az elektronika az x-sim számára küld totál jogos! Ellenben biztos lehet a neten vadászni olyan kapcsolást, ami 2-3k tartományt 10k-ra "nyújt".

Na munka, munka, munka :(
  • pointer4
    256, jaaa. Leglábbis a panel elemző progija.
  • tomi555
    Köszi Pointer, már alakulgat a rendszer csak nincs idő meg pénz(majd msnen mesélek:D)
    Lézervágás: jó dolog az apa szokott vágatni lézerrel alkatrészeket egy géphez(pl fogaskereket is) nagyon frankó.
    Poti: az igaz hogy x-simben valószínűleg lehet állítani may kitérést de ha nem használod ki a közel teljes kitérést a potin pontatlanabb lesz szerintem ugyanis az elektronika így is-úgyis a 10k-t osztja fel egy adott részre(szerintem 256-ra, de lehet 1024).
  • MaSzKa
  • pointer4
    Oké, oké, reggel 10 kor jelenésem van anyóspajtásjelöltnél, ha túlélem akkor igérem felheggesztem a potikat az állványra :D
    A 8 piros ülés az kafa :D Ha lenne még 1 akkor csinálhatnál egy mikrobusz szimet :D
    Szeptember elsején meg benézek, hogy mik vannak a Rákoczi téren :D

Jaa, és ki az az embör, aki a kommenteket írja a termékekhez? Azzal leülnék 1x egy eszmecserére, sok marhaságot tanulhatnék tőle :D

Na mindenki örömére elhúzok aludni :D

Jaa és respect x-pit
  • supermogyi
    Érkezett! 2 hónapot vártam, mire megjött Franciaországból (oda meg természetesen Kínából...)! Most van kb. 8db piros ülés és rajtam fog megrohadni :P

Szóval hajrá kipróbálni a vázat, mert ha az xsim egy rakás kaka, akkor nem folytatom a mechanika tervezését :)
  • pointer4
    Jajjmá :D a fene kíváncsi a szimedre amit árulsz :P ,én azt kérdeztem van-e ülésed 30ér ami a honlapon van reklámozva, aszontad 1 hónap múlva lesz csak. Arról nem tehetek, hogy találtam közbe máshol :P (amúgy a szim nagyszerű és 5letes, de mégis 1xrű) Reméled érzed, hogy kockára teszem reklám miatt a bőrömet engesztelésül? :D
    És nem buta vásárlóként hívtalak, maxx gonosz vásárló voltam :D
    És miattad nem lett piros az ülés, meg talán az egész szim, mert nem tartasz árukészletet, most örülsz ? :P
    Ha meg gonszkodni akarok akkor azt mondom, hogy most láttam egy árnyat elsuhanni a pécsi boltban, monitor volt a kezében :P
  • supermogyi
    Az xpit is az enyém, úgyhogy kéretik legalább ebben a fórumban nem fikázni. És ha megint úgy hívsz fel, mint egy buta vásárló, akkor ne lepődj meg, hogy lerázlak :D Ha csak egy szóval mondtad volna, hogy ebben a fórumban tolod, akkor megmutatom a sajátom... de a bizonytalan vásárlóktól kiráz a hideg... azt meg egyből levettem, hogy a dologból nem lesz zsé... ezért is lesz az új üzletben kitéve pár darab, nézze meg akit érdekel, én meg had jáccak nyugodtan :D

Mitől félsz, szerintem atom jól néz ki! Max. nem megy és rendelsz hozzá rendes aktuátort és építesz AMC motorvezérlőt ;) Épp ez a lényeg benne, hogy néha sz*pás van :D
  • pointer4
    Igen, csak azt kell felszerelni, és jöhet a kalibrálás, szoftware ismerkedés. De mintha elfogyott volna a tűz, vagy félek valamitől. 2 napja nem nyúltam hozzá. Ma akartam, erre iRacing meghívó jött. Azt teszteltem. Lehet begyulladtam... :D Milesz ha nemmegy? ha szar? ha ennyit dolgoztam feleslegesen? :D

Amúgy ha tényleg sorozatgyártásra adod a fejed, akkor ügyes legyél :D Lesz egy szép ára :D
    Ami volt az oldalatokon egy időben szim az valami saját dolog volt, vagy az az x-pit? Bár az X-pitet se tudom ki csinálja, talán teee? :D
  • supermogyi
    Nagy szívás, ha nem lehet beállítani a szoftverben, hogy mikor van totál erre, vagy totál arra... Nehogy már a mechanikát kelljen a progihoz tervezni. Kicsit több időm lenne, akkor neki látnék megépíteni az egyik kontrollert és játszanék az x-simmel egy teljes hetet. Rengeteg dololg van még, ami zavar az egészben, de hát ha ez a free platform, akkor ez a free.

...és akkor jól értem, hogy ott a szép nagy váz és már csak a poti hiányzik?
  • pointer4
    - Szó sincs róla :D útba van, asszony dobná már a lomtalanítók ölébe, csak a szívem nem engedi :D Hátha még valakinek valamikor jól jön :D
    - Ez a cég szóba se jöhet :D kispályások, ilyen korlátok pff: "Nagyobb össztömegű (40 tonnáig), illeteve pótkocsis jáművel történő áruszállítás esetén - a behajtási engedély megszerzése miatt - ELŐZETES EGYEZTETÉS SZÜKSÉGES," mindent a vevőért kérem, ha simlis akkor ne kelljen engedély :D Szóval marad a flex, a reszelő meg a köszörű. Prototípusgyártásnál elég az :D
    - amikor néztem a progit ott a potik teljes kitolásnál ment a piros pötty (a visszajelzés állapot) el a diagramm maximális értékéig. Báár, egymillio-egy dolgot lehet ebbe az x-sim csodába állítani. De még nem mélyedtem bele.... inkább menjen az a végéig. Ha pontatlan lesz, akkor átalakítom tekerős bordásszíjjas vagy áttételesre.
  • supermogyi
    Készülök a sorozatgyártásra :D

Na jó, elárulok egy titkot, de ez amúgy sem titok, csak nem olcsó:
    Pl.: Lemezmegmunkáló Kft.
    Lézerrel bármiből, bármit kivágnak, akár egy darabot is...

Visszatérve a Te esetedre, ha mondjuk szijjal oldanád meg az áttételt, akkor egy 3600 fokos poti nagy segítség, mert akkor nem kell pontosan méretezni... csak azt nem tudom, mert még nem néztem meg, hogy az x-sim támogat-e olyat, hogy a 10k potinak csak egy bizonyos részét használod... bár gondolom igen és lehet ehhez kalibrálni... vagy nem?

PC cuccok? Ha nem akarod, hogy lehuzzanak a srácok akkor szólj előtte :D de amúgy igen.
  • pointer4
    Mérne működne ? Az csak valami logitech bug, akkor vegyél saiteket vagy genius, az egered is megy a g25 mellett, a bal egér gombra is konfigolhatnád a leváltást, miközben a kormánykereket tekered :D
  • pointer4
    Te nagyon ráérsz :D
    Épp az a baj, hogy +- 20 fokból kéne kihajtani a potit végállapotba. Áttétel meg fogaskerék, pff :D Majd hátramegyek azt csinálok öntőformát a homokba :D Mint a holtak serege 3 vagy mi volt a címe :D Vezérműkereket öntöttek a középkorban mert vitt magával szakkönyvet :D

Amúgy figy hozzátok belehet vinni minden ilyen dolgot ami otthon útban van de valszeg még működne ? :D (szigorúan pc alkatrész)
  • supermogyi
    Amúgy annyira idegesít (nem ez nem igaz, egyszerűen csak bazira irigy vagyok), hogy valakinek előbb lesz mozgó cockpitje, hogy két hete tervezgetem a huzaltoló motorral vezérelt széklödösőt...

Amúgy potikból van 360 fokos, sőt 3600 fokos is... nem kell görcsölni, hogy túlekered a vázzal... én is csak azért tervezek fogas-áttételt, mert nem volt jobb dolgom, és fogaskereket tervezni nagyon baró :D Meg így a 170 fokos elmozdulás 270 fokot fog a potin tekerni, ha pedig közeleg a vég(állás), akkor ott a mikrokapcsoló...

na?

• supermogyi
    Ménem alszunk? :)
  • MaSzKa
    usb gamepad?

és hogy müködik

nekem 5.02 driver van

van 1 logitech cordless rumblepad 2 usb

és g25

az a gáz pl játékon belül nem müködik a 2-ö együtt :(
  • pointer4
    Ez nem az én 5letem :D Én a g25 ön a 2. gombra se tudnok soha semmit berakni, nemhogy minnyá 12 re :D
    A hogyan kérdésre meg 2 válaszom van, leo bodnar, vagy Mogyinál veszel egy USB-s rumblepadot, és átbuherálod :D
    Csapágy meg nemárt, meer nehéz a zártszelvény, a tvről és székről kormányról meg a bazi nagy seggemről nem is szólva :D
  • MaSzKa
    ez fasza
    de hogy müködnek a pluszgombok?

és minek neked akkora csapágy?
  • pointer4
    Kerestél egy szim gombjaihoz 5letet nemrég.
    Hátha ez segít:

• pointer4
    Ez még az 5letekhez amiket találtam, valamiért lemaradt:

• pointer4
    Amilyen egyszerű volt leírni, ponnt olyan nehéz :D
    A probléma, hogy nem akarom hogy fullosan kimozduljon a szim, a dugattyú teljes hossza már sok lenne. Tehát a potit úgy helyezném el, hogy hamarabb érje el a végállását. Ez a proginak jó is lenne, csak ugye tömege van az állványnak, és azért bizti továbbmozdulna. Arról nem is beszélve, hogy van kézi döntés, azzal is kitudnám végezni a potit. Akkor is ha csúszópoti, akkor is ha síma.
    Az is eszembe jutott, hogy felszerelhetnék valami ütközőt végállapotnak. De se nem elegáns, meg elég nagy fejtörés lenne.
    Találtam pár 5letet pl :

Mivel egy poti forog olyan 270 fokot, én székestül annyit nem szeretnék. De a progi jobban szereti ha fullos a kimozgás, és pontosabb is a működés.
    Az a damilos+karos megoldás jóó, csak eszméletlen randa.
    Kitaláltam ezt:

Viszont ez letépné, szétvágná, feldarálná a potit :(
    Pedig jó 5letnek tűnt. Majd kitaláltam ezt:

Ilyen csatornagörényből lett kivágva, elég merev, de ha kell jóól hajlik, ponnt ideális az ereje a poti mozgatásához.

Remélem segítettem valakinek :)
    Bár még lehet nekem se vállik be, tesztelem :)
  • solo
    Tese : C
  • MaSzKa
    te se panaszkodj
  • milk41
    am azért látom te költöd rendesen a pénzedet mindenféle hardwarre:D
  • pointer4
    Csak a fotón, majd legközelebb kiderékszögelem a fényképezőt.
  • milk41
    am észrevetted h a bal középtől felfelé lévő rész hosszabb mint a túl oldali?
  • pointer4
    Ez volt a lényeg, ponnt mint a fincsi MOMO fogása :D
  • solo
    szép, de iszonyat "tömör" és vastag: S
  • Bucser
    Ahogy ismerlek neked már biztos túlsok: )
  • MaSzKa
    a +gombik müködnek?

pár kép még van miből hogy lett?
  • MaSzKa
    szép és egyedi

?ft volt
  • pointer4
    2 nap alatt :)) Gyálon

• tugyiti
    :CCCCCccccc mindezt egy hónap alatt találta ki :||||| de sok állatkert van istenem
  • pointer4
    Inkább nem is gondolok rá, csak feldühít, ez a barom 4 hét után kitalálta, hogy béna ahhoz hogy megcsinálja, és visszaadta. Tegnap voltam Gyálon, ott abba maradtunk, hogy keddre kapok választ hogy megtudják-e csinálni.
  • milk41
  • pointer4
    Na, látom már szinte mindenre kaptál választ :D
    A sebességet nemnagyon lehet állítani pneumatikus úton, max ha a kompresszor nyomásszabájzóján alacsonyabbra állítod a nyomást, akkor visszább lehet venni.
    Vagy a nagyon drága megoldás, hogy egy munkahengert két szelep vezérel, egy nagy levegő átfolyású, meg egy kisebb.

De egy sebességgel is meglehet oldani, mert 4 szelep már drága.