11612
Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |
Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |
-
tomi555 #961 Köszi Pointer, már alakulgat a rendszer csak nincs idő meg pénz(majd msnen mesélek:D)
Lézervágás: jó dolog az apa szokott vágatni lézerrel alkatrészeket egy géphez(pl fogaskereket is) nagyon frankó.
Poti: az igaz hogy x-simben valószínűleg lehet állítani may kitérést de ha nem használod ki a közel teljes kitérést a potin pontatlanabb lesz szerintem ugyanis az elektronika így is-úgyis a 10k-t osztja fel egy adott részre(szerintem 256-ra, de lehet 1024). -
#960 -
#959 Oké, oké, reggel 10 kor jelenésem van anyóspajtásjelöltnél, ha túlélem akkor igérem felheggesztem a potikat az állványra :D
A 8 piros ülés az kafa :D Ha lenne még 1 akkor csinálhatnál egy mikrobusz szimet :D
Szeptember elsején meg benézek, hogy mik vannak a Rákoczi téren :D
Jaa, és ki az az embör, aki a kommenteket írja a termékekhez? Azzal leülnék 1x egy eszmecserére, sok marhaságot tanulhatnék tőle :D
Na mindenki örömére elhúzok aludni :D
Jaa és respect x-pit -
#958 Érkezett! 2 hónapot vártam, mire megjött Franciaországból (oda meg természetesen Kínából...)! Most van kb. 8db piros ülés és rajtam fog megrohadni :P
Szóval hajrá kipróbálni a vázat, mert ha az xsim egy rakás kaka, akkor nem folytatom a mechanika tervezését :) -
#957 Jajjmá :D a fene kíváncsi a szimedre amit árulsz :P ,én azt kérdeztem van-e ülésed 30ér ami a honlapon van reklámozva, aszontad 1 hónap múlva lesz csak. Arról nem tehetek, hogy találtam közbe máshol :P (amúgy a szim nagyszerű és 5letes, de mégis 1xrű) Reméled érzed, hogy kockára teszem reklám miatt a bőrömet engesztelésül? :D
És nem buta vásárlóként hívtalak, maxx gonosz vásárló voltam :D
És miattad nem lett piros az ülés, meg talán az egész szim, mert nem tartasz árukészletet, most örülsz ? :P
Ha meg gonszkodni akarok akkor azt mondom, hogy most láttam egy árnyat elsuhanni a pécsi boltban, monitor volt a kezében :P -
#956 Az xpit is az enyém, úgyhogy kéretik legalább ebben a fórumban nem fikázni. És ha megint úgy hívsz fel, mint egy buta vásárló, akkor ne lepődj meg, hogy lerázlak :D Ha csak egy szóval mondtad volna, hogy ebben a fórumban tolod, akkor megmutatom a sajátom... de a bizonytalan vásárlóktól kiráz a hideg... azt meg egyből levettem, hogy a dologból nem lesz zsé... ezért is lesz az új üzletben kitéve pár darab, nézze meg akit érdekel, én meg had jáccak nyugodtan :D
Mitől félsz, szerintem atom jól néz ki! Max. nem megy és rendelsz hozzá rendes aktuátort és építesz AMC motorvezérlőt ;) Épp ez a lényeg benne, hogy néha sz*pás van :D -
#955 Igen, csak azt kell felszerelni, és jöhet a kalibrálás, szoftware ismerkedés. De mintha elfogyott volna a tűz, vagy félek valamitől. 2 napja nem nyúltam hozzá. Ma akartam, erre iRacing meghívó jött. Azt teszteltem. Lehet begyulladtam... :D Milesz ha nemmegy? ha szar? ha ennyit dolgoztam feleslegesen? :D
Amúgy ha tényleg sorozatgyártásra adod a fejed, akkor ügyes legyél :D Lesz egy szép ára :D
Ami volt az oldalatokon egy időben szim az valami saját dolog volt, vagy az az x-pit? Bár az X-pitet se tudom ki csinálja, talán teee? :D -
#954 Nagy szívás, ha nem lehet beállítani a szoftverben, hogy mikor van totál erre, vagy totál arra... Nehogy már a mechanikát kelljen a progihoz tervezni. Kicsit több időm lenne, akkor neki látnék megépíteni az egyik kontrollert és játszanék az x-simmel egy teljes hetet. Rengeteg dololg van még, ami zavar az egészben, de hát ha ez a free platform, akkor ez a free.
...és akkor jól értem, hogy ott a szép nagy váz és már csak a poti hiányzik? -
#953 - Szó sincs róla :D útba van, asszony dobná már a lomtalanítók ölébe, csak a szívem nem engedi :D Hátha még valakinek valamikor jól jön :D
- Ez a cég szóba se jöhet :D kispályások, ilyen korlátok pff: "Nagyobb össztömegű (40 tonnáig), illeteve pótkocsis jáművel történő áruszállítás esetén - a behajtási engedély megszerzése miatt - ELŐZETES EGYEZTETÉS SZÜKSÉGES," mindent a vevőért kérem, ha simlis akkor ne kelljen engedély :D Szóval marad a flex, a reszelő meg a köszörű. Prototípusgyártásnál elég az :D
- amikor néztem a progit ott a potik teljes kitolásnál ment a piros pötty (a visszajelzés állapot) el a diagramm maximális értékéig. Báár, egymillio-egy dolgot lehet ebbe az x-sim csodába állítani. De még nem mélyedtem bele.... inkább menjen az a végéig. Ha pontatlan lesz, akkor átalakítom tekerős bordásszíjjas vagy áttételesre. -
#952 Készülök a sorozatgyártásra :D
Na jó, elárulok egy titkot, de ez amúgy sem titok, csak nem olcsó:
Pl.: Lemezmegmunkáló Kft.
Lézerrel bármiből, bármit kivágnak, akár egy darabot is...
Visszatérve a Te esetedre, ha mondjuk szijjal oldanád meg az áttételt, akkor egy 3600 fokos poti nagy segítség, mert akkor nem kell pontosan méretezni... csak azt nem tudom, mert még nem néztem meg, hogy az x-sim támogat-e olyat, hogy a 10k potinak csak egy bizonyos részét használod... bár gondolom igen és lehet ehhez kalibrálni... vagy nem?
PC cuccok? Ha nem akarod, hogy lehuzzanak a srácok akkor szólj előtte :D de amúgy igen. -
#951 Mérne működne ? Az csak valami logitech bug, akkor vegyél saiteket vagy genius, az egered is megy a g25 mellett, a bal egér gombra is konfigolhatnád a leváltást, miközben a kormánykereket tekered :D -
#950 Te nagyon ráérsz :D
Épp az a baj, hogy +- 20 fokból kéne kihajtani a potit végállapotba. Áttétel meg fogaskerék, pff :D Majd hátramegyek azt csinálok öntőformát a homokba :D Mint a holtak serege 3 vagy mi volt a címe :D Vezérműkereket öntöttek a középkorban mert vitt magával szakkönyvet :D
Amúgy figy hozzátok belehet vinni minden ilyen dolgot ami otthon útban van de valszeg még működne ? :D (szigorúan pc alkatrész) -
#949 Amúgy annyira idegesít (nem ez nem igaz, egyszerűen csak bazira irigy vagyok), hogy valakinek előbb lesz mozgó cockpitje, hogy két hete tervezgetem a huzaltoló motorral vezérelt széklödösőt...
Amúgy potikból van 360 fokos, sőt 3600 fokos is... nem kell görcsölni, hogy túlekered a vázzal... én is csak azért tervezek fogas-áttételt, mert nem volt jobb dolgom, és fogaskereket tervezni nagyon baró :D Meg így a 170 fokos elmozdulás 270 fokot fog a potin tekerni, ha pedig közeleg a vég(állás), akkor ott a mikrokapcsoló...
na?
-
#948 Ménem alszunk? :) -
#947 usb gamepad?
és hogy müködik
nekem 5.02 driver van
van 1 logitech cordless rumblepad 2 usb
és g25
az a gáz pl játékon belül nem müködik a 2-ö együtt :( -
#946 Ez nem az én 5letem :D Én a g25 ön a 2. gombra se tudnok soha semmit berakni, nemhogy minnyá 12 re :D
A hogyan kérdésre meg 2 válaszom van, leo bodnar, vagy Mogyinál veszel egy USB-s rumblepadot, és átbuherálod :D
Csapágy meg nemárt, meer nehéz a zártszelvény, a tvről és székről kormányról meg a bazi nagy seggemről nem is szólva :D -
#945 ez fasza
de hogy müködnek a pluszgombok?
és minek neked akkora csapágy? -
#944 Kerestél egy szim gombjaihoz 5letet nemrég.
Hátha ez segít:
-
#943 Ez még az 5letekhez amiket találtam, valamiért lemaradt:
-
#942 Amilyen egyszerű volt leírni, ponnt olyan nehéz :D
A probléma, hogy nem akarom hogy fullosan kimozduljon a szim, a dugattyú teljes hossza már sok lenne. Tehát a potit úgy helyezném el, hogy hamarabb érje el a végállását. Ez a proginak jó is lenne, csak ugye tömege van az állványnak, és azért bizti továbbmozdulna. Arról nem is beszélve, hogy van kézi döntés, azzal is kitudnám végezni a potit. Akkor is ha csúszópoti, akkor is ha síma.
Az is eszembe jutott, hogy felszerelhetnék valami ütközőt végállapotnak. De se nem elegáns, meg elég nagy fejtörés lenne.
Találtam pár 5letet pl :
Mivel egy poti forog olyan 270 fokot, én székestül annyit nem szeretnék. De a progi jobban szereti ha fullos a kimozgás, és pontosabb is a működés.
Az a damilos+karos megoldás jóó, csak eszméletlen randa.
Kitaláltam ezt:
Viszont ez letépné, szétvágná, feldarálná a potit :(
Pedig jó 5letnek tűnt. Majd kitaláltam ezt:
Ilyen csatornagörényből lett kivágva, elég merev, de ha kell jóól hajlik, ponnt ideális az ereje a poti mozgatásához.
Remélem segítettem valakinek :)
Bár még lehet nekem se vállik be, tesztelem :) -
#941 Tese : C -
#940 te se panaszkodj -
#939 am azért látom te költöd rendesen a pénzedet mindenféle hardwarre:D -
#938 Csak a fotón, majd legközelebb kiderékszögelem a fényképezőt. -
#937 am észrevetted h a bal középtől felfelé lévő rész hosszabb mint a túl oldali? -
#936 Ez volt a lényeg, ponnt mint a fincsi MOMO fogása :D -
#935 szép, de iszonyat "tömör" és vastag: S -
#934 Ahogy ismerlek neked már biztos túlsok: ) -
#933 a +gombik müködnek?
pár kép még van miből hogy lett? -
#932 szép és egyedi
?ft volt -
#931 2 nap alatt :)) Gyálon
-
#930 :CCCCCccccc mindezt egy hónap alatt találta ki :||||| de sok állatkert van istenem -
#929 Inkább nem is gondolok rá, csak feldühít, ez a barom 4 hét után kitalálta, hogy béna ahhoz hogy megcsinálja, és visszaadta. Tegnap voltam Gyálon, ott abba maradtunk, hogy keddre kapok választ hogy megtudják-e csinálni. -
#928 #926 -
#927 Na, látom már szinte mindenre kaptál választ :D
A sebességet nemnagyon lehet állítani pneumatikus úton, max ha a kompresszor nyomásszabájzóján alacsonyabbra állítod a nyomást, akkor visszább lehet venni.
Vagy a nagyon drága megoldás, hogy egy munkahengert két szelep vezérel, egy nagy levegő átfolyású, meg egy kisebb.
De egy sebességgel is meglehet oldani, mert 4 szelep már drága. -
#926 télleg pointer,kormányod hogy áll? -
#925 Basszus, hogy nem vettem észre... akkor már csak a tehetetlenség és a lassú mozgás mikéntje a kérdés? azaz szakaszos rázkódás adja majd a lassú kitérést? -
#924 áááá... értem! Tehát a poti rá van kötve a vázra!!! Hú... durva, nagyon durva. -
Pitti #923 A potméter a szerkezet elmozdulását figyeli, ez a visszacsatolás... azaz amig a potméter nem éri el a kívánt értéket(helyzetet) addig tolja a levegőt a hengerbe.
az aktuátornak azon kívül, hogy viszonylag nagy terhet kell mozgatnia nagyon gyorsnak is kell lennie kb 3-400mm/sec ,valamint amiről az árajánlatot kaptam 1000-1500N súlyt képes emelgetni, és minimum kell ekkora. -
#922 "A szerkezeten lesz egy potméter ami alapján az interface pontosan tudni fogja, hogy hol áll a szerkezet" - oké, de honnan? ;)
Tegnap egész este ezen is gondolkodtam, leírom:
- Amíg a pneumatikus kar új, azaz tökéletes műszaki állapotban van, a dolog működhet... de mi van akkor, ha elkezd kopni, és a hatásfoka romlik? azaz x mennyiségű levegő nem mindig mozgat rajta akkorát, mint kéne vagy fordítva? Ipari felhasználás esetén ez nem gond, mert max. kicsit több vagy kicsit kevesebb levegőt pumpálnak át rajta... na de itt a játékoson kívül ki fogja ezt látni? Ezért kérdeztem korábban, hogy (visszacsatolás hiányában) 10 percenként kalibrálni kell?
Robottechnológia visszacsatolás nélkül???
Kissebb teljesítmény mellett is 250eFt egy motoros erőkar? Mert ha nem kell 250kg-ot, csak 150-et mozgatni, akkor gyengébb is jó...