11612
Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |
Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |
-
#1081 Az nem is kell, de a hidrobreak doboza 3x akkora, mint egy számÍtógép házé, ami 60x60 centi kb, aztán a kormánt kölön adják, FFB rendszert külön, kiegészÍtők külön, stbstb...
Am gondoltam, hogy ha már ez csak Így 6 kiló, akkor valami jókis hidraulikus rendszert hozzá: D
De annak az összeszerelése meghaladná a törelmem: D
Inkább gányolok magamnak egy jókis cockpitet itthon...
Na, meek aquaparkba.: D -
#1080 Perszehogy, de mér lenne akkora a doboz ? :D Abba csak 1 kormány kerül bele váltó+pedál. Állványról szó se volt :D -
#1079 Bakker...
Na, erre gyűjthetek rendesen...
Ez se lesz ocsó..Bár, elméletileg a szakács szakma jólkereső meló: D
Szerinted rálehet iratni a 2x2 méteres dobozra, hogy gift? -
#1078 Hátőő nemtom, várjá számolok.
shop
FFB SimWHEEL Set 178,000YEN
HubBARREL 6,600YEN
MultiPLATE 4,300YEN
StandSET 3,900YEN
MOMO 29 steering wheel 27,000YEN
Quick Release Set 34,800YEN
Hshift+ 39,800YEN
SimPEDAL-3pedals 120,000YEN
Azannyi mint 410.000YEN, ha nem ütöttem félre a számológépet.
2008.08.13 145,33 árfolyammal
595.853,- HUF :(
+ÁFA +VÁM +POSTA -
#1077 Hát, most nemtudom mennyit költöttél rá, de egy frex cumó 3 pedálos pedálsor,kormány,kormánykerék,interfész,6+1es H váltó, meg kézi az olyan 3 kiló.
Annyit nagyon szÍvesen ráköltenék, ha lenne. -
#1076 Annyit én sem keresek :(
Ezért csináljuk ezt az egészet, én is vennék FREX-et azt csövi mindenkinek.
Viszont egy házilag készített masszív kormányt szívesen összetákolnék :) -
#1075 És még lusta is..Kikopizod amit Írok: C -
#1074 Na mész a sóhivatalba: C -
#1073 nincs havi 3 kilós keresetem, szóval még nemtudok 600 eurókért aktuátort meg munkahengereket, meg kompresszort, meg átengedőszelepet venni :( -
#1072 Mi sem tudunk 600 euróért aktuátort venni...
15? :DDD Na huzzál le gyufáért a sarokra és hagyd a bácsikat felnöttes dolgokkal jáccani :DDD -
#1071 Még csak 15 éves vagyok, nincs havi 3 kilós keresetem, szóval még nemtudok 600 eurókért aktuátort meg munkahengereket, meg kompresszort, meg átengedőszelepet venni :(
És nekem az álmom az a frex gp: O -
#1070 Még arra is gondoltam kínomban, hogy egy csigás megoldással egy, kettő vagy három vödör vizet rákötök a billegős asztali székemre és megnézem mennyi az, ami biztosan elég ahhoz, hogy "stabilan" billegjek...
És ugye két vödör víz nem olyan kevés... két aktuátor pedig már 4 vödör, 12V helyett 24V-on hajtva pedig akár 8 vödör is lehet...
Na? :D -
#1069 Jól elvagy :D
Nemtudom mekkora erő elég ahhoz hogy kiborítson a fotelből :) De a srácoknak jól működött a videok alapján.
Na igen, nincs sok vállalkozó szellemű, vagy csak lapítanak :D -
#1068 P20 - Árwill-ban biztos, de szerintem a Lomex is tart (Lehel úton)... -
#1067 faszán dolgozol
elég esztétikus -
#1066 200N-nak meg kéne mozgatnia, mert a Firgelliauto 170N vagy 750N, 50mm/sec vagy 12mm/sec sebesség mellett, utóbbi pedig nagyon-nagyon kevés... az x-sim fórumon pedig ezt a két konkrét tipust ajánlja "EGO" (a beépített potik miatt), aki csak azt nem írta oda, hogy végül melyiket rendelte meg De gondolom a gyorsabbikat, azaz a 170N-nal mozgót...
"avagy milyen felfogatásban gondolkodsz" - a fejlécben díszelgő bal oldali fotó... ahhoz mekkora erő kell?
Összeségében amúgy marha tanácstalan vagyok és sorsomat felismerve (legalább 2-3 hét amíg aktuátorom lesz) gyártottam "műterhelést" a motorvezérlőmhöz, mert holnap érkeznek a vezérlő chipek, amiket mindenképp ki kell próbálni :D
Aztán meg azt is látom, hogy itt rajtunk kívül senki nem fog "építkezni", szóval az alábbi fotók ismét saját szórakoztatásra postolódnak :D
Tehát műterhelés motorvezérlő elektronikához Baumax akciós, akus fúróból, ami olcsóbb, mint egy átlag akus fúró aksija és ennek megfelelően ennyit is ér... persze én előrelátó voltam és rögtön kettőt vettem, hogy legyen tartalék akum, de egy hónap után egyszerre mentek tönkre :DDD
-
#1065 A számítás pontos igen. De azért 20kg (200N) nemhiszem hogy megmozgatná a széket, avagy milyen felfogatásban gondolkodsz ?
"itthon 600% árréssel dolgoznak" ezt már ebben a iparágban észrevettem, festo cucc, nálunk 88.000,- Amcsiból hozta a srác és odaadta 26.000,- ér, aszonta még keresett is.
Próbáld meg nálunk, garázskapunyitókat :D
Igazából a K8055 el csak annyi volt, hogy a 2 poti bekötéséhez át kell kicsit alakítani.
Ki kellett venni az IC1-et, és a kép alapján rákötni a potikat.
-
#1064 Nah. B*sztam délután dolgozni és felhívtam vagy 5 magyar céget. Tudom, hogy itt egyesek ezen már rég túl vannak, de nem bírtam megállni... :)
SKF, Chemplex, Q-Tech, Iramko,... eleinte még én kérdeztem, hogy melyik mennyibe kerül, utána már csak azt kérdeztem, van-e aktuátor 100eFt alatt :D 80-100eFt alatt kb. semmilyen aktuátor nincs.
Azt mondjuk egyáltalán nem értem, hogy a 130 dolláros amerikai cucc, az el van írva egy nullával, halálosan szar vagy egyszerűen itthon 600% árréssel dolgoznak.
"150kpont erőt (150kg) fejt ki" ez 1500N ugye?
1db székhez gondolom ennek töredéke is elég... 200N körül... ugye?
"K8055 conrad panel akkor nem is kell, arról ne írjak?" - Hát :) nem tudnék megbékélni egy zümmögő kompresszorral a sarokban, meg az egy sebesség is zavar, de majd kérek játékidőt a vázadon, hogy eldöntsem tényleg ennyire fontosak-e ezek :) De akkor még még mindig ott motoszkálna bennem az ördög, hogy nekem jobb kell és eladnám a fél vesémet 2db 200eFt-os 2000N-os villanyos aktuátorért :D
K8055-ről nem volt angol leírás?
-
#1063 :D egyszer nem tudsz majd kiszálni hányás nélkül -
#1062 Na, szóval a progikról akaról leírást, majd készítgetek egy-et, még várjatok vele :D
De lesz igérem.
Tegnap már sikerült a rFactort is beizzítanom :D Viszont az meg átesett a ló túloldalára, nem volt 1 pillanat se amikor ne mozgott volna a cucc Csak ha állt a kocsi. Komolyan hányingerem kezdett lenni :D Ráadásul valami gond lehet a gyorsulás/lassulásnál, mert gyorsításnál felágaskodik az eleje, majd visszasúllyed, előre dől. Fékezésnél meg előre dől, majd hátra. Valami össze van kuszálva :D
K8055 conrad panel akkor nem is kell, arról ne írjak ? Mert az se 1értelmű.
Szerezz egy német fordítást pls :D #1053
Ja igen, elvileg az 5cm átmérőjű pneumatika henger, 6 bar nyomásnál 150kpont erőt (150kg) fejt ki. Ezek a drágaszágok amiket az árajánlatban olvsahatól, meg igencsak elmaradnak ettől az érétktől. -
#1061 "X-Sim? Hát ha kívánságműsor van, akkor kérek folyamatábrát, pontos leírásokat, melyik progit mire, mikor, minek, melyik gamezzal hogyan és hasonlók :D "
www.x-sim.de :P
Én is kértem árakat régen:
"Tisztelt ***** Péter úr!
Árajánlat kérésére, megküldjük javaslatunkat a megkért termékekre:
1 db. RA64 aktuátor 300mm lökettel és 3m kábellel (max. függőléges terhelés18 kg.) .........676 €
vagy
1 db. RA54 aktuátor 300mm lökettel és 3m kábellel (max. függőleges terhelés 25 kg.) ..........606 €
1 db. ERC software csomag, programozó kábelekkel.................265 €
Szállítási határidő...............4 - 5 hét a megrendeléstől
Az árak nem tartalmazzák az ÁFÁ-t
További adatokkal, szívesen állunk rendelkezésére,
Üdvözlettel!
www.amadea.hu"
:D vicces csávók :D
Pitti is talált egy (#697) céget, ott 250 :D Viszont az erős is :D -
#1060 Basszantyú :) észre sem vettem a linket amikor olvastam...
Firgelliauto aktuátorokat már nézegettem, de 2x 140 dollár + a postaköltség összesen kb. 60-70eFt :( Itthon lenne jobb megvenni, mert akkor nincs szállítási költség.
10db IC egy dolog, de a sorozatgyártás az SMD változatával menne :D az pici és olcsóbb!
X-Sim? Hát ha kívánságműsor van, akkor kérek folyamatábrát, pontos leírásokat, melyik progit mire, mikor, minek, melyik gamezzal hogyan és hasonlók :D -
#1059 nem akkor a hangos éneklő tyúkokra és a kappanhangú faszikra hivatkozna.:) -
#1058 Operálj..-.-
Nemond, hogy nemszereted a vért: DDD -
#1057 Nemszeretem a tüzelő állatokat, kiszámthatatlanok :D -
#1056 Fályörfogz 3.0.1: CCCCC -
#1055 Nem (7.ie), én is így jártam pár napja, nem lesz meg a beírt szöveg. Ami azért jó pl mert ugye a 10 beírt fotólink url-jét bogarászhatod vissza. :D A dumáról nem is szólva :D -
#1054 Ha nyomtál volna egy visszát, akkor visszajön az egész: D -
#1053 "Wichtiger Hinweis zur Beta Version:
Die Beta Version ist für Beta Tester gedacht. Die Hardwaresektion ist damit nur verwendbar, wenn jemand aktiv am Projekt mitwirkt. Das geschieht mithilfe einer kleinen Aufgabe.
Die Aufgabe zum Erhalt eines Beta- Schlüssels:
Erzeuge ein Desktop Gauge System nach der Anleitung unter “Visualisierung” und schicke diese an den Programierer von X-Sim. Prüfe die Bilder vorher auf evtl. vorliegende Urheberrechtsverletzungen. Eine Zuhilfenahme von z.B. Bilder via Google etc. ist nicht gestattet, da hier Urheber geschützte Dateien vorliegen. Füge zudem eine Dokumentation bei, die das verwendete Spiel etc. beschreibt. Die Grafiken sollen zudem als Beta Example verwendet werden und müssen zur Verteilung seitens des Erstellers freigegeben werden.
Ebenso muss die ComputerID, die X-Sim² beim Starten anzeigt mitgeliefert werden, dannach erhält der Beta Tester einen für diesen Computer gültigen Schlüssel um die Hardware Sektion freischalten zu können. Weitere ID’s können mit weiteren Einsendungen erhalten werden."
Szabin van a német tudorom, valaki javítson ki ha tévedek, elkell indítani a progit, és van opció benne hogy egy "gauge" műszert elindítsak, arról kell küldeni screenshotot, a progi által kiírt ID key-t, meg még mitet ?
Igazából ez a rész ködös: "und schicke diese an den Programierer von X-Sim"
"Füge zudem eine Dokumentation bei, die das verwendete Spiel etc. beschreibt. Die Grafiken sollen zudem als Beta Example verwendet werden und müssen zur Verteilung seitens des Erstellers freigegeben werden." -
#1052 az ie6 is néha így müködik :D -
#1051 Jaja, ez ilyen :D
"Pointer: tehetnél fel infót az xsim-ről... konfig, fotók, stb"
Ezt részletezd kérlek :)
És különben is, nem is szóltál semmit az ingyen reklámhoz :P
Ha jól tudom a friccek ezen az oldalon találtak meg a legolcsóbban és még használhatóbb aktuátort, de hogy melyik azt passz :D
Amúgy meg ha működik amit csinálsz, akkor a 10 db IC kevés lesz a sorozatgyártáshoz :P -
#1050 Használj FireFox-ot! Ott Vissza gomb, és megvagyon a hozzászólás :]
P20 lelőhely hol is akad? Mindenhol a tn mittommennyit ajánlották, bár igaz, ez kb 3 éve volt -
#1049 -
#1048 Szóval az van, hogy arra gondoltam, valaki csinálhatná velem együtt a motor vezérlő kapcsolást, mert baromi nyügös leszek, ha nem fog működni a dolog... más megközelítésből vizsgálva a dolgot, nagyon nyügös leszek, ha csak nekem nem fog működni.
Kapcsolásról bővebben...
Ezen a linken minden ott van, amire szükség lehet (azt hiszem ezt postolta pointer korábban jól), de segítség képpen csináltam pár fotót is. Nekem most két nap (pontosabban éjszaka) előnyöm van, de ez nem sok, ráadásul jövő hétig nem nagyon érek rá.
A vezérlő IC pedig egyetlen helyen kapható csak itthon, ott pedig a minimum rendelési mennyiség 10db volt... jó lenne lepasszolni a felesleges darabokat. Szóval ha nem csak nyálcsorgatni járnak ide egyesek, akkor most itt a lehetőség :)
Az IC még úton van (legalábbis reménykedem), szóval van idő. Addig pedig valaki megmondhatná, hol lehet venni kisteljesítményű, olcsó villanyos aktuátort székmozgatáshoz, mert ez ugye most ahhoz lesz, bár nem csak ahhoz jó.
Pointer: tehetnél fel infót az xsim-ről... konfig, fotók, stb.
A képek:
(egy panel kész, LCD panel kész, a fesz.szab. panel félig kész)
-
#1047 Az SG elmegy a f*******! Beírtam egy marha hosszút, erre azt mondja a hozzászólás max. 10 kép... hozzásszólás pedig elment vadászni -
#1046 -
#1045 Ja, beszíjjazom magam, és logó fütyülővel, bukóban, pucéron küldök fotót :D -
#1044 Nelegyémá ilyen...-.-
Vegyél egy jókis Sabelt 5 pontos övet, kössed megadköré, és faszályos lesz :) -
#1043 Így is majdnem kirepülök a székből, dehhogy kell több pneumatika :D , be kell állítani rendesen, már folyamatban van. Igazából így visszagondolva, azt nem értem hogyan működött alapból :D
Amúgy jó barkácsolást :D -
#1042 USB motorvezérlő adapter. Ez ellentétben a Conrad vezérlőpanelel lineárisan tudja szabályozni az áramot a motor számára... csak sajnos ilyen nem nagyon van rendelhető "kész" változatban, ami meg van, azt ki tudja össze lehet-e hozni az X-Simmel...