11612

Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |

Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |

• cselt
    rFactorban azt nem lehet valahogy beállítani, hogy a H váltóval ne tudjak üresbe váltani? Mert Race07ben alapból úgy működik, hogy ha kiveszem az adott fokozatból akkor a játék még benntartja és csak akkor vált amikor a másikba betolom.
    Mert ugye az ember azért veszít sok időt a váltásnál, mert míg odatalál a váltóval a következő fokozathoz az autó üresben gurul, nem gyorsít. Így viszont az autó is menne és én is jól szórakoznék, hogy pakolhatom a sebességeket.
  • cselt
    Na majd szólj aztán segítek bányászni, van egy jó csákányom
  • pointer4
    Hajjaj, jólmenő gyémántbányász legyek ha kifizetek érte annyit :D
  • cselt
    Naja magasan ver mindent, de árban is.
  • pointer4
    Az is egy márka, ECCI. Gondolom akkor még az leheett a csúcs, mert ma már a C.S.T. olyan magasan verheti mindet....
  • bardocz
    Nem rögtön idehozzák.Nem hinném,hogy megérné nekik.
  • cselt
    Na igen ezt már énis megtaláltam és elolvasgattam, amiből nekem kb. annyi jött le, hogy az RS 2006 az az A1GT pedál kínai verziója. Belsőre megegyeznek, csak ugye ott jó messze rakták össze őket.
    Viszont ez az ECCI pedál nem teljesen tiszta előttem, hogy mit is jelent pontosan.
  • pointer4
    G25 vs RS Pedals 2006 vélemény.
  • cselt
    És Amerikában németül beszélnek...
  • bardocz
    Gift:)
  • cselt
    Na igen én is valami ilyesmit olvastam ki, hogy állítani lehet a keméynséget, csak nem nagyon vágtam, hogy hogyan. De ezekszerint akkor külön rugóval. Csak akkor most mit vegyen az ember.

A másik érdeks dolog meg, hogy vannak még pedálok act labséknál amik tök ugyanígy néznek ki, de kb kétszer ennyibe kerülnek. Ott nem vágom még, hogy mi a turpisság, miben tudnak többet.
  • pointer4
    Nahh, ha előbb olvasok akkor kevesebbet kell utólag magyarázkodni :D Szóval az oldal alján van mindjárt 5 lehetőség a fékerőhöz nyúlni :D
    "The brake includes a second stage spring which is adjustable to provide valuable tactile information to enhance the driving experience. A second stage spring can also be configured on the clutch.
    Mounting holes are provided in the base for cockpit mounting.
    Defaulted spring ex-factory : Throttle and clutch : light, brake, both short and long : medium "
    Szóval lehet rugókkal variálni, miszerint a gáz/kuplung alapból ugyanolyan gyenge rugóval van szerelve (ami valószínű kiválló is oda).
    A féknél meg mindjárt 5 rugó van, alapból közepes erővel, egy rövid meg egy hosszú. (ez ponnt amiatt lehet hogy felkeményedjen)
    Amit kínál plusz pénzért, az rövid: erős,közepes illetve hosszú:erős,közepes,gyenge.
    Na most légy okos látatlanba :D
    Mindjárt 6 féle keménységet tudsz állítani ha mindegyik rugóból rendelsz. (ha jól számolok)
  • pointer4
    Véleményem szerint nagy a valószínűsége, hogy egy moddolt G25 pedál jobb, esetleg ugyanolyan mint ACTlabs-é.
    Nekem pl olyan keményre van belőve a G25 hogy 95% túl nem is tudom nyomni, és addig is fokozatosan keményedik. Ez azért jó, mert nem a hangokból, vagy a tükörben lévő füstből veszed észre hogy hol tart a fékpedál, hanem az ellentartás erejéből tökéletesen érzed merre jársz.
    Több jó megoldás létezik gyárilag erre a felkeményedésre. Az 1ik, ha loadcell-t használnak kemény rugóval, illetve ha ilyen excenteres megoldás van hogy felkeményedjen a pedál. Ha több rugót tesznek be, vagy ha spéci gumiharangot nyomsz össze pl. Talán még olajos is van :D

Na és nem tudom hogy ebből az ACT Labs mit használ. Mert ha egyik jó megoldást sem mint pl a Logitech, akkor pénzkidobás. De majd most még utánanézek ha lesz időm.
  • Solt
    Íme a megoldás! :)
  • cselt
    Naja, csak ugye az autóban fokozatosan keményedik fel amit meg egy mezei pedál egy sima rugóval nem tud visszaadni. Az a baj, hogy ezekről az Act Labs pedálokról nem nagyon lehet olvasni a neten, hogy mennyire jók és ez egy kicsit elbizonytalanít.
  • Solt
    Tuti, hogy az is kemény lesz... gondolj bele egy autóban milyen! :)
  • cselt
    Ja hát gondolom, hogy meg lehet szokni meg van abban is jó dolog, de valahogy nekem nem állt lábra. Aztán lehet majd az Act Labs pedál is ilyen kemény lesz aztán nézegetek, meg gyakorlok, hogy megszokjam
  • Solt
    Szerintem sokkal jobb érzés, hogy mind három pedálnak más az ellenállása... élethűbb, ráadásul a kemény fékpedállal jobban adagolható a fékerő is. Annyi a titka, hogy mind magadat, mind a pedált jól kell rögzíteni...
  • cselt
    Nekem DFP után kényelmetlen volt, nem tetszett. De ez persze egyéni észrevétel és lehet, hogy szokható lenne.
  • Solt
    Túl kemény? Ugye most viccelsz? :D
  • cselt
    Ma volt szerencsém futtában kipróbálni egy G25-öt és úgy érzem megváltozott a véleményem és megsem vágyom rá. A váltója az Act Labshoz képest tényleg játékszer. Nekem nem jött be, olyan kis semmilyen volt. A kormány maga az elég jól nézett, ki azzal mondjuk nincs gondom, de a pedál része nekem nagyon nem tetszett. Szerintem túl kemény a fék, felesleges ennyire kemény rugót tenni bele. Pedig még gondolkodtam, hogy kéne venni egyet a három pedál miatt, de akkor már inkább az Act Labs pedálszett.

Más:
    Valaki nem tudja, hogy hogy működik ez az elvámoltatás dolog a külföldről küldött csomagoknál? Én úgy hallottam, hogy ha rá van írva, hogy "gift" akkor nem kell vámot fizetni utána. Valaki nem tud erről valami pontosabbat?
  • cselt
    Először is B.Ú.É.K. mindenkinek!

Az élvezet teljes mértékben megvan, már csak gyakorolni, gyakorolni kéne. Aztán meg reményeim szerint a tavasszal amcsiból hozatok egy ilyen ketyerét. Csak hogy passzoljon a váltóhoz
  • pointer4
    Az élvezet is számít :D Nem csak a köridő :D
  • cselt
    Ralllyzni annyira nem szoktam, de majd azt is kipróbálom. Egyelőre csak kasztnis autókkal megyek és vigyorgok mint a tejbetök
  • bardocz
    Ó te...Akkor rárakhatod a szekvenciálisra a kéziféket,ez a váltó,és olyan rallyélményed lesz,mint még soha.Ezt sajnálom csak az enyémmel,hogy ezt nem lehet megcsinálni.
  • cselt
    Egyelőre a 6-os van rajta, ami a képeken is látszik. Egy ideig szerintem nem nyúlok hozzá, nem akarom két nap után gallyratenni.

Viszont eszembejutott még egy kicsit hibája, amit az előző tulal említett: ha szekvenciálisban van a váltó, akkor néha hajlamos az alsó állásban maradni és nem ugrik vissza középre. Ez úgy orvosolható, hogy a váltót úgy kell felfogatni, hogy vízszintesen álljon és ne legyen benne ez a kis megdöntés. De mondjuk nekem jó ez így is egyelőre. Szekvenciális meg van a kormányon.
  • cselt
    Én most ezt 18ezerért vettem használtan. Az új is kb ennyibe kerül, csak ott még ki kell fizetni a postaköltséget és esetleg a vámot is, ami jelentősen megdrágítja.

• pointer4
    Gondolom érdemes egyből felrakni a 8 fokozatú panelt, ki tudja mikor ül az ember egy Saleen S7 be :D
    Köszönjük az értékelést, és a bemutatót, meggyőző :D
    Viszont a hangja le van tojva :D
    Max az asszony nem tud melletted aludni, de arról a kormány is gondoskodik.
    Amíg meg így ezt a szintet nem éri el, addig meg fakutya :D :
  • Szabi1991
    közbe megtaláltam :D
  • Szabi1991
    mennyi egy ilyen ? :D
  • cselt
    Kb. egy napnyi használat után a véleményem: überf*sza Nagyon tetszik az egésznek a kialakítása,és hogy ilyen masszív. A felfogatása betonstabil (lásd képek). Van hozzá egy kis átalakító ahova be kell dugni a kábelét és abból jön ki az usb, ami megy a gépbe.
    A windows azonnal felismerte és egyből működött. A játékok amikkel próbáltam (rFactor, Race07, GTR-Evo) szépen megismerték és be lehetett állítani az egyes sebességeket.
    Összesen 5 féle kiosztás van a váltóhoz: 4, 5, 6, 7 sebességes és egy szekvenciális. Ezeket három csavar kivételével lehet cserélgetni. Csak arra kell figyelni, hogy az egyik csavarnál van egy rugó, ami nem jó ha beleesik a szerkezetbe.
    Egyetlen negatívumaként azt rónám fel, hogy egy kicsit hangos, amikor bekattan az egyes fokozatokba, de ez nálam verseny alatt kevéssé zavaró, mert fülesben szoktam játszani.
    A kuplungot ideiglenesen úgy oldottam meg, hogy a Momo pedálját odatettem a DFP mellé és annak a gázpedáljára tettem a kuplungot. Így iszonyatosan sokat javult a játékélmény, de ezzel egyenesen arányosan a köridő romlott. A jobb láb fék plussz gázfröccs visszaváltásnál még nehézkes, szokni kell.
    Összességében azt tudom mondani, hogy akinek van lehetősége, az vegye meg ezt a szerkezetet, megéri

És akkor a képek:
    [BR]Képet tárolja - www.myphotoupload.extra.hu
  • pointer4
    Na, kép, leírás, tapasznyalat. Ne csigázzz :P
  • cselt
    H váltóval szebb az élet
  • pointer4
    go go go ...
  • cselt
    Ha minden jól megy, akkor szombaton elhozom a kicsikét. Aztán törhetem a fejem, hogy hogyan lesz 3 pedálos szettem...
  • Cujo HuN
    Igen ez érdekes,de mindha tartozéka lenne mert csak a kormány meg a pedálok vannak más "szinnel".
  • pointer4
    Megtaláltam a szék oldalát, de a tartó konzolt még nem tudom hogy jön a képbe :D
  • solo
    Azta: O
    3 motoros FFB, szekvenciális válto: O Mikellmég? xDDDDDD
  • ChuckyHUN
    Képzeld, eszközkelzelőben ott volt, rámentem, hogy keressen drivert, meg javítsa a hibát, és lám! Megcsinálta... pedi az sosem ér semmit...
  • Cujo HuN