ELITE: Dangerous
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2019.03.01. 17:55:02
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2019.03.01. 17:41:06
Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992
Ha úgy kívánod, természetesen mindenben igazad van, és akkor is igazad volt.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2019.03.01. 17:39:37
Te írtad pont az imént hogy beismert szándékos játékstílus-módosítás és lassítás van a dolog mögött (ami más téren meg gyorsított, tudom), akkor ne tegyünk úgy mintha szempont lenne az hogy minek van értelme.
tordi: igen, így van, plusz alapból a bal oldalon egymás alatt lévő csillagokat többszörös rendszereknél, ahogy Dzsini írta. Csillagok hiába vannak bolygópályákon, azok nem fognak látszani. Ennél többet akkor látsz, ha valaki már járt ott előtted, és csak számodra volt ismeretlen a rendszer, mert akkor minden olyat is látsz, amit valaki előtted már FSS alá vont. Így lehet olyan, hogy látsz pl egy nagyon hosszú vonalat a csillagtól a végén egy gázóriással, mert egy kolléga korábban csak arra FSS-ezett rá.
Ezen kissé átsiklottunk a nagy vita közepette. 😊
PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2
A hajónk számítógépe sztori meg a szokásos "ezt a mesét elhiszem azt a mesét nem hiszem el". Semmi értelme, semmi valós haszna nincs annak, hogy kiválasztasz egy meséból pár pontot, amire azt montod, hogy "ez így hülyeség", amikor az egész az, csak a többinél hajlandó vagy együtt játszani a szabálykönyvvel (kezdve onnan, hogy fénysebesség és relativitás...) 😊
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2019.03.01. 17:07:57
És összességében nekem (is) tetszik az FSS, mert a multicsillagos rendszerekben hatalmas segítség hogy ha pl. >200.000 Ls-es távolságokra lévő C és D csillagok körében is találsz rengeteg pl. terraformálható HMC-ot is, és még csak nem is kell elmenni hozzájuk, máris (ha jól gondolom) a régi DSS scan-ért járó pénzértéket is megkapod. A lemappelés csak egy újabb plusz pénzérték.
Én minden bolygót felfedek fss-nel és a legtöbb értékes bolygókat le is mappelem. Már 2 és fél hónapos idulás óta a CL szerint már 931 millió Cr (!) adatot gyűjtöttem össze (bár azt nem tudom hogy figyelembe veszi e a mappelés értékét is) Mire már BP-ból visszafele megérkezem az Explorer's Anchorage-hez, (Hallottam h már megjelent a térképészet benne.) már bőven 1 milliárd feletti Cr lesz, ha minden igaz. 😮
PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2
Az egész végülis azért rendkívüli módon bosszantó, mert most az van hogy a hajónk számítógépe KÉPES LENNE ugyanazt megtenni, amit korábban, egyszerűen ezt a funkciót KIKAPCSOLTÁK.
Pedig úgymond "az emberiség közös célja" lenne minél több ELW (és terraformálható akármi) megtalálása, ehhez képest máris elvesztettek minden olyan utazót, amilyen én is vagyok, akik ha haladnak valahonnan valahová, KÖZBEN, mintegy melléktermékként szállítottuk hegyekben a tuti planétákat. A pénzre meg nyilván mondanom sem kell hogy milyen magasról teszek, nem az a lényeg.
Yag: köszönöm, jól esett hogy kiderült, ilyen haszna is van ennek <#worship>#worship>
Kicsit más: amikor elindultam SagA felé, először kapcsoltam be az útvonaltervezőnél a neutronos lehetőséget, na ÍGY már ez is használható, hogy nem kézzel kell keresgélni a neutronokat, ez egy tipikusan JÓ irányba mutató fejlesztés volt. Érdekesség, hogy amikor az első szakasz végén lepihentem, 99 ugrás volt még hátra, másnap az újratervezés után meg már 104 😄 Szóval valami nem tökéletes, de 5 + ugrást ilyen távon simán elfogadok.
Cserébe anyagilag és adatok, lehetőségek terén masszív pluszt jelent még a sima körbenézés és térképre dobálás is, amit az FSS-ben teszel (az állandó USS-ek, a különlegességek, stb.).
Ezzel is a felfedezésnek az időtöltés és szép dolgok megnézése irányát tolták előre (szemben a rohanok a semmiből a semmibe stílust), újragondolták egy kicsit a dolgot, ahogy a bányászatot is. Elég széleskörű sikerrel mindkettőnél, és 1-2 hetente van hír arról, hogy valami olyasmit találtak meg, amit eddig még senki.
Sajnálom, hogy nem tetszik, szerencsére annyi más tennivaló van továbbra is a játékban, hogy el tudsz szórakozni bármi mással.
De.
A régi rendszer lehet kényelmesebb volt vagy gyorsabb még is "termel" olyan naprendszereket, amiken csak a 15-20%ban vannak felfedezve. Nem egy naprendszerbe ugrottam bele, ping, közben megy a fuelscoop, DS kiirja 18 bolygó, a rendszer térképen meg mutata jobbára egy napot ok FD lesz belőle, de sok olyan is volt ahol kiír 20 bolygót és látszik belőle, 5db a nappal együtt. Én úgy veszem, hogy akkor a meló ugyan az, el kell végezni, "fel kell fedezni egy naprendszert" szokol rádió tuning, egérrel végigpásztáz és ezért jár valamennyi lóvé. Az egy másik kérdés, hogy a talált bolygókat mennyire elemezzük tovább és azzal ha értjük mit keresünk megint egy rakat lóvét lehet keresni. Erre pont tegnap jöttem rá amikor rádöbbentem arra, hogy oké, hogy terra meg vizes bolygó, meg földszerűt keresünk, vagy ha nem is keresed de belefutsz. de melyik is az valójában és ha belefutok akkor észre is veszem ? Mert eddig bevallom kevésbe, de ezek után az építő jellegű szakmai vitátok után többet megértettem a felfedezés rejtelmeiből.
Az én szempontomból aki most tanulja tapasztalja ennek a játéknak a mélységeit jól esik, hogy ilyen viták lefolynak itt mert mindig kiderül valami aprósag amire még kell figyelni a minden más mellett is. Szóval köszi, ne fogjátok vissza magatokat 😉
www.totalwarmagyaritasok.webtelek.hu
Nekem egy-két nap után már teljesen ráállt a szemem, hogy melyik hullám milyen égitestet jelent. Addig meg kint volt a második monitoron a lenti szamárvezető.
De a külön kiemelt kérdésemre ez nem válasz, tehát ha ez végül is ilyen "egyszerű" - plusz itt vannak Wollnerd által említett megoldások is -, és minden normális fejlesztés abba az irányba szokott mutatni, hogy minél egyszerűbb, automatizáltabb, magyarul KÉNYELMESEBB legyen ami csak lehet, akkor miért kellett elvenni az autotuningot és a képpé fordítást? Kinek fájt ez? Ha a DSS funkcióját egy az egyben átvette az FSS, akkor nekem miért kell egyáltalán belépnem az FSS-be ha nem akarok részleteket?? Miért nem láthatok golyóbist, és kell néznem az anál fölötti HULLÁMOKAT?!?! Hullámok, hogy az a jószagú....... Mintha valakinek az EKG diagramja keveredett volna ide...
Engem különben a bevezetésnél az altatott el, hogy felderített területen próbáltam ki, és a duda mindent mutatott, mert mások már jártak arra előttem. De most ahogy átvágtam a maghoz, nézem hogy csupa egycsillagos rendszerbe visz az útvonaltervező, miaf...
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2019.03.01. 15:40:19
Ő nálam azonnal pl. ezt mondja: "B2, medium gravity terraformable high metal content world."
De a már egy hete használt Captain's Log is kiírja egy ovelay-ban. 😊
Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2019.03.01. 14:32:21
Ha a Spectral szónál az "AL" fölött van hullámocska -> van ELW
Ha a Spectral szónál az "AL" fölött nincs hullámocska -> nincs ELW
Túlbonyolítod magadnak az egészet az egész nyilacskázással.
Idézet egy picit régebbről:
"... az FSD töltés alatt 0 gázon le lehetett ellenőrizni szemmel a rendszer képét, hogy van-e miért itt inkább megállni, vagy mehet az ugrás: a ritkaságokat ki lehetett szűrni időveszteség nélkül, " - erre írtam, hogy most is működik ez. Megnézed az "AL ANAL" feliratrész fölötti részt, és ha ott van hullámocska, akkor van ritkaság (ha az ELW - AW - WW rész lefedi számodra a "ritkaság" kategóriát). Ha nincs, akkor nincs.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2019.03.01. 14:25:23
Azt az egyetlen egy dolgot nem fejtettem meg, hogy a darabszámot honnan lehet leolvasni, de az hótziher hogy a legfeljebb 3 emeletes és 3 széles nyílkupac kinézete, tehát hogy pl felül 1, középen és alul 2 az MINDIG az ELW-öt fogja jelenteni, és ugyanígy minden 1/2/3-1/2/3-1/2/3 kódnak megvan a saját típusa.
Tehát ha engem érdekel hogy van-e ELW, akkor duda után FSS, a szokolrádiótuning-potméterrel odamegyek a spektrum közepétől kicsit jobbra ahol egymás hegyén-hátán lesznek a rocky/icy hullámok, és nézem hogy bejött-e az 1-2-2 avagy
^
^^
^^
kód. Csodás. Visszalépés? Eddig az ADS autotunere megcsinálta azt hogy végigment a vonalzó aljától a tetejéig, kiolvasta a hullámokat vagy nyilakat és kitette a megfelelő grafikát? Jaja. Ezt miért is kellett kivenni? <---- ez a fő kérdésem.
Értem azt is hogy annak meg milyen gyors DSS-ezni a csillag mellől, aki eddig is odarepült minden rendszerben minden egyes koszos hideg sötét jéggolyóhoz hogy leszkennelje 5 forintért. De ez a néhány sztahanovista ÚGYIS oda fog most is repülni mindenhez, mert a szondákat is rájuk akarják lövöldözni a teljes térképezésért..!
A lenti képen amit mutattam pl. látod azt, hogy van gázóirás, ammónia alapú élettel, és nincs Földszerű bolygó. Ha valamelyik érdekel ráállítod a szkennert és látod, hogy mennyi olyan van, és azok hol helyezkednek el (és ráállva rögtön megkapod a DSS infót róla)
Dzsini, s_andras nem hülye, csak nem tetszik neki az új design, ami szerinte visszalépés az eddigihez képest. Ennyiről van szó, nem többről 😊
^^.....^.....^^
^^....^^.....^
^......^......^ stb
Mintha egy operációs rendszer elvesztette volna a legfelső, grafikus rétegét, és megint DOS parancssorban kellene fájlműveleteket végezni. Vagy milyen példát találjak még ki...
https://fxmason.blogspot.com/
Azt már azért ne nevezzük ezzel egyenrangúnak, hogy az FSA vonalzón végigmenve odarakták ezeket a nyomorék ^^ kombinációkat... Könyörgöm, ez jobb mint látni egy felhőcsíkos gázóriást, vagy egy kék-fehér karikát amiről ordít hogy élet van rajta?! Na ez aztán végképp visszafejlődés: szép grafika helyett felfelé mutató nyilacskák... Most ezeket nekünk kell "kódfejteni" egy silabusszal, mert a szájbarakott számítógépünk már nem képes a saját maga által kirakott nyilak helyett egy átkozott rendes KÉPET mutatni... Ezek után mi jön, számok helyett legközelebb kirak nekünk ilyen tologatós abakuszt?!?
Nem +2 mp ez, sokkal tovább tart, és ahogy én a rajzoknál igenis láttam a fontos dolgokat, ITT nincs az az ember, aki erre a lyukkártya-szerű nézetre rápillantással megmondja hogy mi a helyzet.
Na mindegy ... egyébként éppen időben mert pont egy olyan rendszert találtam amiben van kettő is ilyen. Megyek is feltérképezni a felszínét 😊 Leszállni úgy sem lehet rá 😊 Tudni sem akarom mennyi ilyen bolygót hagyhattam el ... eddig.
Ilyen részletességű információt nem kaptál a rendszerben található dolgokról csak egy pici képecskét sok valamilyen égitestről a System mapon. A "percekig FSS-ezést" pedig azzal vesd össze, hogy minden bolygóról DSS adatokat szereztél eddig. Mert azt kapod meg érte. Összekevered a két tevékenységet.
Igen, ha csak ritkaságokat keresel és amúgy ugrálsz, akkor kb. +2 másodperc rendszerenként beugrani az FSS nézetre és vissza, de cserébe megláthatsz egy csomó olyasmit is, amit eddig nem, mert nem jelennének meg a térképen (lásd a Kódexed).
Sajnálom, ha neked ez a két gombnyomás és egy pillantás a hullámsorra nem fér bele a sietségedbe Valahova.
Ezt nevezem autohangolásnak, és most ehelyett kell kézzel a villogó kék pacákat beazonosítani. Ha van 42 égitest a rendszerben, akkor ennyin kell végigmenni, hogy mindről megtudjuk a típusát: ez vicc. Korábban az FSD töltés alatt 0 gázon le lehetett ellenőrizni szemmel a rendszer képét, hogy van-e miért itt inkább megállni, vagy mehet az ugrás: a ritkaságokat ki lehetett szűrni időveszteség nélkül, most meg minden rendszerben le kell állni percekig FSS-ezni ( - nem írtam mégis én ezt le már korábban? Olyan ismerős...) Az rendben van hogy a részletes adatok is bejönnek, ehhez valóban illik plusz időt ráfordítani akit érdekel, de nagy kár volt kivenni az alapinformációk megszerzését, ez a visszalépés.

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2019.02.28. 20:33:36
Van Water worlds és van külön Water worlds terraform ?
Van Rocky bodies és Rocky bodies terraform vagy minden szikás bolygó eleve terraform is ?
Csak azokhoz "kell" odamenni, amit szeretnél fel is térképezni még plusz pénzért és/vagy a felszíni dolgokért.
Az ADS nem azonosított be neked egy égitestet se, csak felpakolt az égre egy csomó "ismeretlen" feliratot, amiknél a kinézet alapján megtippelhetted, hogy talán ilyen, talán olyan. Most ha csak Földszerűket keresel egy pillantásra látod, hogy van-e olyan a rendszerben, vagy nincs.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2019.02.28. 20:30:14

Utoljára szerkesztette: yossarianHUN, 2019.02.28. 13:02:17
----------------------------------------
Explorer's Anchorage jelentés: megjött a javítás, contacts, és a térképészet! Küldetések továbbra se.
Mobius Factions még mindig nem jelzett vissza.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2019.02.28. 11:03:03
Repuzás szempontjából a wing küldetések teljesítése nem a leggyorsabb mód. Persze, ha nem siettek és együtt akartok játszani, szórakozni, akkor célszerű ezeket a küldetéseket csinálni.
Érdemes az enginereket elkezdeni, mert már egy 2-es 3-as tuniggal is javulást lehet elérni. Főleg, ha harcolni akartok. Továbbá jobban fogod látni, hogy mire van szükséged és menet közben gyűjtögeted a hozzávalókat. Nem egyszerre kell majd mindent összeszedni.
Anno úgy kellett ügyeskedtünk egy-egy állomáson hogy feltudjuk venni ugyan azt a questet, de ahogy nézem továbbra sem lehet sima questet megosztani? Ilyen wing missionokat láttam de ahogy elnéztem azokat nem igazán éri meg csinálni alig fizet.
Igazából most repuzni akarunk a Federationnél, hogy a Federal Corvettet kiszedjük.
Régen beálltunk egy nav beaconhoz és öltük a Wantedeseket, meg vadásztunk ha fel tudtuk venni ugyanazt a célpontot, csak így kicsit körülményes. van valami jó módja hogy rendesen együtt tudjunk játszani vagy csak ezek a Wing questek vannak ilyen célra?
A másik kérdésem az enginiersek. Azokhoz már csak akkor érdemes elmenni amikor megvan a fejleszteni kívánt hajó, vagy érdemes előtte is elkezdeni húzni, aztán mire meglesz a nagy hajó már egyből tudom upgradelni a kívánt modult?
Utoljára szerkesztette: erasmus4, 2019.02.28. 09:11:00