ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dzsini

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Caliph
fuel rats: egy hold gravitációs vonzásában üzemanyag nélkül maradt Clippert kellett menteniük,miközben az gyorsabban zuhant a hold felszíne felé mint a fuel transfer limpet végsebessége 😊

CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

lipovics
Meg a felfedezés is, eltartott egy ideig, míg rájöttem mi a helyzet.
Mindegy, visszaugrottam 88-at és eladtam a térképeket, 50 milliót kerestem és elit lettem.
Lesz mit visszaolvasni 😊
s_andras
Szia, több év kihagyást nehéz lenne hirtelen bepótolni, készülj fel a gyakorlatilag alapoktól újratanulásra.
Az hogy melyik a "legjobb" hajó, egyéni stílustól függ. Annyi biztos, hogy vannak újak. Mérnökölés is teljesen átalakult.

Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992

lipovics
Sziasztok, kihagytam több évet a játékból, csomó minden újdonság bekerült közben ahogy elnézem.
Régen az Anaconda volt a legjobb mindenes hajó, leparkoltam az enyémmel 15000 fényévre a lakott területtől, ezen kívül van egy ASP Exlporerem és egy Fer de lancem.
Még mindig ezek a legjobb hajók vagy változott valamit? Blueprintek-mérnökök ugyanazok?
Vannak új tuningolási lehetőségek?
wollnerd
Tegnap este Anti-Thargoid szolgálatot tettem az Opetes rendszernek. 😊 Jó móka, más játékosokkal együtt is.

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

RJoco
Én a kezdő csomaggal nem mentem semmire, ezért beinvesztáltam egy kicsivel nagyobb hajóra. Sajnos azzal sem mentem sokra.
Ahelyett, hogy csak tolnák bele a tartalmat a játékosok elképzelései alapján, összerakhatnának már valami alap, optimalizált cuccot, amit azért lehet pörgetgetni. De jelenleg még ez sincs. Valamit látni, de ennyi pénzért nem sokra menni vagy hamar megunni. Főleg, hogy csak 1 vezethető hajód van, ha nem akarsz rengeteg pénzt kidobni.
Ilyen szempontból az EA kicsivel jobb, ott azért van valami játszható tartalom. Legalábbis amiket én eddig próbáltam, azokat azért lehetett élvezni is. Bár nem lenne rossz, ha be is fejeznék a játékokat, de sajnos nem mindegyiknél sikerül.

Én ezért mondom, hogy az Elite legalább be van fejezve. Az meg nem hiányzik, hogy 10 perc legyen eljutnom a hajómig, hogy végre repülhessek. Sem az, hogy folyamatosan az oxigén, kaja, meg ürítési szintemet kelljen nézni. Ha ilyet szeretnék, akkor keresek egy ilyen játékot.
Számomra tartalom meg bőven akad benne.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

Caliph
ja igen erről hallottam. én reménykedek,persze pesszimistán,kezdő csomagnál tuti nem lépek több pénzzel tovább.
mindenkinek jó lenne ha megjelenne azzal amit igértek. és mindenkinek rossz lenne ha buknának.mikor fog bárki valami hasonlóba vágni mint ez ha buknak? sose. ki fog pénzt adni bárkinek is emiatt ha van egy jó ötlete ami nem sablon battlefield pl? senki.
mondjuk az early access mint jelenség pusztulhatna úgy ahogy van.
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2019.06.02. 21:17:09

CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

s_andras
Pl.:
https://www.playdome.hu/hirek/52100/star-citizen-az-evszazad-atverese-vagy-csak-hozza-nem-ertes

A baj az hogy a legjóindulatúbb feltételezés szerint is egy tipikus "sokat akar a szarka..." / "túl nagy fába vágta a fejszéjét" eset van...

MarkBlade #21402 : Ilyen olcsón?! KETTŐT KÉREK!! <#vigyor2>

Caliph
fasza,múlt héten pont rávettem magam egy kezdőcsomagra hogy ne csak rinyáljak hogy sose lesz kész,de igy legalább rajtam nem múlt. viszont ha buknak azzal rohadtul visszaveszik a jó játékok felé történő haladást,és mindenki a bevált sablont fogja tolni,félnek majd újítani bármit is...
egy link jöhet a hírről amúgy

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

MarkBlade
Még mindig akciós a 1.5millio huf os csatahajó nem veszel egyet? <#alien>
s_andras
Ebben a nagyobbik durranás a légkörös felszín volt, nem a séta 😉

Sokszor felbukkan ez a "birodalomépítés", de azt meg kellene már jegyezni, hogy az Elite az NEM EZ a játék. Szándékosan, kimondottan, következetesen CSAK saját magunkat irányíthatjuk.

Apropó: SC-ről megvan a legújabb botrány? Egyre többen követelik vissza a pénzüket, és valami hivatal is vizsgálódni kezdett... Amúgy semmi meglepő, csoda hogy idáig bírták <#nevetes1>

Caliph
fasza...de önmagában a space legs nem sokat érne,járkálhatsz a bolygón(most is ,csak srv vel) az meg hogy a hajót bejárhatod szerintem nem akkora extra mint ami időbe a fejlesztés telne,pénzbe kerülne...
ha már space leg,akkor fps modul kéne. Megbénitott hajóba átlebegni,megölni a pilótát és vinni a hajót,vagy star cit szerű javítós küldiket stb...
inkább valami mini birodalomépítést vigyenek bele,egy saját kis bázis,esetleg npc irányította bányászflotta,vagy kereskedő hajók amik neked dolgoznak...a harciasabbak meg vadászflottát tartanának kalózkodni vagy powerplayezni...ez többet érne nekem pl
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2019.06.02. 20:25:31

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

PiszkosFred
Koszonom, eddig ez nalam az ev fan videoja 😊

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Dzsini
Új pilóta -> Elite rang 8 óra 40 perc

teljes stream

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

s_andras
Látatlanban mondom hogy 100% hogy kell hozzá a Horizons. ...hacsak nincs benne olyan támogató műveleti szál, amit leszállás nélkül is lehet csinálni. De a lényeg biztos a felszínen zajlik.

frango
Akkor akinek nincs meg a Horizons, ebből kimarad?

Vikingek! i5-10600KF, GTX1070, 16GB DDR4 3200

Dzsini
Az első már folyik, kint a Guardian romoknál, ahova a csillagbusz visz

Gundark 1 1
Az új közösségi célok (csillagközi iniciatíva) mikortól lesznek?
8GB vram csak nem fogy el ennél a játéknál. De ahogy írtam, 2-ről vissza véve 1x-re megszűnt a gond.

Fractal Design Define R5, MSI B450 Tomahawk, AMD RYZEN 7 2700, Alpenföhn Brocken 2, Sapphire RX Vega 56, RaidMax Cobra 1000W RX-1000AE-B, G.SKILL Aegis 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz CL16, 1.5Tb SSD,

Dzsini
Akkor viszont esélyes, hogy videokártya memória - akkor fagy ki, amikor megtelik, és ez történik a supersampling esetén (hiszen sokkal nagyobb felbontásban számol, mint bármi más).
Nekem nemrég volt videokártya csere, és az is ezt csinálta bárminél, ami a 6 gigából 5 fölé töltötte a vramot. Ment is vissza.

Megpróbálhatod tesztelni olyan programokkal, ami hasonlóan rengeteg vramot eszik, hogy ott is előfordul-e.

Caliph
<#eljen>

A tisztasággal, pormentességgel sincs gond. iszont pont te adtál egy ötletet és úgy néz ki, hogy megszűnt a crash. A supersampling-ot felhúztam 2x-re. Miután visszaállítottam a teljes grafikus opciókat high-ra, megszűnt a probléma. Ezután elkezdtem mindent csúcsra állítani. Erre az opcióra gyanakodtam, ezért ezt hagytam utoljára. És bejött. Tehát köszönöm mindenkinek a segítő szándékot és ötleteket is!<#worship>

Fractal Design Define R5, MSI B450 Tomahawk, AMD RYZEN 7 2700, Alpenföhn Brocken 2, Sapphire RX Vega 56, RaidMax Cobra 1000W RX-1000AE-B, G.SKILL Aegis 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz CL16, 1.5Tb SSD,

RJoco
Esetleg próbálj meg állítani a játék grafikai beállításain.
Lehet, hogy valami be van kapcsolva, aminek nem kéne és a gyárilag húzott ati nem szereti.
Esetleg a gép kitakarítása/portalanítása sem árthat, főleg, ha rég vagy sosem volt. A bedugós (VGA, RAM) dolgokat mindenképp húzd ki és úgy portalanítsd sűrített levegővel.
A porcica egy alattomos jószág, sok véletlenszerű galibát tud okozni. Innen tudom, hogy túlságosan poros a gép.

Ez volt a hardver:
Alaplap: ASRock (H87 Pro4)
Táp: Antec Earthwatts EA 430 80+
Processor: Intel(R) Core(TM) i5-4670 CPU @ 3.40GHz
Memoria: 8 GB
Videókártya: NVIDIA GeForce GTX 960 2GB

Z97-PRO gamer - i7 4790K @ 4.00GHz - 32GB Dual-Channel DDR3 @ 1199MHz - 4095MB NVIDIA GeForce GTX 960

Ugyanez volt a gondom és csak ennél a játéknál. Tápcsere óta nem csinálja, bár lehet hogy nincs összefüggés a te meg az én problémám között csupán hasonló a tünet.

Z97-PRO gamer - i7 4790K @ 4.00GHz - 32GB Dual-Channel DDR3 @ 1199MHz - 4095MB NVIDIA GeForce GTX 960

A hozzászólásaim alatt, az aláírás sávban minden fontosabb komponens megtalálható a gépemről. Tápom egy Cooler Master G750M. Túlmelegedés és kevés táp is kizárt. A processzor van húzva. Gondoltam erre is, mint hibalehetőség, ezért visszaállítottam ott is mindent alap értékekre. Ez sem szüntette meg a jelenséget. Más, komolyabb hardverigényes játékoknál (EA BF2, GTA V, Far Cry 5 + New Dawn, DCS World, ArmA III) minden rendben működik. Csak itt van gebasz. Egyébként köszönöm, hogy próbáltok segíteni.
Utoljára szerkesztette: MiG man, 2019.05.15. 16:13:54

Caliph
táp vagy túlmelegedésre utalhat a probléma. van húzva a proci?
mekkora a tápod?
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2019.05.15. 15:15:37

Bőségesen elég a táp. Próbáltam korábbi driverrel is, ugyan ez volt az eredmény, ezért is csináltam a legfrissebbel clean installt.

PiszkosFred
Valamelyik driver osszeakad(hat), probaltad masik vga driverrel, egy korabbi verzioval?

Tap problema csak nem lehet (meg ha a tunet arra is utalhat), az mas jateknal is elojonne, az Elite annyira azert nem terheli meg a rendszert, hogy elfogyjon a nafta...
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.05.15. 14:29:49

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Csak ennél a játéknál csinálja. Ráadásul nem csak kifagy, összeomlik, ahogy írtam, szó szerint. Újraindul a gép.

s_andras
Hali,
nyit a játék ilyenkor bug-report ablakot? Ha igen, küldj el párat a körülmények leírásával, majd nyiss egy jegyet a support oldalon, hátha ki tudják deríteni. Saját tapasztalatom ennyire random kifagyásokkal nincs, ha más program is csinálná, akkor azt mondanám talán valamelyik hardver hibás (ram, hdd, cpu), de ha csak az E😄 akkor passz...
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2019.05.14. 22:59:20

Üdv mindenkinek!
Kb egy hete vettem meg az alapjátékot (egyenlőre), de csak 3 napja kezdtem bele. Bele is futottam egy olyan problémába, hogy a játék random összeomlik. Ez jelentkezik indítás után, még játékmód kiválasztása előtt, vagy ha már ugrottam egy vagy két rendszert és az állomáson teszek-veszek, totál kiszámíthatatlanul. VGA kártyám nincs húzva, legfrissebb driver van fent, amit ma újratelepítettem clean install-al is, hátha, de nem segített (konfigom alul). Tudna bárki segíteni , hogy hol keressem a megoldást? Anno C64-en imádtam az elődjét, szénné kereskedtem magam.
Utoljára szerkesztette: MiG man, 2019.05.14. 21:29:54

Dzsini
holnap patchpatchpatch - pár hibajavítás

Caliph
HBD Dzsini 😊

Dzsini
... pl. egy aktív neutroncsillagtól pár köpésre az iker-terraformálható vizes bolygópár 😊

Vagy a földszerű gyűrűs bolygó egy gyűrűs gázóriással közös pályán, ami egy két neutron-egy feketelyuk trináris körül kering?

Nem véletlenül ritka, mert meg vannak adva a generátorban azok a határok, amibe be kell esnie a terraformálhatósághoz, és ezeket úgy adták meg, hogy ritka legyen 😊
És ennek egy része tudományos alapokra épít, pl. goldilocks zóna, de biztos lehetsz benne, hogy van a határok között olyasmi, aminek nincs konkrét tudományos háttere, csak kellett valami, amivel a Stellar Forge el van látva. Vannak olyan terraformálhatónak jelölt bolygók, aminek az összetétele, a felszíni hőmérséklet/nyomás teljesen kívül esik az általunk elképzelhetőnek tűnő határokon.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2019.05.02. 10:10:46

s_andras
Hát ez kb olyan elborult teória mint mondjuk az a Trónok harcában hogy a Kisujj még él mert csak megrendezte a halálát egy Senkivel <#nevetes1>
Ahol egy számunkra mérgező anyag ilyen iszonyatos mennyiségben van jelen, az felejtős. Ha ezt meglépnék, az nagy feketepont lenne. Sci-fi a sci-fiben. Terraformáláshoz kellenek a jó alapok. Nem véletlenül ritka még az olyan bolygók között is, amik első pillantásra jónak tűnnek.

Dzsini
Egy elképzelés szerint van egy maroknyi kézzel beállított terraformálható ammonia world a történet céljából. (Thargoid anyavilágok?)

s_andras
Ja ha a Codex miatt jött, akkor ez csak tévedés lesz. Véletlenül rajta maradt a megörökölt tulajdonság vagy valami hasonló baki.

Dzsini
A novemberi béta óta benne van a Codexben - akkor is meglepődtek rajta páran - de még az EDSM-be nem került be egy sem.
(még nem teljes a keresőállománya, a 87 millió égitestből 47 milliót indexelt fel, ebben 870 Ammonia world van, amiből 526-nál van meg a "nem terraformálható" bejegyzés - gondolom ezek azok, amikről azóta érkezett adatfrissítés)

s_andras
Egy delfinnel pajzs nélkül azért olyan nagyon kemény nem lehet, legfeljebb a gyakorlatlanabbakra jelenthet veszélyt. Persze ilyen összeállítással ringbe szállni az már önmagában egy bizonyos fajta keménység, ez tény (hacsak nem valami mentális probléma van mögötte).

patch-patch:
"Server Fixes
Re-enabled Codex discoveries for terraformable and non-terraformable ammonia worlds"

Hogy mi?? Ezt úgy kell érteni hogy vannak terraformálható ammónia-bolygók is??!? Én már elég sokat láttam, de egyik sem volt módosítható!

Dzsini

ja igen, szóval kilövi. Ráadásul pajzsa sincs. Megrögzött Aisling Duval ellenes a csóka. Közben többen írták hogy ismerik. elég kemény a csóka.

mit jelent hogy sz-patja ? Kilövi őket, vagy kirabolja ? És mindezt egy felfegyverzett Dolphinnal ?

www.totalwarmagyaritasok.webtelek.hu

RJoco
Csapatba kell állni és levadászni párszor.

Sziasztok,

Találkozott már valaki CMDR Doc Schmauchpur kollégával? Egy felturbózott tűzpiros Dolphinnal sz...patja a becsületes pilótákat Cubeo környékén. Az összes zöldfülűt kiszedi aki arra jár, márpedig van forgalom, mert a barbipajzs a kőne mindenkinek. Én már 3 szor forgolódtam vele, de kezdem unni.....

Dzsini

Új hajó méretarány videó.

wollnerd
Ami egy szavazás...

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2