ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pár kérdés felmerült bennem az összeállításban. Hasonló kompozíciót láttam már, akkor sem értettem.
Scennerek. Ha nincs pl. sceno scenner akkor az olyan bolygókat ahol idegenek vannak és képződményeket nem is scenneled be ? A Codex-be lehet vele találatokat szerezni, meg fizetnek is érte. A manifest-el is lehet képződményeket scennelni ... vagy ... most jutott eszembe ezek az SRV-ben is benne vannak így végül is feleslegesek ?

www.totalwarmagyaritasok.webtelek.hu

Dzsini
Még rajta van a hajtómű az Explorer's Anchorage-n

És a régi 1.1 patch trailere, 2015-ből:

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Dzsini

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Köszönöm. Ez a 70Ly inspirál. Már csak 10et kell húzni rajta és készen áll majd a nagy útra. Szóval Ammónia, Earth bolygók ... hm és még azt hittem a Gyűrűs Gáz bolygók a prémium ... figyelni fogok.

wollnerd
Itt a hajófittem. Ez kicsit bonyolultabb mint amennyire látszik. Én minél lehető kevesebb súlyra törekedtem, tehát PP 2A-s,ami valójában kevés, még a OC3-val mérnökölve is, ezért a AFMU-k ki vannak kapcsolva. (Úgyis, amikor kell a javítás, akkor bekapcsolom és javítom, aztán ismét kikapcsolom.) Csak egy HS van bekapcsolva. Az indulás előtt összegyűjtöttem jópár szintézisanyagokat a FSD, HS, LS-hez, de még sose használtam ezeket. 😊
Én minden alkalommal, mikor betérek egy rendszerbe, akár full unknow, akár nem, dudálok és ha vannak bolygók a csillago(ko)n kívül, (Mert a csillagok autoscannelődnek és ha csak azok vannak akkor azonnal továbbugrok és erről az azonnal megjelenő "system scan complete" üzenet informál minket.) belépek a FSS módba és minden jelforrást felfedek, akár az Icy body-kat is. (Ebben a nézetben a képernyő jobb alsó saroknál van kiírva hogy az adott jelforrás milyen típusú.)
És ha pl. ha valamelyik terraformálható is és nincs eszetlenül messze. (pl. 450.000 Ls-re) akkor le is mappelem, persze az Earh-like word-ök és az Ammonia World-ök igazi kincsek, azokért bármilyen messze is elmennék lemappelni.)
Nos, pontosan nem tudom, de ilyen ütemmel kb. 1.5-2 óra alatt végzek csak kb. 50 ugrást, szal nem egy gyors túra, sőt lassabb mint régen volt, de sokkal több pénz jár így. (Mindenki döntse el idő és pénz függvényében milyen ütemben akar haladni.)
és 5000 Ly-ben kb. 75-85 ugrás van a 70.36 Ly ugróképességgel, (jet-cone boost nélkül)

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

Ha nem titkos megosztanád velem-ünk hajód és felszereltséged, felfedező szokásaidat ? Biztos vaskos tapasztalatot gyűjtöttél mit érdemes és mit nem. Pár nap múlva akarok "világgá menni", kicsit megnézni a perem vidéket és még amit szembe jön és jól jönne pár gyakorlati tapasztalat mire érdemes figyelni, bepakolni hogy minden klaffoljon. Pl, bárhova ahova érkezel mindent szkennelsz vagy csak ugrálsz egyik naptól a másikig az ugrótávod távolságában, vagy ha olyan helyre érkezel ahol még semmi nincs felfedezve akkor a legközelebbi naprendszereket is szemrevételezed legalább egy D-scennelés erejéig egy First Discovered by: címért vagy amit felfedezel azokat First Mapped by -eled is ?
Becslésed szerint hány ugrás van ebben az útban 5000 ? Köszi.

Egy Krait Phantomot építek éppen erre az útra. Most tartom 58-60ly ugrótávnál.

Dzsini
Nope, ugyanúgy épültek ki, mint a Colonia Highway bázisai, és az összes többi ilyesmi. Handwavium meghajtású bázisok.

s_andras
Ezt a részét értem, mitöbb én válaszoltam meg ezzel lammaer parancsnok kérdését, csak próbálom kitalálni, a JÁTÉKBAN hogyan jut el az a sok acél stb a rendeltetési helyére...

Dzsini: nem tudom, azok is teleportáltak bubis CG-k eredményeképpen? Azt gondoltam, előbb legalább megjelenik ott egy bulk carrier vagy ilyesmi..
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2019.02.22. 17:02:51

Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992

Dzsini
Jaques igen. Az összes többi bázis?

devnek egy jobb klikk, add és kész is 😛

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

s_andras
Naja de az magától utazott készen. Vagy ennek is van hiperhajtóműve?.. Hacsakúgynem.

Dzsini
Az FDev. Ők vitték Jaques köré Coloniát is 😊

csiribi-csiribá 😊
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2019.02.22. 16:56:40

s_andras
És ki horda el a cuccot ~25.000 fényévre?... Így könnyű.

Dzsini
Még az út elején volt egy bányászati-összehordós CG egy állomásra, amit teljesítettek.

s_andras
Előbbi. Mondjuk nem tudom egy ilyen állomásépítő erőfeszítést hogyan kiviteleznek (pláne egy felfedező-expedíciónál, ahol még túl sok raktér se nagyon van) : mindenki kiszórja a nagy semmibe amit hozott? <#fejvakaras>
Egyébként kicsit gyanús nekem ez a rendszer, mert az én térképemen felfedezetlennek jelöli, holott kétszer is voltam SagA-nál, és kissé lehetetlennek tartom, hogy ne néztem volna be oda is amikor nagyon sok közeli G csillaghoz elugrottam, ez meg az egyik - ha nem _a_ - legközelebbi.

Ilyenkor a frontieresek adják hozzá kézzel az állomást a rendszerhez (mintegy "eljátszva" hogy a játékosok által elért eredmény megjelenik) vagy a playerek is építhetnek ilyen állomást? (mint mondjuk az eve-onlineban)
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2019.02.22. 16:43:27

Dzsini
Másrészt ha nem félted nagyon a hajót és az adatokat, akkor pikk-pakk meg lehet szerezni az összes rendszerpermitet, ami barátságoktól függ.

wollnerd
És tényleg. Megint benéztem valamit... 😞
De nem baj, úgyis eltart még legalább 2-3 hétig amíg odaérek úgy hiszem. Hátha esetleg addigra már lesz. Mostanában csak max. 1,5-2 órám van időm játszani és kb. 3/4 a kb. 1000 fényév megtétele... Talán lehetne gyorsabb is, de minden égitestet felfedem és EDDI is beszél. (lemappelni csak a terraformálható bolygókat, WW-öt, ELW-öt és AW-öt)

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

s_andras
Érdemes elosztani sok rendszer között. Ilyen sok adatnak csak a töredékével a kolónián az ÖSSZES vezető frakcióval szövetségesre húzhatod magad, aztán hazafelé a kis állomásokon is, és bőven maradni fog. Aminek meg szerintem a SSL vezetősége nagyon örülne mellesleg <#papakacsint>

Dzsini
Térképészet még nincs ott.

wollnerd
Csodálatos. 😊 Akkor Colonia helyett ezt látogatom meg először. Jelenleg másodszor tartok BP felé, már 3 hónapja, galaxis szélén haladva és itt tartok most. Eredeti tervem az lett volna hogy BP után továbbra is szélén haladva tartok vissza bubiba, de mivel egy: az egészet már unnom egy kicsit, kettő: mostanában idegesebb időszakom van, harmadszor pedig a CL-ból "véletlenül" láttam az eddigi felfedezési összegem és állítólag már lassan közeledik az 1 milliárdhoz...<#wow2> Ami már most is elég volna, és ez + feszültségi tényező is.
Ekkor döntöttem el hogy csak Coloniára (már a mérnökök miatt is) megyek és ott leadom a felfedezési adatok tömegét.
De most hogy épült egy új állomás, még jobb lesz. 😊

Dzsini
A Stuemeae FG-Y d7561 rendszerben elkészült a Distant Worlds 2 által összehordott tudományos kutatóállomás a Sagittarius A* közelében, az Explorer's Anchorage. Egész jó lett, és még jobban fel lesz szerelve egy későbbi CG során.

Lehet, hogy akkor nem csak én gondolom azt, hogy egy Dolphin/Orca/Beluga számára tökéletes lenne a "So Long, and Thanks for All the Fish" név? <#wink> Kár, hogy nem fér ki. De a másik tökéletes név már igen, ami egy ideje a fejemben motoszkál: "Not a fish!"
A "Towels on board" meg most jutott eszembe...

Azt meg szerintem mindannyian tudjuk, hogy a "Mostly Harmless"-t is Douglas Adamsnak köszönhetjük. <#worship>

s_andras
"Ne ess pánikba!"
----------------------------------------
2019-et írunk de a PH fórumon is felbukkan még mindig az a tévedés, hogy a meta-alloy szállításához korrózióálló raktér kell.

PiszkosFred
Hja ertem 😊 Galaxis utikalauz video utan 47-et olvasni, az feler egy szentsegtoressel...

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Ott a pont 😊

és igen, úgy látom ott is van
https://forums.frontier.co.uk/showthread.php/478087-Update-3-3-05-for-Consoles?p=7432315#post7432315
Most 6 órakor lesz valami update, remélem ezt is javítják
s andras: pedig az, hogy az X0X lefagy elég fura, én még nem láttam ilyet, egy játékban sem
RJoco
Ez így még nem is olyan rossz, van választási lehetőséged.
De amikor több ezer fény másodpercet kell utaznod az utassal a hasadban a célbójáig és mindjárt a fő csillagnál jön az üzi, hogy de jó napja van valakinek. Miután leráztam normál térben, mégis sikerül utánam jönnie. Megint lerázom, már nem látom SC-be visszajönni, tökre örülök, de azért kicsit nyugtalan is vagyok. Nem véletlen, mert több ezer Ls-t követően ott vár a bójánál. Ugyanaz a név, rang, hajó.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

Dzsini
42 ± 5 a mérési bizonytalanság miatt.

PiszkosFred
47?

s_andras
A furcsaság itt nem az volt hogy lefagyott az x-doboz, hanem az ami PC-n is van: egy célpont egyszerre 2 példányban is létezik a rendszerben, egyszer SC-ban, egyszer pedig a kék mission uss-ben, egymástól akár sokszáz fénymásodpercre. (Igen, tordi parancsnok, ez nagy hülyeség.)
-------------------------------------
Elég hamar rá kellett jönnöm, hogy nem fogok tudni mindenkivel összeszövetkezni bubin kívül, mert ezek a kis szigetek a semmiben tartanak olyan frakciókat is, amiknél állandóan nagy NULLA a küldetések száma. Utasokat se tudnék vinni tőlük - még ha hajlandó lennék több ezer fényévre furikázni - mert ott meg mindegyikhez eleve barátságos fokozat kellene... <#gonosz3>

Szerintem csak belefutottál valamilyen bug-ba. Legalábbis pc-n az ilyen küldetéseknél teljesen mindegy, hogy te rántod ki a célpontot, vagy ő téged, vagy egy uss-nél találod meg. (Régen, legalábbis ez így volt. Mostanában még nem próbáltam.) Mind a három esetben működni szokott a dolog.

Tegnap a falkatársammal egy CZ-ben hiába választottunk az elején térfelet, később menet közben eltűnt a csata állásának a számlálója. Az ellenség/batárt felismerés érvényben maradt, és a bond-okat is megfelelően számlálta, csak éppen a CZ volt így megnyerhetetlen.
És az a gyanúm a capital ship-k kezelése is bugos ilyen szempontból. Amikor beesik a cap. ship a CZ-be, feladatként neki kell esni. Ha elfut, akkor pedig megint eltűnik a csata állásának a számlálója és megint a végtelenségig lehet irtani az ellenfeleket.

Elég sok újítás volt mostanában, szóval el kell telnie némi időnek, mire mindent ismét helyrekalapálnak. Nem tudom, hogy xbox-on van-e lehetőség, de lehet őket bug bejelentőkkel bombázni a játék menüjéből.

Értem. A megoldás 47. Egy dolog elképzelni és egy másik látni. 35millió rendszer az egészhez képest tényleg nem sok .

Most meg úgy tűnik, hogy az utolsó lakott szikla állomástól 2 ugrásra találtam felfedezhető naprendszer -eket. A második után már nem volt több türelmem matatni. Átalakítom a hajót és vissza kell mennem a környékre kutatni 😊

Rájöttem. Szóval az volt, hogy mindig jött üzenet, hogy misszióval kacsolatos uss, de ezzel soha nem foglalkoztam hiszen a contactsban láttam a célpontom. Természetesem élesített intredictorral próbáltam megcsípni, ebből lett a baj. Most hiába röpködött az orrom előtt beléptem a jelölt uss-be, és némi várakozás uzán belépett a cél is. Innen már minden rendben volt. De azért ez mekkora hülyeség?
Dzsini
Van egy hivatalos állítás, miszerint kb. 400 milliárd (400 ezer millió) névvel rendelkező rendszer van, ezt generálták le a játékhoz.
Az EDSM-nek van egy adatbázisa, amiben 34,5 millió rendszer szerepel, amit a játékosok begyűjtöttek.

A többi szimpla matematika 😊 A galaxis sokkal nagyobb, mint amit te egyáltalán el tudsz képzelni.

Felvettem egy pirate lordos likvidálós küldetést. Ott van a célpont az adott rendszerben, de hiába nyomom rá az intredictort, vagy ő rám, amint belépnénk harcolni azonnal lefagy a játék. kb 10szer nekifutottam, feladom. xbox one x-en játszom, eddig soha nem fagyott le a game. Van itt bármi megoldás?
Továbbra sem értem hogy miként számolják a már felfedezetlen területeket , vagyis naprendszereket. A EDSM térkép szerint szinte minden szegletébe eljutott már játékos .. .legalább is a vonalak azt igazolják, hogy szinte minden irányban vannak már "utak" .... ettől függetlenül úgy tűnik rátaláltam még egy naprendszerre amiben eddig még nem regisztrált bolygókat találtam ... nem sok. 9db ... négy leszállható bolygóval ... remélem jól fizet majd 😊

Eddig nem volt vele gond ... most meg ... mindegy .. semmi.

wollnerd
Nekem Chrome-val rendesen müködik. Ugye, miután bejelentkezel, Chrome kéri az engedélyed, a spec. alkalmazás url megnyitását az EDMC-hoz, azután az EDMC be is fogadja.

Market Connector folyamatosan Érvénytelen hitelesítő adatokkal leráz. Win10. Úgy veszem észer a Frontier Oldal hitelesítés nem passzol vlami miatt.
Van ötlet hogyan tudom kicselezni ? API adatokat rendesen megadtam, de amikor a chaptás hitelesítést kéri nem fogadja el bármit is klikkelek neki. Másik böngésző, hátha másképp kezeli ? Eddig Firefox és Explorerrel próbáltam ...

A Rail Gun és a Plasma Accelerator két olyan fegyver ami egyaránt hat a pajzsra és a hajótestre. Mind a két fegyver rendelkezik Thermal és Kinetic hatással. A PA pedig Absolute sebzéssel is ami ellen nincs rezisztencia, csak a nyers pajzs/páncélzat érték.
Persze az ezekkel való célzás, már egy másik kérdés.
Utoljára szerkesztette: Gabo, 2019.02.19. 15:59:02

SCB+Heat sink kombónak elhúzódó harcok esetén van jelentősége, pl. egy Combat Zone-ban, és szerintem shield vagy a hybrid shield/hull tank jellegű hajók veszik hasznát. Ha belekerülsz a sűrűjébe, akkor jön jól egy-egy SCB, mert így jó esetben csak a pajzs kopik és nem a hajótest, meg a modulok.

s_andras
Én "relatíve" "haladóként" sem látom értelmét <#nevetes1> Pontosabban mindig tudok valami sokkal fontosabbat pakolni a modulhelyekre, mint hogy erre pazaroljam.

https://fxmason.blogspot.com/

SCB-nek egyébként relatíve kezdőként van értelme? Kis utánaolvasás után nekem nagyon macerásnak tűnik az üzemeltetése, sok energiát eszik, heat sink is kell hozzá, meg az egész időzítéses dolgot nem hiszem, hogy lenne agykapacitásom felmérni dogfight közben, egyelőre minden figyelmemet leköti a manőverezés, a firegroupok váltogatása, meg a power distributoron való alkalmankénti zongorázás.
Jó, hogy van humorérzéke a készítőknek. 😉

Fel imádkoztam a win10-et. 2x. Másodjára stabil maradt... Egyelőre müxik ninden. Remélem így is marad 😉 ja. Csak a zösszes billentyűkombináció ment a levesbe. Pedig csak frissítettem a launchert. Minegy. Még pár óra vacakolás már nem oszt ...

PiszkosFred
Turista latvanyossag lett, a fejlesztok is vettek lapot is besegitettek, hogy ne csak papiron, hanem kinezetben is ugy nezzen ki 😊
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Caliph
elvileg még létezik 😄

HD 76133 (Elysium's Rest) ~ Planet 1 C ~ 23.488 / 81.934

de mint mondtam,nincs visszatérés 😄

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.