ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dzsini

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Az SRV célzókáját is beállították. Amikor materialt akarok kilőni egy szikláról régebben ki kellett menni toronyba, most már finomhangol és eddig 10ből 10x pár lövéssel le lehet szedni a begyűjtendőt. Köszi.

www.totalwarmagyaritasok.webtelek.hu

s_andras
Még nem néztem át tüzetesen, de ezt kiszúrtam: Hyperspace Dethrottle - megint teljesült egy kívánságom <#nezze> (de gondolom nem voltam ezzel egyedül). Az egyik legalapabb, legegyszerűbb, magától értetődő funkció.

Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992

Dzsini

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Dzsini

s_andras
Ja, van új launcher, de simán indítja a játékot, bár még mindig üres 404-es felülete van.

Valami kis frissítés volt nálam is,aztán áll az egész.Azt írja ki,hogy a weblap nem található.
s_andras
Én ma már korábban beléptem és azóta kis megszakításokkal csak a főmenüben áll, de onnan most el tudtam indítani openben is.

PiszkosFred
Nalam konkretan a PLAY gomb van csak alul, a launcher webes tartalma 404-es errorral nem jon be. 😊

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

s_andras
Utoljára február 18 v 19-én jött a 3.3.05-ös patch. Új launcher a kisebb javításokhoz nem szokott kelleni, most sem rémlik ilyen, az valószínűleg a 3-as főverziónál volt.

Sziasztok,
Valami új launcher van? Már 15 perce frissít valamit

Z97-PRO gamer - i7 4790K @ 4.00GHz - 32GB Dual-Channel DDR3 @ 1199MHz - 4095MB NVIDIA GeForce GTX 960

s_andras
Jaja, micsoda véletlenek vannak, hát nem pont ebben az elmúlt ~1300 évben (csillagászati időskálán egy szempillantás törtrésze) történt meg? 😉

Azóta szintet lépet! <#wink>

s_andras
Érzek egy kis ellentmondást: vannak a T Tauri osztályú csillagok, amik közös jellemzője, hogy nem lehet belőlük tankolni, és az _eredeti_, tehát _névadó_, létező, egyetlen T Tauri csillagról kapták a megnevezésüket. Ez viszont "kissé" meglepő módon nem tartozik ebbe a csoportba, egy közönséges G osztályú fősorozatú tankolható csillag <#nevetes1>

Dzsini
Az áprilisi frissítés - 23-án jön
Összefoglalva:
Egy "kezdőknek" csillagrendszer-csoport, ahol azok repkedhetnek, akik még semmilyen rangot nem értek el - egyszerűbb küldetésekkel, stb. Alacsonyabb rebuy is jár a kezdőknek.

Új modulok:
- Advanced Docking Computer : nem csak befele, kifele is működik, és minden kis méretű hajóra automatikusan felkerül.
- Supercruise Assist : automata pilóta a csillagrendszeren belüli utazgatáshoz - gyorsít, lassít neked, bolygó körüli pályára áll, stb. minden újonnan vásárolt hajóra automatikusan felkerül.

A két modul miatt minden kis méretű hajó +2, a közepes és nagy hajók +1 1-es méretű modulhelyet kapnak.

Navigációs panel újrafaragás - veszélyszintet jelző dolgok, tennivalók, stb. Jobban áttekinthető lesz remélhetőleg minden.
Pilóták kézikönyve - játékon belüli "kézikönyv" - miket lehet csinálni, mi jó hozzá, stb.

Kereskedelmi képernyő újrafaragás - jelzi az épp küldetéshez kapcsolódó commodityket, profitjelzés, stb.

Interstellar Initiatives - ez a Community eventek új módja, kb. hónap hosszúságú, több fázisból álló, történetvezérelt eseménysorozatok.

... és még pár dolog
új főmenü, töltési képrenyő, bugfixek, ilyesmik. Április 18-án lesz róla livestream.

Úgyis mondhatni, hogy távolságarányosan csökken a két félkép közti különbség, bizonyos távolságban pedig megegyeznek.
Ez egy repszimben a játék >95%-a minusz cockpit.

Vr-es cégek nagyon szeretnének olyan hw-t árulni ami épp annyira veszi igénybe a látást mint a 2d displayek azaz nem fárasztó , AR-es cégek meg nagyon szeretnének olyan hw-t ami kivált monitort, tv-t, projektort.

https://www.researchgate.net/figure/Depth-cues-do-not-work-in-isolation-they-combine-and-change-their-strengths-relative_fig8_263161973

Vastagon szedett betűs összetevők vonatkoznak sztereo látásra, amint látható 30m fölött nem nagyon számít.

Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2019.04.08. 18:00:09

s_andras
Aha.. nekem ezek a dolgok kínaiul vannak. Én csak arról beszélek, hogy a két szemre két külön kép van kiküldve, így összeáll a 3D. A sík monitoron hiába is állítanék fov-t, az soha nem fog abban a ligában játszani mint a VR.

5+ féle depth cue van, ezt mélységérzetnek lehet fordítani, sok dologból jön össze. Pl abból pont nem tud hogy valós távolságban volnának pixelek mert csak fix távolság van mintha fix kijelző lenne.

Pixelezettség egyértelműen negatív, textúrát alapvetően bántja, de jobban nem akarom vesézni.

10méter fölött fontosabb a textúra minőség mint a fentebb említettek.

2d ben is korrigálható a perspektivikus torzítás ha csak az a gond igazítsd be az igazi fovot a játékban, amennyi a displaynek van.

s_andras
Ezek szerint nem ugyanazt értjük mélységérzet alatt, én arra használtam (lehet rosszul, mert valami mást jelent a "szakzsargonban"😉 , hogy kinyílik a 3. dimenzió, és minden akkorává válik, mint amilyennek lennie kell. 2D-ben mindig az volt a bajom, hogy nem érzékelhetőek a méretek és a távolságok. VR-ben meg ahogy meglátom egy hangár belsejét betöltés után, azonnal benne vagyok a hatalmas térben, minden a helyére kerül. A pixelesség ezen semmit sem ront.

És ott nincsenek gimballos puskák....

Z97-PRO gamer - i7 4790K @ 4.00GHz - 32GB Dual-Channel DDR3 @ 1199MHz - 4095MB NVIDIA GeForce GTX 960

A VR-t egyenlőre maghagyom másnak. A Head Track- et próbáltam ( és van is az olcsóbb verzió) tökéletesen bejön nekem, megfelelő beállítással pár fok fejfordulásra hátranézek ha kell. IL 2 CLOD-ban hajszál pontosan megy vele a célzás is, pedig ott ha mozog a fejed, akkor mozog a revi (célkereszt) is.

Mondjuk sztero segit kb. 1.5x nagyobb felbontásnak betudni az aktuálist. Anélkül nagyobb bajban lennének.

Vr ponthogy nem mélységérzetet ad, az még odébb van.
Perspektivikus torzítást szedi ki ha megegyezik a display és az ingame fov.
Már csak a pixelezettség miatt se lehet rendes mélységérzet, de az optika is 2méterre fókuszál.
Szimben nem annyira érdekes hogy sztereo, az 10m alatt jön elő.

s_andras
Nem találom a régi hsz-omat, de megpróbálom nagyjából rekonstruálni: anno egy sima ingyenes webkamerás-arckövetős változatot teszteltem, ami a lényegét tekintve pontosan ugyanazt csinálja, és nagyon nem jött be. Az oka, hogy az egy teljesen természetellenes dolog, hogy a fejedet elfordítod egy irányba, de közben a szemeddel rajta kell maradnod a képernyőn. Ugyanis ha valamire ránézel normális körülmények között, akkor a szemeddel és a fejeddel együtt fordulsz ugyanabba az irányba, itt pedig szemmozgás szempontból egészen pontosan az ellenkezőjét csinálod, mint amit megszoktál. Legfeljebb fél perc kellett hozzá, hogy kialakuljon egy baromi rossz diszkomfort érzés. Gondoltam hogy talán ezt is meg lehet "tanulni" mint ahogy a VR-hányinger is elmúlik, de az egész nem tűnt akkora durranásnak hogy tovább foglalkozzak vele. A VR különben sokkal-sokkal többet ad: a hatalmas terek rendes mélységérzékelését, ez szvsz minden pixelességet felülír.

az a gond hogy az a képminőség amit a vr nyújt nekem kevés, recehegy, szememet is bántja

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Fov-ot annak megfelelően állítod hogy szemüveges vagy?

wollnerd
Miért nem VR? Sokkal jobb élményt és beleélést ad.
Nyilván lehet hogy legalább 3.5x drágább mint a TrackIR, de a velejáró élménnyel jobban kifizetődik.
Nekem is van VR-om, a HTC Vive. Az Oculus olcsóbb. 157e.
Persze VR-nek megvannak a gép és egyéb követelményei és a gondos utánajárási igénye a vétel előtt.
Főleg ha szemüveges vagy. Én emiatt (is) inkább a htc-t választottam.

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

Sziasztok,

Játszik valaki TrackIr-el? Érdekelne a tapasztalat ezzel kapcsolatban. Valószínűleg beruházok egyre. A Elite és a CLOD már 2 jó ok a vásárlásra.

s_andras
AHHA! Szóval a wing/nem wing határozza meg, nem a típus, köszi. Ebben az esetben pedig az derült ki ami eddig nem tűnt fel, hogy itt a semmi közepén lévő állomásokon kolónia és bubi között soha nem adnak winges küldetést.

Dzsini
A szállítósból a wing alapúakat lehet több körben, és abból a bányászatot is lehet.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2019.04.06. 13:48:04

s_andras
"Elmélkedés": ha a szállítós küldetéseket lehet kisebb raktérrel is részletekben csinálni, akkor a bányászatot és az áru-adományozást miért nem lehet ugyanígy?

BEAST
<#wow1>

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

RJoco
Szép kilátás!

Warning! Cargo bay open, shields are down!

Dzsini
Rengetegen, a Distant Worlds 2 útjába esik, úgyhogy sokan megpróbálták 😊

Le is szált rá már valaki ?

Dzsini
Új rekord a landolható bolygók között: 10,66G

PHROI BLUAE IR-W F1-1530 AB 1

Így első olvasásra mindent jól csinálhattál. Ahogy tanult kollega is írta. Ne jelölj ki célt és "mindent" összeszednek. Esetleg ami nem kell azt tiltő listára teszed és nem foglal felesleges helyet a finomítóban sem. Ezzel is elhet könnyíteni a limpetek dolgát.

A prospector limpeteket csak a megerősített célokra lövöm ki. A begyűjtőket meg csak akkor küldöm amikor a sziklák ki vannak robbantva. Amikor a lebegő darabokat össze szedték akkor jön csak a lövöldözés. A bal oldali panelen láthatod a fragmentek "minőségét". Ha figyeled akkor kb. 5mp-nékt csökken 1% ot a minősége 100ról-1ig csökkenve. Ezért érdemes minden fragmentet 50-100% közt begyűjteni. Ha sokáig lebeg egy fragment a térben akkor kevesebbet tudsz belőle finomítani vagy elpárolog.
Egy begyűjtéssel egyszerre legalább 5 limpet dolgozik. Ezek 1x használatosak így a begyűjtés után kuka.De volt már olyan is, hogy a következő sziklánál is dolgoztak pár másodpercig. De ez ritka. Inkább eldurrannak mire találok egy újabb sziklát. Viszont. A begyűjtött mennyiség legalább 10 ha szerencsénk van akkor 15 is lehet a fent említett elveket figyelembe véve. Tehát 5-10 limpet mindig "felesleges". Ezért ha kell el is dobálom őket. Így lehetséges, hogy a teli raktrér limpettel elindulva teli rakterű matériával lehet hazatérni . Ha elég nagy a finomítód akkor azokban a csövekben is elfér pár tonna 😛

erasmus4
Köszönöm ezt nem tudtam! Néha volt 1-1 db ami nem tűnt el egyből, olyankor azt hittem hogy bebugolt 😊.

A kérdés az, hogyan használod a begyűjtő limpeteket?
Ha konkrét, kijelölt célra lövöd rá, akkor egyszer használatosak csak. Behozzák a raktérbe és annyi.
Ha viszont cél kijelölése nélkül engeded ki őket, akkor az összes begyűjthető darabot elkezdik összeszedni és behordani.
Plusz érdemes arra figyelni, hogy viszonylag akadálymentes legyen az útvonal a limpet számára a szilánk és a hajó között. Másként egy-kettőre szétkenődik valamelyik sziklán.
Utoljára szerkesztette: Gabo, 2019.03.22. 12:16:09

erasmus4
Azt hogy csinálod, hogy nem fogy el a limpet? Tegnap volt a 3. napja hogy elmentem bányászni kb. 2,5-3 óra, 90 void opalal fejeztem be (kb 150 millió) de elhasználtam ~ 150 limpetet. 5 sziklát robbantottam mindet tökéletesen értsd a kék sáv mellett ott volt a pipa, egyből szedtem a fragmenteket, majd mikor elfogytak lövöldöztem le a surface darabokat.

Dzsini

Dzsini
Épült a rendszerben külső helyszín, az is a CG-ből jött.

s_andras
Kész lett az állomás a SagA mellett, de még mindig csak kunyerálnak a küldetéslistában. Én eddig 450ezresével toltam adományokkal a reput, már majdnem mindenkinél megvan a szövetséges állapot. Azért ennyi kredittel, mert ez a legolcsóbb, ami ++ és nem csak + mint a 300k-s, de 575-öt meg pláne többet nem érdemes adni, mert még a millió is csak ++, nem +++
Nem fejlődtek tovább, nincs új szolgáltatás.

Akkor nincs más nint gyakorolni és legalább egy ilyen kört csak a haszon érdekében kipörgetni. Pytonnal sem az a gond, hogy nehéz lenne manőverezni, hanem az, hogy hosszú a járgány ezért a hosszanti tengelyirányú forgasok korlátozottak, vagy beakadhat a sziklák miatt. Egyébként megszokás kérdése lehet.

RJoco
Köszi a tippeket!
Lényegében rosszul nem csináltam, bár a helyszínt vélhetőleg nem jól választottam ki. Mondjuk nem is a nagy haszon érdekelt elsősorban, mint inkább kipróbálni a játék ezen részét.
Anaconda-val nem volt semmi gondom a manőverezéssel, egy sziklának sem mentem neki és a külső nézetet nem is tudtam használni, mert nincs még beállítva. Bár egy kisebb hajóval valószínűbb, hogy bátrabban mentem volna a szétrobbant szikladarabok közé, így meg inkább kívülről kerülgettem őket és úgy szedtem le róluk az anyagot. De nem jelentett gondot.
Gyakran a limpetek amik bezavarnak, mert miattuk szokott sokszor Impactot jelezni.
Már kinyomtattam a videóban látható töltet nagyság és repedés típus rajzot, míg megszokom, addig jó segítség lesz.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

Itt még hozzá írtam pár gondolatot, főként a bányász hely kiválasztását részleteztem . #20489
Kitartás. Addig nem hagyd abba a gyakorlást míg az Anacondádat meg nem tömöd telibe 😊 Várom a végeredményt 😊

Akkor ott még van pár dolog amin lehet csiszolni. Nyilván mindent jól csináltál és csak nem volt szerencséd. De ha még sem, akkor lehet pár dolgon még finomítani kell. Amikor elkezdtem csiszolni a technikámat bányászatilag, az összes limpet elfogyott és mehettem vissza újratölteni és alig volt harmadig a raktér. Mire az összes apróságot összeraktam a bányászatban a Pytonom 192es raktérenek telepakolása bár elég sokáig el tud tartani, még sem kellett a limpetek hiánya miatt visszafordulnom. Sőt. Folyamatosan ki kellett dobálnom őket, hogy legyen hely a szajrénak és még a csövek is tele voltak. Ez nem szerencse kérdése hanem technika. Anacondával még nem bányásztam de azt tudom, hogy a Pyton is határeset volt a sziklák közti forgolódásban. Bár ez nem befolyásolja a termelékenységet, hosszú távon vagy hozzá tesz a technikádhoz vagy elvesz. ASP elég jól mozog. Krait is. Én eddig csak ezekkel próbáltam. #20338 > Lehet olvastad már amit írtam pár hónapja, de lehet van benne legalább egy részlet ami segít telepakolni a raktered.

Ezért kell pristine reserve-es gyűrűben bányászni, jóval gyakoribbak ott a magvas aszteroidák, mint másutt. Aztán INARA-t felüt, kis árfeltérképezés a környékbeli rendszerekben, és végül szinte mindig másfél milliós tonnánkénti árért lehet eladni a szajrét, feltéve, hogy void opals-ról beszélünk.