ELITE: Dangerous
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A 3 fő rang (harci, kereskedés, felfedezés) meghatározza a jutalmat. Minél magasabb a küldihez kellő rang, annál többet fizet.
Warning! Cargo bay open, shields are down!
ELLENBEN a beaconon kívül, ugyanabból a nációból egyesével repkedtek a harmless kategóriájú sztyok hajóban ülő célpontok akiket 10-20 másodperc alatt hidegre tudtam tenni....
Mondjuk se nem izgalmas nem volt, se nem kifizetődő, mert jó 40-50 percbe tellett a 9 célpont megtalálása.. 1 milláért... ez még a kereskedésnél is szarabbul fizetett 😄
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2019.02.15. 11:44:08
Ha már hányinger 😊
Utoljára szerkesztette: Luciferkee, 2019.02.15. 10:37:06
Ahogy Dzsini is írta, kezdésként jó hely a vadászathoz a Nav Beacon környéke. Illetve lehet próbálkozni a Resource Extraction Site-oknál is. (Röviden RES.) Természetesen most az elején még ne a Hazardous inkább a Low változatoknál. Itt is számíthatsz a helyi rendvédelmisek segítségére. (Pláne, ha szektor is magasabb biztonsági szintű.)
És persze az ellenfeleknél sem szerencsés azonnal elite besorolásúaknak neki esni, kezdetben inkább a ártalmatlanabb célokra érdemes rámozdulni.
Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
https://fxmason.blogspot.com/
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Amúgy meg mondom, szerinted azért készítettek volna meg dolgoztak volna annyit egy minden elemében személyre szabható karakter generátoron vagyis a holo-me-n, hogy gyakorlatilag csak egyszer lásd a kerektered amikor megtervezed?! <#ravasz1>#ravasz1>
Amúgy SC-ben is van space-leg, és amikor éppen nem hajóban vagy akkor nyilván egérrel és bill-el irányítod, de mint mindent úgy azt is rá lehetne konfigolni akár a joy-ra vagy egy x kontrollerre mindenki ahogy szeretné...
Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2019.02.14. 19:42:35
(doktor úr, dehát maga mutogat nekem csupa olyan képet....)
(plusz azért abba is érdemes belegondolni, hogy ez jelenleg az egyik prémium VR játék, és ott a sétálós mozgás... mondjuk úgy, hogy nagyon gyerekcipőben jár, és nem biztos, hogy az a cél, hogy mindenki hányja le a hotast maga előtt, ráadásul lenézve az lenne a kezében?)
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Meg vannak egyéb árulkodó jelek is, de persze mindenki döntse el maga, hogy pl mit lát bele ebbe:

Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2019.02.14. 19:22:58
Légköri leszállás is hatalmas munka,főleg kidolgozni egy földszerű bolygót amin esetleg felszíni élet is van,és látható is .. 😊
Még több hajót,esetleg harci limpet modulokat (mert miért ne,anyahajó ami köpi a kis harci drónokat a'la SG universe droneship példára,így pl egy t10es dög is harcképesebb lehet mint turretekkel 😊 )
most igy hirtelen ennyi,de biztos van nektek is olyan mit szivesen látnátok még a játékban
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2019.02.14. 18:47:43
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Klánok már megvannak 😊
(amúgy sipirc a Nav Beacon mellé, és ott gyakorolj, ott találod a legegyszerűbb ellenfeleket, általában rendőrségi támogatással - mármint téged támogatnak, ha elkezded a wanted gépeket vadászni)
Utoljára szerkesztette: tordi, 2019.02.13. 18:58:41
Az öreg kígyónak azért vannak még fogai, és nem fél visszaharapni. Ráadásul szinte mindenhol vannak barátai. A páncélzat már eleve tuningolt, az FSD és a fegyverek szintén. Később pedig a maradék anyagokból a hajtóművek és a pajzs is megkapja a szükséges fejlesztéseket.
Nekem már megvolt a Chieftain, de amikor kijött a Challanger azt is kipróbáltam. Inkább visszatértem a Chieftain-hez. Sebességben és fordulékonyságban a Chieftain jobb, és harc közben ez eléggé számít.
De bármelyik mellett is döntesz, érdemes jó vastagon telepakolni páncélzattal, erre tervezték őket. A Reactive Surface Composite ajánlott, Hull Reinforcement Package-kel kiegészítve. És ne felejts el legalább egy vagy két Module Reinforcement Package-t is rárakni. (A fülke sérülékenységét is ezzel lehet kompenzálni.)
Pajzsból talán a 6C Bi-Weave a legjobb párosítás hozzá.
Később aztán ezeket a cuccokat el lehet kezdeni a mérnökökkel tuningolni.
Kimondottan fejvadászathoz még hasznos egy FSD Interdictor és egy Kill Warrant Scanner is.
A Krait egy általános célú hajó, ami sok mindenre alkalmassá tehető. A Chieftain és a testvérei viszont kimondottan katonai célra készültek, ezért is van rajtuk military compartment. Szóval szerintem nem lehet egyértelműen azt mondani, hogy az egyik jobb mint a másik, mert teljesen más célra készültek.
Utoljára szerkesztette: Gabo, 2019.02.13. 13:07:07
Egy kis szösszenet ahhoz, hogy milyenek lettek az árak. Nekem régóta megvan a játék és hát a grindelés miatt hanyagoltam játszogattam vele de nem annyit. Mióta ez a frissités jött rengeteget nyomom persze ahogy időm engedi és nekem így sokkal de sokkal jobb mert nem lenne időm a grindre. Ezért dobtam az EVE online-t is. bányászgattam vettem hajót de most is csak 200 millió körül van a pénzem. De találtam egyéb célokat. Rengeteget. Most mérnöközök, bolygókat túrok anyagokért de kéne reput is húznom kellene egy harci hajó, hogy tudjak pirate-okra vadászni felfedezni is kéne 😄 Van itt mit csinálni a pénzgyűjtésen kívül 😄 Sajna vérpityuk mindenhol vannak de itt talán kevesebben lesznek mindíg is mert ez nem az a játék. Inkább mennek azok a GTA 5-be. Na az tényleg dúrva. A kalózos résszel viszont egyet értek mert szerepjáték szempontjából jó lenne ha azt az oldalt is lehetne választani persze megfelelő feltételek szerint. Bár azt hiszem effelé nem fog elmenni a játék mert túl sok feladatot róna ez a fejlesztőkre. Ez egy külön mehanika kéne, hogy legyen sajna. Nagyon jól balanszolva
Utoljára szerkesztette: JMonsterman, 2019.02.13. 12:57:14
Na jó, nem csak azért, Elite wikit olvasgatva akadtam rá, és nagyon dicséri. Méretéhez képest állíólag pajzsban és armorban is igen ütős, és nagyon mozgékony. A Kraittel szokták összehasonlítani, a konszenzus az, hogy a Krait jobb (mondjuk drágább is), főleg a sokkal nagyobb raktér miatt, xenók meg nálánál nagyobb hajók ellen viszont az agilitása miatt a Challenger jobb tud lenni.
Nem gyakran bukkan fel a neve a fórumokon mint kedvenc hajó...
Amúgy ha jól kutakodtam, ezek a rendszerek (inara, eddb) egymás közt is vadul szinkronizálnak... jó kis szoftverkörnyezet épült ki a játék köré.
Azért az elég elkeserítő hogy van 100+ árú a piacon, és abból kb 5-6nak van értelme, megbabrálhatnák ezt egy kicsit mert igy tök felesleges a sok adat.
Az inara meg szopat továbbra is, tök hülye adatokat írkál ki, csomószor vmilyern oknál fogva átvált a SOL-ra és az ahhoz közeli rendszereket listázza, én meg nézem hogy miért kell 300 ly-t ugranom ingame amikor az inara 50-et írt 😊
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2019.02.13. 08:41:19
Azért meg minek fegyver hogy elő se vegyem ... >😉
www.totalwarmagyaritasok.webtelek.hu
Bár a munka oroszlán részét Demetreus parancsnok Anacondája végezte, azért igyekeztem én is lelkesen asszisztálni a Mambával. <#wink>#wink>
Megérkezek a szektorba, lerakom a fegyvereket, felpakolom a szükséges bányász cuccokat. Ha pedig tele a raktér, akkor meg vissza. Mégis csak egy tisztább, szárazabb érzés ez így... <#vigyor3>#vigyor3>
Utoljára szerkesztette: Yag, 2019.02.12. 22:26:15
A lenti diskurzusba újoncként csak félhangosan merek beleszólni, de szerintem nem feltétlenül baj a gyorsabb fejlődés. Annyi játékban divat az idegőrlő, végtelenbe nyúló grind, én élvezem, hogy itt kicsit ölesebb léptekkel lehet haladni, főleg, hogy azért a bányászat pepecs meló, pajzs nélküli Keelbackkel manőverezgetni egy aszteroidamezőben, kiveri azért a víz az embert a végére. Aztán meg a megfelelő árakkal operáló rendszerig a tizenöt ugrásos utazás, ami közben átlag négy-öt kalóz próbálja meg lenyúlni a fáradságosan gyűjtött portékát, ez már csak hab a tortán. Nekem speciel nem nagyon szokott lenni napi 1, talán 2 óránál több játszani, így a brutál grindfeszt játékok hamar elvesztik a vonzerejüket, és inkább leteszem őket.
Hogy a PvP egyensúlyt felborítaná ez - nem tudom, megmondom őszintén én még mindig szólózom, egyelőre nem visz rá a lélek, hogy skilles emberkalózok karmai közé vessem magam, úgyhogy tényleg nincs tapasztalatom az Elite PvP aspektusával. Mindazonáltal nekem sosem volt vonzó a játékostársak vegzálása, úgyhogy akkor se nagyon kalózkodnék, ha fegyverrel roskadásig pakolt korvett lenne a seggem alatt, max talán NPC kereskedőkre. Szerintem az alapvetően békeszeretőbb karakterű játékosok nem fognak hirtelen boldog-boldogtalan torkának ugrani azért, mert rövidebb grind után jutottak a hajójukhoz. Ugyanígy, aki eleve balhés típus, az már valószínűleg eddig is megtalálta a módját a többiek terrorizálásának, legfeljebb innentől kevesebbet kell majd vacakolnia a megfelelő súlycsoportú áldozat kikeresésével.
Na meg azt se felejtsük el, hogy aki hamar jutott nagy hajóhoz, az jó eséllyel nem ismerte még ki, és közel sem tudja még úgy használni, mint az öreg motorosok, akik hónapok, esetleg évek óta egy gépet nyúznak, szóval lehet, hogy több lesz a vérpista, de könnyebb is lesz lecsapni őket.
Utoljára szerkesztette: yossarianHUN, 2019.02.12. 22:03:16
Nem kellett se belépnem se megadnom a fiókom adatát ... a gépen lévő logg fájlokból dolgozik és azokat szinkronizálja a többi netről vadászott adatokkal ?
Pontosan. A penz csak addig fontos, amig nincs. Ha van, onnantol a jatek is jatek, nem pedig "munka" 😊
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
A játékban különben is végtelen olyan lehetőséget lehet találni, amiben semmit sem számít, hogy mennyi pénzünk van. Én pl most ráálltam arra, hogy minden frakcióval szövetséges legyek. Ez egyébként szerintem lehetetlen, de első lépésként úgy finomítottam, hogy bubin kívül minden, aztán a bubiban a powerplay fővárosok, aztán a rendszerek legnagyobbjai, és végül az aprólék (ami a legnagyobb falat). Mivel ez életfogytig tartó feladat, közben természetesen mindig át fogok állni az aktuális tartalomfrissítéssel érkező kisebb dolgok teljesítésére, mint új guardian cuccok megnyitása, romok feltárása, thargoidok stb. Ez a terv most például oda vezetett, hogy kolóniáról hazafelé kb 6400 fényév után az első számomra még ismeretlen állomáson kell 3 társaságnál repuzni, de nem játszik az utasszállítás, mert mindentől túl messze van, úgyhogy bányászküldetéseket kell csinálnom. Ehhez csak a helyben elérhető felszereléseket tudom használni, hiába van majd' 8milliárdom. Nyilván nem fogok elmenni Shinrartára és vissza. De én már a Frontiert is úgy játszottam, hogy először felkereskedtem magam egy játékbeli év alatt a Panther Clipperrel annyi pénzre, hogy azzal soha többé ne kelljen foglalkozni, onnantól mindig olyan hajóban és felszereléssel voltam, ami éppen tetszett vagy kellett.
Szerintem meg nem, és remélem így is marad. Ha lehet pénzt keresni akkor végre ki lehet majd lőni bárkit, nem fog kilépni azért mert nem lesz kedve egy napot farmolni, hogy megkeresse a biztosítás árát... Másrészt ahogy a többi játék esetében úgy ezt a játékot is emberek játsszák, akik dolgoznak élik az életüket családjuk van és bizony senkinek nincs ideje arra, hogy hónapokat farmoljon egy jobb hajóért, hogy aztán semmit ne tudjon vele kezdeni mert marha sok a biztosítás...
Nagyon sokan hagyták abba vagy hanyagolták a játékot egy idő után azért mert szűkre szabott volt a lóvé, illetve hogy nerfelték az addigi pénzeket.
Szóval ha van lóvé akkor jóval bátrabban alakulnak ki csaták ami végül is ennek a játéknak az egyik lényege, hogy emberek egymás ellen és vagy targoidok ellen harcolhatnak. És most megint nem kell elmenni egy hetet farmolni, hogy aztán párszor kilöhessék alólad a hajót.
Így több és jobb a buli, a családos apukák is élvezhetik meg azok is, akik kevésbé ügyesek a harcban.