ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

RJoco
Változó, hogy mikor mit dob be.
A 3 fő rang (harci, kereskedés, felfedezés) meghatározza a jutalmat. Minél magasabb a küldihez kellő rang, annál többet fizet.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

Hát érdekes, mert amikor én felvettem egy massacre küldit (1 milliós, 9 célpontos), akkor a nav beacon melletti célpontok 3/3as wingben voltak, és mindenki elite vagy ahhoz közeli volt, spéci hajókban - értelemszerűen nem is kötöttem beléjük.

ELLENBEN a beaconon kívül, ugyanabból a nációból egyesével repkedtek a harmless kategóriájú sztyok hajóban ülő célpontok akiket 10-20 másodperc alatt hidegre tudtam tenni....

Mondjuk se nem izgalmas nem volt, se nem kifizetődő, mert jó 40-50 percbe tellett a 9 célpont megtalálása.. 1 milláért... ez még a kereskedésnél is szarabbul fizetett 😄
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2019.02.15. 11:44:08

Ha már hányinger 😊
Utoljára szerkesztette: Luciferkee, 2019.02.15. 10:37:06
Kísérletezésképp egy big gimball autocannont, egy medium railgunt, és két small gimball pulse lasert, a firegroupokat úgy felállítva, hogy az autocannon és a lézerek együtt dolgozzanak, a railgun meg jobb klikken legyen a precíziós operáláshoz. De ez csak mind elméleti síkon, mert el se jutottam odáig, hogy használjam őket 😊
Milyen fegyvereket pakoltál a gépre?

Ahogy Dzsini is írta, kezdésként jó hely a vadászathoz a Nav Beacon környéke. Illetve lehet próbálkozni a Resource Extraction Site-oknál is. (Röviden RES.) Természetesen most az elején még ne a Hazardous inkább a Low változatoknál. Itt is számíthatsz a helyi rendvédelmisek segítségére. (Pláne, ha szektor is magasabb biztonsági szintű.)
És persze az ellenfeleknél sem szerencsés azonnal elite besorolásúaknak neki esni, kezdetben inkább a ártalmatlanabb célokra érdemes rámozdulni.

s_andras
Nekem a hajóban ülve forgás sokkal kisebb hányingert okoz mint egy FPS! Az elitezés még mindig okoz egy kis rossz érzést, de ezzel együtt sokáig bírom, viszont egy katonás lövöldözős cuccnál lépek 3-at, beforulok egy sarkon és már veszem is le a fejemről mert jönne a róka... Szerintem azért mert elitben legalább az előttem lévő konzol és a kabin látványa fix, ugyanúgy ülünk mint a valóságban, plusz semmi tapasztalatom nincs repülővezetésről. Egy "emberszimulátor"-ban meg nagyon kijön hogy hiányoznak a járással/futással együttható erők, amik évtizedek óta napi élmények, ezért a lehető legmélyebben bevésődtek.

Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992

PiszkosFred
En pedig meg bordzsekit meg napszemuveget is vettem fontert, pedig megfogadtam, ilyen szarsagokra sosem koltok. Aztan hello...

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Caliph
engem sztem az a testreszabható karakter is annyira érdekelt hogy még mindig sisakos random vagyok 😄

CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Nem meggyőzni akarlak én téged vagy bárkit <#nevetes1>, csak feltettem a kérdést hogy minek egy teljesen konfigurálható karakter ha konkrétan semmire nem lehet majd használni?! <#dumcsi> S mivel eleve tervben volt meg ígérték is a space-leget, így hát összeraktam a magam kis összeesküvés elméletét arról, hogy na akkor ezt biztos azért tették bele, hogy egyszer majd használni is lehessen valamire. <#nevetes1>

https://fxmason.blogspot.com/

Dzsini
Nem engem kell meggyőznöd bármiről, plusz nem az én véleményemen múlik, hogy ők mit miért csináltak 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Szerintem abszolút nem jár gyerekcipőben az a mozgás én is VR-t használok, és ha valami motion sickness-t válthatna ki valakinél (aki nem bírja) na az nem más mint amikor az elitben össze vissza forog egy hajó!... <#gonosz1>

Amúgy meg mondom, szerinted azért készítettek volna meg dolgoztak volna annyit egy minden elemében személyre szabható karakter generátoron vagyis a holo-me-n, hogy gyakorlatilag csak egyszer lásd a kerektered amikor megtervezed?! <#ravasz1>

Amúgy SC-ben is van space-leg, és amikor éppen nem hajóban vagy akkor nyilván egérrel és bill-el irányítod, de mint mindent úgy azt is rá lehetne konfigolni akár a joy-ra vagy egy x kontrollerre mindenki ahogy szeretné...
Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2019.02.14. 19:42:35

Dzsini
Aki mindenhol "azt" akarja látni, az mindenhol azt fogja. 😊
(doktor úr, dehát maga mutogat nekem csupa olyan képet....)

(plusz azért abba is érdemes belegondolni, hogy ez jelenleg az egyik prémium VR játék, és ott a sétálós mozgás... mondjuk úgy, hogy nagyon gyerekcipőben jár, és nem biztos, hogy az a cél, hogy mindenki hányja le a hotast maga előtt, ráadásul lenézve az lenne a kezében?)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Mondjuk azt kétlem, hogy véletlen csináltak volna egy tényleg fullos karakter generátort a játékba, biztos nem azért lehet személyre szabni a karakteren mindent, hogy csak az ülésben üljenek az idők végezetéig miközben nem is lehet látni a karaktert... Szóval az már egy árulkodó jel volt arra nézve, hogy lesz space leg <#rolleyes>, ha nem amiatt lett volna ez akkor igazából tök feleslegesen dolgoztak volna annyit egy teljesen személyre szabható karakter generátoron... <#gonosz1>

Meg vannak egyéb árulkodó jelek is, de persze mindenki döntse el maga, hogy pl mit lát bele ebbe:

Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2019.02.14. 19:22:58

Gundark 1 1
Mondjuk egy komolyabb rover kéne. Egy olyan Jawa homokkúszó féle 😊 Aztán elmondhatnánk hogy csak találtuk ezeket a droidokat, nem ezeket keresik, de eladók ha gondolják 😊
Caliph
mindenki a space legért van oda,nem is értem 😊 jó , ha úgy lenne megoldva mint a star citizenben,fpssel meg mindennel,az oké lenne,ennyit úgyse fognak beleölni se időben se pénzben. ha meg olyan lenne mint pl a x sorozatban,azért meg kár lenne 😊 inkább több srvt kérünk,esetleg srv collector limpetet nagyobb cargot ha már a vadászni kell az anyagokat szintézishez/mérnökökhöz,meg valami helyet amit magáénak mondhat egy ember vagy egy klán,egy bázisféle,nagy raktárral,több leszállóhellyel,ne adj isten feldolgozó modullal hogy pl a bevitt ércekből amik most kakit sem érnek és senki nem is bányássza őket,eladható eszközöket lehessen készíteni (tudom tudom,ilyen se lesz 😄 )

Légköri leszállás is hatalmas munka,főleg kidolgozni egy földszerű bolygót amin esetleg felszíni élet is van,és látható is .. 😊

Még több hajót,esetleg harci limpet modulokat (mert miért ne,anyahajó ami köpi a kis harci drónokat a'la SG universe droneship példára,így pl egy t10es dög is harcképesebb lehet mint turretekkel 😊 )

most igy hirtelen ennyi,de biztos van nektek is olyan mit szivesen látnátok még a játékban
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2019.02.14. 18:47:43

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Dzsini
Semmi, nagy a csend.

Klánok már megvannak 😊

Gundark 1 1
Én is visszatérek urak, pár hónap kihagyás után. Ne porosodjon már szegény Kutter, egy aszteroida bázison. Hallottatok már valami tényt arról hogy mi lesz az idei update? Pl mikor jön? 😊 Sok mindent szeretnénk az biztos, a space legtől a légköri leszállásig. Gondolom lesznek századok, klánok nevezzük ahogy akarjuk. S aztán? 😊
Dzsini
célkereszt, ravasz, putty-putty 😊

(amúgy sipirc a Nav Beacon mellé, és ott gyakorolj, ott találod a legegyszerűbb ellenfeleket, általában rendőrségi támogatással - mármint téged támogatnak, ha elkezded a wanted gépeket vadászni)

Na tegnap nagy lelkesen felszereltem a Challengert (pajzs meg extra armor ugyan még nem került rá, arra már nem volt keret), kiválasztottam egy szintemnek megfelelő, lightosnak tűnő massacre misit, majd hosszas utazgatás után kb. 15 másodperc alatt úgy széttéptek, hogy szerintem gyakorlatilag még elő se bújtak a fegyvereim, már halott voltam. Valaki esetleg egy gyors űrharc gyorstalpaló? 😄
Ráadásul úgy rémlik ennek régen nem is volt gombja, kizárólag a panelről kapcsolgattam
Köszi srácok ez történt! Megnéztem az Xbox kontin mi a silent running. B+Lb-vel kapcsolom be, a fire goups-ok között meg az X+Lb vel lépkedek. Nyilván az X helyett a B-t nyomtam. Most gyorsan meg is változtattam a silent running aktiválóját
Caliph
az hogy scbe ugrott ,kikapcsolta

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Basszus, szerintem igazad van, ez történhetett!
Utoljára szerkesztette: tordi, 2019.02.13. 18:58:41
s_andras
Véletlenül rányomtál a silent run gombra esetleg? Bár ha nem kapcsoljuk ki, akkor azt hiszem az a robbanásig hevíti a hajót...

Sziasztok, segítség kellene! Hosszú idő után újra elkezdtem játszani a játékkal. Ma egy háborús zónában voltam, egy hajót üldöztem, ki is lőttem, és amikor senki nem volt körülöttem egyszer csak eltűnt a pajzsom, a hajóm iszonyú meleg lett, a hull folyamatosan csökkent, kiugrottam supercruisba, valami 580%-ról mászott vissza a hő. Gőzöm sincs mi okozta, modulok megvoltak, egyedül az egyik burst lézerem volt elszállva. Van valami ötletetek?
Hidd el, sok kalóz esett abba a tévedésbe, hogy "átlagos" bányász/kereskedő hajónak nézték az Python-t. <#wink>
Az öreg kígyónak azért vannak még fogai, és nem fél visszaharapni. Ráadásul szinte mindenhol vannak barátai. A páncélzat már eleve tuningolt, az FSD és a fegyverek szintén. Később pedig a maradék anyagokból a hajtóművek és a pajzs is megkapja a szükséges fejlesztéseket.

Szerintem ha van rá mód, fuss egy kört a Chieftain-nel is!
Nekem már megvolt a Chieftain, de amikor kijött a Challanger azt is kipróbáltam. Inkább visszatértem a Chieftain-hez. Sebességben és fordulékonyságban a Chieftain jobb, és harc közben ez eléggé számít.
De bármelyik mellett is döntesz, érdemes jó vastagon telepakolni páncélzattal, erre tervezték őket. A Reactive Surface Composite ajánlott, Hull Reinforcement Package-kel kiegészítve. És ne felejts el legalább egy vagy két Module Reinforcement Package-t is rárakni. (A fülke sérülékenységét is ezzel lehet kompenzálni.)
Pajzsból talán a 6C Bi-Weave a legjobb párosítás hozzá.
Később aztán ezeket a cuccokat el lehet kezdeni a mérnökökkel tuningolni.
Kimondottan fejvadászathoz még hasznos egy FSD Interdictor és egy Kill Warrant Scanner is.

A Krait egy általános célú hajó, ami sok mindenre alkalmassá tehető. A Chieftain és a testvérei viszont kimondottan katonai célra készültek, ezért is van rajtuk military compartment. Szóval szerintem nem lehet egyértelműen azt mondani, hogy az egyik jobb mint a másik, mert teljesen más célra készültek.
Utoljára szerkesztette: Gabo, 2019.02.13. 13:07:07

Sziasztok

Egy kis szösszenet ahhoz, hogy milyenek lettek az árak. Nekem régóta megvan a játék és hát a grindelés miatt hanyagoltam játszogattam vele de nem annyit. Mióta ez a frissités jött rengeteget nyomom persze ahogy időm engedi és nekem így sokkal de sokkal jobb mert nem lenne időm a grindre. Ezért dobtam az EVE online-t is. bányászgattam vettem hajót de most is csak 200 millió körül van a pénzem. De találtam egyéb célokat. Rengeteget. Most mérnöközök, bolygókat túrok anyagokért de kéne reput is húznom kellene egy harci hajó, hogy tudjak pirate-okra vadászni felfedezni is kéne 😄 Van itt mit csinálni a pénzgyűjtésen kívül 😄 Sajna vérpityuk mindenhol vannak de itt talán kevesebben lesznek mindíg is mert ez nem az a játék. Inkább mennek azok a GTA 5-be. Na az tényleg dúrva. A kalózos résszel viszont egyet értek mert szerepjáték szempontjából jó lenne ha azt az oldalt is lehetne választani persze megfelelő feltételek szerint. Bár azt hiszem effelé nem fog elmenni a játék mert túl sok feladatot róna ez a fejlesztőkre. Ez egy külön mehanika kéne, hogy legyen sajna. Nagyon jól balanszolva
Utoljára szerkesztette: JMonsterman, 2019.02.13. 12:57:14
Pont azért, egyhogy retkes hipster vagyok 😄

Na jó, nem csak azért, Elite wikit olvasgatva akadtam rá, és nagyon dicséri. Méretéhez képest állíólag pajzsban és armorban is igen ütős, és nagyon mozgékony. A Kraittel szokták összehasonlítani, a konszenzus az, hogy a Krait jobb (mondjuk drágább is), főleg a sokkal nagyobb raktér miatt, xenók meg nálánál nagyobb hajók ellen viszont az agilitása miatt a Challenger jobb tud lenni.
És mi fogott meg rajta ami miatt ezt választottad?

Nem gyakran bukkan fel a neve a fórumokon mint kedvenc hajó...

Dzsini
Én még azelőtt kezdtem használni, mikor az az EDDB ilyen átfogó módon működött, úgyhogy nekem csak egy EDDiscovery <-> EDSM kapcsolat van kiépítve, mást nem használok.

Én az EDDB Market Connectort raktam fel, egyelőre csak felszinkronizálom az adatokat az EDDBre, és viszonylag egyszerű volt mert csak egyszer kellett belépni az ED hivatalos oldalán kresztü és azóta szépen frissitgeti a piaci adatokat amerre járok... nem kell spirálfüzetbe irkálnom mint régen a gép előtt 😄
Amúgy ha jól kutakodtam, ezek a rendszerek (inara, eddb) egymás közt is vadul szinkronizálnak... jó kis szoftverkörnyezet épült ki a játék köré.

Azért az elég elkeserítő hogy van 100+ árú a piacon, és abból kb 5-6nak van értelme, megbabrálhatnák ezt egy kicsit mert igy tök felesleges a sok adat.

Az inara meg szopat továbbra is, tök hülye adatokat írkál ki, csomószor vmilyern oknál fogva átvált a SOL-ra és az ahhoz közeli rendszereket listázza, én meg nézem hogy miért kell 300 ly-t ugranom ingame amikor az inara 50-et írt 😊

Dzsini
Amit csak beállítasz neki - letölteni tud sok helyről (alapból az EDSM-ről a csillagrendszer adatokat), meg persze figyeli az aktív pilótád dolgait a helyben készülő naplókból, de felfele is tud tölteni, ha azt a beállításokban engedélyezed - EDSM-től kell neki az API key, stb.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2019.02.13. 08:41:19

Az ám.
Ha már le kell állni verekedni teli cargoval megette a fene. Sosem lehet tudni, hogy mikor mennyien esnek rá az emberre.
Azért meg minek fegyver hogy elő se vegyem ... >😉

www.totalwarmagyaritasok.webtelek.hu

Mi ez, challenger?

Ma megvolt a második cap. ship., ismét egy Farragut lett visszaküldve a javító dokkba. <#eplus2>
Bár a munka oroszlán részét Demetreus parancsnok Anacondája végezte, azért igyekeztem én is lelkesen asszisztálni a Mambával. <#wink>

Én inkább a fegyvereket rakom vissza. Fene szaladgál letolt gatyával. <#wink>
Megérkezek a szektorba, lerakom a fegyvereket, felpakolom a szükséges bányász cuccokat. Ha pedig tele a raktér, akkor meg vissza. Mégis csak egy tisztább, szárazabb érzés ez így... <#vigyor3>

Azt elfelejtettem írni, hogy ha van rá mód és a kitermelési naprendszerben le lehet szállni egy állomásra akkor érdemes lehet annyit elidőzni míg lekönnyítitek a gépet, hogy nagyobbat tudjon ugrani. A csak bányászáshoz használatos eszközöket ( szejzmikus töltet, blaster, limpetek és kitermelő eszközök vagyis a finomító. Ha a finomítóban is maradt anyag akkor nem. Ha üres akkor mehet. Esetleg felszrelni egy nagyobb FSD-t de az még eladás elött extra kiadás lehet. Ennyivel könnyítéssel lehet pár fényévet nyerni. Kevesebbet kell ugrani a célig. Mivel eladás után elég sok pénz áll a házhoz így a megvásárolt eszközök eladása vagy leszerelése nem okoz majd "veszteséget".
Utoljára szerkesztette: Yag, 2019.02.12. 22:26:15

Olyan jól ment végül a bányászat, hogy végső soron ez a szépség került a garázsba. Most egy jó darabig (talán véglegesen) nem tervezek nagyobb hajót venni, inkább ezt szeretném minden földi jóval megrakni és kisajtolni belőle a maximumot. Harcorientáltabb gép, mint az eddigiek, de már úgyis terveztem, hogy belekóstolok a fejvadászatba, meg a massacre küldikbe, mert harci érintkezésben eddig annyit vettem részt, amit a kiképző küldetés nyújtott 😊 Ha meg minden kötél szakad, még mindig rádobhatom a bányászcuccokat, a raktere valamivel nagyobb, mint a Keelbacké, és azzal is szép haszont termeltem.

A lenti diskurzusba újoncként csak félhangosan merek beleszólni, de szerintem nem feltétlenül baj a gyorsabb fejlődés. Annyi játékban divat az idegőrlő, végtelenbe nyúló grind, én élvezem, hogy itt kicsit ölesebb léptekkel lehet haladni, főleg, hogy azért a bányászat pepecs meló, pajzs nélküli Keelbackkel manőverezgetni egy aszteroidamezőben, kiveri azért a víz az embert a végére. Aztán meg a megfelelő árakkal operáló rendszerig a tizenöt ugrásos utazás, ami közben átlag négy-öt kalóz próbálja meg lenyúlni a fáradságosan gyűjtött portékát, ez már csak hab a tortán. Nekem speciel nem nagyon szokott lenni napi 1, talán 2 óránál több játszani, így a brutál grindfeszt játékok hamar elvesztik a vonzerejüket, és inkább leteszem őket.

Hogy a PvP egyensúlyt felborítaná ez - nem tudom, megmondom őszintén én még mindig szólózom, egyelőre nem visz rá a lélek, hogy skilles emberkalózok karmai közé vessem magam, úgyhogy tényleg nincs tapasztalatom az Elite PvP aspektusával. Mindazonáltal nekem sosem volt vonzó a játékostársak vegzálása, úgyhogy akkor se nagyon kalózkodnék, ha fegyverrel roskadásig pakolt korvett lenne a seggem alatt, max talán NPC kereskedőkre. Szerintem az alapvetően békeszeretőbb karakterű játékosok nem fognak hirtelen boldog-boldogtalan torkának ugrani azért, mert rövidebb grind után jutottak a hajójukhoz. Ugyanígy, aki eleve balhés típus, az már valószínűleg eddig is megtalálta a módját a többiek terrorizálásának, legfeljebb innentől kevesebbet kell majd vacakolnia a megfelelő súlycsoportú áldozat kikeresésével.

Na meg azt se felejtsük el, hogy aki hamar jutott nagy hajóhoz, az jó eséllyel nem ismerte még ki, és közel sem tudja még úgy használni, mint az öreg motorosok, akik hónapok, esetleg évek óta egy gépet nyúznak, szóval lehet, hogy több lesz a vérpista, de könnyebb is lesz lecsapni őket.
Utoljára szerkesztette: yossarianHUN, 2019.02.12. 22:03:16
EDDiscovery honnan szinkronizál ? Miből tudja, hogy én vagyok a játékosa és az ED-ben játszom és az én adataimat kell rögzítenie?
Nem kellett se belépnem se megadnom a fiókom adatát ... a gépen lévő logg fájlokból dolgozik és azokat szinkronizálja a többi netről vadászott adatokkal ?

Gabonak is igaza van, jogos félelem hogy a pénz dömping felelőtlenséget szülhet. Viszont azokkal is egyet tudok érteni akik a pénz meglétét egy újabb lépcsőnek vagy mélységnek gondolják a játékban, és történjenek gyorsabban a dolgok, ne évek alatt. Valós időben. Nem a játékban. Személyes tapasztalatom az, hogy hiába lett "hirtelen" 300millám max annyiban lettem "felelőtlen" hogy nem szőrözök azon ha szállítási díjat kell fizetnek egyik hajó átszállítására másik naprendszerbe még akkor se, ha szemtelenül magas több millát kérnek érte ... nem akarok minden megvett felszerelést megtartani, vagy egy másik hajóra átszerelni. Ha van miből akkor több hajót is felszerelhetek arra amire használni akarom. Szabadon cserélgethetem anélkül hogy nézegetnem kellene az árcédulákat. Akármelyik hajót is akarjátok megvenni egy jó felszerelés legalább annyiba kerül mint maga a hajó. Vagyis ha 50 milla egy hajó akkor 40-50 milla hogy jól is menjen vagy hatékonyan vadásszon. Ez szumma rögtön 100milla. Ha két vadász hajót szeretne az ember akkor az 200Misi stb. Még nem is számoltam azt ha megveszel egy hajót DE nem tetszik mégsem. Ránézésre remek, jól néz ki sokat tud, de nem úgy fordul vagy gyorsul ahogy elképzeltem vagyis nem áll kézre akkor úgy se tartom meg. Ehhez jön hozzá az a valós tény, hogy az Apukák tényleg szinte csak éjjel játszanak mikor már szinte mindenki alszik mert akkor végre csönd van és lehet gondolkodni 😊 Ez annyit tesz, hogy az eddigi 690 órából legalább 500at úgy játszottam, hogy alig volt pénzem. Nem voltam mindig boldog. Mostanában jobban érzem magam de mégsem tört rám, hogy bárkit szétüssek mert nem számít mennyi megy a levesbe van lóvé dögivel. A Vér Pistik meg maguktól is voltak, vannak, lesznek. Pénztől függetlenül. Az az alvilágos viszonylat viszont nagyon tetszik. Jó lenne ha elmenne a játék ebbe az irányba mert jelenleg semmi olyan motivációm nincs ami miatt érdemes lenne kalóznak állni 😊

Legyen nektek igazatok! Komolyan! Én fogok a legjobban örülni annak, ha megmarad a viszonylag békés és normális játékmenet. <#vigyor0> Csak szokás szerint az emberi fajba vetett bizalommal állok hadilábon. <#wink>

Ez az az írás ami kifejezetten érdekel, hogy miként lehet ezekbe a P-Play-ekbe beszállni ... várom 😊 Köszi.

Caliph
<#eljen>

PiszkosFred
> De én már a Frontiert is úgy játszottam, hogy először felkereskedtem magam egy játékbeli év alatt a Panther Clipperrel annyi pénzre, hogy azzal soha többé ne kelljen foglalkozni, onnantól mindig olyan hajóban és felszereléssel voltam, ami éppen tetszett vagy kellett.

Pontosan. A penz csak addig fontos, amig nincs. Ha van, onnantol a jatek is jatek, nem pedig "munka" 😊

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

s_andras
Szinte mindennel tökéletesen egyetértek, egyedül a nagy pénz kérdésnél ingadozok, és alapos megfontolás után abban MM mellé állok. Az ő érvei mellé még azt is oda tudom tenni, hogy egy érett embert nem szédít meg a pénz, és ugyanolyan élvezettel csinálja akkor is ha "megdolgozott" érte, és akkor is ha kevésbe. Mint ahogy a való életben pl egy lottó főnyeremény esetén is elválik, hogy az illető tud-e vele élni, vagy elszórja, eldrogozza stb elqrvázza <#nevetes1> ilyenek. Ugyanez igaz a nagy hírnévből (zenész, színész stb) vagy bármiből érdemtelenül könnyen és gyorsan szerzett pénzre.

A játékban különben is végtelen olyan lehetőséget lehet találni, amiben semmit sem számít, hogy mennyi pénzünk van. Én pl most ráálltam arra, hogy minden frakcióval szövetséges legyek. Ez egyébként szerintem lehetetlen, de első lépésként úgy finomítottam, hogy bubin kívül minden, aztán a bubiban a powerplay fővárosok, aztán a rendszerek legnagyobbjai, és végül az aprólék (ami a legnagyobb falat). Mivel ez életfogytig tartó feladat, közben természetesen mindig át fogok állni az aktuális tartalomfrissítéssel érkező kisebb dolgok teljesítésére, mint új guardian cuccok megnyitása, romok feltárása, thargoidok stb. Ez a terv most például oda vezetett, hogy kolóniáról hazafelé kb 6400 fényév után az első számomra még ismeretlen állomáson kell 3 társaságnál repuzni, de nem játszik az utasszállítás, mert mindentől túl messze van, úgyhogy bányászküldetéseket kell csinálnom. Ehhez csak a helyben elérhető felszereléseket tudom használni, hiába van majd' 8milliárdom. Nyilván nem fogok elmenni Shinrartára és vissza. De én már a Frontiert is úgy játszottam, hogy először felkereskedtem magam egy játékbeli év alatt a Panther Clipperrel annyi pénzre, hogy azzal soha többé ne kelljen foglalkozni, onnantól mindig olyan hajóban és felszereléssel voltam, ami éppen tetszett vagy kellett.

"szerintem nagyon túllőtték az árakat"

Szerintem meg nem, és remélem így is marad. Ha lehet pénzt keresni akkor végre ki lehet majd lőni bárkit, nem fog kilépni azért mert nem lesz kedve egy napot farmolni, hogy megkeresse a biztosítás árát... Másrészt ahogy a többi játék esetében úgy ezt a játékot is emberek játsszák, akik dolgoznak élik az életüket családjuk van és bizony senkinek nincs ideje arra, hogy hónapokat farmoljon egy jobb hajóért, hogy aztán semmit ne tudjon vele kezdeni mert marha sok a biztosítás...

Nagyon sokan hagyták abba vagy hanyagolták a játékot egy idő után azért mert szűkre szabott volt a lóvé, illetve hogy nerfelték az addigi pénzeket.

Szóval ha van lóvé akkor jóval bátrabban alakulnak ki csaták ami végül is ennek a játéknak az egyik lényege, hogy emberek egymás ellen és vagy targoidok ellen harcolhatnak. És most megint nem kell elmenni egy hetet farmolni, hogy aztán párszor kilöhessék alólad a hajót.

Így több és jobb a buli, a családos apukák is élvezhetik meg azok is, akik kevésbé ügyesek a harcban.

Úgy látszik nekem is az lesz, sikerült most 14 millát szakítani egy void opal aszteroida szétbarmolásával, ebben az árkategóriában meg ránézésre elég no brainer 😊
Már elkezdtem összeállítani egy írást a játék politikai rendszeréről. Ez ugyanis egy olyan rétege a játéknak, ami kezdetben kezdőknek nem annyira szembetűnő, viszont ad a játéknak egy olyan mélységet, ami lényegesen érdekesebbé teszi azt, hogy mikor, kinek és mit vállalsz el.