1418743729.jpg
  • nibron
    #21600
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Mivel szabadidőben javítom őket, muszáj tesztelnem.:) Tele van már a pince használhatatlan eszközökkel. Időnként pedig átalakítok. Van saját elektronikám sok potira és kapcsolóra, optikai és mágneses interface. Speciális illesztők a windows játékokhoz (tényleg: van SDK az elite-hez?). A G940-es is így járt. Először is szétszedtem külön USB-re, azután a komplett elektronika csere 16 bites felbontásra 10us mintavételezéssel. Muszáj volt, mert a pedál mechanikai kivitelezése elsőosztályú, de az elektromos rész pocsék az egész vezérlőben. A Joy és a gázkar idővel kuka, mert a gázkar minősíthetetlen, a joyt pedig nagyon nehéz kezelni (letépi a kezed, vagy ha nem akkor nincs ellenállás). A Logitech átvette a Saitek-et, amit szerintem kár volt, mert azok csak selejteket termeltek. Rossz volt a mechanika, az elektronika és a szoftver is. Mára már Saitek-hez kötődő cuccot nem is vállalok (max. ha nem láttam még eleget) akármekkora haver a tulaj, hulljon másnak a haja tőle. Mostanában a TM-ek ritkán jönnek, és nincs is szükség teljes átszerelésre. De pl. pont ők gyártják a Warthogot, és ott pl. a Throttle világítása szokott hibás lenni. Nagyon könnyen lehet javítani, de ha garos, akkor én is a supportot használom, szereztem is már egy Throttle-t úgy, ahogy leírtad. Sajnos majdnem mindig jön a futár és elviszi. Logitechnél is.
    Nem a vezeték vastagsága a lényeg, hanem a minősége. Én .1-.25-es kvadráttal dolgozom, de az orvosi minősítésú vezeték. Pl. a .15-ösben 49 3 9-es tisztaságú vörösréz szál van. És befuttatáskor nem keményedik be a nyaka. Az életben nem törik el. .75-ös fogót villanyászok és kisgépszerelők használnak. Ha forrasztani kell életveszélyes a blankolófogó, ezt már nagyszámítógép műszerész koromban megtanultam. Én csípőfogóval és forrasztópákával blankolok. Foggal, ollóval meg sem próbálnám (utálok gányolni). Ha elszakad egy vezeték, akkor az összeset cserélem, nem szeretném ugyanazt az eszközt záros határidőn belül újra látni. Ha pedig korbácsban van eleve adott.
    A szerelésük is nagyon különböző. A TM-ek elég praktikusan vannak megalkotva, de a Logiról ezt halványan sem lehet elmondani. Egy Logi-s gázkarhoz legalább 4 kéz szükségeltetik. Egy kettős gázkar összeszerelése pedig szinte mission impossible. És ha már szóbakerült: a G910 is ezt tükrözi. Mondhatjuk, hogy prémium cuccról van szó (min. 50e Ft), de elég igénytelenül vannak összerakva. Kezdhetjük a műanyag minőségével (valami kínai szar lehet), időnként letörik ez-az, nem egyformák a billentyűnyomások, kopog mint állat, stb. Jó a mechanikusok általában kopognak kissé, de ez nagyon hangos. Nekem is mechanikus van, de nem ébred fel a család, ha éjszaka kell dolgoznom. Jó páran azzal hozták, hogy "csináljak ellenállást a hangerőszabályózóra". Már bocsika, de ÉN??? Belül pedig számomra javíthatatlan, gondolom a Logi szervizeknek is, mert eddig minden Logitech-es cuccból új jött. Általában ugyanaz a futár jön, már egészen jól hozzászoktattam, hogy előtte bejelentkezik, ha nem szeretne fél órát várakozni mire előkerítem/kinyomtatom/becsomagolom neki a vinnivalót.:)
    Belépő szintű termékeknél nagyjából elfogadható lenne a "nem fognak túl jót gyártani", de inkább ott sem, ugyanis a nemzetközi minőségellenőrzési szabályok szerint egy elektromos, elektronikus vagy elektromechanikus eszköznek 5 évet kell kibírnia meghibásodás nélkül. A számítógépes perifériák többsége (amik nem teljesen elektronikusak) az elektromechanikus kategóriába tartoznak. De más a tervezés és más a gyártás. Hiába tervezek orvosi/katonai minősítésű eszközt, ha a gyártó kiadja a gyártást valami kis kínai zsákfalunak.