1418743729.jpg
  • RJoco
    #21628
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

    Én úgy látom, hogy a táp kizárható. És elég is. A 2 éves még nem túl öreg, ha a Chieftek ennyit nem bír, akkor az elég gáz.

    A HDD kontakthiba jelentkezhet pont így. Amíg van kommunikáció, addig még éppen él a kapcsolat, ha meg nincs kommunikáció, akkor már nem bírja tartani a kapcsolatot. Esetleg nézd meg a vinyón, hogy nem e szennyezett a csati. Illetve még azt teheted meg, hogy egy biztosan működő kábelre dugod. Mondjuk az egyik WD helyére.
    A BIOS-os Master-Prymer, Secunder-es dolgokat én nem értem. Majd nibron segít bennük.
    Én mindig csak berakom a vinyókat és mennek.
    Illetve most volt egy olyan, hogy át kellett állítanom a BIOS-ban a Sata vezérlőt Raid-ről AHCI-ra, mert nem volt hajlandó a W10 telepítő megfelelően kezelni a 4 TB-os SSD-t. De ez nem áll fenn nálad, bár azért érdemes megnézni, hogy AHCI-n áll e.
    Amúgy nálam most 1x4TB SSD, 1x512GB m.2, 1x1TB HDD és 1x4TB HDD van. De korábban Raid1-ben volt még egy 4TB-os HDD rajta és rendes meghajtóként még egy 1TB-os.
    Csak azt állítottam be, hogy miről induljon a gép, illetve arra figyeltem, hogy az m.2 ne ütközzön más Sata portokkal.

    Win telepítésnél kb. követelmény, hogy csak az a meghajtó legyen a gépben, amire telepíted. Ezt már jó rég megtanultam. Különben könnyen lehet gubanc. Pl. a rendszer érzékeli, hogy a WD vinyódon van egy rendszer, illetve boot-olható jelzése van és ahhoz teszi a boot-paramétereket, míg amiről tényleg indulna, az nem kapja meg a megfelelő jelzést.
    A másik dolog, amiért érdemes így telepíteni, ha több rendszert is akarsz, de nem akarsz különböző indítókkal vacakolni. Így mindig csak a megfelelő meghajtót kell kiválasztani.

    Az adataidat ajánlatos még nem letörölni a WD vinyókról.
    Ha nem lelsz rá a hibára a gépedben, akkor tényleg vissza kell vinni a Toshiba-t és érvényesíteni a garanciát, de az már időigényesebb lesz, míg bevizsgálják és nem biztos, hogy rajta maradnak az adatok.

    Megjegyzem, ha bios beállítási gond lenne, akkor eleve nem tudnád használni.

    És a sok dolgon kívül még megnézheted, hogy a Win energiagazdálkodása nem kapcsolja e le. Bár nem szabadna így eltűnnie, de érdemes ránézni.

    Ha a Toshibad-ra írt teljesítmény csak 98%, akkor ott valami nem kerek. Új vinyónál 100% teljesítmény, 100% kondíció a megfelelő. Ez viszont utalhat bios beállítási gondra és driver problémára is.