ELITE: Dangerous
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Van mondjuk 3L és 2M hardpointom, hogy célszerű elosztani a lézer illetve kinetikus fegyvereket?
Esetleg nincs olyan puska ami kb egyformán hatásos pajzs és hajótest ellen is (nyilván mondjuk kevésbé jó a pajzs ellen mint a lézer, de cserébe jobban bontja a testet)
De hiszek neked, nyilván vannak extrém helyzetek amikor pont ezen múlik valami, de azért gondolom ennek aránya kevesebb mint a százalékos különbség a két távolság közt...
Mondjuk hálistennek a tömeg nem befolyásolja annyira az ugrási távolságot mint ahogy azt én "reálisnak" tartanám, de szerintem ez igy van jól, isten ments hogy nerfeljék.
A leginkább távugrásra kihegyezett Anacondákon például sokszor lecserélik kisebbre az üzemanyagtartályt is.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Helyette ezeket írja:
Total Unladen: "no cargo, full fuel tank, jumping as far as possible each time" azaz: nincs rakomány, teli tank és minden alkalommal a lehető legnagyobb távolságot ugorva
Total Laden: "full cargo <és a többi mint előbb> - azaz teljes rakománnyal, teli tankkal és minden alkalommal a lehető legnagyobb távolságot ugorva.
Unlade/Laden az meg ugyanolyan feltételek mellett mint a Total, csak EGYETLEN ugrás maximum mekkora lehet.
A MAX az, ahol nincs rakomány és csak annyi üzemanyag van ami az ugrásra elég... a különbségahogy elnézem olyan 2-3% csak, szóval gondolom nincs nagy gyakorlati jelentősége annak hogy az ember üres tankkal menjen ugrálni....
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2019.02.19. 09:30:02
ezért is mókás a legtávolabbi csillagok elérése, mert még valahogy vissza is kéne onnan jönni...
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
www.totalwarmagyaritasok.webtelek.hu
https://s.orbis.zone/281v
A páncélzatból és pajzsból szerintem ennél nagyságrendekkel többet nehezen lehetne kihozni. Esetleg Guardian cuccokkal lehetne még itt-ott próbálkozni, de annak is csak akkor látnám értelmét, ha kimondottan AX hajóvá szeretném alakítani.
A fegyverzet sebzése ugyan nem tűnik kiemelkedőnek, de cserébe a lézerekkel szinte a végtelenségig lehet tüzelni, a frag-gek pedig idővel mindent ledarálnak. (Az effektekről nem is beszélve.) És ezzel a kombóval hőmérséklet problémák sem jelentkeznek. Ha ehhez hozzávesszük a hajó fordulékonyságát, és azt, hogy kullancsként képes beragadni szinte bármelyik hajó mögé, akkor azt hiszem sejthető, hogy miért működik ez így egész jól egy CZ-ben.
Mivel a Challanger a Chieftain tesója, yossarianHUN parancsnok, kölcsönözd a fentiekből azt, amit jónak látsz!
Itt láthatod azt is, amit a Reactive páncélzatról mondtam.
A korábbi Federal Dropship/Gunship/Assault Ship kérdésedre én az mondanám, hogy a Chieftain/Challanger/Crusader hármasság szintén nagyjából ugyan azt nyújtja. Minimális eltérések vannak erre-arra közöttük, pont annyi, hogy ízlés kérdése legyen eldönteni, kinek melyik jön be.
A magam részéről, a Szövetség támogatójaként azt mondom, hogy a fene fogja eladni a lelkét a Föderációnak vagy a Birodalomnak egy-két hajóért. <#wink>#wink>
A lézert szinte mindig a pajzsok ellen használják. Ha az lement, utána váltanak másik fegyverre a hull ellen. Pl. Enzyme Missile vagy Corrosive MC. Vagy bármire, aminek magas a piercing értéke. Mostanában volt lehetőségem ezt CZ-kben kitapasztalni.
A Krait MKII, a Phantom és a Python általános célú hajók, magyarul kb. bármire alkalmassá lehet tenni őket. Az MKII erőssége a kísérő vadász használatának lehetősége. A Python egy kicsit nagyobb raktérrel rendelkezik. A Krait-ek valamivel gyorsabbak. Itt is leginkább ízlés kérdése melyik jobb.
Általános küldetésekre, hosszabb utakra a Krait MKII-t használom.
A régi Python bányászjacht-ként tölti nyugdíjas éveit. (Azért egy mérnökölt páncélzattal ellátott hajót nem dob ki az ember, és a raktér sem hátrány.)
A Mambával megyek fejvadászkodni, vagy éppen CZ-ben az Alliance-ért vagy az éppen támogatott frakciómért háborúzni. A Chieftain pedig a másik csatára épített jószágom, amit pont a hétvégén tettem rendbe. (Majd fellövöm a linket az összeállításáról.)
A magam részéről mindegyiket kedvelem, mindegyiket másért.
Prismatic változat csak pajzsgenerátorból van. Nem tudom mi volt abban a videóban, de érdekelne.
lammaer:
Pontosan, egy NPC pilótát kell fizetni. Olyan, mintha lenne plusz egy önállóan röpködő huge fegyvered, amit nem kell kezelni. Ráadásul megosztja a különben csak ránk irányuló támadásokat is. Szóval igen, van értelme <#nevetes1>#nevetes1>
Csak ugye egy dolog a számok, egy másik a gyakorlati használhatóság 😄
Plusz pár millió belefér 😊
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2019.02.18. 15:54:52
A Prizmatic alkatrészekre mennyire érdemes gyúrni ? Láttam valahol egy videót aminek szinte mindene prizmatik alkatérszei voltak. Jól nézett ki ...
lammaer:
Pyton után vettem meg a Krait MKII-t és rögtön utána vettem egy Phantomot is. Két dologba szerettem bele.
1. valami qva jó a hangja. Könnyen kezelhető.
2. vadászgépeket is tudok róla indítani ami nekem nagyon bejön mint másodpilóta nevelés.
Lassan összejön a Guardian Vadászhajókra a kavicsok így azokat is megröptetem hamarosan. Hiába van a garázsban Pyton valahogy most nincs ihletem használni. Pedig amikor Mag-bányász köröket tettem azt nyúztam elég jól teljesített.
Python - jól lehet vele bányászni, nagy raktér és még a forgolódások sem gond vele.
Krait MKII - jó vadászt lehet belőle szerkeszteni a felső pilonok turetekre állítva szinte folyamatosan tudja szaggatni az ellent
Krait Phantom - remek felfedező és távolsági hajó amibe minden befér ami egy komplett expedícióra szükség lehet.
Mérnöközve, Guardian-ozva mindkettő remélem ütőképes kis hajók lesznek. Már így is, de remélem úgy még jobban.
Utoljára szerkesztette: Yag, 2019.02.18. 15:39:03
lammaer:
FDL kifejezetten harci gép, sok util mount, egy huge fegyver, rendkívül jó fordulékonyság, viszont ahogy említed, raktérnek nem marad hely, és ugrótávban is az utolsók közt kullog. Krait MK2 egy jó mindenes, viszont ha rászánsz még 6 milliót, ott a piton, ami a játék valaha volt és örök legjobb univerzális hajója. Egyetlen fájó hiányossága van: nem tud vadászt indítani, Krait igen.
Itt könnyű összehasonlítani, ha méret szerint rendezed sorba őket:
https://coriolis.io/
Eredetileg Fer-de-lancera gondoltam (régi Elites emlékek, hogy annó milyen gonosz ellenfél volt), de nagyon keveslem a rakterét.... aztán rákerült a radaromra a Krait MK2, tapasztalatlan szememnek statokban vhol hasonló, de kellemesebb raktérrel...
Vélemény? Van vmi komoly érv a Krait ellen vagy a Ferdelance mellett? esetleg másik játékos aki nagyon nem tünt föl és sokkal jobb lenne?
De sokkal egyszerűbb leszállni valamelyik Thargoid Barnacle mezőre, és a virágokat learatni.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2019.02.17. 15:03:52
Ha jól olvasom az adatbázisokat akkor úgy tűnik, hogy vásárolni szinte képtelenség ezért körbe kell járni a lelőhelyeket ha kellene 15-20db ... 😛
Highest supply for Meta-Alloys
dakkadakkadakka
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2019.02.17. 13:18:46
Federal Dropship/Gunship/Assault Ship szentháromságból van valamelyik akkora párját ritkító zseniális kihagyhatatlanul jó gép, hogy mindenképp érdemes legyen beruházni rá?
részletesebben és angolul
Azért ne legyek már "elitélve" hogy jelenleg a creditet nézem mindenben.... húzzak reput? Nyilván fogok, rögtön azután hogy lesz értelmes hajóm amivel lehet normális küldetéseket is megcsinálni.... Persze húzhatnék reput cobrában is, csak amikor bedobja a csákó e csupa elit státuszú kalóz levadászását vagy a "vigyél el 200 tonna árút 30 fényév távolságra" küldiket, ott semmi értelme valami kishajóval szarakodni.
Amúgy meg a repugyűjtés is a creditgyűjtés csak pepitában, nyilván azért gyűjt vki reput valahol mert ugyanolyan önző érdeke fűződik hozzá (unlockol valami új dolgot, legyen az hajó, tárgy, mérnők vagy jól fizető küldetés) mintsem valami önzetlen szereztet, mert milyen jó érzés az hogy a HAF 423 renszdszerben élő "selyemköpenyben nézünk a napszélbe" klán segítése olyan jaj de jó dolog, mert közben elképzelem hogy a szende tekintetű hercegnő ad egy puszit a végén a hős pilótának...
Exploration dettó, nyilván nincs semmi reward a háttérben hogy az ember elugrál tiz meg százezer fényévekre csak úgy heccből 😛
Szóval az vesse rám az első követ, aki az elite dangerous életének első pár hetében nem a creditgyűjtésre feküdt rá.... majd 2 milliárdnál én se azzal fogok foglalkozni hoy mi éri meg jobban credit ügyileg 😛
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2019.02.17. 12:17:38
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2019.02.17. 11:19:25
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
Van amikor azért vállalok el küldit, hogy elve reput húzzak, vagy ha ritka elemek a jutalom akkor azért a pár darabért amit másként úközben kellene össze guberálni a roncsok közül. Mindenki másképp csinálja. Ettől is érdekesebb a játék 😊
Nem tudom jól látom e, de a legtöbb noname frakciónál (helyi vezető) a magas reputáció egyetlen előnye az hogy minden általuk ajánlott küldetést kiválaszthatok - namármost még ha nem is választhatom ki, most is látom hogy mik lennének azok, és az én tapasztalatlan szemeimnek nem tűnnek jelentősen jobbnak... amennyivel többet ad, annyival nehezebb, több szállítókapacitást vagy éppen messzebbre menő küldetést tartalmaz, ami órabérre lebontva nem jobb mint a kicsik.
Tehát azért toljam a helyi frakciónál a reputációt, hogy ezáltal elérhessem a jobb küldetéseket, amikkel még több reputációt szerezhetek?
Vagy van valami más előny is? (jobb árak a piacon vagy elérhetek valami eszközt amit eddig nem?)
Az világos hogy a nagyhatalmaknál pl igy lehet ürhajókat unlockolni - de a helyi kiskirályoknál van valami haszon a magasabb küldetéseken kívül? Miért jó nekem hogy javul a befolyása az istenháta mögötti naprendszerben a híres "kék sirály klánnak"?
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2019.02.15. 15:29:41
Küldetéseket nem mindig a pénzért vállal el az ember. <#wink>#wink>