58388
Játékmagyarítások fóruma

Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)

Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.

Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
  • BBird
    Na bazz, írom a szebbnél szebb sorokat, erre kifagy ie. :-D
    Lényeg, hogy teljes mértékben egyet értek Veled, veletek! Sosem fogom támogatni a mai "okos 14évesek vagyunk, alkotunk" srácokat. (Bocsánat a tényleg okos 14 évesektől!)

Sajnos én még nagyon picike vagyok, nem tudom mi volt 10 éve, így ígérem ilyen kérdésekben inkább csendben maradok, és figyelem a nagy öregeket!... :-DD
    A '80-as évek vége, '90-es évek eleje még korainak számít? Akkor tényleg picike vagyok... ;-)

Még annyit, hogy a magyarosításban azt bírom, hogy manapság tényleg egyre több jó mű jön ki, s nagyon szimpatikusak ezek az összefogások egyes játékokra. Pl. most a Thief 3. része.

No mind1, sorry az off-ért!
  • IMYke2.0.0.0
    Bizony HJ, öregek vagyunk már. Lám, jönnek a fiatalok és azt hiszik, ők találták fel a netikettet...!

Alias: szeptemberben fullon. (szöveg)
    True Crime: szeptemberben fullon. (szöveg)
    Contract Jack + NOLF 2: szeptemberben fullon (szöveg + grafika mindkettőben!)
    Joint Ops: az Ecobit nem bírt a patch-programommal - kicsit furcsának találták, hogy csak 9 MB-os. Úgy látszik, jobban szeretik, ha több száz megás egy magyarítás. Úgyhogy, a teljesen magyarított *.pff lesz felrakva, erősen valószínű módon a honlapjukra (www.ecobit.info)

Már csak 2 egész nap és eltűnök a netről... 2 teljes hónapra...

-----------------------------------------
    .:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004®
  • HJ
    Nincs harag!
    Csak sajnálom, hogy még mindig nincs komolyabb összefogás a magyarítók közt. Voltak jó kezdeményezések, de valahol mindig elakadt a dolog. Általában azért, mert a legtöbben úgy voltak vele: csinálja meg más,én majd csak az eredményeket élvezem, de nem teszek érte semmit.
    Aki régóta és rendszeresen olvassa ezt a topicot, tudja miről beszélek.
  • HJ
    Na vazz... én lettem a mumus mert mertem szólni?
    Gurus végigjátszások: az a mérvadó, hogy a pc guru impresszumában benne van, hogy a engedélyük nélkül nem szabad terjeszteni. Ennyi. Innentől kezdve nem számít mit és hol olvastál.
    Én nem baszogatlak a szerzői jogokkal - egyszerűen megírtam mi az ábra. Innentől kezdve a te dolgot mit teszel.
    Sorry, de nem tudtam, hogy lenyúlták a verseidet. És milyen volt ezt tapasztalni? Jó? És ha lett volna módod tenni ellene akkor tettél volna valamit vagy csak magadban bosszankodsz? De ez is a te dolgod...

Az is egy álláspont, hogy ne tegyünk semmit magunkért se, másért meg főleg ne. Csak tudod az internet régebben (kb. 8-10 éve) még arról szólt, hogy segítsünk egymásnak önzetlenül. Sajnos én még abban a szellemben próbálok tenni ezt-azt. Úgy tűnik mostanában már az a helyes, hogy szarjunk le mindent és mindenkit. Csak a saját érdekek számítsanak. Kár...

Részemről ennyit tudok tenni - ha nem kell, hát nem fogok szólni többet. Igaz PetruZ-nak talán picit segítettem a beirt linkkel. Na ja...PetruZ is régi motoros, tudja miről szól a történet:)))
  • Szabyka
    Látom i2k készíti :)
  • Szabyka
    Alias magyarítás várható ?
  • BBird
    Amúgy meg szerintem elég nagyfiú az, aki játékok magyarosításával foglalkozik, miért nekem kellene foglalkozni az ügyével, ha valaki más kiteszi az oldalára?
    Én is jobban szeretem, ha egy helyen vannak ezek (pl.: Magyarítások Portál), ha összefogás van, de a több száz, ezer gyerkőc körmére úgysem tudnánk mindig csapkodni. Idővel majd tán ők is rájönnek, hogy ez így nem ok.
    Röviden ennyi, részemről nincs vita, harag, ilyesmi! :-P
  • BBird
    HJ: Arról én tehetek, hogy a szerzők neve és email-je a doc-ban benne van általában? Meg hogy minden második játékoldalon is fenn van, meg hogy valahol olvastam, hogy ezek szabadon terjeszthetők, csak kötelesek vagyunk megjelölni ki írta, és az elérhetőséget? :-)

Amúgy honnan veszed, hogy nem lopták a művem? Nem egyszer láttam máshol verseim, mástól...

És mivel annyira süti vagy, hogy nem fogtad fel, leírom egyszerűbben: tisztában vagyok vele, hogy szar, de igazán nem tudsz ellene mit tenni. Úgyis lesz mindig sok hülyegyerek, aki kiteszi az oldalára a magyarosítást. Lehet nem azért, hogy köcsög legyen, hanem hogy több helyen is el lehessen érni a magyarosításokat. Amúgy nagyon jól tudod te is, hogy nem csak ezeken az oldalakon vannak fenn a cuccaitok, hanem p2p dolgokban is rendesen megtalálható. És akkor most álljunk ki tüntetni? Tőlem csinálhatod, és tovább baszogathatsz a szerzői jogokkal, úgyis tele van szabályokkal az internet, ugyebár! :-D Nyugodtan... ha ez tesz boldoggá. :-))
  • Rusy
    ja és bocs a ground controllt már lehet kapni magyarul, valakinek megvan esetleg? bár nagyon nem hinném hogy ki lehetne szedni a magyarítást, egy nagy fájlba van minden de feltölthetné valahova akinek esetleg megvan...
  • Rusy
    imi, arra vagyok kíváncsi ha készül a frissítés és az letölthető lesz esetleg egy patch formában? bár azt is meg lehet csinálni hogy csak eredeti seriallal lesz jó de nem vágom teljesen, csak azér kérdem mer lehet megveszem, de ha lejjebb megy biztos...
  • Rusy
    hát végülis igazad van de szerintem az a tendencia van, hogy

1. én általába sűrűn járok ide, így mindig tudok mindenről mindent, a kedvenceim között van 4-5 oldal ergo soha nem nézek más oldalt, csak amit itt említenek...

2. nem is keresek más oldalt, mert én általában szeretem megköszönni a munkát amit valai itt publikált, ergo én mindig hivatalos oldalról töltöm le a magyarítást

3. aki nem jár ide és valahol pl google beírva talál egy oldalt leszedi a magyarítást, nem foglalkozik vele, és kurvára nem érdekli ki fordította, ebből van aztán az anyázás hogy ilyen hibás olyan hibás, és szerintem ez a többség sajnos...

tehát azok a seggfejek akik egy lopott oldalról töltenek le szerintem le se szarják hogy te mennyit dolgoztál, akik számítanak azok itt, meg a te saját fórumodba úgyis megköszönik a munkád...

imyke ez mit jelent: Joint Operation :angol nyelven, magyar kézikönyvvel – 10 990 Ft
    A termékhez készül a frissítés, mely magyar feliratossá teszi majd a játékot!
  • HJ
    A warezolás más téma valahol:
    sajnos realitás, hogy a magyar keresetekből baromira nem lehet venni legális játékot. Igaz a warez már anyira beleivódott a fiatal gamer nemzedékbe, hogy ha lenne pénze talán akkor se venne játékot. Az nagyon pozitív, hogy az újságok mellékleteként egyre jobb és viszonylag új játékok jönnek ki. pl. jövő hónapban a pc guru melléklete a Chaser lesz - ami szerintemegész kellemes FPS volt tavaly.
    Vissza az eredeti témához: az a boosszantó, hogy a magyarítások ugyebár ingyenesek, csak általában annyi a kikötés bennük, hogy csak a készítő weblapjáról lehetssen letölteni - logikus: nekik is fontos a lap látogatottsága, ami egyszer talán hozhat némi reklámbevételt. Ami nem sok, de alap fenntartásához és talán kisebb előrelépéshez elég. A magyarítás meg marad ingyenes.
    A lopásokat viszonylag könynen vissza lehetne szorítani - szerintem.
    Mit kellene tenni? Ha valaki talál ilyen oldalt, akkor szól ill. nyilvánosságra hozza ezt, a magyarítások készítői meg megkérik a lap üzemeltetőjét, hoyg ugyan szedje már le a fájlt és max. egy linket tegyen fel ami a készitő weblapjára mutat. A link ellen senki sem szól - az még jó is. Persze ha nem közvetlenül a letölthető fájl van belinkelve. Ha nem használ a szép szó, akkor lehet továbblépni. De ez csak akkor hozhat eredményt, ha mindenki fellép a lenyúlások ellen és nem az az álláspont: nem érdekel, mert nem az én cuccom. A felhasználók ill. a többi (éppen nem érintett fordító) meg be tud írni az adott lap fórumába, vendégkönyvébe ha van és megirhatja, hogy bizony nem szép dolog más munkáját lenyúlni. Persze fontos, hoyg civilizált hangnemben menjen az egész.
    smswbes warez helyek: elég sok be lett záratva mostanában és a tendencia erősödik...
  • Szabyka
    Persze nagyon is! Már írtam is ! Egyébként felteszed valahova ?
  • Piko888
    Hi!Nincs valakinek ötlete hogy a Settlers 4 melyik fájla tartalmazza a magyar szöveget???
  • Rusy
    HJ szerintem nem arról van szó hogy senkit nem érdekel, csak egész egyszerűen nem tudsz ellene tenni semmit, és inkább szerintem arról van szó hogy mindenki tisztában van vele hogy lopás volt, van, lesz, és akárki akármit mond mindenki csinálja, csak azt nem mond hogy te nem, a szofverek amiket használsz, vagy akármi, én csak azt akarom mondani hogy betegesen ezzel foglalkozni, szerintem fölösleges, de hát te tudod, az meg hogy azért nem csinálod inkább mer úgyis ellopják, akkor ne egyél mer úgyis kiszarod minek...
    na summa summárum én ugye könnyen dumálok, mer nincs neten olyan munkám, amit ellophatnának, de pl én is warezolok, mint mindenki, és szerintem csak úgy lehetne ezeket a lopásokat megszüntetni, hogyha nem lenne net, írj a világ miniszterelnökeinek hogy ne legyen net... most lehet hülyeségeket beszélek, de pl amikor valaki letölt egy játékot akkor mennyivel károsítja a készítőket, szerintem sokkal jobban mint pl téged ha valaki a munkádat letölti, mert neked az nem pénzt jelent hanem ismerettség elismerés, de mekkora vicc lenne ha pl az ea, vagy vivendi vagy bármelyik nagy cég írna valamelyik sms-webes oldalnak egy mailt hogy hé bocs vedd már le a játékainkat az oldaladról...
    u.i. egyébként részben egyetértek veled, de abban nem hogy a munkád más oldalról ne legyen letölthető, mert itt vannak pl az új telepítők, gamehunter, imyke, hungarocenter, hungames sorozatszámmal ellátva és benne mindenkinek a neve hogy ki csinálta, és szerintem ez a lényeg, a másik a bazzáék oldaláról gyűlölök letölteni a regisztrálás miatt, inkább leszedném egy lopkodó oldalrol, ahonnan simán egyszerűen le tudom, de ettől nem változik meg a véleményem hogy pl a neighbours from hell 2-őt milyen szépen megcsinálták...
    Na bocs ha hosszú voltam...
  • ALCATELGOD
    Igen..., amúgy tetszett?
  • PetruZ
    Kösz, hogy szóltál, erre az oldalra fel van másolva a Torment magyarítás egy régi verziója. Már ment is neki a levél.
  • HJ
    Azt azért halkan megjegyezném, hogy a lapodon található végigjátszások (.doc) saját célú felhasználásához kellene a PC Guru kiadójának a Vogelnek az engedélye, hiszen ők a jogtulajdonosok. Függetlenül attól, hogy ezek megjelentek a guru cd/dvd mellékletein - bizony engedélyt kellen kérned tőlük. Engedély nélküli publikálásuk szerzői jogokat sért.
    Engedélyt meg nem adnak rá - ezt 100%-ig tudom:)
    Kellemetlen....
  • HJ
    De igen. Nagyon unom azt, hogy vannak olyanok akik más munkáját ellopva ill. engedély nélkül felhasználva próbálnak "saját" weboldalt csinálni. Természetesen az nem számít nekik, hogy az eredeti stuff készítője mennyi időt/energiát fektetet be - ők egy elegáns mozdulattal lenyúlják a dolgot és a nagyon esetben még verik is a mellüket milyen fasza gyerekek... arra persze lusták ill. tehetségtelenek, hogy valami SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ!!! dolgot csináljanak.
    Te örülnél neki, ha a te munkádat lopnák el? Ja...persze....

Igaz egyszer-kétszer már megfogadtam, hogy nem fogom más ember jogos érdekeit védeni, de azért csak megírtam ha találtam valami lopós oldalt.
    De mivel tényleg úgy tűnik: senkit nem érdekelnek ezek a lenyúlások - hát tényleg hagyom a fenébe.
    Én már úgyis kiszálltam a magyarítás scene munkájából (részben az ilyen lopások miatt), tehát valóban az lesz a legjobb, ha nagy ívben lesz@rom az egészet... miért érdekeljen engem ha pl. BBird munkáját ellopják?
  • Szabyka
    Alcatelgod : Shrek2 full kész ?
  • ALCATELGOD

A mai világba mindenki lop mindenkitől....
    De ez így van rendjén.....
    Mellesleg jól teszi ha törölteti a köcsögök oldalát... Legalább annyi lenne bennük, hogy nem a saját lapjára töltené be, hanem egy linket írna és persze, hogy ki készítette....
  • marsu
    Itt is van magyarítás.
  • BBird
    HJ: Nem unod? ;-))
    Ezzel az erővel minden oldalt be lehetne tiltani valamiért, valami kis apróságért. Ezt lopta, azt lopta... :-)
    Jogos persze, hogy nem illik más művét lenyúlni csak úgy, de ennyire nem kell üldözési mániában élni. Úgysem tudsz tenni ellene túl sok mindent, max 1-2 oldalt beszüntetnek. És akkor hirtelen megint találsz 5-6 másik oldalt, stb stb... :-)
  • Sil3nt
    freedom fighters-hez készült magyarítás?
  • NiGhTM4R3
    Teljesen egyetértek, és Énis ugyanígy járok ezekkel!!! De tényleg, sose tudom mikor melyik mailemet használtam/nicket regisztráltam! Nagyon bosszantó...
  • Drizzthsz
    Én nem találom...

Csak annyit, hogy fejlesztés alatt, de százalék nincsen.
  • HJ
    és ez is...
    http://rayman.uw.hu
  • HJ
    Ez is annak tűnik...
    http://programz.cjb.hu/
  • HJ
    Újabb lopós oldal:
    http://metakond.hfb.hu/honositas.php
  • HJ
    http://magyarositas.atw.hu/
  • Panyi
    NFSU hun találsz linket a www.magyaritasok.hu oldalon és itt lehet megnézni a BG2 fordtás állását is!
  • jojo
    Ha tudod mond meg hogy a settlers 4 cd-n milyen nevű fájlokat keressek.
  • jojo
    Ahhoz tudni kéne hol lehet, mert akkor tudnák segíreni neked.
  • Bandew
    Értem. :-D
  • Drizzthsz
    Tegnap jó volt a buli...
  • Drizzthsz
    De mégis kb. mennyi?
  • IMYke2.0.0.0
    • 2004 június 19.Megjelent a Baldur's Gate II: Shadows of Amn + Throne of Bhaal magyarításának 6.1B kiadása (09.06.2004), továbbá a Baldur's Gate fordítása is frissítödött. Kövessétek a bal oldali linkeket ;-) (Kösz, Ranloth!)

Erre gondolhatott - de ez közel sem 85%-os!
    Forrás:
    http://www.baldur.hu

.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004®
  • Bandew
    Bocsika de ezt nem nagyon értettem. :-D
  • Drizzthsz
    Én nyomom az aktuálissayl, ami a baldur.hu szerint vagy 85%-os, az eleje még teljesen magyar is, de Athkatlam ár nem igazán...
  • Bandew
    Erre én is kiváncsi lennék.