7388
Egosoft X4
  • vaakuum
    Ugyanezen tutorialban a shoot only missiles és a shoot capital ship first opcióból csak ez utóbbi működik. Szerencsére nem hagyja, hogy a capital sebzése végzetes legyen, de a bejövő rakétákra automatikusan esze ágában sincs lőni a lézernek, mindegyik betalál. Armed volt mindegyik fegyver.
    Gondolom itt azt akarták demionstrálni, hogy megfelelő beállítás esetén az egyik fegyver véd a bejövő rakétáktól, a másik meg lövi az ellenet.
    Utoljára szerkesztette: vaakuum, 2024.08.03. 14:46:21
  • vaakuum
    Megpróbáltam. Gyárilag 196-al indul a hajó és ekkor már ott van középen az ablak, hogy mit nyomkodjak. Eközben sem kormányozni, sem sebességet változtatni nem tudok. CSak a Steering mode deactivated- et hajtogatja, ha egeres irányítást akarok. Ki is rakja az irányító karikát, azt egérrel mozgatni is tudom, de a hajó nem követi, csak megy tovább egyenesen 196-al, megállíthatatlanul.

Szerk: Game settings, maintain speed in menus OFF megoldotta.
    Utoljára szerkesztette: vaakuum, 2024.08.03. 14:04:18
  • RJoco
    Nálad valami tényleg félrement. Próbáld meg újból.
    Bár haladni nem tudtam, de forgolódni igen.
    Elég egyszerű bemutató. Kicsit béna is, mert a rakétákból csak az elsőt lőtte le a beam torony, a többit nem.
  • RJoco
    forum.egosoft.com
  • RJoco
    Szia!
    A tutorial a 7.0 hozadéka. Én is épp csak az alapot csináltam meg. Azt sem azért, mert kellett. Csak úgy.
    Úgyhogy ebben nem nagyon tudok segíteni.

Van fórumuk, ott lehet jelenteni a hibákat. Angolul.

A játék sosem volt bugmentes. És soha nem is lesz az, bármennyire is szeretnénk. Ez egy nagyon komplex játék. A hajók nem csak a semmiből jönnek. Mindent realtime számol a proci. Egy csatánál a lövedékeket is, ha ott vagy.

A "hibánál" érdemes lenne részletesebben írni. Vagy amit mi szoktunk, videó+youtube és úgy egy link ide.

Ha ma még gép elé kerülök, akkor ezt a fegyveres feladatot megnézem neked.
  • vaakuum
    A "wepons and Turrets" tutorial is bugos, nem lehet irányíítani a hajót, sem kormányzásra, sem sebességre nem reagál, csak megy előre, a kilövendő célpont meg már régen mögötte van. Úgy látom azért vannak bajok még ezzel a játékkal így is, hogy már régen kinőtte a gyerekcipőt. Ráadásul ingame nem is látok rá lehetőséget, hogy jelentsem a bugot. Meg úgy sehogysem...
  • vaakuum
    Sziasztok!

Próbálok végigmenni a tutorialokon, de a "relative movement" -nél elakadtam. Azt mondja menjek hozzá közel (mármint a nagy hajóhoz), aztán nem történik semmi. Ha leszállási engedélyt kérek, és leszállok rá, akkor sem megy tovább a tutorial. Lehetnének kicsit egyértelműbbek a leírások, hogy mit is kell csinálni pontosan, mert ezzel most lövésem sincs :(, nem tudom befejezni.
    Utoljára szerkesztette: vaakuum, 2024.08.02. 22:18:51
  • Jóózsf István #7101
    Visszanyestem a bitrátát.
    50-60-ról 30-ra. Hangot is megnyestem.
    AV1-es kódolót használok. ami elméletileg a legszebb. Legalábbis azok között amit választhatok.
  • RJoco
    Nem mindenhol váltják olyan jól a KP-t. És, ha nem váltják olyan jól, akkor már utalhatom is. Kevesebb macera.
  • RJoco
    Sosem volt behemótom. Mivel csak az argonokkal vagyok olyan jóban, hogy csatahajót vehessek, így lett a behemót. Amúgy is gondoltam, nem árt kipróbálni.
    Annyira nem rossz. Az, hogy a sárkánnyal simán le tudom szedni, már más kérdés. A gép nem úgy harcol, ahogy én.
    Bár a kolosszusnak is csak két lövege van, ellenben azok a paranid lövegek visznek a legmesszebb.
    Vadászt nem szoktam használni állomások ellen. 10-20 csörgő elég, ha nem vagyok ott. Ha ott vagyok, akkor megoldom egyedül. De a split anyahajóval is mentem már állomásnak. Az is jól tud aprítani. Mondjuk ott azért kísérte egy kisebb sárkányflotta a kisebb hajók miatt.
  • kisiku
    Ha KP-ben van euród, akkor ne bankkal váltasd át, főleg ne az OTP-vel. De ha esetleg nem jársz idehaza, akkor megértem. Ha hazajössz, akkor hozd KP-ben és váltasd át pénzváltóban, de a bankok a legszarabbak.
    Ha meg tartósan külföldön élsz, akkor érdemes inkább ottani bankszámlát használni.
  • kisiku
    Sajna a Behemoth az egyik legszarabb "romboló". Rombolni kb egy M-es hajót tud, de én simán kilövöm bármivel.
    Ha nagyon pénzszűkében vagy, akkor csak teherhajó és kereskedés.Én így építettem fel a világomat a SW modban is, amivel még most is tolom. Kis teher, közepes, majd nagy.Lesz egy időszak, amikor elkezded elbukni őket, de akkor már teszel rá, mert veszel kettőt helyette. Vagy építesz.
    Űrállomásnak én Asgard-dal, Rattlesnake-el és Syn-nel mentem neki, meg sok vadásszal.
    A Behemoth-ot és a Colossus-t nagyon alul fegyverezték, az a 2 db L-es löveg édeskevés. A Phoenix harmatgyenge, a Rattlesnake-re meg ha plusz egy pajzs került volna, akkor lenne tökéletes.
  • RJoco
    Nálam ezért van a "nincs kompromisszum" szabály.
    Párszor már megjártam és többe került, mintha elsőre azt veszem, amit akartam. De az új prociknál nem kérdéses, hogy nem kell a 9950X. Ahogy az sem, hogy 5090-et sem akarok majd, szerintem. Egyszerűen nem lesz meg az az előnyük, hogy megérje. Legalábbis az eddigi tapasztalatok alapján. De majd meglátom a tesztek után.
    Kegyetlenül kihasználom a visszaküldési lehetőséget. Nemrég 4 VGA is volt nálam ugyanattól az eladótól. A legolcsóbbat akartam, de a 4-ből a legdrágább tudta, ami nekem kellett. Így az lett, a többit visszaküldtem.
    Azóta sokkal jobban mennek a videóid lejátszása. Nem akadozik 4K-n. Sőt, a 2x gyorsítás is általában gond nélkül megy.
    A monitornál sem volt másképp. Egy olcsót akartam, aztán egy kétszer olyan drága lett. Harmadszorra.

A 7.1 tapaszt már egy ideje tesztelgetik a bétások. Félek tőle, hogy az új játékomban eltolnak vele valamit. Mert javulásról eddig nem beszélhetünk, pedig a terránok bejövetele óta nem igazán toltam. Az meg nem mostanában volt. És hol van még a birodalmam, a több száz hajóval?

Új fajt talán már nem tesznek be. Bent van mindegyik régi. Inkább csak újabb társaságokat hoznak, mint a VIG, meg RIP. Legalábbis szerintem. Az új fajhoz egy komplett hajóarmada is tartozna. Ehhez képest ennél a DLC-nél van kb. 2 vagy 3 új hajó?
    A boron hajók jól néznek ki, de a fejlesztéssel nem vacakoltak már. Más fajokkal nem variálható. A terrán még igen. De épp a minap néztem, hogy az MK2 pajzsgenerátor gyengébb, mint a teladi, viszont jó drága. Az MK3 már szépet dob, pl. a Behemot-nál 200kMJ pajzs lenne, szemben a 150kMJ körülivel. Viszont csaknem 4 misi, míg így volt 500k körül.
    Persze, ha meglesznek a gyártó modulok az állomásra, akkor ezzel már nem lesz gond. Addig viszont nem mindegy.

Az Astridot is olyan jól megcsinálták, hogy hiába van legénység, senki nem ül mellettem a székekben. És senkit nem is látni a hajón.
    A másodikat még el is kell foglalnom. Most, hogy ismét "jóban" lettem a VIG-gel, talán nem lőnek le. Legalábbis nem rontanak nekem azonnal.
  • Jóózsf István #7095
    Engem azért egy picit zavar a kereskedők nem túl katolikus megnyilvánulása a megjelenésekkor. De amúgy osztom a filozófiádat.
    Mi a cimborámmal azt mondjuk, hogy nem adjuk meg az esélyét annak, hogy később sopánkodjunk, hogy: "Háááááát a jobbat kellett volna...!"

De vajon mi lehet az X4-el?
    Jön a 7.10-es tapasz, ami leginkább arról szól, hogy a 7.00-át hivatott kiegyengetni.
    És azután?
    Azután gondolom megint lesz egy déelcé, talán egy új fajjal - rasszal. Esetleg néhány szektorral. És azután? Ésasztán? Hátasztán? :-)
    Szeretnénk ha végtelenségig fejlesszék az X4-et?
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2024.07.29. 06:11:18
  • RJoco
    Na jó, ez így elég érdekes volt.

Vettem egy Behemot E-t, mert másnál még nem tudok csatahajót venni.
    Feltuningoltam a fegyverzetet is, bár csak a kettes fokozaton, mert a hármas nem elérhető.
    Aztán nekimentem az állomásnak.
    Ugye van az a mondás, hogy sok lúd disznót győz. Pont így is történt. Kétszer próbáltam, de nem jött össze.
    Harmadszorra beküldtem a hajót nélkülem. Így sem jött össze. Nem is vártam mondjuk túl sokat.
    Úgyhogy inkább elküldtem a HQ-mhoz, mert legalább 3 Behemot kellene, hogy lelőjem az állomást, mielőtt kilövik őket. Legalábbis ennyivel számolok, tekintve, hogy milyen jó az gépi irányítás.
    Ezt a veszteséget meg nem akartam most elkönyvelni.
    Úgyhogy vártam az Astridban a következő Tide-ot, mikor egyszer csak jön egy üzi a VIG-től, hogy eleget büntettek, visszaállítják a viszonyt. Így most -3, mert a jeladós állomásnál nézelődésnél és fekete doboz gyűjtögetésnél lelőttem egy kis vackot. Még jó, hogy a másik kettőt nem lőttem le.

Szóval megint minden rendben és mondhatni, hogy nem tettem semmit. Vajon a 15 misit sem kellett volna perkáln? Már mindegy. Legalább lett egy csatahajóm is a HQ védelmére, ha esetleg megint betalálna egy K. Vagy I.

Ami nagyon zavaró és igazán megcsinálhatták volna, az a Tide ciklusidejének a mutatása. Vagy legalább a leírásba beletehették volna.
    Úgy néz ki, hogy a 1:10 perc körül van a ciklusidő két kitörés között. +1, 2 perc esetleg. A SETA lehet, hogy kicsit megborítja a számolást. De szerencsére SETA-val rövidíthető és a játékidő is gyorsabban ketyeg SETA-val. Vagyis annak a figyelésével tudom, hogy mikor kell az Astriddal az anomáliához mennem.
    Így ebben az 1 órában nem kell SETA-val várnom, építhetem a kapcsolataim és gyűjthetek máshol is lét.
  • RJoco
    Legutoljára az eurómat 387-en váltotta az OTP.
    Vagyis az 545€ csak 210eFt lenne.
    Ha a 240eFt-t és 545€-t veszem alapul, akkor meg úgy 440-ben számolt a kereskedő.
    Szerintem a bank nem ennyiben váltja.

Én már nem nézem ezeket. Ha kell, megveszem. Márha van rá. Mást úgysem tudok tenni. Azért meg nem fogok szűkölködni, mert mások úgy gondolják, hogy túl drága, meg pofátlanul drága, stb. Ha nekem megéri, akkor ennyi. A számítógép pont az a dolog, amiben el tudok merülni és az életem nagy részét kiteszi. Én erre költök. Az én pénzem. Másnak köze nincs hozzá.
  • Jóózsf István #7092
    Nálunk így néz ki:
    7950X 220'000
    7950X3D 240'000

Egész olcsó. Bezzeg a 9950X biztos lesz 320+
    Kabaré ami mostanában a számítástechnika körül van. De mivel nálam pont esedékes a befektetés, így nem igazán van kedvem röhögni.
  • RJoco
    Igen, az X4-ben kérdéses. Viszont nem csak X4-el játszom, szóval.... Az meg, hogy 11 vagy 13 FPS, már oly mindegy. Egyik sem élvezhető.
    Az árat nem néztem. De egy 5800X3D (300€) olcsóbb, mint egy 5950X (323€). Na jó, most csak miattad megnéztem. Nem nagy a különbség.
    7950X - 464€
    7950X3D - 545€
    7800X3D - 350€
    Na jó, itt azért már vannak különbségek.
    Az újak árai majd érdekesek lesznek. Meg úgyis nézek pár tesztet, hogy melyiket is lenne érdemes megvenni majd az új 5080 mellé :D

Kiperkáltam a 15 misit a VIG-nek. Csak 5 pontot nőtt az iszonyom. Így most -20 és a legtöbb állomás már rózsaszínes, viszont a védelmi állomások és a hajók pirosak maradtak. És még megmaradt a lőjem szét az állomást feladat is. Vajon azután már jóban leszünk?
    Minden Tide-kor tudok 11 misit harácsolni. Lehet, hogy az Astrid nem ér sokat, de legalább "sok" cucc belefér, amit szépen össze is szedek a Sohnen állomásnál. Rengeteg a cucc. Amíg veszik, addig lesz lé egyszerűen. Ebből majd talán tudok venni egy pofás flottát, amivel leamortizálhatom az állomást.
    Utoljára szerkesztette: RJoco, 2024.07.27. 22:47:23
  • Jóózsf István #7090
    Igen. De a 3D verziók nem tudnak olyan jól teljesíteni mint a simák EGY SZÁLON. De az tény, hogy sima hétköznapi játékokban ahol több szál is használatban van, jobbak.
    És egyébként mennyivel olcsóbb a 3D?
  • RJoco
    Nekem is megfordult a fejemben, hogy váltok a 9000-es sorozatra, de én mindenképp meg akarom várni a 3D verziókat. Kevesebbet fogyasztanak, kevésbé melegszenek. És mivel játékon kívül csak chia-val tudtam kihasználni az 5950X teljesítményét, így nem látom értelmét ilyet venni. A legtöbb programnak az a baja, mint az X4-nek. Nem használja a magokat. 3D tervezésnél is csak azt látom, hogy számol ezerrel, 1 maggal. A videók konvertálásánál ugyanez a helyzet. Hiába az erős proci, legalább annyi ideig tart megcsinálnia, mint amilyen hosszú a videó.

Kidumálni? Hát nem a játék elején. Szerintem. Még se pénz, se flotta.
    Mondjuk az első foglalásánál elcsesztem, hogy nem hívtam, hogy adja meg magát. Csak nekimentem. Aztán mikor a hullja úgy félig volt, akkor kiugrott. De a legénységet vagy annak egy részét otthagyta, mert 3-an voltak rajta, miután birtokba vettem. Lehet, hogy a kurtizánok :) Még nem néztem.

Ez a része mondjuk kicsit szintén fájdalmas volt.
    Próbáljak meg csalni a versenyen, mert az olyan tisztességes. De mikor választhatok, hogy rámuszítja a VIG-et vagy puszipajtások lehetünk, akkor utóbbi esetén miért nincs olyan, hogy ezt kijátszva megszerezzem az infót, életben hagyjam a teladit és elcsaklizzam a hajót? Vagy épp kinyírjam őket?
    A kopasz is eljátszotta a halálát, meg lehetett volna ezt tenni a teladival is.
    Na de már mindegy. Most így megy tovább a történet. Majdcsak összejön a 15 misi. Asszem ez lesz, mert egyszerűbb ezt összeszedni, mint egy flottát építeni, amivel legyalulhatom az állomást. És akkor is kérdéses, hogy milyen viszonyt ad a játék.
  • Jóózsf István #7088
    :-)
    TERMÉSZETESEN a megjelenés után "KELL" újrakezdeni. Ajánlott is, mert a mérföldköveknél lehetnek bajok és a történet sem feltétlen jön ki. Inkább úgy fogalmaznak, hogy meg lehet csinálni a sztorit így a meglévő mentéssel is, de úgy szép és kerek, ha elölről indulunk neki.

Öt évvel ezelőtt végleg elbúcsúztam az intel gusztustalan stratégiájától. Pirosban játszom. Nem is megyek vissza soha. (9950X)

Elméletileg meg is lehet kapni az (egyik?) Astrid-ot. Ki lehet dumálni. Nekem nem sikerült. Viszont egész könnyen ugrasztottam.
  • RJoco
    Mit csesztél el az Astrid-osnál?

Milyen új proci? Remélem nem intel 13., 14. generáció.

A zacsit szerintem most hülyeség újrakezdeni. Majd, ha kijött, akkor a módosítások miatt érdemes lehet. A most belőtt sorokkal gondok lesznek. Ha nem is minddel, de eléggel szerintem. Mint mikor itt változtatnak egy-két gyártáson, aztán nem érti az ember, hogy miért van anyaghiány az amúgy jól belőtt állomásán.
  • Jóózsf István #7086
    Ezernyolcszázas években.

Újrakezdeni. Íííííííííj az necces. Most pont azt tervezgetem, hogy eltemetem örökre. Csak ugye még kíváncsi vagyok, hogy a (Két héttel elnapolt) új, másfélszer olyan gyors (A bizonyos esetekben akár öt képkockát is jelenthet) processzorom mennyit hoz a konyhára.
    Ez az elölről kezdés... Hááát. Tényleg nem tudom, de egyetlen porcikám sem kívánja, de nem tudom egyértelműen kijelenteni, hogy SOHA!

Nekem megvan mind a kettő, de egyiket sem a küldetés miatt kaptam. Azt elcsesztem. Úgyhogy nálam is ugrasztás lett belőle.

Lélekben veled vagyok.
    És várok egy hófutó bétát. (Ki tudja mikor lesz és a zacsis 1.0-át)
    Annál meg a haverom rágja a fülem, hogy kezdjem elölről. Na annak pont annyi az esélye, mint az X4-nek. :-)
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2024.07.27. 14:04:26
  • RJoco
    Elfoglaltam az egyik Astrid-ot. Sajnos nem ér annyit, mint amennyinek kinéz.
    Viszont nem olyan rossz kis csónak ilyen pajzzsal, csak a fegyók gyenguszok.
    Gondoltam, elfoglalom vele a másikat, hátha lehet. De nem adtak elég időt, jött egy csomó kis vacak, amik már túl sokan voltak a pajzsnak. Pedig 1v1-ben én nyertem volna.
  • RJoco
    Ki tudja, hogy ma már hogyan is van ez?
    Te is mikor játszottad? A múlt században?

Régen nálam nem voltak BUC állomások. Most vannak.
    Az útvesztősből nem azért jöttem ki anno, mert elfogyott a levegő, hanem, mert nem tudtam, hogy akkor most mi van, merre tova, mit kell csinálni. Így bementem mégegyszer.
    Akkor az állítottad, hogy ez volt a gond. Meg sem jelent BUC nálam.

Lehet nem ártana neked is újrakezdened. Lenne miről beszélni, nem csak én irogatnék itt magamban ;)
  • Jóózsf István #7083
    Jajj. Ha már újrakezdés. A Gyúkokkal is jóban lehet lenni, amikor a paranidoknak csinálod azt az útvesztős felrobbantós, fel nem robbantós küldetést abban szentélyben (????) Bárcsak ne lennék demens. És/vagy utánanéznék...
    Háááát sokkal okosabb nem lettem.
    Van aki azt mondja, hogy fel kell robbantani azt a "Monument"-et.
    De én úgy emlékszem, hogy ha bemész hatástalanítod a bombát és kijössz EGYBEN. Mármint nem teleportálsz, nem szakítod meg a küldetést, akkor felkelted a gyúkok figyelmét és kapcsolatba lépnek veled. Vasgy mindenképp kapcsolatba lépnek, de így felajánlják, hogy dolgozz nekik.
    Jó ködös már ez így az ÉVTIZEDEK távlatából :-)
  • RJoco
    Itt nem ad semmilyen lehetőséget.
    Szépen lement -25-re a VIG-gel a viszony. Csak úgy, magától.
    Az állomások rám lőnek és drónokat is küldenek rám.
    Úgy látszik, hogy fizetni kell.
    Illetve van egy megfélemlítési opció is, melyben ki kell lőnöm egy VIG állomást, amin egy illető tartózkodik. Lehet, hogy elég lenne a dokkot kilőni. Elvileg ott tartózkodik. Érdekes, hogy amikor a gazdag oldalt választottam, akkor is ki kellett nyírnom.
    Szóval a VIG egyelőre marad a levegőben lógva.

Azt viszont nem értem, hogy miért is lett nekem ez annyira jó. A kereskedő lelépett, a boron meg csak annyit mondott, hogy akkor most már védhetem a hajóim, ha feltuningolom őket. Vagyis elvész egy tuning opció, ha a védelemre tuningolom.

Most 3 elérhető feladat van ezen a területen. Elintézni az állomást, kifizetni a lét. Opcionálisan elfoglalni az Astrid-ot.

Kicsit lehangolt vagyok. Nem kellett volna megcsinálni még ezt a sztorit.
    Így kérdéses az is, hogy majd egyszer esetleg a VIG-hez fűződő egyéb lehetőség újáéled e. Mikor a rendszerbe léptem, mindjárt fogadott egy hajó és kért némi áruszállítást, de gondoltam majd később megcsinálom.

A hulladékfeldolgozásról meg semmilyen infó nem került elő. A modulok BP-it mondjuk begyűjtöttem. Hajó még nincs.
  • RJoco
    Szaladt, teleportált, kőkeményen csalt.
    Az egyik pillanatban még az erősítőnél van és olvassa a fejemre a bűnöm, a másikban meg már a Yaki állomástól közli, hogy beköp a terránoknak.
    Mivel másodszorra csináltam, így felkészülten várt egy sárkány a következő rendszerben, amerre haladt. Csak átteleportáltam és leszedtem vele. Mert amúgy korábban a csörgőkígyók nem tudták leszedni, elhúzott mellettük.
    Jelentettem a yakinak és megvehettem a BP-t. De úgy jelentettem a yakinak már, meg úgy csináltam a promót, hogy közben nézhettem, ahogy a dokkot aprítják a splitek. Mivel nálam ki voltak már pucolva rendszerek, így a splitek könnyen és gyorsan odaértek, miután a játék odarakott némi Xenont.
    Jelenleg tele van a rendszer Xenonnal. Nem tudom, hogyan fogom majd a küldit csinálni, de az még úgyis odébb van. Bár azért az a terrán romboló nagyon jól jönne így az elején.
  • Jóózsf István #7080
    Az nem úgy dőlt el véletlenül, hogy valaki be akart köpni minket és SZALADT a terrán bázisra több rendszeren keresztül és ha utolérted és leszedted, akkor maradhattunk a tervnél, vagy esetleg kettős ügynökök.
    Ezt már valaki írta, hogy nem sikerült megvédeni a Yaki-t, Nálam megvannak. És virulnak. Már amennyire ezt egyetlen (?) szektorban lehet nevezni.
    Nekem fontos volt, hogy megmaradjanak mert most is az általuk módosított nemezissel járok. (Kuraokami)
  • kisiku
    Csak nem újratolod a történetet? Ott én is sokat szívtam, de aztán nagyon sok munkával és szarabbnál szarabb küldetésekkel visszatornáztam magam -20-ról +20-ra.
    Nálam azért volt ilyen brutál, mert eleve flottával mentem oda, és hát azok kilőttek mindenkit...

De ez egy sandbox játék, abszolút te döntöd el, hogy mit mikor, hogyan teljesítesz.
    Itt pl az SW modban, a player HQ-t meg kell találni, valahol a világegyetem legeldugottabb helyén van. Egy egész komoly flotta védi, mire hozzájuthatsz. Én oda kb 200 óra játék után jutottam el, de akkor már vittem magammal egy nagyobb flottát, mert valahogy éreztem, hogy ingyen nem fogják odaadni.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Van a sztoriban valahol egy Xenon hadjárat, amikor el kell döntenem, hogy kinek az oldalára állok, asszem a Cradle of Humanity-ben, hogy hagyjam, hogy a Xenon elpusztítsa a Terranokat vagy nem.
    Ott pl azt választottam, hogy nem, megmentettem a Yaki-t és a Terrant is, baromi harcok árán kipucoltam az összes Xenon szektort ott, erre a győzelem után jött egy Terran Asgard és szarrá lőtte az egyetlen Yaki állomást. Nem tudtam megvédeni, különben én is rosszban lettem volna a TER-rel.
  • RJoco
    Ahogy a pilótáim repülnek.
  • RJoco
    De egy kedves dlc.
    Vagy perkáljak 15 misit, különben -15 a VIG-nél vagy nyírjam ki a havert és pusztítsak el egy VIG állomást, de az állomás mellett még sok hajó is rámtámad.
    Természetesen az első eset lesz, aztán remélhetőleg azt a -15-öt tudom orvosolni némi állomás körüli lövöldével, mint más fajoknál.
    A 15 misi meg majd egyszer, ha lesz annyi fölös lóvém.
    Így az elején még nincs.

A K-ra visszatérve. A kis nyavajás 20 perccel az idő lejárta előtt jelent meg a rendszeremben. Az állomás csak akkor szólt, hogy lövik, mikor egy modul már kipurcant. Ezt onnan tudom, hogy először T-5:00 percre töltöttem vissza és akkor már ott volt az állomásnál, de az első üzi ugye T-0:05 másodpercnél volt. Mivel kilőtt egy bányászt is, így másodszorra, visszatöltöttem a T-40:00 percet és a sárkánnyal átcsasztáztam a szektorba. Kiraktam pár műholdat is és vártam. A kis vadászt, amivel a versenyre is mentem, odaküldtem a bójához, úgyhogy azzal mentem tovább a kapu nélküli rendszerbe.

A K-ról leszedtem a fegyókat, aztán hívtam a haverokat. Cobra, PE, Hydra. És besegített pár ZYA-s arc is, bár elég lagymatagon. Nem egész 20 perc alatt elintéztük. A fejlesztett harcról meg hát.
    Inkább feltöltöm a videót, aztán mindenki eldöntheti maga.
  • RJoco
    Nagy idegességemben el is felejtettem megemlíteni azt az érdekességet, hogy amkor van a napkitörés, akkor a bejárati kapu felszíne színesen lüktet. És még a kapu is változtatja a pozícióját. Legalábbis nálam elfordult.

Az egyik anomáliánál szintén mozgást tapasztaltam. A nav.bója az anomáliával együtt mozgott.
  • RJoco
    Rohadt mocskos tetü egy játék.
    40 percet kellett várnom a Tide-ra, erre 5 másodperccel az idő lejárta előtt közli a tetü gép, hogy egy K támadja a HQ-t.
    Aztán nem ám, hogy gyorsan lezavarjam a feladatot és mennyek menteni, még várjak 12 percet.
    A teleport 3 még nincs meg, de "szerencsére" át tudtam teleportálgatni a Hydrára, ami az állomst lenne hivatott védeni.
    El is kezdtem leszedni a K dolgait, erre szól a csónakom, aminek az anomáliánál kellett volna várakozni, hogy várja a parancsot. Egy rendszerrel odébb. ALTF4

Nem, nincs véletlen más célpont kijelölve, mert az ellenséges hajó van kijelölve.
  • Jóózsf István #7074
    Nem véletlen egy másik célpont van kijelölve és a fegyverek azt próbálják követni?
  • RJoco
    Miért is ilyen bonyolult rávenni az állomást, hogy a saját termékét vigye az építési részlegbe.
    Már elfelejtettem, hogyan is ment ez jól.
    Mindkettő részlegnek van pénze, be van állítva, hogy csak én kereskedhetem és elvileg még az ár is úgy van belőve, hogy az állomás olcsóbban ad, mint az építés vesz.
    Hajóval nem akarja.
    Most intéztem cargo drónokat, talán ezzel menni fog. Tudom, hogy valamikor ment. Meg azt is, hogy a java részét én klikkeltem végig, mert amúgy... Úgy látszik ez sem javult, ahogy a vezetés sem. A célzás meg talán még rosszabb is lett. Úgy mellélő az automata célzó 500 méterről, hogy én szégyellem magam. Arról nem is beszélve, mikor haladok az ellen felé, az meg felém, a fegyverek meg valamiért jobbra néznek. Pedig a kis karikám és az X-is középen van. Aztán mikor az X körre vált ott középen, akkor kezdenek el vissza állni a pöttyök. Meg is halhatok emiatt!!!
  • RJoco
    No ezt is jól benéztem. Az S-es ratata adatlapját néztem. Ennek 3 km a hatótávja.
    Az M-es 4,8 km. Vagyis nagyobb, mint a gatlingé.
    Le is cseréltem. Na nem csak ezért, a célzás nagyon fontos. Egyből pontosan lövök. A másikkal nem mertem már állomásnál kis vackokra lőni, mert mást is kilőttem volna. Egyszer meg is történt.

A hajó szkennelés működik. Kipróbáltam a saját rendszeremben.

Úgy néz ki, hogy az építéssel meg az van, hogy, ha a modul védelmi rendszere nincs kész, akkor áttetsző marad a modul, hiába működőképes már.
    Ma feldobtam pár pajzs generátort és ami eddig már jól megjelent, az áttetszővé vált.
  • RJoco
    Mármint a terrán pajzs jobb, mint a teladi pajzs. Már írni sem tudok.
    És az FRF Wharf-ból az FRF EQ-ba küldtem.
    A ZYA-val még nem vagyok olyan jóban, hogy ott ilyesmit csinálhassak. Csak közelítek a 10-hez.
  • RJoco
    Arra már nem emlékszem, hogy az éjjel átváltottam e.
    Korábban biztos. Na ezt majd megnézem mégegyszer.
    Annyit röpködöm szkennelős módban, hogy fel sem tűnik.
    Tegnap olyan hülye voltam, hogy All-Round MK1 hajtómű volt a sárkányon és nem értettem, hogy miért lavírozik olyan rosszul. Aztán mikor tuningolni akartam, akkor láttam, hogy valami nem stimmel az értékekkel. És akkor láttam, hogy elfelejtettem Combat MK3-at tenni rá.
    Mert így az elején még a felszereléssel is spórolok.
    Legyártottam az FRF Wharf-on, aztán átküldtem az EQ-ba, mert ott olcsóbb volt rádobni a fegyókat, meg szoftvereket, egyebet. Majd átküldtem a teladihoz, mert azoknak jó a pajzsa. Bár asszem már a terránt is meg tudnám venni, az meg még jó, úgy emlékszem. Na mindegy, akkor ezt benéztem.
    Aztán átküldtem egy argon EQ-ba, mert toronyból csak argont teszek fel. Kapott is argon meghajtást, amivel lassabb gyalog, de gyorsabb futva. Itt kellett volna megkapnia a másik hajtóművet is, de az valahogy elmaradt.
  • Jóózsf István #7069
    Ja. Pont akartam is mondani, hogy az viszont pontatlanabb.

Te figyelj! A szkenneléshez szkennelés módba is váltasz? (Talán "K")

Az az építkezős dolog nem tudom mi lehet.