7392
Egosoft X4
-
Jóózsf István #7232 Vagy valamit elszerkesztettél a mentésedben!
Nálam volt olyan a ribörszben, hogy nem javították az állomásokat!
Talán Vikutól kértem egy mentést és abból tudtam helyretenni. -
Valami nem stimmel a játékkal. Illetve sokminden nem stimmel vele, de ez most nagyobb mindnél.
Még sehol nem vagyok a birodalmammal, a hatalmas HQ épp csak épülget, éppen csak 6-7 bányász van hozzárendelve, szóval hol van a 100, meg a többi állomás 100 bányásza, meg a rengeteg hajóm, de már nem elsőre azt fedezem fel, hogy hajók csak úgy az űrben ácsorognak és nem mennek sehova.
Már régebben felfigyeltem, de a kékek esetén annyira nem érdekes a dolog. Viszont az, hogy a pirosak, jelen esetben a xenonok nem moccannak egy tapottat sem és simán elmegy mellettük a hajóm, az már aggodalomra ad okot.
Még sehol nem vagyok, de a játék már a határán mozogna?
Nem képes ennyi parancsot lekezelni a proci?
Vagy a gépemmel van valami gond?
Aggasztó. -
rexsimus #7230 A tuningok craftolásra gondoltam, a SW már fent van a gépen.
Ezt és ezt találtam, csak félek, hogy összeakadnak. Mindkettő jól hangzik, együtt már lehet, hogy kicsit csalásnak érződne. :)
Utoljára szerkesztette: rexsimus, 2024.09.18. 19:31:23 -
kisiku #7229 Star Wars Interworlds.
A nexusmod-ról is le tudod szedni a legújabbat.
-
rexsimus #7228 Szia!
Mi a mod neve? :) -
Most, hogy így írod, tényleg deaktiválva voltak a lézertornyok, hogy ne amortizálják le túlságosan a hajó hullját.
De azt nem tudtam, hogy ez így megy.
Köszi a hasznos infót.
Így 600+ óra távlatából akkor most már én is össze tudom szedni a műholdjaim :) -
kisiku #7226 A telepíthető dolgokat, mint pl a Laser Tower, csak úgy tudod felvenni ,ha előbb Deactivate-led, majd utána be lehet húzni az O-val. Ugyanez a műholdra is igaz. A sima árukat szintén be lehet, ha elég a raktér és olyan is ,tehát pl liquid-et nem tudsz, hacsak a hajód nem tud olyat is szállítani.
-
Ahhoz, hogy leszedjem az Asgard pajzsát, hívnom kellett még egy hajót. Jól megpakoltam lézertornyokkal és ki is szórattam vele az Asgard körül.
Miután nem volt rá szükség, gondoltam összeszedem a hajóval őket, ami hozta. Érdekes módon nem volt rá szükség, mert az O-val mindent be tudtam húzni.
Pár napja foglaltam egy behemótot. Gondoltam, hogy eladás előtt kiürítem, volt benne egy csomó lézertorony, meg akna.
Most nem tudtam semmit a hajóba szippantani, pedig volt benne hely bőven.
Így átrakodtam a foglaló szállítóra, de még az sem ment simán, mert írta, hogy nem sikerült a művelet, mert nincs cargo drón. Közben, meg csinálta a dolgát és pakolta a cuccot, csak lassan.
A rajta lévő motyó is ért 1,2M körül. A hajó meg úgy 5M-et. -
kisiku #7224 Köszönöm!
Igen, a szétlőtt hajó legénysége. Leginkább vadászgépekre jellemző, nagyobbakat nem vesztek. Egykébként a SW modot tolom, lehet, hogy a mod hatással van rá. Mindegy, csak azért kérdeztem, hogy pl a "vonónyalábhoz" hasonlóan, alapból az "O" gomb, be lehet-e szippantani a Space Suit-okat, azaz a legénységet. De ezek szerint nem. -
Ja, hogy szétlőtték! Akkor vesszen a kapitány is!
Nem nagyon szoktam hajót veszíteni. -
Jóózsf István #7222 Gondolom nem csak pilóta és mert esetleg szétlőtték a hajót...
Viku!
Ha másképp nem, akkor térképről tudsz annak a hajónak is utasításokat adni, amit épp vezetsz. Csak ugye, nem feltétlen mindegyik utasítást. -
Miért ugrik ki a saját pilótád?
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2024.09.09. 12:29:34 -
kisiku #7220 Jó reggelt!
Hadd kérdezzem meg, manuálisan (úgy, hogy én vezetek egy hajót) fel tudom venni a saját kiugrott pilótáimat vagy csak parancsolni tudom a hajóimnak ,hogy vegyék fel őket? -
Jó ez a véletlen rálövök dolog, ha van ideje az embernek.
Egy SCA állomást gyepált pár S-es és M-es hajó.
Az S-es esetén a hidrának csak egy lövés és el is pukkant. Az M-esbe azért kell 3-4, hogy durranjon. Ha a lövések között várok egy kicsit, akkor nem vált pirosra és csak a durranásnál kapok frakció büntit, de az sem olyan vészes.
Sőt, már párszor eljátszottam SCA M-es hajóval is, hogy elsőre nem akarta megadni magát, mert miért tenni? Véletlen rálőttem egyszer, kétszer, mire a hull hirteln esett egy szépet. Egyből ugrott a megkeresésre. Ha átvált pirosra, akkor viszont cseszhetem, általában már csak azért is megdöglenek.
A Sonra egész jó rohamosztagos szállító hajó lett. Főleg, hogy kapott is azért némi tuningot. Viszont a foglalás meg kétszer is bugosodott.
Nem akart minden kabin a hajóba akaszkodni, aztán csak ment a hülye szöveg és nem történt semmi. Elsőre csak egy kabin volt, kilőttem, mindjárt elindult a foglalás.
Másodszorra már ott lebegett a hajó körül 2 vagy 3 kabin. Úgyhogy kiteleportáltam a rendszerből és egyből sikerült megkapaszkodniuk a hajótesten és ment is tovább a feladat. -
De rohadtul utálom, mikor az önjelölt kis sz@ros helyi kopók kilövik a zsákmányom! -
nibron #7217 nah igen, nem szabad túlzásba vinni a szemüveg használatát. nálam is így van, de nekem a kék lézer 80w-os, ott már nincs is értelme. egyetlen eltévedt sugár lecsapja a fejed, függetlenül, hogy rajtad van-e a szemüveg. az 1cm-es rétegelt lemezt 45mm/s-el vágja. -
Sajnos nem lehet halmozni a fejlesztéseket.
A név kötelez. Csak azok lehetnek benne, amik és azok is a max meghatározott százalékkal. -
kisiku #7215 Tuning:
Ugye van 3 szint és számos "típus": Basic, Advanced és Exceptional. Az első olcsó, viszont ad negatívumot is. A második szint sokkal jobb, de még ott is bedobhat negatívumot. Az exceptional szinten adja a legtöbbet az adott fegyver/hajtómű/chassis/hull/stb-hez.
Az hogy mennyit ad, az random, mindegyiknél van egy -tól-ig szám és ha mákod van,akkor +30-50%-os eredményt is elérhetsz.De, beadja a maxot is, csak próbálkozni kell, miközben persze fogy az anyag...
Én egyetlen modot használok az alapjátékhoz, ami működik az SW modhoz is, az pedig a tuningok craftolása. Azaz gyűjtöm a különböző elhullajtott dolgokat és azokból craftolok Basic/Advanced és Exceptional tuning csomagokat. Mert ez így nem csalás.
A turretekre is érdemes rakni, de elsősorban a chassis (Mass mod) , az engine, a shield és ha van főfegyver, akkor arra érdemes rakni. Turret-nél az L-eket szoktam vagy ha van rakéta, akkor arra is. -
A kistesója az enyémnek. -
Jóózsf István #7213 Most láttam Edd Csájnánál! :-) Kétoldalú ragasztót vágott vele. -
Téged ez nem fog érdekelni. -
Jóózsf István #7211 El ne áruld mi az! :-DDD -
Erre gondoltam én is, csak kérdés, hogy mennyire figyeli, mivel a mod nevénél meg van, hogy melyik. De az is lehet, hogy az csak a játékban lévő megjelenítés miatt kell.
Majd valamikor még elkísérletezgetek ezzel.
Mert a nevekhez mindegyik mod-ból fel kell tennem egyet, hogy megismerjem a nevet.
De most más játékom van és már csak 13 napom, hogy eldöntsem, megtartom e.
Bár eddig nagyon tetszik.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2024.09.05. 18:31:26 -
Jóózsf István #7209 Ja. Az is jó ötlet. Az adott mod összes tulajdonságát begépelni a sorba. -
Van biztonsági mentés.
Nem lehet fölé menni.
A hajtóműnél írtam át pozitívra a negatív értéket, de nem vette figyelembe. Viszont törölni tudtam. Így +6 buff lett, nem hét. Vagyis nincs negatív hatás.
Amin inkább gondolkodom, hogy vajon összevonhatóak e a különböző tuningok. Az még sokat dobna.
És nem minden hajómra akarom, csak a zászlósokra.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2024.09.05. 00:00:16 -
Jóózsf István #7207 Már csak az a kérdés, hogy tudod-e ész nélkül módosítani?
Értsd: Azon a korláton kívül, amit az adott mod biztosít. Teszem azt a damage a mod szerint maximum 1.3 szoros lehet.De ha átkaristolod kétszeresre? Vagy csilliószorosra? Nekem az rémlik, hogy nem lehet átlépni a keretet, de az már rég volt, amikor ezzel próbálkoztam.
Akár ki is próbálhatnád... :-) (Más pimpilijével...)
A biztonsági mentésre nem kell felhívnom a figyelmed!!! -
Csak meglett, hogy hol és hogy tárolja a tornyok módosításait.
És miután meglett, egyértelmű is lett, hogy miért.
A fegyóknál alapvetően olyan paraméterek vannak, mint a helyzetük, állapotuk, megjelenítési dolgok. A címkék alapján egyértelműen ki lehet szúrni, hogy milyen toronyról van szó.
Míg a fő fegyvereknél nincsenek csoportok, addig a tornyoknál lehetnek.
1, 2, 3, 4 torony akár egy kupacban, plusz a pajzsok ugyanígy. Ezeket csoportokba rendezi.
Amikor tuningolok egy tornyot, akkor lényegében az egész csoportot tuningolom. A pajzsoknál szintén.
A csörgőnél ilyen nevekkel lehet találkozni:
<group group="group_back_up_mid"/>
<group group="group_up_back_mid"/>
<group group="group_front_up_mid"/>
<group group="group_up_back_mid_2"/>
<group group="group_mid_down_mid">
És itt keresendő a tuning rész is:
<group group="group_down_back_mid">
<modification>
<weapon ware="mod_weapon_speed_01_mk3" damage="1.3" speed="1.15" lifetime="1.3" rotationspeed="1.3"/>
</modification>
</group>
Gondolom, ha rádobok egy pajzs módosítást is, akkor bekerül erre a részre.
Mindez egy <shields></shields> között van. -
Jóózsf István #7205 Nem figyeltem. Bocsánat.
Emiatt írtam: "nem adja be azonnal a max fejlesztéseket" Így már csak arra tudtam gondolni, hogy nem használod, hiába olvastam korábban. Meg már lyukas is az agyam...
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2024.09.03. 19:33:36 -
Nem azt írtam, hogy mod-ot használok rá? Mit írtam akkor, ha nem ezt?
Én úgy emlékszem, hogy leszereléskor visszakapom a cuccot. Legalábbis, mikor a 9 fegyverfejlesztést csináltam ugyanazzal a löveggel, akkor csak 3 alkatrészem volt az egyikből.
De nem akarok 9-et csinálni, hogy egy se legyen jó.
Egyszer ki akarom perkálni a zsét, aztán olyan legyen, amilyet én akarok. Úgyse tuningolom az összes hajót. Ezért lenne egyszerűb a mentésben megszerkeszteni, ha meglenne. -
Jóózsf István #7203 A szerencsekerekes lutrira van mod. Szemrebbenés nélkül használom. Túl sok hájenerdzsikataliszt megy el így is, mire megfelelő kombókat megkapom.
-
Jó tudni. Viszont akkor hova menti el?
Hiába van fenn a mod, amivel kapásból a legjobb eredményeket kapom, de a fegyvernél van egy Reload -1, amit előszeretettel szeret bedobálni.
Azért amikor elverek 9x250k kreditet és még mindig nem, akkor azért elég csalódott vagyok és nyomok egy visszatöltést.
Nem tudom hányszor töltöttem vissza, mire a csörgő 4 fő fegyverére ráraktam a tuningot. Így is valamelyiknél duplán fizettem.
Ezért gondoltam, hogy megkeresem a mentésben és korrigálom. Legalább a tornyoknál. Úgysem dobom fel minden hajóra, de legalább a zászlóshajóim legyenek normálisan megcsinálva.
A hajtóműnél is olyan fejlesztést dobtam fel, ami 7 extra buffot ad. Az egyik valami travel töltési érték, ami mindjárt -30%. Ezt már korrigáltam +30%-ra :D
Eleve ezt a szerencsekerekes sz@rt is utálom, hogy nem adja be azonnal a max fejlesztéseket. De lehet, hogy soha nem adja be. Semmi értelme azon kívül, hogy értelmetlen és csak bosszantja az embert. Ezért is van fenn a mod. -
kisiku #7201 Van és tuningolom is. Habár én most SW moddal nyomom (főleg így azt új 0.8-assal), de igenis van értelme.
Az én játékomban (az alapjátékban) a Splitekkel és a Terranokal barátságban voltam, tulajdonképpen én mentettem meg a Spliteket attól, hogy a Xenon teljesen kiirtsa.
Az Asgardért viszont meg kellett küzdenem, fel a +20/+30-as repuért, ahol megvehettem magamnak. A hajófoglalást az X-Rebirth óta abbahagytam, abban baromi sokat foglaltam, az X4-ben meg csak akkor, ha kötelező volt. Pl az Erlking-et el kellett foglalni, hogy gyártani lehessen
Most itt az SW modban fogom kipróbálni, bár itt sem nagyon kell, mert úgy ugrálnak kifelé, hogy nem is kell tennem érte.
De vissza a turretekre: igen, van értelme, csak ki kell tapasztalni. Damage, lőtáv,stb miatt érdemes. Az Asgard főfegyverét meg pláne, mert borzasztó lassan hűl le, ami életet menthet egy tuninggal.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2024.09.03. 11:14:09 -
tomonor #7200 Jaja, köszönöm. Tetszik nekik a munkásságom szerencsére :D -
Na jó, de pont csak a tornyoknál?
A többit meg lehet piszkálni. -
Jóózsf István #7198 Tamás!
Ezt a játékot te adod el. Remélem a munkaadóid is tudják! :-D -
Jóózsf István #7197 És már nem is lehet belenyúlni! :-DDDD
A Borznál úgy állítgattam a fegvereket, ahogy akartam. Itt az első pofonom volt, amikor megnyitottam a mentést, hogy már "NINCSNYÚLKÍPISZKA!!!" :-)
Ha nagyon akarnánk, akkor meg lehetne találni, hisz mindenképp a mentésben KELL LENNIE! Az egy elég egyedi érték. Főleg ha nem használja valaki a kimaxoló mod-ot -
Most, hogy így írod, ez tényleg fura.
A játékban ott van, de a mentésben nincs ott a lövegnél.
A fő fegyvereknél mindjárt ott van. Az egyéb módosítások is meg vannak.
De a tornyokét nem találtam.
Ezek szerint másképp tárolja. Vagy máshol. -
Jóózsf István #7195 Csak nem értem.
Nincs benne a mentésedben. Tehát, ha tuningolod valaminek a toronylövegét, és kilépsz a játékból, majd vissza, akkor már nem lesz rajta a tuning?
Mert ha mégis, akkor benne van.
Nem rémlik, hogy belefutottam volna ilyen hibába. Most is megvan minden hajóm minden tuningja. Ennek a hajónak nincsenek főfegyverei.
Szóval.: Hogy érted, hogy nincs benne a mentésben???
A gőz meg egy buzi!
Miért kell átirogatni fogalmakat és átvariálni a megszokott rendszert? Vért izzadtam, mire sikerült ezt a képet megoszthatóra bűvölnöm.
És ráadásul nem is működik rendesen, mert a kép menüjében ott van, hogy megosztás - másolás vágólapra, de a vágólapra nem másol SEMMIT!
Egyre ostobább a világ!
Legyen már vége!
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2024.09.02. 06:17:42 -
Az x4 mentésébe.
Te milyenre gondoltál? -
Jóózsf István #7193 Milyen mentésben?