7248
Egosoft X4
-
#7248 7.10 Hotfix 3 Changelog
Fixed several cases of police incorrectly becoming hostile to player.
Azért ez nagyon komoly. Ez az egy sor van, nem én emeltem ki valamit.
Ennyi és kész.
Hol van az én UI skálázós hibámra a javítás?!?!?!
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2024.10.01. 18:32:52 -
nibron #7247 Amit írtam volt benne 1 kis irónia. Nem a konnektor volt a lényeg.:)
A pályám elején többnyire erősáramú dolgokkal foglalkoztam. És ebből lett a munkavédelmi előadóim is. Egyszer kihívtak egy áramütéshez. Csepel Művek egyik szabadtéri daruján dolgozott a pali és nagyon kellett hugyoznia de nem volt ideje lemenni. Kiállt a daruhídra és onnan leívelt. Igen ám de a marhája egyenesen a darut ellátó elektromos gombasíneket célozta meg (magyarán lepisálta a 380-at). Na ekkor jött rá arra, hogy a vizelet a benne lévő "szennyező" anyagoknak köszönhetően sokkal jobban vezeti az áramot mint a víz. Képzelj el egy mentést ahol mindenki röhög. A tűzoltók, a mentősök, a darusok főnöke és hát a végén mi is, annak ellenére, hogy a pali amikor eldőlt, ellazultak az izmai és még azt is magára ürítette ami normál esetben benn maradt volna. Azután azok is akik később a baleseti jegyzőkönyvet olvasták. -
nibron #7246 Igen, így van, de maga a tömeg által keltett gravitáció nagyon megkavarja a dolgokat. Merthogy maga az űr nem teljesen gravitációmentes. No meg nem teljesen anyagmentes. Egy csillag gravitációja érződik egy másik csillagrendszerben is. Minden tömeg hat a másikra és saját magára is ha nincs egyedül. A saját naprendszerünkben is a gravitácóinak köszönhetjük, hogy nyugi van. De ahol nincs nyugi, szintén a gravitáció miatt van. Csak nálunk már szinte "kiegyenlítődtek" az egymásra ható erők.
Tehát ha az elemlámpás példát vesszük és valamennyire beszámítjuk a gravitációt is, akkor amennyiben nincs az űrhajónkra ható külső gravitáció, akkor a példa helyes (a saját tömegvonzásunk mindig a külső erőktől függ). Kint vagyunk a mélyűrben így a saját tömegünk keltette gravitáció nem számít. Ekkor a fotonok energiája is el tudja indítani a hajót, és folyamatos gyorsításba kezd. Tulajdonképpen így működik az ion hajtómű is. És ez egészen addig igaz, míg nem hat ránk kívülről valamilyen erő. Tegyük fel, hogy egy bolygó felé indultunk el, de még nem értünk a gravitációs mezejébe. Akkor folyamatosan gyorsítunk míg el nem érjük a fotonok sebességét, mínusz pici veszteség (tehát majdnem a fény sebességét). Amikor elérjük a bolygó tömege által keltett gravitáció "szélét", onnantól a gyorsításba már szerepet kap a ránk ható gravitáció is. Így gyorsabban fogunk gyorsulni a tömegvonzás miatt. Viszont a gravitáció elég furfangos valami, mert egy tömegnek nem csak vonzása van, hanem taszítása is. Az egyszerűség kedvéért helyes az az állítás, hogy egy külső tömegre előbb hat a vonzás mint a taszítás (pl. ezért is működik az iránytű az űrből is, és ezért is tudsz a földön állni). Ezért van az, hogy előbb gyorsulsz, de amikor a vonzási energiát legyőzi a taszítás energiája, akkor előbb kiegyenlítődik (tehát ekkor már megint csak a fotonok gyorsítják a hajót), majd legyőzi a vonzás+hajtómű energiát is, és fokozatosan lassítja az űrhajót. Egészen addig míg el nem érjük a közvetlen tömegvonzást, amikor ismét gyorsulni kezdünk, de ekkor már nem az elméleti végtelenségig, hanem csak a tömegvonzás energiájáig plusz a hajtási energia. Nálunk a földön ezt hívjuk a szabadesésnek (már amennyiben nincs hajtás). De ekkor már tömegről beszélünk, amibe meg ugye már beleszámít az anyag sűrűsége is. Kíváncsi lennék, hogy 1kg vas, urán, ólom, hány kg lenne a föld középpontjában. Milyen arányban torzulnának az anyagok sűrűsége, és milyen mélyen. Ok, ki lehet számolni, de az csak elmélet. Kellenének ezek az adatok a gyémántgyáramhoz:)
Hát úgy nagyon röviden és nagyon sok mindent kihagyva. Ha ezt most valamilyen dolgozatban adnám be tuti karó lenne azzal az indokkal, hogy nem szolgáltattam elégséges információt.:) -
#7245 A játék olyan tuti helyre épített védelmi pontot, hogy pont úgy hagyja el a PE a pályát és veszi célba a kaput, hogy 1000-el belecsapódik az állomásba. Elvileg nem szabadna, mert ezen is fejlesztettek, aztán mégis.
A szép a dologban még az, hogy szó szerint belecsapódik. Átesik a texturán. Azon mondjuk javítottak, hogy bár lassan, de kitolódik belőle. Ilyen velem is előfordult már. -
#7244 Én még úgy tudom, hogy a tömeg azért számít. -
Jóózsf István #7243 Áááááá. Ócska panel elektromos hálózat, alumínium vezetékekkel. Ugyan ez magára konnektorra nem vonatkozik. Lehet, hogy inkább jót tennék neki.
A tömeg, az tömeg. A pokolban is! Ezért nem kapcsolom be soha az övem teherautóban! :-) Ha másik nagy tömeggel ütköznénk, belőlem úgyis krém lesz. Azon az öv nem segít! -
nibron #7242 "És kurrrrva idegesítő, hogy nekem repül egy légyfing méretű valami és "lepattanok" róla egy város-méretű űrhajóval!"
Kicsit elgondolkodtam rajta, hogy gravitációmentes környezetben mekkora jelentősége van a méretnek ill. a súlynak. Kicsit vicces, hogy egy elemlámpát is lehet hajtóműnek használni (a lámpából távozó fotonoknak is van mozgási energiájuk), egy bármekkora test mozgatásához. Tehát ha a légyfing nekimegy egy városnak, akkor arra hatással lesz azzal az energiával amivel ütközött. Mindenképpen elindul a város az ütközéssel ellenkező irányba. Ezért aztán szükség lesz a fékező hajtóművekre.
Amúgy kár lenne a konnektorért:) -
kisiku #7241 Igen, főleg az újabb frissítések óta veszem észre, hogy felesleges már az alakzat, mert úgysem úgy állnak be, vagy 2 cm-re rááll az egyik város-méretű űrhajó a másik város-méretűre. A harcban kifejezetten idióta a mozgásuk, talán akkor normális, amikor egy űrállomást támadok meg. A kicsik, a vadászok jók, de én még mindig jobban megyek dogfight-ban egér+billentyű combóval, mint a gép, ami persze előnyös. A 7.00 előtt még olyan "jól" működött legalább az alakzatban repülés, meg az alakzatban várakozás, de most...
És kurrrrva idegesítő, hogy nekem repül egy légyfing méretű valami és "lepattanok" róla egy város-méretű űrhajóval!
Én csak egyszer kezdtem újra, illetve az nem is újrakezdés, hanem a mod futtatása miatti új játék kezdése. Ha kikapcsolnám a Star Wars modot, akkor ugyanott lennék az X4-ben, ahol abbahagytam, valahogy 30 milliárddal és a Xenonok beszorítva mindenhová. Csak az unalmas volt.
De konnektorba azért ne hugyozz :D ...ezen jót mosolyogtam. -
Jóózsf István #7240 Nem untam meg!
Életem végéig játszanám.
Eljutottam egy olyan pontra, ahol már több szenvedést okoz, mint amennyi örömöt ad.
Szívem szerint úgy teleépíteném gyárakkal hajókkal a játékot, hogy nem látszana a háttérkép, de... :-)
A jelenlegi gyáraimmal is olyan alkatrész és építőanyag hiány van, hogy ihaj! Mondhatjuk, hogy rosszul osztottam el területileg és gyártásilag is a termelő egységeket. De akkor valószínűleg csődbe mentem volna és nem egy kimondhatatlan összeg lenne a számlámon.
És ez még csak a technikai rész.
Attól egyenesen agyfaszt kapok, hogy a hajók irányítása PÁNOSTOBA!!!!!! Ez a két dolog egyszerűen ellehetetleníti a haladást. Persze kezdhetem mindig újra és újra, mint ahogy ti is csináljátok, de akkor inkább már a konnektorba hugyozást választanám.
Szóval: Inkább elhidegültünk. -
kisiku #7239 Azért Istvánom, szerintem nálad többet ezt nem tolta senki sem. Nem csodálom, hogy meguntad. Én pl úgy voltam vele, hogy nyomtam, nyomtam, aztán egyszer meguntam, jegeltem. Majd 2-3 év múlva megint jött az érzés, de jó lenne újra játszani vele! Főleg, amióta az Interworlds modot nyomom (amiből tegnap kihozták a 0.83-as verziót is), nem bírom abbahagyni. Pedig időt rabló, de mégis van még sok dolog, amit meg akarok szerezni.
Pedig a gépem is szar hozzá, de mégis tolom.
Vágj bele a Star Wars Interworlds-be. Nekem az első néhány hónap olyan volt, hogy "bazzeg, egész életemben erre vágytam". A Lyukasarc meg a többi baszott csinálni olyan SW játékot, amin egy csillagrombolót vezethetek, bejárhatok, birtokolhatok és tetszőlegesen lőhetek vele. -
#7238 Ja, azt is akartam írni, csak lemaradt. ;) -
Jóózsf István #7237 Meg sem vettem! -
#7236 De miért? Elfogyott a hely az SSD-n? Küldjek egyet, hogy ráférjen a játék?
A legújabb DLC-t még nem is játszottad!
Most már csak én tolom az eredetit. -
Jóózsf István #7235 Mérföld (kilométer) kő: Töröltem a játékot. (Megint) Nem akarok ebből bulvár hírt csinálni, csak azért jeleztem, hogy innentől már csak fejből tudok információval szolgálni, ha egyáltalán szükség lenne rá.
A mentés még megvan. Biztos ami biztos.
Hátha egyszer... -
#7234 Egy nagyon fontos dolgot elfelejtettem leírni.
Egy idő után megindulnak a hajók.
Úgy tűnik, mintha egy ideig nem kapnának processzoridőt, ezért állnak, aztán egyszer csak megindulnak. -
#7233 Biztos, hogy el(át)szerkesztettem a mentést, de nem hiszem, hogy olyanba szerkesztettem bele, ami ezt befolyásolná.
Nem adtam hozzá semmit, csak néhány értéket változtattam, egy npc nevét, meg a néhány tuningból vettem ki egy értéket.
Jó, mondjuk volt talán 1 tuning, ahol megváltoztattam a nevet, de hozzáigazítottam az értékeket is. Mindezt saját cuccok alatt.
Én inkább arra gondolok, hogy mivel most minden versenyző rendesen, viszonylag sok állomással és hajóval indult, így már eleve terheltebben kezdtem a játékot.
Azért korábban, mikor megjelentek a splitek, csak pár állomásuk volt. A terránoknál és boronoknál ugyanez volt. A vig-et és rig-et meg sem találtam. Most meg támadják a MIN-eket és a távolabbi rendszerekben is összefutok a hajóikkal.
Ráadásul, ha most átnézem a frakció listát, olyanokat látok, hogy csak nézek. Egy csomó nem volt benne a korábbi mentésemben.
Viszont a korábbi mentésben is jelentkezett ez a "nem mozdulnak a hajók" hiba. És azt nem szerkesztettem meg. -
Jóózsf István #7232 Vagy valamit elszerkesztettél a mentésedben!
Nálam volt olyan a ribörszben, hogy nem javították az állomásokat!
Talán Vikutól kértem egy mentést és abból tudtam helyretenni. -
#7231 Valami nem stimmel a játékkal. Illetve sokminden nem stimmel vele, de ez most nagyobb mindnél.
Még sehol nem vagyok a birodalmammal, a hatalmas HQ épp csak épülget, éppen csak 6-7 bányász van hozzárendelve, szóval hol van a 100, meg a többi állomás 100 bányásza, meg a rengeteg hajóm, de már nem elsőre azt fedezem fel, hogy hajók csak úgy az űrben ácsorognak és nem mennek sehova.
Már régebben felfigyeltem, de a kékek esetén annyira nem érdekes a dolog. Viszont az, hogy a pirosak, jelen esetben a xenonok nem moccannak egy tapottat sem és simán elmegy mellettük a hajóm, az már aggodalomra ad okot.
Még sehol nem vagyok, de a játék már a határán mozogna?
Nem képes ennyi parancsot lekezelni a proci?
Vagy a gépemmel van valami gond?
Aggasztó. -
rexsimus #7230 A tuningok craftolásra gondoltam, a SW már fent van a gépen.
Ezt és ezt találtam, csak félek, hogy összeakadnak. Mindkettő jól hangzik, együtt már lehet, hogy kicsit csalásnak érződne. :)
Utoljára szerkesztette: rexsimus, 2024.09.18. 19:31:23 -
kisiku #7229 Star Wars Interworlds.
A nexusmod-ról is le tudod szedni a legújabbat.
-
rexsimus #7228 Szia!
Mi a mod neve? :) -
#7227 Most, hogy így írod, tényleg deaktiválva voltak a lézertornyok, hogy ne amortizálják le túlságosan a hajó hullját.
De azt nem tudtam, hogy ez így megy.
Köszi a hasznos infót.
Így 600+ óra távlatából akkor most már én is össze tudom szedni a műholdjaim :) -
kisiku #7226 A telepíthető dolgokat, mint pl a Laser Tower, csak úgy tudod felvenni ,ha előbb Deactivate-led, majd utána be lehet húzni az O-val. Ugyanez a műholdra is igaz. A sima árukat szintén be lehet, ha elég a raktér és olyan is ,tehát pl liquid-et nem tudsz, hacsak a hajód nem tud olyat is szállítani.
-
#7225 Ahhoz, hogy leszedjem az Asgard pajzsát, hívnom kellett még egy hajót. Jól megpakoltam lézertornyokkal és ki is szórattam vele az Asgard körül.
Miután nem volt rá szükség, gondoltam összeszedem a hajóval őket, ami hozta. Érdekes módon nem volt rá szükség, mert az O-val mindent be tudtam húzni.
Pár napja foglaltam egy behemótot. Gondoltam, hogy eladás előtt kiürítem, volt benne egy csomó lézertorony, meg akna.
Most nem tudtam semmit a hajóba szippantani, pedig volt benne hely bőven.
Így átrakodtam a foglaló szállítóra, de még az sem ment simán, mert írta, hogy nem sikerült a művelet, mert nincs cargo drón. Közben, meg csinálta a dolgát és pakolta a cuccot, csak lassan.
A rajta lévő motyó is ért 1,2M körül. A hajó meg úgy 5M-et. -
kisiku #7224 Köszönöm!
Igen, a szétlőtt hajó legénysége. Leginkább vadászgépekre jellemző, nagyobbakat nem vesztek. Egykébként a SW modot tolom, lehet, hogy a mod hatással van rá. Mindegy, csak azért kérdeztem, hogy pl a "vonónyalábhoz" hasonlóan, alapból az "O" gomb, be lehet-e szippantani a Space Suit-okat, azaz a legénységet. De ezek szerint nem. -
#7223 Ja, hogy szétlőtték! Akkor vesszen a kapitány is!
Nem nagyon szoktam hajót veszíteni. -
Jóózsf István #7222 Gondolom nem csak pilóta és mert esetleg szétlőtték a hajót...
Viku!
Ha másképp nem, akkor térképről tudsz annak a hajónak is utasításokat adni, amit épp vezetsz. Csak ugye, nem feltétlen mindegyik utasítást. -
#7221 Miért ugrik ki a saját pilótád?
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2024.09.09. 12:29:34 -
kisiku #7220 Jó reggelt!
Hadd kérdezzem meg, manuálisan (úgy, hogy én vezetek egy hajót) fel tudom venni a saját kiugrott pilótáimat vagy csak parancsolni tudom a hajóimnak ,hogy vegyék fel őket? -
#7219 Jó ez a véletlen rálövök dolog, ha van ideje az embernek.
Egy SCA állomást gyepált pár S-es és M-es hajó.
Az S-es esetén a hidrának csak egy lövés és el is pukkant. Az M-esbe azért kell 3-4, hogy durranjon. Ha a lövések között várok egy kicsit, akkor nem vált pirosra és csak a durranásnál kapok frakció büntit, de az sem olyan vészes.
Sőt, már párszor eljátszottam SCA M-es hajóval is, hogy elsőre nem akarta megadni magát, mert miért tenni? Véletlen rálőttem egyszer, kétszer, mire a hull hirteln esett egy szépet. Egyből ugrott a megkeresésre. Ha átvált pirosra, akkor viszont cseszhetem, általában már csak azért is megdöglenek.
A Sonra egész jó rohamosztagos szállító hajó lett. Főleg, hogy kapott is azért némi tuningot. Viszont a foglalás meg kétszer is bugosodott.
Nem akart minden kabin a hajóba akaszkodni, aztán csak ment a hülye szöveg és nem történt semmi. Elsőre csak egy kabin volt, kilőttem, mindjárt elindult a foglalás.
Másodszorra már ott lebegett a hajó körül 2 vagy 3 kabin. Úgyhogy kiteleportáltam a rendszerből és egyből sikerült megkapaszkodniuk a hajótesten és ment is tovább a feladat. -
#7218 De rohadtul utálom, mikor az önjelölt kis sz@ros helyi kopók kilövik a zsákmányom! -
nibron #7217 nah igen, nem szabad túlzásba vinni a szemüveg használatát. nálam is így van, de nekem a kék lézer 80w-os, ott már nincs is értelme. egyetlen eltévedt sugár lecsapja a fejed, függetlenül, hogy rajtad van-e a szemüveg. az 1cm-es rétegelt lemezt 45mm/s-el vágja. -
#7216 Sajnos nem lehet halmozni a fejlesztéseket.
A név kötelez. Csak azok lehetnek benne, amik és azok is a max meghatározott százalékkal. -
kisiku #7215 Tuning:
Ugye van 3 szint és számos "típus": Basic, Advanced és Exceptional. Az első olcsó, viszont ad negatívumot is. A második szint sokkal jobb, de még ott is bedobhat negatívumot. Az exceptional szinten adja a legtöbbet az adott fegyver/hajtómű/chassis/hull/stb-hez.
Az hogy mennyit ad, az random, mindegyiknél van egy -tól-ig szám és ha mákod van,akkor +30-50%-os eredményt is elérhetsz.De, beadja a maxot is, csak próbálkozni kell, miközben persze fogy az anyag...
Én egyetlen modot használok az alapjátékhoz, ami működik az SW modhoz is, az pedig a tuningok craftolása. Azaz gyűjtöm a különböző elhullajtott dolgokat és azokból craftolok Basic/Advanced és Exceptional tuning csomagokat. Mert ez így nem csalás.
A turretekre is érdemes rakni, de elsősorban a chassis (Mass mod) , az engine, a shield és ha van főfegyver, akkor arra érdemes rakni. Turret-nél az L-eket szoktam vagy ha van rakéta, akkor arra is. -
#7214 A kistesója az enyémnek. -
Jóózsf István #7213 Most láttam Edd Csájnánál! :-) Kétoldalú ragasztót vágott vele. -
#7212 Téged ez nem fog érdekelni. -
Jóózsf István #7211 El ne áruld mi az! :-DDD -
#7210 Erre gondoltam én is, csak kérdés, hogy mennyire figyeli, mivel a mod nevénél meg van, hogy melyik. De az is lehet, hogy az csak a játékban lévő megjelenítés miatt kell.
Majd valamikor még elkísérletezgetek ezzel.
Mert a nevekhez mindegyik mod-ból fel kell tennem egyet, hogy megismerjem a nevet.
De most más játékom van és már csak 13 napom, hogy eldöntsem, megtartom e.
Bár eddig nagyon tetszik.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2024.09.05. 18:31:26 -
Jóózsf István #7209 Ja. Az is jó ötlet. Az adott mod összes tulajdonságát begépelni a sorba.