7248
Egosoft X4
-
mindero #7008 Nem virágboltival, steam-en ki lehet kapcsolni az automatikus frissítéseket. A bétáknál (tulajdonságok > béták) meg ki tudsz választani régebbi stabil verziókat is - ha valamelyik modhoz régebbi kell akkor így vissza tudsz lépni (frissítés után is). -
mindero #7007 Kedves István!
Semmi gond, elnézést hogy "kétségbe vontam" a szakértelmedet. Egyszerűen az őrjöngő hozzászólásokból arra következtettem, hogy nem vagy tisztában a bétázás természetével. Pusztán jótanácsként írtam a kommentemet, hogy ne idegeskedj annyit.
-
lovejigsaw #7006 Sziasztok! A nevem Lakatos Kanalaos Nintendo Ronaldo szólitsatok csak gólvágónak!! :)
predator1982 megtartotta élete első gangbang partyját, amelyen az aljas sg moderátorok szolgáltatták a mélytorkot :) és egyből teherbe is esett, de ki az apa? Lehet tippelni! muhahaha vajon shadowgay vagy jonika, dzsini?:DD
Várom a tippeket. :) -
#7005 Hétfő este kérdezhetsz tőle a redditen ;) -
Jóózsf István #7004 3:45-től...
Eddig is volt halovány fogalmunk, de így már... -
Jóózsf István #7003 Tamás!
Azt azért még tisztázzuk (ugyan az előző hozzászólásomban leírtam) hogy a szóban forgó négy Xenon kapitális NEM MOD(DOLT) HAJÓ!!! A játék egy szakaszában lehetőséget adott a megszerzésükre!
Tehát, ha a kód úgy van megírva, hogy minden "VÉLETLENÜL" a játékos tulajdonába kerülő Xenon hajó pusztuljon, akkor továbbra is fenn fog állni a problémám!
7002: "TITULÓDTAK" mi? Tényleg én vagyok a hülye! :-DDDDD -
Jóózsf István #7002 Igen. Ezt olvastam. És örültem is neki.
Mindero!
Neked még utoljára elmagyarázom higgadtan.
Soha senki a büdös megveszekedett életben nem állította, hogy a mentésemnek bármi baja esett volna!
Annyira örülök, hogy olyan emberek oktatnak ki akik fele annyira sem értenek az adott témához, mint én.
Tehát: Százezermillió éve bétázok több játékban is. Ha valaki tudja, hogy biztonsági mentéseket kell készíteni, az én vagyok! Emiatt kérem SZÉPEN a nagyközönséget, hogy ne oktassatok ki. Mert különben küldöm dzséjésnémabobot! :-)
Ami a lényeg. Szép tagoltan írom, hogy az is értse, akinek eddig nem sikerült felfogni.
A mentésemnek semmi baja. EGYIKNEK SEM! Ellenben bármelyiket töltöm be, a játék ez első ezredmásodpercben felrobbantja az összes Xenon kapitális hajómat. Szám szerint három "K"-t és egy "I"-t. Ez pedig ahogy Tomonor is írja, a 7.00 RC1 hozadéka.
Valaki azt mondta az egó fórumán, hogy a 2.5-ben volt lehetőség elfoglalni Xenon kapitálisokat. Azóta féltve őrzöm őket, mert KVÁZI PÓTOLHATATLANOK. A kincseim, ahogy az egó forumon is titulódtak! :-)
Tehát a 6998-as hozzászólásod HANGVITELE miszerint én segg hülye vagyok, az enyhén szólva is bosszantó. Pláne úgy, hogy valójában LEHET, hogy nem is én vagyok az!
Nincs harag!?!?!? -
tomonor #7001 Inkább itt válaszolok, mert CBJ már írt választ neked az ego fórumon. Amit tapasztaltál az amolyan járulékos veszteség, mert nem az volt a kód főcélja, hogy elpusztítsa a moddolt Xenon hajókat, hanem, hogy az elfoglalt Xenon H hajókban a Xenon vadászok ne kerülhessenek a játékos kezébe vanilla játékmenet által.
Jelenleg Release Candidate 1 verzión állunk. Nem tanácsos előre igérgetnünk, hogy mi lesz az frissítésben, de amit CBJ válaszolt, azáltal írom, hogy jó eséllyel ki lesz véve ez a patch kód a játékból 7.00 megjelenésekor és a problémád megoldásra kerül. Addig lehetőleg ne játssz a bétával, mert minden újratöltésnél megsemmisülnek a Xenon hajóid.
De tényleg, csak úgy toljátok a játékot bétában, hogy számítani érdemes hasonló hibákra, főleg ha modok is beleesnek a képletbe.
Utoljára szerkesztette: tomonor, 2024.06.14. 17:39:23 -
#7000 Hogyan kapcsoltad ki a frissítést? Virágboltival tolod?
Ha nem frissíti le a steam, akkor nem tudod elindítani. Illetve az indításra nyomva azonnal frissít és addig nem indít.
Vátoztattak volna ezen? -
#6998 Még 6 nap. -
mindero #6998 Én csak azt nem értem, hogy mindenhova 1000x leírják, hogy aki bétázik az csináljon biztonsági mentést, mert instabil a játék. Másrészt meg te moddolt játékkal játszol. Ha szétcsesződik a moddolt játék, akkor várd meg szépen amíg kijön a hivatalos 7.00, utána várd meg amíg kijavítják/frissítik a modot, és utána tudsz játszani. Ez ilyen. Mintha direkt szivatnád magadat.
Én is nyomom most a SW moddal, ki van kapcsolva az automatikus frissítés. Majd ha frissítik a modot 7.00-ra (ami jó 1-2 év) akkor majd frissítek. -
Jóózsf István #6997 Erről konkrétan nem írnak. Olyan bejegyzés van a listában, hogy a H fedélzetén dokkolt xenon vadászok automatikusan a játékos birtokába kerülnek, ha elfoglalja.
[RC 1] Fixed uncapturable Xenon fighters aboard boarded Xenon H becoming player owned (new feature in 7.00).
Ha ezt úgy írták meg, hogy SEMMISÍTSE meg a játék az ilyen (Vagy akármilyen) módon birtokunkba került BÁRMILYEN nem birtokolható Xenon hajót, akkor bizony likvidálhatta a kapitálisaimat! -
Jóózsf István #6996 Az a komplex még csak csecsemő! :-)
Ebben a formában nálam sem okoz sebességi problémát! A normál idejű sebesség ebben a szektorban 50-60 fps között van valahol. A SETA 6-9
Persze, hogy nem birtokolhatunk Xenon kapitálisokat. És mivel most játszadoznak azzal, hogy egyik másik kisebb hajót mégis elfoglalhatunk, valahol a nem megfelelő utasítást írták a játékba, ami instant megsemmisíti az összes kapitális Xenon hajómat! (Korábban is volt ezzel kapcsolatos baki, de akkor csak a kapitányok tűntek el. Azokat simán lehetett pótolni.)
Szerintem nem ez a módja. Nem vagyok hajlandó megválni tőlük. Ha nem maradnak az enyémek, akkor inkább nem játszom a játékkal. Ez elsőre butaságnak tűnik, de annyira tele van már velük a tököm, hogy szinte semmit nem vesztenék. Amennyi örömöm, annyi bánatom - bosszúságom is származik ebből a játékból. Csak egy újabb keserű búcsú, egy olyan dologtól, amit a szép emlékek emelnek magasba, de valójában csak büntetem magam vele.
A 7.00 előtt fent sem volt a gépemen, mert már nem hozott semmit. Most visszatettem, hogy HÁTHA... Hát, ja. Kutyából nem lesz szalonna. -
nibron #6995 nem írják, hogy javítottak valamit valamiért? merthogy anno én is próbáltam szerezni nagy hajót, és csak ilyen-olyan himi-humi trükkökkel sikerült. ez miatt én azután nem is erőltettem a dolgot. látszott, hogy nem úgy van tervezve a rendszer, hogy játékos birtokolja ezek közül bármelyiket is. bár a kis hajókat ha jól emlékszem normál módon magamévá tehettem. mondjuk csak arra használtam, hogy remote elküldjem egy dokkba és azután eladtam. na csak azért mert ha így van, akkor csak fixáltak valamit ami eddig el volt cseszve.
más: beszéltünk a komplexekről. na a képen lévő komplex nálam semmi gondot sem okozna, ez még nem tűnik olyan nagynak. egy ekkorát még egy "sűrű" rendszerbe is be tudnék tenni. van is, kishajógyár ha jó helyen van az termeli a pénzt. -
Jóózsf István #6994 300/200 a vérnyomásom! -
Jóózsf István #6993 Akármelyik mentésemet töltöm be, ez fogad. (Az üzeneteket nézd!)
A játék jelen állásában se szó se beszéd kinyírja a féltve őrzött Xenon hajóimat. DE mégis mi a búbánatos büdös rohadt tetves nuniért?
Mi a teleinterkurzált bánatos péniszt csinálnak az egónál. Egy hajszál választ el attól, hogy töröljek minden kapcsolatot ezzel a csürhével! -
nibron #6992 hát vettem a fáradtságot, bányászat helyett vásároltam az alapokat. be lehet[ett] úgy balanszolni a komplex működését, hogy jó áron vegyem. így nyereséges maradtam, és a cuccot is hozták dögivel. mondjuk az idegesítő kissé, amikor már a 30. fickó hoz 3-7 valamit. miközben rohadt sokk kell.
javító modulokkal akkor kísérleteztem amikor annyira leterhelte a paranid a hajógyárat, hogy nekem már nem jutott hely. volt, hogy egyszerűbb volt vennem a hajót mint gyártani. úgysem tudok mit kezdeni azzal a töménytelen zsozsóval amit a gyár hoz.
a játékra jellemző, hogy a paranid melletti xenon szektorba raktam egy már nemtom milyen gyárat (nem túl drágát), a beszerzésnél pedig beállítottam rohadt magas árakat. az állomást úgy helyeztem el, hogy a szállítók a xenonok orra előtt guruljanak. irtotta is a xenon őket. idővel szétlőtték az állomásomat is, amit mindig újra építettem. ez is bőven kijött abból a nyereségből amit a szomszédos hajógyár termelt. egy idő után viszont be kellett menni a szektorba kicsit ritkítani a xenonokat, mert már csomóan ott álltak a kapuban. az xl útvonalának takarítása után már lehetett is dobni az új állomást. egy darabig jól el lehet lenni vele. kíváncsi vagyok meddig kell még várni az öntanuló játékokig. -
#6991 Lehet, hogy nálam ez a gond.
Ha már megvettem a hatalmas területet, miért ne akarnám kihasználni? A hajógyárhoz nem csak a hajtó gyártásához szükséges részek kellenek, hanem rabszolgák is. Így kerül rá lakómodul és minden ahhoz, hogy szaporodjanak.
Emellett, ha már gyárt mindenfélét, mert a hajókhoz majdnem minden kell, akkor ráakasztok még néhágy modult, hogy gyártson nekem olyat, amiből állomás lesz. Így a leggyorsabb bővítési forma, ha ezt a komplexet bővítem, hiszen minden megvan hozzá. Vagyis nem egy fajta hajót fog gyártani egy dokkban, hanem lesz rajta minden fajta hajóhoz gyártó dokk. És nem is egy.
A tervezésnél, ha jól emlékszem, akkor kapásból két XL-t és 3 L-t tettem le az egyiknél. A kisebb hajóknál annyira nem lényeg, mert ott egyszerre sok gyártódhat. De azért abból is van pár. Javító dokkot meg nem szoktam lerakni, mert nem látom értelmét. A gyártó tud javítani is. De általában erre nincs szükség, mert harc során a legtöbb hajó eldurran.
Persze egy ilyen állomáshoz kellenek bányászok is. Anno úgy indult, hogy 100 M-es. 50 kavicsra, 50 gázra. De nagyon elkezdték fogyasztani őket a Kha`ak-ok. És elcseszték az AI-t (vagy nálam csesződött csak el), így már nem menekültek úgy el, mint korábban. Mindig visszamentek kipukkadni. Már volt kapacitásom, így lett 50 L-es kavicsra és 50 L-es gázra. Aztán azóta szerintem még hozzáadtam párat, mert kellettek.
A terránoknál csináltam olyat, hogy az EC gyár a Merkúrnál van, mert ott olyan szorzó van rá, hogy ihaj, míg a hajógyár talán a Szaturnusznál van. A bányászok meg lejárnak valahova alulra kavicsot szedni.
De mivel bejött ez is, a meglévő komplexre is elkezdtem felhúzni a terrán modulokat. Legalábbis az egyikre. Aztán elfogyott a lendület és már nagyon rég nem játszottam vele. Ezért is várom az új kiegészítőt. Akkor nekiállok a nulláról. Kíváncsi vagyok, így hogyan alakul az univerzum. Minden fajnak ugyan annyi ideje lesz a fejlődésre és terjeszkedésre, nem úgy, mint mikor bejön egy DLC és az adott fajnak csak pár dolga van, aztán éljen túl, közben meg fejlődjön. -
Jóózsf István #6990 Én nem háborúzok senkivel!
Egyedül a szemtelen kalózokat kell lecsapdosnom mint a legyeket.
Viszont ahogy Jocó is írja, rajtam kívül mindenki mindenki ellen és valóban a hajógyárak környéke egyben roncstemető is. Több hajógyáramnak van újrahasznosító üzeme, de sajnos rohadtul nem rentábilis! Egyszerűen a világ EC-je nem elég, hogy kulturáltan működjön. Most is épp csalni próbálok egy Xenon EC gyárrészleggel (egyik modhoz tartozik) hátha úgy fenntartható. És ehhez baromi sok "DESZKA" kell. Már a hajóépítéseknél is belefutottam deszka hiányba.
Akkor nosza építsünk deszka gyárat. (Ez volt az ötletem, amit közben elkezdtem kivitelezni.)
Nekem a játék 90 (de lehet hogy több) százalékát az építkezés teszi ki. A harcban nem lelem örömöm, mert vagy én megyek és mészárolok. Vagy ha nem bírok valamivel, akkor küldök flottát, de az többnyire fájdalmas a már említett kapitális és egyéb bénaságok miatt.
A komplexeket úgy építem, ahogy az igény követeli.
Megépítem valamekkorára. Ha nem elég, mert mindig üres, akkor toldom-foldom. A végére meg mindegyikből giga... lesz.
És ahogy Nibron is írja. Miért ne lenne önkiszolgáló az a hajógyár és akkor nem kell a szállító hajókat is koordinálni. Ezt a számítást is megspóroljuk a gépnek!
4 önellátó és 3 ami csak és kizárólag hajóépítő modult, meg napelemet tartalmaz. -
nibron #6989 komplexeket jómagam is hajógyárakra csináltam. egy komplex feladata az, hogy önállóan kiszolgáljon egy hajógyárat teljesen. nálam ez még jól is működött ha olyan helyen építettem fel, ahol más nem nagyon volt. maga a komplex általában nagyra sikeredik, de szerintem a közelében sem jártam Pista bátyóénak. viszont nekem jól műkszik a dolog, nem kell másik szektorból vezérelnem. szépen végig is nézegettem ahogyan épülgetett. közel sem 6-7 fps-el. rendesen ketyegett ahogyan kell. ha valami miatt megnövekszik a forgalom, akkor előfordul némi lag, gondolom ez a játék hibája nem a gépé. azért ha nagyon szeretnék valami sokféle dolgot egyszerre művelni, akkor előfordul, hogy elfordulok a komplexről, esetleg távolabbra elhúzódok tőle, és úgy fordulok, hogy a semmibe nézzek. ez bőven elég ahhoz, hogy az interakciókat folyamatosan tudjam akadásmentesen vezérelni.
csináltam olyan komplexet, ahol a kicsi és a nagy hajógyár együtt van, sőt külön vannak javítódokkok is, de az már tényleg irreális volt. szakember lévén elkezdtem utána számolgatni, hogy csak a háttérszimulációnak mit kell művelnie, majd azt a töménytelen adatot grafikai formába önteni. elég félelmetes volt. ezért szerintem az egy hajógyáras komplexek jól működnek, többet csináltam már és nincs velük gond. de ahol több hajógyárat kell önállóra üzemeltetni, ott már józan ésszel kalkulálva is gond van. Így külön szektorban vannak a hajógyárak. mindegyikben egy. és nincs gondom velük.
valamiért nekem úgy tűnik, hogy a napelemek eléggé terhelik az fps-t. ezért azokat mindig kívülre, kicsit távolabb teszem a központtól. az árnyékuk lehetőleg ne vetüljön semmire.
mostanában nem játszottam vele, az SW modot kipróbálnám, de játékra nincs most időm. -
#6988 Kereslet nálam is van. Főleg hajóra, ha elintézek egy két gyártósort.
A Paranid és a Split folyamatosan háburúzik. Van, hogy mind a kettő nálam gyártatja a hajóit, amik kb. azonnal megsemmisülnek kidokkolás után, mert szétlövik egymást az állomásomnál. Úgyhogy ismét gyártatnak.
Érdekes, hogy azt írod, hogy az elején mindenki erős. Mikor én kezdtem, akkor mindenki gyenge volt. Mindenki építkezett, hajók sem voltak nagyon. Ahogy fejlődött mindenki, úgy lett telítettebb a játék.
A Xenon-nal nehezen bírtak. Ha nem segítek, nem tudom mikor kerekedtek volna felül. És én is egy kis Nemezissel vagy Sárkánnyal estem neki a K-nak, mert nagy hajóm még nem volt. Lassan, de ki tudtam lőni.
Nem csak a komplexekkel van gond. Amúgy persze, hogy ezt nem reklámozzák. Nem tenne jót a játéknak. A fejlesztők is csak annyit játszanak, hogy megmutassák, fut. (Egyéni vélemény, de nekem úgy tűnik.)
Az egyik rendszerben direkt csináltam sok kis gyárat. Minden anyagra egyet. Néhány gyártómodullal. Kevesebbel, mint te. Szétszórva. Ezt sem szereti a játék...
Meg a sok hajót sem.
Egyszer kiírtottam a galaxist. De tényleg mindenkit. Na, utána nem volt gond az FPS-sel a komplexeim mellett sem. Csak ugye üres lett a játék.
A terraformálós lehetetlen erősségű feladatánál azt a rengeteg jeget visszatöltögetéssel kellett leküldenem a bolygóra, mert néha elszámolta a gép és nem könyvelt le minden leküldött csomagot. Ez pont az a jelenség, mikor X3 Reunion-ban egy M0-ás hajó összes lövege tüzel, szemben egy K vagy I összes lövegével és én nyerek, mert a másik lövedékeinek a felét eldisszipálja a processzor. Volt-nincs.
Ha nálad számít, hogy visszavedd a grafikát, akkor kevés a VGA-d. Nekem sosem volt ilyen gondom, a VGA mindig unatkozik. A 4080-ason még nem is játszottam. Várom a 20-át. De az 5950X-en pont olyan problémám van, mint Istvánnak.
És ugyan ki ne szeretne komplexeket építeni és menedzselni?
De sajnos ez nálam is úgy működik, hogy rendszeren kívülre megyek. És, ráadásul ez még nem is elég, mert sokszor a rendszerben is nagyon kívülre megyek. A múltkor az orrom előtt veszekedett két kis vacakkal a Paranid meg a Split. Egyfolytában ment a rádiózás, de egyik sem lőtte le a másikat és nem is takarodtak el. Annyira idegesítettek már, hogy odamentem és lecsaptam mind a kettőt. Vagy az idióta kalóz, amelyik azt gondolja, hogy majd jól kirabol. Aztán mégsem.
Asszem a rádiózás is leállítja a SETA-t. Már csak ezért is volt idegesítő a két bohóc. Ha meg rám támadnak, akkor főleg leáll. -
kisiku #6987 Erre meg annyi a válaszom, hogy ezért nem építek olyan komplexumokat, amiket te, mert tudom, hogy nem bírja el az engine. Vegyünk alapul egy tök üres szektort.
Nálam egy gyár kb így néz ki:
1 db 3-as nagy dokk (hajógyárnál 2 vagy 3)
1-2 db S/M dokk
3-6 db L-es raktár
3-5 db L-es lakómodul
6-10 db gyártóegység
1-1 kaszinó+kocsma
10-12 db defence platform
...és az összekötő elemek.
Hajógyárnál ez másabb, ott sokkal több raktárt, Defence-t építek és rakok hozzá Admin centert is.
Egy ilyennel már lassul a játékmenet. Két-három ilyen komplexum és kb felére esik a képkocka. Ha még flottát is hozok ide, akkor negyedére, majd jön, hogy medium-ra állítom a grafikai beállításokat, mert élvezhetetlen lesz a játék.
Számomra az a meglepő, hogy ugyanez van egy sokkal erősebb gépen, mint az enyém? Mint mondottam, én egy régi konfigon tolom, amit fel kellett húznom egy kicsit, de könnyen meg tudom izzasztani.
Szóval az engine lehet a ludas, szerintem tökmindegy, milyen gépet tolsz alá. Egyszerűen annyit nem tud kezelni.
Az Ego a saját engine-jét használja, a demókban sosem láttam még olyan játékmenetet/komplexumot, mint amit te építesz vagy én, valszeg nem véletlenül. Egyből kiderülne, hogy nekik is akadozik.
Ez olyan, mint a szakmámban a mega-giga csoda milliós computeres térdízület a betegnek (egy kocsi ára egy ilyen), aki a kiállításon úgy fut, mint a nyúl (amputáltakról van szó, tehát akinek nincs meg az egyik lába), majd ha benézel a színfal mögé, ott fájdalmasan sír, zokog és vérzik a lába. De azt nem látja a nagyközönség.
Na ugyanez van itt is. A demoban nem látod, ott minden szép és jó, gyors, sima,stb. -
kisiku #6986 Én inkább azt kérdezném, Istvánom, hogy hogy a bánatba van neked még kereslet bármire is? Irtózatos komplexeket építesz, én ezeknek csak kb felét/negyedakkorákat építek és egy idő után feltelik minden raktáram, aztán megáll.
Vannak még ellenfeleid a játékban? Vagy ha te nem is, de a gépi szövetségeseid sem nem irtották ki őket?
Mert itt az SW modban is ugyanaz jött elő, mint az alapjátékban.
Kezdéskor még mindenki erős, sokan vannak, háborúznak, nem győzöm gyártani a fegyvert/hajóalkatrészt. Aztán egyik felülkerekedik a másikon (az én segítségemmel), majd aztán én is elkezdek háborúzni és esik vissza az igény/kereslet.
Valahogy úgy próbálok egyensúlyozni, hogy ne irtsam ki az ellenfelemet, de ne is nőjön a fejemre. Itt nem csináltam még meg amit az alapjátékban, vagyis hogy az ugrókapukat beléptetővel szereltem fel (egy erődítmény, ami azonnal tüzet nyit minden ellenségre)
De tegnap is volt egy elég durva csatám (be is lassult a játék rendesen) és győztesen kerültem ki, pedig az ellenfél erősebb volt. Csak hál'Istennek a gép nem tud úgy támadni, ahogy én.
Szóval persze, vannak határai a játéknak, másként borzasztó unalmas lenne. -
Jóózsf István #6985 A kérdés költői. Ne válaszoljatok!
Jött egy üzenet, hogy az EZER ÉVE kifogástalanul működő ojjektumom pénzt kér.
HOGYMI?
Azt ugyan mi a bánatos péniszért kellene pénzt pumpálnom egy eddig jól működő komplexbe? -
Jóózsf István #6984 X4
Reménytelen.
Tudjuk.
DEB.SZKI most is lennének ötleteim, amiket nagyon szívesen megvalósítanék a játékomban...
De.... Hogy a f.szomba, amikor minden egyes perce kínszenvedés. Vagy olyan intézkedéseket kell tennem, hogy ott ahol épp vagyok... Mondjuk építkezem.. Legyen legalább 25 (HUSZONÖT) képkocka. Ami beesik 6-ra ha időgyorsítok. És ez is csak addig működik, amíg nem lesz elég nagy a komplexum, hogy így is úgy is megakassza játékot. És akkor mehetek át egy üres szektorba és távolról felügyelhetem... De abban mi a jó? Én látni akarom, ahogy jönnek mennek a hajók. Hozzák a NYERSIT (!!!) és épül lassan a gyár!
F.SZOMBELE!
Világ legjobb játéka lehetne! -
kisiku #6983 Ígértem még képeket:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Millenium Flakon belülről:
Harc Mandalorian Kandosii Dreadnought vs Venator class Star Destroyer között:
Kilátás a Kereskedlmi Szövetség droidvezérlő hajójából:
...ez meg a hangár egy része:
Itt meg egy Corellian Corvette, ahogy éppen bedokkol. A méretkülönbség kivehető:
Egyes űrhajókon még klotyó is van:
Az első Tie Defender-em a hajógyáramból:
Ez pedig az Imperial Interdictor Cruiser. És tényleg működik, nem lehet Travel módra kapcsolni, amíg ez jelen van, tehát nem tud az ellenfél elmenekülni. De te igen, ha a tied a hajó.
Legyen ennyi elég most.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2024.06.10. 20:52:40 -
Jóózsf István #6982 Nekem az jutott eszembe, hogy a saját szektorokra lehet törvényeket hozni. Meglehetősen korlátozott mértékben. (Ha jól rémlik, akkor az árukra vonatkozóan. Azt csak tiltani, vagy engedélyezni lehet.)
Én csak azt hoznám, hogy ha kárt okozol, megdöglesz! :-) -
#6981 ezért ilyen "bénák" a capital ship dizájnok,azaz fő fegyók előre,mert nem sikerül irni jó movement AI-t.. Rebirth hajói mennyivel szebbek voltak,és a fő fegyó nem csak elöl volt,és nem csak előre tudott lőni bizonyos szögben. értem én közeledéskor az orr néz az ellen felé,de akkor is :) -
kisiku #6980 Szerintem engedjék el ezt a Capital Ship movement témát, sosem tudták rendesen megcsinálni, habár én látok némi javulást. Na, nem a videó alapján, és nem is bétázok.
Az Intercept for commander elég jól működik M-es és L-es hajókkal is, habár tudom, hogy az S-re van kihegyezve.
A Defend for commander is relatíve jól megy, de ahhoz az kell, hogy valami rálőjön a védett hajóra..
Az Attack for commander-nél már van némi hezitálás támadásnál, de még az is megy.
Engem a menekülésre adott válaszuk idegesít legjobban. Az esetek 60%-ban nem tudnak elmenekülni a nagyobb teherhajók, csak párat tudtam megmenteni. Ja, és valaki árulja már el nekem, mi az a Coordinated Attack, mert nálam semmit nem csinál, csak egy kört lerajzolva beállnak a hajók a célpont köré és csak állnak. De nem történik semmi,
Mozgás: szerintem nem rossz, de tekintsünk el attól, hogy mennyire realisztikus. Nem tudom, mi alapján kalkulálják a mozgást, hogy vajon figyelemebe veszi-e az adott objektum méreteit vagy csak egy-egy forgáspont van, ami alapján mozog.
Itt a SW:Interworlds-ben úgy támadok, ahogyan annak lennie kell. Pl kiválóan működik az, hogy ráküldöm a vadászokat és bombázókat a célpontra, és ha nem is tudják elpusztítani, legalább lefoglalják a lövegeit, aztán mehetnek a Cruiserek, Fregattok és végül a Csillagrombolók.
Esztelen lövöldözés. Múltkor asszem Jocóval már kitárgyaltuk, nekem is hiányzik egy kicsit az a lehetőség, hogy bocsánatot kérjük egy-egy eltévedt lövedékért. Asszem az X2-ben vagy a 3-ban volt ilyen. Mert ez így borzasztó. Majdnem minden csata előtt mentenem kell, mert sosem tudom, mit lőnek szét a hajóim.
Még egy dolog: a Global Orders-ben be lehet állítani ,hogy mely ellenséges szektorokat kerüljék el a hajóid. Ez miért csak kb 50%-ban megy? Egyszer kikerüli, egyszer nem. Kiadok egy manuális kereskedést, erre csak átmegy a tiltott zónán. De miért? Van másik út is, ami biztonságos. Így aztán marad az a kereskedés, amivel először az utat jelölöm ki, majd az állomást, majd vissza is ugyanez.
Apropó, hamarosan rakok még képet, mert pár napja megszereztem a Tie Defender-t, Scimitar bomber-t, ISDII-t és az Interdictor-t és egyik jobb, mint a másik. -
#6979 Csak az első 3 percet néztem, de azok ott 4-en WTF?!?!?!?!??!
És mi az az odébb teleportáló hajó?
Nem emlékszem, hogy eddig ilyen lett volna a játékban. -
#6978 Kiba.ás azon játékosokkal, akik már megtanulták, megszokták az ikonokat. Most tanulhatják át. Szerintem ez a legnehezebb dolog. Ha megkérdik, hány bolygója van a Naprendszernek, rávágom, hogy 9. Aztán elküldöm Tyson-t melegebb éghajlatra. -
Jóózsf István #6977 Ez a hozzászólás nem a játék számítási kapacitásáról és a sebességéről szól.
Minden egyes verzióban, olvashatjuk, hogy fejlesztettek a kapitálisok, meg úgy általában a hajók mozgásán, manőverezési képességén. Most a harci manőverekről ne beszéljünk.
És én felváltva fogom a fejem és/vagy török ki hisztérikus zokogásban, vagy kacajban.
Tényleg? Tényleg ezt nevezitek ti fejlesztésnek?
Emlékeztek a ribörsz első kiadására, amikor órákat kellett várni, hogy egy idióta teherhajó kurva nagy felesleges kört leróva dokkolt egy állomásra? Ha el nem b.szta! Mert akkor ment még egyet és még egyet!
Szerintem nem vagyunk félúton a fejlett és az akkori szerencsétlenkedés között.
A másik nagy fájdalmam az esztelen lövöldözés. Többnyire az én káromra. "Ilyen az élet!" Mondhatnák a gyökér fogadatlan prókátorok. De nekik van egy rossz hírem. Mert az élet olyan,. hogy az állomásom az első baráti tüzet még elnézné. A másodiknál már erélyesen figyelmeztetné a parasztot, hogy viselkedjen. A harmadiknál meg úgy törölné a létezésből, hogy űrszemét sem maradna belőle!
És most mi van? Szétlövi a tetű az építési raktáramat én meg várhatom, hogy befejeződjön az építkezés.
Ehhez a játékhoz nem gép kell, vagy pénz. Hanem sok-sok türelem és még több nyugtató. Lehetőleg a hatékonyabbakból.
Más: Nem tudom mi van a húgyúbbal, de lejátszani nem képes semmit normálisan. Viszont ennek a dejónak a feltöltését akkor kezdtem, amikor itt a hozzászólást. Visszakattintottam a megosztó linkért és már azt írta, hogy 4K-s feldolgozás is kész van! AZTA!!!! :-O -
Jóózsf István #6976 Új hajóikonok. Mint egy falat kenyér... -
#6975 Ez rossz helyre ment. Hogy csináltam?
Sajna már nem szerkeszthető. -
#6974 A fiúk nézik az utolsó szállítmányt. Azért a folyton kávézó emberke elég vicces lett ott a buszmegállóban.
Célegyenes.
Még egy 100%
-
#6973 Még a végén betehetek két sor radiátort felülre. Meg elölre is két oszlop ventit.
A Corsair csinált ilyen házat. Már mutogatják.
Azt nem tudom, hogy mikortól lesz kapható és mennyiért. -
#6972 Erre a garis dologra itt németben olvastam valami érdekeset, mely szerint nem biztos, hogy elvész a gari, ha hűtést cserélek a VGA-n. De mivel nem tudom biztosra és azt sem tudom, hogyan kellene nekikezdeni utána járni, így én sem szívesen szedem le a VGA-ról a hűtést.
Egyszer láttam egy gépet, az akkori legerősebb procival, asszem 12900K intel vonalon, amd-n meg vagy a 7000-es sorozat vagy még az 5000-es, VGA viszont 4090 volt benne. Szép Lian-Li házban, minden merevcsöves épített folyadékkal. Potom 8000-ért. Az egyedüli bajom az volt vele, hogy nem lehetett kapni. Pedig itt megvolt rá a legalább 1 év gari is.
Elektronikai technikus vagyok, de már rég elfelejtettem, hogy az alu és réz felhasználásával elem készíthető. Hiába, nem ezzel foglalkozom.
Sajnos vannak lakások, ahol simán összekötik az alut a réz vezetékkel.
SSD: Hogyan is hűtenek ezek a 3 ventis VGA-k? A kártya hátsó felén át tud áramolni a levegő. De, ha horizontálisan van a helyén, akkor elvileg ott pont lentről felfele kellene fújnia, míg a másik kettőnek fentről oldalirányba.
Vagyis az elölről bejövő friss levegő egy részét ez a venti el tudja szívni, így kevesebb jut az SSD-re. Ha viszont pont a másik irányba fúj (fentről lefele, de ezt nem hiszem), akkor meg az elölről érkező levegővel keveredve átmegy az SSD felett. Félsrégen, mert a hátsó venti feljebb van mint az SSD és a tetején is van két venti, ami kifele fúj.
A gép úgy 14 perce megy a kb. 22 fokos szobában. Az nvme SSD 30(50) fokos, a sata 28(36), a HDD 26(35). A zárójelben a napi max van írva. 50-et csak játék alatt látok. -
nibron #6971 "Mire összelegozóm az oldalakról ami kell."
ezért kerestem olyan embert akit ez a téma nagyon érdekel. most már távolról is meg lehet tervezni. bár a házat ismerni kell, ha olyan ami még nem volt a kezünkben becsapós lehet. személy szerint a bequiet házakat szeretem 700-tól felfelé. megvannak a beszállítók is, majdnem minden meg van egy helyről. viszont drága. de utána nincs vele gond. sokáig. nekem az msfs-es gépben minden vizes, az rtx3090-esnek ugrott is a garija. viszont beszarás jó blokk van hozzá (asus tuf-3090-eshez való). 12900KS a proci, ezt is cserélni kellene, de elég jól belőttem, nem biztos, hogy most megéri macerálni. az msfs teljesen jól működik. úgy, hogy ez az egyetlen amit i9-essel jól meg tudtam csinálni. az i9-ek nagyon nem jók a szimhez még vízzel sem.
"Olvastam, hogy nem jó összerakni az alut a rézzel, de nem igazán vágom, hogy miért."
röviden: ozmózis.
hosszabban: az alu és a réz egymással galvánelemet képeznek, így az egyik megeszi a másikat. villanyszereléskor sem szabad a két fajta vezetéket összekötni. fűtésnél sem lehet egy rendszerben alu és réz elem. fűtésszerelők erről bővebben tudnak nyilatkozni. társasházakban könnyen előfordulhat, hogy az egyik lakásban rézzel szereltek (mint nálunk is), a másikban viszont ezzel az alu csodával. ez az egyik oka, amiért most nyáron átszerelik nálam szénacélra.
ennél a gépnél, azért kell mindent cserélni, mert a réz és az alu "szétterült" a teljes rendszerben. mindenhová lerakodott. ha bármi bennmarad, akkor a probléma is megmarad. elég drága mulatság, próbáld meg számon kérni attól aki elkövette.
SSD: nem lehet, hogy a vga fúj oda? csináltam már pár elfordított konfogot, nekem nem volt vele baj. ssd-t csak passzívan hűtöttem idáig, de alacsonyabb hőfokkal hosszabb életű lenne, na+ stabilabb. mostanában ez az 50 fokos mizéria már egyre több gondot okoz. sanya bácsival gondolkodunk rajta, lehet kapni akár vizes megoldást is, de eddig még egyik sem tetszett. alapvetően gond van a hellyel, a másik, hogy elég vézna az ssd foglalat, mechanikailag nem lehet terhelni. erre lehetne jól használni a peltier elemet. a hideg oldala menne az ssd-re, a melegre pedig egy lapos vizes blokkot rakni. -
#6970 Legfelső SSD.
Én nem tudom, hogy mi van ott, de valami nagyon nem kerek.
Nekem vertikális tartóm van a VGA-hoz. Vagyis az SSD-hez nem fújhatna semmi levegőt, mégis melegszik, mikor játszom.
Nem tudom honnan kerül oda annyi meleg.
Ráadásul nem is arról az SSD-ről megy a rendszer vagy a játék, hanem egy másikról. Szóval nincs is használatban. Ennek ellenére melegszik.
Amúgy kapni olyan lapot, ahol nem a procihoz legközelebbi foglalat a leggyorsabb. PCX-es videóban láttam, oda is figyeltek rá, hogy jó helyre kerüljön a gyors SSD.
Én viszont jelenleg Sata3-as SSD-ről futtatok mindent. 4 TB.
Az nvme SSD 2 TB, de csak 21 százalékos. Bár szerintem még nagyon sokáig nem lenne vele gond, azért nagyon fontos adatot nem bízok rá. Átmeneti tároló, játékvideók készítésére van benn.
Én is porvédett házakat használok. Söpörni nem szoktam. Ahhoz amúgy is megfelelő kefe kell. A porszívózást senkinek nem szoktam javasolni (tudom, most nem volt téma, de egy korábbi hsz-ben meg lett említve). A volt kollégám tönkretette a macbookját egy ilyen takarítás alkalmával. Levegő és teljesen jó vagyok. A ventiket meg mindig valamivel kitámasztom. Nem jó, ha túlpörögnek. Zajosak lesznek. Régen nem tudtam, aztán nem értettem, hogy miért lett egyszer csak olyan zajos a gép.
A külső hűtőt én sem úgy értettem. Bár télen nem hülyeség úgy érteni. Sőt, a napokban eszembe jutott, hogy villanybojler elé is lehetne kötni egy másik bojlert és hőátadásos módszerrel hűteni a gépet és előfűteni a rendes bojlernek. Mekkora lenne már... Nem veszne kárba az a sok meleg. Mint elektromos autónál, ahogy nem vész kárba a fékezés, mert visszatölt.
Nem csináltál képet a helyzetről?
Olvastam, hogy nem jó összerakni az alut a rézzel, de nem igazán vágom, hogy miért.
Ilyen szempontból tényleg nem tartom bulinak az építést. Mire összelegozóm az oldalakról ami kell. Egyáltalán megismerkedni a lehetőségekkel, gyártókkal és termékeikkel. Elég durva. Már próbálkoztam vele, aztán gyorsan bezártam az összes oldalt, mert hirtelen sok lett az infó. -
nibron #6969 vannak olyan bordák. részemről csak olyat használok (átmenő furatos), ahol a komplett bordát el lehet távolítani a cpu-ról venti levétel nélkül. ha el kell távolítani. márpedig előfordul, hogy el kell. ha esetleg le kell venni a venti(ke)t, akkor azt már kézben teszem sohasem a házban.