7252
Egosoft X4
-
#6932 Mind fejlesztett? Már előre félek, hogy ami eddig jó volt, az már nem lesz, ami meg nem volt jó, az még rosszabb lesz.
De ne legyen igazam.
Amúgy ez mikorra várható? -
Jóózsf István #6931 Ezek a dolgok érdekesek is lehetnének, ha hinnék nekik. Vagy hát ugye a mértékegység...
Mert javítani lehet teljesen.: Kicserélem az autómban a motort és akkor megint nyomhatom neki olaj nélkül három kilométeren.
Vagy lehet egy ezreléket is. És akkor mondja meg a játékos, hogy akkor most volt esélye eltalálni a nyomorult hajónak a másikat, vagy nem.
Sose tudjuk meg!
Szóval fenntartásokkal...!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
[Beta 7] Improved accuracy of weapon aim prediction.
[Beta 7] Improved some cases where weapons fire with no chance of hitting target.
[Beta 7] Improved ships with very low strafe speeds flown by very bad pilots sometimes appearing not to move at all.
[Beta 7] Improved capital ship combat movement (further improvement to 7.00).
[Beta 7] Improved docking of spacesuits on S and M sized ships (further improvement to 7.00).
[Beta 7] Improved turret behaviour to allow slow heavy-hitting turrets to target smaller/faster enemies if there are no more suitable targets.
[Beta 7] Improved Hatikvah mission objective to indicate requirement to place 2 explosive charges during station sabotage section.
[Beta 7] Improved balancing of drop rate for spacefly eggs from ships (problem introduced in 7.00).
[Beta 7] Improved behaviour of missiles targeting stations.
[Beta 7] Improved clarity of icons representing obstructed enemies.
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2024.05.29. 17:18:10 -
nibron #6930 végülis kimondtad: illegálisban kell tolni.
Pista bá: hát elég mezei szúnyogírtás lehet. éccakánként baromi hangosan zúg itt nálunk 1 gép. kiderült, hogy szúnyogirtás, mondom rendben de miért az éjszaka közepén? hát azért mert nappal csak a hülyék irtanak. mivel el van bújva a szúnyog szart sem ér, mert nem éri el a méreg. ezért aztán este 10 után és éjjel 2 között kell amikor kint van az összes. azonkívül a szúnyogirtó nem füst hanem nagyon finom csepp. azért olyan hangos mert nagy nyomáson megy a porlasztás. nálunk (xv.ker.) az önkori automatikusan csinálja amikor kell.
van pár rendőr ismerősöm. mesélték, hogy azok a rossz fiúk akik nem szeretnének lebukni, rendszeresen savazzák az ujjaikat. elég jó eredménnyel. viszont még így is lehetne kapni őket. ha jól tudom felhám dns-nek hívják, az alapján azonosítható még jobban mint az ujjnyomattal. azt is az ujjlenyomatból veszik, de lefogadom, hogy mo-n még csak nem is hallottak róla. másrészről pedig legalább 2 hét mire kinyerik az eredményt. na+ gondolom bazi drága. de van rá technológia.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2024.05.29. 11:40:06 -
kisiku #6929 István!
Felveszel egy kesztyűt és nem tudnak azonosítani. Amikor kb 20 évvel ezelőtt a korábbi cégemhez betörtek és jöttek a helyszínelők, annyit mondtak, hogy "ezek profik voltak, biztos kesztyűben dolgoztak", ezért nem találtak ujjlenyomatot. Hú bazmeg! Tehát ha felveszek egy kesztyűt, akkor én profi betörő vagyok??
Ők viszont (a rendőrök) annyira nem voltak profik, hogy másnap visszajöttek, mert a kib*ott gyurmát, amit a nyílászárókba tömködtek, ottfelejtették, meg a többi felszerelésüket... -
kisiku #6928 No, akkor én is beleszólnék az ujjlenyomat dologba, mivel érintett vagyok. Offtopic leszek és ideges:
Eleve az útlevélhez is kell, sőt, egyes országokba a belépéskor is leveszik az ujjlenyomatod.
Pl, mikor hazautazok a feleségemmel Kenyába, akkor függetlenül az érvényes vízum és útlevél mellett, az első dolog a határon, hogy ujjlenyomat azonosításnak vetnek alá, addig be sem léphetek az országba. De ugyanez van itt is, mikor visszajövünk.
Eleve mikor csináltattam az útlevelet, már benne volt az ujjlenyomat.
Az egészre azt tudom mondani, hogy nem aki akar (nem tervez) semmi illegálisat, azt nem zavarja a rendszer.
Abban viszont egyetértek, hogy csak azt tudják ma elkapni, akinek van bármilyen azonosítója. Csak azokkal tudnak bármit is tenni. Csak azt tudják megfenyegetni, megzsarolni, akik törvénytisztelők.
Meg kell nézni az illegálisokat. Bemondásra megy a név, születési idő, hely, stb. Semmi papír, évekig tart (ha egyáltalán foglalkoznak vele) a kiderítése hogy ki ő, mi ő, míg egy legálisan, papírokkal tartózkodó embernek több száz oldalnyi doksit kell beadni és évekig várni, hogy nagy kegyesen beengedjék vagy maradását engedélyezzék egy országba.
A feleségem 3 éve van itt, úgy hogy egy olyan megalázó rendszeren kellett először átmenni, amit nem kívánok senkinek (vallatás a magyar nagykövetségen, erről majd részletesen, ha valakit érdekel).
Akkor azért kapott 3 év "maradási lehetőséget", ez lejárt, meghosszabbítottam (újabb tengernyi papír és pénz), kapott még 5 évnyi maradást (úgy hogy emellett a feleségem). Most mehetünk...megpályázhatunk egy olyan engedélyt, amivel már akár munkát is vállalhat majd (nem kap, csak vállalhat). Addig kuss picsába neki, adjon hálát, hogy itt lehet. Ezzel szemben az illegális már javában dúskál a közéletben, már valszeg meg is erőszakolt/megbaszott/kirabolt valami degenerált fehéret, de neki jogai vannak, mert őt "üldözik"
Az illegális mindent megkap, a legális meg vár és reménykedik. Adót sem fizethet! Nem vállalhat munkát, mert ahhoz még a szent faszomtudja kinek is az engedélye kell hozzá.
Az illegális kap azonnal munkát,lakást,támogatást (Németország, hiteles forrásból tudom), a legálisnak legalább 3 évig (önmagát eltartva) kell várni, amíg beadhat egy engedély kérelmet, amivel már vállalhat munkát! Persze ha megkapja ezt...
Tudom, ismétlem magam, de ismétlés a tudás...
Az illegális, aki eleve úgy jön be, hogy nem ad semmi azonosításra alkalmas dolgot, elhazudja önmagát, az milyen szándékkal jön? Nem ad ujjlenyomatot, nem ad semmilyen személyes okmányt, semmit?!
Mik a szándékai egy ilyennek?
Milyen szánalmas az a hatóság, aki csak azt tudja azonosítani és elkapni, aki adott magáról önként és dalolva bármilyen információt?
-
Jóózsf István #6927 Jahh, igen. Konkrétan az! Más fórumokon is felvetettem és megerősítették! -
Jóózsf István #6926 Az én világom - környezetem nem a lehetetlen küldetés...
Mert ha igen, akkor már biztos az arcom is ellopták. De akkor ez kié? :-)
Persze, hogy nem kell levágni az ujjam: A lidiből csipesszel lopom el a kiflit! -
#6925 Nem az a baj, hogy nem tudsz bűnözni, hanem, hogy könnyen válhatsz gyanusítottá.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Elég, ha egy bűntett helyszínén ott marad az ujjlenyomatod, de te mondjuk már órákkal a bűntény előtt leléptél. A rendszer viszont azonnal ki fogja dobni a neved.
Emellett akinek még régi személyije van és nincs a rendszerben, az rejtve marad. A külföldiről nem is beszélve, akinek talán egyáltalán nincs a rendszerben az ujjlenyomata.
Emellett akár le is lophatják valamiről az ujjlenyomatodat, majd felhasználják egy bűntényhez.
Alapvetően persze nem lehet olyan tudattal élni, hogy minden megtörténik veled.
De azért nem szabad elfelejteni, hogy bárki, bármikor áldozat.
Ott a jó(rossz) példa, mikor háromszor is megrongálták a kocsinkat, mert majdnem olyan monogram volt a rendszámon, mint a másik killéganő kocsiján. Mint később kiderült, ő volt a célpont, mégis nekünk okozott fejfájást és anyagi kárt. A rendőrség meg cseszett bármi értelmeset tenni. Mindig csak azt kérdezgették, hogy nincs kamera a parkolóban? Persze nem volt. De, hogy járőrözzenek éjjel, az már luxus.
Emellett később olvastam egy cikket, hogy nem egy esetben tudott rendőrség telefonos helyzetmeghatározás alapján személyeket azonosítani. Ugyanis a google telefonok szeretik feljegyezni, hogy merre jársz és, ha a rendőrség megfelelő papírral kikéri, akkor ki is adják, hogy adott helyen ki tartózkodott adott időben. De persze nálunk ilyen se volt. Pedig éjjel egy munkahelyi parkolóban nem sokan mászkálnak, hamar ki lehetett volna deríteni, hogy melyik nem dolgozó volt rosszkor rossz helyen.
Egy alkalommal behajlította a rendszámot, mert már nem tudta lelopni, olyan tartót tettem fel. A rendőr meg egyszerűen csak visszahajtotta. Kérdem, hogy mi van az ujjlenyomattal. Rávilágított zseblámpával és azt mondta, hogy nincs.
Ennyit a CSI és hasonló sorozatok valóságtartalmáról.
Kis ésszel meg lehet úszni a dolgokat akkor is, ha az ujjlenyomatod benn van a rendszerben. A kesztyű már elég régóta létezik. Ujjat sem kell levágni.
Amúgy marad a bizakodás, hogy nem történik semmi rossz. És mindent megteszünk, amit emberileg lehetséges, hogy elkerüljük a rossz dolgokat. -
Jóózsf István #6924 Ha nagyon bűnözni akarnék, megoldanám, hogy a mindösszesen egy-egy mutatóujjamról készült beolvasás ne kerüljön képbe!
Ha levágom mindkettőt, akkor is marad 18! :-D Bocsánat TIZENNYOLC ÉS FÉL!!!! :-DDDD -
#6923 Köszi!
A héten megyünk személyit intézni. -
#6922 szúnyogírtásra gondolnék elsőre -
nibron #6921 füstgép. valaki berághatott az ott lakókra. gondolom, jó büdös lehetett az a füst. esetleg szemcsék voltak benne amik aztán leülepedtek a környező dolgokra. ha rákerül a karosszériára nehéz lemosni, estleg megmarja a fényezést. jobb mintha megkarcolnád.
láttam már ilyet, csak az permetezővel fújta le a kocsikat. volt is "mulatság" rendesen. utána elég érdekes képet mutatott az autópark. sok milliós volt a kár. nem fogták meg a tettest, de a gyanú az egyik társasházban járólapozást végző vállalkozóra terelődött, mivel silány munka miatt elzavarták. csak éppen nem lehetett bizonyítani. utána az a terület is kapott térfigyelőt.
azért rendőr meglátta volna, elég drága mulatság lett volna. nálam amikor megadta magát a dugattyúgyűrű és fehér köd keletkezett a kocsi mögött, hazafelé feljelentett a rendőr. nem tudtam kimagyarázni a büntetést, elég sokat fizettem érte.
más: megcsináltattam a személyit. jelenleg kötelező az ujjnyomat rögzítése. mivel az adatvédelem meghatározza a mindennapjaimat, beszéltem egyik kollégámmal aki jogász (ügyvéd) és adatvédelemre frekventált. azt mondta, hogy ami jelenleg folyik vihar a biliben, alapvetően nem okoz semmiféle problémát. alapvetően technikai kérdés lenne, de minden kormányablakban közvetlenül elektronikusan rögzítik az ujjnyomot. ezért abban a pillanatban, hogy beolvasott a szkenner már benn van a rendszerben, nincs átmeneti állapot ahol ellophatnák ill. elveszhetne. igazából szerinte ami aggályos az, hogy míg mindenütt csak egy hash-t képeznek a szkennelés során, itt teljes leolvasás történik, és a tárolás is így történik. ezért "kétirányú" azonosításra alkalmas, amit egyébként csak nyomozó szervek végezhetnek és ők is csak engedéllyel. magyarán törvényellenes úgy teljes ujjlenyomatot kérni tőled, hogy nincs veled szemben valamilyen büntető vádi eljárás. és akkor is csak nyomozati engedéllyel. tehát egy nyomozó sem kérhet meg arra, hogy csak úgy vegyék le az ujjnyomataidat. illetve megkérhet (és a gyakorlatban alkalmazzák is), de te ezt simán megtagadhatod. azért azt nem árt tudni ha ilyenkor megtagadod és kiderül, hogy mégis sáros vagy, akkor viszont maga a megtagadás ténye súlyosbító körülmény lesz, mivel ezzel akadályoztad a felderítést. és az kb. 25% többletet jelent letöltendőként. ezzel szemben a hash-ek alkalmazásakor kizárólag egyirányú azonosítás lehetséges, tehát csak azt lehet megmondani, hogy amikor újra beszkennelik az ujjnyomodat, akkor az ebből keletkező hash megegyezik-e a tárolt értékkel. így ezzel visszaélni sem lehet. ezt a módszert alkalmazzák pl. a windows bejelentkezésnél is. a windows hello ujjnyomra és képmásra is csak hash-t képez. az iphone arcfelismerője is csak hash-t tárol. ezt jóval szabadabban lehet használni, de azért itt is van némi buktató. -
Jóózsf István #6920 Off.
És... Tőletek is megkérdezem: Mi a tököm ez? -
kisiku #6919 Itt az egész SW univerzumot rakják bele, azaz nem csak a filmből ismerteket. Egyébként asszem szavazás alapján meg, hogy milyen űrhajók kerüljenek be.Őszintén megmondom, ezt az új Díznis SW világot nem néztem még meg, max addig jutottam, hogy megnézzem, hogy néz ki öregen a Leia és a Lúk.
Tehát én is pl onnan ismerek sok űrhajót, hogy egyrészt elég sok PC-s SW-os játékot végigtoltam, másrészt egyik nagy kedvencem a SW:Empire at War és ennek kiegészítője, valamit az egyik legjobban sikerült mod, a Forces of Corruption hozzá. Eme játék leginkább az Imperium Galactica-ra hasonlít.
Én még DOS-on kezdtem a Tie Fighter-t, meg az X-Winget, mindet többször végigtoltam, még dzsojsztikkal :).
A hétvégén több teendőm mellett jutott időm feljavítani a repumat a Galactic Empire-vel, azaz a klasszikus Birodalommal. Most ott vagyok, hogy éppen épül az első űrállomásom hozzájuk, hamarosan kész és akkor teljes lehet a Tie kollekcióm, továbbá meg tudom venni az Interdictor-t és az Imperial Star Destroyer II-t, ami a még erősebb változata a simának.
Az említett Venator Star Destroyer is megvan, egyetlen hátránya, hogy az alján nincs turret, illetve nagyon minimális, ezért csak bizonyos szögben lehet vele támadni. Viszont van a tetején 8 db L-es, amire a WT-38-as Heavy Turbolaser-t rakva, 19/21 km-re el lehet lőni.
Majd megint rakok be további képeket.
-
Jóózsf István #6918 Hááááát. Most biztos sokan útrakelnek kiegyenesített kaszákkal és cséphadarókkal, de nekem ez CSAK EGY CSILLAGROMBOLÓ! Esetleg zászlós hajó! :-DDDDD -
#6917 A StarWars birodalma hatalmas. Én sem követem az egészet, mert az animációs rész igazán nem érdekel. Így lényegében a 9 fő film van meg és a pár mellékfilm, meg az élőszereplős sorozatok, mint az Andor, Mandalorian, BobaFett.
Úgyhogy mikor megjelent a Lego kiadásában a Venator - inkább belinkeltem. Akkor ez nagyon tetszett és majdnem megvettem, de igazán nem tudom hova tenni a hajót. Nem csak helyileg, hanem nem ismerős. Arra tippelek, hogy a Klónok háborúja animációs sorozatban lehetett. Vagy csak éppen volt egy vágás valamelyik filmben. -
#6916 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Most jutott eszembe, hogy az egyik volt kolléganőm férje fuvarozó cégnél dolgozott itt németben. Nem kellett messze mennie, helyi cégeknek szállított teherautóval. Nem szerette, mert melója volt bőven, megvolt, hogy mit, hova és még aznap, csakhogy a kirakodás sokszor problémába ütközött, mert azt nem ő csinálta. És, ha a raktáros úgy döntött, hogy neki akkor most 1 órás kajaszünete van, akkor az ismerős várhatott. Inkább összepakoltak és hazamentek magyarba. A kolléganő úgyis elérte a nyugdíjt, a férje meg buszsofőr állást talált.
Amúgy a férj asztalosként dolgozott korábban, de ott sem volt az igazi. Főleg, hogy már nem volt fiatal és bútorokat cipelni már nem ment úgy, de azért küldték. Aztán jöttek a léhűtő újonc németek, akik még a biztit is kiverték nála.
-
#6915 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Akkor egyetérthetünk abban, hogy egyikünk sem tartozik azon kevés szerencsések közé, akiknek jó melóhelyük van. Se Magyarországon, se Németországban.
Nekem annyival jobb, hogy kevésbé kell gondolkodnom, hogy meg tudok e venni egy 4080-at vagy épp egy 4090-et vagy sem. Épp ma rendeltem 3D szkennert 400-ért. A kocsim úgy 3 éves. Van félretett pénzecském is, amiből esetleg az apróbb dolgokat még tudom finanszírozni. Viszont ahhoz már kevés, hogy lakást vagy házat vegyek, úgy is, hogy ketten vagyunk és igazán fölösleges dologra igyekszünk nem költeni. És általában ez sikerül is. Az albi sem olcsó, bár ezzel most szerencsék van, csak már egy jó ideje kevés a hely a hobbijaimhoz. Júniusban jön a Gyűrűk Urából a nagy Szem torony. 83 cm magas. Mindössze 450€. Nem is kérdéses, hogy kell. Aztán majd megálmodom, hogy hova teszem...
Szóval bár a melóhely sz@r és így is fizet, mégis kijövünk a pénzből.
Amúgy az éjjel már vadásznom kellett a melót. Beszélgetni már nem volt kedvem, meg igazán miről sem volt, úgyhogy kényelmesen dolgozgattam.
-
Jóózsf István #6914 Viku!
Az a sok hajó... Hát nem is tudom. Persze nem vagyok nagy csiborúk háborúkja fanatikus, de hÚszat nem tudnék felsorolni úgy sem, hogy a nevét a negyedének nem tudom, hanem csak elmondanám hogy néz ki...
Szóval... Nem sok az a "több száz"? -
Jóózsf István #6913 Az a 260 az LÓF@SZ!
Én a magyar mediánt kapom, amit ha elmondok valakinek, akkor vagy kinevet, vagy azt látom az arcán, hogy inkább nem mond semmit.
Most azt gyakorlom, amit Jocó csinál. Minél inkább nem csinálni semmit.
Azt úgy oldom meg, hogy elvállalok beszállításokat, amiket kisteherautóval el lehet végezni és azzal el tudok cseszni 2.5 - 3 órát. Merthogy ilyenkor csinálom meg a bevásárlásaimat. Mindig útba esik egy spár, aldi lidi, piac... :-)
És még így is hülyének érzem magam, mert nem dohányzom és a fél óra ebédidőt is épphogy ki tudom tölteni, mert unatkozni végképp nem szeretek. A többiek óránként rágyújtanak. Ha nincs számla amit szedni kell, azonnal seggre esnek... (Komissióznak. Főképp!) Egyszer pofájába vágtam egy ilyen raktárosnak, hogy naponta maximum öt és fél hat órát dolgozik. Leüvöltötte a fejem. Aztán szépen az ujjaimon kiszámoltam neki mindezt.. Nem nagyon tudott mit mondani.
Nem mártírt akartam csinálni magamból... De 12 éve vagyok ennél a cégnél hetente - havonta kihúzom őket a szarból, mert annyira ostoba a vezetés és az emberek úgy a fejükre szarnak, hogy csoda, hogy még egyáltalán létezünk. De nekem ez alatt az idő alatt még azt sem mondták soha, hogy KÖSZÖNJÜK!
Ezzel szemben levontak 90'000-et mert koronás mertem lenni. Amit egy kollága hozott be a céghez, mert ő...:
1; nem akart kib@szni a munkatársaival, hogy nem jön be dolgozni.
2; Ő legalább bejött... (Ezt az egyik főnök mondta!)
Csupa zsenivel dolfgozom. Amikor lehülyézem őket, akkor meg el akarják vágni a torkom!
SZÓVAL: MÉGIS CSAK MÁRTÍR VAGYOK! :-))))))
Egyszer egyik kollégámmal kiszámoltuk, (1-2 éve!!!) hogy egy rendes becsületes egyedül álló embernek, ha nyugodt békés életet akar élni, akkor 700'000-et kellene keresnie. Az a kollégám, miután meghalt a felesége a fizetéséből nem jön ki.
Semmi leges: Lakás, kocsi, és némi élet. Semmi fényűzés. Mindig főz magának.
Azt amit ő meg én csinálunk napról napra, azt nem nevezném életnek. És van aki rosszabb helyzetben van, mert albérlet, gyerek és esetleg valami roncs, amit életben tart. Egyszerűen nem is értem hogy csinálja.
-
saba30 #6912 itt egy másik oldal, ezen keresztül is letölthető google drive-ról
Star Wars Interworlds -
kisiku #6911 Igen, sőt!
Majd mutatom a belsejét is! Olyan,mint a filmben.
Három verzió van belőle. Van ami egy M-s teherhajó és két harci verzió, kisebb raktérrel, több fegyverrel.
Ahogy nézem, az összes SW világból való űrhajót belerakták vagy fogják rakni. Vader szuper csillagrombolója még nincs benne, szerintem az fizikailag nem tudnák, mert pl a droid vezérlő anyahajó sem fér el az XL-es shipyardon ütközés (clipping) nélkül.
Teljesség igénye nélkül a kis űrhajók közül az alábbiaknak van teljesen kidolgozott cockpitja és belseje:
-Az összes X/A/B Wing, az E-Wing, Arc-170, V-Wing, az összes TIE (Bomber,Interceptor,Defender,Fighter,Phantom,Advanced), Z-95, R-41
Szerintem az az egyszerűbb, ha belinkelem ezt a Google Drive linket, ahol minden infó megvan és azt mondom, hogy pár L-es és XL-es hajó kivételével az összesnek egyedi cockpit-ja és belseje van.
Pl van egy M-es korvett, amit olyan szinten dolgoztak ki, hogy eltévedtem rajta :)
Most az Imperial Star Destroyer II-re és az Interdictor Cruiser-re hajtok, de ahhoz meg kell erősíteni a kapcsolatomat a Birodalommal, ami persze le fogja rontani a másik oldalon a +30-as reput a New Republiccal.
A spéci űrhajók működnek is. Tehát a Tractor Beam működik S és M hajók ellen, de van belőle olyan, ami L és XL-re is jó. Ezt Arrestor Cruiser-nek hívják, van is egy ilyenem, még nem tapasztaltam eme funcjióját, mivel eddig minden ellenséget szétlőttem... :D
Az Interdictor a SW világban a hiperűrugrást gátolta, itt a Travel módot nem engedi, ha a flottában van egy olyan, mármint az ellenfél nem menekülhet el olyan gyorsan. Mivel ennek még nincs meg a tervrajza, és venni sem tudom, nem tudok nyilatkozni a hatásosságról.
Mindero: igen, fejlesztik. Most a Nexusmodon a V0.70-es verzió van fent, de Discordon letölthető a 0.73. Készülnek hajók is, meg rengeteg javítás. Teljesen jól játszható, minden hajó repülhető, csomó teljesen készen van.
Nagyon sokféle fegyver, pajzs,hajtómű, legalább 100 féle S-es, 50 féle M és L és kb 15-20 féle XL-es űrhajó van, ami repülhető.
Kész van Boba Fett hajója is, vehető/gyártható, van hozzá Seismic Charge, olyan mint a filmben. A hajók/fegyverek hangjai olyanok, mint a filmben, stb, tehát aki szereti, az vágjon bele. Én szeretem. :)
Megint melóban vagyok, de otthonról küldök még képet. -
#6909 Nagyon jók ezek a képek.
A Falcon is így ki van dolgozva? -
mindero #6909 Hát a 260 itthon már semmi. Lakbérre nem futja.
Van valami hír, hogy mikor jön a 7.0? Most kijött a 6. béta ha minden igaz.
Ezt a modot fejlesztik amúgy? Mi most a prioritás? Elvileg már az NPC-ket le tudják cserélni ha minden igaz, nem? Nincs discordom, szóval nem tudom hogy mennyire aktívak. Meg a fejlesztőnek van valami partheonja. -
kisiku #6908 Írtam privátban RJoco! -
kisiku #6907 Majd megválaszolok mindent, addig itt vannak screenshotok:
Csinálok mindjárt még egy pár jobbat, de elég szépen vannak kidolgozva.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2024.05.22. 19:27:08 -
#6906 De a képek feltöltéséhez nem is kell a játék.
1. Ilyet nem tapasztaltam anno. Bár ugye, ha nem te vezetsz, hanem parancsokat osztogatsz, akkor előfordulhat.
2. Ez nem új. Mindig is így volt, mióta X-ekkel játszom. Sőt, egy gyorsabb hajóval simán át lehetett menni a texturán, aztán bennragadni az állomásban. A legdurvább a még el sem kezdett Xenon dokkolóba benn ragadni, aminek amúgy 20% Hull-ja van a semmire. De ez ilyen, el kell fogadni. És nem szabad ütközni.
3. Én nem emlékszem, hogy akár itt, akár X3-ban bocsánatot lehetett kérni. Ellenben itt van egy trükk. Bizonyos dolgok csak időlegesek. Ha ilyen történne, akkor ments egyet, lépj ki, majd lépj vissza. Elvileg már nem lesz morci. Bár lehet, hogy célszerű elhagyni a területet is, annyira nem teszteltem le. De simán megcsináltam, hogy egy Asgard-dal lelőttem egy hajót gyártó modult vagy épp egy vásoházát, aztán elhúztam a rendszerből. Mikor visszamentem, már nem volt piros. De arra már nem emlékszem, hogy közben kiléptem e vagy sem. Szerintem igen.
Amúgy meg nem véletlen vannak kikapcsolva a lövegeim, nehogy eltaláljak valaki barátságosat.
Ez a ki-be lépés viszont lehet, hogy mást is semlegesít, mint például a meghekkelt állomást. Vagyis addig áll a gyártás az állomáson, amíg ki nem lépek a játékból Utána megint hekkelni kell.
A dolgos megjegyzésem csak arra vonatkozott, hogy sokat kell várni a képekre.
De, ha már így felhoztad, nem is értem, hogy mit és miért csinálod. Én nagyon hamar megmondtam a főnöknek, hogy vagy a kiegészítést növeli vagy a kategóriát, mert ez így nem megy. Az volt a válasza, hogy München nem engedi (ott van/volt az iroda). Én meg azt mondtam, jó, akkor nem csinálom meg, aztán majd München elgondolkodhat, hogy, ha nem megy időben a kiszállítás, akkor tennie kellene valamit. Azt ennyi. Rálőcsölték másra.
Most nagyon lájtos, főleg, hogy megcsappantak a megrendelések a gazdasági helyzet miatt. Kb. azt csinálok, amit akarok. Persze a játék kilőve. De az éjjel is szerintem jó 2 óra lehetett a hasznos munkám, a maradék 6 órában volt 40 perc szünet és jó sok beszélgetés itt, meg ott.
Ha valaki esetleg megpróbálna beszólni (az elején még volt), simán visszaszólok (ahogy az elején). Régen lehet, hogy fontos volt a munkahelyhez a lojalitás, de akkoriban esetleg értékelve is volt. Mióta kikerültem a suliból, én csak egy dolgot tapasztalok. Mindenhol csak egy szám voltam/vagyok, amiből azt látják, hogy ez egy kényszerű kiadás.
Amúgy, ha nem tutok, akkor mennyi az a szánalmas fizu ezért a munkáért?
Nemrég láttam egy hírdetést, hogy laptopszervíz keres eladó+szervíztechnikust 3-400 ezer bruttóért, ami úgy 260 ezer nettó körül járhat, de fogalmam nincs, hogy Magyarországon ez most mit jelent, mennyire lehet ellenni belőle. Persze, ha azt nézem, hogy én miket veszek itt kint és azt átváltogatnám, akkor igencsak vérszegény ez a 260e. -
kisiku #6905 Erre még annyit tudok mondani, hogy klasszikus kihasznált magyar mindenes munkavállaló vagyok:
Egyszerre vagyok domain rendszergazda, HR-es és FM (facility manager) iszonyú szánalmas fizetésért. Ez önmagában 3 magas kvalifikációt igénylő munka, amit én autodidakta módon tanultam meg. Mellette azért fordítok,tolmácsolok orvosi angol/latint+műszakit, technikai adminisztrációt folytatok, és besegítek a könyvelésnek is. Grafikus is vagyok, kiadványokat készítek és webshopokat is. Mindezt 17 éve ugyanott.Tavaly az egy nagyobb céget háromfelé bontották, úgyhogy most az adminisztráció 3x annyi lett.
Most eljutottam odáig, hogy talán kapok egy céges kocsit, mert a sajátomat használom folyamatosan, ami már kezd szétesni alattam. Mondani sem kell, hogy nem fizetik semmilyen részét sem. Bezzeg a kereskedelmi vezető,aki 2 éve van itt, az én fizetésem négyszereséért, azonnal kapott kocsit,telefont,mindent. Szóval ideje váltani, csak még egy kicsit meg van kötve a kezem.
Ez a magyar valóság és még meg is vannak lepődve, ha ezek után én még több lóvét szeretnék. Itt sajna a könyörgés nem megy, itt sajnos a felmondással fenyegetés megy, mert annyira azért szarevők, hogy tudják, lehet pótolni engem, de mennyiért? Az a nem mindegy...
Pusztán rendszergazdai szolgáltatásért a dupláját kérik ma, mint amit én a felsoroltak mellett kapok. Ja és azok nem fognak 5 percen belül intézkedni...
Létesítmény üzemeltetés? Phew...idehoztak egy céget, kurva nagy marketinggel "majd mi megoldjuk (wir schaffen das)" címmel a takarítást. Kirúgták a 4 megbízható takarítónkat, helyette kiszervezték. 3 hónapig ment a huzavona, tönkretették a takarításra használt eszközeinket, a padlót, nem volt takarító, nem volt kiürítve a kuka,stb, havi 2,5 milláért...
Na jó, hagyjuk is...mesélhetnék órákon át, de ez a fórum nem erről szól. Bocs hogy offtopic voltam.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2024.05.22. 10:59:30 -
kisiku #6904 Az a baj, hogy a munkahelyi gépemen már nem indul el a játék, mert régi a konfig (persze, nem játékra való), otthon meg vagy hulla fáradt vagyok vagy mindig elfelejtem feltölteni.
No, de a lényeg, hogy a nagyobb távlatokban, amikor kezdesz megerősödni, ugyanaz van,mint az alapjátékban. Pl, hozzásegítettem a szövetségesemet, hogy szinte teljesen kiirtsa az ASC (Imperial Ascendancy) nevű frakciót. Ehhez először lezúzta a Shipyard-ját, majd szisztematikusan foglalta el a szektorait. Nekem ez csak annyiban fájó, hogy így nem fogom tudni az összes hajó tervrajzát megszerezni, habár már most is kb 30 féle korvettet, 100 féle vadászt és bombázót, továbbá 50 féle L és XL hajót tudok gyártani. Megépült a második hajógyáram is és kezdem a harmadik kijelölését.
Tegnap is volt egy érdekes anomália. Az IMP (Galactic Empire) a saját szövetségesének a Wharf-ját rombolta le, feltehetően egy eltévedt lövedék miatt.
Továbbra is idegesítő három dolog a számomra, amik az alapjátékban (a sima X4) is így vannak:
1. Csata közben totál elveszted az anyahajód irányítását, amíg a kishajók ki-be dokkolnak. Semmire nem reagál a hajód, amíg be nem fejezik a dokkolást. Ez csata közben iszonyat idegesítő. Ilyenkor marad az, hogy pause, Remove all orders és akkor legalább meg tudsz állni.
2. Ütközöl valamivel, pl. egy ronccsal és úgy megpörög az űrhajód, hogy alig bírod megállítani. Ez egy 2 kilométeres Providence-nél (ez volt Grievous tábornok hajója a Revenge of the Sith-ben), igencsak sokáig tart.
3. Eltévedt lövedék: a korábbi X részekben lehetett "bocsánatot kérni", itt már régóta nincs ilyen lehetőség. Számos csatában voltam a saját flottámmal úgy, hogy velem szövetségest segítettem ki, majd az is ellenem fordult pár eltévedt lövedék miatt. Ezen javíthatnának azért. Ez itt is így van, az SW modban.
Amúgy nagyon élvezetes, a nagy üzlet akkor indult be, amikor meg tudtam venni az első nagyobb teherhajókat és beindult az első hajógyáram is. De itt is mindent a háború mozgat (lásd valóság), tehát hirtelen túltermelés jelentkezett nálam is, ahogy az ellenfél ki lett ütve.
Már csak két nagy ellenfél maradt, de ilyen sereggel, amim most van, már az sem ellenfél. A Mandalorian Death Watch és a Galactic Empire. Ez utóbbival azért megpróbálok jobb viszonyt kialakítani, hogy legalább még egy pár hajó terveit meg tudjam szerezni.
-
#6903 Jó sokat dolgozol. -
#6902 Nagyon várom a képeket! -
kisiku #6901 Megint én, illetve még mindig én vagyok. Szerintem aki szereti a SW univerzumot és újra izgalmakat akar átélni, az rakja fel az Interworlds modot.
Én nem tudom abbahagyni. Ez az amire régóta vágytam, mert a Lyukas Arc nem csinálta meg. Még DOS-os időkben nyomtam (Gravis Ultrasound-dal) az X-Wing és Tie Fighter játékokat, de hogy vezethetek, mászkálhatok egy ISD-n vagy egy nagyobb hajón, az mindig egy régi vágyam volt.
Mivel sokat elmondtam, mást nem nagyon tudok, de annyit hozzátennék, hogy nem olyan könnyű, mint az alap X játék, tehát az űrhajók jól vannak egyensúlyozva és mivel sokkal többféle van, mint az alapjátékban, így a kombinációs lehetőség is nagyobb.
Már több, mint 1 hónapja tolom, napi szinten, amennyire időm és erőm engedi, ott tartok, hogy épül a második hajógyáram, nagyon sok tervrajz megvan, flottákat építek lassan, mert rengeteg a kombinációs lehetőség.
Korábban volt kérdés, hogy friss verziót honnan lehet leszedni. Nekem sikerült a Discord-on megtalálni, mert a Nexusmod-ra csak a 0.70-es került eddig fel, és én a 0.73-at tolom, ami egy javított változat. Természetesen folyamatos a fejlesztés.
Két fontos mondat a fejlesztőktől a játékkal kapcsolatban:
"Forget about vanilla-game combat balance, you will need to learn/adopt to SWI balance with open mind."
"You are not Luke or Anakin, you will die in fragile fighter along other fighters to massed fire and larger ships. "
Ez utóbbi tényleg így van. vadásszal leginkább akkor repülök, ha jönnek a sajátjaim is, kb 20-50-en. Viszont kiváló Gunship-et és Korvettek vannak (nagyon sokféle)
Majd rakok be képeket, mert csináltam jó párat, csak most dolgoznom kell. Folyt. köv. -
kisiku #6900 Szép napot!
Az utóbbi napokban nem nagyon voltam itt aktív, mivel végig az SW moddal tolom, mert nekem nagyon bejött. Most hogy a hajógyáram is megvan és nem győzök válogatni a rengeteg űrhajó között, elképesztően tobzódok. Nagyon el van találva. Itt még nem találtam olyat, mint a sima játékban, hogy joker hajó, azaz Asgard-dal simára gyalulom a játszóteret. Itt vannak nagyon erős csatahajók, de nem sebezhetetlenek. Már csak a hardveremnek kéne bírnia a csatákat és akkor gondom sem lenne.
Borzasztó drágák az L-es és főleg az XL-es űrhajók tervei, de utána az a feeling, hogy "akkor én építek egy ilyet.Hm nem, is , kettőt!Hármat!" ez nagyon király. Rengeteg fegyver közül lehet választani. Van rövid hatótávú ,de gyors és erős löveg, van 22 km-es löveg, van 17 km-es Ionágyú...és működik is mind! Az ionágyú nem csak a pajzsot szedi le, de lassítja, tönkreteszi a hajó irányítását, a hajtóművet, stb.
Van olyan L-es romboló, ami kifejezetten nagy hajók elleni tractor beammel van, azaz be tudja fogni és lelassítja őket.
Az egésznek olyan filmes érzése van. Pár helyen megoldották már, pl a Huttoknél, hogy az állomáson leszállva a hangosbemondó Hutt nyelven beszél majd valaki lefordítja azt, ahogy a filmben is volt. Van egy pár ilyen nagyon kedves dolog, pl a klasszikus bárzene a filmből.
A karakterek még majdnem mindenhol emberek és Splitek (igen ezek még az alapjátékból vannak), de gondolom majd lesznek cserélve. Kicsit még a birodalmi karakterek hiányoznak a hajókról a jellegzetes uniformisukban.
Sok hajó belseje le van szépen modellezve. Végigjárható belülről a Millenium Flakon, az ISD, a Victory, csomó fregatt, cirkáló és egyebek. A vadászok és az M-es hajók nagyjábból kész vannak kívül/belül.
Majd nyomok pár képet, de csak otthonról.
Rájöttem a reputáció dologra: tehát, vannak ellentét párok a játékban. Pl ha jóban vagy a "Rebel forces"-szal a klasszikus Lázadók, de itt már nagyon kicsik, akkor semmilyen Birodalmi frakcióval nem leszel jóban. Vagy vice versa. Vagy ICG (Independent Commerce Guild) - CSA (Corporate Sector Authority) és így tovább. Tehát itt nem megy a mindenkivel jóban leszek módszer. Persze vannak a "full" ellenfelek is, azaz, akivel már nem tudod javítani a pozíciódat. -
#6899 Úgy emlékszem, hogy az fizetős. -
Jóózsf István #6898 :-D
A Splitek fizetősek? Mert azt mindenképp! Jó vadászni a csörgőkígyóikra!
Ide is leírom, hogy FÓÁT 4: Új tartalom!!!! -
#6897 Mindet. -
#6896 sziasztok nekem alap játék van meg melyik dlc érdemes megvenni még ami must have köszönöm a választ -
#6895 Engem mondjuk olyan is érdekelne, hogy 4-es vagy 5-ös manager.
Azt a hajón nem fogja kitanulni, de, mint utas...
Tényleg, taxis feladatnál miért nem lehet már utast "lopni"? :D -
Jóózsf István #6894 Engem érdekelnének, de minden hajóm úgy van beállítva a boltban, hogy full legénységgel jön ki a gyárból. Így egyetlen hajótöröttet sem tudok felvenni! :-)
Lehetnek köztük képzettek, hisz (Lehet, hogy nem mondtam, de zöldek, amiből arra tudok következtetni, hogy) az enyémek! Ha elég ideig rója egy hajó a világegyetemet, akkor a legénység felfejlesztheti magát...
Ez is csak találgatás, de lehet, hogy visszavettek ebből a sérülésből. Most a pár napban amíg játszottam vele, sokszor húztam a nyakam, amikor nagy robbanás közelében voltam, hogy ez fájni fog, de annyira nem fájt. Persze ez baromira nem egzakt. Lehet, hogy csak elfelejtettem... -
#6893 De most komolyan, kit érdekelnek a hajótöröttek?
Az önfenntartó komplexem lakónegyedei annyi szolgát termelnek, amennyit csak akarok.
Ha esetleg a kiugrálók között lenne 4 meg 5 csillagos tulajdonsággal rendelkező egyén, akkor érdemes lenne vadászni az ilyenekre.
Amúgy nem az a gondom, hogy nem robban fel a kapszula, hanem, hogy én robbanok fel, ha túl közel vagyok. Jobban szerettem enélkül a játékot.