7249
Egosoft X4
  • goyo2
    A data vaultos küldit én még nem kaptam meg. Ha elkezdem előre nyitogatni akkor szerinted menni fog a küldi?
    Mondjuk nem tudom mi a jutalom, de nem kell elmondani, meglepi lesz.
  • kisiku
    Én arra lennék már csak nagyon kíváncsi, hogy a Khaak-kal mi a helyzet? Az X2-X3 után megszűntek, most ide berakták, nevetségesen rossz AI-val. Lehetett volna folytatni a sztorit, hogy kik/mik ők, honnan jöttek, mi a céljuk, stb. De hát sajnos üres a játék. Azt sem tudjuk, hogy időben már hol járunk ezzel a résszel. Most jutottam el odáig, hogy kezdem unni, ezért kínomban a Data Vaultokat keresem és nyitom fel.Elértem a 955 óra játékidőt vele, mindenem megvan már, jöhet a bővítés.
    Mi a hír a 2.50-ről? Lesz egyáltalán?
  • Caliph
    glichelőket sose lehet megfejteni,teljesen máshogy jár az agyuk mint egy átlag embernek,ezért is tudnak megfejteni ilyen bugokat bármelyik játékban,amire még a fejlesztő sem gondolt álmában sem :D és általában ezek több összetevős dolgok,amiket helyes sorrendben kell egymás után elvégezni,nem csak egy szimpla feladat :D
    leszeded a pajzsát még rendben van
    kiszállsz? ép ésszel nem szállnál ki egy K mellett de hát ez játék,save/load ha bármi baj van.
    űrruhában piszkálod emp bombával...alvó oroszlánt piszkálnád
    aztán jófejségből még meg is javítod az általad okozott kárt az ellenfélben,bumm,haverok vagytok,leégett a proci,tiéd a K :D
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2019.05.10. 10:14:48
  • kisiku
    Szerintem a Xenont úgy kell nézni, mintha egy óriási kenyérpirítóval vagy mosógéppel küzdenénk. A mai világban egyre gyorsabban haladunk e felé az automatizáltság és online világ felé, minden bekötve mindenhová. Persze nem fogjuk megérni, hogy ilyen gépeket útnak indítsunk a világűrbe, mert addigra kiirtjuk egymást.

De vissza a játékra. Azt meg lehetne oldani, hogy elfogunk egy ilyet (elfoglalni nem kell, mert ez egy gép) mondjuk egy vírussal vagy Távoli Asztali Kapcsolattal ráállunk . Majd szétszerelve, reverse engineering-gel összeszerelhetővé lehetne tenni hajógyárban, akár bridge/pilótafülke módosítással.
    De mivel története sincs már a játéknak, hiányzik belőle ez a mélység.
  • goyo2
    Erről eszembe jutott amikor a Battlestar Galactica-ba a csajszi beült a raiderbe. Tök trugyi volt bent minden, mert valami félig élő, félig gép cucc volt a repcsi. Ha egy ilyen K-t majd egyszer moddal tudunk szerezni, remélem valami baromi szűk kis lukban kell lenni, és iciri piciri lukon kell majd kinézni, vagy akár egy külső kamera képén. Az még talán elfogadható lenne. Mert ugye a gépeknek nem kell pilótafülke. Ugye X3-ban ezeknek is volt pilótafülkéjük.

pihent vagyok mi? kicsit túlaludtam magam. :-)
    Utoljára szerkesztette: goyo2, 2019.05.10. 09:16:02
  • kisiku
    Na, ha már megvan a gyűrűs aszteroida, építs egy dokkot és szállj le (vedd meg/szkenneld be a tervét).Ezután folytatja a történetet és elmondja, mit kell majd csinálnod.
  • goyo2
    Ha működik is.... hm..
    Nekem valahogy nem jutott eszembe, hogy egy K mellett Spacesuit-ban bóklásszak. Kíváncsi vagyok azt az embert mi vitte erre?
  • Jóózsf István #1958
    Építettél bármit is a gyűrűre?
    Fél év távlatából nehéz visszaemlékezni, mi hogy történt, de emlékeim szerint csak magadévá kell tenned a kavicsot, mint egy gyárat. Magyarán kell építened egy dokkot, ahova le tudsz szállni, viszed a menedzsert és csók.
    Utána már csak térkép menü, lombik ikon, ...

Caliph!
    Érdekes hiba. Kéne ilyen a való életbe is. Mondjuk ha megvakarnám a jobb fülemet, akkor nyernék a lottón! Persze nem tartanám meg, mert így is kőgazdag vagyok. De felajánlhatnám az intelnek, vagy az eppülnek, vagy a számszungnak... Esetleg a májkrocoppfnak!
  • Caliph
    bug
  • nibron
    A cheat megteszi ezt helyetted. Sőt állomást is át lehet így venni. Akár a Xenon Shipyard-ot is, ill. bármelyiket.

Eljutottam az állomásig. De még mindig nem látom a k+f-t(kutatás/fejlesztés). Admin center kell hozzá? Mert az még nincs. És a HQ az admin centertől HQ?
  • Jóózsf István #1955
    Azt is láttam. Azt sem értettem! :-)
    Az volt a másik (első) vedejjó. Már azt sem értettem, hogy ettől miért lesz a mienk a Ká. Mindegy. Fogadjuk el!
  • kisiku
    Látom pár helyen nem jól fogalmaztam, kicsit másnapos vagyok, szorri, csak már nem tudom kijavítani a hozzászólásaimat, mert letelt az idő.
  • kisiku
    A legegyszerűbb, bár nem néztem utána, hogy xml-ben átírod a "tulajdoni lapot"...tehát nem kszenon lesz a tulaj, hanem player.
  • mumoka 2012
    értem és köszönöm
  • kisiku
    Mondom a megoldást, saját találmány!

Építesz fegyverplatformokat, majd tőlük, 2-5 km távolságba leraksz Laser Tower-t, többet is. Ezeket hozzárendeled Defend paranccsal a állomáshoz (ugyanis a fegyverplatformok is állomás). A Laswer Tower fel fogja ébreszteni az állomás lövegeit, amint azt megtámadják vagy annak a lőtávolságába érnek ellenséges hajók.

Egyébként meg a savegame-ben vagy egy viselkedés mutató rész, amely meghatározza az egyes fajok egymáshoz történő viszonyát, illetve milyen reakció legyen. Ez xml szerkesztés. A xenon-nál kapásból úgy van, hogy minden AI-hoz tartozó, nem Játékos űrhajó/állomás a legagresszívebben reagáljon a Xenon ellen. Így van az hogy nekünk "meg kell várni, amíg belénk lőjön" s csak azután fog visszalőni. A többinél meg ahogy meglátja/lőtávon belül ér, már lövi.
    Miért rugózok ezen? Életet menthet. Képzeljük el, mennyi időt nyerhetnék azzal, hogy a nagy hatótávolságú lövegek elkezdik lőni, nem kell megvárni, míg teljesen odaér és elkezd támadni.
  • Caliph
    a videó leírásban a link egy másik videóról hogyan lehet egy glichet kihasználva elfoglalni
    még irja is a vidi leírásában :) tudom,reggel volt még :D
    ahogy néztem leveri a pajzsgenerátorokat,majd spacesuit emp gránátot dob a hátára,robbant,majd a keletkezett sérülést javító lézerrel megpiszkálva befoglalja a K-t
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2019.05.09. 09:11:08
  • Jóózsf István #1949
    Ez már a második videjjó, ahol azt látom, hogy valaki "K"-t birtokol. Lemaradtam valamiről? Még mod-ról sem tudok, hogy létezne rá!
  • mumoka 2012
    én ez alapján probáltam meg csinálni de csak teszt re hogy ez hogy működik a valóságba és ott se lönek bele az objektumba ha meg nézed oda jön a kapuhoz a kaloz npc és szitává lövi a defend modul kapu defend ha 4.01 re tekered a videot láthatod mit csinál de hogy ezt hogy épitete meg azt szeretnem meg tudni mert mikor épited a kapu pontos helye se látcik épités közben föleg ilyen pontosan
  • Caliph
    ez lehet Viku által többször is megfogalmazott probléma,hogy állomás csak akkor lő ha belelőnek :D
  • mumoka 2012
    lenne 1 hosszú kérdésem csináltam az 1 ik rendszerbe a kapura kisebb védelmi placot 1 dock 10 paranid disc defend platform 10 bridge lett lepakolva minden van L shild gen mk2 &L pulse turet mk1 meg oldotam hogy piros legyen nekem mindenki de a védelem nem müködik mit kell csinálni hogy ha piros jön a kapun azt kezdje lőni
  • goyo2
    Ezt megfigyeltem én is. Persze később adok többet, de hát nem occó.
    Ha nagyon nem marad le akkor nem megy el lövöldözni?
    Ha hamarabb végeznek, mert többen vannak, akkor inkább újra védik a hajót, mint hogy elkolbászoljanak?
    köszi
  • kisiku
    Inkább 4-et, 5-öt rakj. Kettő is oké, de néha eldurvul a harc, lemarad a kíséret elmennek máshová lövöldözni, szóval van hogy elég gyorsan elfogynak.
  • goyo2
    Én egy ideje rakok minden L-es hajóra 2 S hajót védelemnek. Elbabrálnak velük míg az L-es lelép. (remélem)
  • Jóózsf István #1942
    Jó hír. Nekem, hogy a menü hibákat kijavították. Nem a duplakattintósat, hanem a másikat.
    Mindenkinek, hogy mostmár lehet kevert nemzetű személyzet az állomáson, mert mindegyiknek vesz ételt a gazd.ig.
    A szektorfeketelistát nem tudtam ellenőrizni, mert addigra felbosszantott és kiléptem. Pont azzal, hogy a SCA kilőtt két teherhajómat Csendes 12-ben.
  • kisiku
    Na, építettem még egy Bayamon-t és elértem az Elképzelhetetlen Sebességet vele! A másik ilyen hajóm "csak" 15000-rel tud menni, ezzel 23100-at hoztam ki, tuningolva.
    Az alap sebessége 10 ezer körül van. Exceptional Ship és Engine tuninggal sikerült olyanná tennem, hogy úgy fordul, mint egy romboló, 5x gyorsabb az Odysseusnál és kb 20x akkora. Ez nem cheat, ez egy hajó mod, mint korábban is említettem. A feltuningolt pajzsa több, mint félmilliós, igaz Ilonkáé még így is 2,5 milliós.

A hajó terve megvásárolható gyártáshoz, kb. 380 millió. Az Antianyag löveg terve 420 millió-ba fáj, így azt nem vettem meg (nem mintha nem lenne rá píz) , csak a kasztnit.
    Ez a hajó Argonéknál +30-as viszonynál 110 millió körül van, ebből a két löveg 60, tehát spórolok 50 millát azzal, hogy én gyártom. Ha megvenném a löveg terveit, akkor abból 10 darabot kéne gyártanom (5 db Bayamon vagy 10 db Arawn-ra elég), hogy visszajöjjön az ára. Természetesen ez az űrhajó a két méregdrága löveg nélkül is halálos, kb mint egy Ilonka, csak többet kell vele forogni.
    Igazából ebből elég egy darab is, viszont a készítője úgy csinálta meg, hogy alkalmas teherszállításra és bányászatra is,persze korlátozottan, de ezt biztos nem fogják a kalózok megtámadni vagy ha mégis...
    Jöhetne már a DLC, mert kezdem unni, illetve lassan megváltozik a valós életem, tehát kevesebb időm lesz az év másik felében, remélhetőleg.
  • Jóózsf István #1940
    Jah. És nem kell bajlódni, ha meg akarjuk osztani...

Kaptam 2.50 béta 4-et. Kicsit félve indítom el. Lassan kezd betelni a "csapás puttonyom" (Frászt! Rég betelt!)
  • mumoka 2012
    köszi már nézem is
  • kisiku
    Én a steam-es F12-t használom.
  • goyo2
    Megvan: A gyárban a sell offert kell feltolni maximum árra, és akkor nem fog megjelenni a buy offer között. Logikus mi?
    Korai öröm, visszakerült.
    Utoljára szerkesztette: goyo2, 2019.05.07. 15:45:10
  • mumoka 2012
    a screen capture hol található mert a be állítás menü nincs milyen gombon működik?
  • goyo2
    Nem a szűréssel van bajom. Hanem az hogy magamnak nem akarok eladni. Ha olcsón veszek valamit és el akarom adni, de nem magamnak. Alapból csak 1 vevőt ad be ami zöld és én vagyok. Persze ha játszok azzal, hogy large, medium stb, akkor néha kiesek a listából és el tudom adni. Azt hogy milyen termékeket listázzon azzal nincs gond, beraktam azokat amik jól hoznak a konyhára. Az is mindegy hogy a gyárban milyen vételi ár van. Ha minimumra teszem akkor is bedob engem. El kell a térképet zoomolni olyan helyre ahol az adott gyár nem látszik, és akkor tudom kiválasztani a többi gyárat.

• kisiku
    Sajnos a kereskedelmi menü nagyon szar, ezzel egyetértek. Hiába lehet paraméterezni, borzalmas, néha teljesen átláthatatlan. Ez még hagyján, de legalább működne normálisan!
    De ahogy Pista is mondja, a jobb felső sarokban vannak a beállítási lehetőségek, hogy mire szűrjön.
  • Jóózsf István #1933
    Olyan van, hogy a térképen paraméterezheted, hogy árra és vagy mennyiségre jelenítsen meg találatokat. Most fejből nem tudom, de ott ahol a termékekre szűrsz, fent a fejlécben vannak vízszintesen ikonok. Ott kell mahinálni.
  • goyo2
    Urak, ezt hogy oldjátok meg:
    A kereskedő hajómmal veszek mondjuk Microchipet, az eladás listába beteszi az én gyáram is (zölden) De neki nem akarok eladni. Hacsak nem zoomolom úgy a térképet, hogy ne fedje az állomásom, akkor nem tudok kiválasztani az NPC gyárat, csak a sajátom. És ez a dolog egyre rosszabb lesz ahogy többféle terméket gyártok. Van erre valami kapcsoló? Mert én nem találtam.
  • goyo2
    Amúgy én is már úgy építem a gyárat, hogy először azok épüljenek meg amik először kellenek, és jól bővíthetőek.
    Most épül a 2. ClayTronics gyáram, ez már 7 ClayTronics modult tartalmaz, de úgy vannak elhelyezve, hogy bármeddig tudom bővíteni, átpakolászás nélkül.
  • goyo2
    De ha már kész a modul, és utólag akarod felfegyverezni, akkor BUGos.
  • kisiku
    Teljesen jól működik. Van egy sorrend az építkezésben. Tudom, mert már kb a harmincadik űrállomásomat építem. Tehát, egyszer van egy sorrend a moduloknál (építőelemeknél) aszerint, ahogy a Plan Build-ben építed.
    A fegyverek és pajzsok akkor kerülnek fel a Defence modulokra, ha az alap már megvan. Tehát, előbb megépíti magát a modult és csak aztán rá a fegyvert. Arról nem beszélve, hogy csak akkor szereli fel, ha már leszállítottad a Shield/Turret Components-et, plusz szokott kelleni Smart chip, Adv.Electronic és Missile Components is.

Tehát, ha a Build Storage-ban nincs már anyagigény és mind le lett szállítva, akkor pillanatok alatt megépül. De ha csak 1 egységnyi is hiányzik valamiből, akkor az egész építkezés leáll.

Nekem már csak az kéne, hogy ne várja meg az állomás, amíg belelőnek vagy belém lőnek, hanem ahogy lőtávolságba ért az ellenség, már tüzeljen. Ez egyébként asszem megoldható xml szerkesztéssel, hiszen van az agresszivitásra vonatkozó rész. De nem én akarok beletúrni, ha nem muszáj.
  • Jóózsf István #1928
    Nincs különbség. A rapszodikus a legjobb szó rá! Van amikor sima ügy, és van, hogy térdenállva könyöröghetsz neki...
  • goyo2
    És amit fegyver platformot csináltatok a xenon ellen az más tészta? Ott megy?
  • goyo2
    Értem, akkor ha most felteszem mind akkor lehet ingyé lesz. Mert ha ugy érzékeli majd a path után hogy felraktam, akkor be is teszi. hehe.
    köszi