X4 - Foundations
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Utoljára szerkesztette: 3lm0, 2018.12.09. 15:27:14
Elmo Tuze E/Me lvl 20 Touch of the Sky Mo/N lvl 20
Addig legalább jól kitesztelitek a játékot, jön még egy pár patch is, és nem lesz ami kb kikapcsolja a való életemet. 😄
Bár már gondolkodom, hogy csinálok egy videóvlogot "Így X4-ezik a vak" címmel. 😄
Hát azon szerintem lehetne derülni,
Megtaláltam egy régi winyón régi XBTF X2 és X3 mentéseket is, hát rettenetes időket beleöltem annó ebbe a sorozatba, és nem bántam meg. Én mindig úgy kezdtem, hogy felderítettem egy pegazussal az egéz univerzumot, és csak utána kezdtem el bármi "érdemlegeset" csinálni.
Szóval leszek, de majd csak január végén, addig is aktívan olvaslak benneteket. Jó látni, hogy már mennyire előrehaladott állapotban vagyotk.
Lehet, hogy azért, mert én billentyű + egér kombóval nyomom, de én szinte semmi jelentős különbséget nem vettem észre az X:R, de még az X3-hoz képest sem. Ha valami, akkor talán jobban érezni, hogy a hajónak van súlya, és a tehetetlenségi erő kihat rá, főleg ha kikapcsolod a flight assistot. A hangok is sokat tesznek, pl. amikor travel módban utazik az ember, és kanyarodni akar, hallani, ahogy recseg-ropog az egész hajó a szerkezeti terhelés miatt.
"6. A scan mód ezzel az állaomás beszínezéssel nekem nem jön be, elég arcade jellege van. Jobb lett volna, ha csak simán kiírja a HUD-ra, hogy "Scan"."
Ez alatt most mire gondolsz? Hogy scan módban beszínezi a már lescannelt modulokat? A vizuális segítségnek mi köze az árkádhoz?
"7. Kicsit még mindig túl színes nekem a grafika, nem igazán kelt "komoly" scifi hatást a sok élénk piros és egyéb szín."
Mondjuk engem a színek nem zavarnak (sőt, az, hogy saját festést és logót lehet a hajóra tenni, óriási plusz), a komoly sci-fi hatást számomra pont a hajók és az állomások komolyabb, realisztikusabb kinézete maximálisan biztosítja a Rebirth óta (ellenben néhány X3 hajóval szemben), plusz a való életben sem csak a szürke árnyalataira festik az autókat, vonatokat, repülőgépeket, helikoptereket, de ha nagyon zavar, akkor:
Settings > Graphic Settings > Color Correction
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Ha jól emlékszem a nagy hajóhoz a licencet a faction representativos csávónál kell megvenni,de ez már pár napos emlék lehet nem az a licence volt ott kirakva,sok nullával... 😄
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2018.12.09. 08:52:52
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Elképzelésem sincs, hogy állítsam be; Mennyi lóvéval gazdálkodjon az ojjektum. Pénzt tudok neki adni, de azt nem tudom mikortól kezdi annyira húzni a zsebét, hogy átutaljon belőle! Régi jó X3, ahol konkrétan meg lehetett mondani, hogy 2 gurci felett minden apué!
A HoP-nál felnyaltam magam 20-as szintig. Ahhoz még nem jár nagyhajó vásárlási és/vagy nagyágyú vásárlási jogosítvány. Javítsatok ki ha tévednék, de ez az X3-ban volt divat, de ott sem szívattak ennyire! Nem kellett ekkora repu hozzá! Igaz, hogy a nagy hajók is drágábbak voltak. ha jól rémlik 170 gurigába került cakk-pakk egy-egy monstrum!
Ezek a háborús küldetések önmagukban is agyrémek. Hátmég, hogy folyamatosan attól rettegjen az ember mikor mondja be az unalmast a rendszer. És kb mindegyik ráfizetéses!
Egyik ilyennél nagyon csúnyán átvertem... Adott egy küldetés, miszerint; Szkenneljem a HoP rendszerben a hajókat, hogy találjak valamelyiknél füvet. Ez eddig semmi extra. Bár a huszadik után már nem mókás.
De azt nem mondták, hogy az egyik saját hajómmal nem vásárolhatok és aztán abban rendszerben nem szkennelhetem úgy, hogy előtte eladom a hajót!!! (Saját hajót nem tudunk szkennelni!)
Hogy jót is mondjak: A térkép vagy inkább a kezelőfelület, ha átlendülünk azon a ponton, hogy már nem idegeskedünk a bonyolultságán, egész jópofa ficsőröket is tartalmaz. Például viszonylag gyorsan lehet megszabadulni, vagy épp bevásárolni egy-egy terméket. Mondjuk el szeretnénk adni egy rakomány nividiumot. Rázúmolunk arra a területre, ahol kereskedni szeretnénk, majd beállítjuk, az áruszűrőben és a megjelenő találaton (bestbuy-bestsell) jobb klikk és automatikusan feldobja az ojjektumnak a kereskedelmi felületét, ahol már csak csúszka, OK. Hátránya, hogy csak a legjobb árakat látod.
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2018.12.09. 03:13:24
Jelentős fáziskéséssel, az első benyomások:
1. Nincs a robot csaj, illetve csak félig, ami nekem nagyon hiányzik ha már X3 folytatás, mert kellene a hangulathoz.
2. Pozitívum, hogy végre olvasható minden
3. A repmodell gáz, egy féltéglaként repül a hajó ahogy már a videókból is sejteni lehetett
4. Térkép jelentősen fejlődött, de egyelőre még nem látom át teljesen
5. Rögtön az első percben csinált egy olyan bugot, ami miatt újra kellett indítani (térképről visszaváltva cockpit nézetbe, "beragadt" a térképről 3db felirat kb. a HUD közepébe, amit soha többet nem tudtam levarázsolni a képernyőről)
6. A scan mód ezzel az állaomás beszínezéssel nekem nem jön be, elég arcade jellege van. Jobb lett volna, ha csak simán kiírja a HUD-ra, hogy "Scan".
7. Kicsit még mindig túl színes nekem a grafika, nem igazán kelt "komoly" scifi hatást a sok élénk piros és egyéb szín.
8. Joy-t fél ótáig kellett konfigolni és még mindig nem 100-as.
Összességében nem kelt rossz benyomást, de még messze vagyok...
Most kezdtem a tutorialt,...
Mert jelenleg csak sima sebességgel mennek, travel mode nélkül
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Nem baj. Benyalom magam a HoP-nál!<#awink>#awink>
Továbbá két javaslatom is lenne a fejlesztőknek. Az egyikre biztos lesz mod: Lehessen már egyből az űrbe ugrani, mint az X3-ban. Semmi szükség erre a felállunk, helyet cserélünk baromságra. A másik meg az lenne, hogy az egérgörgő, vagy a sebesség gomb, kapcsolja ki az utazósebességet. Szintén felesleges mozdulat külön kikapcsolni! Nem beszélve arról, ha elvétem, akkor jön a éjibogár effektus!
A küldetések több mint a fele hibás. Sorra ragadnak be. De nem csak az minél több javítás jön ki, annál többször hisztizik be valami. 1-2 óra játék után biztos, hogy újra kell indítani, mert valamilyen funkció nem működik!
Építkezésben sem lelem örömöm!
Ehhhhhhh!
Igen bejelenti a belépéseket, de a célpontokat már nem. (biztos nem futotta rá)
Pegazus emlékeim szerint paranid termék.
Elmo! Nekem is úgy rémlik, hogy amit kinyitunk, azt kiveszi a játék.
Azt tisztázzuk: A sistergést kiolvasni kell ezekben a data vaultokban nem javítani! Nagyon fontos! Csak azért hozom szóba, mert most láttam két jücsüböt is, ahol rálőttek...
Merre lehet kapni Pegazust? Argon Prime-ban nem találtam.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Star Citizen referal code: STAR-MVJ4-C46D can sign up to Star Citizen by using your Referral Code. They will earn 5,000 UEC which can be spent for weapons, ship components or decorations
(A bejárati kaputól 83 km-re 11 óra irányban)
Tauri: jó a nagy vas kapitány csaja, remélem felbérelted 😄
István: Talán nem sokkal van "készebb" állapotban mint anno a Rebirth, de sokkal játszhatóbb volt a kiadás pillanatában is. Ráadásul ha nem csal az emlékezetem, a Rebirth-höz sokkal lassabban jöttek a javítások.
Megaztán, ettől "X" az "X" <#awink>#awink>
A kezdőknek javallanám, hogy ha megvan az első 2-300 ruppó, akkor hajítsa olyan messzire az Elit-et, amilyenre csak tudja és vegyen Egy Pegazust! Összehasonlításképp? a pegazushoz képest az elit egy csacsi!!!
Haladóknak is tudom javallani "Játszósnak!
Csak így tovább.Ezek szerint ők azt a stratégiát választják, hogy kiadják majdnem jól, majd gyorsan befoltozzák.Tetszik. 1-2 hónap és itt a 2.0 is <#vigyor>#vigyor>
Arra rájött már valaki hogy állomás modulját vertikálisan, vagyis függőlegesen lehet-e forgatni? Mert kipróbáltam egy rakás bill. kombót, de eddig csak vízszintesen sikerült, így viszont új állomást építeni csak alulról lesz érdemes. Mivel bármely összekötőmodul, csak oldal és fel irányba hasznosítható.
Az volt a küldim, hogy vigyek valakit munkába egy Carrierre. Mire oda értem a nagy hajó már 322-vel ment amit én nem tudtam tartani. Valahogy oda boostoltam hozzá és az én sebességem is megnőtt, majd letettem a vasat.
A képen a nagy vason az én picke vasam 😊
Utoljára szerkesztette: 3lm0, 2018.12.07. 14:10:21
Még jó hogy végignéztem a régi linkjeimet. Pedig tegnap is kerestem :-)
Utoljára szerkesztette: goyo2, 2018.12.07. 13:09:10
Kisiku: A teleport csak téged visz át hajóra vagy állomásra. Ahogy írták jobb klikk bármin ami a tied (bár nem is próbáltam idegen hajóra teleportálni vele, lehet hogy oda is enged?) és kb 5 másodperc múlva ott vagy. Néha fura helyre tesz, de a transporter mindig elvisz a fedélzetre vagy a dokkszintre.
Úgy tudtam elérni, hogy beállítottam a kamerát hogy a hajót mutassa, és távolról ha mozgattam a célt néha el tudtam találni a hajót...így néhány perc alatt le tudtam ölni 😊
HA valaki ilyen hibába futna ....van esély XD
Viku! A teleportert nem kell legyártani, mert VAN (Nem úgy mint az X3-ban, ahol meg kellett venni) A kérdés az, hogy használhatod-e!!! Jobb klikk bármelyik tárgyon, legyen az hajó, vagy állomás és ott lesz középtájt: Teleporter to...
És ha közelebb megyek akkor ilyen, amit csak űrruhában tudok megtenni. Ha hajóval próbálom nem lesz látható
Utoljára szerkesztette: Tauri, 2018.12.07. 10:41:43