X4 - Foundations
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Elmo Tuze E/Me lvl 20 Touch of the Sky Mo/N lvl 20
A bejárat Silent Witness I-ből nyílik job felfelé. A kapu a rendszer közepe táján található.
Építkezés; A nagy T-dokk rajtam is ki akart fogni. Van egy saját elképzelése, hogy ő hova akar, illetve nem akar kerülni. Például nem akar közvetlenül a hákú karimájához kapcsolódni. Olyankor be kell forgatni irányba és távolítani a karimától, majd amikor zöldre vált a színe, akkor vagy ott lerakod a levegőbe, vagy eldobod és annyi kötőelemet raksz ahhoz a bekötéshez amelyikhez pozicionáltad. Nekem asszem kettő, vagy három "vízszintes" elem kellett "távtartónak"!
Olyan nyűgje is van, hogy ha már egyet raktál, akkor a következő karima bekötési pontra semmiféleképp sem engedi, csak ha egyet kihagysz!
És akkor itt feltenném a költői kérdést: Ki volt az a degenerált, aki úgy intézte, hogy a hajók fizikailag keresztül haladjanak a hákú kavicsán a dokkoláshoz??? Mindegy honnan közelítenek, nekik mindenképp kell tenni egy kitérőt a sziklán keresztül! Hol van a régi szép X3-as útválasztás???? Amikor mentünk tök egyenesen a célunk felé és ha utunkba került valami, akkor kikerültük. Ezt miért kellett elb.ni? Emlékszem amikor a Ribörszre vártunk és videókon büszkén mutogatták az új útválasztó rendszert. Hát erre tényleg büszkék lehetnek!
Próbáltam ebben az autópilótát.: Csőre tettem a hajót a kapu felé. De tényleg. Célkereszt a jelen! Bekapcsolom... és elhúzza. Na mondom te tudsz valamit. De semmi. Csak tett bele egy ívet! VÁJ????
Látom, hogy kiadták a 1.31-et, ha jót akartok, akkor ezt a kiadást kihagyjátok. (Igen. Megint nem bírtam megállni, hogy ne bétázzak!! Szarember vagyok!)
Tudja valaki, hogy hogyan adhatom el az illegal cókmókjaimat? Van rá lehetőség egyáltalán? Más lényekkel tudok kereskedni? Mármint a kereskedelmi platformon kívül.
Én egyelőre nem gyárakkal keresem a lóvét, hanem sima kereskedéssel, küldetéssel, meg ingyen hajókkal. Aztán megpróbálok elfoglalni...ööö kölcsönvenni valamilyet. Mondjuk egy Xenon K-t vagy P-t.
Apropó, találtam egy Xenon Shipyard-ot, Scale Plate Green-ben, de nem akarnak kiszolgálni.
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Ezzel másnak is volt baja,sokat kell legózni,egy kép segítségnek a steamről ha valaki más is szenvedne vele
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2018.12.10. 11:33:39
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Ergo, amit itt eladunk és keresünk rajta az a miénk, nem kell adózni sem az Argon, sem a Teladi, sem egyik fajnak sem.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2018.12.10. 10:18:22
Viku! Az adatszivárgás javításánál az sem mindegy, hogyan és hol találod el a sérülést. Ha van kedved kísérletezz...
A másik, nekem meg telített a piac, sehova nem kell nagy mennyiségű anyag. Most ugyan Microchip-pel jó pár millát kerestem, de akkor is minden telített. Kicsit Rebirth érzés megint...
Ide is kell a háború, hajógyártás, mert az mozgatja az egészet.
Más. Sikerült a HAT-nál -12 reput elérnem egy Argon küldiből kifolyólag. Most az állomásuk mellett állva kíváncsi voltam hogy ha a mass trafficból kiszedegetem a criminal egyedeket akkor hogy jön vissza a repu. Azt hittem eldobom az agyam, minden egyes criminal +1 reput ad vissza. Azt hiszem ennél gyorsabb "jópofizás" nincs. Kb 5 percenként jön egy criminal.
Majd újra elfogadom és a már "elrontott" pontokat nem is kell javítanom...
Még a Xenonoktól is kaptam küldetést (!), jó, ez kicsit túlzás, de Xenon állomáson kaptam, civilitől:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Itt adta "sistergésen" keresztül.
Ezek a Rebirth-ben lőttek, itt már nem, viszont szép nagyok.
Itt meg a régi barátainkkal szórakozom éppen:
Xenon I-t még nem láttam, K-t igen. El lehet őket foglalni vagy nem?
Más. Sajnálom, hogy a fegyvereket állandóan cserélgetni kell, tehát nem vihetjük úgy magunkkal, mint a Rebirthben. Most próbálom belőni, mi az optimális. Kifejlesztettem már a tuningot is, de fegyvereket még nem tudok. Egyébként a legtöbb pénzt a HQ építésére és hajóvásárlásra használom.
A manuális kereskedés nekem gyorsabb volt és jobban bejött az előző részben és az űrállomáshoz rendelés is egyszerűbb volt. Itt olyan eldugott az egész.
A harci drónokkal itt is baj van, de legalább nem veszítjük el őket, még akkor sem ha nem tudtak visszadokkolni.
Folyt köv.
(Javítólézerrel a pirosan világító táblákra kell lőni. Zöldre vált... valahol valami kinyílik, elfordul, etc. )
A menedzser kérdést úgy oldottam meg, hogy hajóm legénységéből neveztem át egyet gazdasági igazgatónak!
Közben nagyjából megoldódott a logisztikai problémám: Amelyik bányászom mégiscsak képes magától tevékenykedni, azt beállítottam a szektorban auto-ra és konkrétan szilikont bányászatok velük. A Hákún kijelöltem a szilikont saját kereskedésre és felhúztam az árát az egekbe. A butább bányászok meg továbbra is maradtak a hákú rendelkezése alatt. Jobbára így működik.
megadod az állomást és ott kijelölöd hogy manager.
ha ez a küldi megvan akkor beköltözik hozzád a player HQba ,ahol leszállsz a frissen épült dokkodba és ott kiszállván megjelenik egy hely ahova elmész(dock teleportal) és ott lesz a boron egy akváriumban,és már mesél is a kutatásról
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2018.12.09. 16:30:59
Utoljára szerkesztette: goyo2, 2018.12.09. 16:27:58
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2018.12.09. 16:25:47
Természetesen mindenféle raktáram van! Még írtam is valahol talán, hogy a vizet érdekes módon nem a TARTÁNYban gyűjti, hanem konténerben!
A másik ügyben valóban helyesbítenem kell, mert jár a 20-as szinthez a nagyhajó és a nagyágyú jogosítvány, és még csak pénzbe sem kerül. Sőt! Értesítést is küldtek, hogy fáradjak a polgármesterhez átvenni, csak valahogy nem szúrta ki a szemem. Szerintem ezelőtt az Egosoft információkkal kerekedett és ezért fáj nekik mindent a "szánkbarágni"! Igaz Viku? <#awink>#awink>
Szóval meglett a nagyágyú!!! El is mentem felavatni... Gondoltam megfenem egy "K"-n. Fel is vettem, de sajnos vagy az api, vagy a másfajta vga miatt nagyon sötét lett a felvétel és így élvezhetetlen. Annyit mondhatok, hogy ez a "K" nem az a "K" és ezek a hajók nem Borzok. Nem az a megszokott rutinműtét már. Viszont az Odüsszeusz, az Odüsszeusz! <#awink>#awink>. Így nem is okozott akkora gondot. Még élvezetes is volt, hogy meg kellett küzdeni vele. Kicsit azért összekarcolásztam a batárt. (Eszetekbe ne jusson "kézzel kikalapálni" ebben a méretben az már nem járható út. Egy "M"-et megpróbáltam 66%-ról. negyed órámba és egy elgémberedett ujjamba került!!!) Persze, köszönhető ez annak is, , hogy a kíséretre is gondot kell fordítani. Amikor nagyobbacska hajót vesztek, de kár az "M"-ekre is, tegyetek irányított rakétavetőt. Szerintem a leghatékonyabb fegyver a játékban. Csakhát... "lőszerigényes!"
Azt is ki akartam próbálni, hogy a hajó egyedül kapjon el egy K-át és én meg addig darálom az apróságokat. Találtam is egy másikat, de az ELMENEKÜLT (Szerintem leadták a drótot, hogy; "Van itt egy gyermeteg barom, böszme nagy hajóval. Ne álljanak az útjába!!!"😉 Viszont, hogy ne legyek egészen boldog, egy darab személyzetet sem tudok rá verbúválni sehol! Egyszerűen nem engedi a játék!
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2018.12.09. 15:30:50
Utoljára szerkesztette: 3lm0, 2018.12.09. 15:27:14
Addig legalább jól kitesztelitek a játékot, jön még egy pár patch is, és nem lesz ami kb kikapcsolja a való életemet. 😄
Bár már gondolkodom, hogy csinálok egy videóvlogot "Így X4-ezik a vak" címmel. 😄
Hát azon szerintem lehetne derülni,
Megtaláltam egy régi winyón régi XBTF X2 és X3 mentéseket is, hát rettenetes időket beleöltem annó ebbe a sorozatba, és nem bántam meg. Én mindig úgy kezdtem, hogy felderítettem egy pegazussal az egéz univerzumot, és csak utána kezdtem el bármi "érdemlegeset" csinálni.
Szóval leszek, de majd csak január végén, addig is aktívan olvaslak benneteket. Jó látni, hogy már mennyire előrehaladott állapotban vagyotk.
Lehet, hogy azért, mert én billentyű + egér kombóval nyomom, de én szinte semmi jelentős különbséget nem vettem észre az X:R, de még az X3-hoz képest sem. Ha valami, akkor talán jobban érezni, hogy a hajónak van súlya, és a tehetetlenségi erő kihat rá, főleg ha kikapcsolod a flight assistot. A hangok is sokat tesznek, pl. amikor travel módban utazik az ember, és kanyarodni akar, hallani, ahogy recseg-ropog az egész hajó a szerkezeti terhelés miatt.
"6. A scan mód ezzel az állaomás beszínezéssel nekem nem jön be, elég arcade jellege van. Jobb lett volna, ha csak simán kiírja a HUD-ra, hogy "Scan"."
Ez alatt most mire gondolsz? Hogy scan módban beszínezi a már lescannelt modulokat? A vizuális segítségnek mi köze az árkádhoz?
"7. Kicsit még mindig túl színes nekem a grafika, nem igazán kelt "komoly" scifi hatást a sok élénk piros és egyéb szín."
Mondjuk engem a színek nem zavarnak (sőt, az, hogy saját festést és logót lehet a hajóra tenni, óriási plusz), a komoly sci-fi hatást számomra pont a hajók és az állomások komolyabb, realisztikusabb kinézete maximálisan biztosítja a Rebirth óta (ellenben néhány X3 hajóval szemben), plusz a való életben sem csak a szürke árnyalataira festik az autókat, vonatokat, repülőgépeket, helikoptereket, de ha nagyon zavar, akkor:
Settings > Graphic Settings > Color Correction
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Ha jól emlékszem a nagy hajóhoz a licencet a faction representativos csávónál kell megvenni,de ez már pár napos emlék lehet nem az a licence volt ott kirakva,sok nullával... 😄
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2018.12.09. 08:52:52
Elképzelésem sincs, hogy állítsam be; Mennyi lóvéval gazdálkodjon az ojjektum. Pénzt tudok neki adni, de azt nem tudom mikortól kezdi annyira húzni a zsebét, hogy átutaljon belőle! Régi jó X3, ahol konkrétan meg lehetett mondani, hogy 2 gurci felett minden apué!
A HoP-nál felnyaltam magam 20-as szintig. Ahhoz még nem jár nagyhajó vásárlási és/vagy nagyágyú vásárlási jogosítvány. Javítsatok ki ha tévednék, de ez az X3-ban volt divat, de ott sem szívattak ennyire! Nem kellett ekkora repu hozzá! Igaz, hogy a nagy hajók is drágábbak voltak. ha jól rémlik 170 gurigába került cakk-pakk egy-egy monstrum!
Ezek a háborús küldetések önmagukban is agyrémek. Hátmég, hogy folyamatosan attól rettegjen az ember mikor mondja be az unalmast a rendszer. És kb mindegyik ráfizetéses!
Egyik ilyennél nagyon csúnyán átvertem... Adott egy küldetés, miszerint; Szkenneljem a HoP rendszerben a hajókat, hogy találjak valamelyiknél füvet. Ez eddig semmi extra. Bár a huszadik után már nem mókás.
De azt nem mondták, hogy az egyik saját hajómmal nem vásárolhatok és aztán abban rendszerben nem szkennelhetem úgy, hogy előtte eladom a hajót!!! (Saját hajót nem tudunk szkennelni!)
Hogy jót is mondjak: A térkép vagy inkább a kezelőfelület, ha átlendülünk azon a ponton, hogy már nem idegeskedünk a bonyolultságán, egész jópofa ficsőröket is tartalmaz. Például viszonylag gyorsan lehet megszabadulni, vagy épp bevásárolni egy-egy terméket. Mondjuk el szeretnénk adni egy rakomány nividiumot. Rázúmolunk arra a területre, ahol kereskedni szeretnénk, majd beállítjuk, az áruszűrőben és a megjelenő találaton (bestbuy-bestsell) jobb klikk és automatikusan feldobja az ojjektumnak a kereskedelmi felületét, ahol már csak csúszka, OK. Hátránya, hogy csak a legjobb árakat látod.
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2018.12.09. 03:13:24
Jelentős fáziskéséssel, az első benyomások:
1. Nincs a robot csaj, illetve csak félig, ami nekem nagyon hiányzik ha már X3 folytatás, mert kellene a hangulathoz.
2. Pozitívum, hogy végre olvasható minden
3. A repmodell gáz, egy féltéglaként repül a hajó ahogy már a videókból is sejteni lehetett
4. Térkép jelentősen fejlődött, de egyelőre még nem látom át teljesen
5. Rögtön az első percben csinált egy olyan bugot, ami miatt újra kellett indítani (térképről visszaváltva cockpit nézetbe, "beragadt" a térképről 3db felirat kb. a HUD közepébe, amit soha többet nem tudtam levarázsolni a képernyőről)
6. A scan mód ezzel az állaomás beszínezéssel nekem nem jön be, elég arcade jellege van. Jobb lett volna, ha csak simán kiírja a HUD-ra, hogy "Scan".
7. Kicsit még mindig túl színes nekem a grafika, nem igazán kelt "komoly" scifi hatást a sok élénk piros és egyéb szín.
8. Joy-t fél ótáig kellett konfigolni és még mindig nem 100-as.
Összességében nem kelt rossz benyomást, de még messze vagyok...
Most kezdtem a tutorialt,...