7249
Egosoft X4
  • Jóózsf István #1925
    Ez a rész (Felfegyverzés) még a 2.50-ben sem működik rendesen. Kicsit hagyod pihenni, egyszercsak megjelennek vizuálisan is. "FELECSDEL!"
  • goyo2
    Ez egyre jobb. Odamentem, és vizuálisan is megnéztem. Nincs fent a fegyver és a pajzs. fasza
  • goyo2
    Ez fura: Most akartam a HQ-ra szerelt modulokra pajzsot és csúzlit tenni. Beállítottam párra, kiirta hogy mi kell hozzá, adtam pénzt, meg egy buildert, elokéztam, visszamentem azonnal, és nem volt ott a needed resourcnél semmi, a pénz nem fogyott, és a cuccok fent vannak a modulon.
    Találkozott ilyennel valaki?
  • kisiku
    Senki nem mondta, hogy nem érdemes. Én azt mondtam, hogy ne azzal kezdjünk, mert rohadt drága megépíteni. Nekem is baromi sokat hoz, ezért van több is.

És nagyon megy a hajógyártás is. Eredetileg csak EQ-t akartam a 451-es erődömből, de annak semmi értelme nincs. Teljesen felesleges EQ dockot építeni. A hajógyár még pénzt is hoz és ugyanazt tudja, csak még gyárt is. Így már van egy ideje egy harmadik hajógyáram is, holott, nem is akartam. De már rég behozta az árát.

• Jóózsf István #1921
    Az egy dolog, hogy ti nem kaptátok meg a 2.50-et, mert valószínűleg nem működik még mindig. De általában hetente egy valami kijön. Leginkább frissítés, bétaverzió. Vagy épp egy rilíz. Ezek jobbára csütörtök, vagy péntek délután öt körül látnak napvilágot. Nem törvényszerű, de kábé olyan, mint amikor reggel felkelsz, fogatmosol, iszol egy kávét és elmész sz.ni!
    De ezen a héten nem jött semmi! Ez is csak azért baj, mert pocsék idő lesz, én nem terveztem semmit. Nincs semmi olyanom, amivel elüthetném ezt két napot. Meg fogok zavarodni!
    Rém banális ez az egész, de biztos volt veletek is olyan, hogy vártok valamire, ami nem következett be és ott áltatok pingvinezve!?!?!? ("Hát velem akkor most mi lesz?")
  • goyo2
    Irtátok, hogy a claytronics csak az épitéshez kell, és nem feltétlen érdemes gyártani. Nálam nagyon érdemes, mindet el tudom adni kb. max áron. Egy forduló a shuyakuval 3-4,5 M bevétel. Nyami.
  • goyo2
    Pedig argonéknál 30 a repum. (megvan a megoldás, a google most a barátom volt)
    Utoljára szerkesztette: goyo2, 2019.05.03. 09:48:55
  • goyo2
    hopszi nem is lehet kapni ilyen blueprintet
  • goyo2
    Igen, csak én azt hittem ez Teladi hely, de amikor akartam venni licencet akkor kiderült hogy nem tudok. Gondoltam azért, mert még nincs Admin center ott. Csinálok is egyet gyorsan. :-)
  • kisiku
    Azért van ingyen, mert a Xenon szektorokban is ingyen van. Mert ezek senkiföldje helyek.
  • Jóózsf István #1915
    Hogy hol? Te melyik játékkal játszol?
  • goyo2
    ingyé van a telek:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Napoiles memorialban
  • goyo2
    AI: Épp egy SCA behemothot buzerálok (foglalok), megjelenik egy SCA minotaur, odajön, gondolja: "ja, csak elfoglalom, nem baj van bőven", és elmegy. Azta micsoda összetartás.
  • kisiku
    Én az X második része óta manuálisan kereskedek. Több, mint 20 darab Shuyaku Sentinelem van (ennek a legnagyobb a raktere), de néha még ez is kevés. Ezekkel látom el a gyáraimat, illetve kereskedek. Minden ilyen hajóm saját paranccsal megy, azaz én mondom meg nekik mit szállítsanak és hogyan. Persze kapnak a gyárak is saját hajót, de azok elég szerencsétlenek és igazából csak dísznek vannak, meg hogy a kaját és a gyógyszert beszerezzék. Néha el is adnak, néha sikeresen is, de ha azokra várnék, még mindig sehol nem lennék.
  • kisiku
    Igen, ez engem is zavar. De tudod, mi az idegesítő? Ott van egy vadidegen szektorban, ellenséges szektorban, lövik, én segítek és még le is basz érte, ha véletlenül mellélövök!
    Igazán megoldhatnák ezt! Rohadt idegesítő, hogy ő persze "bocs, nem akartam", ha rám lő véletlenül, de ha én teszem, akkor nincs lehetőség arra, hogy "bocs nem akartam".

Ez a szektorfoglalás meg...szóval kitakarítom, ő meg betelepül és elég hülyén építkezik. Persze nekem ez jó, mert baromi sok építőanyag kell utána, meg állandóan támadás alatt lesznek, így még több kell és folyamatosan. Épp ezért nem szoktam kilőni a xenon hajógyárakat, hadd jöjjenek, már kordában tartom őket. Megmutatom a többi szektort is, amit már elvettem/elvettünk a Xenontól. Még Tharka's Cascade, amit nem akartam elfoglalni, bár az Argon is megérdemelné, hogy legyen egy leigázott xenon szektora.
  • goyo2
    Köszi, ha jól rémlik írtátok már, hogy nem nagyon függ a gép erősségétől a lassulás. Pedig tényleg itt a lehetőség a hajógyárhoz kötni mindent ami kell neki, de kérdés megéri-e. Azt hiszem inkább kinézek egy szektort, ahol egymástól kellő távolságban majd elkezdem építeni a kiszolgáló gyárakat és a hajógyárat.

Amúgy végeztem az 5x claytronics gyárammal, ami full önellátó (kaja is van). Csak a HQ-ban termelt Hull Parts (3x), és Clayatronics (3x)-ból építettem. Most jönnek a csúzlik. Eddig olyan 70-80 milla lett volna, de ez a pénz addig forgatva lett. Lehet kicsit mazopista dolog, hogy annyit ingáztattam a hajókat az alapanyaggal.
  • Jóózsf István #1909
    30-50 km-es körzetben az FPS-t. de nem kell komplexnek lennie, elég ha hajógyár. Tulajdonképp ezt a játékot minden lassítja, amit te kreálsz!
  • goyo2
    Egy gyors kérdés: Írtátok, hogy belassítja a játékot a bazi nagy komplex. Viszont akkor is belassít, ha egy szektorban van több kisebb komplex megfelelő távolságban? Mert miért is épiteném szanaszét őket, akkor a szállító hajóknak sokat kellene rohangálni.
    Pontosan mit lassit? Akinek tapasztalata van vele. Betöltést? FPS csökken? Megközelítéskor?

köszi
  • Jóózsf István #1907
    Még ha lesz kedved, ott is próbáld meg, ahol eleve belassul a játék. De úgy néz ki ez működik rendesen. Kár, hogy ettől az experiensz dologtól kiráz a hideg.
  • kisiku
    Na, Pistám, feltöltöttem egy "videjót", amit ígértem. Ez a Gef.Experience-szel készült. A leírásban ott van konfigom, meg hogy mire volt beállítva. Gyakorlatilag semmit nem vettem észre játék közben, nem lassult le semmi.

Egyébként épp bemutatom a 3 lehetséges mód közül az egyiket. Teljesen spontán volt, nem is akartam felvenni, de ez a kedvenc csata zeném játék közben. Persze elég prosztó taktika, de hát ő jött nekem...
    Utoljára szerkesztette: kisiku, 2019.05.01. 10:45:52
  • goyo2
    Nem cet-cápa? -)
  • nibron
    Tényleg szép. Cápa-Cet.:)
    Én is így lövöm ki. Ha sokan vannak körülötte a haverjai, miután bebújtam szinte kilövik nekem. Egyébként elég jól van védve, mondjuk pont azok a hátsó turretek lehetnének nagyobbak és kicsit szétszórtabbak.
  • Jóózsf István #1903
    "Úgy fordul mint egy kishajó." Csak kár, hogy nem úgy lassul!

Ha valamit nem lövök, az az Ilonka pajzsgenerátora. Minek? Kérdezem ezt úgy, hogy bizony még mindig végiglövöm az összes ágyúját! (ezt szoktam meg és pontot is kapok érte az acsihoz)
    Háta felől közelítek szorosan dörgölőzve a "csomagtartója" felé. Ott leszedem a négy farágyút (nyiha) bebújok és onnan bontom le sorban. Sokszor a motort is kilövöm, hogy ne ficeregjen a pontos célzás érdekében. Megcsinálhatnák már a foglalós módosítását, mert sajnálom kilőni őket. Olyan szépek!
  • goyo2
    De azért látványosabb amikor megindul 50 torpedó :-) Meg hát OOS módban a hasra tapadás nem játszik.
    Megvettem első Nemesisem. Ez kúú...va jó. Úgy fordul mint egy kishajó. Hátha megtuningolom.
  • nibron
    Teljesen felesleges annyi kis hajó (mondjuk videónak mutatós). Nemesis (5db weapon, 2db turret), travelben becsúszik a hasa alá, ott lekapja a 2 turretet, majd legyilkolja a két pajzsgenerátort, onnan már szabad a pálya. Ha vannak vadászok vele, akkor onnan azt is kényelmesen le lehet szedni. A hajtóművet akkor kell, amikor van vele másik K, így nem tud odafordulni. Az I is hasonló, de az már keményebb dió.
  • kisiku
    Három taktika van az Ilonka ellen:

1. Sok lúd disznót győz. Azaz 40-50 darab kicsi űrhajó, de belefér az M-es is.Így nem lesz nagy a veszteség.
    2. Te magad egyedül, senki ne segítsen.
    3. Nagyon erős capital shippel, mint a Bayamon.

Felesleges olyanokban gondolkodni, mint a leszedem a lövegeit, meg kilövöm a hajtóművét. Nem lehet elfoglalni, ezért minek ezzel szórakozni? Lőni kell, folyamatosan, mert 100%-ra visszajavítja önmagát, nem úgy mint a te hajóid. Nem szabad megállni, nem szabad időt hagyni neki, mert a pajzs gyorsan visszatölt, sokkal erősebb (kb 5x akkora), mint a te tuningolt legerősebb pajzsú szuper-csillagrombolódnak.
    Ha a pajzs lent van, mehetnek a torpedók.
  • goyo2
    Épp tegnap néztem egy videót, hogy a csóka, 40-50 S-es hajóra Torpedót tett, és 2-3 ráfordulással kicsinált egy K-t.
  • kisiku
    Értelek, én is csak hülyülök...Szerintem nagyon jó, de eltartott egy darabig míg beadtam, hogy hová mentse és mivel induljon.
    Kezdek rákattanni, úgyhogy rakok fel a "legnépszerűbb videomegosztó-portálra", csak itthon nem szimmetrikus a net, ergo a feltöltésem lassabb, most meg már le kéne feküdni, maj' holnap feltolom.

Egyébként ez az:

Utoljára szerkesztette: kisiku, 2019.04.29. 23:47:18
  • Jóózsf István #1897
    Szóri! Nem a véredet akartam, csak a jóindulat...

Örülök, hogy sikerült egy kis hitvitát kirobbantanom.
    Sokat látom, a jücsübön, hogy ratatát raknak legtöbben főfegyvernek M-es hajókra. Nekik azt üzenem, hogy; Nőjenek már végre fel!

Viku! A Geforszexperienszes videorögzítő sztrímelő cuccról beszélsz? Lőj már valami videjjót, mert érdekelne, de nem vagyok hajlandó feltenni. Viszont amivel eddig rögzítettem (Afterburner), az most nem járható út. Mert vagy tök sötét lesz, Csak a gémet veszi (3D alkalmazás) vagy az isten kapacitása nem elég az Asztal módra! Szaggat és 100% pörög a CPU minden szála!
  • nibron
    Tudom, hogy van némi különbség, de akkor is el van írva.:) A szúnyogokat már 4-5km-ről puttyogtatja, ráadásul tök jól leköveti őket.
    Hát nem tom, én egy fighterre nem igazán raknék torpedót meg plazmát, mert az rendben van, hogy van az I, de elég ritkán találkozni vele, nem úgy mint az összes többivel. Azokhoz pedig ez már nem hatékony. Egyébként pedig az I-hez sem kell hatalmas arzenál.
  • kisiku
    Más a löveg (turret) és más a fővegyver (weapon) és megint más a rombolók Main Battery-je, ez a 7 km-es.

Főfegyverként a Nemesis-en 3 Bolt Mk2-es van Exceptional tuninggal, 1 db Ion Blaster Mk2-es Advanced tuninggal és egy Torpedo Launcher Mk2-es Exceptional tuninggal. A két lövegem meg Paranid Plasma Mk2-es mindkettő Advanced tuninggal így gyorsabbak és még nagyobbat sebeznek. Egy Xenon I így kábé 5-8 perc...
  • nibron
    Akkor ez el vagyon írva, ugyanis 5km az. Én is azt használom, 93%-os a találati aránya, turretben is nagyon jó. Elsőként bolt-ot raktam fel, de a pulse valamivel jobb. Fegyvernek pedig csak a Pulse az igazi, mert amit Pista írt az úgy van, plusz csak ezzel lehet rohadt sokat lőni mire felforrósodik. Utána pedig elég gyorsan visszahűl. A Nemesisen az 1,2,4,5-ös állásban az van, a 3-asban egy ion löveg, turretnek pulse vagy bolt. Verhetetlen a dög, egy K csukott szemmel 3..5perc mire szétputtyogja. Tuningolni a Pulse-t nagyobb damage-re fogom, míg az Ion-t hűtésre.
  • kisiku
    Csak miheztartás végett, Pistám

• kisiku
    Időközben végre eljutottam odáig, hogy vegyem a fáradságot és kipróbáljam a k*va drága GPU-hoz (ami nekem hál'istennek ingyen van) adott nvidia videorögzítőt . Már többen mondtátok, hogy minek írok, mikor ott a video tutorial, én meg úgy voltam vele,hogy "jó majd egyszer". Aztán most kipróbáltam és egész jó.
    Úgyhogy lehet, hogy mégsem fogok ezentúl leírást írni, inkább videózni, mert ahogy a South Parkban is mondták: " olvasni tök gyíkság!"
    Jó, persze csak viccelek, egyikünk sem primitív, olvasni meg legalább olyan jó mint írni!

De vissza a játékra. Én egy jó ideje tesztelem a fegyvereket. Amiket írtam goyonak, azt fejből és az enciklopédiából írtam. Nálam mindegyik fegyver betalál, csak tudni kell használni és lövegeknél meg úgy mozdítani a hajót, hogy eltalálja. Én ezért rakom vegyesen a csatahajóimra, attól függően, hogy milyen célpontok ellen akarom használni.
    Ha sok kicsit akarok ölni, akkor Pulse és Beam. Ha sok nagyot, akkor meg Beam, Plasma és Tracking. Asszem az X3-ban lehetett úgy is cserélni, hogy magaddal vitted a fegyvert/löveget. A Rebirthben is nálad volt az összes a Skunk-on. Itt csak akkor, ha olyan hajóval repülsz, mint pl a Pulsar vagy a Quasar vagy az Eclipse. Ezekre ugyanis 4-8 különféle fegyvert tudsz rakni. A nagy hajóknál meg úgyis a lövegek vannak, de azokkal nem te lősz.
    Apropó, szerintem kéne csinálni olyat, hogy a legénységben legyenek pl. lövészek, akik a lövegtornyokat kezelik és fejlődjenek harcban.Azaz egyre pontosabb és halálosabb lesz az űrhajó.

Jelen állapotban a legénység Engineering skill-je nő, ha megsérül a hajó és javítani kell. Illetve fejlődik a kapitány meghatározott pontokon, attól függően, hogy teher vagy hadihajót irányít.

Ja és Pista! Megnéztem, én az M Pulse Turret-re írtam a 2 km-t, és tényleg annyi, mindjárt rakom a képet. A Weapon-ként működő M Pulse Mk2 tényleg 5 km.
    Utoljára szerkesztette: kisiku, 2019.04.29. 19:11:36
  • Jóózsf István #1891
    Kajagyár, nem lehet veszteséges! Sőt! Semmi sem lehet veszteséges, ha abból indulunk ki, hogy "Minden ingyen van!"
    Az más kérdés, hogy szökőévenként ad le egy - másfél millát! Nekem mindegyikből van egy - egy a megfelelő területen, mindegyik gyárt gyógyszert is. Azt csók. Meggazdagodni nem ebből kell!
    Az "okostégla" a másik véglet. Baromi drága, de csak az építkezésekhez kell... Szintén nem a legjobb. HA tippeket kellene adnom, akkor jelen állás szerint: Deszka, Motoralkatrész, Okoscsip, Ezeket zabálják a hajógyárak!

Viku! Azt a Pulse dolgot benézted, vagy az információ kétséges, mert a Nemezisen levő (értelem szerűen M-es) Pulse fegyverekkel szoktam 5 km-ről lődözni az aknákat! Ez hótziher!
    Azt meg utoljára mondom el, hogy a Pulse a leghatékonyabb fegyver a játékban. Mondom miért: Egy fegyvernél mi a legfontosabb? Hogy pontos legyen! Hiába van bolygórobbantó rakétád, ha nem találsz el vele semmit. Eddig tiszta!?!? Aztán jön az, hogy a pulse a leggyorsabb lövedék (Ugyan sugár az, de mondom tovább) Tehát.:
    1; Lövedék sebesség (Csak a sugár gyorsabb)
    2; lőtávolság (csak a plazma nagyobb... HAGGYUK)
    3; A löveg ráfordulásának a sebessége!!!! Sokan nem veszik figyelembe, de pont ebben veri el a sugarat!!! (és minden mást is!) És az sem mindegy, hogy melyik fajét használjuk, mert a Paranid a leggyorsabb!!!
    Lehet neked azonnal odaérő sugárfegyvered, ha kábé annyit ér mint ha le akarnál vizelni egy cikázó legyet!
    Tehát; A pulse-nak kb >90%-os a találati aránya! És "azonnal" célt fog! A célzókompjúternek sem okoz gondot kiszámolni a gyors lövedékek pályáját. Egyedül az irányváltásoknál veszti el egy pillanatra a célt...
    Az Ego pontosan kiszámolta, hogy minden fegyver megközelítőleg ugyanannyit sebezzen (ideális esetben!!!), csak más adagokban. (Visszahűtés, újratöltés, etc.) De azzal nem számoltak, hogy a fele - háromnegyede a lövedékeknek nem talál be!!!
    És pontosan ezért rinyálok a plazma miatt, mert papíron ugyan kiadja, meg amikor 300 méterről kell eltalálni a K-t (Csak közben ne sasszézzunk, mert én így szoktam mellélőni ilyen messziről is!!! (Olyankor megy a "Mianyánk".)
  • goyo2
    Az a kérdés, hogy érdemes-e. A Claytronics gyáram óránként 2879 helyett 2400-at termelne ha nem lenne habitat.
    Csak macera kérdése, mert ugye egy gyárat építgetni nem kis idő.
  • goyo2
    Amúgy én eddig Beam-et tettem mindhova, az legalább betalál. S-es kedvenc az Eclipse Vanguard 4 Beam-el.
    Egy 4-5 fős raj már egész jó.
  • goyo2
    Ja, gondoltam, hogy nincs. Mellesleg egy kinetikus lövedéket mi akadályozna meg az űrben, hogy megálljon, mint egy másik tárgy. De hát ez játék.
    Sajnálom hogy nincs Novadrone, vagy hasonló, az jó móka volt.
  • kisiku
    Nincs 28 km-es fegyver. A rombolóknak van főfegyvere, az is 7 km-es. Illetve modban van az antimatter turret, az 10 km-es.
    Az L Plasma 5, az M Plasma 4km-es.
    Az L Beam 3, az M Beam 2 km.
    Az L Pulse 4 km, az M Pulse 2 km.
    Az M Shard 1 km, L nincs belőle
    Az M Bolt 2 km, L nincs belőle
  • goyo2
    Én is csak azért tettem bele a Claytronics gyárba, hogy ne kelljen venni. Ha venném, akkor kellene pénz az állomásnak, de nem akarok neki adni, mert csak magamnak termelek. (egyenlore). Szóval marad a dilemma :-)