X4 - Foundations

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hát igen.

Az útvonal kereséssel vannak még gondok, ha figyeled a hajót. Nekem már az is megoldotta hogy ne akarja eltolni az állomást orral a teherhajóm, hogy nem figyeltem (csak meg akartam nézni milyen szépen dokkol :-)) Elég volt a térkép nézetre visszaváltanom, azonos szektorban. Egyből elindult.

Bejót mulattam... a károdra!
Nekem az jutott eszembe, még délután...: Remélem az Egosoft nem vesz részt semmiféle önvezető autó fejlesztésben!!! <#awink>
Vártam ugyanis, hogy megérkezzen az építkezésre az anyag, gondoltam megnézem merre jár a hajóm (Megjegyzem tényleg veszett gyorsan dolgoznak magukban!) Nézem a térképen; Ó már jön visszafelé a második kanyarral. De jó! "De miért nem tért le a körgyűrűről, ahol kellett volna?" Csak tátott szájjal bámulok, hogy távolodik a hajó... MENT MÉG EGY KÖRT!! És kitaláljátok mi történt? IGEN! Megint nem tért le! Ha nem lenne fullos teleportom, akkor még most is kergethetném körbe-körbe, mint egy idióta!

A hangos problémámat már pénteken jelentették De akkor vajon miért nem történt semmi?!?!?!
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2018.12.05. 20:41:00
Jaj, csak azt ne mondd, hogy még nem fedezted fel a travel mode-ot. <#miaz>

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Hali
Nekemy i5-6500, GTX-750 2GB, 16 GB ram és nem érzem játszhatatlannak - csak a ködös sziklák között gyorsításnál akad meg a lelkem, de azon nem lepődök meg 😊
Nekem egyelőre kicsit kiábrándító az egész. Olyan nyögvenyelős. Biztos lehetne csalással/bug kihasználással egy csomó pénzt keresni, de az előzőekben sem így csináltam. A kereskedelem lassú, mint a tetű.

A lényeg, nem nekünk kell vezetni a hajót. Miért mondom ezt? Mert SOKKAL gyorsabban halad a hajó, ha mi csak utazunk vele! Boost-nál nem fogy a pajzs, ha egy sameszunk vezeti. Ha mi vezetjük, akkor egy örökkévalóság. Most már értem, hogyan tudnak a konkurens Vulture-ök 3-4 ezres sebességgel röpködni, míg az enyém csak 800-at tud turbóval is és azt is csak 10 mp- mert lefogy a pajzs. Agyrém...

A csata...bazzeg, ki kezeli azt a k*a löveget? Hogy hogy nem találja el soha? Én miért nem tudom használni? A saját vadász védelemre állítva, hogy kísérje a szar teherhajómat, olyan iszonyat gyenge tüzelésben, hogy nem igaz. El sem találja.
Hát nagyon szeretném dicsérni ezt a részt, de nem tudom. Még a Rebirth sem volt ilyen bugos és ilyen sz*r.
Asszem szarok a kereskedésre, marad a küldetés, aztán szétlövök mindent.
Ugyan az van mint a Ribörsznél. Nem VGA kérdése, hanem CPU!

Más: Építkezésnél, mindenképp számoljatok bele egy konténerraktárt is a tervbe, mert nem fog elkezdődni a termelés!!! (Már gyártom az EC-t!) Elkezdtem az iparos létet.
Apropó! Azt írja a Hákú/gyáram, hogy 260 melós lenne az ideális. Namármost: Én ugyan tudok teleportálni a létező világ bármely pontjára, de ha fel akarok venni melóst a gyárba, akkor "Az nem érhető el" Úgy sem tudom megtenni, ha odaszállítom a hajómmal, bedokkolok és megkérem, hogy dolgozzon ott. "Ezt gyökeret itt nem alkalmazhatod!" Akkor...<#mf2>
Valakinek valami frappáns...?

Lehet nekimenni a talált tárgyaknak szkafanderben. Működik. Ki is próbáltam egy talált Cerberus-nál. És ennek még az "S" dokkja is működik.
Viku! Hagy a francba az a tohonya Osprey-t Annál mindegyik fregatt jobb!!!
nekem ezen tökéletesen megy: I7-2600, GTX-1060 3GB, 8 GB RAM

meglett, kurva közel kellett mennem

Valaki próbálta gyengébb vga kártyával, mint amit követelményben írtak? Nagyon siralmas?😊
Elkezdtem a tutorialt. A Scanning résznél megtaláltam a siglan source-t. Hogy a rákba scenneljem (shift+2 módban vagyok)
Ezt persze luxus lett volna a tutorialba beleirni.

ha nyomok F-et. Akkor kiirja hogy signal source, alatta meg ez van : ---
Mintha ott kellene lennie a parancsnak?
Utoljára szerkesztette: goyo2, 2018.12.05. 19:26:53

1.21

• Improved automatic GPU selection to prioritise discrete GPUs.
• Fixed freeze when saving the game.
• Fixed some causes of freezes when starting the game.
• Fixed cause of a crash after loading savegame.
• Fixed upgrade orders becoming non-functional when loading a savegame.
• Fixed money not being refunded for cancelled upgrades.
• Fixed ships not being claimable from the space suit.
• Fixed a case that could result in AutoTraders sometimes trading at a loss.

• Fixed excessive delay between damage and start of repairs.
• Fixed several other causes of rare crashes.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Na az még kevesebb. Reméljük majd bővül. De cserébe testreszabható a fegyverzet (ugye?).

Nu! Kicsit belemerültem az építkezésbe, hogy naprakészebb legyek.
Bővítettem az Édzskjú-t egy nagyhajó kikötővel és egy EC termelő üzemmel (Ezek voltak a készletben!) Mivel összesen kilenc millám volt az építészhajó vásárlás szóba sem jöhetett! (A szívem szerinti konfig 30 guriga lenne, kis alkuval 28.5)
Kérdezted, hogy "hova dokkoljon a teherhajó?" Nos. Erre a célra az építkezés (Épp aktuális fejlesztés) idejére létrehoz az építkezés mellett egy amolyan dokkoló modult. (Hisz nekünk az állomáson nincs) ez a parasztvakítás része. Technikailag, ha nem te vezetsz, akkor a hajó után jobb gomb a HQ-n és lesz két raktár, ha egyszerűsíteni akarom, akkor azt mondom, rakd, amelyikbe egyáltalán engedi! Kifejtve: Lesz egy raktára a hákúnak és lesz egy építkezési raktár. Na abba kell!
Most jön a legjobb tanács: Eszetekbe nem jusson "M"-es teherhajóval nekivágni, mert ehhez túl kicsi a raktere. Most ezt azért írkálom, mert jelen pillanatban is ingázik a Vultúrom! Inkább adjatok lóvét neki és oldja meg maga!
Na egyelőre ennyi.
3lm0
Paranidoknál is 2 S, 2 M és 1 XL hajó van ami harcképes.

Elmo Tuze E/Me lvl 20 Touch of the Sky Mo/N lvl 20

Az csak animáció, nálam is volt már.
A "digitális tanfolyam"-ok használhatatlanok, azaz nem lehet velük képezni a legénységet, akkor meg minek?

Caliph: az összesnél ez van. Teladinal is 1 fregatt, 1 romboló és 1 carrier. A többi az vadász,scout és teher vagy bányászhajó.Szegényes. A sokat fikázott Rebirth-ben is több volt.

István: köszönöm, kipróbálom. Akkor ezek szerint a nyilak a modulokon nem azt jelentik, hogy forgatás, hanem, hogy merre lehet tovább bővíteni.

Mindero: több volt. A Rebirth-ben is, a korábbiakban meg pláne.
3lm0
Az állomás elemeket elvileg ha letetted egy ideiglenes helyre, a végén lévő nyilakkal a kívánt irányba tudod forgatni. Vízszintesen nekem is sikerült, vertikálisan meg nem is próbáltam, mert van horizontális és vertikális elem is az összekötőből, a gyártó és egyéb modulok pedig majdnem mindegy hogy állnak. Úgysem én fogok odarepülni <#wink>

Caliph
rebirthben mintha több lett volna a medium és large szinten. xlben ott is csak a tarhonya meg az aranka volt ,illetve más fajnál a saját megfelelőik

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Régi részekben is csak ennyi volt nem?

Csak sorjában:
Jelenteni a béta oldalon lehet, ahol a béta kiadás leírása is van.

Elemek forgatása: Na ennél nekem is kihullott pár marék hajszálam. Az van, hogy le kell tenni. Mindegy hova, aztán asszem jobb gombot rajta nyomvatartva lehet forgatni vízszintesen! Hogy fejreállítani hogy lehet, azt nem tudom!

Más: A hosszútávú érzékelő bejelez kékkel a hajóroncsokra és sárgával némely kavicsra. Amik üresek! Ha szétlövöm akkor se történik semmi! Miért jó ez nekem?

Goyo! Elméletileg javítják, de ha nem, valahol olvastam, hogy a lövegek ügyesebbek lesznek tőlük! Tehát: Pakold tele a hajóidat!
Érdekesség: Tegnap amikor bedokkoltam, odajött a hajó elé egy faszi és a padlón kinyitott egy kis ajtót, és kivett valamit, ami leginkább egy rakétavetőre hasonlított. Fel is béreltem service crew-nak. Vitte fel a hajóra azt az izét is.
Amúgy ez a service crew javítani fogja a hajót, vagy csak a levegőt szívja előlem?

RJoco
M$ szoftverrel szerelt hajótól szerintem mást nem is kell várni.
AOS kellene rá. De hát a mocskos anyagiak...

Warning! Cargo bay open, shields are down!

Caliph
argonéknál elég szegényes a csatahajó felhozatal ,egy fregatt egy romboló meg egy carrier az L és XL választék eddig... 😞 gondolom más fajok is kimerülnek ennyiben...és még rondák is szerintem 😄
A kristály bányászat meg elég jól hoz,már majdnem csalásnak érzem 😄

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Ezeknek örülök, hiszen megint kifagyott. Klikk a map-on, és hopp, vissza az asztalra. Se hibaüzenet, semmi. Nem fogyott el a ram, nem melegedett túl a gép, nem b*ta meg az anyját, fogta és kilépett. Úgyhogy örülök. Valószínűleg a 2.0-tól már játszható lesz. Hol lehet a bugokat jelenteni? Egyáltalán van értelme?

Mert akkor az alábbiak előfordulnak a már korábban említetteken túl:

- veszel hajót, pénzt levonja, hajót nem gyártja le. Visszatöltöd, újrapróbálod, és működik.
- A hajó időnként irányíthatatlanná válik egérről, majd billentyűzetre sem reagál
- Ha megkéred, hogy vezessen a célhoz, előfordul, hogy elfelejti mutatni az útirányt.
- Elfelejti a kiosztott parancsokat, műveleteket.
- Beragad az irányítás, Esc nyomás menübe, majd vissza és akkor jó.
- Squad ki, Squad be itt is kell néha. (nahát 1999 óta küzdenek ezzel)

Egyébként azt szoktam mondani, hogy a németek ezért vesztették el a világháborút, mert ez a játék is agyon van komplikálva. Amíg a német csak tervezett, az orosz legyártott ezret is...
István, te találtál módot arra, hogyan lehet forgatni az állomás elemeit?
Mert nekem vannak elemek, blueprint-ek, amiket találtam. Namost ebből egyik az a dokk, amit akar hogy építsek. Felbéreltem egy CV-t (50 ezer credit) is. Oké, odaraktam az állomás modult, írja hogy mennyi anyag kell. De hová szállítom az építőanyagot? És tudom-e forgatni valahogy az állomás elemeit? Csak mozgatni tudom a 3D-s képen, de nem tudom forgatni. Nem találtam billentyűzetkiosztást sem, ami erre vonatkozna.
Nem bétázok, csak beleolvastam:

Version 1.21 Beta 1 (323477)
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Improved automatic GPU selection to prioritise discrete GPUs.
Fixed freeze when saving the game.
Partially fixed freeze when starting the game.
Fixed cause of a crash after loading savegame.
Fixed upgrade orders becoming non-functional when loading a savegame.
Fixed money not being refunded for cancelled upgrades.
Fixed ships not being claimable from the space suit.
Fixed a case that could result in AutoTraders sometimes trading at a loss.
Reduced latency of repairs starting after being damaged.
Fixed several other causes of rare crashes.

De ha valaki akar...
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2018.12.05. 07:10:41
Van, viszont a HUD fele eltűnik, szóval mégsem annyira pöpec.

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

Egy szimulátort kölső nézetből? Persze szokás kérdése...De az inkább arcade módi.
Jól láttam a videókon, hogy itt már van olyan külső nézetes irányítás (mint anno a Freelancer-ben volt), és használható? Mert akkor eljött a folyatatás ideje😊
Akkor ez nem is a HQ lesz amiről írogatunk?

Nem akarok vad dolgokat mondani, de mintha az építkezést is finanszírozná a boron liba! Mint ahogy a hajóra is adott pénzt!
Én túl vagyok rajta. Távvezérléssel odaküldtem, ahogy elkezdett magyarázni, kirúgtam a pilótát. Eztán kimentem a rendszerből is, de nem történt semmi, ezért visszamentem és láss csodát, nem haltam meg az Observation Point-nál.

A következő feladat:

Majd miután megjelenik ott egy Unknown Station, ami a tiéd lesz, azt kell majd felépíteni, de ehhez lóvé kell és ha jól látom, Builder - ami gondolom a CV - kell, meg tervrajzok. Jó, innen folytatom.

Utoljára szerkesztette: kisiku, 2018.12.04. 19:42:23
Pingyóka
Sziasztok,
Ehhez a küldihez vettem egy feláldozható hajót,átadtam neki a 3 db anitmattert, squadba csatlakoztunk és én kb 10km-ről odaküldtem az observation pontra (fly to),ahogy beindult a szöveg még messzebbre el is mentem.Menetközben azért jöttek pirosak azokat le kell szedni,mert rámennek az áldozati hajóra.
Na akkor meg sem kérdezem...ezek szerint nem én vagyok a hülye. Ötödször halok meg...
Tehát odajön a hajó, elmegyek 6 km-re, az Observation pontra, meghalok. Elmegyek 15 km-re, meghalok. Elmentem 40 km-re, meghaltam...tipikus Egosoft-os plot...De nem igaz hogy nem tanultak ebből. Akkor minek raknak bele plot-ot, ha nem tudják normálisan megcsinálni?
Néztem egy videót a HQ küldetésről. Kellett építeni rá egy dockot. Szépen írta, hogy melyik hajó mit visz az építkezéshez.
Ezt rohadtul hiányoltam a Rebirthből.
Utoljára szerkesztette: goyo2, 2018.12.04. 18:53:16

3lm0
Az antimatteres küldit youtube-on a srác full távirányítással oldotta meg. Elküldött egy scoutot bevásárolni, utána a kijelölt helyre, majd kirúgta a pilótát, és lőn sikerült a kísérlet, átkerült a téridőből egy állomás (vagy annak az alapja)

Mindeközben az Egosoft hivatalos fórumán egy jó kis faji vita alakult ki 😄

Mármint, hogy a játék túl "diverse", utalva a raszta néger NPC-ékre.

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

Én csak akkor látom, ha ott vagyok mellette vagy a közelben. De másik rendszerben nem látod az árakat, hacsak nincs műholdad. Különben meg mire lenne való?
Ööööööö. Ez így ebben a formában nem igaz! Én látom az állomások árait, sőt! A legjobbakat látom ahogy a tanító módban is vagyon...
Folytasd tovább "plotot" Viku, mert a teleportáláshoz arra vezet az út!
Caliph
ok,köszi,akkor satelit vásárlásra fel 😄 de nézegetem a modokat,már van szektor satelit meg autoscanner is a lustábbaknak😄
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2018.12.04. 14:33:47

Figyu, ez nem Rebirth, ez megint X3. Tehát, szatellit kell, azaz műhód! Le kell rakni a műholdakat az állomások közelébe, hogy lásd az árakat. A normál műhold olcsó, az Advanced az drága, de gondolom nagyobb a "térereje" is.

Magyarán, hogy lássuk az állomások árait, vigyünk egy rakás műholdat magunkkal és dobjuk ki őket a közelben minden olyan helyen ahol űrélomások vannak. Ha jól emlékszem ugyanez volt az X3-ban is. A Ribörszben fel kellett fogadni egy valakit, aki a minigame után segített készen tartani.
Köszönöm, majd otthonról, itt most nem hagynak békén, mert munkával zaklatnak <#vigyor>
Na, köszi a tippeket. Most van két bányász hajóm, megadtam hogy default viselkedés: Automine.
És magától el is adja a cuccokat.

Caliph
én is kb ott tartok 😊 amint felveszed a cellákat
rádszállnak a kalózok,jönnek mit légy a sz@rra,aztán ha saját hajóval csinálod az fel is robban 😄 szal venned kell egy olcsó kis hajót , arra a cellákat mert biza fel fog robbanni 😄 aztán vissza az eredeti hajóra ha nem lőnek szét addig. aztán elvileg majd ami megjelenik később az lesz a bázisod,láttam youtube videót hogy arra építkezett a srác,de nem is néztem tovább,majd én 😄

Caliph
ezt az állomás szkennelést nem lehet kilőni sehogy? próbáltam kicsit máshogy is,csalással adtam magamnak pénzt,vettem egy felszerelt scoutot mondtam neki hogy explore de nem sokat csinált,vagy elállítottam valamit vagy csak megálmodtam hogy milyen jó is lenne ha két három scout járná a szektorokot és felfedezné meg szkennelgetné nekünk az állomásokat... 😄

Mert elvileg szkennelni kell hogy lássuk mi kell neki/mit ad el stb
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2018.12.04. 14:04:00

A sztorit nem nyomom tovább, lehet, hogy az a baj? Jó, akkor folytatom. Ott tartok, hogy vigyek hajót Antimatter Cell-el, és aztán ott abbahagytam, mert lóvé kellett. Valszeg ez a baj.

Csak most nem hagynak játszani (!), meg feltartanak munkával (!) <#nyes>, és az állandó Alt+Tab-ozás idegesítő, de mindjárt megnézem Pistám.
Nem kell annyit bíbelődni, Elég, ha megkeresed hol adnak az ércért legtöbbet... arra az állomásra nyomsz egy jobbost, kereskedés és az árulista felett kiválaszthatod melyik hajóval akarsz bizniszelni. a többi már egyértelmű!

Az előző jücsübbel kapcsolatban: FAKK, fakk, fakk és fakk. Már vagy nyolc mellett mentem el, mert nem tudtam mire való. De az emberünk sem volt a helyzet magaslatán, mert nem tudta, hogy a BEKKSZPÉSZ az űrruhánál is működik!!! A másik meg az, hogy nem szétlőni kell a hibás részt, ha nem szkennelni!!!
A boron csajszinak ehhez is köze van. Megbíz minket, hogy nyissunk ki 28 darabot. És mégegyszer FAKKKKK!
Caliph
bányászat: vettem egy tök alap kis méretű bányászhajót,minimum presettel. Itt már eltoltam mert bányász hajóra a minimum preset nem rak bányász lézert 😄 szal oda kell figyelni. (softvereknél is érdemes körülnézni,pl egy kereskedő hajó trade softver nélkül szerintem nem fog kereskedni de ott még nem tartok,javítsatok ki ha mégis)
Bányász hajó szépen dolgozik,térkép nézetben kijelölöm a hajót,majd a térképen jobb klikk hogy bányássz itt oret,és szépen elvan,ha megtelt szól. egyelőre itt tartok.

A teli bányászhajót valahogy lehet üríteni,valahol láttam jettison vagy drob cargo parancsot is...
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2018.12.04. 12:48:49

Apropó! Játszik itt valaki térbeli hanggal? 5.1, - 4.1, - 4.0 etc.
Nálam felcserélődött az elöl és a hátul. A jobb és bal csatorna hibátlan, de a szkennelésnél a csillagszórózaj hátulról jön. Ha hátatfordítok neki, akkor elölről!!! Ha leváltom a pilótámat, vagy csak simán találkozom valakivel az "utcán" akkor is a hátam mögül jön a köszönése!
Nem őröltem meg (ennyire). Mindent kizártam nálam!

Tomonor! Ha szépen megkérlek felveted helyettem ezt az ego fórumon. Hátha szebben el tudod magyarázni!?!?! (Lécciléccilécci!)
Viku! Nekem gyanús vagy! Hogy-hogy nem tudsz beszállni? Az az teleportálni? Egyáltalán? Kicsit se?
Beszéltél a Boron csajszival? Mond neked az valamit, hogy: Plélyer Hákú?
Nálam a teherhajók (3) Autótrédelnek! A bányászhajók (2) meg szólnak, ha megteltek és akkor manuálisan ürítem őket. Illetve csak az egyik, mert a másikat telebányásztam nividiummal, ami nem kell senkinek!?!?!!??!?!? <#confused>

Goyo! A bányászáshoz nem kell képzettség. Nem biztos, hogy jó helyre kattintottál a térképen. Próbáld egy kicsit odébb! Elméletileg a kereskedést jól csináltad. működnie kellett volna. valóban a parancssornál lehet valami bibi; Jobb a hajón, info felül két fül van a jobbosban van a parancssor! Több, mint valószínű, hogy oda ragadt be valami!

A SETA nem megy együtt az utazósebességgel! Mókás lett volna! <#nyes>

A küldetések fele hibás. Most épp Argon vs Xenon küldetésláncban vagyok... Az ego fórum tele van hibajelentésekkel! Egyelőre inkább felfedezzetek, vagy piszlicsáré feladatokat vállaljatok.