X4 - Foundations
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az útvonal kereséssel vannak még gondok, ha figyeled a hajót. Nekem már az is megoldotta hogy ne akarja eltolni az állomást orral a teherhajóm, hogy nem figyeltem (csak meg akartam nézni milyen szépen dokkol :-)) Elég volt a térkép nézetre visszaváltanom, azonos szektorban. Egyből elindult.
Nekem az jutott eszembe, még délután...: Remélem az Egosoft nem vesz részt semmiféle önvezető autó fejlesztésben!!! <#awink>#awink>
Vártam ugyanis, hogy megérkezzen az építkezésre az anyag, gondoltam megnézem merre jár a hajóm (Megjegyzem tényleg veszett gyorsan dolgoznak magukban!) Nézem a térképen; Ó már jön visszafelé a második kanyarral. De jó! "De miért nem tért le a körgyűrűről, ahol kellett volna?" Csak tátott szájjal bámulok, hogy távolodik a hajó... MENT MÉG EGY KÖRT!! És kitaláljátok mi történt? IGEN! Megint nem tért le! Ha nem lenne fullos teleportom, akkor még most is kergethetném körbe-körbe, mint egy idióta!
A hangos problémámat már pénteken jelentették De akkor vajon miért nem történt semmi?!?!?!
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2018.12.05. 20:41:00
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Nekemy i5-6500, GTX-750 2GB, 16 GB ram és nem érzem játszhatatlannak - csak a ködös sziklák között gyorsításnál akad meg a lelkem, de azon nem lepődök meg 😊
A lényeg, nem nekünk kell vezetni a hajót. Miért mondom ezt? Mert SOKKAL gyorsabban halad a hajó, ha mi csak utazunk vele! Boost-nál nem fogy a pajzs, ha egy sameszunk vezeti. Ha mi vezetjük, akkor egy örökkévalóság. Most már értem, hogyan tudnak a konkurens Vulture-ök 3-4 ezres sebességgel röpködni, míg az enyém csak 800-at tud turbóval is és azt is csak 10 mp- mert lefogy a pajzs. Agyrém...
A csata...bazzeg, ki kezeli azt a k*a löveget? Hogy hogy nem találja el soha? Én miért nem tudom használni? A saját vadász védelemre állítva, hogy kísérje a szar teherhajómat, olyan iszonyat gyenge tüzelésben, hogy nem igaz. El sem találja.
Hát nagyon szeretném dicsérni ezt a részt, de nem tudom. Még a Rebirth sem volt ilyen bugos és ilyen sz*r.
Asszem szarok a kereskedésre, marad a küldetés, aztán szétlövök mindent.
Más: Építkezésnél, mindenképp számoljatok bele egy konténerraktárt is a tervbe, mert nem fog elkezdődni a termelés!!! (Már gyártom az EC-t!) Elkezdtem az iparos létet.
Apropó! Azt írja a Hákú/gyáram, hogy 260 melós lenne az ideális. Namármost: Én ugyan tudok teleportálni a létező világ bármely pontjára, de ha fel akarok venni melóst a gyárba, akkor "Az nem érhető el" Úgy sem tudom megtenni, ha odaszállítom a hajómmal, bedokkolok és megkérem, hogy dolgozzon ott. "Ezt gyökeret itt nem alkalmazhatod!" Akkor...<#mf2>#mf2>
Valakinek valami frappáns...?
Lehet nekimenni a talált tárgyaknak szkafanderben. Működik. Ki is próbáltam egy talált Cerberus-nál. És ennek még az "S" dokkja is működik.
Viku! Hagy a francba az a tohonya Osprey-t Annál mindegyik fregatt jobb!!!
meglett, kurva közel kellett mennem
Ezt persze luxus lett volna a tutorialba beleirni.
ha nyomok F-et. Akkor kiirja hogy signal source, alatta meg ez van : ---
Mintha ott kellene lennie a parancsnak?
Utoljára szerkesztette: goyo2, 2018.12.05. 19:26:53
• Improved automatic GPU selection to prioritise discrete GPUs.
• Fixed freeze when saving the game.
• Fixed some causes of freezes when starting the game.
• Fixed cause of a crash after loading savegame.
• Fixed upgrade orders becoming non-functional when loading a savegame.
• Fixed money not being refunded for cancelled upgrades.
• Fixed ships not being claimable from the space suit.
• Fixed a case that could result in AutoTraders sometimes trading at a loss.
• Fixed excessive delay between damage and start of repairs.
• Fixed several other causes of rare crashes.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Bővítettem az Édzskjú-t egy nagyhajó kikötővel és egy EC termelő üzemmel (Ezek voltak a készletben!) Mivel összesen kilenc millám volt az építészhajó vásárlás szóba sem jöhetett! (A szívem szerinti konfig 30 guriga lenne, kis alkuval 28.5)
Kérdezted, hogy "hova dokkoljon a teherhajó?" Nos. Erre a célra az építkezés (Épp aktuális fejlesztés) idejére létrehoz az építkezés mellett egy amolyan dokkoló modult. (Hisz nekünk az állomáson nincs) ez a parasztvakítás része. Technikailag, ha nem te vezetsz, akkor a hajó után jobb gomb a HQ-n és lesz két raktár, ha egyszerűsíteni akarom, akkor azt mondom, rakd, amelyikbe egyáltalán engedi! Kifejtve: Lesz egy raktára a hákúnak és lesz egy építkezési raktár. Na abba kell!
Most jön a legjobb tanács: Eszetekbe nem jusson "M"-es teherhajóval nekivágni, mert ehhez túl kicsi a raktere. Most ezt azért írkálom, mert jelen pillanatban is ingázik a Vultúrom! Inkább adjatok lóvét neki és oldja meg maga!
Na egyelőre ennyi.
Elmo Tuze E/Me lvl 20 Touch of the Sky Mo/N lvl 20
A "digitális tanfolyam"-ok használhatatlanok, azaz nem lehet velük képezni a legénységet, akkor meg minek?
Caliph: az összesnél ez van. Teladinal is 1 fregatt, 1 romboló és 1 carrier. A többi az vadász,scout és teher vagy bányászhajó.Szegényes. A sokat fikázott Rebirth-ben is több volt.
István: köszönöm, kipróbálom. Akkor ezek szerint a nyilak a modulokon nem azt jelentik, hogy forgatás, hanem, hogy merre lehet tovább bővíteni.
Mindero: több volt. A Rebirth-ben is, a korábbiakban meg pláne.
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Jelenteni a béta oldalon lehet, ahol a béta kiadás leírása is van.
Elemek forgatása: Na ennél nekem is kihullott pár marék hajszálam. Az van, hogy le kell tenni. Mindegy hova, aztán asszem jobb gombot rajta nyomvatartva lehet forgatni vízszintesen! Hogy fejreállítani hogy lehet, azt nem tudom!
Más: A hosszútávú érzékelő bejelez kékkel a hajóroncsokra és sárgával némely kavicsra. Amik üresek! Ha szétlövöm akkor se történik semmi! Miért jó ez nekem?
Goyo! Elméletileg javítják, de ha nem, valahol olvastam, hogy a lövegek ügyesebbek lesznek tőlük! Tehát: Pakold tele a hajóidat!
Amúgy ez a service crew javítani fogja a hajót, vagy csak a levegőt szívja előlem?
AOS kellene rá. De hát a mocskos anyagiak...
Warning! Cargo bay open, shields are down!
A kristály bányászat meg elég jól hoz,már majdnem csalásnak érzem 😄
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Mert akkor az alábbiak előfordulnak a már korábban említetteken túl:
- veszel hajót, pénzt levonja, hajót nem gyártja le. Visszatöltöd, újrapróbálod, és működik.
- A hajó időnként irányíthatatlanná válik egérről, majd billentyűzetre sem reagál
- Ha megkéred, hogy vezessen a célhoz, előfordul, hogy elfelejti mutatni az útirányt.
- Elfelejti a kiosztott parancsokat, műveleteket.
- Beragad az irányítás, Esc nyomás menübe, majd vissza és akkor jó.
- Squad ki, Squad be itt is kell néha. (nahát 1999 óta küzdenek ezzel)
Egyébként azt szoktam mondani, hogy a németek ezért vesztették el a világháborút, mert ez a játék is agyon van komplikálva. Amíg a német csak tervezett, az orosz legyártott ezret is...
Mert nekem vannak elemek, blueprint-ek, amiket találtam. Namost ebből egyik az a dokk, amit akar hogy építsek. Felbéreltem egy CV-t (50 ezer credit) is. Oké, odaraktam az állomás modult, írja hogy mennyi anyag kell. De hová szállítom az építőanyagot? És tudom-e forgatni valahogy az állomás elemeit? Csak mozgatni tudom a 3D-s képen, de nem tudom forgatni. Nem találtam billentyűzetkiosztást sem, ami erre vonatkozna.
Version 1.21 Beta 1 (323477)
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Improved automatic GPU selection to prioritise discrete GPUs.
Fixed freeze when saving the game.
Partially fixed freeze when starting the game.
Fixed cause of a crash after loading savegame.
Fixed upgrade orders becoming non-functional when loading a savegame.
Fixed money not being refunded for cancelled upgrades.
Fixed ships not being claimable from the space suit.
Fixed a case that could result in AutoTraders sometimes trading at a loss.
Reduced latency of repairs starting after being damaged.
Fixed several other causes of rare crashes.
De ha valaki akar...
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2018.12.05. 07:10:41
Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.
A következő feladat:
Majd miután megjelenik ott egy Unknown Station, ami a tiéd lesz, azt kell majd felépíteni, de ehhez lóvé kell és ha jól látom, Builder - ami gondolom a CV - kell, meg tervrajzok. Jó, innen folytatom.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2018.12.04. 19:42:23
Ehhez a küldihez vettem egy feláldozható hajót,átadtam neki a 3 db anitmattert, squadba csatlakoztunk és én kb 10km-ről odaküldtem az observation pontra (fly to),ahogy beindult a szöveg még messzebbre el is mentem.Menetközben azért jöttek pirosak azokat le kell szedni,mert rámennek az áldozati hajóra.
Tehát odajön a hajó, elmegyek 6 km-re, az Observation pontra, meghalok. Elmegyek 15 km-re, meghalok. Elmentem 40 km-re, meghaltam...tipikus Egosoft-os plot...De nem igaz hogy nem tanultak ebből. Akkor minek raknak bele plot-ot, ha nem tudják normálisan megcsinálni?
Ezt rohadtul hiányoltam a Rebirthből.
Utoljára szerkesztette: goyo2, 2018.12.04. 18:53:16
Mármint, hogy a játék túl "diverse", utalva a raszta néger NPC-ékre.
Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.
Folytasd tovább "plotot" Viku, mert a teleportáláshoz arra vezet az út!
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2018.12.04. 14:33:47
Magyarán, hogy lássuk az állomások árait, vigyünk egy rakás műholdat magunkkal és dobjuk ki őket a közelben minden olyan helyen ahol űrélomások vannak. Ha jól emlékszem ugyanez volt az X3-ban is. A Ribörszben fel kellett fogadni egy valakit, aki a minigame után segített készen tartani.
És magától el is adja a cuccokat.
Mert elvileg szkennelni kell hogy lássuk mi kell neki/mit ad el stb
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2018.12.04. 14:04:00
Csak most nem hagynak játszani (!), meg feltartanak munkával (!) <#nyes>#nyes>, és az állandó Alt+Tab-ozás idegesítő, de mindjárt megnézem Pistám.
Az előző jücsübbel kapcsolatban: FAKK, fakk, fakk és fakk. Már vagy nyolc mellett mentem el, mert nem tudtam mire való. De az emberünk sem volt a helyzet magaslatán, mert nem tudta, hogy a BEKKSZPÉSZ az űrruhánál is működik!!! A másik meg az, hogy nem szétlőni kell a hibás részt, ha nem szkennelni!!!
Bányász hajó szépen dolgozik,térkép nézetben kijelölöm a hajót,majd a térképen jobb klikk hogy bányássz itt oret,és szépen elvan,ha megtelt szól. egyelőre itt tartok.
A teli bányászhajót valahogy lehet üríteni,valahol láttam jettison vagy drob cargo parancsot is...
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2018.12.04. 12:48:49
Nálam felcserélődött az elöl és a hátul. A jobb és bal csatorna hibátlan, de a szkennelésnél a csillagszórózaj hátulról jön. Ha hátatfordítok neki, akkor elölről!!! Ha leváltom a pilótámat, vagy csak simán találkozom valakivel az "utcán" akkor is a hátam mögül jön a köszönése!
Nem őröltem meg (ennyire). Mindent kizártam nálam!
Tomonor! Ha szépen megkérlek felveted helyettem ezt az ego fórumon. Hátha szebben el tudod magyarázni!?!?! (Lécciléccilécci!)
Beszéltél a Boron csajszival? Mond neked az valamit, hogy: Plélyer Hákú?
Nálam a teherhajók (3) Autótrédelnek! A bányászhajók (2) meg szólnak, ha megteltek és akkor manuálisan ürítem őket. Illetve csak az egyik, mert a másikat telebányásztam nividiummal, ami nem kell senkinek!?!?!!??!?!? <#confused>#confused>
Goyo! A bányászáshoz nem kell képzettség. Nem biztos, hogy jó helyre kattintottál a térképen. Próbáld egy kicsit odébb! Elméletileg a kereskedést jól csináltad. működnie kellett volna. valóban a parancssornál lehet valami bibi; Jobb a hajón, info felül két fül van a jobbosban van a parancssor! Több, mint valószínű, hogy oda ragadt be valami!
A SETA nem megy együtt az utazósebességgel! Mókás lett volna! <#nyes>#nyes>
A küldetések fele hibás. Most épp Argon vs Xenon küldetésláncban vagyok... Az ego fórum tele van hibajelentésekkel! Egyelőre inkább felfedezzetek, vagy piszlicsáré feladatokat vállaljatok.