7249
Egosoft X4
-
mumoka 2012 #2165 de még kéne segitség elméletileg csináltam 1 gyárat ami equipmentdock csak a hozzáadás kor mikor kész lett manager & volt még valami én a managert raktam be de nem tölti fel a hajót löszerel és nem javit mit csesztem ell vagy valaki le irná pontosan milyen modulok kellenek hozzá meg köszöném nagyon azért megyeget az épités de nem találtam erröl videot amit meg néznék -
mumoka 2012 #2164 ohh ez super te egy angyal vagy -
Jóózsf István #2163 Minden információt ki lehet kapcsolni a térképen!!!
-
mumoka 2012 #2162 egyet értek hogy a resource prob fontos de mikor 1 rendszerbe van 1 tucat nem lehet látni a rendszerbe semmit a mutatot cucok miatt ezt nem lehet kikapcsolni valami gombbal ? ráadás még a hajókon is van mutatja a legénység létszámát az se kell .
Utoljára szerkesztette: mumoka 2012, 2019.06.14. 12:36:48 -
kisiku #2161 Azért nyárra rengeteg egyéb elfoglaltság is megoldható. Persze mindannyian ismerjük a "milyen szépen süt a nap egy kis géminghez" mondást , de én pl ősszel utazni fogok, házasodni, ráadásul egy másik kontinensen, aztán költözni, stb, úgyhogy nekem lesz elfoglaltságom addig is. Aztán meg Sims-ezni és sandbox management játékokat fogok futtatni a valóságban. Amiben aztán lesz RPG,FPS, gazdasági szimuláció... -
TokraFan #2160 Értelek, bár a "varázsképesség" itt a műfajból ered, mert az egész cyberpunk műfaj az ember/technológia keveredéséről (is) szól, implantátumokról, speciális technológiákról. Vagyis kb. elképzelhetetlen ez a műfaj extrém megoldások nélkül. Én is rühellem egyébként, de mivel ez részben scifi, itt el tudom viselni. De egy klasszikus kardozós, misztikus, lovagos RPG izében (pl. Skyrim, Witcher stb.), nekem sem mennek le a torkomon a mezei növényekből kotyvasztott hero képességek és varázsfegyverek. :-) -
Jóózsf István #2159 Ígéretesnek tűnik! Csak sajnos sok lesz benne a "varázslás". Nem kedvelem a varázsképességgel manipuláló lövöldéket. Golyó a golyó ellen... Csak sajnos abból már nem lehet megélni. Tényleg extra téma kellene hozzá, mint mondjuk a Határvidék 3-hoz. Most azoknak a felújítottjaival múlatom az időt. Még mindig szélsőséges érzelmeket tud kiváltani belőlem: Hol visítva röhögök, hol meg a "mianyánktól" zeng a ház!
Annak jó, aki őszig el tudja magát foglalni. Szinte minden akkor, vagy azután történik! Nálam legalábbis... -
TokraFan #2158 A 3.0 után elkezdek végre játszani az X4-el, 2020 áprilisig lesz rá időm, utána viszont jön a Cyberpunk 2077, azzal azt hiszem elleszek egy darabig. -
kisiku #2157
-
kisiku #2156 Nem is rossz gondolat...én egy vodka tonik után benyomtam egy jó hideg sört, majd leültem a remastered Battlezone 2-höz, mostanában azzal tolom megint. A Szállítási Láz 2 jó lesz, addigra szerintem újra itthon leszek kis hazánkban. -
TokraFan #2155 És ha már ez befért, akkor ezt is nézzétek el nekem...
Megjelent a Space Engine, végre Steam-en is (eddig ingyenes volt). Remélem ettől kicsit erőre kap a fejlesztés, ami mondjuk ahhoz képest, hogy egyetlen ember csinálja, így is már eszméletlen! -
mumoka 2012 #2154 jól néz ki a pálya szerkesztö is prima de még nem jelent meg ha jól látom -
Jóózsf István #2153 Ennek itt is van helye! -
Jóózsf István #2152 Egy héten egyszer-kétszer kiugrom "ebédelni"... a kocsmáros néni ma rekordot döntött... Mire letámasztottam a járművet és a pulthoz értem már előttem volt a pohár malátaszörpöm. De nem esett olyan jól. Ilyen melegben már inkább a kisfröccs a nyerő!
Na hallgatás meg azért van, mert minden vonalon kuss van. Nektek van két hete 2.50 (Ami nálam ugye két és fél hónap!!!) oszt annyi. Béta nuku! Cserben vagyok hagyva! Minden nap egyre kevesebb reménnyel nyitom meg a sztím adatbázis oldalát, hátha 3.0. Próbálom magamat azzal vigasztalni, hogy ejj ráérnek arra még, meg hol van még a karácsony, meg jövőre is lesz év-vége. Hátha félreértettem, hogy: Év végéig két déelcé!?!?!?
-
mumoka 2012 #2151 1 nincs 1 igazi jó téma - 2 sok ember a gép hőmérőjét figyeli - 3 a sör az első ilyen kor -
kisiku #2150 Ahogy nézem, nincs valami nagy forgalom itt a hozzászólásokban. Most vagy mindenki játszik vagy inkább kint ül egy teraszon egy jó hideg sörrel a kezében vagy vízparton van.
-
mumoka 2012 #2149 akkor szomorú vagyok & kell nekik hogy kezdjenek hozzá mert elmúlt 1 év és semmi nincs -
TokraFan #2148 Azt modokkal nem igazán lehet megvalósítani. Maximum kézzel készíthetnének új szektorokat, mint anno X3-hoz. De ahogy elnézem, már sajnos nincs akkora modder közösség, mint régen volt. -
mumoka 2012 #2147 pontosan de akik a mod készitik a játék hoz legalább nekik kéne eszükbe jutni hogy kicsi a játék tér és valami pálya generátort kéne csinálni -
TokraFan #2146 A procedurális generálás csak egy alap eljárás, aminek az NMS-ben mindössze egyetlen konkrét implementációját láthatjuk, de ezer másik játékban ezerféle másikat is. Pl. az Elite hatalmas galaxisa is így generált, de még akár a Minecraft, a Terraria és számos más hasonló játékok világai is ezzel a tech-el készültek. Az X-ben alkalmazható lenne mondjuk csak a szektorok generálására, hogy ne kézzel kelljen mindet megcsinálni. A legjobb megoldás az lenne, ha a két eljárást ötvöznék, tehát itt-ott maradna a kézi alkotás, máshol meg kitöltenék automatikussal. Tulajdonképpen az Elite-ben is így működik, és ez a része a játéknak nagyon jól bevált.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.06.08. 03:53:15 -
mumoka 2012 #2145 xd tudtam tudtam én a játékot az első résztöl követem de ego az ego egy jó cég csak az esze hol jár azt nem tudom pedig rengeteg lehetöség van a játék ba föleg hogy van a citizen és ellit lehetne csemegézni a jó dolgok ban csak a góré a pincében kotorászik nem a polcon -
Jóózsf István #2144 Ki ne találjátok, hogy ez a körgyűrű rossz!!!
Én még ugyanilyen hatékony sugárutakat is tennék... Persze ahhoz valamivel nagyobb világ kellene, Vagy ahogy Mumó mondaná: PÁLYÁK! -
#2143 kukázni a highway rendszert,vissza jó öreg kapus megoldáshoz,aztán lehet procgennel térképet csinálni,még állomásokat is le tudna rakni -
mumoka 2012 #2142 pontosan igazad van az 1 -sö játék ota lett volna idő még arra is -
Jóózsf István #2141 Nómenszkáj? Kell az nekünk? -
TokraFan #2140 Igen, de ott is folyamatosan bővült! A reunionban még sokkal kevesebb volt, mint az Albionban. Minden résszel adtak hozzá párat, persze legtöbb ott is tök üres volt sajnos, vagy semmire nem jó. De a felfedezés örömét mindig megdobja a mennyiség az biztos! Nem tudom egyébként, miért nem kreáltak már valami proc.gen rendszert a szektorokhoz is, azzal gyakorlatilag végtelen nagy galaxist létre lehetne hozni. Lehet, hogy túl nagy meló...Nem tudom.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.06.07. 00:42:39 -
mumoka 2012 #2139 ego nál az a gond ha 1 játéknak új részt csinál felveszi a szemüvegét ami eröteljes látás csökenést mutat ha a páya számát nézik viszont a hiba ami van benne az olyan mint a win 10 vagy az eve online új patch és új hiba mennyiség egyre több -
kisiku #2138 "pályák számát" - ez aranyos...
A Ribörszben a Teladi Outpost-tal jöttek új hajók (mivel akkor lépett be a Teladi), a Home Of Light-tal meg még nagyobb játéktér. Miért tűnt nekem nagyobbnak? Ja, tudom! Ott közvetlen átjárás volt a szektorok között és minden sokkal nagyobbnak tűnt.
Érdemes összehasonlítani, mennyivel nagyobb volt a játéktér az X3-ban...te jó Isten! Legalább kétszer annyi szektor volt a "sima" 3-ban.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2019.06.05. 08:42:31 -
mumoka 2012 #2137 azért alakul már a sok patch ota de jó lenne ha bővítenék a pályák számát mert ez nagyon sovány így még mod ban sincs új de új hajók is jöhetnének mert kevés van a ribi be vagy 70 van kb ami röl tudok -
Jóózsf István #2136 2.50 Hotfix 1 B1(released) (Hála a jojstennek!)
Viku várj egy pár (játék)órát-napot és utána nézz rá a gyáraidra - komplexeidre, hogy minden rendben van-e. Csodálkoznék, ha igen. Mondjuk egy szimpla gyárnál valószínűleg nem fog annyira előjönni, de egy kicentizett komplexnél hamar borul a bili! "Nem árulok macskát" A szilícium ostya gyártás körül kell keresni a bibit!
A lassulás annyira nem számottevő. Nem látványos.
Goyo! Azt se feledjük, hogy a Ribörszben kapásból volt egy elég jelentős fő ellenségünk, akinek, ha érvényesülni akartál, akkor szépen körbe kellett nyalogatni az ánuszrózsáját! Úgy egy kicsit érdekesebb volt. Aztán ott volt a "rejtett" feladat Devrí felvirágoztatása. Plusz szabályozva volt a világ felfedezése is!
Ez a mostani rendszer ugyebár az X3-ra hajaz, ahol inkább csak azért kellett puncsolni, hogy bizonyos termékeket (fegyverek, hajók) megvehess az adott fajtól. Tulajdonképp: "Rutinmunka kezdőknek!"
Ha tőlem valaki most megkérdezné, hogy megvegye-e a játékot, akkor igencsak vakarnám a fejem. És ebben már az elfogultságom is bennevan!!! "Figyelj, ha nagyon nem bírod ki nélküle, akkor vedd meg a virágboltban Aztán majd meglátod..."
Na már megint csak a pocskondia! Ez éltet minket! -
kisiku #2135 Na, tegnap megnéztem hulla fáradtan, én nem vettem észre lassulást vagy teljesítmény hibát, de változást se nagyon. Persze jó hogy jobban lehet szűrni a térképen meg a saját tulajdont jobban lehet rendezni, de nekem még mindig hiányzik a nagyobb játéktér. Persze tudtam, hogy ezt nem fogok hozzá kapni, úgyhogy nem panaszkodok.
De ezeket az utántöltő hajókat nem értem, minek kellettek. Ráadásul nem tanúskodik valami hű de nagy kreativitásról a hajók kinézete...
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2019.06.04. 14:37:39 -
goyo2 #2134 Rájöttem mi öli meg ezt a játékot: ha gyorsan tudok gyártani bármennyi hajót ingyen.
Nincs szükség hajófoglalásra, black market-es üzletre, lassan kereskedni se, mert a hajógyár termeli a pénzt.
Ergó a játék most arról szól, hogy hajót gyártok mint az állat, és zúzok. Még kevesebb lélek lesz igy a játékban.
Tudom van rá mod, hogy lassabban gyártson hajót, lehet fel is teszem. Szerintem egy XL hajó legalább 2-3 óra alatt kellene legyártani, vagy még több. És ha ezen gyorsitani akarok, akkor épitek még XL hajógyártó modult, hogy párhuzamosan menjen. Még az is lehet hogy előlröl kezdem az egészet egy ilyen moddal. Gondolom akkor a xenon se fog olyan gyorsan épiteni hajókat.
-
Jóózsf István #2133 Hogy megörültem a mocorgásnak: "Hátha 3.00" de aztán...:
"Hotfix 1 Beta 1 - 2019-06-03
Fixed aim ahead indicator no longer being displayed and some other minor targeting glitches (problem introduced in 2.50)."
-
mumoka 2012 #2132 köszönöm szépen -
tomonor #2131 Jaja, mostanában az egosoft fórumára és az X4 subredditre klikkesedtem, elnézést ezért :P -
AnuluBamba #2130 szia
Nem tőlem kérdezted, de belekotyogok :)
https://www.nexusmods.com/x4foundations/mods/86 -
mumoka 2012 #2129 szia erre emlékszel még te irtad itt igen ez1 mod, 1 modositott nemesis, meg 1 cerbeus, kerül be a játékba, csak 1-1 db és nem lehet gyártani. tökéletes parancsnoki hajó
ezt hol találom meg tudnál segiteni ? -
Jóózsf István #2128 Elveszett bárány! Rég láttalak "publikálni". -
tomonor #2127 Stipi-stopi a szellemi tulajdonra -
nibron #2126 ezek egyáltalán nem feleslegesek, és amúgy dolgoznak is látástól mikulásig, de sajnos vezetnek/beleszólnak olyan dolgokba is amire egyáltalán nincs kvalitásuk. kábé olyan mint hitler a 2.vh-ban. szart sem értett a katonai dolgokhoz, de mindent neki kellett irányítania. ha meg szóltak hozzá értelmesen többnyire leugatta.