7249
Egosoft X4
-
mumoka 2012 #1805 akkor én lese merem írni mivel játszom -
kisiku #1804 Akkor csak az engine nem elég jó, de eddig nem nagyon láttam olyat, ami a mai brutális teljesítményű gpu-kat kihasználta volna. Asszem nekik valami saját fejlesztésű engine-jük van, ez ennyit tud. Emlékezz a 2. részre, a The Threat-re. Főleg, amikor a PSG-t bekapcsoltad a Paranid hajókon...képregénybe ment át.
Hamarosan lehet hogy megüresedik egy régi, de még jó Dell T410-es, abba még fizikailag is befér egy mai GPU, mert baromi nagy a háza. Leszedem róla a windows server-t, felnyomok egy 10-est és megnézem, milyen egy 8 magos Xeonnal és 64 giga rammal, 15k-s SAS vinyóval...
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2019.04.17. 17:15:13 -
Jóózsf István #1803 A gépem az ajánlott felett van! Két esesdé, egyiken oprendszer, másikon játékok...
Nem gondolnám, hogy a gyár viszi az erőforrást, mert ott csak alapvető matematikai műveleteket (számlálókat) kell futtatni. Sokkal inkább a hajók! Tudni persze nem tudom, de ha fogadnom kellene tíz az egyhez tenném meg!
-
kisiku #1802 Egyáltalán nem felesleges, sőt kell! A munkahelyi gépemben is ennyi van és eszi. Csak itt más, mert domain-ben nyomom, központi antivírus,stb cuccokkal védett, ergo a windows sokkal többet igényel, mint otthon. Kihasználja a ramot, csak nagyon pörög a vinyó is, mert az lassú a ramhoz és a játékhoz, hiába 7200-es. 15k-s SAS vinyót meg szerverbe rakok... -
goyo2 #1801 Köszi, mert gondolkodtam még 8 GB RAM vásárlásán, de akkor felesleges. -
kisiku #1800 Aha.Nem a rammal van gond, sokat tölt. Most állítólag ezt is akarják javítani a következő patchben.
Maguk a mentések is tömörítve vannak, mert alapból 2-300 mega, nálam 4-500 egy mentés. De tömörítve ez csak 40. S mivel nem tudod beállítani, mert Steam-es, ezért mindent a C-re ment.Nem ez a baj, hanem az, hogy sokat tölt. Amiatt szaggat, nem a gyenge GPU vagy CPU miatt.
Ja, és nálam minden swappelés ki van kapcsolva. Egyszerűen a 3D modell betöltése sokáig tart neki. Én nem tudom ilyen szinten hogyan működnek a hardverelemek, de elvileg a gpu ramját is arra használja, hogy oda betöltse ezeket az elemeket. Valahol van erről egy zseniális videó, ahol elmagyarázzák.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2019.04.17. 09:24:18 -
goyo2 #1799 Jól rémlik, hogy neked 16 GB RAM van a gépedben, ugye? -
kisiku #1798 Oké, felejtsük el a 20 milliárdot...nézzük a másik felét. Emlékszel, én az elején mondtam, hogy miért nem építek önellátó giga-komplexumot. Pont ezért, mert van egy claytronics gyáram, ami csak félig önellátó és már szaggat, mire behozza a teljes modellt. Mindössze 5 darab okostégla gyár, egy naperőmű, egy antianyag cella üzem van összeépítve raktárakkal, két kis dokkal és egy naggyal. Mérete szép nagy, de már itt is sokat tölt, amikor elrepülök arrafelé.
Élvezhetetlenné teszi a játékot abban a szektorban, ahová giga komplexumot építesz. Építs kisebbet, de többet. Én pl építettem először egy bányászati állomást érc és szilícium feldolgozóval. Majd rájöttem, hogy nem viszik csak úgy a sok szilícium ostyát, ezért építettem neki chip gyárakat is, hogy fogyjon. Később építettem mellé még Engine Parts-ot is, mert mindig kevés volt és az meg sok refined metals-t eszik, de aztán ennyi.
Vagy rakd az egész játékot SSD-re. Nekem sajna csak a mentés van ott, a játék vinyóról fut, tölt is mint az állat, de szoktam defragolni a játék mappáját.
A másik. Nézd meg az összesített anyagfelhasználást. Lehet hogy kevés a 8 darab bányász, mert annyit használ fel a gyárad, hogy még ezek sem bírják.Vagy próbáld meg, hogy engeded/letiltod az AI beszállítást. Nálam nincsenek ilyen problémák, mert megfigyeltem, hogy kábé miből mennyi kell és azt mennyi hajó szolgálja ki.
Még te mondtad nekem korábban, hogy a kisebbek gyorsabbak és ebben igazad volt. Rakj vegyesen kicsi és nagy bányászokat. Tudod hogy a nagyok egy órát szórakoznak a dokkolással.
-
Jóózsf István #1797 Kicsit még ütöm ezt a témát, ön és a ti sanyargatásotokból kifolyólag.: Nyolc darab ércbányász hajója van az önellátó hajógyár-komplexemnek. Az előbb ellenőriztem, mind működik rendesen. Mégis nullára futott vasból és szilíciumból egyaránt! Biztos, hogy ez így van jól?
Tehát nem a 20 milliárd a kérdés, mert adok én neki száz hajót is, hanem, hogy nem érzem "reálisnak". Nincs egyensúlyban!
PLUSZ ha mondjuk emiatt nem 20 képkockával DIAVETÍTENE abban a szektorban, az se lenne elhanyagolható tényező! -
Jóózsf István #1796 " mert mindenre azt írja, hogy nincs módosítás." Képet tudnál feltenni? Nekem ezzel sosem volt gondom. Elképzelni sem tudom, hol írja...
Ezt látod az asztalnál?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2019.04.17. 06:59:26 -
kisiku #1795 Igen, ezt mondtam. -
nibron #1794 Szóval elmentem a Profit Center Alpha-ba. A Shipyard-on fel a hajóárushoz, ott a két munkapad közül a jobb oldalin, tudok SETA-t és illegális cuccokat gyártani, a másikon fel tudnám rakni a "tuning"-ot ha lenne. Wharf ugyanez. -
Jóózsf István #1793 Ha azt látod, hogy csak a SETA-t tudnád barkácsolni és az illegális cuccokat, akkor ROSSZ ASZTALNÁL VAGY! Kövesd Viku utasításait PONTOSAN a 1789-ben! -
nibron #1792 Na igen, már jó pár módosítást felszedtem, meg kaptam reward-ként. De, egyiket sem tudom feltenni, mert mindenre azt írja, hogy nincs módosítás. Craftolni pedig csak a SETA-t tudnám az illegális cuccokon kívül.
XML-t nem szerkesztenék, mert az már a ló túlsó oldala. Különben is azt már tudom, hogy abban büfé vagyok.xD -
Jóózsf István #1791 [Beta 2] Fixed blue-haired Argon characters (problem introduced in 2.50).
Bakker! Én meg voltam győződve, hogy ez FICSŐR!!! Az egyik kollégámnak pont ilyen színű haja van! (Türkizkék!) (mondjuk az egy debil... És akkor még mindig píszí voltam! -
Jóózsf István #1790 Bocsánat. Igen. Hívjuk tuningnak!
A tuninggal meg az a feneség, (Főleg a harmadszintűek (lila)) hogy kell hozzá, egy olyan alkotóelem, amit sokkal ritkábban dob a játék, mint magát a tuningot!
A zöldekkel nincs ilyen probléma. Csak hát azok inkább egy paraméter módosítására valók. Ha mégis többet módosítanak, akkor könnyen előfordulhat, hogy az egyiket, vagy akár többet is NEGATÍV - kedvezőtlen irányba!!! A liláknál szinte tuti minden (Akár öt paraméter) kedvező irányba módosuljon!
De ha nem ELÉG kedvező, akkor még mindig ott az XML szerkesztés!!! -
kisiku #1789 Az a tuning. Irány a Shipyard, csak ott lehet. Elmész, majd kiszállsz és odaliftezel a Ship Dealership-re, majd ott találsz két "munkapadot", az egyikkel craftolsz, a másikkal meg felszereled a tuningot a hajódra. -
nibron #1788 Nem úgy értem, hanem így: az alapjátékban lehet módosításokat alkalmazni az egységeken (modifications menüpont), de hiába gyűjtöttem be már egy rakatot, egyiket sem tudom felrakni. Legyártani szintén. -
kisiku #1787 Már akartam mondani, de megfigyeltétek, hogy ha űrruhában vagytok, akkor sokkal jobban vadásznak rátok az ellenségek? Tegnap, mikor az űrruhás-kapálós képet lőttem, jöttek xenon vadászok és támadhattak volna bármit, de mind engem akart kinyírni, csak én elbújtam a farmban, az meg kinyírta.
Más.Pista, még egy dolog: abban tökéletesen igazad van, hogy nagyon eszi a CPU-t, mérem a GPU-t is, alig alig moccan, annak maximum a memóriáját szívja le, de alig hajtja meg.
Nem tudom, miért nem tudnak olyan játékokat/engine-t fejleszteni, ami kihasználják ezeket a mai brutális grafikus kártyákat? Majdnem minden játék a CPU-t szopja. Itt pedig rosszul van leprogramozva a kereskedelem. De ez valszeg több ok miatt van és megpróbálom összefoglalni:
1. A gép mindig egy aktuális igényt néz. Meg van határozva az ár és annak függvényében ad el. Tehát ha valahol csak 23 darab Claytronics-ra van szükség, akkor csak annyit visz magával, akkor is, ha vihetne 2300 darabot.
2. Nézd meg, azért tudsz jól kereskedni, mert így működik, ez az algoritmus van megírva. Ha úgy kereskedne, mint egy emberi játékos, akkor nem biztos hogy lenne esélyed, ergo dobnád az egész game-et.
3. Biztos hogy nem különbözteti meg a játékos forgalmát a többi AI forgalomtól, hiszen onnan hogy a hajóid automatán mennek, tulajdonképpen beállnak az AI sorba, csak más feltételek mellett.
4. Az emberi játékos máshogy gondolkodik. Mi egy dolgot nézünk ebben a játékban: keresek-e valamit vagy nem. A gép azt nézi, kell vagy nem kell.
Ahhoz hogy szimuláljanak egy valós gazdaságot virtuálisan, sok, nagy tudású, főleg matekban járatos programozó kell, akik a töménytelen ÉS/VAGY/HA/stb relációkkal építenek egy algoritmust, ami hasonlítani fog egy valós gazdaságra és amit majd az AI, azaz a gép használni fog. S hogy ez működjön, be kell építeni mesterséges, automata folyamatokat, mint például a Trading Station-ök folyamatos, mérhetetlen éhsége termékekre. Hiszen ha nincs kereslet, már megdőlt az egész folyamat. Mert csak gyártasz, termelsz, de kidobod vagy beáll az egész gyárad...
Én ezért mondom, hogy az egészet sajnos a háború mozgatja. Mivel a végtermék az űrhajó. Űrhajó akkor kell, ha fogy. Mitől fogy? Ha kilövik...
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2019.04.16. 09:02:33 -
goyo2 #1786 Megint egy "feature", ami kicsi gondolkodással érne is valamit. -
kisiku #1785 Pista, 21 milliárdos vagyonnál kezdesz sírni, hogy hogyan bányászik? Ki nem szarja le? Mindig is így bányásztak minden részben. A kérdés akkor inkább az, hogy miért raktak bele "üres dísz-aszteroidákat"? Nem tökmindegy egyébként, hogy hogyan bányászik? Így is betakarítja a mennyiséget. Manuálisan is tudsz bányászni, ha a lövegeket Mining-ra állítod és bemész a sziklák közé.
A Resource Probe pedig neked mutatja meg, hogy azon a környéken ahová leraktad, milyen anyagok találhatók és milyen sűrűséggel. De ez utóbbinak szerintem a küldetéseket kivéve semmi értelme nincs, hiszen ha manuálisan bányászol, akkor nem ez alapján mész, ha pedig automatán, akkor úgysem veszi figyelembe.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2019.04.16. 08:44:49 -
Jóózsf István #1784 Úgy érted: Tudsz-e módosításokat alkalmazni a játékon? Pl. hogy a te ágyúid piros elefántokat lőjenek, amik bégetnek?
IGEN. A Gőzről és Kapcsolatról is! (zsiráf is van)
Szóval azt mondod Turian, hogy alibiznek? Tisztára mint a munkahelyemen. Azért kell két három emberrel többet alkalmazni, mert a trógerek ellinkelik a munkát! Ha egy bányász a munkaidejének kétharmadában haszontalan "munkát" végez, akkor három bányászt kell alkalmazni, hogy a munka el legyen végezve. Csakhogy ez erőforrásigényes. Ennek és az összes "X" játéknak a rákfenéje, hogy CPU igényes MÁR ELEVE. És akkor még tetézzük ilyen malőrökkel?
Viku! Azt akarod mondani, hogy ha én bármelyik hajóba beleülök és bekapcsolom a letapogatót amitől messzire virít, hogy melyik kavics mit tartalmaz, de ezt az alkalmazott kapitányom nem tudja megtenni? Menjek oda és mutassam meg melyik gomb az? Ne fakassz sírva! -
nibron #1783 Működik a modifications rész? -
Turian #1782 Nekem elég sok bányászom van, de nagy ívben tojnak a resource probe-ra. Mennek ezek világgá, a lehető legvígabb vidékekre, ahol még ember nem járt... Valahol olyan magyarázatot olvastam, hogy a megjelenített és a számolt resource más. Ha ez igaz, akkor magyarázhatja, hogy miért nem mutat semmit néha a probe egy - szerintem - jó helyen, hogy miért kóvályognak az autominer-ek...és talán az üres aszteroidák lövését is. Vagy tudják, hogy figyeled őket és bizonygatják mindennel, hogy ők rengeteget dolgoznak ám. -
kisiku #1781 A valóságban is így megy a bányászat, rengeteg olyat is meg kell mozgatni, ami semmi értékelhetőt nem tartalmaz. Azért ennyire nem kell igényesnek lenni. Szerintem jól csinálja, látványos.
Én meg elmentem űrruhában kapálni . Nem ezek a mai divatos "farmolós" játékok? Űtessünk' paradicsomot virtuálisan, azt' nézzük ahogy nő!
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2019.04.15. 23:29:26 -
Turian #1780 Köszönöm szépen. Azért érdeklődöm, mert az egyik szépség, amit az ilyen típusú játékokban találok az a benne rejlő logika feltérképezése (mi-mire hat, hogyan működik) és aszerint egy jó terv, megoldás kitalálása, megvalósítása. Itt kicsit túlgondoltam, amióta manuálisan babusgatom a gyárat (egy nagy bányásszal viszem a hiányzó cuccot, egyben én adom el nagy haszonnal a termékeket) azóta megy minden flottul. A bosszankodások ellenére örülök, hogy létezik a játék és jó vele játszani, csak sajnálom, hogy annyi meg annyi lehetőség maradt ki, vagy lett furán megoldva. Kíváncsi leszek, hogy milyen lesz készen...
A kattintgatás nekem is gond, sokszor klikkelek, mint a güzü, de semmi. Igazából hozzászoktam, de most hogy említettétek ezt, megfigyeltem, hogy valóban nyüvöm az egerem. :) -
goyo2 #1779 Nem lehet hogy ki kell dobni egy "resource probe"-ot, és akkor tudja melyikben mi van? Még nem próbáltam, csak egy ötlet.
Logikus lenne. -
Jóózsf István #1778 Juteszembe! Egy kis házifeladat-bosszankodnivaló! El tudná valaki magyarázni lassan tagoltan, hogy én is értsem: Hogy a bányászhajók, MÉGIS mi a bánatos-büdös istennyiláért lövik az ÜRES aszteroidákat?!?!?!?
És akkor csodálkoznak a fejlesztők, hogy lassú a játék? Hát persze! Ha háromszor annyi eszközt kell koordinálnia a cpu-nak!!! Mert ha célirányosan dolgozna akkor elég lenne egy bányász is! (Plusz a drónok, meg az egyéb járulékos számítások, meg ami még nem jut eszembe!)
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2019.04.15. 19:53:10 -
Jóózsf István #1777 A bétáról meg annyit, hogy amióta az eszemet tudom ilyen! -
Jóózsf István #1776 Ugyan nem hittem benne, de kipróbáltam nulla grafikával. Semmi!
Jobbat mondok. A vigyejón is látszik, hogy egyik lista sem aktív. Bal függőleges menüsor. Ha a helyi "szektor" lista aktív (Bal legfelső) Akkor párosokra sem reagál! Tehát mindent csak duplakattra jelöl ki (mint a vindózban!) De ha lassú vagyok, akkor ugyanúgy semmibe veszi!
Ha a világlista aktív (fentről a második) Akkor szintén páros páratlan! -
kisiku #1775 Figyu, próbáltad visszavenni a beállításokban, hogy pl. ne ultra legyen minden csak mondjuk high? Én itt a megjelenítésre gondolok, de az is lehet, hogy nálad a béta miatt van ez.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2019.04.15. 17:28:09 -
Jóózsf István #1774 De nálam az első ezredmásodperctől kezdve páros-páratlanozik. Fel is vettem:
Nem szaggat ennyire a játék. Ez csak a felvételen van így! -
goyo2 #1773 Szállítós küldi. Jön a csaj a hajóm fele, csak nem áll meg a létránál, megy-megy, lesétál az állomásról, ki az űrbe. Beszarás. Na ez az igazi űrséta. -
kisiku #1772 Nálam nagyon gyakori, van hogy 8-16 darab hajó is áll üresen. Jellemzően Teladi szektorokban, és valamennyire az Argonoknál is. Szerintem vagy játékhiba vagy valami "bónusz". Nálam erőteljesen jelentkeznek a hajógyáram közelében, illetve a leigázott xenon szektorokban.
Csupán ebben a szektorban van 6 darab Manorina, 2 Osprey és 3 Tern szabadon. De volt már olyanom, hogy ennek a duplája is volt. L és XL-es hajót nem fogsz így találni, egy darab L-et leszámítva.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2019.04.15. 09:27:24 -
kisiku #1771 Igen, én is. Sajnos az az Úr már nincs köztünk, pedig de jó is volt...
A "legismertebb videómegosztó portálon" találsz belőle. -
goyo2 #1770 De régen is volt, én bírtam gyerekként. -
goyo2 #1769 Hétvégén volt szerencsém picit játszani. Én elég sűrűn nézem végig a szektorokat elhagyott hajók után. Ami feltűnt hogy mintha némelyik játéköltés után dobna be random több elhagyott hajót, nem csak úgy menet közben.
Egyik töltés után bedobott vagy 6-ot, oda is ahol senki nem volt rajtam kívül, és ebből azt a következtetést vontam le, hogy nem csata miatt ugráltak ki belőle. ráadásul formációban voltak. Kétszer is volt, hogy közvetlen töltés után jelentek meg. Lehet csak a véletlen műve. -
kisiku #1768 Nanu-nanu -
kisiku #1767 Én megpróbálom megválaszolni:
1. Nálam is van, hogy adok egy nagy L-es hajót és alig töltik meg áruval, pedig el lehetne adni óriási mennyiséget is. Ez programozási hiba.
2. Az AI olcsóbban tudja adni, mint te. Igen, a korábbi részekben is ez volt. Ez is egy ellensúlyozás, mint amit korábban a harcnál mondtam. A gép nem annyira intelligens, mint az ember. Az ember tudja (kivéve a Balatonnál), hogy az is megéri, ha valamit olcsón adok, mert a forgalmam óriási lesz, és a sűrű fillér jobb, mint a ritka forint. De a gép ezt nem tudja, ezt programozni kell neki.
3. A köztes termékből többet kell gyártani, mint a felhasznált, így nem fog bevásárolni. Javaslom a #1697-es hozzászólásomat elolvasni.
4. Nem lehet dedikálni, csak ha manuálisan csinálod. Ha odarendeled egy állomáshoz, akkor automatikus lesz, a Manager irányítja őket. Érdemes egynél több bányászhajót hozzárendelni, kicsit és nagyot is. Nekem nincs ilyen problémám.
5. Megint csak a #1697-est javaslom. Ha építek egy űrállomást, akkor én alapból 4 db M-es, 2 db L-es teherhajót adok, plusz 8-10 db vadászgépet. Ha olyan helyen van, ami veszélyes, akkor adok neki fregattot és rombolót is. A fregattok is kísérik a teherhajókat, a rombolók a szektorban járőröznek vagy az állomást védik.
6. Igen, ezen sem lesz változás, más történik, ha személyesen vagy jelen és más, ha szektoron kívül. Sokkal tovább pöcsöl a gép, ha nézed, mint ha nem lennél ott. Ezért nem jó utazni sem, úgy hogy nem te vezetsz. Fél óra SETA, mire átmegy egy kapun,tökmindegy hogy a kapitány 1 vagy 5 csillagos, de ha nem vagy ott, akkor 1 perc.
Na, hát kábé ennyi.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2019.04.15. 08:56:33 -
goyo2 #1766 Köszi, te egy úr vagy a (z)űrből! :-)