X4 - Foundations

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Irtak mar a beta streambe is lattak boront

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

dimre
Belenéztem a virág verzióba, gondolom nem volt még semmi aprócska javítás sem, ahogy ismerem az egot, úgyhogy ua. mint a hivatalos. Találtam pár bibit, pl. mode váltásnál normálról - long range... (gyors-gomb, shift+3 komboval, nem a menüben váltottam át) "L" nyomkodásnál a fegyver is lő, ez baromi jó, ha véletlen találok valamit ami túl közel van azzal a lendülettel szitává is lövöm. Rebirth-es feeling-em lett mikor a pici hajócskával beszorultam a leszálló platform alá, és megy a tiki-taki eredmény nélkül.
Ami kifejezetten idegesít, az a háttér-szövegelés, nem tudom érint-e a sok duma, nem figyeltem rájuk, vagy csak ez is egy "tegyük élettel telibbé az univerzumot" egos fogás.
Az irányítás elsőre szokatlan, de lehet fazonra igazítani, a régi bevált bill. kombinációkra, ez mondjuk alap dolog.
Pár Xenon hajót leszedtem, de egyszer-kétszer majdnem meglógtak, gondolom gyorsítót használtak (és nem hibára gyanakszom), mire pilláztam egyet, már jó 8-10 km-re eliszkoltak.
Én azt hiszem, nem lesz gond ezzel a résszel, ezek apró malőrök az elődhöz képest, Bernd-ék befoltozzák, csak idő kérdése, amilyen tempóban dolgoznak, megvárják míg lesz egy oldalnyi javítandó hiba. Erősen érik a vásárlás gondolata, az ünnepekre bespájzolok kaját, és magamra zárom a kecót.

X universe Home, sweet home

Boron nőszemély? Vannak Boronok (csak irónia, tudom, hogy nincsenek)? Az utazásra nem lesz később megoldás, valamilyen jumpdrive vagy mittomén milyen upgrade formájában? X3-ban is percekig tartott az elején, mire elvonszoltam magam egy állomásig a kezdőhajóval. Egyébként meg csalódtam volna benned, ha nem turkálsz az XML-ben. <#nevetes1>

Nekem tegnap sikerült az egész gépemet kis híján hazavágni az X4 miatt, úgyhogy előtörtek régi szép emlékek.<#vigyor2> Erre lassan már csak az Ego képes, nem is tudom, mikor szívtam ennyit utoljára azzal, hogy nem indult el egy játék...El is kapott a 90-es évek bájos nosztalgiája, éjjel mér Vulkan SDK telepítettem, hátha azzal elindul. Na de majd most, újult erővel, családot elzavartam karácsonyi vásárba, bár egyelőre maximum a desktopot nézegetm az X4 helyett. <#nevetes1>
Sziasztok! Ebben a részben van klasszikus értelemben vett sztori? Ismerem a szériát, játszottam szinte az összes eddigi résszel, és eddig mindegyikben volt több-kevesebb sztori. Azon kívül, hogy természetesen csináltad amit akartál.
Én kipróbáltam egy órácskára, de mialatt a szerencsétlen billentyűkiosztást szoktam egyáltalán nem láttam, hogy lenne benne. Tutorial is elég érdekesen (megúszósan) lett megoldva, ennél még a Rebirthben is fényévekkel jobb volt a kezdés.
Jelenleg enyiért kapható https://25digits.com/pc/x4-foundations-pc/
mást nem találtam egy magyar oldalt sem ahol dvd alpú lenne, vagy én hagytam ki pár lehetőséget.
RJoco
Asszem rá kell tapadnom a CD Galaxis oldalára, hátha olcsón hozzá lehet majd jutni.
A Rebirth-et is 3000 forinttért vettem, mikor más steam-en megvette 50-60 euróért.

Az nvidia driver viszont gáz. Nekem az újabbakkal gondom akadt pár másik játéknál. Most egy olyan 2017 év végi van fenn.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

Üdv mindenkinek...

Nos én jelenleg egyetemet és melót is tolok párhuzamban, szóval tudatosan töreksze, a real life integritásom megőrzésére 😄
Így egy kicsit halasztom a játék beszerzését, de természetesen folyamatosan nyomon követem az írásaitokat, az elmúlt öt percben háromszol "F5"-öltem, és senki nem írt semmit. 😄 Lusta népség. 😄

Szörnyülködve gondoltam bele, hogy maga a sorozat már 20 éves annó az X-BTF ha jól rémlik 1997-ben, vagy 98-ban jelent meg.
Én ott fertőződtem meg.
Hát igen, mey az idő. Kedden betültöm a 41-t. 😊
No nem untatok senkit, úgy se fogom kibírni, hogy szülinapomra ne lepjem meg magam. 😄
Szóval kedden szerintem már én is tolni fogom ezerrel EVE Online ismerőseim homlokráncolása közepette. 😄
Kimaradt a lényeg: Ha azt hiszitek nem néztem bele a mentésbe, akkor k.rvanagyot tévedtek! Négy és fél milló sor! Nyiha!
Nu. Sikerült kettő körül abbahagynom. De akkor már több órányi haladékot kapott a játék így annyi erőm nem maradt, hogy egy betűt is leüssek. De így három óra múlva frissen - üdén... :-)
Szóval: Természetesen vannak hibák a játékban. Ilyenek, olyanok. Meg olyan is, amiről azt sem tudom egyelőre, hogy hiba-e?!?!?
A sztorit amire Tomonor is gondol (gondolom) egy boron nőszemély adja. Ezzel kapcsolatos az egyik bajom, ugyanis (k)lejmoltam VOLNA egy diszkóverit de az istennek nem adja. valami olyasmi üzenetet kapok, hogy nem jó az űrruhámban lévő szkenner (talán egyel jobb kell...) Igen ám, de sehol nem találok semmiféle útmutatót, hogy honnan hogyan szerezhetnék egyáltalán bármit is hozzá. Mondom mindezt úgy, hogy egyszer mintha már beszereltettem volna valamit. Szóval az információk, olyan Egoszoftosan hiányosak. Tanító rész is lehetne szájbarágósabb, de nálam nem csapta ki a biztosítékot.
Fárasztó az utazás. Tudtam, hogy ezzel bajom lesz, mert a ribörszben ugye mindenhova ugrottam. Most meg: "Kell egy műhold. Bakker! Szinte a szomszéd rendszerben van, de körbe kell menni..." Oda-vissza fél óra. Mindegy. van három zacskó csipszem. (Direkt erre az alkalomra spájzoltam)
Másik macera. Hát igen! A feltápolt hajóból a minimumba csöppenni... Meló lelőni egy "N"-et is! De nem lehetetlen a Queen Guard sem! <#awink>
Egyelőre még csak ugatom a játékot, szóval nagy okosságokat nem tudok írni. Ami jó így elsőre (szerintem) hogy csak a végén omlott össze a játék. (azért hagytam abba, úgyhogy hálás lehetek) Kb 12 óra játék után.
Ja igen. Halálra idegelt, hogy nem tudok rakétát kilőni, pedig van a csónakon rakéta a muníciók között, (tehát; Nem a raktérben!!!) Hát persze! (mondhatnánk) Mivel nincs dedikált rakétavető az Eliten. Mert vagy pjú-pjú, vagy hissss. Ez eddig nem így volt! Kicsit fájt.
Helyesbítenem is kell. Nem ugyanazok az eszközök vannak mindenhol a boltokban. Fajonként eltérőek a paraméterek. A hajtóműnél, (legalábbis az Eliténél) a Paranid verziójú ugyanolyan - ugyanannyiba kerülő motor gyorsabb Gyalog, Búsztolva, de kevesebb az utazási sebessége az Argonokénál. A pajzsoknál a paranid rosszabb. Mániákusoknak jó játék különböző fajok termékeiből összebarkácsolni a tutit!

Sajnálom, hogy Tokrának nem megy... Pont a vulkán miatt, aminek köszönhetően viszont elég szépen fut a játék. Jobban megy mint a Ribörsz!
Pont ezt akartam javasolni, amit a gőzön is írtak: 2. uninstall Nvidia driver with DDU(Display Driver Uninstaller) Nagyon fontos! Akár kétszer is futtatható. Ez volt az első, amit kínkeservesen megtanultam, amikor áttértem a zöld oldalra!
Természetesen csökkentett módban fusson és mindent szedjen le amit csak lehet!

Na nyomjuk tovább... Profitra fel!
5 perce röhögök 😄

Apropó, nem tudok mit gondoltak az Egosoft-nál, de szegény Argon Prime nagyon megsínylette ezt a játékot. Nem lehet ráismerni, annyira üres és hangulattalan.

Ezúttal nem érzed azt, hogy "hazaértél", amint belépsz a rendszerbe 😞

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

Rossz ötlet volt, megérkezéskor nem akart a baszásért se kijönni az új munkaállomásra. Ki kellett varázsolni őt onnan, hogy kapitányra (pilótára) előléptettem a hajom információs menüjében (Information-Personnel-Other personnel-Amateur-Jobb klikk nevére-Felhív).

Ez jobb, mint bármilyen comedy! <#nevetes1> Ha már játszani nem tudok, jól elszórakozom itt a szövegeteken!
F-et kell megnyomni. Nem tudom, miért, de ám ki is írja a játék 😄

Valszeg egy mém miatt rakták be az F gombra, "Pay respects by pressing F"

"Nagy nehezen találtam egy rakás embert a gigantikus űrállomáson, ahol egyébként egy lélek sincs általában, majd egyszerre mindenki ott termett mellettem. De el is futottak (!) előlem és úgy elbújtak, hogy többé nem találtam. Ez most mi a tököm? Futkározni kell a karakterek után?"

Nap posztja! <#nevetes1>
Véleményem szerint, minijátékról lehet szó! <#nevetes1>
Erre én is rájöttem, nekem valami kutatásban kellett volna részt vennem, de nem találtam akkor még az Accept gombot.
Amúgy alig várom, hogy rátehessem a mancsom egy Teladi Osprey-re. Nagyon tetszik így külsőleg.

Van sztori...

habár a story tényleg nem volt egyik részben se nagy szám de azért a "segítségével" szép szisztematikusan lehetett fejlődni meg felfedezni a galaxist, nekem hiányozni fog

Én is belebukkantam egy bug-ba:
Ez egy misszió típus, "bérelj fel és vigyél el XY képzettségű legénységet az XY állomásra".

Na most, a gondom nekem az volt vele, hogy egy <2/3 engineer, 2/3 moral> mérnököt kerestek egy teladi állomásra. Találtam is egy paranid állomáson végre egy alkalmas háromszeműt, fel is béreltem (picit nehéz volt kifundálni, hogy hova kell kattintani, jobb klikk a hajód nevére és Select opció, majd ki kell választani egy munkakört neki).

Én először elküldtem a hajóm hátuljába Other crew-ként. Rossz ötlet volt, megérkezéskor nem akart a baszásért se kijönni az új munkaállomásra. Ki kellett varázsolni őt onnan, hogy kapitányra (pilótára) előléptettem a hajom információs menüjében (Information-Personnel-Other personnel-Amateur-Jobb klikk nevére-Felhív).

Na most, elfoglalta az Elite-m pilóta székét az állomáson dokkolva, viszont megjelent a beszélgetés opciók között valami olyasmi, hogy "legénység lerakása".

Fasza, Mission Accomplished, +150.000 Credit jóváírva. Csak aha. Történetesen a hajómat is benyelte a Teladi állomás a Paranid NPC-vel. Mivel az NPC hozzá volt rendelve a hajómhoz, így a hajót is vitte magával a k*cs*g.

Workaround: Végig kell csinálni, ahogy én csináltam, csak annyi különbséget csináljatok a végénél (a mentésen kívül), hogy mielőtt leadnátok az NPC-t az állomásnak, állítsátok fel a pilóta székből (tehát klikk a székre előtte és állítsátok meg, mielőtt bemenne a hajó hátuljába szunyálni munkaidőben).
Akkor valamiért nem nyeli be az állomás.
Utoljára szerkesztette: tomonor, 2018.12.01. 00:03:58

A sztorid úgy indíthatod el, hogy Station scan módban körözöl az állomások körül. Ilyen vizuális sistergést kell látnod (érteni fogod ha megleled, mert nagyon nem hasonlít semmihez eddig) és bele kell repülnöd.

A képek magukért beszélnek:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Jujj, de szigorú a néni! Ráadásul mindezt egy Teladi Trading Station-ön.

<#nyes>
Jó, most mára abbahagyom. Ööö...vegyes érzéseim vannak egyelőre. Mondjuk pénzt már kerestem, de még nem egészen értek dolgokat. Pedig ennyire azért nem szoktam el ettől a műfajtól.
Volt egy küldetésem, hogy keressek egy kapitányt. Nagy nehezen találtam egy rakás embert a gigantikus űrállomáson, ahol egyébként egy lélek sincs általában, majd egyszerre mindenki ott termett mellettem. De el is futottak (!) előlem és úgy elbújtak, hogy többé nem találtam. Ez most mi a tököm? Futkározni kell a karakterek után?

Miért nem lehet a bal egérgombot Primary Fire-re beprogramozni? Kénytelen vagyok a jobbra rakni, de azzal meg megnyit valami menüt harc közben (!) és nem tudom átállítani sem! Szóval gyönyörű! Egyszerre lövök és menüt nyitogatok! Nagyon üdítő harc közben.
Kedves Berndt! Nem tanultatok semmit a Rebirth-ből?

Tokrafan: neked meg keresek valami megoldást.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2018.11.30. 23:39:52
Köszi, néztem már, meg olvasgatom az ego fórumot is, redditet is, egyértelműen a hülye vulkan api miatt van, de megoldani eddig nem tudtam. Mindegy, kezd Rebirth érzésem lenni, de remélem itt majd nem kell 2,5 év, mire befejezik rendesen.

Az nekem is fura volt a videókban, hogy mindenki szaladgál. Mondjuk az Ego soha nem volt jó karakter animációban és készítésben. A négerek nem hinném, hogy a bevándorlási baromság miatt vannak, ha belegondolsz, már az X3-ban is voltak, az Albion és a Rebirth meg egy Ázsiai (Japán??), kvázi manga karakterre épült, amit már akkor sem értettem egy német cégtől. De mondjuk ez engem nem érdekel, csak induljon már el ez a f*s.<#falbav>
Na jó, továbbmegyek. Ez most vicces és gúnyos lesz:

Tehát, én örülök hogy ilyen szépek az űrállomások belülről, sokkal nagyobb teret lehet bejárni, mint a Rebirth-ben, ki lehet belőlük látni, stb. De hogy mindenki fut (!) benne és nekem is futva kell megkérdeznem, ezt-azt, azért az nem semmi! <#nyes> Tetszik, hogy van mozgójárda, mint a reptéren, mert tényleg méretes területeket lehet bejárni, de mindenki maratoni futó?
Vagy "ráragad" a mozgójárdára és lehetetlen elkapni.

Másik, látszik hogy kezd a németek agyára menni a bevándorlás, meg a túlzott elfogadás, mert majdnem minden karakter fekete és ugyanúgy néz ki. Ez nem baj, hiszen a párom is az, de hogy mindenki az legyen? Mellesleg már itt vannak a burkások is. Vagy a németek már a jövőjüket is belekeverik?
A karakterek egyébként X-Rebirth-ből valók, csak még pedofil nagyit nem láttam, <#vigyor>
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2018.11.30. 22:27:22
Ha nem indul a játék.

Nézz körül ott.
Köszönöm, így már látok valamit. Olyan apró volt, hogy azt sem láttam. <#nyes>

Épp olvasom a Steam fórumon, hogy a UI senkinek nem tetszik.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2018.11.30. 22:15:07
A betűkre be kell állítani az UI scalet a menüben.

Nekem az sem segített. Felvillan kétszer és nem történik semmi. Már feltettem minden létező C++ könyvtárat is.
Úgyhogy gyakorlati véleményezésig nem jutok el, remélem majd csinálnak vele valamit, ez így kicsit/nagyon gáz megint. Minden létező más játék hibátlanul fut, nem valószínű, hogy a rendszeremmel van baj.

Mindegy, nézek stream-eket, meg olvasgatom a véleményeket...Egyelőre elég sok a kiritika is, legalább is, Steam-en.
Na, így néhány óra játék után azt tudom elmondani, hogy szerintem ez is bugos.
Pl: a manuális dokkolás hiába zöld minden, nem tudok bedokkolni. "Át kell menni a textúrán", hogy dokkolva legyek. Aztán volt, hogy rányomtam a "Flight Assist"-ra és egy szempillantás alatt 40 km-re kerültem az állomástól.
A zene nem vált át, azaz persze hogy megtámadott a Xenon, csatazene, majd ez az idegesítő zene ment a végtelenségig, úgyhogy lehalkítottam.
A Tutorial szokás szerint egy rakás szar, átláthatatlan. A betűk FHD-ban olvashatatlanul aprók. A menü átláthatatlan egyelőre.
Nem látok sztorit, most lehet hogy nincs történet?
Mindegy tolom tovább.
Legújabb nvidia driver kell hozzá.Nekem is nyavalygott miatta.
Nekem el sem indul egyelőre...:-(
Nekem is, Core I5-4690K, 16 Gb Ram, Nvidia 1060 Gtx 6Gb. Maxon fut. Csak az irányítás még szokatlan, meg azt sem tudom, hol vagyok <#nyes>
Én most töltöm le...
Én vagyok.

Amd fx 6300
Nvidia gtx 1050ti 4gb
8gb ram

Egyelőre max grafikán fut...

én azért várok egy fél évet vagy egy évet hagy foltozgassák azért csak egy x játék 😛
a zene meg állat lett

Live stream annak akinek még várnia kell:
x4 live
Na, egy kis állítgatás és pöcsölés után mondhatom, hogy ugyanaz az irányítása. Nagyon szép, baromi jó, stb egyelőre. De még csak tutorial-t tolok.
Most értem haza, de az első amit észrevettem hogy ott virít ncore-on tört verzióban már, és csak utána olvastam hogy megjelent.
Sajnos még vagy fél év mire kipróbálhatom, de hajrá mindenkinek, addig meg kivárom az akciót.
Ha valaki kipróbálja olyan konfiggal amivel a minimum sincs meg kérem írja le a tapasztalatait 😄
Számíthatsz ránk. Még csak a beállításoknál tartok. Furcsa, mert ugyanúgy belőhették volna, mint a ribörszöt pöllö: Mouse steering: Shift + space. De ezt semm9i nem indokolja, lehet sima szpész is!
Na majd jövök...
Majd azért írjátok le milyen lett a távol maradóknak is.

Má gyün is!

Valaki gyújtson rá helyettem!
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2018.11.30. 15:33:25
MEGJELENT! TÖLTHETŐ!

11 gigát foglal és nincs magyar nyelv.Persze minek is. No, irány haza, munkahelyre majd hétfőn telepítem.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2018.11.30. 15:29:05
Valóban csodás dolgokra képes, belehallgattam. Meglátjuk mi a sztori, hiszen ahhoz kell írni a zenét. Ha meg nem elég jó, akkor lehalkítani és a háttérbe betölteni a régieket. 😊
Nem rossz ez sem, bár engem most kevéssé fogott meg, kicsit olyan futószalag-szerű érzésem volt, mintha a ma divatos filmes zenei klisékből rakta volna össze, pedig csodákra képes ez a srác és rettentő tehetséges! Pl. az ehhez hasonló dallamokat hiányoltam, nekem már ez marad a csúcs X zene.
Na ja, csak nem tegnap éjjel, hanem pont amikor írtam ide xD

A Player HQ misszió része.

Igen, elég hamar előkerültek a tegnap éjjeli Obsidian streamben. Sőt, ahogy olvasom, állítólag Obsidian az egyik "speciális küldetésben" egy Boronnal beszélt a kommunikációs csatornán keresztül.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Kha'ak van a játékban!

Én még az X2-t anno és akkor még volt vámolás, mert nem volt "europúnijó". Az első fennakadt a vámon, a második megjött, majd az elvámolt is. Tehát nagyon jó, ugyanaz, mint a Steam.