7249
Egosoft X4
-
kisiku #1765 Kattintgatós probléma: nálam is jelentkezik.Megoldás, játékból kilép asztalra, majd vissza.
Vannak olyan játékok, amik hajlamosak belassulni, kb olyan érzést keltve, mintha egy defrag kéne neki. A városépítősök egy része is ilyen. Én folyamatosan kb 3-4 órát játszom vele, majd kilépek teljesen és vissza. Ja és HDD-n van, még nem vettem nagyobb SSD-t, azon futna a legsimábban, mert baromi sokat tölt.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2019.04.15. 08:43:10 -
Jóózsf István #1764 Csak neked! Csak most!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
TokraFan #1763 Igen, ilyesmi volt az is! Köszi! -
Jóózsf István #1762 Csupa olyan kérdést tettél fel, vagy problémát pedzegettél, amire SENKI nem tudja a választ. Szerintem a fejlesztők se! Én ugyanazokkal gondokkal szembesülök nap mint nap. Úgy oldom meg a szállítási problémákat, hogy bőven ellátom hajóval a gyárakat! Indokolatlanul sokkal. Így a nagyszámok törvénye alapján, egyszercsak működnek a dolgok.
Goyo! a 1745-ben van egy kép az argon verzióról. Ez a legegyedibb. A többi (Paranid, Teladi) csak fészliftelt változata egy már meglévő formának. Ha lesz bátorságom és türelmem elindítani a játékot, akkor lövök azokról is képet!
Helyesbítés: A hadrendbe állított AUKSZILLÁRI hajóm időközben vásárolt némi nyersanyagot, tehát ez a része működik. Hogy innentől ellátja-e a feladatát, azt nincs türelmem végigsleppelni!
A KATTINTGATÓS PROBLÉMÁRA nem reagáltatok. Csak nálam van ilyen? (Jó lenne, mert akkor lehet orvosolni!) -
Turian #1761 Én ezt használom: http://www.x4-game.com/#/station-calculator. Kiindulásnak jó. -
TokraFan #1760 X4-hez is van már komplex kalkulátor? Vagy ezt alapból tudja már a játék? X3-hoz nagyon jó volt a Xadrian nevű kis program, amiben előre meg tudtam tervezni a leghatékonyabb komplexet és ki is számolta a költségeket és a profitot is. Leginkább önellátó komplexek tervezésére használtam... -
kisiku #1759 Látom problémák vannak a nyereséggel. Nálam nincs. Nem olyan komplikált játék ez. Én nem számolgatom, hogy amit gyártok azt nyereségesen adják-e el vagy sem. Én két dolgot nézek, a keresletet és a kínálatot. Mi kell és mennyi. A pénzt úgyis máson keresem meg. Van két termék, amivel 10 milliókat keresek, van pár, amivel milliókat és van az űrhajó, amivel 100 milliókat keresek.
Én több tippet nem adok, hiszen, mindenkinek magának kell rájönni, hogy nála mi megy. A játék sandbox, de mindenkinél más és más.
Nagyon egyszerű. Megveszek valamit olcsón, és eladom drágán, a hasznot bezsebelem. Aztán ha elég pénzem van, építek rá gyártósort, és nem venni fogom, hanem eladni, így még többet keresek. Lesz olyan is, amin nem keresek közvetlenül, de közvetetten igen. Például azt megkeresem, hogy egy másik termékhez nem kell méregdrágán megvennem az összetevőket, hanem magam legyártom.Ennyi, nem kell túlbonyolítani. Én az árakhoz sosem nyúlok.
Amit viszont elba*tak, azok az árak és a felhasznált/igényelt mennyiség. Először a 2.0-ban nyúltak hozzá komolyan.De engem már ez sem érdekel. Ugyan nincs annyim, mint Pistának, mert most nem építettem 120+ űrállomást, mint az előző részben, de már 7-8 milliárdos vagyonnál sem számít hogy mennyid van és mennyit keresel.
Én napok óta szopatom a xenont azzal, hogy Checkpoint Charlie-t építettem a kapujukhoz, és minden ki-bejövő hajót lelövök, a loot-ot felszedem, a fegyvereket tesztelem.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2019.04.14. 22:15:47 -
mumoka 2012 #1758 na végre meg születet az 1-ső Bayamon de eből se lesz sok mert 3 nap full seta nap már kicsit unalmas igy a játék a paranid -é meg egyenesen bonusz a maga 170 mill -jával. -
Turian #1757 Én sem értem igazán a Station trade-et. Jó a logical view, csak pl. olyan kérdéseim vannak, hogy
- 20-as tétel EC-kkel rohangálnak a saját szállítók, mikor a többi árú ott porosodik - nincs dedikálás, vagy minimum tételszám? Mert így inkább manuálisan kéne eladnom...
- az automatikus ár nagyon furán alakul...honnan veszi? És az hogy lehet, hogy mások el tudnak adni olcsóbban árut, mint az én minimális áram? :D
- ha beállítom, hogy egy közti terméket adjon el (a feleslegre gondoltam), erre bevásárol belőle, mikor bőven termelem...köszi. Bármi trükk?
- lehet dedikálni a bányászhajókat? Ore-t hoznak bőven, de silicon-t nekem kell vinnem, mert hébe-hóba hoznak csak a bányászaim, pedig sokan vannak. Biztos melósabb...
- ha kérdéseimre nem a válasz, akkor valaki leírná, hogy ő hogyan oldja meg? Picit idegesítő, hogy építek egy szép nagy komplexumot és nekem kell tutujgatnom.
A segítségért örök hálát és 3 liter házi pálinkát ajánlok fel. :)
Más...elég sokadik rész ez, de ha nézem az állomásomat és úgy utasítom dokkolásra az L-es méretű bányászhajóm, akkor még mindig olyan piruettet nyom, ami a legvadabb X3-as időket juttatja eszembe...én meg kurjongatom, hogy nemigazmááááááá.... (ok, végül is baj nélkül landolt...ennek örülök). -
goyo2 #1756 Én nem akarok bétázni, de kiváncsi vagyok hoz néz ki egy ilyen supply ship. Ha lesz kedved bedobsz egy képet? -
Jóózsf István #1755 "...több a kiadás mint kellene."
Mi itt néhányan azt valljuk, hogy ha valamit gyártunk, akkor az ahhoz szükséges összes alkatrészt - összetevőt is mi gyártjuk. Akár egy másik gyárban, (Ilyenkor érdemes a csak saját használatra kapcsolót pipálni) de én inkább a komplexre esküszöm. Így lesz "ingyen" a termék.
Ha csak "öntöttvasat", vagy szilícium lapkát akarsz gyártani, az rendben van. El is lehet adni önmagában. De ha ételt, akkor... Így nem kell annyit bíbelődni az árakkal és nem futhatsz bele nullás vagy mínuszos termelésbe.
Itt meg is jegyezném, hogy a 2.50-ben kicsit belebabráltak a folyamatokba. (meg néhány más dologba is.) Nálam olyan szilícium hiány alakult ki, hogy "öröm" nézni. Egy frász öröm! Sorra építhetem az ostyagyárakat! Jobban belegondolva így valósághűbb. Túl jó volt a termelékenysége eddig.
Ugyanez vonatkozik a napkollektorokra. Jelen pillanatban még nem sikerült olyan összetett gyárat építenem, amit ne szolgálna ki egy egység. Csak idő kérdése, hogy szemet szúrjon a fejlesztőknek!
Hamár tollatragadtam: Hogy a bánatos p.ába kellene értelmeznem, felfognom, viszonyulnom ahhoz, hogy a térképen minden második kattintásra történik valami:
Próbálok kijelölni egy hajót, vagy bármilyen térképelemet nyomok rá egy balt: semmi! nyomok egy másikon kijelöli, harmadikon: semmi. Ha valamit ki akarok jelölni akkor kapásból kettőt nyomok rá. Ugyanez van, ha meg akarom szüntetni a kijelölést! Hányszor futottam bele, hogy teljesen más műveletet szerettem volna végrehajtani, de nem tudtam, mert még "fogtam" az előző dolgot. Van, hogy inkább "ezret" kattintok az űrbe, csak engedjem már el! Ez az esetek 99.999999%-ában így van. Próbáltam megszokni. Elfogadni, hogy "ez így működik", de nem megy. Nincs semmi ezzel kapcsolatos elme vagy fizikai betegségem, de ha egy gépen én megnyomok egy gombot (legyen az pc, vagy kávéautomata) akkor azonnal történjen valami, mert különben hülyének érzem magam és vagy agylobbot kapok! Egyik sem a kedvenc elfoglaltságom!
Az más kérdés, hogy az új ficsőrök miatt (gondolom) az egész térképmenü néha belázad és nem hajlandó megjeleníteni dolgokat. De ez konkrét hiba és ti már nem fogtok találkozni vele! A páros - páratlan jelenség azóta fennáll amióta kiadták a játékot!
Megint belebabráltak az egyensúlyba. Mintha jobban zsibbadna az ujjam, amikor irtom az ellent. Ami ugye a gépekre korlátozódik. Ezért nem tudom megmondani, hogy a gépek lettek jobbak, vagy a fegyverek gyengébbek.
Amikor most néhány nap kihagyás után leültem játszani, azt gondoltam, hogy mintha a lövedékek gyorsabbak lennének, vagy talán az újratöltés lett rövidebb, de mindenképp gyengébb is egyben. Sajnos nem tudom bizonyítani. Nekem nincs elmentett jelenetem, amihez viszonyítani lehetne, a jücsübön se nagyon találok. Ha igen akkor is nagyon nehéz megmondani...
Nem is akartam ezeket leírni...
Ó! És a töltésre - mentésre vonatkozó javítás sz-rt se ér! A stopperen nincs olyan helyiérték ami jelezné a különbséget!
És mégegy Ó! Mi a bánatos büdös fene haszna van ennek az ellátóhajónak? Az elvet, ami alapján megszületett értem. Akár még működhetne is. De olyan összetett programot kellene írni az ésszerű mozgatásához, mint maga a játék!
Mert van ugye ez a hajó. Minimális fegyverzettel, valamekkora raktérrel (a méretéhez képest (XL) kicsi) amibe a hajógyár által is használt nyersanyagokat kellene tennie (Szerintem "magától"), hogy azokat felhasználva a harctéren, vagy közelében javíthassa és feltölthesse a hadakozó hajókat. Zseniális! Erre: Építettem egyet. Utasítottam, hogy támogassa ezt a rajt, odament és pincsikutyázik a vezérhajóval. TÖK ÜRESEN! Akkor most mi van?
De hogy ne csak okádjak, jószokásomhoz híven: Az új szűrők, amiket a térképhez csináltak: JÓK! És ami még meglepőbb: HASZNOSAK! -
FireHand71 #1754 Köszönöm a segítséget! Tudom illet volna rögtön megköszönni, de kipróbáltam a leírtak alapján a gyártást az Argon Prime szektorban és azzal küzdöttem. Van egy másik gyáram is a Black Hole Sun IV szektorban, azt még a kérdés előtt építettem. Termelgetnek, de minimális pénz jön belőle. Lehetséges, hogy kicsit nagyobb lett mint kellene, mert amikor letettem egy gyártó modult, megnéztem mire van szüksége és mellé tettem az azt gyártó modult is. Természetesen vannak olyan alapanyagok, amit nem gyártok le,
Az egyik például így néz ki: 2 Energy Cells, Water, Refined Metals, Silicin Wafers, Spices, Food Rations, Medical Supplies
A másik: Energy Cells, Refined Metals, Water, Weapon Components, Spices, Wheat, Meat, Food Rations
Minden állomás mellé van 5 db M Drill, 3 db M Plutus, 1-1 Shuyaku, és a talált hajók szétosztva: Drill Sentinel, Maorina, 3 db Mercury, Magnetar.
Az eladások 1000-70000 között mozognak, néha-néha van nagyobb összeg, jellemzően a víz. hús, fegyver alkatrész, és a fémekből jön. Az általam bányászott anyagokat is folyamatosan vásárolja, amit szerintem meg kellene állítani, de nem tudom hogyan lehet. Volt, hogy vártam több órát és figyeltem a bevételt, de nem érte el a százezret. Gondolom több a kiadás mint kellene.
Tudtok segíteni?
-
kisiku #1753 Jó reggelt,
Még mindig off, mert látom, nem csak én szeretem a páleszt.
Egyébként kb 0,5-0,6 kg (50-60 dkg) alma van egy felesben, mert az alma hozama kb 5-10%. A 10% már nagyon sok, a lédúsabb almáknál van ilyen. Ez azt jelenti, hogy 100 liter cefréből lejöhet jó esetben 5-10 liter pálesz. 100 liter cefre az kb 100 kg vagy inkább 120 kg alma. Tehát akkor durván 10-12 kg alma kell egy literhez (ha 10% a kihozatali arány) és 1-1,2 kg kell egy decihez., ami két feles.
Tehát baromi sok gyümölcsöt esznek a magyarok!
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2019.04.13. 10:32:44 -
mumoka 2012 #1752 ez egy közmondás xd -
goyo2 #1751 Olyan alacsony vagy? -
mumoka 2012 #1750 a papa bora az mindig jobb ha elérhetö -
mumoka 2012 #1749 xd látom gyűmölcs túltengésed van -
kisiku #1748 Egészségedre! Alig várom hogy atyám is meghozza a nedűt...
OFF: mindig panaszkodnak, hogy kevés gyümölcsöt fogyasztunk. Szerinted hány kiló alma van egy felesben? -
Jóózsf István #1747 Ez nem mod Mumó. Ez a 2.50 béta!
Az én imáim is meghallgattattak!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Igen. Ritkítani lehet az üzeneteket! Halleluja!
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2019.04.12. 19:14:07 -
mumoka 2012 #1746 ezt hol lehet szerezni melyik mod ez?
-
Jóózsf István #1745 Szóval ladik...
-
mumoka 2012 #1744 hát nekem nem megy jól ha felbontást váltok akkor ugrik a mentet állás mind és az optimalizálást még mindig kifelejteték az edigi patch ból ami meg jelent mert nem látni hogy javulna ilyen téren a játék fél óra és a grafika behal de az alt -tab ra is még most is a 2.20 sem jo igaz nincs atom erőmüvem sajnos -
Jóózsf István #1743 Chat-lünk - botlunk.
(Bocs. Az almapálinka beszél belőlem.) -
goyo2 #1742 Végül nem bántottam. Jó maca. Jót tesz az üzletnek a jó megjelenés. -
Jóózsf István #1741 Nekem. -
goyo2 #1740 Részben én is, szerencsére már csak nagyon kis részben, különben már rég a diliházban lennék. -
mumoka 2012 #1739 managert ne báncsad mert elfog veszni vagy elopják mint
kisiku -nak valamejik nap ha jól olvastam -
Jóózsf István #1738 Azt a ficsőrt kifejezetten neked fejlesztették!
-
kisiku #1737 Nem kell bántani a windows-t, az olyan, amilyen, tudom, microsoft rendszergazda vagyok. Én is tudom hogy idegesítő néha, de működik! -
goyo2 #1736 Megjavult a gyártó modul újrahuzásával. Már nem tűnik el a cucc. Mi fut ezen a modulon windows? -
kisiku #1735 Sector blacklist settings to prevent ships entering certain areas. - Na végre...bár lassan kiirtom a xenont , épül az erőd 451-es Mátrixban is.
Viszont tudjátok, mi nem megy még? A cargo transfer. Észrevettem, hogy az egyik CV-mből eltűnt 70 építődrón és maradt 1 db. Gondoltam, akkor jó, építés leáll, irány a shipyard. Hát nem áll le. Akkor viszek neki egy másik CV-vel, parancs kiad, csúszka áthúz, várakozás. Meg se moccant...az áruátpakolás még mindig nem megy.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2019.04.12. 17:11:25 -
Jóózsf István #1734 Ha jól tippelek, akkor a Nodan egy hajó (Biztos) a fények meg vagy a fényszórói, vagy a pozíciójelzői lehetnek! Azért emeltem ki, a fontosságát a bejegyzésnek! -
kisiku #1733 Mi a tököm az a Nodan lights, Pistám? -
goyo2 #1732 Amúgy jól megy a game ablakban. Legalább tudok mellette dolgozni :-)
Ja igen a lényeg, a háttérben ablakos módban nem áll meg a game.
Utoljára szerkesztette: goyo2, 2019.04.12. 17:02:06 -
goyo2 #1731 Próbáltam, akkor is eltűnik.
De nem értem mi az a nyereség nélküli gyártás, 0 a credit az állomáson. Mindenhol megtiltottam a vételt, csak az eladást engedtem, hogy ha esetleg valamelyik modul tele lesz akkor adja el a felesleget. Ez megy is.
Ha eladom valakinek azt nem ingyen viszi el. Mellesleg ott dekoltam a dokkban, és a térképet is néztem, nem volt NPC hajó sehol.
-
kisiku #1730 Az van, hogy valószínűleg nyereség nélkül gyártod. Tőlem is viszik mint a cukrot. Hajógyártáshoz kell. Vannak idők, amikor nagyon sok kell, van amikor nem.
Próbáld ki, hogy Restrict Trade to factions beállítás a Logical View-ben, és akkor nem viszik el, te majd eladod külön. -
Jóózsf István #1729 Érdekes!
A kajának és gyógyszernek van egy kis fáziskésése. Ezt már én is nehezményeztem. Ez van. -
goyo2 #1728 Arra gondoltam, és én is így gondolotam. Mellesleg fura, hogy nem szerzi be a dronokat se, és amikor megépült a habitat, akkor a logical viewben nem jelent meg a medical supplies és a kaja se.
Ráadásul amikor lebontottam a smart chip modult, akkor lebontotta ez a majom a habitatot is, pedig az a gyár másik felén van. (volt) -
Jóózsf István #1727 Ha jólértem amit kérdezel, akkor nem. A raktár bárhol kapcsolódhat a gyárhoz, nem kell kifejezetten a gyártómodulhoz csatlakoznia!
Így gondoltad? Remélhetőleg konténer tárolóról beszélünk, mert minden legyártott cikk, abba kerül. A víz is, mint ahogy arra már Viku és ém is felhívtuk a nagybecsű figyelmét!
"performance of loading and saving." Potyognak a könnyeim...
"Fixed Nodan lights not turning on." Van akinek ez elengedhetetlen! Na tényleg befejeztem!
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2019.04.12. 16:34:42 -
goyo2 #1726 Számít, hogy van-e közvetlen storage modul csatolva a gyárhoz? Úgy értem, hogy nem gyár másik felén, hanem pont rákapcsolódva? Most egyenlőre lebontottam és újraépitem. Meglátjuk. Ha nem lesz jó kinyirom a managert.