X4 - Foundations
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Valszeg egy mém miatt rakták be az F gombra, "Pay respects by pressing F"
Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.
Nap posztja! <#nevetes1>#nevetes1>
Véleményem szerint, minijátékról lehet szó! <#nevetes1>#nevetes1>
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
Ez egy misszió típus, "bérelj fel és vigyél el XY képzettségű legénységet az XY állomásra".
Na most, a gondom nekem az volt vele, hogy egy <2/3 engineer, 2/3 moral>2/3 engineer, 2/3 moral> mérnököt kerestek egy teladi állomásra. Találtam is egy paranid állomáson végre egy alkalmas háromszeműt, fel is béreltem (picit nehéz volt kifundálni, hogy hova kell kattintani, jobb klikk a hajód nevére és Select opció, majd ki kell választani egy munkakört neki).
Én először elküldtem a hajóm hátuljába Other crew-ként. Rossz ötlet volt, megérkezéskor nem akart a baszásért se kijönni az új munkaállomásra. Ki kellett varázsolni őt onnan, hogy kapitányra (pilótára) előléptettem a hajom információs menüjében (Information-Personnel-Other personnel-Amateur-Jobb klikk nevére-Felhív).
Na most, elfoglalta az Elite-m pilóta székét az állomáson dokkolva, viszont megjelent a beszélgetés opciók között valami olyasmi, hogy "legénység lerakása".
Fasza, Mission Accomplished, +150.000 Credit jóváírva. Csak aha. Történetesen a hajómat is benyelte a Teladi állomás a Paranid NPC-vel. Mivel az NPC hozzá volt rendelve a hajómhoz, így a hajót is vitte magával a k*cs*g.
Workaround: Végig kell csinálni, ahogy én csináltam, csak annyi különbséget csináljatok a végénél (a mentésen kívül), hogy mielőtt leadnátok az NPC-t az állomásnak, állítsátok fel a pilóta székből (tehát klikk a székre előtte és állítsátok meg, mielőtt bemenne a hajó hátuljába szunyálni munkaidőben).
Akkor valamiért nem nyeli be az állomás.
Utoljára szerkesztette: tomonor, 2018.12.01. 00:03:58
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Jujj, de szigorú a néni! Ráadásul mindezt egy Teladi Trading Station-ön.
<#nyes>#nyes>
Volt egy küldetésem, hogy keressek egy kapitányt. Nagy nehezen találtam egy rakás embert a gigantikus űrállomáson, ahol egyébként egy lélek sincs általában, majd egyszerre mindenki ott termett mellettem. De el is futottak (!) előlem és úgy elbújtak, hogy többé nem találtam. Ez most mi a tököm? Futkározni kell a karakterek után?
Miért nem lehet a bal egérgombot Primary Fire-re beprogramozni? Kénytelen vagyok a jobbra rakni, de azzal meg megnyit valami menüt harc közben (!) és nem tudom átállítani sem! Szóval gyönyörű! Egyszerre lövök és menüt nyitogatok! Nagyon üdítő harc közben.
Kedves Berndt! Nem tanultatok semmit a Rebirth-ből?
Tokrafan: neked meg keresek valami megoldást.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2018.11.30. 23:39:52
Az nekem is fura volt a videókban, hogy mindenki szaladgál. Mondjuk az Ego soha nem volt jó karakter animációban és készítésben. A négerek nem hinném, hogy a bevándorlási baromság miatt vannak, ha belegondolsz, már az X3-ban is voltak, az Albion és a Rebirth meg egy Ázsiai (Japán??), kvázi manga karakterre épült, amit már akkor sem értettem egy német cégtől. De mondjuk ez engem nem érdekel, csak induljon már el ez a f*s.<#falbav>#falbav>
Tehát, én örülök hogy ilyen szépek az űrállomások belülről, sokkal nagyobb teret lehet bejárni, mint a Rebirth-ben, ki lehet belőlük látni, stb. De hogy mindenki fut (!) benne és nekem is futva kell megkérdeznem, ezt-azt, azért az nem semmi! <#nyes>#nyes> Tetszik, hogy van mozgójárda, mint a reptéren, mert tényleg méretes területeket lehet bejárni, de mindenki maratoni futó?
Vagy "ráragad" a mozgójárdára és lehetetlen elkapni.
Másik, látszik hogy kezd a németek agyára menni a bevándorlás, meg a túlzott elfogadás, mert majdnem minden karakter fekete és ugyanúgy néz ki. Ez nem baj, hiszen a párom is az, de hogy mindenki az legyen? Mellesleg már itt vannak a burkások is. Vagy a németek már a jövőjüket is belekeverik?
A karakterek egyébként X-Rebirth-ből valók, csak még pedofil nagyit nem láttam, <#vigyor>#vigyor>
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2018.11.30. 22:27:22
Épp olvasom a Steam fórumon, hogy a UI senkinek nem tetszik.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2018.11.30. 22:15:07
Úgyhogy gyakorlati véleményezésig nem jutok el, remélem majd csinálnak vele valamit, ez így kicsit/nagyon gáz megint. Minden létező más játék hibátlanul fut, nem valószínű, hogy a rendszeremmel van baj.
Mindegy, nézek stream-eket, meg olvasgatom a véleményeket...Egyelőre elég sok a kiritika is, legalább is, Steam-en.
Pl: a manuális dokkolás hiába zöld minden, nem tudok bedokkolni. "Át kell menni a textúrán", hogy dokkolva legyek. Aztán volt, hogy rányomtam a "Flight Assist"-ra és egy szempillantás alatt 40 km-re kerültem az állomástól.
A zene nem vált át, azaz persze hogy megtámadott a Xenon, csatazene, majd ez az idegesítő zene ment a végtelenségig, úgyhogy lehalkítottam.
A Tutorial szokás szerint egy rakás szar, átláthatatlan. A betűk FHD-ban olvashatatlanul aprók. A menü átláthatatlan egyelőre.
Nem látok sztorit, most lehet hogy nincs történet?
Mindegy tolom tovább.
Amd fx 6300
Nvidia gtx 1050ti 4gb
8gb ram
Egyelőre max grafikán fut...
a zene meg állat lett
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
Sajnos még vagy fél év mire kipróbálhatom, de hajrá mindenkinek, addig meg kivárom az akciót.
Na majd jövök...
Valaki gyújtson rá helyettem!
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2018.11.30. 15:33:25
11 gigát foglal és nincs magyar nyelv.Persze minek is. No, irány haza, munkahelyre majd hétfőn telepítem.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2018.11.30. 15:29:05
A Player HQ misszió része.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Mindezt onnan tudom, hogy rendszergazda vagyok és hát jó pár nyomtatót is telepítettem meg raktam már össze az elmúlt évtizedekben, néhányat javítottam is. Kb ugyanaz van, mint a tintasugarasnál, csak tovább tart a festék. Ja, és itt is ugat már a nem eredeti tonerért. Plusz ha a waste toner trash be van építve a gépbe, akkor kidobhatod a pi*ba az egészet kb 20 ezer nyomat után. Így dobtam ki egy tök jó Epson Aculaser-t is...
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Épp a nyomtatóba próbáltam a CISS-es cuccot beszerelni, de nem akarta felismerni. És mivel már töltöttem az egyik tartályba tintát, így visszaküldeni nem tudom.
Gondoltam, hogy a másik után gyártott, önrezetelős patronokról átteszem a csipet. Ezzel nem is volt gond, csakhogy valamelyik kivételnél a sárga színnél letört egy érintkező...
De a zene nyugtatott, egy cseppet sem vagyok ideges. Még. És amúgy is akartam már egy színes lézert. Csak még nem tudom, hogy miből.
Újabb lehetőség, mivel a CISS-nél nem kell kivenni a patront a fejből utántöltéshez, lehet, hogy kiszedem a fejet és beforrasztom a csipet direktbe. Tintám még van egy rahedli, jó lenne elnyomtatni.
Kb. olyan, mint egy xml szerkesztés a játékban 😄
Warning! Cargo bay open, shields are down!
Star Citizen? Az meg mi a f*szom? <#mf1>#mf1>
Ami kiverte a biztosítékot, azok a streamerek voltak. Nem kifogás, hogy kezdő valaki, gyönyörűszép tutorial van a játékban, szépen lehetett volna követni, ehelyett annyit balfaszkodtak még a legtriviálisabb dolgon is, hogy a hajamat téptem.
Ahogy érzem, most már van hype feeling és megjelenés előtti izgalom.Holnap ilyenkor már itt fogunk "ordítozni", hogy fú ilyen, meg olyan! <#nyes>#nyes>
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2018.11.29. 19:59:51
Ahogy nézegetem ezeket a videjjókat, azt a következtetést kellett levonnom, hogy szinte csak ízlés dolga, hogy milyen hajót vesz az ember, természetesen kategórián belül, mert ugyanazok a szerelékek kerülnek rájuk. Ugyanabból a kollekcióból választhatunk hajtóművet, pajzsot, fegyvert. Értelem szerűen azok értékei adják meg a hajó sebességét, etc.
Talán olyan eltérések lesznek, ahogy egyiknek nagyobb a raktere a másiknál. Azt is észrevettem, hogy minden hajóra lehet fogadni személyzetet, amit el lehet osztani fenntartás és tengerészgyalogság között (amit konkrétan tudok, hogy egy Teladi teherhajónál ("L" osztály) 107 fő, de amivel kezdte az ember a játékot "S" Elit...(?) arra is lehetett két főt fogadni (?!??!????)
De vajon minek?
Egyik félelmemről kiderült, hogy alaptalan. Nevezetesen nem voltak restek és került bele annyi újítás, hogy nem csak egy újabb bőrt húztak le a rókáról!
Úgyhogy most egy darabig játszom, hogy teljen az idő, meg hogy eltereljem a gondolataimat, aztán meglátjuk. Jövőre betöltöm a 40-et. Ideje felnőni <#vigyor>#vigyor>
Akik meg megvették, napokig ide sem néznek, mert úgy belemerültek a játékba (legalábbis nagyon remélem, hogy ilyen lesz és nem az ellenkezője, hogy az elérést követő fél órában már jön is az első lehúzós hsz).
Nekem most várólistára került, mert március végén buliba megyek és tegnap sokat kellett kifizetnem a szállásra és jegyekre.
Warning! Cargo bay open, shields are down!