7249
Egosoft X4
  • kisiku
    Ez olyan, mint ahol a bratyóm dolgozott, az Eidos Hungary-nél, mesélte, volt egy faszi, aki havi nettó 800k-ért fészbúkozott, miközben a senior programozó kapott 500-at (ez kb 10 éve volt).Igaz, hogy mikor feloszlatták a csapatot, a fészbúkos-manager nem kellett a következő fejlesztőcsapatba.
    Sajnos az én melóhelyemen is vannak (de szerintem mindenhol) teljesen felesleges emberek, akik értéket/bevételt nem teremtenek, de ugatni azt tudnak. Ötletük, önálló gondolatuk nincs, de az nem jó ahogy te csinálod. Tipikus és ismerős.
  • mumoka 2012
    értem nekem 6gb van edig a 2.20 ig elment elég szépen de most olyan mintha 1.0 lenne csodálatos mandelbrotok vannak itt .
    egy másik kérdés van valami állomás amit lehetne gyártani és tud javitani
  • goyo2
    Érti valaki ezt az uj inventory dolgot?
    Leteszem a HQ-ba, felvenni nem tudom, mégis nálam van?
  • goyo2
    8-9 GB RAM-nál többet nem eszik nekem a game. Pedig van a gépben 24 GB. Szóval nem zabál fel mindent, inkább töltöget állandóan.
  • nibron
    még régebben beszéltünk róla. valamikor az x3 2.50-nél jött pár manager a céghez, és tulajdonképpen leszarják, hogy mit vár el tőlük a közösség. nem igazán veszik számba a játékon dolgozók ötleteit, a játék állapotát, ők mindent jobban tudnak. ez volt az oka amiért páran otthagytuk őket. nagyon rossz egy olyan közegben bármit is alkotni, ahol az ember megalkot valami, és max. lebaszást kap érte. alapjában nem a terméket előállító emberekkel van a baj, mert elég kreatív csapat és jól dolgoznak. a rebirth-et ezért nem telepítettem fel soha, mert tudtam, hogy milyen. az egonál nagyon sok technológia ki van fejlesztve szinte készre (pl. táguló/dinamikus galaxis), viszont nem "engedik" berakni a játékba. cseppet sem csodálkozom azon amit összebénáznak.
  • mumoka 2012
    xd azért nem mindenkinek van 2-3 millás gépe és 3-4 vga & korlátlan memo mert ez mindent felzabál a régi sorozatok se voltak ilyen erőforrás igényesek ráadás a grafika sem olyan mint a rebirt vagy ami utánna jött
  • Jóózsf István #2119
    Észreveszik. Már csak azért is, mert rendszeresen szóváteszik a bétafórumon is. Nagyjából az rá a válasz, röviden és tömören, hogy: Ez van!
  • mumoka 2012
    hát azért nem értem mért nem veszik észre hogy a játékot optimalizálni kéne mert a 2.20 nál még aránylag jól lehetett játszani de most 3 x lassúbb lett
  • goyo2
    Ráadásul lassabb és bugosabb lett a 2.5, de legalább van új - amúgy nélkülözhető - feature.
    A Shipyardom mellett 30-35 FPS-volt, most lement 10-15-re. Sírok.
    Utoljára szerkesztette: goyo2, 2019.05.30. 07:11:08
  • Jóózsf István #2116
    És ráadásul milyen áron!?!? Nem vagyok nagy játékvásárló, és furcsa lenne hozzájuk hasonlítani, de a AAA játékok (se) kerülnek ennyibe! Nálam inkább ez ébreszt gondolatokat. A metodikát, már "megszokhattuk". De valóban furcsa, hogy ugyanazt követik.
  • TokraFan
    Rebirth negatív startja után is attól tartott mindenki, hogy az egész cég bele fog bukni mivel nincs más játékuk, aztán valahogy kihúzták, bár lehet azért jött ki megint ennyire hiányosan és hibásan az X4 is, mert már kellett a bevétel.
    Amit nem igazán értek, hogy miért nem EA-ban hozták ki? Egy EA játéknál elnézőbbek a játékosok, hiszen még nyilvánvalóan nincsen kész. Vagy mentek volna kickstarterre olyan X4 tervekkel, amit mindenki szívesen látott volna az X3 óta, arra valószínűleg sikerült volna kalapozni elég pénzt. Tényleg annyi lehetőség van ma már arra, hogy a fejlesztés alatt már pénzt is hozzon egy project, nem tudom miért a legrosszabb scenáriót kellett választani megint.
    Az Elite nem igazán fejlődik sehova, az SC meg iszonyat lassan készül, tehát bőven lett volna piaci rés is. Erre megint elkövetik azt a hibát, hogy becsapják a játékosokat és teljes áron kiadnak egy nem teljesen kész játékot. Ebben a szakmában ezt másodszor is eljátszani...hát, nem tudom ki hozza ott a döntéseket, de hogy nincs a helyzet magaslatán az biztos.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.05.29. 23:26:16
  • kisiku
    Háát...megint kellene egy "bocsánatkérő DLC" mint a Teladi Outpost volt és akkor vissza lehet hozni a renomé egy részét. Akkor kezdték el az X-Rebirth-öt is fényezni és pozitívra értékelni, amikor kiadták az ingyen DLC-t. Pedig előtte is jó volt a játék.

Ezzel a résszel kapcsolatban nem olvastam el a közelmúltbéli negatív értékeléseket, de szerintem hasonló, mint amit én is írtam. Én ezektől függetlenül - valószínűleg elfogultság miatt - de nem értékelném rosszra a játékot.
  • Jóózsf István #2113
    LEGUTÓBBI értékelések:
    Többnyire negatív (80)

Minden értékelés:
    Vegyes (4,621)

Számomra cseppet sem meglepő az eredmény. Az viszont igen, hogy még mindig tartja az árát!
    Az eddigi tapasztalatok alapján arra tippelnék, hogy az Ego szerencsejátékot játszik. Nem gondolnám, hogy valami nagy dobás van a tarsolyukban. Sokkal inkább: Feltettek mindent egy lapra és bíztak önmagukban. "Majdcsak összehozzuk valahogy" alapon.
    Ezzel már csak egy baj van; Ha mégsem, akkor jóeséllyel kuka az egész cég.
  • TokraFan
    Masszív egy patch! Csak nem értem, miért fordult már "Mostly Negative"-ba az értékelése a játéknak? kb. 1 hete néztem, akkor még Mixed volt.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.05.29. 02:44:34
  • kisiku
    Jaja látom, megjelent!

X4 2.50 patch
  • Jóózsf István #2110
    Most boldogok vagytok? RILÍZ!!!
  • RJoco
    Vagy megcsinálnak mindent úgy ahogy kell (erre esély sincs) vagy használja az ember a dolgokat úgy, ahogy tudja.
    A falban lévő vezetéknek el kell bírnia, amit a biztosíték is bír. Különben nem szabályos a kiépítés.
    És, ha mégsem bírta, akkor lehet a villanyászt perelni.
    Ahogy te is írtad, ez nem játék.
    A 16A-hez 2,5-ös kábel kell. Jobban mondva a 2,5-ös kábelre 16A, az 1,5-ösre 10A-es biztosíték való.
    A vizesblokkos dolog azért sántít, mert a falba szerelt aljzat is tönkremehet a párától, egyebektől. Persze ettől a szabvány még szabvány lesz, ami időnként változhat.

Mikor átálltunk ólommentesre, akkor az volt a duma, hogy környezetbarátabb. Szóval ezt konkrétan a gyárban mondták.
    Aki olyan hülye, hogy forrasztó ónt szopogat, annak úgy kell.
    Az ólommentesség miatt biztos, hogy környezetbarátabb.

Nem a csehektől kell cuccot rendelni.
    A boltokban viszont kötelesek magyar nyelvű leírást adni.
    A német gyógyszer érdekes dolog. Biztos valami ritkaság, mert én inkább a magyar gyógyszereket keresem németben, ami néha nem egyszerű. Az olyan forró italt, mint a Neocitran, nem is ismerik. Forró ital van, csak épp nem hatásos.
  • nibron
    nem az amperszám miatt van ama 3 teljesen jelentéktelen (szerelési,üzemeltetési,érintésvédelmi) szabványban leírva, hogy minek hogyan kell lennie. ha a fürdőszobában használod a hosszabbítót amit ugye szintén tilt az érintésvédelem, akkor az csakis a te bajod lehet. vagy valamelyik családtagodé. főleg ha valaki megmurdel, mert mondjuk beázott, vagy a pára tönkretette az érintkezést, a kötéseket, stb. attól még, hogy vizes helyiségről beszélünk, meg lehet kérdezni a tűzoltókat, mennyi elektromos tűz kiindulási pontja vmelyik vizes helyiség. szóval az, hogy magasról teszel ezekre a dolgokra amit ugye pár hülyegyerek összeirogatott, az legyen inkább a te bajod, reménykedjünk benne, hogy magadon kívül senki mást nem nyírsz ki, okozol sérülést, esetleg gyújtod fel a házát.
    a szabványokat rajtad kívül mindenkinek be kell tartania, még az olyan jelentéktelen ici-pici kis cégeknek is, mint pl. a samsung,lg,zanussi,stb.
    ha villanyászt hívsz, hogy ugyan tegyen már 20cm-re egy konnektort a fürdőszobába vagy konyhába, nem teheti az msz1600 és msz172 miatt. ha mégis, sikerrel feljelentheted. te pedig az msz1585 miatt nem üzemeltetheted, ha mégis, akkor te viszed a balhét.
    egyébként a háztartási berendezéseket nem igazán célszerű 16a-ről üzemeltetni. inkább 10a-ről. azért mert a 1,5mm2-es vezeték elbírja ugyan a 16a-t, de már elég erősen fűti a falat, 2,5-es pedig elég kevés helyen van. különben is a 2,5-es vezetéket többnyire már elég nagy művészet a csatlakozóba bekötni. sokkal szerencsésebb megoldás ha külön áramkörökre bontják a nagyobb fogyasztókat, könyv szerint így is kell. viszont kötelezően csak a fix bekötésű berendezéseknél van előírva (pl. a 120l-es boyler ami ugye 10a). a készülékgyártók is tudják ezt, és próbálnak bennmaradni a 2,2kw-on belül. ha tehát a porszívód leveri a 10a-es automatát nem kell kicserélni 16a-esre, hanem inkább a porszívót kell megcsináltatni/cserélni.

az ólommentes forrasztásról senki sem mondja, hogy környezetbarát (nemtom honnan szedted). de nincs benne ólom, ami ugye a legkisebb mértékben is baromira mérgező, és mivel nem tisztul a szervezetből egyúttal halálos is (az ólommérgezés kegyetlenebb halálhoz vezet mint a sugárszennyezés). az ólommentes forrasztás viszont nem az. akár szopogathatod is a forrasztóhuzalt. max. wilson kórod lesz a benne található réztől. de ahhoz elég kitartónak kell lenned, előbb jutsz eredményre a sima rézhuzallal, vagy az egészségtelen táplálkozással (microcelluidok elég sok élelmiszerben találhatók). ellenben az ólomból olyan pici is elég ami forrasztáskor elpárolog.

rendelj pl. a mall.hu-ról. ha pl. a csehektől jön a cucc, akkor tuti nem lesz benne magyar leírás. de ami szintén kötelező: a magyar szervízek felsorolása sem. legutoljára egy német gyógyszerrel jártam így: csak német leírás volt benne, és mo-n engedélyezve van, patika árulja. ha valaki bevállalja, hogy nem üzemszerűen használja fel, jogosan fog pert nyerni.
  • RJoco
    Nem azt mondtam, hogy sajnálni kell őket, hanem, hogy ezért van az, ami.
    A mosógépes témához igazán nem tudok hozzászólni. Nálam elég hosszú a kábel. Ha nem, akkor meg odateszek egy hosszabbítót és a többi nem érdekel. A normál fali aljzatok max 16A-t bírnak el. Ekkora biztosítékot is kell betenni hozzá és nem nagyobbat. A hosszabbítók is elbírnak összesen 16A-t. A mosógép meg nem vehet fel többet, mint 16A, különben nem tehetnek rá villás dugót.
    A hősugárzónál is simán figyelmen kívül hagyom, hogy nem lehet hosszabbítóba dugni. Akkor mégis, hogy tegyem jó helyre?
    A procik esetén meg éppen ment a hűtés, nem is azzal volt gond. Az más kérdés, hogy 1 év után már esélyes volt a melegedés miatti leállás, amit a por okozott. De a gari időt kibírta... Ezen felül még zajos is volt és eleve magasabb hőfokon dolgozott, mint egy jobb hűtővel.
    Ha minden procihoz tuti hűtőt adnának, akkor az olyanok, mint Thermaltake, CoolerMaster, lehúzhatnák eme részlegükön a rolót.
    A gazdasági körforgást fenn kell tartani. Nem véletlen készülnek vacak alkatrészből a dolgok és még tetézik az ólommentes forraszanyaggal. Mert környezetbarát, pfff. Összességében véve biztos, hogy nem.

Magyarországon tudtommal kötelező magyar nyelvű leírást adni minden ott eladott termékhez.
  • nibron
    jah, korábban le is írtam. flash csip közel sem teljesítette amit az adatlapja közölt. legyártattunk 1200db adatgyűjtő egységet, amiben ez volt az eseménytároló. 5v-on működött, ha bármi okból a tápfesz. 4v alá csökkent (pl. elindítottak vhol a közelben egy nagyobb induktív fogyasztót) akár egy pár nsec-re is, hajlamos volt meghülyülni és teljesen összeomlani. visszaállíthatatlanul veszett el egy csomó adat. akkor még nem volt ilyen szigorú az alkatrésztesztelés nálunk (nem is lett volna szükség rá). az adatlapja szerint 2,7v volt a minimum ahol még stabilan működik. teszteltünk 50-60db-ot különböző sorozatokból, mindegyik ezt produkálta 4v alatt. rohadt nagy gáz volt, mert majd az összes egység üzemelt már. az amd semmit sem segített, szerintük jó volt, ahogy volt. van egy maxtronics nevű cég, ő megvette az amd-től ennek a flashnek a gyártói licenszét és ugyanazzal a tokozással, lábkiosztással gyártotta ugyanazt a típust, ugyanazzal a típusszámmal. de ők kijavították ezt a kis malőrt. az volt a szerencsénk, hogy elég gyorsan megtaláltuk őket (akkor még elég ismeretlenek voltak európában), így csak egyszerűen le kellett cserélni a csipeket. mondjuk a termékvisszahívás nem működött, oda kellett menni minden egyes darabhoz, elmagyarázni miért vagyunk ott, és megcsinálni. anyagilag kb. csak 60-70milliót vesztettünk, na de a hitelünket elég nehéz volt visszaállítani. most már a különböző minősítések elő is írják, hogy az alkatrészeket milyen teszteknek kell alávetni, erről írtam, hogy az amd által gyártott alkatrész eddig még nem jutott át a teszteken. nem is lenne pozitív reklám senkinek sem, ha mondjuk az óceán kellős közepén csakúgy "magától" felborulna egy óceánjáró, mert az egyik alkatrészgyártó adatlapot hamisít, és ezért tönkrement a stabilizátorok elektronikája. egyébként meglepődnél, hogy milyen alkatrészek buknak meg, és milyenek mennek át. a laborunk szerint a kínai másodgyártók igen erősen jönnek fel. némileg érthető is, ugyanis a legújabb technológiákkal dolgoznak (megkapják), és a tapasztalatuk is hatalmas már a rengeteg kiszervezett munka miatt. sokkal, de sokkal könnyebb helyzetben vannak mint pl. egy német cég.

TokraFan: +1. hát igen, nagy hülyeség a házigazda. van is 1-2 "vicces" topik a hg miatt. mondjuk én inkább csak röhögcsélek a nagyzási hóbortban szenvedő hülyegyerekek miatt. van jó pár topik ahol csak olvasok, ezeken az látszik, hogy a veszekedések többsége végeredményben a hg miatt keletkezik. az sg-re pedig hátteret nem is kell rakni: egyrészt a látást nem fokozza, másrészt a betöltés hol sikerül, hol nem. így fehéren egyikkel sincs gond.
  • Jóózsf István #2105
    Elég határozott vélemény ez, hogy csak úgy semmibevegyük. Nyilván van alapja.
    Mostmár ne tartsd magadban, mert belédposhad!
    Na! Köpd ki szépen, hogyan gázolt az AMD a lelkedbe!
  • TokraFan
    Elvben valóban, de pl. az Elite topikban súlyos gondok voltak abból, hogy a "kis józsika" akit ott megtettek házigazdának, önhatalmúlag törölgetett amit éppen jónak látott. Sajnos van ilyen lehetőség még akkor is, ha a szabályzat szerint nem ez a feladata...
  • nibron
    hát igen az amd mindig is elöljárt a hype-ban, nomeg az adatlap hamisításban. csak azokat a teszteket megnézve amiket eddig én csináltam, teljesen érthető miért van ekkora árkülönbség. a cégnél eddig egyetlenegy amd alkatrész sem ment át a teszteken. ráadásul a ryzen vonalon egyszer már eljátszották, arról is kiderült, hogy csak hype volt. a legegyszerűbb tesztekkel bizonyítani lehetett, hogy egyáltalán nem igaz amit állítottak. egyébként i9-el egyébként sem építenék játékgépet, mert nem arra való. feldolgozó gépnek pedig még a helyiségébe sem engednék bevinni amd procit. asszem részemről kábé ennyit a témáról.

azt nagyon jól teszik, hogy nem adnak már bordát sem a processzorokhoz. ugyanis az is hatalmas anyagpazarlás. kicsi a méretük, nem is túl jó a hőelvezetésük, és még extra gyorsan el is dugulnak a kosztól.
    mondjuk az egyik dolog amit nem értek, hogy a leírásokat x nyelven elkészítik (ált. egy adott régió összes nyelvén) és egységesen becsomagolják, így szállítják ki. de szinte minden országban ki kell bontani, hogy berakják az országspecifikus irományokat (pl. garancialevél). a megfelelő irodalom beépítését miért nem bízzák a helyi disztribúcióra. elvileg nekik lenne ez a feladatuk. na ezen pl. rengeteget meg lehetne takarítani. a cégünk benne van egy újrahasznosítási programban pedig inkább csak fejlesztünk mint gyártunk, de még így is inkább kötelező volt belépni mint önkéntes. oda kell figyelnünk ezekre is, de akkor mi van ezekkel a rengeteg hulladékot termelő cégekkel?
  • Jóózsf István #2102
    Engem meg ez csigázott eddig és még egy kicsit ez után is, mert meg kell várni a "valós számokat" meg azokat amit jótékony homály fed. Aztán ősszel a zézuskát...
  • kisiku

Értem én, de nehogy elkezdjük sajnálni őket. Aztán meg én inkább arról beszélek, hogy adva van egy CPU, ami komplex és elképesztő dolgokra képes, de érzékeny és sérülékeny. Azon nem kellene spórolni, hogy milyen sz*r hűtést adnak hozzá. A másik meg pl egy mosógép, ami nem tud egy kábel nélkül működni. Nibron azt is tökéletesen megválaszolta, hogy előírás (lenne) biztonsági szempontokból, hogy mekkora legyen a kábel hossza. Ez olyan, mint ha egy autógyártó pont a fékeken kezdene spórolni. No, én ezt akartam ebből kihozni.

Vissza a gémre. Látom nagyon dolgoznak a 2.5-ön és sokan már tűkön ülnek. Már engem is csigáz.

Utoljára szerkesztette: kisiku, 2019.05.27. 14:53:44
  • RJoco
    Neked az csak ennyibe kerül, a gyártónak viszont nagyon nagy spórolás, mert ők milliós darabszámokkal dolgoznak.
    Én az intel procimhoz hűtőt sem kaptam. Mondjuk nem is volt lényeg, mert úgysem a "gyárit" tettem volna fel. Így lényegében nekem sem lett plusz szemetem és fölöslegesen sem lett legyártva. Ellenben jó sok pasztám megmaradt a másik hűtő után...
  • MarkBlade
    A házigazda feladata nem a szabályozgatás. Legyen szép háttér. dobja ki a trollokat és tartson rendet. szerintem :)
  • TokraFan
    Nem vagyok házigazda, csak én nyitottam a topikot!
    Szerintem addig jó és addig van nyugalom, amíg nincs dedikált házigazda, aki önhatalmúlag szabályozgat...Ha valami nagy gáz van, ott vannak a modik, azok lerendezik.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.05.26. 16:38:48
  • goyo2
    Jól festene a fél disznó mellett a video kari.
  • goyo2
    Pont ebbe a mosógépes dologba futottunk bele 1 hónapja. Néztem mint borjú, hogy ezt mégis hogyan gondolták.
  • kisiku
    Látom hasonlóan gondolkodunk.Folytatnám is szívesen a gondolatmenetet, de nem akarom, hogy elmenjen a topic nagyon más témakörbe, csak mivel nem történik semmi extra a játékkal kapcsolatban, beszélgetni meg szeretünk, ezért minden elfogadott.Ja tényleg, te vagy itt a házigazda!
  • nibron
    az a "gyönyörű" az egészben, hogy veszel pl. egy mosógépet azzal az 1m kábellal, és tulajdonképpen nem valószínű, hogy szabályosan tudod használni. ugyanis egy mosógépet általában vizes besorolású helyiségben szoktak elhelyezni/üzemeltetni, ott pedig min. 1,5m-en (1,8m az ajánlott) kell lennie a konnektornak 3 magyar szabvány szerint is (msz1600,msz1585,msz172). és természetesen éppenhogy nem éri el ezt a magasságot. Ezután már csak 1 kérdés merülhet fel: ki engedélyezte ezeket a készülékeket magyarországon?
    850ft egy 3m-es kábel öntött dugóval, de te nem cserélheted le, mivel készülékbontással jár, így ugrik a garancia. ki kell hívnod egy szerelőt, vagy amit még nem próbáltam: garanciális szervíz mivel nem tudod üzemeltetni, ergo el van romolva. bár sejtem, hogy erre a válasz az, hogy ez most beüzemelésnek számít amiért viszont fizetni kell. a viszontválasz pedig az, hogy ez a készülék úgy van kiszerelve, hogy nem kell szakember a beüzemeléséhez, viszont nem lehet bedugni, ezért aztán nem is működik blablabla...el lehet így játszadozni.

goyo: ha a búbos kemencére gondoltál akkor nem.
  • TokraFan
    "Ez olyan, mint hogy veszel egy háztartási gépet, x százezrekért és nem kapsz mellé (pedig kötelező) kézikönyvet"

Az én kedvencem a kábelen spórolás, amit a gyártók 90%-ka elkövet. Valami óccsó izénél még meg is értem, de komoly összegekbe fájó eszközöknél is rendszeresen beleszaladok, hogy 1m kábel jön ki a cuccból, aztán oldd meg hosszabbítóval paraszt...vagy ahogy akarod. Mennyi lehet még egy méter (táp)kábel beker költsége? 300Ft?
  • goyo2
    Gondolom az nem olyan kemence amire én gondoltam. :-)
  • nibron
    pedig mi kemencében csináljuk a laborban (van medical, military és egyéb minősítésünk, akár űreszközöket is gyárthatunk). a kondik és egyéb passzív alkatrészek akár a 600C-t is elviselik akár hosszabb ideig tartó leforrasztásnál is. A legkényesebbek az elko-k, az elektrolit miatt, de ma már nem folyadékot használnak, hanem zselészerű anyagot, ami nem párolog. vákumban tokozzák amivel a hőmérséklet tartományokat nagy mértékben ki lehet tolni. minuszban és pluszban is. a hullámkemence ráadásul nem egy folyamatos terhelés és nem hat minden alkatrészre ugyanúgy, pl. a műanyag nem olvad meg. a kissorozatú kemencék (ilyen van nekünk) általában fel vannak készítve javításra is, ami azt jelenti, hogy beállíthatok egy adott területre forrasztást, a körülötte lévő területet csak melegen tartja amennyire kell. A sima légforrasztással az a legnagyobb baj, hogy a golyókat nem lehet nyomás alá helyezni, csak a saját súlyuk alatt kell a helyükre cuppanni, ezt pedig egy sima ráforrasztással messze nem lehet megcsinálni. A BGA tokok újonnan való beforrasztása is elég komoly kihívás, nem méghogy a javításuk. akik csak simán meglehelik levegővel meg nyomkodják azok gány és kókány munkát végeznek, és csak a szerencsén múlik, hogy megoldják. gondolom így is vállalják el. egyébként ezekből nem csak egy van, elég sokat ismerek, van közöttük nagy multi is, de olyan aki jól meg is csinálja nem sok. azért azt is el kell ismerni, hogy neked otthonra biztos jó így is összegányolva, de én azért pl. egy repcsibe nem szívesen szerelnék vissza egy ilyen egységet. mondjuk az is elgondolkoztató, hogy elég sok géppel foglalkozom, de még maszekban sosem találkoztam a problémával, 1 kivétellel de az processzorfoglalaton gyártási(forrasztási) hiba volt, ment gar.ban vissza. laborban kell szélsőséges teszteket végrehajtanunk minden általunk használt alkatrészre és ott az egyik pl. pont az, hogy a felületszerelt alkatrészt hányszor lehet biztonságosan kiszedni, visszaforrasztani (ez a legmagasabb hőterhelés amit egy alkatrész az élettartama alatt kaphat). a technológia bonyolultságára jellemző, hogy teljesen új szereléshez sem lehet magyarországon megfelelő nyák lapot gyártatni. egyrészt a cégeknek nincs is meg az ehhez szükséges minősítésük, másrészt ha meg is van, amikor ki kell vitelezni egy pl 10 rétegű nyák gyártását akkor kezdenek el vakarózni, hogy a technológiai feltételekből mit lehet könnyíteni. pl. a .2mm és via-k helyett .4mm-es lehetne-e. Németország volt legközelebb, de mostanra szinte teljesen átálltunk Kínára. a ferdeszeműekkel még nem volt semmi problémánk. Mindent szó nélkül megcsinálnak és nagyon jól.
  • kisiku
    Na, ilyen egy igazi hardveres! Gratulálok, nagyon jó és érthető! Egyébként érthetők a mérnöki megoldások, a spórolást nem nagyon szoktam érteni, és mindig nevetséges dolgokon spórolnak. Pl adott egy cpu 100e-ért, amihez adnak egy 3e forintos gyári hűtőt és egy 2e forintos hűtőpasztából 1-2 cseppet, mert ugye nem az egész tubust nyomod rá...
    Ez olyan, mint hogy veszel egy háztartási gépet, x százezrekért és nem kapsz mellé (pedig kötelező) kézikönyvet, mert az belekerül 50 forintba,természetkárosító,nem fér el a dobozban, stb,stb...

Vissza a játékra. Pista, köszönöm, addig elfoglalom magam mással. Ha megjelenik a 2.50, meg fogom nézni, de mit mondottam, nekem az év második felétől (remélhetőleg) egyre kevesebb időm lesz erre.
  • goyo2
    köszi a tippet, vittem kajat meg gyógyszert és egyből elkezdtek jönni. Amugy nem keveset vártam, vagy 1 napig játszottam, és akkor se kezdtek el jönni.
  • goyo2
    Csak annyit fűznék hozzá, hogy nem re-ballozásról beszéltem, tudom mi az. Azt is hogy hőlégfúvóval hogy nem lehet csinálni. A hőlégfúvós javításhoz komoly vezérlés kell (mennyi ideig milyen hőfokon, milyen gyors hőmérséklet változással nyomja a levegőt, és a visszahűtés se mindegy). Tudtommal az országban 1 valaki van aki megcsinálta, és abból él hogy ezeket javítsa. Nem 1 kártyát javított nekem, ami el se indult már. Keresd meg beszélj vele és megérted miről írok. A kemencés megoldást meg felejtős. Kinyírja a kondikat. Elhiszem neked hogy a GPU bírja, de a forrasztás már nem. Akkor szokott elkezdeni csíkozni a kép, meg össze vissza négyzeteket rajzolgatni amikor elválik egy-két golyócska a nyákról.
    A GPU a 100 fokot is kibírja, szóval nem arról van szó.
  • Jóózsf István #2087
    Hogy még érdekesebb legyen az áramfelvételes történetünk; Rekonstruáltam a 330-as helyzetet és benéztem az asztal alá, ahol is van egy teljesítménymérő amibe a teljes összeállítás be van dugva: Gép, két monitor, router. (dobpergés) 506 watt volt a csúcsérték! Ha épp "nem csinál semmit" a gép akkor 100 watt körül fogyaszt.

Nibron! Az egész nagymonológodat elfogadom, még a végét is, mert mostanában elég sokan mondják, hogy jó a Gigabájt. DE(!!!) Két eszközzel volt dolgom tőlük, (Összesen) mindkettővel volt bajom. Az egyik egy VGA volt HD3870 :-) (nem mai sztori) Itt azt követték el, hogy semmiféle fordulatszámszabályzást nem tettek a kártyára. A ventilátor folyamatosan 100%-on tekert. (Megoldottam)
    A másik egy alaplap volt, ami nem indult el. Mégpedig azért, mert kicsit össze voltak kócolódva a cpu érintkező tüskéi. Ezt is megoldottam. Szóval nem volt mindig olyan "GONDOS" az a cég!
  • nibron
    azt szoktam csinálni, hogy viszek egy kisebb adag kaját meg medical cuccost, mielőtt felépül a habitat, így kvázi azonnal elkezdenek beköltözni. Először csak 10-en aztán baromi lassan egyre többen. Már több mint 8mrd-ot termelt a hajógyáram és még nem érte el a lakosság az optimálisnak az 50%-át. Több mint 12ezer kellene, de még csak 5200 környékén jár.