7249
Egosoft X4
-
nibron #2045 kicsit elnéztem a válaszadást, de nálam a megoldás ugyanaz. ha beszállítják minimáláron akkor azzal csak te jársz jól. egyébként pedig nem kell pénzt adni az építésre és akkor nem szállítanak az npc-k sem. a hajógyáramat folyamatosan alakítgatom ott nincs pénz, ne hordjon nekem oda senki semmit.
off:
kisiku: nekem pölö szorosan a munkámhoz tartozik a gdpr és egyéb it biztonság. eléggé tisztában kell lennem vele, ill. ha nem tudok valamit van nálunk szakértő csapat, hozzájuk kell fordulnom. amit írsz az némi sarkítás, ill. nem igazán érted a lényegét. alapvetően amit írsz az úgy nem igaz, ugyanis nem áthárítják a felelősséget, hanem közölniük kell veled (mert előírja a gdpr), hogy milyen adatodat milyen célra használnak fel és meddig, nem adják át 3.félnek, stb,stb. a bankok pl. nem használhatják közvetlenül a személyes adataid azon részeit ami pl. a biometrikus azonosításhoz kell (pl. a pénzmosási trv. miatt). az aláírásodat, a lemásolt irataidat nem visszaállítható formában (pl. hash) kell tárolniuk, oly módon, hogy a hozzáférés ellehetetlenítéséről is nekik kell gondoskodni (pl. titkosított adatbázis). kérdezz csak meg egy banki alkalmazottat. nem azt íratják alá veled, hogy hozzájárulsz hanem azt, hogy megértetted. de ott vannak a legegyszerűbb problémák is: pl. a sütik kezelése. vannak rendszerek amik teljes működéséhez szükség van a sütik használatára. ezeket most már úgy kell megcsinálni, hogy anélkül is működjenek akár némi korlátozással (pl. egy weblap minden egyes használatakor azonosítani kell magad). neked kell eldöntened, hogy melyik módszert választod. egy bérszámfejtést fejlesztő cég nem viheti el tesztelni az ügyfeleitől az adatokat (mert itt ugye ő a 3.fél), hanem a személyes adatokat véletlenszerűen meg kell változtatnia úgy, hogy még véletlenül se lehessen azonosítani az adott személyt. és csak a problémás adatokat viheti el nem pedig az egész adatbázist. ha megoldotta a problémát, akkor meg kell semmisítenie ezeket az adatokat is. ez eddig nem így volt, most már elég egyértelmű. ebben az esetben ha perre kerülne a sor elég egyértelmű ki a hunyó. és ezeket lehetne sorolni a végtelenségig. az a helyzet, hogy a fogyasztóvédelemnek is jó lenne egy ilyen "ajánlás", talán nem lennének ennyire impotensek.
még nem törvényerejű hanem csak ajánlás (viszont kötelező), de felhasználható büntetéseknél/pereknél, és hát még közel sem kiforrott. viszont mióta bevezették nagyon visszaesett a visszaélések és a peres ügyek száma. a pereskedéseknél is nagyon jó, van miből kiindulni, elég hamar el lehet dönteni, hogy ki hibázott. végre van egy olyan "rendszer" ami alapján dolgozhatunk, ahonnan megtudjuk, hogyan is kell megoldanunk dolgokat és nem mindenkinek magának kell kitalálnia. viszont rengeteg ember aki csak "felhasználó" még nem érti még azt a részét sem ami a saját közvetlen munkakörnyezetére vonatkozik. ezzel az emberanyaggal még rengeteget kell dolgozni mire nem csak részt vesznek egy oktatáson, hanem meg is értik és felhasználják a munkavégzésük során.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2019.05.19. 12:28:00 -
kisiku #2044 Lehet egyébként, de minek? Például odaadod az építőanyagra a lóvét, tartod egy kicsit, majd elveszed.Ha nincs lóvé, nem szállítanak semmit sem.
Vagy a másik, hogy az építőanyagok nagy részét, a drágákat te szállítod le és előbb, többet, gyorsabban. -
kisiku #2043 Ilyen volt már a Rebirth is. Ott is könnyű volt. Ott hajófoglalással lehetett sokat keresni, amíg el nem rontották azt a részt. De a gyárak és a raktárak is ontották a pénzt.
Az hogy összeveszel mással, egyéni döntés. Én mindenkivel +30-as vagyok, kivéve a xenon, khaak és hiba miatt az SCA. De már a HAT is +25 körül van. Néha, mikor a Xenon már kevés, elkezdek én is keménykedni, de nem mentem el.
Menj el a Xenon szektorokba, ahogy én is voltam, és rakj rendet. Építs be előretolt bázist, rakd tele műholddal és figyeld meg őket.
Fogsz találni más ellenséges fajt is, csak sajna azok gyengék. -
kisiku #2042
Erről ne is beszéljünk, ez egy agyrém...és ha mindent annak megfelelően tartanánk be, akkor kb egymást is úgy kellene hívnunk, mint itt, becenévvel. A GDPR az egy szarkavarás és felelősség áthárítás és az egész semmire nem jó. Aláírod, hogy önként adod meg az adataidat, a többi ugyanaz, mint ami most van...tehát a vállalatok levédve, mindenért te vagy a hibás.
Ha én azt megcsinálnám a munkahelyemen, ami ott elő van írva, olyan káosz lenne, hogy leállna az egész működés.
-
Jóózsf István #2041 Az építkezésnél nem lehet kiküszöbölni az "idegen" szállítást. Ha lehúzgálod az árakat, (mint mindenki) azzal is csak az npc-k malmára hajtod a vizet! Minthogy a fejlesztők jószokásukhoz híven, ebben a játékban is lehetővé tették az npc-knek, hogy a minimál ár alatt is árulhassanak! "Köszönjük Emese." (Biztos van valami elfogadható oka, de még senki nem jött rá!) -
goyo2 #2040 Én is furcsállom, hogy könnyű a pénz szerzés. Még csak két claytronics egy hullpart, és egy smartchip gyáram van (bár az utóbbit hagyjuk, mert lótúró) de ontja a lét. Nemsoká kész az önellátó shipyardom is. Ha így dől a lé, nem sok kihívás lesz a továbbiakban. Annyira könnyű a pénzszerzés, hogy néha olyan érzés mintha csalnék. Mire felépült a shipyardom, összejött 300 milla a 3 gyáramból, meg a 20 shuyaku kereskedésből. Ennyi pénzel nem is fogok vigyázni a hajókra. Asszem lassan érdemes lesz valakivel összevesznem. Nagy csihi puhi lesz. -
nibron #2039 én a gyár logical overview-t használom erre. azonkívül ugyanitt az összes vételi árat lehuzogatom a minimumra, az eladást pedig max.-ra (hajógyár nem ad el köztes terméket). a restrict-et csak az energiacellára használom, a többiből ha behoznak minimál áron, csak tegyék. Illetve a hull part-nál megemeltem kicsit, mert azt nem szeretném szállítani és teljes erővel gyártani sem. Valószínűleg a ref.metal és sil.wafersnél is megemelem, mert most már nagyon sok kell (egyszerre 15-20 hajót gyártok elég gyorsan, mert már a lakosság is kielégítő).
Az a baj a hajógyárral, hogy nagyon is op. kb. 8 óra alatt kitermelek 1.5-2mrd-ot úgy, hogy közben a saját hajóimat is én gyártom. Ha pedig jól be van állítva, akkor rá sem kell szagolni.
Közben megtaláltam Borostát (argon prime shipyard:)), végigcsináltam. most már van minden. Azért a dokkolj be a hq-ra nagy poén volt...bedokkolok...semmi...undock...dock...semmi. némi káromkodás közepette még párszor, majd amikor meguntam, kiszálltam és odamentem a lifthez. Akkor látom, hogy van labor. Na akkor menjünk be...hát ott folytatódik a plot. A kanyját, akkor miért nem azt írja ki. A fejlesztés is nagyon komoly: 10 percenként klattyolni kell. -
goyo2 #2038 Azt meg lehet adni valahol, hogy a build storage-ba a trader csak saját gyárakból vegyen? Hiába kapcsolom be a managernél, hogy "restrict trading...." Mire a hajóm odaérne a saját gyárhoz, már az NPC-k telerakták. -
goyo2 #2037 Először is köszi az script infót.
Én is emiatt nem használok egy csomó mindent, facebooktól elkezdve, minden olyant ahol feleslegesnek tartom az adataim megadását. -
nibron #2036 Aztán van a másik oldal, mint pl. a GDPR, ahol ugye pont az ellenkezője zajlik. Sőt, remélem egy kis idő múlva keményen büntethetővé is válnak azok a cégek, akik önkényesen és teljesen szükségtelenül tárolják az adatainkat, csupán csak azért, mert így találták ki az üzleti modelljüket. Addig marad a "nem használat", főleg ha még a munkaszerződés is tiltja. -
kisiku #2035 Ez nagyon jó! Aki egy kicsit is ismer programnyelvet és tud logikusan gondolkodni, az át is látja. A szintaxis és az elemek használatát kell megtanulni. Amit itt a kolléga leírt, teljesen logikus, én nem programozó vagyok, de értem. Scriptelni én is szoktam bár ritkán és mindig utánanézek, mit csinálok és hogy jól-e. Habár nekem MS Exchange és Win Server Powershell-hez kellenek, nagyon oda kell figyelni mindig, mert hiányzik egy vessző vagy egy szóköz és szar az egész -
kisiku #2034 Most nem akarok új témát ezzel felhozni, de ma már mindenhová meg kell adnod minden adatodat, különben egy szar telefont sem tudsz használni, hiába veszed meg x tíz vagy százezerért...egyébként engem is ez érdekelt, hogy minek oda bejelentkezni, de aztán rájöttem, hogy ez is reklám. Reklám, statisztika, leinformálás. Meg van kötve a kezed, ÖNKÉNT (francokat, kötelezve vagy) megadod az adataidat mindenhová.
Nem rossz ez az Experience, bár kétségtelen hogy bizonyos programokat, néha magát a windows-t is zavarja a működése. -
nibron #2033 Az X3-ban nem lehetett közvetlenül sriptet írni, csak külön erre a célra készült editorral, mert szét voltak bontva a kódok és a paraméterek. Itt most már lehet, kétféleképpen is. xml-ben, vagy lua-ban. lua-ban készült függvényeket fordítás nélkül .dat kiterjesztésű fájlokba lehet rakni, az alkalmazásban a lua kezelő beolvasáskor lefordítja. Xml-t viszont egyszerűbb. Mindkét esetben az extensions-ban kell egy tetszőleges mappa (pl. GoyoMOD), abba kell egy content.xml fájl, ami leírja, a kiegészítést.
Pl.
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<content id="GoyoMod123456789" name="goyomod" description="X4 Goyo MOD" author="Goyo" version="10" save="0" date="2019-05-01">
<text language="49" name="goyomod" description="X4 Goyo MOD" author="Goyo"/>
</content>
XML-nél:
Kell egy "goyomod\t" és "goyomod\md" mappa. A t-be kerülnek a resourcestring-ek, az md-be a menü és a végrehajtó scriptek. A resourcestring az X3-ban megszokott, a végrehajtás strukturáltan programozott lua-ra igazított xml.
Felépítése a következő:
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<mdscript name="goyomod_subject" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xsi:noNamespaceSchemaLocation="md.xsd">
<cues>
<cue name="gm_FirstFunction" instantiate="true" namespace="this">
...
</cue>
<cue name="gm_SecondFunction" instantiate="true" namespace="this">
...
</cue>
<cue name="gm_ThirdFunction" instantiate="true" namespace="this">
...
</cue>
...
</cues>
</mdscript>
Tehát függvényeket tartalmaz a "cue" tag között azon belül "conditions" (végre kell-e hajtani ezt a függvényt) ill. "actions" (függvénykód) tag-ek. Feltétel és ciklus ugyanaz, tehát vagy szekvenciális végrehajtás van vagy ciklus: "do_all {feltétel}" tag ill. feltételnél "do_if {feltétel}" [do_else] vagy "do_elseif {feltétel}". Az utasítások maguk az elemek, amelyek lehetnek beíró, törlő vagy kereső utasítások/beépített függvények.
Pl. <reward_player money="10000Cr"/>, <set_value name="$position" exact="event.param2.{2}"/>
Egy példa a függvény szerkezetére: (felnyalja a galaxist és az összes elemet ismertre állítja)
<cue name="gm_FirstFunction" instantiate="true" namespace="this">
<conditions>
<event_conversation_started conversation="gm_FirstFunction"/>
</conditions>
<actions>
<find_cluster groupname="$Clusters" multiple="true"/>
<find_sector groupname="$Sectors" space="player.galaxy" multiple="true"/>
<find_zone groupname="$Zones" space="player.galaxy" multiple="true"/>
<do_all exact="$Clusters.count" counter="$Counter">
<set_known object="$Clusters.{$Counter}" known="true"/>
</do_all>
<do_all exact="$Sectors.count" counter="$Counter">
<set_known object="$Sectors.{$Counter}" known="true"/>
</do_all>
<do_all exact="$Zones.count" counter="$Counter">
<set_known object="$Zones.{$Counter}" known="true"/>
</do_all>
<find_gate name="$gates" space="player.galaxy" multiple="true"/>
<do_all exact="$gates.count" counter="$i">
<set_known object="$gates.{$i}" known="true"/>
</do_all>
<find_station name="$allstations" space="player.galaxy" multiple="true" />
<do_all exact="$allstations.count" counter="$i">
<set_known object="$allstations.{$i}" known="true" updatesnapshot="true"/>
</do_all>
</actions>
</cue>
Így tesszük magunkévá a targetolt "K"-t és "I"-t.
<do_if value="$Subordinates.{$j} != player.ship">
<remove_object_commander object="$Subordinates.{$j}" comment=""/>
<set_owner object="$Subordinates.{$j}" faction="faction.player" overridenpc="true"/>
</do_if>
Végeredményben ez sokkal egyszerűbb mint ami az X3-nál volt.
Szerk: eredetileg betördeltem, de az SG elintézte.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2019.05.18. 11:17:52 -
Jóózsf István #2032 Nem tudom mennyire érintett meg benneteket, de megint sikerült s.gget csinálnom a számból! Megint farkast kiáltottam.
Mentségemre legyen mondva, hogy ezt Serlokk HolmÉSZ is besz-pta volna!
Van az egónál egy ritmus. Van egy menete a történéseknek, ami kábé úgy néz ki, hogy minden csütörtök, vagy pénteken jön valami, ami vagy egy béta, vagy maga kiadás. kábé így zajlik: Kiadják mondjuk a 3.0-át, rá egy héttel a bétásoknak már jön is a 3.10 béta 1, vagy ami épp... ezt hagyják egy hétig érni, (hacsak nincs malőr, mert akkor HF1) mindenki szépen elmondja nyűgjét észrevételét és el is érkeztünk következő hét cs-p-hez. Jön a 3.10 béta 2 (Olyan nincs, hogy első nekifutásra kikerül a nagyközönség elé!) Megint sírás-picsogás, "De még mindig nem jó, de ez a hiba volt a kettővel ezelőttiben is, etc" Legtöbbször eljutunk a béta 3-ig. Ott már csendesedik a zúgolódás, és sejthető, hogy következő héten kiadják.
Nnnna! Nagyjából itt tartottunk szerdán! Ehhez még hozzátenném, hogy amit kapcsoltam sztímes oldalt, azt rendszeresen figyelem. és ha eleget figyeli valaki, akkor felfedez benne egy rendszert. Csak az alapján, amik ott történnek meg lehet mondani, hogy jön valami, vagy sem. Az az oldal is alátámasztotta a jóslatot. elkezdődött szerdán a "VALAMI" majd abbamaradt. Pánikra semmi ok. Volt már ilyen. Aztán csütörtökön megint történt valami, de megint nem lett belőle semmi. Na itt már gyanús volt. Pénteken meg csak simán nem történt semmi. Most lehet pánikolni!
Berakom mégegyszer a vizuális típusok kedvéért. Tisztán látszik, hogy általában délután háromkor kezdődik a műsor:
Cséndzs xxxxxxx
-
-
-
-
Cséndzsed cséndzsnámber - xxxxxx > yyyyyyy
Ezekből jön öt vagy hat és a legutolsónál kiírják, hogy voltaképp mi is történt. Pöllö: branches/public_beta/description: 2.50 Beta 34 (a három és a négy eltérő színnel. értelem szerűen a cserére utal.)
Szóval ez alapján nyugodtan kövezzetek meg, ha még mindig bűnösnek ítéltek!
Az is szépen látszik, hogy a 2.50-nél baromira nem sikerül tartani a hetes intervallumot. többször is csúszott, ami meglehetősen ritka. A "Pirosbetűs Ünnephez" tudnám hasonlítani. 28 naponta jön. Ha nem jön, akkor pánik!
Április 1: 2.21 rilíz
12: 2.50 béta 1
12: HF1
16: béta 2
23: béta 3
Május 7: béta 4
és ugye... május 15-17???
Na mindegy!
Nem ígérem meg, hogy többé nem fordul elő!
-
Jóózsf István #2031 Megnéztem egy Jücsüböt az envídija "ÉLMÉNY"-ről. Nekem sosem lesz olyanom!!! SOHA!
És még mindig nem értem, hogy miért kellene bejelentkeznem, hogy felvételt készítsek... Vagy bármi egyéb okból, amire használni akarom. Azt látom, hogy a közösségi médiapiócáknak szépen nyalja a s.ggét, de az enyémet nyalhatná offlájn is!
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2019.05.18. 07:42:04 -
Jóózsf István #2030 Én most duzzogok. Eddig az Utánégetőt használtam - használom, mert az RTSS-el együtt nagyon jó szolgálatot tesz. Többek között gond nélkül tudtam vele videjjót rögzíteni. Csakhogy a vulkán miatt, a felvett kép jóval sötétebb. Élvezhetetlen. Van ugyan mód kiküszöbölni, ha átállítom arra, hogy vegye fel az "asztalt", de akkor meg szaggat. Valami iszonyat erőforrás kell hozzá! Ezt még én meg is fejeltem azzal (Nem én! A Zézuska hozta!) hogy 4K-ban játszom. Ha így akarom felvenni, akkor a processzor minden szála 100%-on teker, és így is akad. Ha azt mondom neki, hogy jó, akkor vedd fel FHD-ban, azzal csak enyhítek problémán.
A sokadik megoldás, hogy felteszem az envídia ekszperienszét és azzal veszem fel. Ezért nyaggattam Vikut, hogy nézze meg hogyan működik. Csak azzal meg az a bajom, hogy egyszer "véletlenül" feltettem és rögtön a legelején azt mondta: Jelentkezzek be! - Aha. Anyádba! Egy a gépemen levő program mégis miért akar engem bejelentkeztetni bárhova is? Egyébként sem szimpatizálok ezekkel a "Majd én megoldom helyetted, hogy örüjjé'" programokkal.
Így most csikorgatom a fogam, amikor azt gondolom, hogy ezt, vagy azt fel kellene venni.
Már rengetegszer vettem fel így, mert valamit nagyon meg akartam mutatni, de mind ment a kukába, mert használhatatlan volt.
-
TokraFan #2029 Egy videót megnéznék tőled, vagy Józsitól, a két top XR/X4 szakértőtől! -
mumoka 2012 #2028 látom végre bejött a video -
kisiku #2027 De jó is volt mindkettő...itt van a polcomon.Dobozos! PC CD-ROM, majd az X3: Reunion már PC DVD-ROM
Asszem az XTM mod volt ahol kezdtem írni a játékról. Most meg lassan odáig jutok, hogy minek írni? Ott a videjózás!
Majd valamit összehozok erről is. -
Zombye Reloaded #2026 Abszolút csak nosztalgia célzattal szándékoztam tolni 1-2 órát vele. :)
X-Tensiont és X2-t már öcsém is tolta, mesteri szintre fejlesztette benne a pirate beyamon és pirate Orinoco hajók elfogását. :)
X3 reunion szerintem is megállja még ma is a helyét modokkal meg főleg. Pedig az se nagyon új már.
-
TokraFan #2025 Majd ha Nibron kolléga erre jár, tőle kellene megkérdezni, ha jól emlékszem, ők hivatalosan is fejlesztettek az X3-hoz annak idején, talán jobban rálát a kérdésre.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.05.17. 17:06:18 -
goyo2 #2024 Ez az xsd sémát dolgot nem tudom hol kell belőni. Használja valaki a vs code-ot? -
goyo2 #2023 Mellesleg tegnap nézegettem, hogy is lehetne erre scriptekek irni. XML-ben scriptet irni borzalom. Arra meg nem találtam infót, hogy ehhez valami compiler szerű dolog hogy működne. A VS Code-ot javasolják, de nekem abban is csak XML van, nem találtam meg hogy lehetne abból értelmes kód kinézetet csiholni. Az X3-ban ez meg volt oldva, ott nem egy scriptet irtam, nem is kicsiket, az marha jó volt. Ráadásul a játékon belül.
Ha valaki ismeri a módszert ne tartsa vissza.
Utoljára szerkesztette: goyo2, 2019.05.17. 10:23:07 -
goyo2 #2022 Bezony, az X3 hajó táblázatot munka közben néha megnézegettem, és azon agyaltam, melyik lenne jobb erre és arra a dologra. Voltak raktérben is méretbeli különbségek, ott számitottak is, itt nem nagyon. Az X3 volt a legjobb XTM-el.
Ha arra épitették volna ezt a játékot a x4 képességeivel. Azt lett volna az igazi.
Ott megvettem egy rombólót éreztem hogy király vagyok. Itt meg kis töcsükpicsa csúzlik vannak rajta.
Én azért még reménykedem, ezzel is jól elvagyok. Reméljük csak jobb lesz, és a modderek rákattannak.
Utoljára szerkesztette: goyo2, 2019.05.17. 10:18:49 -
kisiku #2021 Van egy olyan érzésem, hogy a fiúk kezdenek kiégni. Pont azon filóztam, hogy régen mennyivel kerekebb és teljesebb volt az egész játék. Volt érzelmi töltet is benne: gyönyörű látvány, csodálatos zene, volt története.Egy olyan virtuális világ, amibe élvezet volt elmenni. Most meg ha jól megnézzük, az X Rebirth-ből áthozott modellek, összevissza lerakva, se sztori, se érzelem, csak összekeverték a korábbi részek pozitívumait, de a "ragasztóanyag" nincs meg a csontok között. A szektorok kicsit összecsapottak, némelyik kicsi, némelyik borzasztóan nagy, de semmi sincs benne. A Rebirth-ben tetszett az átmenet a szektorok között, így soha nem volt az az érzés, hogy kicsi a játéktér. A highwayek is jobbak voltak, egyrészt a cső miatt, másrészt volt külön zenéje is.
A Xenon szektorok is sokkal misztikusabbak voltak, itt meg csak lerakott modellek. Ahh, pl. a Home Of Light-ban emlékszem órákig mentem egy hosszú aszteroidamezőn keresztül, mire eljutottam egy titkos xenon bázisig. Nagyon élvezetes volt. Vagy mikor megtaláltam egy nagyon eldugott, távoli részen a Khaak-okat...
Nekem ezek jobban hiányoznak, mint egy új hajóosztály. Emlékeztek, milyen jók voltak az X3-ban a különböző fajokhoz a spéci hajók? Az egyik drón hordozó volt, a másik aknatelepítő, a harmadik valami rakétás romboló...
-
Jóózsf István #2020 Na igen. Ez így rendben is volna. Csak épp ehhez olyan irányító programot kellene írni, hogy ott sertepeltéljen, ha kell valami, de lehetőleg ne sérüljön a harcban. Ezzel szemben,: ha beosztod valahova, mondjuk egy rajhoz, akkor ugyanúgy beleüti az orrát mindenbe, mint a többi harcijármű! Fegyverzet ohne. Ugyanannyi van rajta mint egy teherhajón!
Kis iróniával mondhatnám, hogy jöhet, de ne az Egoszoft írja meg a programját!
(Volt régen önvezető autók versenye. (DARPA) Ahol többek között az Oshkosh is részt vett. Na! Valami, olyasmi kellene hozzá.) -
goyo2 #2019 A rebirthnek a galaxisa jobban tetszett. Kevés Jump gate, lehet keresztül kasul menni a szektorok között.
Nekem az jönne be a legjobban, ha lenne olyan galaxis X4-ben, hogy csak 3-4 Jump gate lenne, bazi nagy szektorokkal, no highway. Ugyis csak pár km-ig lehet ellátni, tök mindegy hogy a szektor szélén levő nem látod (és nincs is memóriában), vagy a galaxis végén levőt. Ennyi erővel lehetett volna egy nagy szektor is. Ja és itt értelme lenne a resupply shipnek is.
Utoljára szerkesztette: goyo2, 2019.05.17. 07:49:06 -
goyo2 #2018 A resupply shipről: Képzeld el, hogy mondjuk nem csak a xenon-al, khaak-al, hanem egyéb fajokkal is háborúban állsz.
Bemész egy ellenségtől elszigetelt szektorba, kifogy a csúzliból a kavics. Jól jöhet még az a hajó. Persze megfelelő teherhajó kísérettel tele alapanyagokkal. Tényleg az a jó ebben a játékban, hogy sok lehetőség van a játékmódra.
Én tuti leigázok majd mindenkit, ha már nincs hova fejlődni. -
TokraFan #2017 XBTF jó 15-18 éves játék, mai rendszereken már problémákat okozhat. Mondjuk annyira nem is erős cím, hogy érdemes legyen. Talán még az X2, de én már azzal sem vesződnék. X3 Reuniontól már életképes, mai napig is, főleg XTM-el.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.05.17. 01:11:47 -
Zombye Reloaded #2016 Szóljatok, ha már vannak Boronok is. :D
Most stellarisra költöttem, meg ellep a munka is, szóval X4 továbbra is parkolópályán, cserébe az öszes többi megvan, mármint a korábbi gémek, bár szegény X Behind The Frontier nagyon bugos. :) elképezstő textúrahibákat dobál az arcomba.
-
Jóózsf István #2015 Kábé ezt magyarázom amióta kijött a 2.50 béta. Én ugyan látok benne némi logikát, de tény, hogy nem gondolták át teljesen.
Mindegy. Ilyenünk is lesz. (Remélem holnap kiadják, had haladjunk tovább! Várom már a Split hajókat...) -
kisiku #2014 Ez milyen játék?
Most az a legfontosabb, hogy csinálnak olyan űrhajót, ami a többit újratölti? A videó címe is "Fleet resuppy not seeing the point.." azaz nem látom értelmét a flotta újratöltésnek. Én sem. Ezért építettem először egy EQ dock-ot, amit később átépítettem hajógyárra. Az EQ dock-nak sincs értelme, mert a hajógyár ugyanazt tudja, de mellé még űrhajót is gyárt, ja és lehet rajta tuningolni is, az EQ dock-ban ugyanis nincs "tuning-asztal".
Nem inkább a galaxist kéne növelni (nagyobb játéktér), meg némi sztorit adni, hogy kerek legyen az egész? -
Jóózsf István #2013 Van valami mozgolódás. Vagy nektek lesz jó, (2.50 rilíz) vagy nekem sem (2.50 béta 5)
Addig is egy Kis oktató videó a várományról: -
mumoka 2012 #2012 rendben köszi megyek és ki probálom -
Jóózsf István #2011 A skin-mod-hoz tedd fel ezt is. Nekem is így van fent. A hajódílertől lehet megvenni a festéseket... -
mumoka 2012 #2010 c:\Users\mano1b\Documents\Egosoft\X4\1638\extensions\ itt a 2 mod a játékon belül az options ba az extension ba ott van on álapot ba de a hajo sehol nincs és a szin választas a mod asztalnál nincs a listába csak a default van semmi más -
mumoka 2012 #2009 nem indul el csak a feladat kezelőben megy mind a két mod ban próbálom azt nem értem miért van az hogy ahány mod anyi féle képen rakják a játék hozz
Utoljára szerkesztette: mumoka 2012, 2019.05.15. 13:19:37 -
kisiku #2008 Modok telepítése:
1. Hozz létre egy extensions nevű mappát az X4 telepítési mappán belül (..\X4 Foundations\)
2. Ide tömörítsd ki a mod tartalmát. Ha a mod mappákból áll, úgy rakd be, ahogy van.
3. Indítsd el a játékot és irány az Extension menü a főképernyőn.
4. Nézd meg ott van-e a mod és kapcsold "On" állásra, hacsak nem azon van alapból. -
mumoka 2012 #2007 szeretnék segítséget kérni mert akár hova pakolom nem működik ez a 2 mod paint mod & a Nodan Prototype GOG Games van telepitve a játék -
Jóózsf István #2006 Jól tudtad! Ezután... Lesz is rá menüpont. Semmi komoly.