X4 - Foundations

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ez egész tanulságos.
Akkor azért kerültem én is -25-be az SPP-vel!!! Jöttek is látogatóba a hákúhoz, de se rám, se a javaimra nem lőttek!!! Én meg csak vártam, hogy: NA MIVA' MIVA' MIVA'?!?! Elmaradt a márászkodás!

Viku! Nézegettem én is a nagy argon teherhajókat. Nehéz eldönteni melyik legyen. Nekem a listában feljebb levő pörölyfejű jobban tetszik, de lomha mint a tetű. Talán ha fele sebességet tud mint a többi.
X3-ban megtanultam: "Kétszer ad, ki gyorsan ad!"
Érdekesek ezek az adatok: Teherhajó képes 40 darab "S" osztályú hajót magával vinni! Nem túlzás ez egy kicsit? Azzal már háborút lehetne nyerni!

Tauri! Amikor én kezdtem az ipart, az "M"-es hajókkal, akkor szilikont bányásztam, mert köbméterre/kanyarra jobb árat kaptam.
Egy kör 130 K kreditet hoz Ore bányászatból. Maga a bányászat nem tart 2 percig sem hogy tele legyen a raktér, de az autopilóta ezzel a nagy döggel egyszerűen nem tud navigálni, Túlfut mindenen, elvéti a kapukat stb.
Azt vettem észre hogy ha nem a hajón vagyok, hanem pl másik hajómon egy másik rendszerben, akkor a térképen nézve néha azonnal 180 fokot is tud fordulni. De ha rajta vagyok soha nem megy át a kapun, csak köröz körbe körbe.

Egyszóval nagyon esetlen

Crane Mineral Vanguard

Ez a Pelican vagy a Phoenix?
Ez sajna itt is így van, nekem sem tetszik. A korábbi részekben lehetett hívni az állomást és "bocsánatot kérni", itt hívni sem lehet. Egyáltalán a Rebirth-ben sokkal jobb volt a kommunikáció az állomással és egyszerűbb volt a hajók beállítása is, mint itt.
Ez így van, nálam beindultak a támadások. Kalózok, Xenon és Khaak. De még mindig piszok jó vagyok dogfightban...nem csoda, Freelancer,Freespace,Tie Fighter, stb-n nevelkedtem.

Lényeg, hogy egy Argon Elite-tel zúztam le egy huzamban kb 16 darab Scale Plate Pact-es kalózt, aztán jött Xenon is. Most gyűlnek a vadászgépeim is, viszont egyben le kéne szállítanom 4 db Spacefly Egg-et szint a Scale Plate Pact-nek, de mikor bedokkolok, eltűnik a guide.
Ráadásul csak egyszer találtam meg a Café-t, ahol a Black Marketeer van, most meg nem találok vissza.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

És nekem is kész lett 😊

Még a Dokkban szerelés alatt

És a pacin XD

Caliph
na állítólag az utsó patch beindította a gazdaságot,egy youtuber kitakarított egy xenon szektort,csak a wharfot hagyta meg és az ai elkezdett egységeket gyártani+argon wharfban is látott npc teherhajót épülni: elvileg eddig ilyen nem volt

CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Bakker, rámlőtt valami a paranid eq dock melett, a turret visszalőtt, mert defense módra van állitva, persze eltalálta az állomást. Az állomás 10 mp-en belől legyalult mindent ami az enyém volt ott. Igen hamar megsértődőtt.
Ez még az X-Tension-ben is jobb volt.

Amúgy nem akarok panaszkodni, mert tetszik a game, csak vannak még szivatók amiket kezelni kell.

Úgy is van! 106 - 105 - 106% De már 95-en vannak! És így már lett élet a dokkokban is!
3lm0
Igen. minél magasabb szintű a menedzser és a kapitány annál messzebb engedi. 30 kapu távolság a max.
A workforce-t meg tudod nézni a station overview fülön a termelésnél, ha 100%-nál nagyobb értéket ír akkor dolgozik a workforce.

Elmo Tuze E/Me lvl 20 Touch of the Sky Mo/N lvl 20

Nu. Már van is 10 melósom. gyógyszert és nosztrop olajat fogyasztanak. Hogy mi a hatása? Affffranc tuggggya! Valszeg úgy lehet valóban, hogy a termelésben "segítenek". Azt tudom, hogy a hajókon a legénység javít a lövegek hatékonyságán. És így, hogy beszéltünk róla, mégiscsak sikerült legénységet raknom az Odüsszeuszra! (eddig nem engedte. becsszó!)
Az létezik, hogy a hákúhoz rendelt hajókat egyre messzebb lehet engedni. 10-el kezdték, aztán 12 lett és most 16 kapunál tartanak. Gondolom ez meg a Gazdasági igazgató fejlődésétől függ!?!?!
3lm0
Elvileg növeli a termelést, pontos adatokkal nem tudok szolgálni, mert csináltam egy új plan-t az állomásomhoz, de mivel nem volt építőanyag elég, gondoltam előbb viszek azt. Elmentettem a tervet, meghordtam az építőanyagot, betöltöttem a tervet, ráengedtem az építőt, erre szétszedte az állomást és elkezdte ismét felépíteni, azt hittem hülyét kapok, mentést persze már felülírtam. Ez a méreg, nem a cián <#confused>

Amíg itt cseverészünk szépen kijött az 1.32 is:

• Removed ability to assign trading/mining ships to invalid tasks and commanders.
• Fixed factions not building new ships.
• Fixed highway destinations not being displayed in target monitor.
• Fixed guild missions not correctly restarting if a mission was failed or aborted.
• Fixed player-owned ships formerly belonging to pirates sometimes attacking the player.
• Fixed getting stuck in trader areas on the Teladi trade station.
• Fixed being able to save game while Game Over is displayed.
• Fixed occasional menu crash when changing crew at a shipyard/wharf/equipment dock.
• Fixed Load Game menu breaking when trying to load an empty savegame slot.
• Fixed Confirm/Cancel buttons sometimes missing in ship or station configuration menus.
• Fixed top menu arrow not showing in Chinese/Korean localisations.
• Fixed another cause of rare crashes.
És mennyit számít a hogy van workforce a HQ-ban?

Nem tudom. A helpben levő ship mods-ot nyomtam egymás után, amikor vártam hogy bedobja a HQ-t. Akkor gyűjtöttem pár dolgot.

Hákúhoz legközelebbi állomás, második gombáján találtam jelet, azonnal megkaptam az "S" biomot. Minden vágyam így teljesüljön! <#bee1>
3lm0
Mint mondottam volt, nekem a 3. állomásnál jött gombára. De addig is összeszedtem 4-5 BP-t.

Danke!
Bár gombán még nem láttam piros golyót...

3lm0
A scan majdnem mindegy, igazából a piros bigyó, amit dekódolni kell az adja és amilyen modulon van olyat fog adni. A teladi Habbitatok a nagy gombák pl.

Jó, de mindegy milyen állomás - melyik részét szkennelem?
3lm0
Ott a pont. Habitat modul kell és akkor jönni fog a workforce. Nem csak kaja hanem medical supplies is kell. A mennyiségük függ attól hogy mekkora a Habbitat (S, M, vagy L), illetve az étel és medikai cuccok mennyiségétől. A fajuk természetesen a Habbitat fajtájától függ, teladi-ba szívesebben költözik egy teladi.
Blueprintet nem érdemes venni belőle, inkább rááldozni az időt és menni scannelni, nekem a 3. állomásnál megadta aM-es teladi habbitat blueprintet.

És mit szkenneltél épp...?
Nekem van kétféle habitat tervrajz. Scan-eléskor szereztem.
Amúgy az autortades kapitányom elég jól fejlődött. Pilotból 3-as vagy 4-es.

Ez nem hülyeség! Viszont baromi drága a blueprint-je a Habitatoknak. Többe kerül, mint egy gyártó modul. Nálam is a kapitányból avanzsált át ügyvezetővé <#nyes>
Na arra a "csókára" én is kíványcsi vagyok, mert én nem tudtam személyzetet fogadni rá. Egyedül a kapitány van, aki tengerészgyalogosból avanzsált...

Na az a hákús személyzetes kérdés szintén érdekelne, már fel is vetettem, de senki nem tud semmit. Olyan érzésem van, hogy építeni kell kényszerlakásokat (habitat) a komplexumhoz és akkor majd abban lesznek... De akkor meg lehet venni kaját is nekik...
Javítják egyébként, nem tudom még, mi alapján megy, de pl, mikor hajót akartam foglalni, egy idő után kijöttek és javították.
Nekem is van, de nekem csak a Fighter Drone repül ki. Az is inkább figyelem elterelésre jó, mert elég rosszul céloznak.
Azt sem tudom, hogy van-e jelentősége a Crew számának javításkor vagy a Crew skill-je számít-e.
A repair laser-rel én még a Teladi Osprey-t feljavítom, de már az is sokáig tart. Egy nagyobbat már inkább a shipyardon kell.

Ha már személyzet: kell-e, lehet-e a HQ-ra/űrállomásra személyzetet rakni, mármint a Manager-en kívül? Mert az infóban nekem azt írja, hogy 0, azaz nulla.
Nem rapair laser-el akarok odysseust javitani. Inkább lógatnám fel magam a csunyámon keresztül :-)
De van repair drone. Gondoltam van egy csóka akinek már (lehet hogy már alapból az volt, nem tudom) 1-es engineer skiilje van, azt odaküldöm. Meglátjuk.

Utoljára szerkesztette: goyo2, 2018.12.11. 17:29:29

3lm0
Akiknek probléma a zene elvárt szintjétől való elmaradása azoknak ajánlom a "X4 Legacy Music" modot. Az XBTF-től a Rebirthig az összes zenét beletette a srác, igen kellemesre sikerült.
Egyébként már most elég sok modot írtak a játékosok, bár a legtöbbje, vagy próbálja kiküszöbölni a játék egyes hiányosságait, vagy csít , mert a játékban ezek nélkül egyes dolgok majdnem kivitelezhetetlenek.

Már én is kezdem érteni, miért van annyi "Inactive Jump Gate". Majd ott csatlakozik be a DLC!
Van elhagyott Odüsszeusz? A francba, én meg itt erőlködök.
Méret: nekem a Rebirth is tágasabbnak tűnt, az X3 és annak DLC-i egyértelműen nagyobb galaxissal rendelkeztek, de ahogy a 1.5/2.0 beharangozó videóban is mondja az Ego-s, itt azt kell figyelembe venni, hogy ugyan kevesebb rendszer van, de ezek a "hatszögek" még belül is osztódnak. Igen, de én már vagy 20 ilyet átrepültem keresztül-kasul, és szinte tök üresek. Még a Xenon szektorok is relatív üresek.
Ezt a korábbi részekben is sokan kérdezték. A válasz az, hogy ha belekezdünk,akkor lesz...csak van-e értelme? Kérlek olvasd el az alábbi fordításomat, hogyan is hangzana magyarul. Ez az X-Rebirth egy lövegének a magyar "leírása", magam fordítottam anno, a kedves itteni kollégák hangosan kacarásztak rajta. <#nyes>
Kábé így nézne ki:

"Plazma Tömeggyorsító Löveg:

Annak ellenére, hogy ez a fegyver túlhevített plazmát lövell ki, technikai és fizikai szemszögből nézve, ez is csak egy tömeggyorsító. Szemben a többi Tömeggyorsítóval, a Plazma Tömeggyorsító nem sörétszerű lövedéket lő, hanem porlasztott ionizált anyagrészecskéket von ki egyesével egy mágneses tárolóeszközből. Hátrányai ellenére (lassú torkolati tűz gyorsulás, gyenge lő sebesség és pontatlanság) a Plazma Tömeggyorsító meglehetősen nagy sérülést okoz. Becsapódáskor a kinetikus energiának köszönhetően a túlhevített plazmarészecskék nagy területre szétterjedve komoly sérülést okoznak. Fürge célpontok ellen hatástalan,mivel a lassú plazmagömböket kikerülik, ezért elsősorban a nagy méretű űrjárművek kedvelt fegyverrendszere nagy és lassú célpontok ellen"

Utoljára szerkesztette: kisiku, 2018.12.11. 17:17:14
Kizárt! Már sokszor nekifutottunk a témának mi is és mindig arra jutottunk, hogy nem is kell. Ha valamit nem értesz inkább kérdezz minket! Ha semmit nem értesz, akkor kicsit macerás lesz! <#awink>

Tokra! Az Ego eleve úgy adta el a gyűjtői kiadást, hogy jövő évvégéig két dlc-kihoz!!!

Goyo! a javításhoz vigyél magaddal több napnyi hidegélelmet!

Viku! Ne költekezz. Inkább eláruljuk hol parkol az elhagyott Odüsszeusz! ...Tényleg ekkora 47 nagy hatszög, ha jól számoltam...
Üdvözlet lehetséges hogy majd egyszer lessz a játékhoz magyaritás ?
Sok kérdésre választ adott a video..Pl. fullosabb lesz Betty, visszahozva a korábbi részelk hangulatát.
A mod támogatást válrom majd, mert a játékban hatalmas a potenciál a modoláshoz! Valójában annak idején az XTM mod nélkül már nem tudtam játszni, annyit javított a vanillán. Ha lesz ilyen szintű mod, új szektorokkal, hajókkal, javított harcrendszerrel stb., akkor jódarabig játszható marad a játék. Ego is fog még rengeteg tartalmat beletolni, legalább is remélem, de a korábbi játékok támogatása alapján ez reálisan várható.

kisiku
Ezt éreztem én is a zenével kapcsolatban, írtam is pár napja. Ez most nem az igazi, nekem nagyon egykaptafa és klisés. Ilyen zenéket ma a filmekhez gyártanak futószalagon.
Csak sajnos kicsit összekarcolták a tracker mine-ok a szektorból kifele. Persze nem tudok rá vinni pajzsot.
Legközelebb ki kell próbálnom, hogy tudom javitani repair drone-al. (Csak optimistán :-))

Gratulálok, a Paranidok nekem is adtak egy "Medium" nehézségű küldetést, melyben foglaljak el egy Odysseus-t. Igen, csak 15 másik is védi...és ez a közepes szint? Én megpróbáltam, de kilőttek.
Egyet még elfoglalnék, de 15-öt egyszerre?
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2018.12.11. 15:31:30
Argon Shuyaku-t vettem. Ez a legnagyobb. Már majdnem visszahozta az árát, de javaslom, hogy inkább távolról kereskedj vele, mert lehet vezetni, csak fordulni és megállni ne kelljen. Vadászgépet megszégyenítő módon közel 3000-es travel speed-je van, tehát k*va gyors, csak baromi lassan fordul és aszteroidák között körülményes használni. Meg kicsit lassú a dokkolás, de hát ezért kell bele a Docking Computer.

Más. Ahogy nézem, lassan bejárom az egész galaxist. Ez tényleg ilyen kicsi? Basszus...na mindegy. Találkoztam kilőhetetlen Khaak hajókkal, egyszerűen átment rajtuk a lövedékem, igaz ők sem lőttek engem. Asszem veszek egy rombolót is hamarosan...
Megint ugyanott vagyunk, mint a korábbi részekben, a piac telített, alig van háború, nem kell szar sem, ergo eladni is nehéz. Most próbálom az egymás elleni küldetéseket, amikor a Paranid felkér, hogy az Argonokkal közösen lőjem a Holy...Pontifex mittoménmit...
A Teladi megkér hogy b*tassam az Argon-t, az Argon megkért, hogy kémkedjek a nemtomkik után...hátha lesz ebből valami.
Ezek a guild küldetések.
A plot hol folytatódik? Találjam meg az összes Data Vault-ot?
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2018.12.11. 15:29:25
megvan a kicsike

Megvan az odysseus. Hogy a rossebbe kell elfoglalni? 2 órája szopok vele. Please somebody

Milyen hajót vettél?

Én is ma tervezem az első Large hajómat vásárolni, amit Ore bányásznak fogok használni a 28000 es rakterével 😊

Na, megtaláltam a legbiztonságosabb helyet. Egy aszteroida belseje. Csak úgy tudtam kijönni, hogy elteleportáltam magam, és remote elküldtem onnan. Persze az autopilot nyomta bele. Mellesleg elég jól driftel az autopilot.

Baromi sok kristály:
Atiya's Misfortune I bal alja

Tudja valaki, hogy lehet egy hajót a HQ-hoz rendelni. A rebirth-ös módszert nem találom.

Igen tudom, "fészen" már "tolta az infót" az Ego. Végig is hallgattam. Szép,jó,tetszik, már nem is kérdezem, hogy mi újság a Steam Workshop-pal, hiszen itt megválaszolták.

István, nekem is gondom van a hanggal, egész pontosan a zenével. Van hogy órákig egyáltalán nem játszik zenét, majd egyszer úgy dönt hogy igen. Aztán van hogy egy számot játszik órákig. Mellesleg nem tudom, mi történt Zakharov-val, vagy nem kapott elég lóvét vagy vodkát vagy már kiégett, de ezek közül a zeneszámok közül nem sok kedvenc lesz. Gyakorlatilag engem nem tudott úgy megfogni, mint a korábbiak, amitől libabőrös leszek a mai napig.
Úgyhogy azt csinálom, hogy a Rebirth zenéit játszom be a Foundations alá.
Tehát a víz nem folyékony!!! Legalábbis ahogy én gondoltam. Magyarán, a specifikus raktárak a nyersanyagoknak vannak fenntartva! Ezért lehet konténerben a víz.
Liquid Resources: Helium, Hydrogen and Methane
Solid Resources: Ice, Ore, Nividium and Silicon
Innen tudom!
Sztéj tyúnd!
Karácsonyig 1.5 Februárig 2.0
Igyekezniük kell, ha a másfélbe ficsőröket is akarnak tenni!
És még sok más dologról esik szó benne.

A hanghibámat még mindig nem orvosolták. Szerintem nem tartják elég fontosnak. Én meg közben azon morfondírozom, hogyan fordulhatott elő EGYÁLTALÁN ez a baki?
Na, hát vettem egy ilyet:

Nem is olyan nehéz vele a dokkolás, csak hosszú egy kicsit. Viszont itt már érdemes a visszapillantóba is belenézni, hiszen majdnem akkora mint egy űrállomás.

A híd egyébként ilyen:

Úgy döntöttem, mégsem Phoenix-et veszek, bár ugyanennyibe került volna ( 8.2 millió), de ezzel lehet pénzt keresni. Aztán majd meglátom, ha nem tetszik, eladom.
Belém már belém kötöttek, Most végük van, vehetek Teladi Destroyer-t és Carrier-t is, mert már annyira szeretnek, hogy épp most léptettek elő. Én meg épp most szórók el újabb 2-3 millát a nem működő űrállomásomra, hogy még jobban nézzen ki. De nem baj, szépen jön a lóvé, úgyhogy ha megvan a Phoenix, szólok.
SCA-ról jut eszembe. Próbáltam velük békülni, de bármit csináltam nem mozdult -5-ről. Gondolom ők is hivatalos rosszak csapatát erősítik, csak még várnak az alkalomra, hogy belénkköthessenek!