X4 - Foundations
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én is ma tervezem az első Large hajómat vásárolni, amit Ore bányásznak fogok használni a 28000 es rakterével 😊
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
István, nekem is gondom van a hanggal, egész pontosan a zenével. Van hogy órákig egyáltalán nem játszik zenét, majd egyszer úgy dönt hogy igen. Aztán van hogy egy számot játszik órákig. Mellesleg nem tudom, mi történt Zakharov-val, vagy nem kapott elég lóvét vagy vodkát vagy már kiégett, de ezek közül a zeneszámok közül nem sok kedvenc lesz. Gyakorlatilag engem nem tudott úgy megfogni, mint a korábbiak, amitől libabőrös leszek a mai napig.
Úgyhogy azt csinálom, hogy a Rebirth zenéit játszom be a Foundations alá.
Liquid Resources: Helium, Hydrogen and Methane
Solid Resources: Ice, Ore, Nividium and Silicon
Innen tudom!
Karácsonyig 1.5 Februárig 2.0
Igyekezniük kell, ha a másfélbe ficsőröket is akarnak tenni!
És még sok más dologról esik szó benne.
A hanghibámat még mindig nem orvosolták. Szerintem nem tartják elég fontosnak. Én meg közben azon morfondírozom, hogyan fordulhatott elő EGYÁLTALÁN ez a baki?
Nem is olyan nehéz vele a dokkolás, csak hosszú egy kicsit. Viszont itt már érdemes a visszapillantóba is belenézni, hiszen majdnem akkora mint egy űrállomás.
A híd egyébként ilyen:
Úgy döntöttem, mégsem Phoenix-et veszek, bár ugyanennyibe került volna ( 8.2 millió), de ezzel lehet pénzt keresni. Aztán majd meglátom, ha nem tetszik, eladom.
Elmo Tuze E/Me lvl 20 Touch of the Sky Mo/N lvl 20
A bejárat Silent Witness I-ből nyílik job felfelé. A kapu a rendszer közepe táján található.
Építkezés; A nagy T-dokk rajtam is ki akart fogni. Van egy saját elképzelése, hogy ő hova akar, illetve nem akar kerülni. Például nem akar közvetlenül a hákú karimájához kapcsolódni. Olyankor be kell forgatni irányba és távolítani a karimától, majd amikor zöldre vált a színe, akkor vagy ott lerakod a levegőbe, vagy eldobod és annyi kötőelemet raksz ahhoz a bekötéshez amelyikhez pozicionáltad. Nekem asszem kettő, vagy három "vízszintes" elem kellett "távtartónak"!
Olyan nyűgje is van, hogy ha már egyet raktál, akkor a következő karima bekötési pontra semmiféleképp sem engedi, csak ha egyet kihagysz!
És akkor itt feltenném a költői kérdést: Ki volt az a degenerált, aki úgy intézte, hogy a hajók fizikailag keresztül haladjanak a hákú kavicsán a dokkoláshoz??? Mindegy honnan közelítenek, nekik mindenképp kell tenni egy kitérőt a sziklán keresztül! Hol van a régi szép X3-as útválasztás???? Amikor mentünk tök egyenesen a célunk felé és ha utunkba került valami, akkor kikerültük. Ezt miért kellett elb.ni? Emlékszem amikor a Ribörszre vártunk és videókon büszkén mutogatták az új útválasztó rendszert. Hát erre tényleg büszkék lehetnek!
Próbáltam ebben az autópilótát.: Csőre tettem a hajót a kapu felé. De tényleg. Célkereszt a jelen! Bekapcsolom... és elhúzza. Na mondom te tudsz valamit. De semmi. Csak tett bele egy ívet! VÁJ????
Látom, hogy kiadták a 1.31-et, ha jót akartok, akkor ezt a kiadást kihagyjátok. (Igen. Megint nem bírtam megállni, hogy ne bétázzak!! Szarember vagyok!)
Tudja valaki, hogy hogyan adhatom el az illegal cókmókjaimat? Van rá lehetőség egyáltalán? Más lényekkel tudok kereskedni? Mármint a kereskedelmi platformon kívül.
Én egyelőre nem gyárakkal keresem a lóvét, hanem sima kereskedéssel, küldetéssel, meg ingyen hajókkal. Aztán megpróbálok elfoglalni...ööö kölcsönvenni valamilyet. Mondjuk egy Xenon K-t vagy P-t.
Apropó, találtam egy Xenon Shipyard-ot, Scale Plate Green-ben, de nem akarnak kiszolgálni.
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Ezzel másnak is volt baja,sokat kell legózni,egy kép segítségnek a steamről ha valaki más is szenvedne vele
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2018.12.10. 11:33:39
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Ergo, amit itt eladunk és keresünk rajta az a miénk, nem kell adózni sem az Argon, sem a Teladi, sem egyik fajnak sem.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2018.12.10. 10:18:22
Viku! Az adatszivárgás javításánál az sem mindegy, hogyan és hol találod el a sérülést. Ha van kedved kísérletezz...
A másik, nekem meg telített a piac, sehova nem kell nagy mennyiségű anyag. Most ugyan Microchip-pel jó pár millát kerestem, de akkor is minden telített. Kicsit Rebirth érzés megint...
Ide is kell a háború, hajógyártás, mert az mozgatja az egészet.
Más. Sikerült a HAT-nál -12 reput elérnem egy Argon küldiből kifolyólag. Most az állomásuk mellett állva kíváncsi voltam hogy ha a mass trafficból kiszedegetem a criminal egyedeket akkor hogy jön vissza a repu. Azt hittem eldobom az agyam, minden egyes criminal +1 reput ad vissza. Azt hiszem ennél gyorsabb "jópofizás" nincs. Kb 5 percenként jön egy criminal.
Majd újra elfogadom és a már "elrontott" pontokat nem is kell javítanom...
Még a Xenonoktól is kaptam küldetést (!), jó, ez kicsit túlzás, de Xenon állomáson kaptam, civilitől:
Itt adta "sistergésen" keresztül.
Ezek a Rebirth-ben lőttek, itt már nem, viszont szép nagyok.
Itt meg a régi barátainkkal szórakozom éppen:
Xenon I-t még nem láttam, K-t igen. El lehet őket foglalni vagy nem?
Más. Sajnálom, hogy a fegyvereket állandóan cserélgetni kell, tehát nem vihetjük úgy magunkkal, mint a Rebirthben. Most próbálom belőni, mi az optimális. Kifejlesztettem már a tuningot is, de fegyvereket még nem tudok. Egyébként a legtöbb pénzt a HQ építésére és hajóvásárlásra használom.
A manuális kereskedés nekem gyorsabb volt és jobban bejött az előző részben és az űrállomáshoz rendelés is egyszerűbb volt. Itt olyan eldugott az egész.
A harci drónokkal itt is baj van, de legalább nem veszítjük el őket, még akkor sem ha nem tudtak visszadokkolni.
Folyt köv.
(Javítólézerrel a pirosan világító táblákra kell lőni. Zöldre vált... valahol valami kinyílik, elfordul, etc. )
A menedzser kérdést úgy oldottam meg, hogy hajóm legénységéből neveztem át egyet gazdasági igazgatónak!
Közben nagyjából megoldódott a logisztikai problémám: Amelyik bányászom mégiscsak képes magától tevékenykedni, azt beállítottam a szektorban auto-ra és konkrétan szilikont bányászatok velük. A Hákún kijelöltem a szilikont saját kereskedésre és felhúztam az árát az egekbe. A butább bányászok meg továbbra is maradtak a hákú rendelkezése alatt. Jobbára így működik.
megadod az állomást és ott kijelölöd hogy manager.
ha ez a küldi megvan akkor beköltözik hozzád a player HQba ,ahol leszállsz a frissen épült dokkodba és ott kiszállván megjelenik egy hely ahova elmész(dock teleportal) és ott lesz a boron egy akváriumban,és már mesél is a kutatásról
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2018.12.09. 16:30:59
Utoljára szerkesztette: goyo2, 2018.12.09. 16:27:58
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2018.12.09. 16:25:47
Természetesen mindenféle raktáram van! Még írtam is valahol talán, hogy a vizet érdekes módon nem a TARTÁNYban gyűjti, hanem konténerben!
A másik ügyben valóban helyesbítenem kell, mert jár a 20-as szinthez a nagyhajó és a nagyágyú jogosítvány, és még csak pénzbe sem kerül. Sőt! Értesítést is küldtek, hogy fáradjak a polgármesterhez átvenni, csak valahogy nem szúrta ki a szemem. Szerintem ezelőtt az Egosoft információkkal kerekedett és ezért fáj nekik mindent a "szánkbarágni"! Igaz Viku? <#awink>#awink>
Szóval meglett a nagyágyú!!! El is mentem felavatni... Gondoltam megfenem egy "K"-n. Fel is vettem, de sajnos vagy az api, vagy a másfajta vga miatt nagyon sötét lett a felvétel és így élvezhetetlen. Annyit mondhatok, hogy ez a "K" nem az a "K" és ezek a hajók nem Borzok. Nem az a megszokott rutinműtét már. Viszont az Odüsszeusz, az Odüsszeusz! <#awink>#awink>. Így nem is okozott akkora gondot. Még élvezetes is volt, hogy meg kellett küzdeni vele. Kicsit azért összekarcolásztam a batárt. (Eszetekbe ne jusson "kézzel kikalapálni" ebben a méretben az már nem járható út. Egy "M"-et megpróbáltam 66%-ról. negyed órámba és egy elgémberedett ujjamba került!!!) Persze, köszönhető ez annak is, , hogy a kíséretre is gondot kell fordítani. Amikor nagyobbacska hajót vesztek, de kár az "M"-ekre is, tegyetek irányított rakétavetőt. Szerintem a leghatékonyabb fegyver a játékban. Csakhát... "lőszerigényes!"
Azt is ki akartam próbálni, hogy a hajó egyedül kapjon el egy K-át és én meg addig darálom az apróságokat. Találtam is egy másikat, de az ELMENEKÜLT (Szerintem leadták a drótot, hogy; "Van itt egy gyermeteg barom, böszme nagy hajóval. Ne álljanak az útjába!!!"😉 Viszont, hogy ne legyek egészen boldog, egy darab személyzetet sem tudok rá verbúválni sehol! Egyszerűen nem engedi a játék!
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2018.12.09. 15:30:50