11630
  • harras25
    Kidolgozott kereskedelmi hálózat a fővárosból :D. Majd arról is csinálok képet, de nem akarok többet floodolni egyszerre.

• harras25
    Gonosz bestia...

• harras25
    Már estélyiben

• SaGa
    Az építkezős csíkra van mod, de van rá egy kihasználható játékmotor hiba is: a szétszedésre ítélt fegyvereket ne a munkapadnál bontsd le, hanem dobáld le a földre a faluban és építő módban scrap-eld. Akkor levon egy egységet a beépítettségből.
    Az elmosódó textura nem biztos, hogy texturahiba. Írtam lejjebb, hogy az egyik hangman’s alley moddal „összetört” a kép, ha az egyik irányba néztem. Ez a mod nélkül is előjött, amikor nagyon sok építőelemet raktam le ugyanott az Alternate settlements cuccaiból. Elmosódtak, egymásba csúsztak a texturák, de csak akkor, ha a város belseje felé fordultam, ha a folyó felé, akkor nem. Optimalizáció hiány…
  • Kroki105
    Szerintem mod nélkül minden settlementnél belülre teszi az ellenséget. Csak Hangmannél nincs szél, mert az egész egy sikátor szinte, ezért rakja belül. Bár az tényleg röhejes, hogy a piros munkapad mellé rak ellenséget, az már full logikátlan is, hisz még csak nem is a settlement széle fele van.
    Ilyen ébredős élményeim szerencsére nincsenek (Legutóbb a Boldog halálnapot! című filmet láttam hasonló témában. Horror vígjáték, még tetszett is egynek.), Piper a testőrök gyöngye az új fegyójával, ha szorul a hurok, általában kisegít. Plasma Energy Weapon Viszont tényleg óvatosan kell vele bánni, mert nem csak az ellenségre hat. (Lehet van rá perk, nekem még nincs meg) A földikutya támadás az végzetes lehet, maga elé durrant a hibbant tyúk, és mindenki repül száz fele.
    Az én kedvencem most az 1., 2. és 3. részből megismert vadászpuska. puska Sajna még nem tudok fegyvert módosítani, így egy talált, távcsöves, hangtompítós fegyóval tolom. VATS-ban 2 lövést enged egyszerre, de elég hatékony, puska perk már max. Ha meg mégis túlélné a szerencsétlen, a többiek kivégzik.
    Amúgy te öltönyben alszol? Praktikus, gondold el, ha a támadásnál még öltözködni is kellett volna, még most is Bill Murray-znél...
  • harras25
    Igen ezt nem értem, már sokszáz órát lenyomtam de még sose tett be ellenséget belülre ha ott voltam a megtámadott settlementben, amúgy meg nem tudhatom :).
    Kedvencem mikor úgy ébredtem Slogban hogy hat PA-s Raidert jött át a drótkerítésen és már ott voltak a medence szélén mire kikeltem az ágyból, a turreteket pillanatok alatt elfüstölték és nálam nem volt PA hanem csak MIB-be öltöztem. Körülbelül hússzor kellett felébrednem ugyanarra a pokoli napra mint Bill Murray, mire sikerült úgy túlélnem és leölnöm őket hogy legalább 2 ghoul is túlélje rajtam kívül. Aknákat dobáltam ki a vetett ágyból ahogy kinyílt a csipám.... ilyen ez a survival....:D

Utoljára szerkesztette: harras25, 2018.02.26. 13:52:04
  • Kroki105
    Nem értem hogy mit nem értesz. Hogy belülre rakja az ellenséget, vagy hogy idiótán van megoldva a készítők részéről? Amúgy a SaGa által ajánlott mod tényleg segít (Köszi!! ). Ugyan azóta csak zombitámadás volt, de azokat is kintről indítja már. Ugye ezek függetlenek a normál spawntól, saját configurációs felülete van, ami sűrűbben dobálja őket. Más kérdés, hogy az építkező csík a jobb sarokban nagyon növekszik. Azon gondolkodom, hogy érdemes e moddal feloldanom, mert az FPS már így 25 alá megy sokszor. Hogy ez most jó e rossz e, nem tudom, de 35-45 között szokott lenni, az még tetszik a szememnek. Lehet mégis hívnom kell a költöztetőket

Hála az égnek megint előjött az elmosódó textúra hiba. Visszacseréltem az eredeti ini-ket, de azokkal is szar. Állatira idegesítő, és a monitort sem törhetem össze, mert akkor nem lesz, és az asztalt se rugdoshatom meg, mert akkor fájni fog a lábam. A neten keresgéltem kétségbeesésemben, és egy olyat találtam hogy az antialiasing izé lehet rossz. A TAA (best quality)t állítottam vissza FXAA (low), ami okádék recés szélt eredményezett, de a mosott textúra megjavult (egyelőre). Ez kb mikor a fosból átlépsz a szarba. De legalább nem mosott fos.
  • harras25
    Nekem most a Taffington a fővárosom, jó nagy hely van meg vízpart és közelebb van a centrumhoz mint az autósmozi. Csak már azt írja, Taffingtont teleépítettem. Hangmant is megcsináltam egy régebbi karakteremmel, de szűk volt az építési terület, felejtős most.
    County Crossing, Jamaica Plain és Oberland Station a regionális központok és ha belekezdek Far Harborba akkor folytatom Coastal Cottage kiépítését. Nordhagent is akartam de végül a BoS-é lett.

Ezt a hangmanos spawonlást nem értem, hogy a már megszerzett SettlementBE ellenséget pakol.

Utoljára szerkesztette: harras25, 2018.02.26. 08:20:54
  • Kroki105
    Jaj, hülye vagyok, pedig eszembe volt, aztán kiment a fejemből
    Kipróbálom.
  • SaGa
    Írtam már, hogy próbáld ki ezt: More attackers, get off my buildzone
    Egyrészt biztosan kipakolja az építési terület köré (még az ASE-del megnövelt területen is kívülre) a támadók spawn pointjait, másrészt lehet szabályozni, milyen típusú támadókat nem akarsz látni. Cserébe beemeli a támadók közé a DLC-kben megjelent lényeket is, ha nem tiltod le.
  • Alanw
    aztan a sikeres inditas utan mar feloldhatod a tiltasat
  • Kroki105
    Kipróbáltam ezt is. FCOM Mivel vasutazok, 2 felderítőt csaptam a team-emhez, teszik a dolgukat, követnek kiskutyaként. Tesztelésnek nem mondanám, de egyelőre tetszik. Már 6an jönnek velem, nyílt terepen nem gond, szűkebb tereken azért van tolongás néha. Survival életérzésnek integethetsz ha ezzel játszol, de nekem bejött. Ha nagyon kekec akarnék lenni, azt mondanám, így még életszerűbb is a sok ezer gyilkosság, már ha az egyáltalán életszerű tud lenni.
    Érdekes hogy így is sikerült egyszer feldobni a pacskert. Egyik railroad küldinél bebugolt egy raider, nem halt meg a halála után, csak ült, mint a companionok. Odamegyek, na mivan? Hát az van, hogy gyorsan meggyógyult, és pofánlőtt egy shotgunnal. Még épp túléltem, de hála az égnek jött Piper segíteni egy plazmabomba lökettel, és az biza fáj.

Hangmannél nem sikerült a spawn csapda, mellé pakolta a dögöket, hahaha... Talán ha csak elkerítem, nem teljesen körbe, és nem rakok alapot a földre? Mondjuk nagyon közel a leszarom opció, mert találtam egy modot (Waterworld), ez valahova a tengerre rak egy settlement helyet. Csak víz, lehet átköltözök. Építeni lehet bármit, a spawnpontokra leszek kíváncsi, no meg az FPSre, remélem nem csökken nagyon a víz miatt.
  • Azeriel
    Hát, tényleg nem ugyan az volt :D elméletben pedig annak tűnt. De igy mostmár jó! Köszi! :)
  • Sunsetjoy
    Itt a fórumban legutoljára a #8735-ben kérdezték meg. Én meg a #8736-ban válaszoltam is.
  • Sunsetjoy
    Mert az NEM UGYANAZ, mint amit én írok.
  • Azeriel
    Hát azt olvastam hogy rakjam offline módba a steamet, amit próbáltam is, de ugyanaz.
  • Sunsetjoy
    Tiltsd le a fallout4.exe internetelérését tűzfalon, vagy húzd ki a netet.
    Nem keresgéltél eleget :)
  • Azeriel
    Sziasztok!
    Egy olyan kérdésem lenne, hogy tud-e valaki megoldást arra, amikor elindul a játék és épphogy bejön a főmenű, ki is lép a játékból? A játék Steames verzió, driverek mind a legújabb. Keresgéltem már sokat, írták hogy a Steam átfedést kapcsoljam ki, meg töröljem a dokumentumokból a mappáját, egyik se működik. Egyéb ötlete valakinek?
    Előre is köszi!
  • Kroki105
    Köszi szépen!

Attól én is parázok, hogy diafilm lesz a dologból. Remélem bírni fogja, egyelőre nincs gáz.
    Ezt már föltettem rég, sokat segített. Insignificant Object Remover, szar gazok , kavicsok nélkül is megvagyok.
  • SaGa
    Az ASE a Hangmant nem piszkáló verziója arra jó, hogy úgy nem barmol bele az Interiors épületébe, viszont a többi falut megnöveli, ami az alapanyagellátásnak is jót tesz, sokkal több szétszedhető cucc van úgy. A „normál” ASE annak jó, aki a folyó felé akar terjeszkedni, pl oda teszi a kereskedőket, összehoz egy kis kerthelyiséges kocsmát, placcot a karavános kereskedőknek, stb… Én valami ilyesmit tervezek. A rakparton összetolt buszok az akadály, a másik oldalon meg pár kocsironcs. Köztük vasajtók. A szélerőműveket földobtam a háztetőkre, a belső épület nagy lapos tetején meg tetőkert lesz, ha lesz. Már most is kezd akadozni kicsit a mozgás odabenn, lehet, hogy sok az elem, amit leraktam…

Az Interiors meg annak való, aki abban a két épületben akar berendezkedni. Van még a Hangman’s plaza, szép, de attól gyakorlatilag lassított film lett a környék. Meg nagyon kirítt a túl jó állapota a környezetből.
    Egy másik itteni átalakítástól meg széthullott a kép, ahogy arra néztem, annyira telezsúfolta, így nem is tudom, pontosan mit csinált volna…

Esetleg érdemes lehet kipróbálni a More attackers… moddal összepasszítani az Interiorst, akkor legalább a rosszarcúak kívülre kerülnek.
  • Kroki105
    Én is e kettő közt vacilláltam, a Hangman interiornál tetszett az átalakított épület. Azt választottam emiatt. Az emeleteken csináltam folyosót, meg lakásokat falakkal elválasztva. Azokba két-két ágy, berendezve, nem szívesen cserélném le. Plusz a házak tetejét összekötöttem fent, csináltam egy füves részt. Alatta olyan mint egy nagy barlang, itt lesznek (még nincs karizma elég) a boltok, árusok. A füvesre már elkezdtem építeni egy várat, aminek az egyik része üvegből lesz. Viccesen hat az emeletes házak tetején, de hát ez ugye a legkevésbé sem izgat. Éljen a kreativitás! Majd lefotózom ha kész lesz.

Ha az ASE azon verzióját rakom, ami nem nem módosítja Hangmant, az miért jó nekem?
    Autósmozi is jó, csak a régi játékban ott volt a váram, és szomorú hogy most nincs. :D Lehet transfer settlementtel visszapakolom, csak a bibi hogy már az építő modok nagyrészét töröltem, mert annyi volt, hogy olyan 20-30 sec eltelt míg építő módba tudtam lépni. :D A castle in the sky az maradt, az alapok csak megépülnének... Egy próbát majd lehet megér.

A Hangman spawnpontra meg lehetne építeni egy minikivégző arénát, ha más megoldás nem lesz. A hely elég kicsi, de azon gondolkodtam, hogy az ágyúkat elektromos ajtók mögé állítom. Üvegfallal körbevéve spawnpontot egy gombnyomás, az ajtók felhúzódnak, és szarrálövik a bentieket. Elég elmebetegül hangzik, mondani sem kell...
    Amúgy meg nem én kértem hogy támadjanak meg
  • SaGa
    Hangman’s Alley pedig jó csomópont, ha kitakarítja az ember a szupermutikat a környéken. Tedd fel az All settlemens expanded modot, vagy a moduláris verzióját (ez esp helyett esl-t használ és egyenként kiválogathatod, melyik települést akarod megnövelni), meg a More attackers, get off my buildzone modot. Ez utóbbi kipakolja a spawn pointokat a megnövelt területen kívülre. A Hangman’s interior modnak van az a hibája, hogy a terület közepére pakolja az ellent. Kár érte, mert ahogy átalakította a két épületet, az tetszene, de emiatt leszedtem. Meg össze is akadt az ASE-del, az egyik ház közepén húzódik a határ, így a szobák egyik felébe nem lehetett építkezni sehogy sem. Vagy az ASE azt a változatát kell feltenni, ami Hangman’s alleyt nem módosítja.

Másik csomópontnak jó lehet az autósmozi.
    Utoljára szerkesztette: SaGa, 2018.02.23. 16:31:22
  • Kroki105
    Hangman köz- nél van a bázisom, de itt elég szerencsétlen az enemy spawnoltatás. Majdnemhogy a bázis közepére rakja a dögöket. Tegnap lőttem a képet.
    Sütögettem a levadászott dögök húsát, meg nézegettem milyen cuccokat sikerült összeszedni, mikor elkezd hörögni a telep azon része. Bepakolt 20 zombit, vicces hogy elfalaztam azt a bejáratot, de így is bejutottak. Néztem olyan modot, itt is olvastam hogy van, ami átrakja a spawn pointot (más kérdés hogy nem jöttem rá a használatára), de a másik kérdés, hogy Hangmannél hova tudná rakni, hisz az egész nagyon kicsi. Nincs külső rész. Használom a Hangman-t kiterjesztő modot, de az is inkább a házak belterére koncentrál. Ha mást nem, lehet körbefalazom azt a részt, és rakok egy rakás ágyút oda.
  • Kroki105
    Nézem ezt a világtérképet, szerintem ha évekig kóringyálnék föl alá, akkor se találnék meg mindent magamtól, ami ott jelölve van.
    Utoljára szerkesztette: Kroki105, 2018.02.23. 12:33:17
  • Sunsetjoy
    Most olvasom a helpben, hogy a lakosok kajáért, piáért benyúlnak a műhelytárolóba, ha máshonnan épp nincs élelem, víz.

horthy: A mutgyümölcsnél 1 telepes 6 növényt tud gondozni, minden más növénynél (tato, tök, dinnye, stb.) 1 telepes 12 növényt tud gondozni (mert ezen utóbbiak darabonként 0,5 termelésűek). Eszerint kell kiszámolnod, hogy elég 3, vagy 5 kell (mert mind a 30 mutgyümölcs).
    Ha 30 egységet csinálsz a farmertelepülésen, mondjuk a minimum 3 farmerrel (és senki más ott, védelem csak gépágyúval), akkor 17 egység marad a többi telep ellátására.

Én a nagy farmtelepek mellett azért minden egyes telepen neveltetek 6-7 kórót, elfoglalják magukat, meg jó vész esetére is :)

Gondolom az összekötésnél figyelembe lehet venni az alábbiakat:

Illetve a googleképkeresőbe rákeresni arra, hogy "fallout 4 level map provisioner". De ajánlanak olyat, hogy 3-4 főcsomópontot (nagyobb, jobban kiépített védelmű telepet) köss össze egymással, és a környékbeli kisebbekre azokból/azokba indítsd. Így ha valamiért egy kisebb telep kiesne, nem a teljes lánc esik össze. De ha figyelsz a telepekre, ez nem is nagyon fog előfordulni.
  • horthy
    Akkor egy pl: 30-as egysegnyi növenytelepre mennyi mezögazdasz kell hogy hatékony legyen a termelés ? Mert akkor alkalmaznék kaja termelö settlementet a többi settlement részére . Speciaizálnám a settlementeket .
    Másik kérdés van-e valami jó settlement összekötési térkép hogyan kössem öket össze ? Valami jó utvonalterv a kritikus zonák elkerülésére a provisoner-ek részére .
  • Kroki105
    Nem használom a Horizont, (próbáltam, de) egy rakat mod nem kompatibilis vele ami nekem tetszik. Meg ahogy olvastam, még több nehezítés a normál verzióhoz képest. Már így is követ Cait egy géppuskával, Nick egy gatlinggel, meg Piper egy plazmabombavetővel (4500 kupak volt, de fergetegesen brutálisan hatékony), fölösleges nehezíteni. Már nem vagyunk azok az elesett vándorok akik megéreznék Találtam egy modot, ahol parancsokat osztogathatunk hozzánk rendelt katonákhoz. Majd ma tesztelem, még nem sikerült. Így már azért sokkal "életszerűbb" lenne a 12000 kill, ha egy csapatot vezetve követődne el.
    Köszi hogy mondod, de szerintem egyszerűbb lerakni egy pici négyzetet a szoba közepére építőmódban, és sehol egy settler, nincs zárás, rendelgetés, küldözgetés, stb...? A többi ágyba meg felőlem csoportosan is alhatnak.
  • SaGa
    Erre valók a privát ágyak (asszem ez is Horizon), Lehet építeni vagy hatfélét, nem is számít bele az adott falu ágyszámába és nem heverészik benne senki.
    Másik lehetőség, kézzel összerendeled a jóembereket az ágyakkal.
  • Sunsetjoy
    Gondolom az is bug. Mert ugye vannak azok a szövegek, amiket magukat nyomnak el, magukba beszélnek (mer' franc se kérdezi őket) és vannak azok az állapotjelentések, amikor megkérdezed őket.
    Bug, hogy nem saját településén jön be a zabálnivaló, vagy mittudomén.
  • harras25
    "Az alapból ott lévő szekrények azok viccesek, mert néha törlik magukat"

Nekem így tűnt el egyszer 6 darab Fusion Core-om, survivalon alacsony levelen.....
  • harras25
    Sose szűnt meg az ellátóvonalam, csak ha véletlenül ugyanazt a parasztot küldtem két helyre is. Viszont sose tudtam 80 % fölé vinni a boldogságszintet, pedig sportolási lehetőségeket is tettem sok helyre, plusz számolgattam a pool golyókat és minden fényárban úszott,

Kajáról még: bár 3-4 hely iszonyúan ellátja az összes Settlementemet, nem is piros sehol a food, mégis szövegelnek a pógárok hogy éhesek.
  • Sunsetjoy
    Ha össze van kötve, használják más telep plusz kajáját is, csak akkor ugye már annyi telepes zabálja az összfelesleget, amennyi össze van kötve.

A település 12 kaja 12 víz, 10 telepes (napi 2-2 plusz kaja-pia)
    B település, ha össze van kötve A településsel, akkor csak a 2-2 plusz cuccot tudja megkapni ellátmányvonalon, mert azok bekerülnek A településen a workshopba.
    Csinálhatsz olyan telepeket, ahol kaja és/vagy víz termelés folyik, hogy a többinek ne kelljen.

Az, hogy ha hirtelen megszűnik a kajapia ellátás (mondjuk megszűnő ellátmányvonal, vagy szétrombolt infrastruktúra), akkor benyúlnak-e a workshopba az ott tárolt kajáért, mielőtt éhezni kezdenek... azt nem tudom.
    Utoljára szerkesztette: Sunsetjoy, 2018.02.22. 12:20:02
  • horthy
    Gondolom annak ellenére hogy össze vannak kötve a settlement-ek és van a workshop-ba kaja mindenütt kell kaját vizet termelni . Ha nincs elég kaja gondolom nem használják fel a lakosok a workshop-ban levő kaját vagy tiszta vizet ?
  • Sunsetjoy
    Workshop/esztergagép ugyanaz. A játék workshop néven (avagy magyarul műhely) a településeket jelzi a pip-boy felületen, úgy hivatkozik rájuk, amikor nem settlement szóval írja le.

Az, hogy mi mellé van lerakva, mindenhol lényegtelen (nincs egyetlen ház sem kitüntetett szerepkörben), a területhez kapcsolódik.
    Ugye az abba elrakott (illetve telepesek is abba termelnek bele kaját, vizet, kacatot) dolgok kerülnek települések között megosztásra, ha ellátmányvonallal össze vannak kapcsolva.
  • Kroki105
    Az alapból ott lévő szekrények azok viccesek, mert néha törlik magukat, és újra termelődik beléjük a szemét. A legbiztosabb, ha magadnak gyártasz egy ládikát, az tuti a tied lesz.
    A házba nem mászkálásra meg azért használok modot, hogy az megoldja. Mert alapból gőzöm sincs hogy zavarhatod el őket.
    Utoljára szerkesztette: Kroki105, 2018.02.21. 23:06:44
  • horthy
    A workshop-ba nem raktam be a fegyvert Sanctuary Hill-nél ( piros esztergagép ) . Nemtudom mit értesz munkaállomás alatt a " piros esztergagépet " vagy a házat amiben vagy amellet van . Santuary Hill-nél a munkaállomás házba egy falon levö szekrénybe beraktam fegyvereket onnan rendszeresen kiszedik csata estetén őket . Nemtudom ha máshova rakom őket vagy láda stb akkor kiszedik-e a tárolt fegyvereket ? Nemtudom van-e kodolt elektomos kapu stb hogy ne jussanak be vagy csak a falu szélére pakoljak a falu elejéről kacsoloval nyitható elektromos kapuval ? Vagy kerités nemtudom mert mod nélkül játszok örülnék han nem mászkálnának a házamba .
  • Kroki105
    Naja, de én kifejezetten utálom ha a büdösparasztja beledöglik a karakterem ágyába a luxuslakosztályban. Neki is van saját sim settlement háza, tessék ott heverészni.
  • SaGa
    Ládából még nekem se tűnt el semmi, de még a falra felaggatott fegyvertáblákról sem, de ki tudja. Az ajtókat szerintem egyszerűbb zárogatni (meg életszerűbb is) mint markereket lerakosgatni, de kinek-kinek a maga izlése szerint…
  • Kroki105
    A ládákat minek zárni? Úgy értem a settler csak a munkaálloméásban tárolt cumóhoz fér hozzá. (Lehet rosszul tudom, akkor sry) Ha szekrénybe rakod ami kell, az ott is marad. Nálam legalábbis ottmaradt.

A settlertávoltartást meg egyszerűbben megoldhatod, nem kell zárazni. Private Area Markers Ezt lerakod, közeledbe nem mennek. Van kisebb, meg messzebb ható verzió is.
  • SaGa
    Tedd fel a locksmith modot, azzal be tudsz zárni mindenféle zárat. Ajtót, ládát, szekrényt, stb...

Én eddig úgy tapasztaltam, hogy meg tudnak halni...
    Persze lehet, hogy a mortal settlers csomag miatt.
    Utoljára szerkesztette: SaGa, 2018.02.21. 10:27:54