11630
  • harras25
    Én csak azért szereztem perket hogy egy ilyet átszereljek hangtompítós .50-esre. De ugye számít hogy milyen perkjeid vannak a sebzésnél.
    Látom hogy vannak modok amik a NV-hoz hasonló durva páncéltörő puskákat és lőszereket adnak de én kihagytam (ezt is).
  • Kroki105
    Ismertek olyan modot, ami minden lövés után jelzi a sebzés mértékét felröppenő számmal?
  • Kroki105
    Szerintem visszamegy a hp-ja, megjavul a kinézete is. Gondolom survin kell neki a robotstimpak ha megzuhan, ott sose értem addig a játékban, hogy legyen Adám.
  • coolpet
    Éertem.

Ada-t hogy lehet javítani amikor csata után picit szikrákat szóva sétál felém?
    Elég gyakran belefutok Assaultron/Tankbot Raidekbe, és olyankor kicsit meggyűrődik a bőre.
    Egyszer történt, hogy a nagy radarállomásnál a muntánstanyán kapott olyant, hogy szinte csak a váza maradt. Na akkor sétált felém fegyvertelenül. Akkor volt opció hogy javítás. Meg egyszer leesett a hídró, és akkor is.

De egyébként hiába próbálom a robot repair kittel böködni, nem opció. Csak akkor kell ha szól hogy gond van?
  • Kroki105
    Naja, nálam se jellemző, de olyan lőszert alig találtam, így aztán kénytelen voltam megvenni a boltosoktól. Pénzem volt már elég, nem volt akadály. Nem nagyon akaródzott letenni a puskát, vagy négyszer nagyobbat szólt a másik fegyómnál.
  • coolpet
    É nmég életemben nem vásároltam, csak guberáltam :)
    Eladni se adtam el semmit, inbann szétbontottam.
  • Kroki105
    Ha 30 megvagy, az árusoknál sokszor lehet találni, érdemes megvenni. De igazából ez lassabban fogyó cucc az átlaglőszernél, mivel a fegyver bitang nagyot sebez.
  • coolpet
    Majd beprobalom, csak a fejlesztesehez kell par szint.
    Valamint a municio sem esik minden bokorban, mint a 305-os.
  • Kroki105
    Gauss, annál szerintem nincs jobb.
  • coolpet
    Melyik a legjobb mesterlövész puska?
    Mert hunting rifle-t használk fullra felfejlesztve 50-es kaliberrel, de így is csak 115 a fegyver damage.

Biztos van nála jobb is ami ballisztikus lövedékeket használ.

Meg majd handmade riflet akarok szerezni, hogy valami normális AK-t készítsek közelharcra, az csak Nuka Wordben található? Még nem mentem át.
  • Andule
    Inkabb told fel az erot es cipelj magaddal tobb core-t mert talalunk fogsz eleget ;D
  • coolpet
    Szóval fel kell tolnom az INT-et 9-re. Jó soká lesz az még :)
  • Sunsetjoy
    Wiki szerint:
    "Fusion cores are used to power and activate suits of power armor. Each core provides roughly twenty minutes real time (or approximately 10 hours game time) of power armor use when jogging (default pace). Actions based on Action Points (AP) usage, such as holding breath when using scoped weapons, sprinting, utilizing V.A.T.S., or Jetpack modules causes the power to drain much faster, whereas walking consumes less power and remaining stationary drains none. Fusion cores have a total charge of 100.

Fusion core lifespan can be extended by 10% by collecting the Repair bobblehead, and by up to 100% by investing points in the Nuclear Physicist perk. "

Szóval, igen és igen. Sőt, ha vatsozol meg ha visszatartod a levegőt, akkor is. Talán a gyorsutazás (tehát a nem odamenés) is segít (ha van), mert gyorsabban odatölt, mintha odamennél (ugye játékidő/valósidő).
    Utoljára szerkesztette: Sunsetjoy, 2018.03.24. 19:22:02
  • coolpet
    Elkezdtem mászkálni power armorban.

Viszont úgy szívja a core-t mint láncdohányos a bagót.
    1 full core lemerül míg Red Rocketből elmegyek Covenantba meg vissza, max 1-2db 5 perces kitérővel.

Tudom van valami skil ami 15%-ot lassít a core merülésén, de ez nem túl nagy segítség.

És mivel 4kg, nem is mondom, hogy mindig hordok magamnál 10 darabot, amúgy sincs olyan sok.

Egyébként a futás gyorsabban meríti mint a séta?
    A Jetpack az Coreból megy?
    Utoljára szerkesztette: coolpet, 2018.03.24. 19:08:33
  • coolpet
    Hát akkor survival + god mode :D nem jó ez így.
  • Andule
    Megjegyzem ugyanez a vegeredmeny ha ket penge van a karjan es eler a rohamaval. :)

Ill illik vigyazni a robbanoanyagokkal is, egyszer full x1ben, eldobtam egy sima granatot amibe belekapott egy lovegtorony tuze, instakill volt lvl45-50 korul (olyan 8-900+ hp) ugy is h a festek pont robbanascsokkento volt.
  • Although
    Lényeges ha feltöltődik, fedezéket keres, majd ütés addig míg újra feltöltődik. Semmivel nem szabad beleállni a sugárba.
  • coolpet
    VAT?

Elmentem egy fullos X1 power armorbana saurus Ironworkshoz. Kiirtottam ADAval.

Kilepek az epuletbol es jon par assaultron. Olyan messze hogy tavcsovessel alig latom oket.

Egyet lőtt és a power armorral együtt 100% HP-val hamuvá égtem.

VAT? VAT?
  • SaGa
    Vagy fel lehet rakni a Horizon modot. Abban elég magas tudományos és robotikai képességekkel tudsz cargo botokat építeni. Ezeket át lehet küldözgetni a többi faluba, megfelelő szállítmánnyal,
    mag építhetsz hozzájuk jeladót (alacsony szinten egyszer használatosat, magas szinten többször is használhatót), amivel magadhoz hívhatsz egyet a terepen. Megjelenik, 90 másodperced van, hogy átpakold bele a cuccot, amit nem akarsz tovább cipelni, majd elhúz a telephelyére, ahonnan jött, Ha minden faluban van robotos láda, akkor a legközelebbibe és ott kipakol.
    Arra is jók, hogy felépítheted hozzájuk (nélkülük nem lehet) a Resorurce management munkapadot, ahol beállíthatod, hogy pl a kitermelt vizet zöldséget, gyümölcsöt melyik faluban gyűjtsék a robik. Ez a munkapad kell is, ha kihasználod a mod hatékony palántáit, amik az alap egy kajaegységével szemben hármat adnak (az ültetésükhöz is három alapanyag kell) cserébe te nem tudsz róluk szüretelni, csak a túltermelés kerül az erőforrás menedzser pultba, ahonnan vagy kiveszed, vagy beállítod, melyik faluba vigyék a robik. Viszont így egy telepes hat kaját termel, nem hármat és ha jól megszervezed az erőforrások forgalmát, építhetsz tisztán mezőgazdász falvakat, amik ellátják az összes települést kajával, máshol meg lehet pl deszkát termelni, olajat bányászni, stb… A Slog, vagy az Abernathy birtok simán ellátja a fél Commonwealth-t elegendő kajával, ezekkel a palántákkal, ha sikeresen megvéded őket a támadások ellen.
    Utoljára szerkesztette: SaGa, 2018.03.23. 11:53:01
  • Sunsetjoy
    Települések közötti szállítmányozásra (suppy lines) egy jól felszerelt robot igen jól használható, hiszen jól védettek és erősek.
    Plusz a települést is jól tudja védeni.

Jah, és lehetnek a társaid is az épített robotok (bár a viselkedésük más helyszíneken, ahol nevesített robot van, stb. támadó lehet), ha beküldöd egy ellenséges erődítésbe, tud akciózni:) Ugyanúgy fel lehet javítani robotjavítóval (survivalban fel is kell, mint a többi társakat).
  • SaGa
    A holttestek eltűnésének ideje elvileg a iHoursToClearCorpses beállítással szabályozható, órákban van megadva.

További lehetőségek:
    Rest in peace mod. Ha van nálad ásó, el tudod temetni a hullákat, még imádkozhatsz is a sírjuknál, akkor átmenetileg megnő a szerencséd. Vagy gyártasz benzintartályt, azt „beleteszed a halottba” és ha van nálad gyufa, el tudod hamvasztani. Az, hogy a sír vagy a visszamaradt hamukupac meddig maradjon meg, szabályozható a modon belül. Gyufa, benzintartály, a RIP menü a kémiai munkapadon gyártható. Kis hiba, az elégett hulla hamvai közül a benzintartály visszanyerhető, így elég belőle egy. Elég nehéz, 3 egység, így többet cipelni nem túl szerencsés.

Scrap death things mod. Ezzel a halottakat is fel lehet dolgozni alapanyagnak (csont és rongy). Elvben a robotokat is be lehet olvasztani (scap), ahhoz elvben még mod se kellene, ha jól tudom.
    Utoljára szerkesztette: SaGa, 2018.03.23. 08:01:09
  • horthy
    Vannak npc-k akiket lelövök és nem tünik el a hullajuk hosszu időn keresztül ? Mit csináljak velük nem merem kiadni a disable parancsot a respawn miatt ? Feltámasszam és ujtra lelöjem ?

Csinálom a Mechanikal Menance Dlc-t tudok robotokat gyártani ? Mire lehet öket használni ? Mert probáltam öket mezögazdasági munkára alkalmazni de nem engedte a program . Ja és ágy is kell nekik ahogy a workshopba néztem ( remélem jol ). Amiota a Dlc-t elkezdtem a néhany settlementem állandoan robot támadast kap .
    Probléma ha settlemnntemen belül kinyirok robotokat valamiért nem tünik el a roncsuk ? Ha settlement határán kivül akkor eltünnek a roncsok . Könnyebb robotokat kiviszek a settlementböl de a nehezebbeket nem tudom cipelni . Mit csináljak ? Disable konzol parancs ?
  • SaGa
    Szerintem nem. Bár nem tudom biztosan, mert feltettem néhány kifejezetten raider módosító modot is, pl az overhault, meg gy másikat, ami 5 raider fakciót tesz a játékba, aki kemény csatákat vívnak egymással. Nem találkoztam több táborukkal, mint korábban, de előszörre nem jutottam Strong fellelési helyénél délebbre, így azt a területet nem ismerem egyáltalán.
  • Although
    Üdv! a Horizon bővítette a raider outpost rendszert?
  • Kroki105
    Köszi. A macskájukat egy másik játékomban már láttam dögölve, egy gránát tette vele, de amit írtál, azt nem tudtam. Akkor aztán ügyelhetek én rájuk, előbb utóbb úgyis kimúlnak... Főleg az enemy spawn moddal, ugye bármit rakhat, far harbortól csótányig. De a legszebbek a raiderek a raider overhaul moddal. Ilyen atombrutál szarháziak, minden másodiknál gránátvető, ami ugye nem válogat. Na azoktól aztán nem tudok megvédeni senkit. Egy bomba, és nagyjából kinyúltam, ők kb 20at kibírtak ugyanabból, mire egy-kettő kinyúlt.
    Most még csak 15ös körül járok, van egy mérgezős pisztolyom, egy robbanós 10mm-es, meg egy éjjel nagyobbat sebző stukker. Ezekkel jól elvagyok.
    Nemrég volt a corvega, egyedül felejtős lett volna, de már volt 2 telepem, így hívhattam az FCOM-mal erősítést.
    Itt már az autógyár közelébe sunyulnak. Nagyjából sikeresen végigvittük az akciót, egy ember veszteséggel.
    Azóta persze már mind hősi halott Az utolsót épp Ada tette el láb alól végleg, miután elesett a csatában a jóember, de zombiként feltámadt.
    Érdekes hogy tizenakárhányon már beadta az Ada kieget, azt hittem az 30tól jön. Nagyon muris volt ahogy Adával pofáztam, közben a mozikamerában, ha Nora beszélt, láttam ahogy cammog felém az egykori bajtárs. Megszakítani nem mertem a párbeszédet, mert volt már bug vele, így csak ok, ok, ok, igyekezz már blabla...
  • SaGa
    Köszi. Őszintén megvallom, a wikit csak akkor olvasom, ha valami bebugzik és ki kell deríteni, hogyan tovább, mint pl a BOS ws feral ghoudok küldetés. Jobb szeretem magam megtapasztalni a vidéket…
  • Sunsetjoy
    Ugyanis a sziréna pont a halálkarmok miatt van ott...
    "In this location, there is a small tower with a siren on top of it. Reaching the camp area will cause several raiders to spawn (also by lockpicking the steamer trunk in the shack), activating the siren will cause two leveled deathclaws to spawn. The tower is safe from the deathclaws as they are unable to climb the steps. But if the deathclaws attack you when you are in the tower there is a chance they may lunge into the tower, which will result in them being able to climb the stairs. "
  • Sunsetjoy
    A nevesített NPC-k (telepesek) a településen halandók (főleg azok, akik ott vannak kezdettől). Olvasható a wikin, hogy az Abernathy farmot úgy is be lehet húzni településnek, ha elüldözöd őket, vagy megölöd őket ("Complete Returning the Favor, drive the Abernathys away or kill the Abernathys.") Akárcsak a Finch farmnál Finchéket, Graygardennél a robotokat, vagy Covenantban mindenkit megölve.
  • SaGa
    Ümm… Van az a világítótoronyszerű izé, a tetején egy hullával, meg szirénával. Felmentem, de mivel korábbi nekifutásokból emlékeztem, hogy lefelé jövet vendégeim lesznek, leraktam egy–egy aknát a földszinten meg a csigalépcső pihenőin. Fent megszólaltattam a szirénát, pár másodperc múlva elégedetten hallottam az első akna robbanását, aztán kissé csodálkozva heves lövöldözést meg két üvöltést. Nem értettem, lenéztem fentről és egy legendary albino deathclaw, meg egy deathclaw matriarch egyezkedett odalenn a raiderekkel. Hamar lerendezték őket, gyakorlatilag levesbevaló aprólék se maradt belőlük. Na szépen vagyok, pár banditát még csak elintézek valahogy, de két ideges deathclaw kicsit sok. Szerencsére velem volt a távcsöves vadászpuska, elkezdtem fentről lecsipegetni a két körmös lény életerejét. Jó sok lőszer meg türelem árán sikerült mindkettőt elintézni. Viszont közben jókat szórakoztam. Amikor kapott a mama egy telitalálatot, idegesen elkezdett ide-oda rohangálni, közben magára vonta a tóban úszkáló mirelurkok figyelmét, azok szépen kiúsztak (odafentről nézve lenyűgöző látvány volt, ahogy szinte vezényszóra a tó minden sarkából megindultak) a partra és megtámadták. A karmos anyuci lerendezte őket, közben egy arra kódorgó radskorpiót is, de azért jelentősen leabálták az ő életerejét is, így egy lövéssel a tóba fektettem. Az albínó példány meg minden találat után elbújt valami mögé és ki kellett várni, míg elődugja az orrát, hogy megint kapjon egy fejest, Egyszer még mutálódott is.
    A végén összeszedtem az összes kaját a dögökből, amik egymást átkonvertálták alapanyaggá, alig tudtam visszamenni a legközelebb kondérhoz, hogy ne legyen olyan nagy a súlyuk, főzzek belőlük valami ehetőt is.
  • Kroki105
    Ja a legmókásabb meg az volt, hogy ugye nem is ghoulok miatt riasztottak, hanem mutik jöttek fosztogatni. A ghoulok csak olyan előjáték szintjén kódorogtak oda. Mikor kinyírtam a mutánsokat, akkor jött a slusszpoén, a két nő hörögve föltápászkodott, úgyhogy a kiscsajt kétszer is agyonlőttem...
    Aztán lelkifurdalása lett a karimnak, én megsajnáltam, és visszatöltöttem
    A következő menetre ugyanígy jött riasztás, csak ugye ott már gyors fölraktam pár tornyot. És a támadó egy csillagos csótány volt, meg pár haverja. Az már sima volt
  • Kroki105
    Eddig nem halt meg sose telepes. A modot meg már nagyon rég használom, azzal se volt baj sose. Mortal packot meg tuti nem jelöltem be, direkt figyelek rá mindig, ne haljanak meg.
    Engem is az lepett meg, hogy nem egyszerű settlerek....
    Arra gondoltam, hogy még nem aktiválhattam a piros munkapadot. Questjüket ugye megcsináltam, kupakot adta, csak aztán nem kezdtem ott semmit, hagytam őket. Bár a támadáskijelző bevillant, mikor Red rocketet építgettem, onnan futottam át. A fene tudja.. Utána építettem a viskójukra körbe 8 lövegtornyot, egy ideig ellesznek majd, míg körbe nem kerítem a helyet. Az azért ad időt majd a tornyoknak.
  • SaGa
    Lehet, hogy a lentebb említett mod kapcsolta le a halhatatlanságukat? Vagy a Better settlers Mortal Pack. Ez utóbbi kifejezetten erről szól. Bár ennek elvileg csak a nem nevesített settlerekre kellene hatnia.
    Utoljára szerkesztette: SaGa, 2018.03.22. 08:48:55
  • Kroki105
    Történt egyszer, hogy két ghoul kódorgott Abernatiék farmja körül. Abernati néni úgy döntött, nem várja meg azt a 8 másodpercet, míg odaérek, és fejbelövöm őket. Nem, ő a saját kezébe vette sorsát. Egy légycsapóval felfegyverkezve nekik ment. Nem tudni mit akarhattak, talán csak egy kis húsra fájhatott a foguk, de mielőtt ezt kihörögték volna a néninek, az egyiket úgy csapta fejbe, hogy legnagyobb meglepetésemre elterült. A másik viszont nagy falatnak találtatott, és Abernati néni mégnagyobb meglepetésemre beadta a kulcsot. Elvileg a settlereknek örökéletűnek kéne lenni, mint a companionoknak. Vagy mégse? Vagy ez csak Abernathyékra nem vonatkozik?

A lánya se úszta meg, őt meg én lőttem tarkón véletlenül. A harmadik ghoult célbavettem, lőttem, mire ez a hülye picsa pusztakézzel nekirongyolt, pont belépett a golyó elé. Nem értem miért erőlködnek fegyvertelenül, ha már egyszer odarendeltek, mert megtámadták őket. Élethűbb lenne, ha berohannának a házba, vagy ha már nekikmennek, fegyverrel tennék.
    Ettől mondjuk amúgy is agyfaszt kapok, felépítek egy telepet, lőtornyok, stb... De ha megtámadják őket, az összes idióta hagy csapot papot, kirohannak a kapun, és elkezdenek lődözni. Akkor minek a fal, a kerítés? Ok, az őrök menjenek, de mindenki? De még ők is felmehetnének a helyükre, fedezékből lőni, de nem...
  • SaGa
    Megnéztem ,valóban rengeteg opció van benne. Pl egy gombnyomásra le lehet vele bontani bármelyik települést a földig és néhányezer kupakért felhúz egy elmentett verziót, csak ki kell várni, mert beletelik vagy 5-10 perc pl az autósmozinál. Elvben az aktuális falut te is el tudod menteni és később előhúzni a kalapból.
  • Kroki105
    Én ezt használom: AmazingFollowerTweaks Kutya+5 társ, de szerintem az bőven elég, még sok is. Nagyon sok lehetőség van benne, én az unlimited ammo-t szoktam jelölni, ha automata fegyvert adok nélkülözhetetlen, de érdemes végigfutni a leírást.
  • Sunsetjoy
    Vagy még azt tudom elképzelni bonyolultabban, hogy csinálsz egy 1-es szintű boltot, árussal (de csak a sima általános bolt, fegyverbolt, gyógyszerbolt, ruhabolt. A páncélbolt meg a kajálda 1-es szintje mindig nyitva van).

A pult mögé raksz egy egy olyan nyomóérzékelőt, amihez kötsz egy negáló kapcsolót, hogy amikor rajta áll az árus (jelen esetben reggel 8 és este 8 között), akkor zárja el az áram útját a közvilágításhoz. Lemászik róla estére a paraszt, megszűnik a negálás, felkapcsolnak a lámpák :) Az árusok ugyanis nem mászkálnak el munka közben...

Persze ez csak ilyen elméleti síkon találtam most ki, mert még soha nem próbáltam így, plusz ehhez is kell a Contraptions workshop talán. De annyi kütyü, kapcsoló van azokban, lehet hogy működik.
    Mondjuk, ha annyi kütyü van, egy ilyen alkonykapcsolónak használható időintervallum-kapcsoló miért nincs gyárilag benne?
  • Sunsetjoy
    Van alkonykapcsoló, csak külön moddal. Abban az egyik építhető cucc egy falra (függőleges felületre) szerelhető tarka kapcsolószekrény, aminek rákapcsolt terminállal meg tudod változtani a működési intervallumát (mikor legyen éjszaka neki), de alapból is működik.
    A generátorból rávezeted az áramot, róla meg levezeted a lámpahálózatot és működik, ahogy be van állítva.

A mod neve (több különféle cucc van benne építkezéshez) Zebrina's workshop devices (link)

"Night-Time Switch - A switch that is only active during the night. Can be configured via a connected terminal."

Ami fontos, hogy a leírás szerint elvileg kell hozzá az F4SE program, plusz minden DLC az Automatron meg a Vault88 kivételével...
  • Ellaberin
    Köszi! Ezekre a modokra ránézek. Mindig is néztem azokat a videókat ahol több társsal szaladgálsz, de azt gondoltam, majd valami lehetőség lesz később ez a játékban. Így mod-ra sem kerestem rá :)
  • Ellaberin
    Bahh, ezt nem írtam le a tűzfal problémámnál, pedig ebbe én is belefutottam. Bethesdáról leszedtem a CK-t, mondom ránézek. Fel is települt, de indításnál azonnal kilépett, á ez ismerős. Indítottam a FO4-t és a modokhoz mentem, ott ugye reg emaillel -> Beth szerver nem elérhető, sejtettem. Tűzfal ki és már ment is.
    Mellékesen megjegyezve, elég karcsú ez a mod - inkább paint - választék, pláne kreditért :S
  • Ellaberin
    Ez teljesen egyéni. Nekem ADA nagyon "bejött", A küldetés végén - hálából - adtam neki egy jó kis hajtóművet, had repülgessen kedvére :D.
    (Ehhez kapcsolódik az egyik vicces bug is, amivel találkoztam - már ha bug volt, egy korábbi buildben volt. Amikor odaértem ADA-hoz, hogy akkor társulni kéne, egyszerűen elrohant - sose volt ilyen gyors később -, nem is tudtam utolérni. :( Egyszer csak látom, hogy valami, jó messzire a levegőben kóvályog, közeledik, de ilyen szuperszonikus sebességgel :O , majd levágódik elém ADA. Krúzolt egyet a levegőben :), majd mint aki jól végezte a dolgát, elsétált. :D Soha többet nem láttam ilyen repülést tőle.