11630
  • SaGa
    Esetleg: Gépház, Hálózat és Internet, Windows tűzfal,
    Alkalmazás átengedése a tűzfalon.
    Vagy ugyanitt: Speciális beállítások.
    Vagy ugyanitt: Tűzfalak visszaállítása az alapértelmezett értékre.
  • Flyingparadise
    Sziasztok!

Volna egy olyan problémám, hogy buta módon bekapcsoltam a mappavédelmet a win 10 tűzfalon. Azt hittem ez könnyen "visszacsinálható" hát enyhénszólva nem. A probléma a F4SE nél adódik. Megadtam kivételnek de sajnos mindig csak kis ablakban hajlandó elindulni hiába nyomok alt entert mert ugye az szokta kidobni teljes képernyőre. Tudna valaki segélni, hogy tudnék win újra install nélkül F4SE vel játszani? Mert több mindenhez is használom. Ugye alapból ott a gyors utazás Survivalba. Nem tudom melyik idióta találta ki ezt. Csak futkorászásról szól a játék. :) Szóval ha valaki tudna segítsen legyen olyan kedves.
  • Kroki105
    Tegyél fel egy modot, ami nem korlátozza le a konzolt. Asszem ez az, bár már régóta leszedtem, nem tuti. survi Max utána leszeded. A bugjavítás nem hiszem hogy csalásnak minősül.
    Biztonsági mentést azért csinálj, sose lehet tudni. Jobb onnét folytatni, mint elölről.
  • harras25
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Én végül fasírtba kerültem a BoS-lel mert ahogy írtam, pont rossz időben jutottam el ugyanoda velük ahová a RR-dal. Abban mondjuk nincs logika hogy bár maga Danse is leszedett egy Vertbird-et míg én csak néztem, már nem lehet köztünk románc mert szembefordultam az acélosokkal. Ugyanakkor most meg bugba estem, mert ahogy írják a Mass Fusion kületés elvégzése ellenére sem záródik le a "dolgozz tovább Apával" rész, pedig le kellene, földbe állt a RR karrier. Konzollal lehetne továbbléptetni, de ahhoz meg ki kell lépnem a Survivalból ? Elkezdtem a Minutement bánatomban. Még egy apróság: miután beleettem egy emberbe a saját telepeseim fordultak ellenem.....
  • Sunsetjoy
    Tessék, itt a kérdésedre a válasz:
    Pontosan ez a választási pont a két frakció között. Ha beszállsz a testvériségi vertibirdbe a léghajón, akkor az intézet lesz az ellenséged, ha az intézetből elteleportálsz a teleportszobából a küldetés helyszínére, akkor meg a testvériség lesz az ellenséged.

Nem arról szól a "folytasd a munkát Atyával", hogy várakoznod kell, hanem pont ennek a küldetésnek az elindítását (ami a testvériséget ellened fordítja).

Ha az Intézet az ellenségeddé válik, akkor a szabadítós vasútküldetés (és minden más nem befejezett vasútküldi) elbukik, jön egy másik lezáró küldetés, ami viszont a polgárőrökre testálja a bejutást és az Intézet elintézését. A lezáró vasútküldetés után nincs több vasút-küldetésre lehetőség.
  • rcsaby
    Szertetném tudni,választás elött vagyok.Hogy atömeges Fúzio küldetésnél ugye valasztani kell ,az acél testvériség és az intézet között.De az a baj hogy atitkos kém küldetésnek a végén vagyok ahol az intézetből kell megmenteni a sintheket,a vasut segitségével.Szoval ha nam az intézetet választom akkor bukom a küldetést.Azt irja hogy folytassam a munkát az atyával.Szoval csak azt szeretném tudni hogy ez a küdetés tovább megy,mert várok egy ideje és nem történik semmi.Vagy mindenképp az intézettel kel maradnom.
  • SaGa
    Elé állsz, lehívod a konzolt, ráböksz az egérrel és amikor kiírja az ID-ját, disable. Vigyázz, mert ha rosszra böksz, azt tünteti el.
  • horthy
    Van ez a Razorgrain nevü " pengésgabona " a workshop-ba megjelenik de nem tudom reparálni ( Finch farmnál ) ? Mit csináljak eltüntessem a térképröl valami " parancsszóval " mert csak foglalja a helyet a kertbe ez a glitch-es vagy bug-os gabona ? Csak nyeli a reparálás Pengésgabonát és semmi nem történik .
    Utoljára szerkesztette: horthy, 2018.03.05. 00:51:49
  • harras25
    Na bajban vagyok.
    A RR-hez folytatnom kéne az imitált együttműködést az Inst-tal de akkor örihari a BoS-sal
    ha BoS-sal foyltatom akkor kinyírni RR-t. Megtaláltam a Falout Wikin, a'sszem nincs kiút, nem jó sorrendben csináltam a küldiket, így nem lesz béke: Mass Fusion küldivel menne tovább a RR és a Institute, elvileg még árulhatnám a titkokat a BoS-nak is, de pont ez van:
    As of patch 1.2, it is impossible to inform Proctor Ingram of the Institute's plans while Tactical Thinking is active, thus making it impossible to start Spoils of War before completing Tactical Thinking and destroying the Railroad. If she is spoken to, she will simply direct the player character to Captain Kells.
  • harras25

• harras25
    na, azért tényleg sokféleképpen haladhat ugyanaz a frakciós karakter

Izgi hogy gonosz vagyok és 3 frakciónál is előrehaladott a karrierem
    RR elküldött megnézni, mi van a Ticonderoga menhellyel, ott a Synt-Corzi kommandó fogadott, nem akartak beengedni
    mondtam az SRB küldött, CHR 10-es, azonnal haptákba vágták magukat, én meg átnéztem a területet, felkészültem és a RR utasítás szerint aknákkal és a hangtompítóssal kiirtottam mindenkit. Mint egy igazi magaspozíciójú áruló kettősügynok szemétláda.
    Hazafele meg a szexi ruhámban belezabáltam az összes halott emberbe és zombiba....
    Viszont a RR/BoS viszonyban rá kellett keresnem a wikián hogy mit csináljak, mert ha a BoS-t folytatom akkor a RR-ot ki kell nyírnom, így nem lesz béke és akkor inkább a BoS-t tüntetem el.... bár már Danse miatt amúgy rezgett a léc az Eldernél. Viszem tovább a RR karriert amíg fel nem jön a kiegyezés lehetősége.
  • Andule
    de alapbol egy csini kis robot :)

amugy kb 5 perc kozos seta utan aktivalodik a kuldije szal nemtom mennyire spoiler ez a romanckezdes

szerk: neha eleg idegesitoen szar ez a kepbeszurasos dolog itt :/
    Utoljára szerkesztette: Andule, 2018.03.03. 00:37:55
  • Kroki105
    Nickre én tudtam adni más cuccot, még baseball sapkát is kapott. Lehet mod miatt, nem tudom.
  • harras25
    Valami rémlik előző karakteremmel.
  • Sunsetjoy
    Lehet, de hogy miképp, az spoiler.
    Át lehet rakatni egy agyhalott szinth testébe, egy dögös kis rövidhajú csaj lesz belőle:)
  • harras25
    Most nézem hogy Curie robot ? És lehet vele romantikázni ???? :)))
  • Sunsetjoy
    Ilyen nincs, hogy mit szeretnek:)

Robotokra nem lehet ugye más páncélt vagy fegyvert rakni.
    Strongra nem lehet kisméretű páncélt rakni, csak szupermutáns páncélt, ő általában közelharci fegyveres, pisztolyt pl. nem használ, csak kétkezes nagyobb fegyvereket.
    Dogmeat kutyára amit találsz páncélt, az csak kozmetika, nem ad hozzá védelmet.
    Elég sok társra lehet powerarmort rakni, ha belemászik, akkor lehet rá.
    Nick nem tud semmilyen más páncélt felvenni, csak a ballonkabátját viseli.... de powerarmorba beléphet.

Ezt tapasztalással meg lehet nézni, ami megy, az megy, ami nem, az meg nem. Ezeket az információkat a wikin néztem meg angolul a társak leírásán belül, ami kicsit spoileres...link

• horthy
    Hol tudom megnézni hogy a companins karakterek milyen fegyvereket és páncélt szeretnek ? Magyarul melyik kiséröt hogyan fegyverezzem fel ?
  • Sunsetjoy
    Szerencsére most már kevesebb, mint egy nap alatt megcsinálták az f4se-t, már van hozzá új verzió.
    De abban igaza van, hogy a többi mod nem követi ennyire gyorsan a patchváltozást, pl. ha a a modhoz kell az f4se. Ha azok régebbiek, akkor letiltja indításkor, hogy az f4se-függő mod régebbi, mint az f4se.
  • SaGa
    Csinálj egy mentést a Fallout4.exe-ről, hagyd felmenni a frissítést, mentsd el az új exe-t és tedd vissza a régit. Tökéletesen működik. Én az F4SE miatt szoktam rá erre, mert az se megy pár napig az újjal, míg meg nem csinálják hozzá a friss verziót.
  • Kroki105
    Köszi. Én azért még várok pár napot a frissítéssel,ilyenkor egy rakás mod behülyül. Majd ha a legtöbbet hozzáigazítják.
  • Sunsetjoy
    Mennie kell, ha még nem frissített be. Bár szerintem még a frissítéssel is menne. De amúgy pár percen belül felrakom az új verzióhoz való magyarítást is.
  • Kroki105
    Gondolom ott az az "ára", hogy el kell menni érte.
  • Kroki105
    Ha nálam még nem történt frissítés, mert off a steam, menni fog a magyarintás? 1802old
  • harras25
    Gyanítom, mert addictol is segít, akkor meg orvos is. Egyébként jó pofa hogy a gyógyszereket az orvos töredékáron adja be mint amennyibe kerül ha megveszem őket.
  • Sunsetjoy
    Igen, azt a ravenous hungert orvos is tudja gyógyítani (bár survivalban nem tudom).
  • harras25
    Nekem tegnap töltötte egy darabig a frissítést, aztán indítás után kikapcsoltam a netet és ment, csak néha eleinte mintha darabos lett volna a grafika, de aztán belemelegedett. De nekem egy mod sincs fenn, magyarítás sincs.

És a hátam közepére kívánom megint az Glowing Sea le a térképről utazást mentés nélkül, 3x álltam neki mindig annyi ellenbe ütköztem hogy a leölésük után visszafordultam menteni. És mostanában el se tudok suhanni mellettük valahogy, mindig észrevesznek, rendre ki is száradok a sok drogtól hogy estélyiben/hangman suitban túléljem ezeket az összecsapásokat.

A nyers supermutant hús evéstől meg durva függőségem lett, egyszerre szopatás és poén, hogy 12 óránként olyan vöröskijelzős éhségem van amit csak újabb hullába harapás vagy addictol gyógyít (meg 1-2 spec. kaja/pia). Először nem értettem mi az hogy "succumb different food" vagy mi a jóisten volt kiírás, aztán kerestem rá. De durva hogy egyszer mártotta a képét a csajkarakterem hullába és mindjárt ekkora függőség lett.
  • Sunsetjoy
    Én nem próbáltam úgy indítani- mert nekem soha nem okozott gondot az említett nethiba.

Csak a felesleges patch (amiben nem javítják azt, amivel egy átlag player csak idegbajoskodik, mert nem a szokványos hibamegoldása van, amivel alapból próbálkozna) miatt felesleges pluszmunkát adtak a magyarítás szinkronba hozásával.

Fallout 4 Update 1.10.75.0 (1.10.76.0 on PS4)

NEW FEATURES
    Support for Pets

BUG FIXES
    Minor bug fixes for Bethesda.net
    Bug Fixes for Creations including:
    Hellfire Power Armor
    Prototype Gauss Rifle
    Arcade Workshop Pack
  • Alanw
    azt ugye probaltatok hogy rendszergazda modban indijatok a klienst?
  • Sunsetjoy
    Pff... akkor meg szopj@n@k le a kis fika mikropeccsükkel együtt.
  • SaGa
    Nem javították.
  • Sunsetjoy
    Kijött délután az új mikropatch (1.10.75). Az f4se még nem követte, így nem tudtam tesztelni pl. a mai kiadott magyarításcsomagot (f4se nélkül indítva nem lehet párbeszédet kezdeményezni a modjaim miatt gondolom).

Akit érint, megnézhetné, hogy pl. a nettiltásos problémát javították-e?
  • Kroki105
    Nyers hús savanyú uborkával? pfejj okádós szmájlit nem találtam. Ha én lennék a főhős (és nő volnék), még Hancock-ot is elküldeném a picsába. Lehet jó arc, meg szimpatikus , de a csóka félig már el van rohadva.
    Slogot építem épp, és az egyik nő mondta ott:
    - Főnök, mikor szerzel nekem valami parfümöt?
    - Minek, akkor is büdösek maradunk?
    Vagy valami hasonló, már nem emlékszem pontosan.
    Amúgy ezeknek száraz a bőrük, vagy nyálkás ragya? A nap kérdése... Nem mintha erre lenne tényszerű válasz.

Tegnap megtaláltam egy mentést, a leghosszabb játék eddig, vagy 12 nap, azt folytattam. Már nagyon sok minden fel van fedezve. Mondjuk bibi hogy már 1000-el volt modolva, és sajna gőzöm sincs mik és hogy voltak. De a jelenlegi modokkal is megy (egy hiba volt, sanctuary némely részét nem lehet scrappelni, mert kifagy, de ugye van még sok settlement, ez nem prob.).
    Érdekes szituációt eredményezett az enemy spawn mod. Egy házat kellett kitakarítani a ghouloktól egy küldiben, mikor jött a riasztás, Slogot betámadták. Közel voltam, nosza gyalog nekivágtam. Odaugrani nem nagyon szeretek, néha a harc közepébe rak. Nem volt messze, de egy ghoulhorda, meg egy bazinagy robot, lézerágyúkkal azért el szeretett volna kísérni az úton. Ki is nyúltam a robottól párszor, mázli hogy előtte mentettem, mert hiába nem survi, folyton elfelejtem. Aztán még betámadott 2 világító szarvas is, csillagocskás volt az egyik. Nem unatkoztam útközben.
    Mikor odaértem, látom hogy legyek, szúnyogok támadták be a települést. Fénylettek, és volt vagy 20. Kezdtem kilődözni őket, Hancock és Cait volt velem. Mondani sem kell hogy teljesen esélytelen volt, két társ kinyúlt pikpak, én ugyan menekültem, lőttem, de lazán utolértek. Persze nem mentettem, és a robotig visszatett. Nagyon megkönnyebbültem hogy ott volt egy automentés, mert a robot valami bitang erős volt. Ezt a szúnyogos dolgot még 3szor bepróbáltam, de az esélyek verdesték a nullát. Van ugye az FCOM mod, mondom mikor ha nem most. Hívtam a Bos-t, kértem lovagokat. Egy ideig semmi, majd a távolból jött a helikopter zaj, két madár érkezett, és leraktak 4 páncélos debella gyereket. Kisujjból megoldották a rovarproblémát. Hmm. BoS megvédte Slogot
    Nagyon keménynek éreztem magam velük, próbáltam az opciót, hogy settlerré váljon 3, gondoltam egy is elég. Nem akart működni, így jött velem mind a négy.
    Aztán csináltam tovább a dolgokat, építettem, stb... Jött az újabb felhívás, délen az egyik telepet megint betámadták. Sommervill , vagy nem tudom. Oda már nem gyalogolok, a világvége. Nyomtam a gyorsutazást, és amúgy is 4 lovag vigyáz rám, megoldható. Képernyő betölt, néztem körbe, mi, hol? De sehol senki, még pár másodperc és az egyik oldalról még általam nem látott hatalmas istennyilák rohantak a telepre. Gondolom a spawn mod rakott be a farharborból szörnyet. a négy lovag felsorakozott, és Cait-ékkel együtt sortüzet nyitottak a dögökre.(Tiszta Starcraft feeling) Én is besegítettem a vadászpuskával.
    Egy pillanat alatt lerohantak, fénylő, csillagos, ami szem szájnak ingere... Két companion már ült, lovagok úgy ahogy álltak, de vesztésre állt a dolog, aztán kezdtek hullani ők is. A játéktörténelem legnagyszerűbb, legcsodálatosabb és legpozitívabb csalódását eredményező pillanata jött el. Az egyetlen életbe maradt lovag hátrálni kezdett a ház felé, befelé az ajtón, miközben darált a lézer gépágyúval. Juhhé, befelé, én is követtem, onnan lőttük őket. Kerek hat másodpercig! Akkor ugyanis megtört a könnybelábadó szemet okozó feledhetetlen pillanat, és az a baromállat mégis visszagyalogolt a mészárszékre (valószínű valami klingon csatadalt zengve). Nembaj, legalább tankolsz egy kicsit, addig is apríthatom őket. Ez a nagyszerű ötlet ott halt el, hogy az ajtóban megjelent egy kisebb méretű izéakármi, ami befért rajta. Csillagos volt a drága, a rálőtt golyók meg se karcolták, talán még vigyorgott is. Hátráltam a belső szoba felé, a dög támadásba lendült, még két lövés, hatástalan. Jet, pszicho be, gauss elő. Térdelve még többet sebez, hatalmas fegyó, csak hát a töltény hozzá ritka. De az a pillanat azt hiszem már indokolta az igénybevételét. A rohadék feje beterítette a szobát. Futás kifelé, még tartott a lassítás, pár lövéssel még kihasználtam. A lovag már nem élt, minden dög felém indult volna, de a gauss azt hiszem oltárt érdemel. Az összeset leszedtem, Cait és Hancock a földön nyöszörögtek. A lovagok hullái a dögök közt, mindenfelé dögcafatok. Győztem baszki! A győzelmi dal helyett azonban csak hörgést hallottam, talán pont arról, ahonnét az óriásdögök jöttek. Vagy 15 zombi jelent meg, gondolom bulizni akartak ők is, csak lekésték. Fegyvercsere, és miután elküldtem az anyjukba őket, bőszen osztogatni kezdtem a headshotokat. Szerencsére sétáló módra vannak állítva (különben nem lett volna ekkora élmény), csak az utolsó métereken futnak, de azt nem vártam meg. Leírva persze nem akkora élmény, de a játékban óriási volt.
    A 4 hős lovagból 3:

Az egyik hulláját nem találtam utána sehol, lehet azért nem fért a képre, mert ő nem volt hős.
  • Sunsetjoy
    CSAK Strongnak tetszik, egyértelműen amúgy.
    De romantikázni csak
    Cait, Curie, Danse, Hancock, MacCready, Preston, Piper

társakkal lehet.
  • harras25
    A BoS miatt megint mehetek le a térképről Glowing Sea-ba. Ott a sugárzás meg ágy hiány miatt eleve lehetetlen a mentés még az odauút végén is ? A múltkor az utolsó métereken pottyant elém egy Alpha DeathClaw majd méd két Radscorpion, még jó hogy volt jetem meg három tár a hangtompítós 10 mm-eshez....
    Egyébként még durvább fegyver mint gondoltam, már a hasonló Deliverert upgradeltem mod nélkül, csak alapcuccokkal, és a Mirelurk Queen is tizedmásodperc alatt összeesett, mielőtt felfogta volna hogy lőnek rá.

A gonosz bestiám már nyers húst harap ki a halottakból, kár hogy nem lőttem róla képet.... Strongnak tetszett, de lehet vele romantikázni előbb-utóbb ?
  • harras25
    A teleportálót valaki segíteni fog megépíteni, te döntöd el hogy ki, de nem kötelez semmire. Ez a harmadik karrierem és mindig mással építettem meg, ebből egyszer a végén kinyírtam azt aki segített és lehet hogy most lesz a második eset, ha nem jön össze amit olvastam, hogy 10 CHR-val ki lehet békíteni mindenkit csak az Institute-ot nem, vagy ők vagy a többiek. Amúgy most már jól állok a BoS a RR és az INS. karierrel is, legutóbb a RR segítségével kinyírtam a BoS-t aztán őket is mert akkor a syntheket válaszottam. Most nem így lesz és a BoS-t továbbra is rühellem amúgy :D. De van aki szerint a RR befejezés nem túl izgi, hát majd meglátom.
  • Kroki105
    Nem tom ez spoiler e, de írom oda,nehogy magamba kössek utána:

BoS már van is, csak úgy terveztem, hogy azokkal még csak meg sem ismerkedek Már nem első játék, a felfedezés öröméért nem nagyon hajt a velük való ismeretség. Intézet az kelleni fog ugye mindenképp, azonban ők még odébb. De lehet hogy anélkül nincs folytatás? Vagyis hogy kötelező mindenkinek dolgozni kicsit?

Utoljára szerkesztette: Kroki105, 2018.02.26. 17:18:51
  • harras25
    Aranyos :))).

Szerintem a főküldiben mindenhogy jön az ami a Minutemanoknál és BoS-oknál is:
    keresd meg a Memory Dent, abból meg idővel jön a másik két frakció
    .
  • Kroki105
    A minap én is raktam fel egy képet a nexusra, egész jól sikerült kari lett. kép

A hálózatom nekem eddig Hangman, és slussz. Bár már 45ös vagyok, még csak a tájára se mentem Concordnak Lehet nem ártana, mert a vasutasok nem adnak több küldit, lehet hozzá van kötve a minutemanhez a folytatás? Vagy gőzöm sincs.
    Utoljára szerkesztette: Kroki105, 2018.02.26. 17:01:28
  • Kroki105
    Igen, a váras settlementemnél használtam azt a modot, asszem megtriplázta az építhető cuccok számát. Csak a gond a szaggatással van, ha már túl sok minden van egy egyébként is sok épületes helyen. Ugye autósvendéglő a puszta közepén van, ez meg a város közepén szinte.
    A textúra hiba meg előjött máshol is, nem csak Hangmannél. De ha kilép, újra betölt, akkor jó volt. Hosszútávon ez azért kicsit unalmas úgy. Aztán átállítottam az antialiasing izét, azóta megy jól. Jó lenne más megoldás, mert azért ez így nem a legszebb :D