11630
-
SaGa #9020 Ha nem survival-on játszol, akkor emlékeim szerint ez természetes. Van olyan perk, ami gyorsítja. Lehet, hogy survuval-on is, ezt nem tudom, mert a Horizon alapból kikapcsolja az automatikus gyógyulást, az alvás közben gyógyulást és a kaják gyógyhatását is.
Utoljára szerkesztette: SaGa, 2018.04.08. 18:57:51 -
Kroki105 #9019 Olyan történt velem, hogy harc után automatikusan felgyógyulok. Ahogy néztem, közben nem. Ez lehet perk, vagy bug? Ugyan van egy rakat modom, de a perkeket sose piszkáltam ilyen dologgal. Nem rossz cucc, hátráltatni nem hátráltat, nem dőlök a kardomba miatta. Van tippetek? -
Csinálj egy batch file-t
Tedd bele, és a játék indítása előtt indítsd el.
Ha végeztél a gaméval, nyomj egy billenytűt.
@echo off
echo Disabling Fallout 4 net access ...
netsh advfirewall firewall add rule name="Block Fallout 4" dir=in action=deny program="D:\steam\steamapps\common\Fallout 4\Fallout4.exe" enable=yes
echo Fallout 4 net access disabled
echo Press any key to re-enable Fallut4 net access
pause
echo Enabling Fallout 4 net access ...
netsh advfirewall firewall add rule name="Block Fallout 4" dir=in action=allow program="D:\steam\steamapps\common\Fallout 4\Fallout4.exe" enable=yes
echo Fallout 4 net access enabled
pause
-
SaGa #9017 De nem sokkal egyszerűbb fixen letiltani a fallout4.exe–t, mint minden indításkor kihúzni/letiltani a netet, aztán vissza? Az achievementeket a steam kliens kezeli, a felhőbe mentést szintén, így azt nem korlátozod. A fallout4.exe-nek csak a CC eléréséhez kell a net, az meg úgyse menne egyik verzióval sem.
Vagy kell egy VPN és akkor minden elérhető normálisan, csak be kell állítani, hogy a FO indulása előtt (de már a steam kliens indulása után) bekapcsoljon a VPN. Ha hamarabb indul a VPN mint a steam kliens, az néha pampog kicsit, új bejelentkezést kér, stb, mert nem tetszik neki az aktuális IP cím és az accountodnál rögzített ország kapcsolata… -
Alanw #9016 Èrtem,csak azert irtam hogy erdemes probalkozni evvel,mielott letiltana vki tűzfalon.... -
horthy #9015 Teszteltem a Power Armor használatát a settlers-eknél . Miért csak azt az egy Power Armort akarják használni több Power Armor közül amit Concord-ba szereztem ? Ez valami bug ? Mert azt a power armort bármilyen konfigurációban használják . Ellenségeket csaltam settlers-ek közelébe és csak ebbe száltak bele akárhova vittem . -
Ellaberin #9014 Nyilván én vagyok a hülye és csak a FO4-re vagyok allergiás.
De viccet félretéve: semelyik program nem csinál ilyet, ergo tiltva sincsenek a gépemen. Lehet nem elhinni, ettől még nálam biztosan így van.
-
SaGa #9013 Ez egyáltalán nem biztos, többen is vagyunk, akiknél nem jött be a „csak induláskor kell letiltani, utána már nem”. Nem minden alkalommal, de néha bizony kidob, ha visszaengeded indulás után a netre a programot. Úgy tűnik, néha menet közben is megpróbál kapcsolódni. Az okát senki sem tudja, ahogy azt sem, az egész miért is van így. Abból, hogy nálad bevált az a módszer, még nem biztos, hogy mindenkinél. -
Alanw #9012 Nàlam meg az van hogy az ilyen patch utàni kifagyasnal csak addig kapcsolom ki a netet amig elindul a game,aztan vissza ès voala utana mar bekapcsolt nettel sem dob ki....de sajnos a köztudatban még mindig a " tiltds le véglegesen a gamet" forog..nem baj majd elterjed ez az info is végre...
Utoljára szerkesztette: Alanw, 2018.04.05. 21:50:02 -
harras25 #9011 Nocsak, nem gondoltam volna hogy alapból számít, van-e tető az ágy vagy az ebédlő asztal felett. -
horthy #9010 Mármint a setlers-ek nézik-e hogy van-e tetö a fejük felett egy olyan helyen ami zárt helység egy gyáron belül van vagy vault 88-nál ? Elméletileg nincs esö idöjárás -
horthy #9009 Megcsináltam a Mechanical Menace Dlc-t . Kaptam egy Mechanical Lair nevü settlement-et ami zart helység ezért nincs esö . Kell-e épiteni tetöt a belsö helyiségben nézi-e a program logika ? -
Kroki105 #9008 Természetesen alap, Sanctuary-t scrapall-al nyitom, és még fenn van a "több cuccot kapsz a bontásból" mod is, de így is édeskevés. De a terv az volt, hogy nem használom a cheat terminal-t, így 100 acélonként kapargatom össze a cuccot. Még Diamond City -vel se találkoztam, és már lvl 30 on vagyok.
Végre vannak boltok, csordogál a kupak, majd megveszem vendortól az acél pack-okat. Biztos nem lesz az, hogy nem tudom mire költeni. Egy boltot felállítani is 3000 kupak volt, meg a doki is olyan 2000, remélem visszahozzák az árukat. -
SaGa #9007 Bár a Steam ezzel foglalkozó fórumán azt állította valaki, hogy az új patch javította az induláskori ctd hibát, ami miatt meg kell akadályozni, hogy a fallout4.exe elérje az internetet, vagy VPN-t kell használni, valójában nem. A hiba ugyanúgy fennáll, cserébe megint lehet lesni, mikor éri utol az F4SE a programot…
Az új verzió PC-n az 1.10.82
Utoljára szerkesztette: SaGa, 2018.04.04. 13:52:14 -
harras25 #9006 Nuka World
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Másik. Mielőtt átvonatoztam volna azt hittem összejött Prestonnal a románc de az első (szerintemi) légyottnál pont ott volt Cait aki már meg volt, na akkor a game nem tudta kiírni melyikkel volt szex, csak hogy volt. Azóta meg hiába vannak más-más városokban, egyikkel sincs. És hiába nyomulok Gage-dzsel ezer éve, nem enyhül, csak a lock outnak tud örülni de egy csomó minden nem tetszik neki. Pedig embert még nem is ettem a jelenlétében, Még annyi hogy nem fejeztem be direkt a főküldit, mert a NW-ből jövet jól jönnek a teleportálások a pálya közepére.A Gauntletet elsőre megcsináltam meghalás nélkül, igaz PA-ban. Coltert meg kicsinálta a kispisztolyom mielőtt egyet lőtt volna. Eléggé büszke voltam magamra, emlékszem az előző karakteremmel nem volt könnyű menet a Nuka World eleje. A Galactic Zone-t is PA-ban csináltam, utána viszont kisestélyiben a többit, érdekes tényleg hogy itt ha eltalálnak vagy megütnek azonnal meghalok egy vagy több testrészt elveszítve. Előző jó fiú karakteremmel a Packot nyírattam ki mert állatvédő vagyok. A mostani gonosz ribancommal viszont négy szektort adtam nekik, egyet az Operátoroknak és semmit a Büntetőknek. Melléküldit a Packnak és a Büntetőknek csinálok. Érdekesnek találnám ha most két banda lázadna fel ellenem de még nem történt meg. -
Ellaberin #9005 Ugye ezt korábban már tárgyaltuk, ment is. De azóta nálam volt egy win10 frissítés és a helyzet visszaállt. Tiltani kell újból a FO4-t a tűzfalon és nem csak egy ideig, ha háttérben kikapcsolom még megy, de újraindítás után azonnal kilép.
Nem zavar, megvagyok nélküle (ez a CrK amúgy is egy vicc), csak gondoltam leírom, hogy nem csak a Beth lehet a ludas. -
SaGa #9004 Ez alap kellene legyen mindenkinél, de vigyázni kell vele, mert olyasmiket is le lehet bontani, amit nem szeretnél és eléggé idegesítő tud lenni, ha már másfél órája takarítgatsz egy faluban, hogy helyet csinálj az elképzelésednek, meg legyen alapanyagod és hirtelen kikapod magad alól a fél utcát, mert elnéztél valamit. Ilyenkor az ember eltöpreng, hogy együtt tud–e élni a hiánnyal, esetleg beépíti valamivel (néha muszáj, mert idiótán néz ki egy a levegőben lebegő útburkolat, vagy az egyik irányból átlátszó sziklafal) ha túl ronda, vagy visszamegy a korábbi mentéshez, ami után újra kellene kezdeni az egészet. -
Alanw #9003 Az a kikapcsolt net csak addig kell amig elindul a game,aztan visszamehet,ès az achivement system is müködni fog.....
Utoljára szerkesztette: Alanw, 2018.04.04. 08:43:57 -
Alanw #9002 https://www.nexusmods.com/fallout4/mods/5320/ -
harras25 #9001 Jellemző az hogy miután kilépett magából azzal kezdi az újraindítást hogy szinkronizál a Steam. -
Kroki105 #9000 Milyen illúzióromboló, mikor találsz egy roncstelepet, teli autóval, fémmel, és nem lehet elvinni semmit, mert csak dísz. Most kezdenék bele a 4. falu építésébe, sőt, még a 3. sincs kész, de nincs egy deka acél se.
-
horthy #8999 Probáltam a Vault 88 epületelemeket hasznáni de nem engedte másutt használni pedig láttam a youtubon hogy mások más helyen is használták ! Nemtudom moddal-e használták vagy nem vagy mi a gond ? Ja nincs olyan console parancs amivel a megszerzett Power Armor-ba be todom parancsolni a setlers-t ? Nem akarok ellenséget csalogatni a Settlementbe hogy használják ! Néztem egy pár youtube-os videot . Létrehoznék egy pár Power Armor-os Provisor-t . Ami azt gondolom nem szál ki belőle ? Valamit akarok kezdeni azzal a 12 Power Armor-ral !!! -
Although #8998 Függ a hardwertől is, tapasztalatom szerint. Sőt attól jobban. Nekem se nagyon fagyot ki. -
Nekem soha nem lépett ki a játék, nem fagyott le. Szerencsés lennék?
Nem szenvedek a Creations kit update crashtől sem, és online vagyok. -
Kroki105 #8996 Sajna már nem megy, azóta Tenpinesnél egy egész várost felhúztam, és hogy azt nem kezdem újra, az is 1000%
. Csak gondoltam, hátha van gyógyír..
Kénytelenek lesznek maguk megoldani a terep megtisztogatását. -
harras25 #8995 Alapgeciség a Bethesdától és ez van. Max reload.... -
harras25 #8994 Árust is állítottál be ? -
harras25 #8993 Mivel csalásmentes survivalt nyomok nálam alap hogy lekapcsolom a netet a játék indítása után. Szerintem az összes fagyásom/akaratlan kilépesem akkor volt amikor online volt a net. És eléggé frusztráló hogy estélyi ruhában 0 DT-vel nem tud meghalni a gonosz ribancom még a Nuka Worldben sem (pedig ott vannak kajak ellenfelek) de a steam kinyírja sok mentetlen idő után (a Grand Tourban meg kell küzdeni az ágyért is).
Mindenkinek ajánlanám hogy ne legyen bekapcsolva a net játék közben. Ha modot nem zavar. -
horthy #8992 Nekem volt egy kis problémám a Power Armor-al . Cait-ot beleparancsoltam Power Armor-ba és átkültem Sannctuary-ból Red Rocket Truck Stop-ba ott adtam neki munkát hogy guberáljon plussz kijelöltem hol aludjon . Jött az este egy élelmiszer boltnál kiszált belöle pedig Red Rocket-ba van power armor állomás ( miért nem ott szált ki ? ) utána én se tudtam beszálni a Power Armor-ba de őt se lehetett bele parancsolni pedig háturol ált nekem a Power Armor . Utána a Power Armor ugy ált mint egy szobor amivel semmit sem lehet kezdeni háta mögé áltam semmilyen ikon nem jelent meg . Jó töröltem a mentést nem probléma . Van vagy 15-16 Pover Armor-om ( egy raktáházba elektromos kapuval ) mit kezdjek velük diszlet legyen szeretném hasznositani őket védelmi szempontból ( pl: nehézfegyverzetü őr , intézkedő stb )?
Utoljára szerkesztette: horthy, 2018.04.02. 18:08:18 -
Ami település-cucc feloldásra kerül, azt lehet rakni bárhová tudomásom szerint. Csak esetleg tájidegenül néz ki egy menedék-folyosó a mocsárban lepakolva pl. Te is ellenőrizheted DLC-helyszíneken kívül.
Rust Devils fosztogatók a wiki szerint olyan helyen jelennek meg nagyobb eséllyel, ahol általában vannak robotok is a környéken.
A wiki szerint így gyakoribbak a Fort Hagen körül (ahol a főhadiszállásuk van), a Cabot ház körül, a General Atomics épületek környékén, illetve katonai ellenőrzőpontok környékén szerte a világban (ahol ugye előfordulhatnak alapból robotok is), valamint olyan településnél, ahol van robot telepesed (gyárilag vagy építve).
Ugyanakkor a Red rocketnél és a Starlight drive in mellett van egy köpésre random ellenfél-spawn, és olyankor már a Rust Devils is gyakoribb.
-
horthy #8990 Első kérdés :
Befejeztem a Mechanical Menace küldetést kaptam egy Mechanical Lair nevü setlement-et . Ha megcsinálom a Vault 88 küldetést ( addon-t ) akkor tudom-e használni a " Vault technologia " épitőelemeket a Mechanical Lair setlement-be ? Mind a kettő setlement zárt helyen van .
Második kérdés : Amiota megcsináltam a Mechanical Menance küldetést megjelent egy Rust Devils nevü társaság a pusztaságban Abernathy Farm-nál és Red Rocket Truck Stop-nál egyfolytában 80-90%-ban szinte csak velük futok össze ( legalábbis ott mászkálnak a környéken és a settlementeket összekötő " intéző " mindig összefut velük ) . Hány helyen cserélte le a program a mechanical menace a ghoul vagy más raider hagyományos ellenfeleket a Mechanical Menace küldetés teljesitése után ? Vagy spontábn generálja az ellenfeleket a program ( mármint a tipusát ) ? Mert Abernathy Farm-ot azóta Tüzérekkel nem találkoztam . Épitkezés végett kérdem mert akkor át kell fegyvereznem a settlement-eket más tipusu automata lövegtornyokra . -
Kroki105 #8989 Köszi, a megkapottakon sajna már nem segít. -
Ha otthagysz egy PA-t a settlementben CORE-al benne, akkor tuti hoogy valamelyik settler, amelyik tétlenkedik bele fog mászni, és nem lehet belőle kiszedni. Ha kilopod a Core-t belőle megtámad :) Az egész setttlement :D
Nekem egy módon sikerült kiszednem belőle a manust, hozzárendeltem a kertészethez, és egy idő múlva kiment belőle mert nem tudott hajolni :)
A másik az volt hogy átküldtem egy másik settlementbe, útközben levetette :) -
horthy #8987 Erőpáncélba nem lehet csak a " Companions " tagokat beleparancsolni ? Settlement lakokat nem ? Van egy csomó erőpáncélom nem tudok velük mit kezdeni ! Gondoltam valami hatékonyabb őrségre . És a társaim hova teszik le az erőpáncélokat ha abba felejtem őket kell-e épiteni erőpáncél állomást ( vagy tartó ) ? Vagy küldjek egy egy társat erőpáncélba Minigun-al egy-egy settlementbe őrnek vagy csak ott sétáljon benne ?
Utoljára szerkesztette: horthy, 2018.04.02. 01:02:51 -
A múltkor Sanctuaryt pakoltam ki, ott is előfordult, hogy egy bizonyos irányba (északra/északnyugatra fordulva a hegyek felé) a grafika glitchel.
Az viszont igen, amikor ugyanitt magam alól szedtem ki egy általam lerakott cölöpös padlót (egy mod által lecsupaszított területen) és beestem a terep alá. Sőt, ott belecsobbantam a terep alatt húzódó vízbe (ami ugye az egész környéken ott van, csak ráhelyezték a földet/várost/tájat), ami jóképűen elkezdett sugárzássebzést adni, miközben alulról láttam az egészet.
Még jó, hogy konzolban be tudtam írni a tcl parancsot, és ki tudtam lebegni a talaj alól. Végülis a hiba is olyan volt, mintha azt használtam volna :) -
SaGa #8985 Ez több helyen is előfordul, ahová nem terveztek építési területet és a „padló” szintje magasabban van, mint az építési szint. Ha pl használod az All Settlements Expanded modot, a „túlméretes” részeken, főleg, ha valami magasabb szint van (pl Hangman’s Alley előtt a folyópart felé van egy „kerthelyiség”). Ha ott akarsz építeni valamit, vagy csak megmozdítod az ott lévő asztalokat, székeket, azok félig eltűnnek a betonban. Le kell rakni valami betonalapot, azoknak módosítható a magassága, beszintezni, mellé rakni annyi valamilyen padlót, amennyivel lefeded azt a részt ahová pakolni akarsz (ezek szintje igazodni fog az alap szintjéhez), majd ha mindent leraktál, az alap és a padlók visszaszedhetőek, vagy ha nem tájidegenek, ott lehet hagyni. Hangman’s Alley előtt egy rendes „fedett kerthelyiséget” építettem így, de ott hagytam a padlókat, így kis „dobogó” került alá, mint a rendes utcai „kiülőknél” szokás. Volt bárpult, bártender, akinél mindenféle piákat vehettem, meg még pénzt is termelt (Horizon/Architect mod). Esténként a settlerek ott üldögéltek a bárpult mellett meg az asztaloknál.
Tegnap egy fura grafikai hibával találkoztam. Pontosabban kettővel, de az egyik már ismerős máshonnan és tudom, az a baj, hogy túl sok dolog van valahol a közelben „felépítve”, vagy túl sok npc van egy helyen összezsúfolva, mert valamelyik mod bekavar. Ilyenkor ha egy bizonyos irányba fordulok „összeúszik” a kép, egymásra úsznak a különböző távolságú látványelemek. Ha elfordulok onnan, helyre jön. Nem kell abba az irányba nézni és nem okoz gondot. Érdekes mód, ha ugyanazt a helyet más irányból nézem, nem jelenik meg.
A másik viszont eddig még nem jelentkezett. Quincy romjai között van egy földalatti garázs, benne pár hordó atomhulladék meg két radskorpió. A közelében lévő épület falai, ahogy mozogtam, hol látszottak, hol nem. Amikor nem, akkor a ház belső szerkezete, meg a falra szerelt mindenfélék (szellőző, lápa, bádogozás) látszottak csak. Az egyik közeli rom emeleti padlója is láthatatlanná vált, abból tudtam, hogy kell ott lenni valaminek, mert hevert rajta egy kipakolható hulla. Rögtön utána viszont tényleg nem volt semmi, szerencsére csak egy szintet estem. Alulról nézve jól látszott, meddig tart.
A láthatatlanná váló falú házat bármilyen irányból közelítem, hol látszanak a falak, hol nem. Körülötte minden más rendben van…
Utoljára szerkesztette: SaGa, 2018.04.01. 10:40:11 -
Alanw #8984 Arra is van megoldàs ;-). https://www.nexusmods.com/fallout4/mods/8982 -
Although #8983 Van egy mod amivel a radiant questeket commonwealth-be lehet tartani. -
Kroki105 #8982 Brotherhood küldiket újra lehet kérni valahogy? A féleszűek Far Harbort jelölték ki célnak mindkét questben, de még DC-ben se jártam.
-
Találtam megoldást rá.
Le kell rakni egy shack foundationt, majd rá egy szőnyeget.
Utánna felszedni a shack foundationt, és a szőnyeg beesik a beton alá. Úgy már lehet építeni , csak egy kicsit költséges, mert egy rongy 6 cloth-ba kerül.