11630
  • coolpet
    A tehennek tegyel le etetot. Azt hizsem valami Brahim Feed valami. A tehen settler napi 1 fertilizert (tragyat) ad. Az kell eleg sok mindenhez, es szinte lehetetlen beszerezni. Kappni lehet vendornal, 25-os pakkokban jo dragan, na meg talalni farmokon neha zsakban, de sokmindenre nem eleg.
    Ha felteszed a Scrap everything modot, akkor a fuvet is tudod scrapelni, ami meg egy tonna fertilizert ad :D
  • Aborg
    Szerettem volna valami kellektar szures modot, mert mar eleg sok cucc van benne es igy kesz kinlodas valamit megtalalalni. Probaltam a DEF_UI meg a Valdacil's Item Sorting modot, de sajna nem tortent semmi valtozas. Talan nem jo csinaltam valamit. Vagy kell mellejuk meg mas MOD is hogy mukodjenek? Nekem eleg lenne mar az is ha csak a pip-boy menu lenne valahogy esszerubben sorolva, mint a Valdacil mod oldalan lathato kepeken.
  • Sunsetjoy
    Boltban csak "exoskeletonnal" találkoztam power armor frame (erőpáncél keret) néven.
  • Kroki105
    Semmit, javítja a boldogságot a tehén. Megölni nem ajánlatos, fölizgatja a parasztokat. Tegyél le neki egy vályút, akkor nem kódorog összevissza.
    Minden újratermelődik egy idő után, azt hiszem a P.armor magok nem.
    Armor alkatrészeket szerezhetsz, ha kilövöd belőle a tulaját. Vagyis a magot a páncél hátán, így a páncélja belassul, kénytelen kiszállni. Kinyírod, és van egy páncélod.
    Boltba még nem találkoztam alkatrésszel, persze ez nem jelenti hogy nem lehet.
    Meg bóklászás közbe is bele lehet futni páncélokba.
  • Kroki105
    Megoldódott. (általam újraraktam az egészet) Most már nem izgat, ha hupikék lesz, akkor is azzal játszom. A fekete cuccok hibája sajnos homályban maradt.
  • horthy
    Másik kérdés :
    Felhuztam az épületekre tetöt ennek ellenére csurom vizes belöl minden de már nem látom az " esöcseppeket beesni " . Miért ? irta valaki valamit ki kell kapcsolni .
    Másik : ha kikapcslom azt a dolgot amit irtak mi történik ? Lesz-e jelentösége hogy van-e tetö az épület tetején ? Mert " Menedékház " településen a lyukas tetön bizony beesett az esö a házaknál rá kellett tetöt huzni .
  • horthy
    Jött a településemre ( Tenpines ) egy brahmin ( kétfejü marha ) mit kell neki adni vagy mit lehet vele kezdeni ?
    Ja ha kirabolok egy üzemet összes vasat stb összeszedem van-e respawn ?? Vagy az extra tárgyakat nem respawn-olja fegyver stb csak a földön lévöket pl ocskavas stb ?
    Tudok-e valahol Power Armor cuccokat ( részeket )venni ? Mert mar van vagy 7 " exoskeleton " összegyüjtve .
    Utoljára szerkesztette: horthy, 2018.02.06. 22:16:49
  • Magyarbetyar
    Srácok használja valaki ezt a modot ? Flora Fx Overhaul

fent volt de azt vettem észre h már nincs jelen a mod a játékba ,persze telepítve van ! Gondoltam valami más mod bekavart amit feltettem az elmult 2-3 napba . Le is vettem őket de még mindeig nem sikerül aktiválni ezt a fasza kis látványmodot .

Ötlet ?
  • Kroki105
    Ejj, hogy sose akar minden pöpecül működni. Valamitől, valószínű egy modtól besötétedtek a dolgok. Nem minden, csak pl raiderek ruhája, fegyverek textúrája, vagy épp a nagy 3kerekű őrrobot páncélzata, feketés, sötétzöldes. Más cuccok ugyanazok. A vicces hogy még jól is néz ki, de nagyon piszkált már egy hét után hogy mitől van ez, gondoltam kiderítem. Szedegettem le a modokat szép sorba, indítom, ugyanaz, és a többi, és a többi... Nem változott. Aztán eljött egy derűs pillanat, és a játék se indult. Elkezd zenélni, nyomj egy gombot, jobb alsó sarokban följön a steames szar, és kilép. F4se- val, anélkül, eredeti ini-kkel is, meghülyült. Valószínű én is a határán libegek, mert nemrég pakoltam újra az egészet mindenestől, modostól, és nem 2 perc volt. Azon morfondírozok, hogy kibaszom az ablakon az egészet. Hajlok rá, hogy előtte kinyissam az ablakot, mert azért mégis hideg van. Tiszta szerencse, hogy nem vagyok olyan hirtelen ember.
    Esetleg van valakinek ötlete? (Nem az ablakkal kapcsolatban.)
  • Kroki105
    Én meg a szabad kéz gombot nem ismerem Ahogy te csinálod, biztosan érdekesebb lesz.
  • Dante73
    Ez a mod arról szól, hogy reális legyen a dolog... Ergó; azt sem tudom, melyik a VATS gomb. Szabad kézzel meg azért, annyira nem könnyű a fejeseket osztani. Mi több. ott a veszély, hogy annyira "heccsáttra" akarsz menni, hogy simán belehalsz...
  • SaGa
    Grafikai tunninghoz (meg egy jó kiindulási alapnak, amit aztán lehet tovább bővíteni a neked tetsző modokkal) érdemes ezt a „modot” áttanulmányozni. Azért az idézőjel, mert valójában nem egy mod, hanem egy leírás egy csomó mod telepítéséhez, a grafika optimalizálásához, stb. Én is ezzel kezdtem, aztán jött hozzá a horizon, sim settlements és a többiek. Annyi figyelem kell, hogy a leírás a Vadaciil féle sortoló modra alapoz, míg ha pl horizont használsz, annak van sajátja, így az a mod és a közvetlen kapcsolatai kihagyhatók, kihagyandók, ha nem akarsz kavarodást.
    Érdemes a leírást először figyelmesen végigolvasni, letölteni mindent, amit akarsz a listából, aztán pontosan a megadott sorrendben és tanácsok szerint telepíteni őket. A Nexus Mod Manager vagy a Mod Organizer mindenképp kell hozzá. Én az utóbbit jobban szeretem, könnyebb vele kézben tartani a modokat, de ez inkább szokás kérdése…
    Utoljára szerkesztette: SaGa, 2018.02.06. 19:23:12
  • Andule
    Nexusrol igen.
    Unoff patch ami kotelezo mint minden hasonszoru Beth jateknal, a tobbi izles dolga.
  • titanszt3
    Sziasztok!
    Kezdő Fallout-osként szeretném kérdezni, hogy melyik modokat ajánlanátok, elsősorban grafika tuningolás céljából. Nem szeretnék sok modot feltenni, de az eddigi utána olvasásaim alapján talán jobban járnék, ha nem a high resolution pack-et tenném fel, mert állítólag nem dob annyit a grafikán mint 1-2- jobb mod, és ráadásul gépigényben is van különbség.
    Ezen kívül ha még tudnátok valami "alap, hogy kell" modot ajánlani (nem feltétlen grafikait) azt is megköszönném.
    A nexus oldalról tudom letölteni őket többnyire, vagy van más oldal is ami nem fizetős?
    Előre is köszönöm...
  • Kroki105
    Eztetetet is poróbáltam már. Jaj, elírtam véletlenül, bocs! Lehet felrakom talán esetleg amúgy mégis, ha ráfanyalodnék a raider overhaulra. Mert hát nagyon bejön az új raider skin, cuccok. Azt vettem észre, hogy a P. armor skin mod is csak a raider overhaullal együtt megy, hogy gebedne meg. (vagy én szúrtam el)
    Persze jön a de, vagy a viszont (opcionális). Én a dét választom. Dé ezzel a moddal az a problémám, hogy a többi overhaul által felállított erőviszonyokat szétB(armolja). Ez ugye kákán csomónak is tűnhet, és lehet az is. Bevallom töredelmesen, már használtam. Aztán valami update, vagy tököm tudja mi volt, és az összes ghoul halhatatlan lett. A 70es gyilkos karim sírógörcsöt kapott, mikor ghoult látott. Nem szeretem ezeket a fajta módosításokat. Igen, biztosan én szúrtam el valamit, de a lényeg hogy el lett szúrva, és az emlékeim róla tragikusak. 70es kari kuka, mert sehogy se javult meg, normál állapotú biztonsági mentés meg még 30as korából volt, juhéé.
    De a tippet azért köszi, akárkinek is írtad.
  • Kroki105
    Igen, azt hiszem az ami linkelve lett. Elég rég használtam. Abban van igazság, hogy nem reális hogy két tárral a fejében is dudorászva szambázik feléd, ezen én is sokszor fönnakadok, sőt idegesít is, ha őszintébb akarok lenni az eddiginél is. Viszont meg fogod unni a hedsotolást, mert egyszerűen unalmas lesz vele egy idő után mindenkit kivégezni ahogyan meglátod. Megszűnik az óvatoskodás, mer hát minek, VATS + kispisztoly, és egy goulhordának is annyi. (puffadtakkal együtt) Akkor már érdemes very easyre rakni, aztán seggcsók
    Elsőre tényleg jól hangzik, de dögunalom. (szerintem, de attól még te ellehetsz vele (egy ideig()))
  • SaGa
    Érdemes lehet kipróbálni a Better Locational Damage-t is

A deathclaw-kat, behemotokat, mirelurk queen-eket ez se hatja meg, de a többieknél kalibertől és sisaktól függően, de hatékony a headshot. Kis kalibert megfog egy jobb sisak, a .50-est semmi. A .308-as átmegy a sisakon is.
    Utoljára szerkesztette: SaGa, 2018.02.06. 15:20:11
  • malter
    Ez?
  • Dante73
    Engem érdekelne ez az " instant headshotkill"... Számomra pont az nem reális, hogy egy tárat a fejébe eresztek, és még mindig jön. Akit fejbe lősz, az fekszik. Szerintem.
    Meg tudod adni a nexus id-t, nevet, vagy egy linket? Előre is kösz!
  • Kroki105
    Én is pont a raiderekkel kapcsolatban akartam kérdezni, hogy van e esetleg más mod amit használtok, mint ez a raider overhaul? Ez kinézetre, meg ugye a több spawnra még oké lenne (és ezekért is kéne, főleg kinézetre), de a raiderek erősítésével a tag enyhén átesett a ló túloldalára. Már ugye Konkordban raiderezni kell, de a moddal olyan defet meg hp-t kapnak, hogy kín velük a harc. Egy level egynéhányas karival elég macera, esetleg nagy szinten már ok, de így ez a mod szar. Legalább opcionális lenne az erősség kiválasztás, de nem. S ha jól emlékszem, a srác még reagált is erre a panaszra. "Használj sebzésmódosító modot!" Gondoltam kipróbálom, ha már ajánlotta ott. Az instant headshotkill egy darabig mókás, még tetszett is, de mikor a szuperűbermutiganéparancsnokfőnököt szétfejlövöd úgy, hogy az pislogni se tud... Hát eléggé lelombozó. Meg is untam a dolgot, viszont a kinézetmódosító jó lenne. Főleg a rablók power armor skin upgrade-elő modjával bitang jó. Itt egy kép is, régen játszottam ezekkel a modokkal, de sajna akkor is túl erősnek véltem a raidereket, így hagytam.
    A graf beállítás pocsék volt, legközelebb inkább profi fotóssal dolgoztatok.
    Az intézet, meg az acéltesó overhaulnál nem érzem hogy túlzó lenne az erősítés, elvégre robotok, meg páncélosatomállatok, és amúgy is bőven a játék előrehaladtával jelentkeznek, mikor már te is kialakítottad a harcmodorod. De egy szakadt, szutykos raider ne legyen már egy súlycsoportba egy acéltesóval, milyen röhej már.
    Utoljára szerkesztette: Kroki105, 2018.02.06. 00:18:11
  • Andule
    Koszi de a raiderekkel sosem volt bajom es az ellenfelek mennyisegevel sem.
    Az Inst + BoS azert gaz alapbol mert az inst fegyverek szart sem sebeznek a testveriseg cuccai, legfokepp a ventri papirbol van. Elenyeszo volt azon esetek szama mikor sikeresen szamoltak fel magukban egy muti telepet. (Es kvazi 2 muti spawn kozott van a hq-juk ergo eleg sok szanalmas csatat lattam veluk.)
  • SaGa
    Csak kicsúsztam a szerkesztésből. Az „erő” megjegyzés a #8632-re ment.

Raider overhaul
    Utoljára szerkesztette: SaGa, 2018.02.05. 20:50:41
  • Magyarbetyar
    oké köszi szépen akkor azzal inditom inkább mert megmondom őszintén nem néztem a modok telepítésekkor ,hogy kéri -e . feltettem a játékhoz bár fingom nem volt ,hogy minek is kell csak hogy kell :D
  • SaGa
    Nem feltétlenül. Amelyikhez kell, ahhoz oda van írva a nexus oldalán és telepítéskor is szól a NMM, hogy azt is fel kell tenni. Veszteni egyébként nem vesztesz vele semmit, ha azzal indítod, legfeljebb feleslegesen fut. Sajnos induláskor azok a modok, amiknek kell, általában nem szólnak.

Ha erőt akarsz, érdemes lehet a raiders overhault is felrakni a bossokkal együtt. Alapértelmezetten ez is „ruha” mod, de erősít is rajtuk, meg ahogy látom, többen is vannak helyenként, mint szoktak.

Ha nagyon sok ellenfelet akarsz, akkor meg a War on Commonwealth a neked való. Csak győzzed kapkodni a fejed. Már a kezdésnél szupermutánsok meg glowing one-ok kóborolnak Sanctuary körül. Én le is szedtem, mert survivalon, a horizonnal együtt túlzásnak éreztem. Gyakorlatilag pár perceket tudtam csat túlélni, ahogy kidugtam a fejem a vaultból.
    Utoljára szerkesztette: SaGa, 2018.02.05. 20:44:26
  • Magyarbetyar
    Akkor mindig F4se-be kell inditani a játékot ? 55 modot használok biztos kell valamelyikhez nem ?:)
  • Sunsetjoy
    Az F4se az ilyen script-futtató program, BIZONYOS modokhoz muszáj, amik "komolyabban" belenyúlnak a gyári állapotba.
    Ha azt indítod el, akkor ebben a módosított állapotban indítja el a játékot is, hogy a rá írt módosításokat alkalmazni tudja a letöltött mod, másképp nem tudna olyan parancsokat adni a játéknak a mod, vagy script.

Ha modokat használsz a játékban, alaphelyzetben kikapcsolja a Steam achievement-eket, az ehhez az F4se-hez használt egyik scripttel ezt lehet kiküszöbölni - ez az egyik használati módja.
    Vagy pl. karakterek (character presets) választhatóságához (kezdéskor, arcsebésznél), komplett (együtt működő) új arcokhoz.
    Több példát most nem tudok hirtelen.

Ha egy modhoz nincs írva, hogy kell hozzá (requirements alatt) az F4SE (Fallout 4 Script Extender), akkor nem is fogod érezni a hiányát.
    Utoljára szerkesztette: Sunsetjoy, 2018.02.05. 20:09:54
  • Magyarbetyar
    Srácok ! valaki meg tudja mondani ,hogy ez a : F4SE pontosan mihet kell ? feltettem ewz a modok müködéséhez szükséges ?
    A nexus mod manager-ből is lehet úgy inditani a játékot h : launch F4 meg a f4SE launch ... Mi a külömbség ? :)
  • Andule
    Koszi sracok :)
    Mindig is harmatgyengenek ereztem az Institute-ot meg a BoS-t ergo a kov alkalomra tuti feldobom akkor ezt meg az Ad victoriam-ot a Horizon melle. "Kell bele eros" :D

Amugy lehet en kicsit lassabb stilusban jatszom a magam ~830aval akkor. :D
    (Dlc nelkuli 1st day survivor + all dlc uj survivor eddig a merlegem.)
  • SaGa
    Az lesz az: SynthOverhaul
    Nem csak "szebbek", erősebbek is lettek tőle.
    Utoljára szerkesztette: SaGa, 2018.02.05. 14:59:20
  • Kroki105
    Azért azt dobta ki, mert az az ami kell
    Próbáltam már én is, kicsit erősek lettek a robotok, bár azt hiszem lehet állítani a szinteket (jaj de jó poén ) a karaktered szintjéhez. Ezenkívül egy rakás armort hajigálnak el ha kinyúlnak, fájt a szívem ott hagyni őket, elég nehezek. Sőt, aztán már idegesített is, hogy nem vihetem magammal. Sokkal jobban néznek ki, mint az alap szinthek.
  • Sunsetjoy
    432 óra a Steam szerint, de először az Institute-végigjátszásos kb. 70-80 óra még virágbolti verzió volt,
    Jah, és FH, NW dlc-ket nem vittem még egyszer sem végig.

Az FH esetében csak elmentem oda, az első támadás kivédésében vettem részt. Az NW-ben pedig már bejutottam, megismerkedtem a három alfrakcióval, stb. kicsit lövöldöztem, ennyi.

Úgy akarom csinálni, hogy amikor a fordításuk közeledik a DLC-knek, akkor frissebb élményem legyen velük.
  • Andule
    Gratt, nem gyenge teljesitmeny :) hany orad van mar benne? :)

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    nekem meg hatravan a BoS-al + RR-al de kell vmi mas kozte :)
    A MM nekem marha nagy csalodas volt szal absz egyetertek h osszecsapott

Mi a neve a synth overhaul modnak pontosan? (Gyors guglikereses ilyen nevvel nekem csak +77 new armor, stb-t dobott. Mod description alapjan legalabbis)
  • Sunsetjoy
    Valahol arrafelé én is találkoztam egyszer ezzel a hibával. Nem tudom már, mennyit ment a játék, de a 60 fps leesett 5-8 fps-re egy lépcsőn haladtam én is, vagy folyosón. Nem tudom, hogy tényleg Lexingtonban volt-e, de gyanítható.

Amúgy múlt héten végigvittem (mármint a főküldi lezárásával) negyedszerre. Spoiler alatt végesztori-spoiler:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Először Institute volt, aztán BoS, aztán Minuteman, most Railroad oldaláról lett "vége" a sztorinak.
    Az Institute nagy aratást igényel (két másik frakciót is kiirtani), a BoS az nagyszabású (a robottal bekopogtatni), a Minuteman talán egy kissé összecsapott, a Railroad meg izgalmas (a léghajó, ahol két módszerrel is megoldható, utána meg az Insitute is bumm-bumm).
  • SaGa
    Az este belefutottam egy optimalizálatlansági bugba. Lehet, hogy másnak nem újdonság, de a kezdőknek talán érdemes figyelni rá. Úgy tűnik, ha több órája megy a játék folyamatosan, elfogy valami memóriablokk és iszonytatóan belassul, de nem mindenhol.
    Lementem Lexingtonban a metróállomásra, hogy kitakarítsam. Amikor elértem a jobb oldali lépcső alatti fél végét, ha a másik oldal felé nézett a karakterem, szaggatni kezdett a játék. Annyira, hogy az egyik elesett raider kfosztása gyakorlatilag lehetetlenné vlált, örültem, hogy ki tudtam lépni a "menüjéből", de ez is vagy 5 percig tartott. Nagy nehezen megfordulva visszanyertem a normális sebességet, de amint megpróbáltam megint arra nézni, újra belassult. Kijöttem a felszínre, kilépés, újraindítás, vissza ugyanoda, ahol belassult és normális tempóban tudtam folytatni a játékot.

Igazából azért lepett meg a lassulás, mert az a "terület" egész kicsi, addigra alig maradt "élő" feral, vagyis szinte semmit nem kellett mozgatnia a programnak.

Szóval ha nagyon belassul, érdemes lehet egy kilépés, újraindítással próbálkozni.

Más: Danse meghülyült az este. Miután fél Lexingtont kitakarítottam, gondoltam megnézem őket a rendőrségnél, hogy állnak. Mivel az összes feral elhullott már korábban, a quest beragadt, így kénytelen voltam a setstage xxxxxx 40 paranccsal továbblökni. Ezt írják is a wiki oldalon, hogy szokása. Beszéltem a lovaggal, elmentünk az ArcJet-hez, ahol a bejáratnál leadta a nagymonológot, majd hátat fordított és elrohant a naplementébe. Nem értettem, de ha már itt vagyok, bemegyek. Amikor kinyitottam a biztonsági ajtót és a nyakamba estek a synthek, kiderült, hogy Jao (vagy mi a neve a ferdeszeműnek) kardja egész hatásos ellenük. Már a fél brigádot levertem, amikor megjelent Danse a semmiből, lepofozott két tagot, azztán megint megfordult és elhúzott a kijáraton át. Továbbmenve kitakarítottam, odalenn megsütöttem a syntheket, Danse sehol. A vezérlőben megint egyedül kellett megküzdenem a maradék kontingenssel, Danse-nek nyoma se volt. A liftben aztán felfelé menet betelportált mellém, a kijáratnál megállt, eldumáltunk, odaadta a lézert, oszt huss...

Mit mondjak, egyedül, csak a kutyával megtámogatva, nem egyszerű az a pálya, főleg, hogy a synth overhaul is fenn van, gyanítom amiatt volt minden második kiborg halálfejes. A lopakodókat utáltam, mert amíg "láthatatlanok", hiába tudom, hogy ott vannak, nem hat rájuk a kard se. Szerencsére inkább rendőrt játszottak mint katonát és főleg a minisledge-ket meg a batonokat használták, így be tudtam vetni a kardot. A számszerij vagy a 10mm-es gyakorlatilag semmit se ér ellenük.

Lehet, hogy az alternatív start bolondította meg? Ja és nem emlékszem, hogy így beindult volna az Ad Victoriam mod feladatsora, pedig amikor korábban itt jártam takarítani, amikor megkaptam a lézert, megjelent a felirat, hogy elstartolt a küldetéssor. Bár nem akarok BOS lenni, inkább kiirtanám őket a hülye felfogásuk miatt. Nem a tudománnyal van a baj, hanem a hozzájuk hasonló idiótákkal, akik minden erővel másokat akarnak eltiltani/elzárni valamitől. Eszetlen, erőszakos szekta, Pont mint az atomhívők...
  • SaGa
    Az F4SE–t kell frissíteni, mert a régi nem megy az új verzióval, mást valószínűleg nem. De azért nézz utána, mert van, amit frissítettek az új verzióhoz.
  • Magyarbetyar
    Nekem is lefrissitett a játék ? valamelyik mod-ot befolyásolhatja ? Ügye nem kell mind az 52 modot ujratelepitenem ?:)

• Kroki105
    Van ez a füröggyé le mod. A karakter egyre dzsuvásabb ahogy telik az idő, arca is piszkos, gondolom véres is lesz majd. Ezzel a karival még nem harcikáltam, csak pár földikutya került az utamba, amiket fölszecskáztam a rugós késsel. Felhúztam egy pöpec bunkert Sanctuaryban, eltelt pár nap, a piszok már látszott rendesen. Leszartam, mert hát kit izgat, mentem Konkordba.
    Éjjel volt, nagyba derítem fel Konkordot, egy rablót kicsináltam a késsel, többi puffogtat ész nélkül rám, mire bevillan a bal alsó sarokban a piros +10 rad kiírás, felül meg a menjél fürdeni! Kénytelen voltam hazarohanni (rad gyógyszer közbe bevesz, különben félútig se értem volna), építeni egy kádat, és megfürdeni. Picit meglepődtem, mert ostoba fejjel nem olvastam végig a modleírást.
    Ha valakit érdekel: fürdés mod
    Utoljára szerkesztette: Kroki105, 2018.02.03. 18:36:53
  • Kroki105
    A ghoulfalka az poén. Az alternate start moddal játszottam, egy halálos játékot. Kirakott messze délkeletre valahova, szerencsére kaptam szinteket, vagy 90 körül ha jól emlékszem. Ugye minden random, hát a felszerelés is, kaptam egy telepesgúnyát hogy ne pucéran kódorogjak, fegyver nélkül. Ez fasza, gyorsan betoltam a skillpontokat bunyós verzióra, és úgy kezdtem sunnyogni. Valami templomféleséghez értem, láttam hogy odabent ghoulok. Sose bunyóztam még, de muszáj volt megkockáztatni, hátha találok valami használható fegyvert. Vats-al agyoncsaptam egy ütéssel sunnyogva, haverjának már kellett 2-3. Templomban egy csőpisztolyt találtam, skúló nélkül, hahaha...
    Tovább masíroztam a városba, jön egy ghoul. Másfele nem nagyon volt út, az előzőeket is kiütöttem, nosza!
    Nyekk, egy ütés! Persze meglátta a haverja, az is nyekk! És mondani se kell, jó sokan voltak barátok. Amíg az alultáplált srácok jöttek, nem is volt gond, de aztán megérkezett egy püffedt ragya is, annak egy ütés kb 10% ha volt, jól jött a 4 crit dolog. Fele élete le is ment, mikor is beköszönt az evőcimborája. Szerencse hogy volt ez a kritnél bénítás skill, így egyszerre csak egyet kellett kezelni. Vatsból nagyon fogyott a nafta, egyiket sikerült kiütni. Másik már nem lett volna gond 1v1 be, de ugye megint jön a de, és 3 vézna rohant le hátulról... Egy szál telepesrongyom nem sok ütést fogott fel, így a 4. menetben, KO-val győztek.
  • SaGa
    Tudom, hogy lehet belőle mesterlövész puskát csinálni, az alapja már meg is van, távcső, csőhosszabbítás, stb… Csak a .308-as lőszer nagyon kevés. Arra elég volt, hogy a Corvega külső részén mászkáló raidereket a magasban vezetett autópályákról le tudtam szedegetni veszélytelenül. Azóta viszont sehol sem találtam, csak egy-két darabot. A Horizon mod erősen csökkenti a található lőszerek mennyiségét, alacsony szinten pláne. A megfelelő perkkel gyanítom már több lesz, de addig el kell jutni és számtalan fontosabb perk van, amire áldozni kell. A vadász, a túlélő, az orvos, ezek az elsődlegesek, ebben a sorrendben, ha Horizont használ valaki. Különben éhen vagy szomjan halsz.
    A halcsomagolót (Mahkra fishpacking) már írták hol van. Tele van synthekkel, meg alumíniummal, azért érdemes oda menni, de fel kell készülni, komoly verekedés kitakarítani. Annak idején, amikor először játszottam az alapjátékkal, már jártam benne, csak sokkal magasabb szinten, így nem számítottam rá, hogy sima lőfegyverekkel gyakorlatilag esélytelen kilőni egy halálfejes kiborgot, közvetlen közelről alig tíz százalékot vett le egy telitalálat bármelyik fegyverrel. A villanyos ütőkéjének két találat voltam. Nem könnyű odajutni, előtte egy alfa deathclaw, meg egy falka raider is kóricál, ha nem figyelsz, már azok kinyírnak. Arra, hogy bent komoly balhé várható, már az is figyelmeztet, hogy rengeteg raider hulla hever mindenfelé az épület körül meg rajta, akik bent vannak, elintézték őket simán.
  • Sunsetjoy
    Két halcsomagoló van a játékban :)

Mahkra fishpacking (a térkép majdnem legészakkeletibb csücskében, Salemtől északra)
    Four leaf (délebbre, a Castle-től egy kicsit északabbra annak a félszigetnek az északi részén, ugyanúgy a tengerpartnál)

A ghoulok a four leafben vannak (oda rak ghoult meg mutánst), a mahkra-ba synth csapatok özönlenek.