11630
  • horthy
    Vagy elektromos ajtonak nem adok áramot ?? Milyen trűkkök vannak ? Nemtudom a föld alá rejtett széf jó-e ?
    Utoljára szerkesztette: horthy, 2018.02.21. 08:21:13
  • coolpet
    Van rá MOD :)
    Valami private cucc a neve
  • horthy
    Milyen ajtot vagy épületetet csináljak hogy a settlement " lakotársaim ne férjenek hozzá a pl:szekrénybe összegyüjtött fegyvereimhez vagy vannak-e lezárható dolgok ládák stb ? Elektromos ajtot is mindenki ki tudja nyitni ? Magyarul csak azt használják amit adok !
  • Andule
    Elm mikor megkapjak a provisioner titulust akkor halhatatlanok lesznek, max seggreulnek ha elfogy a hp-juk. (Ergo elakadni el tudnak igy)
    Gyakorlatban meg neha megis elpatkolnak de az fingom nincs mitol sikerult. (Hacsak nem bug volt)
  • SaGa
    Egyet kell küldeni valahonnan valahová. Akkor az a két settlement össze van kötve. Ha a kettő közül valamelyikből küldesz egyet egy harmadikba, vagy egy harmadikból ezek valamelyikébe, akkor mint a három össze van egymással kapcsolva. Érdemes az útvonalakat úgy megválogatni, hogy a provisionereknek ne kelljen mondjuk szupermutánsokkal teli útvonalon haladniuk, mert akkor könnyen odaveszhetnek.
  • Alanw
    sorrendhez tool:par kezdo tan nem ismeri,jol johet https://loot.github.io/
  • Kroki105
    Úgy értem, utolsónak indítani a Mod manegerben, de amikor ezt a műveletet csináltam, még nem magyaráztad el a dolgot. Plugins sorban nem találtam hozzávalót, de akkor azért, mert nincs. A nem értésem hozzá még mindig áll, de általad fény gyúlt piciny buksimban.
  • Sunsetjoy
    Ööö, mivel mondom, hogy NINCS mod változatban a magyarítás, bajosan rakhatod bárminek a végére, nemhogy a betöltési sornak :)
    Majd ha mod lesz belőle, akkor kell a betöltési sor végére rakni.
  • Kroki105
    Próbáltam a végére rakni a fordítást, de láthatóan nagyon értek hozzá.
    Köszi a magyarázatot.
  • Sunsetjoy
    Ha ilyeneket tapasztalsz, hogy az unoff. patch mellett valami angol, ami magyar, akkor látható, hogy nem kompatibilis:)
    Mivel a modok (vagyis pl. az unoff. patch) a fő Fallout4.esm után töltődnek be, felülírják az általa beolvasott adatokat (tehát szövegeket).
    Az unoff. patch nem élethalál, de erősen javallott kategória. Másik lehetőség, hogy lefordítom azt a modot, és elküldöm a készítőknek :)

Van olyan mod pl., ami bizonyos helyszínekre gyakrabban rak be ellenséget, belső területek, stb. Nos, az ott a területek közötti ajtók (amikre ránézel, és kiiírja, hogy hová vezet az ajtó) angol feliratot kapnak (pedig magyarra vannak fordítva a szövegfájlban). Ezek általában a cellanevek. És ismét csak azért, mert a modban azonosításként benne vannak a szóban forgó helyszínek eredeti cellanevei (breantown brewery, back street apareal, stb.)
    És mivel mod, később tölti be, mint a szövegadatokat.

Ha elkészül a fordítás (vagy még a vége előtt), szándék van a mod-ként való elkészítésére is, amivel a betöltési sorrendben el lehet rakni a végére, hogy ilyen felülírások ne történjenek. Plusz ugye modként már konzolra való magyarítás is alkalmazható belőle, mert a PS4/XBO játékfájlok nem módosíthatóak - viszont mod ott is van.
  • Sunsetjoy
    Spawnpoint: olyan helyszínek a térképen, ahol ciklikusan ellenségeket generál a játék, avagy vannak a chokepointok is, ahol egy bizonyos útvonalat zárnak el az ellenséges(forma) NPC-k, általában híd, szoros, stb.
  • harras25
    Spawnpont ? Ezt nem is értem.
  • harras25
    Ezek az érzések nekem is meg vannak, a New Vegas sokkal kevésbé volt üres, de ezt elintéztem magamban azzal, hogy a Mojave relatíve kevésbé pusztult bele az atomháborúba ezért ott több az élet, nem csak az NPC és mutánsok darabszámát tekintve hanem mindenestül. Igazából a FO4 a csalásmentes survivallal hozott rég nem látott izgalomba, ezért kezdek félévente új karakterrel két hónapos meneteket.
  • Kroki105
    Sunset, az unofficial f4 pecs az nem kompatibilis a magyar dumával? Egy pl. mikor először jövök ki a vault 111ből, a konzol angolul írja hogy kapu kinyitás ha fenn van ez a pecccs. Ha nincs, frankón magyar. Meg pl mikor előtte meglátja a radroachot azt is angolul írja. Gondolom a patch nélkül az is magyar (mert úgy emlékszem az volt). Meg később is volt néhány duma ami angol lett, mikor emlékszem hogy az magyar volt.
    Már csak az a kérdés, hogy ezt lehet e javítani, vagy hogy az a patch élethalál e, mert akkor nem használom. Inkább írja magyarul nekem, ha már megdolgoztál vele.
  • horthy
    Elég ha mindehova csak egy karavánt inditok hálozat szempontjábol ? Sanctuary Hill-ből Tenpines-be és onnan tovább mondjuk Finch Farm-ba . Vagy oda vissza kell küldeni ? Még nem probáltam . Ha megvan a hálozat mindenhol el tudom érni a Workshop-ba a dolgokat ? Boltok közül melyiket kedvelik ??
  • coolpet
    Csak egy példa volt, hogy vannak spawnpontok, hogy mikor elérsz egy előtte jól körbejárt X pontra, a nyakadba dob egy fél tucat heavy ellenfelet :)
  • Although
    Nem érdemes összehasonlítani a kettőt. Az egyik, a Vegas átkozottul jól megírt valami, ahol leveled ellenségek vannak a sztori felépítve táblák jelzik merre nem kell menned az elején. Az Obsidian a régi híveknek kedveskedett vele. Úgy, hogy egy fantasztikusan megírt sztorit rengeteg féle kimenetellel, jó karakterekkel. Nem véletlen vezeti a gamebanshee listát a mai napig. Kevés idő alatt összeraktak valamit amit a Beth sose tudna. A Fallout 4 megpróbált megfelelni neki, a szintnek, úgy hogy továbbra is a piaci eladhatóságot tekinti mércének. Nem lett rossz. Főleg ha az ember rosszabbat várt. De könyörgöm. Ott a motor messze többet tudott mint ez a konzol dolog. A radioaktivitás komplexebb, a testrészek is a párbeszédekben a lehetőségek nem csak karizma volt erő, intelligencia, stb. Nagyon nagyon nem egy a kettő. Az FNV a régi világ utolsó darabja lett. Ahol még volt tartalom meg mélység. A Fallout 4 a maga buta rendszerével, képes volt bele pakolni többet mint gondoltad. De ettől ez még nem egy FNV sose lesz.
    Edit: Kb mintha, oké nem érdemes összehasonlítani őket. :)
    Utoljára szerkesztette: Although, 2018.02.19. 18:29:44
  • harras25
    És Covenantot mikor teszik rendbe settlement ügyileg ? Direkt van hogy csak zavar ami már ott van de semmi haszna ?
  • SaGa
    A beth oldalán két-három napja nyílt egy új fórum, ott azt igérik, a következő patch-csel javítják, mert állítólag rájöttek, mi a bibi. Ehhez képest a CC nem működésére ugyanazoknál, akiknél most ez előjött (és a kettő összefügg egymással) a kezdetek óta képtelenek javítást adni. Vagy csak bele se sz..tak eddig.
  • SaGa
    Kaja és ágy és víz annyi kell legalább, ahányan vannak. Ha azt akarod, hogy jöjjenek még, akkor több. Viszont minél több a víz, kaja, annál esélyesebb a támadás, kivéve, ha a védelmed legalább annyi egység, mint a kaja, víz és energia együtt.

A pip-boy-ban látható workshop lista gyakran beszél hülyeséget, olyankor is hiányt jelez, amikor biztos, hogy az adott településen nincs hiány semmiből. Erre vannak mindenféle elméletek, hogy miből adódik, de egyik sincs igazolva. A legbiztosabb adat, hogy amikor ott vagy, akkor nézed a helyi állapotot, építő módban.
    Utoljára szerkesztette: SaGa, 2018.02.19. 12:35:14
  • harras25
    Pirossal jelzi ha valami kevés, de ha már van supply line-od akkor néhány eleve profi farmer település (Pl Slog, County Crossing vagy az agrárrobot farm) ellát majdnem mindenkit. Meg a DATA menüben van Workshok lista ott kiírja mindenre ha valami szerinte nem elég valahol.
    Utoljára szerkesztette: harras25, 2018.02.19. 12:29:26
  • SaGa
    Nem tudsz testőrt adni a provisionre mellé, de tudsz rá páncélt adni, meg jobb fegyvert. Az utóbbihoz lőszert is adj, legalább egy tár plusz egy darabot. Az itató a faluba betelepülő brahminoknak kell, hogy ne tapossák le a vetést, meg ne kódorogjanak a házadban. A karavánokkal összekötött településeknek közös az építőanyag készlete, vagyis bármelyikben elérheted az összes településen fellelhető összes junk és component típusú tárgyakat, amik a workshopokban vannak. Ha külön szekrényekben, azt nem. A fegyvereket, páncélokat, kajákat akkor sem, ha a workshopban tartod. De ha lebontotd alapanyagra, azt igen. A provisioner annál a falunál van létszámban, ahonnan kiküldöd, Ez azért fontos, mert ha csillag elrendezésű karavánhálózatot akarsz, semmiképp ne a csillag középpontjából küldd ki az összeset, inkább az útvonal túlvégéről a középpont felé. Vagy lesz egy tizenöt fős településed, ahol jó, ha ketten lézengenek, úgy nehéz megvédeni.
    Utoljára szerkesztette: SaGa, 2018.02.19. 12:23:25
  • horthy
    Ja még azt kifelejtettem mekkora egységnyi kaja és viz kell egy főre egy településen ?
  • horthy
    Ez összejött ! De volna egy kérdésem : Egy Karaván mellé csak egy ember mehet az utánpotlási vonalon ? Tehát 1 Brahma mellé csak 1 embert ad a program nem lehet testöröket adni ? Csak azért kérdem mert probáltam . Kijelöltem Q-val az illetékest utána probáltam mást is arra az utvonalra kijelölni nem engedte a progi . Probáltam azt is hogy kijelöltem a Supply-ert aztán kerestem egy másik embert a workshop-ba és kiprobáltam adni neki ( kijelölni ) a Supply-ert hogy kövesse és nem engedte vagyis nem történt semmi . Brahma itatot épitsek érdemes-e vagy mindegy mert nem nézi a program ?
    Meg egyébként mi a jelentősége ha hálozatba vannak kötve a települések milyen pluszt ad ? Csak azért kérdem mert most probálom .
    Utoljára szerkesztette: horthy, 2018.02.19. 11:40:26
  • harras25
    De pont ez a lényeg, hogy nem mászol fel csak úgy ha félsz a haláltól ettől survival.

Legendary: ha félig leölted visszamutálódik egyszer 100-ra az életereje. meg gondolom ha van limb sérülés az is rendbejön, de survivalban nem jellemző hogy valakit csak lábon akarjak lőni, ezt még nem figyeltem... A legszebb mikor Legendary Glowing Brutal Alpha stbstbstb kombók vannak. :D
  • harras25
    Pont a lényeget vennéd ki. Minek izgulnék ha így lenne ?
  • harras25
    Összehasonlíthatatlan a New Vegas és a FO4 survivalja.

Az egy dolog hogy itt 6,25 -szörös csalási szorzó van a harcban ellened. A lényeg: nincs mentés. Ezért úgy játszol mintha tényleg real fight lenne, nem támadsz meg mindenkit izomból mert majd visszatöltöd ha meghalsz, nem spórolsz a lőszerrel és amikor már ki vagy száradva akkor is betolod a drogot és futsz az életedért mert mindig csak az számít hogy a következő pillanatot túléld. Mintha tényleg ott vergődnél a romok között egy városi harcban. Egész más játékstílus egész más játékélmény. És mint az élet: nincs ágy de elkeseredett harcban menekülve/visszatámadva valahogy csak leölök mindenkit, de már félholt vagyok és IRL 200 a pulzusom. Na, eszek-iszok-gyógyítok, megyek vissza az utolsó mentési ágyhoz, szembe jön két mongrel, nekem már nagy arcom van ezek után, nem figyelek a részletekre és... a két szánalmas dög leharapja a seggem.... Ez még az elején volt, hát jó lecke volt.
    A következő a két DLC-s helyszín volt, amíg nagyképű voltam sokat szívtam, aztán ott újra fel kellett venni az óvatos/elfutós real fight stílust.
  • Alanw
    ok,en csak azert irtam mert kulfoldi forum alapjan csinaltam es az elso letiltott netes indulas utan visszakapcsoltam es semmi gond,achimentek is jonnek szepen,
  • harras25
    Játékindulás után kikapcsolom a netet. Nagyon ritkán lép ki a játék és ilyenkor mindig elkezd szinkronizálni a Steammel. Így nem fog, tapaszatlatom szerint.
  • harras25
    A Survivalban átmész az igazi evolúción. Megtanulsz azonnal elfutni. Majd teszek be képeket, előző karakterem level 30 után öltönyben, a mostani estélyi ruhában közlekedik de sokat szívtam mire ezt a tudásszintet elértem. És én is kispisztolyozok, illetve van egy hangtompítós ami überbrutál lesből, nem számít automatának de feljavítva gyorsan küld be egy tárat az ellenbe. Meg egy távcsöves magnum, és rengeteg jet. Magamnak csinálom. Jet + supressed 10 mm-es és egy Glowing Legendary DeathClaw is esélytelen, ha jó ütemben fordulok rá.
    De ehhez persze célirányos perkek kellenek (meg több hektoliter víz, mert azért a Med X-et, Psychot és Buffoutot is betolom ha baj van, gondolkodás nélkül), el kell fogadni hogy miben leszek hülye. Pl most Lvl53-on miután estélyi ruhában lemészároltam a Milton Kórház környékén mindenféle legendarí SM-eket meg robotokat elakadtam a BoS küldetésben, mert nem tudok megpickelni egy Advanced zárat, Stong a társam (hátha vele is lefekszik a nőkarakterem) gondolom neki hiába szólok, nem tűnik műszerésznek....

Egyébként a Bunker Hill-i csata érdekes volt, BoS-ok három Vertbirddel + gyalogság, több hullámban synthek, és a fél RailRoad, mindenki mindenki ellen, én meg kék báliruhában csak néztem a vég nélküli pusztítást amíg végre kinyílt a kapu, mert még mindháromnál tag vagyok, egyikre se mertem lőni. Aztán a mellém rakott Coursert akarta valaki ledurrantani valami nehézfegyverrel, de a tűzvonalba kerültem és háromfele szakadtam...
    Utoljára szerkesztette: harras25, 2018.02.19. 09:42:27
  • Gilmoor
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Local leader perk (helyi vezető) 1-es szint elég. Építő módban telepes kijelöl, majd Q betű.
  • Alexzel
    A leírás szerint akkor történik/történhet ha az életerejének felét elveszti. Teljesen felgyógyul és lehetséges hogy erősebbé válik.
  • horthy
    Hogyan kell setlementeket összkötni mik a feltételei ? Megvan a kupakgyüjtö és a helyi vezető perk megcsináltam Kessler küldetését ( Bunker Hill ) . Milyen dolgokat épitsek ? Karaván állomás vagy Brahmin etető vagy boltok ?? Hogyan kell egyáltalán karavánt inditani ? Mikor ajánlja fel a Pig-Boy a térképen az összekötést ?
  • Alanw
    igazabol csak az elso inditasig kell blokkolni
  • PiszkosFred
    Nem csak te, el van cseszve, az teny, de vicc az, hogy masoknal (pl nalam is) pedig gond nelkul megy. Valamilyen szinten a nethez vagy iphez (tartomanyhoz) van koze, ezert is mukodik vpnnel, ha alapbol nem. Bethesda sem tudja, mi a gond, eleg regota szivnak a jatekosok ezzel.
  • Nomad90Hun
    Nah windows tűzfal addig izmozott mindennel, míg kilőttem, most 1 másik progi van fent, azzal tudtam blokkolni FO4-et, és el is indul, és fut is. Amúgy csak én érzem hülyeségnek, hogy 1 hivatalosan megvásárolt, beregisztrált játékot le kell tiltanunk a tűzfalon mert a fejlesztők elbarkácsoltak valamit?
  • coolpet
    Fennvan, néha mentek Holotape-ra, de azzal is spórolok.

Direkt kerülöm a nagy összecsapásnak tűnő helyeket.

Vagy pl ha 1-2 ellen van, tisztes távolságból fejbelövöm hangtompítós sniperrel, arra nem kell.

De ha a semmi közepén a bokorból felkel egy DC akkor már édes mindegy, ugrik az addigi játékmenet :(

Meg ki gondolta volna, hogy 3 alap raider, akiket kispisztollyal leszedek 5 golyóból mentés kellene, mert ha felmászok a torony tetejébe kapok a nyakamba még 5 raidert, akiből 2 legendary és halálfejes, valamint 2 combat armort visel.

A földből előugró radscorpion párosra sem számít az ember :)

A 3 órás pihiket nagyon bünteti a játék.

Egyébként mit jelent az hogy legendary enemy mutated? Mi történik ilyenkor?
  • Sunsetjoy
    Ez olyan, mint amikor megkérdezik tőlem a delikvensek, hogy hány százalékban magyar a történet, szó szerint MEDDIG?
    Egy nyílt világú játékban, ahol ahogy kijössz a menedékből, indulhatsz akárhová, csinálhatod bármilyen különös sorrendben a történetet.
  • Kroki105
    "1 éves játék esetében sztem senki nem fog spoilert használni. Nem csak itt, máshol se."
    Szerintem ha ide ír, akkor használjon. Miért jó ha elbaszod a másik szórakozását? Nem kerül semmibe, csak egy gombnyomás. Ha csak most jutott hozzá a játékhoz, vagy ahogy Sunset írja, várták a magyar verziót, akkor még nem tartanak a végén. Figyelembe lehetne venni, hogy nem mindenki beszéli olyan szinten az angolt, hogy élvezhető legyen az egész, meg azt is, hogy nincs gyári fordítás a játékhoz. Ráadásul ez egy játék ugye, nem egy film. Azt megnézed 2 óra alatt, ezt meg hónapokig, vagy épp tovább játszod, éppen mennyi szabadidőd van. Egy fallout1nél már legyint az ember, az tényleg 1000 éves, de ez még korántse olyan régi. Szerintem nyugodtan nyomj egy spoilert ha olyan szitut írsz, hátrányt nem szenvedsz. (és nem is csak magam miatt gondolom így. Mondjuk biztosan ezer dolog van még olyan, amiről nem tudok, állat nagy ez a játék) Ez itt lenni spoileres -->
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A minap futottam bele a vaultos csókába, aki az elején bekopog. Óriási volt így, hogy nem tudtam hogy él. A fura hogy sokszor jártam már ghoul citybe, de a szállodába még nem mentem föl sose.

A survival résszel úgy tűnik egyetértünk.
  • SaGa
    Én VPN-t használok, a windscribe ingyen ad havi 10 gigát, e-mail-ben kell először visszaigazolni a regiszrációt, utána automatikusan meghosszabbítják havonta. Nem szokott elfogyni belőle 2-300 megánál több. Netezni kicsit lassú lenne, de erre tökéletes. Állítólag azok a szervereik, amiket az előfizetők is elérnek, gyorsabbak és karácsonyra volt olyan ajánlatuk, ami gyakorlatilag havi 3 dodóért adott korlátlan, öt gépre használható vpn-t, két évre. Nem vettem meg, mert egyelőre nem kell.