11630
  • Kroki105
    Nem tudom hogy ilyenre gondoltál e, de ez a mod polcokat ad a játékhoz, amire lehet pakolni. Nézd a képeket, sokkal okosabb leszel utána, mint a leírásomból. Do it yourself
    Jó kis mod, ha nem akarsz egyesével tárgyakat pakolgatni a szobába. Persze a tárgyakat meg kell szerezned hozzá, nem ingyen van. Van a modnak egy "olcsóbb" beállítása is, én azt használtam.
  • PiszkosFred
    Ooo, biztos? Nem emlekszem, hogy modokat hasznaltam volna a Sim Settlement es official dlcken kivul. :) (de attol meg lehet)

Szerk: kozben megneztem es a hivatalos Contraptions dlc resze az, amirol beszeltem/kepet linkeltem.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.02.13. 14:22:37
  • SaGa
    Bocs, de az lemaradt, hogy a megfelelő modokkal...
    Utoljára szerkesztette: SaGa, 2018.02.13. 14:03:30
  • PiszkosFred
    Igen, vannak foldon allo fegyver allvanyok (pl minigunnak), de vannak falra szerelheto panelek ahol te tudod kirakni a fegyvereket, kardokat, stb., illetve vannak szokasos oltoztetheto probababak is, stb.

Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.02.13. 13:32:17
  • Aborg
    Vannak meg mas targyakra is kiallito allvanyok a vaultboy figurakhoz es a magazinokhoz valokon kivul? Peldaul fegyverekre? Olyanra gondolok ahol az R betuvel pakolaszhatok.
  • harras25
    Van még stimpakod tutira ?
  • harras25
    Ha belejöttél próbáld ki a újrakezdéssel a Survivalt. Utána csak ezt leszel hajlandó játszani, pedig többet fogsz zokogni mint csecsemőkorodban. Mert igazi túlélési élmény amíg kicsi a level-ed. És hát ott megtanulsz PA-ban vágtázni. Az ellenkező irányba mint ahonnan lőnek és örülsz hogy a PA felfog legalább egy kicsit a sebzésből. Level 20 után már néha elhagyható, később teljesen.
  • horthy
    Egyébként megéri ezt a Power Armort használni ? Csak azért kérdem mert a Power Armor sérül javitani kell a sima páncél meg nem legalábbis nem vettem észre . Ha egy lakosnak adok Power Armort és azt mindig lelövik rola az nem egy nagy buli .
  • mulli1986
    Youtube videón a settlementek spawnpontjai meg vannak mutatva, oda kell tenni a védelmi rendszert és ha támadás van már a spawnponton széthentelik őket a lőtornyok, lézerek
  • Kroki105
    Tegyél lézerágyúkat, a csík mutatja hova menjenek, vagy akár te is.
    Moddal azt hiszem van olyan, hogy rajzfilm megy benne. De nem nagyon értem hogy az mi a frásznak? A settler le fogja szarni a tv-adást, ha meg te akarsz tv-zni, nem tuti hogy a játékban a legcélszerűbb.
  • horthy
    Ki lehet-e épiteni valami biztonsági riasztó rendszert agy setlement-en belül ahol nagyok a távolságok hogy tudják a biztonsági örök honnan jön az ellenség pl : Sanctuary Hill-nél .
    Szemétvetőt érdemes-e épiteni ?
    Ja ez lehet egy hülye kérdés : Lesz-e adás valaha a TV-ben vagy csak a fehér kepernyö mert butor diszlet ) van-e olyan quest ami TV adást csinál ?
  • rcsaby
    Nekem az a STRONG nevü szupermutáns letérdelt nem tudok stinpakot adni neki az ajtokon bejön de nem csinál semmit.
  • horthy
    Elnézést nem vettem észre a T betű opciot
  • horthy
    Töröt Power Armort részt pl láb , kar stb ahol a Healt rész már nullán van azt már nem engedélyezi javitani ? Vagy valamit rosszul csinálok ? Nem láttam a Power Armor " javitó " helyen a repair opciót mejelenni . Mert akkor inkább beolvasztom .
  • harras25
    Én azt vettem észre, hogy bár kisestélyiben suhanok keresztül Commonwealth-en, a companionok úgy hozzák utánam a PA-t hogy nem fogy belőle a core. Sőt nem is kell bele és úgy sprintelnek benne.
  • SaGa
    Bocs, a dark broderhood-os megjegyzés visszavonva, annyi questet nem adnak, de rabolni, gyilkolni kell, még bokszolni is. De a mod ezen kívül még úgy huszonkét questet és három companiont is hozzátesz a játékhoz. Igaz, némelyik feladat megjelenéséhez tagnak kell lenni az adott frakciónál. Most azt próbálom kinyomozni, hogy a nexusról letölthető változat tartalmazza-e a Settlers of the Commonwealth modot is (gyanítom nem), mert az is ad néhány érdekes fazont, akit fel lehet venni a falvakba. Ez csak a linkelt oldalról tölthető. A két mod az FNV és a Skyrim Interesting NPCs modjainak Fo4-re átalakított és továbbfejlesztett változata.
    Utoljára szerkesztette: SaGa, 2018.02.10. 10:05:59
  • SaGa
    Amúgy meg ha valaki gonosz karaktert akar, tegye fel a Tales from the Commolwealth modot, látogasson el a Belcher’s Cave–hez és vállalja az ottani feladatsort. Ezek gyakorlatilag a Fallout 4 Dark Brotherhood-ja. Aki nem akar kvázi bérgyilkos lenni, az persze ki is irthatja a brigádot, de a mod több küldetéssort és tárgyat is ad a játékhoz.
  • SaGa
    Azt, hogy az NPC-k elhasználják-e a lőszerüket vagy sem, be tudod állítani. Ha engedélyezett akkor elvileg az ellenfelek is kifogynak a lőszerből, ha nem, akkor azok sem. Anno úgy vettem észre, ha egy settlernek más fegyvert adok (a sajátjaik elég gázok, horizonnal főleg, csupa destroyed állapotú cuccal jönne, meg raider gúnyában, bár ez lehet, hogy a better settlers eredménye), és adok hozzá egy teljes tárnyi plusz még egy-két lőszert az adott fegyverhez, akkor nem fogynak ki. Ha nem kapnak legalább egy tárnyit, akkor igen. Most nem cserélgetem a fegyvereiket, inkább a settlement védelmét erősítem meg alaposan. A provisionereket felszerelem a legjobb páncélzattal, meg a legjob fegyverekkel, a settlereken csak a raider cuccokat cserélem le normális bőr szerelésre, munkaruhára, a kereskedők, fodrászok, orvosok meg normál civilruhát kapnak.
  • harras25
    Én másik karakterrel Survivalban igen, mindkét ottani főküldiket megcsináltam. Sokkal nehezebbek az ellenfelek mindkét helyen.
  • coolpet
    Én még az elején :)

Graygarden-Sanctuary-Zimonja outpost haromszog van kipucolva, de az utolsó csavarig :)
  • eddie999
    Köszönöm a választ és a segítséget!
  • horthy
    Csinálok küldetéseket A Vasuti bunkeres Synth androidoknak , a Polgárörségnek , és az Acel Testvériségnek . Meddig érdemes csinálni nekik a küldetéseket nem-e lesz olyan hogy ezek egymassal szembe kerülnek és döntést kell hozni ? Mert látom a Synth-ek is akarnak települést . Jack Cabot-osat még el sem kezdtem .
    Ja kiprobáltam a lézerfegyvert NPC-nél ( setlement telepes ) nem fogy ki a löszer ha adok neki de viszont a csapatársaim ugyanugy fogyasszák a löszert mint én .
  • Kroki105
    Te hol tartasz amúgy a játékban? Mert ha még az elején, nem reagálok az utolsó mondatodra még spoilerbe se

Itt nem a megcsalás a lényeg, meg semmi nem állok készen. Gondold azt, hogy nem volt atomháború, és úgy veszted el azt, akit a legjobban szerettél. Két hét múlva sem fog az járni a fejedbe (valószínű), jó lenne most már szerválni valakit, de á még nem állok készen . Így akkor se fog, ha az autókat roncsra cseréljük, a füvet barnára színezzük, a lakosságot megszázadoljuk, és teletűzdeljük a helyet gyilkosokkal, és csorgónyálú zombidögökkel.
    Igazából ha azt nézzük, az egyetlen igazi motivációja a karakternek abban a helyzetben, hogy a kölkét előkerítse, ha ez nem lenne, lehet lecsüccsenne a halottja mellé, és kiloccsantaná az agyát a talált 10mmessel. Persze ez egy picit túl van romantizálva részemről
    Ha nem romantizálunk, akkor a bosszú még, de itt se érzem a szerelmes cucc valószínűségét ilyen rövid idő alatt. Persze aztán ki tudja. Meg ez csak az én véleményem.
  • coolpet
    Teljesen jogos amit írsz, maximálisan egyetértek vele.

A karakter nézőpontjából tényleg ennyi az idő :) +- pár perc.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Bár nem tudom, ha felébredtem, és tudatosul bennem, hogy már 'ennyi az idő', akkor hogy vélekedem a szálasdiról.

Úgymint: Hú pár órája vesztettem el a férjem, és még nem állok készen,
    Vagy: Megváltozott a világ, megváltozott minden, boldogulnom kell, újra magamra kell találnom. Ettől függetlenül nem csalom meg a férjem, hiszen már nincs, de az emlékét tiszteletben tartom.

Mellesleg aki elkezd játszani a játékkal, és túljut a karakter készítés nehézségein, az a lentebb általad írt spoileres részen kb 5 perc múlva átesik könyörtelenül :D
  • Kroki105
    Ez itten alább spoilert tartalmazhat, és nem kép van benne. Szóval óvatosan vele

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A kérdés az, hogy amíg te hibernálva vagy, magadnál vagy e? Gőzöm sincs, még nem voltam hibernálva, és utánanézni lusta vagyok. Kipróbálni meg nincs lehetőségem. Azt írtam hogy egy-két hete látta meghalni a férjét, mert úgy feltételeztem hogy nincs magánál hibernált állapotban. Szerintem nem is lehetséges, ha 200 évig mozdulatlanul vagy, de tudatodnál, valószínű zakkantan fogsz felolvasztódni, mert azt nem hiszem hogy ki lehet bírni. A játékosunk meg hát nem tűnik őrültnek (Ha leszámítjuk persze hogy utána kiirtja a fél világot. De ezt tudjuk be a játék idióta formájának.) Szóval a gyilkosság és ébredés közt eltelhet 10 perc vagy 1000 év, a karakternek az egy szempillantás. Onnantól meg ahogy írtam 1-2 hét telik el(legyen hónap), amikor játszunk vele, amíg újra szerelmiszálaskodik.
  • coolpet
    Workbench. Fekete lyuk, minden belefér.

Settlementekben van az a piros munkapad, ha a settlementet 'megszerzed', teljesíted a hozzá szükséges küldetést.

Az első settlemented mi más is lenne, ha nem Sanctuary Hills, ahonnan indul a játék.
    A házaddal szemközti ház teraszán van, és ha kitisztítottad a settlementet, akkor tudod aktiválni.

Mindent bele lehet pakolni.
    Utoljára szerkesztette: coolpet, 2018.02.09. 20:22:03
  • coolpet
    200 évet voltak Nóra és a férje hibernálva a vaultban, annyi idő telt el a szabadulásig az atombomba óta.

Közben egyszer felébredtek, nem tudni mikor, egyikőjük meghal, majd visszafagyasztódnak.

Szóval innen a +200 év, hogy mennyi idő telik el a csajozás pasizás megkezdéséig :P

Na jó abbahagytam :)
  • eddie999
    Sziasztok! Teljesen kezdő vagyok ebben a játékban És még eléggé az elején is járok. Abban esetleg tudnátok segíteni, hogy ha megtelik a "hátizsákom" mindenféle földi jóval akkor hogy tudom kiüríteni úgy, hogy amiket eldobálok azok a késöbbiekben is meglegyenek valahol. Mert hát ugye fel lehet használni őket. De elég hamar eljutok oda, hogy csak lassan tudok járni mert teli vagyok pakolva és így ugye el kell dobálnom néhány cuccost. Előre is köszi a segítséget!
  • Kroki105
    Ez a játék hibája. A pénzt csak úgy kapod, meg, ha küldizel neki. Ellenben ha küldi előtt kinyírod, nincs nála. Azt hogy? (Ok, én nem nagyon "gonoszkodtam" így, de nem volt mikor próbáltam.)
    FH-ba meg én se nagyon voltam, NW -be egyáltalán, de még így is fedezek fel új helyeket, Nagyon tetszik!
  • harras25
    4-500 is összejön ha minden pénzét elkérem a szerencsétlen parasztnak. Nem mentem rá a vendor perkekre, azt hamar megtanultam hogy egy harci stílusra kell ráfeküdni és azokat a perkeket és eszközöket gyűjteni. Így sebeznek a pisztolyaim 100+ -t és ez még szorzódik a sneak skillekkel tüzeléskor.
    A pénz sokáig elment lőszerre meg core-ra, meg a settlementekre, de mostanra már felgyűlt 10k cash, már nincs mire költenem. Egy lövés mindenkinek elég, az estélyi ruhám nem szakad, a settlemenek közül a amit akartam megcsináltam, a PA se kell már.

Át kéne menni a FH-ba vagy NW-be, ezeken a helyeken azért tudom hogy vannak kajak ellenfelek.
    De még a főküldit még be kéne fejezni.

Azt olvastam hogy lehet béke a Minutemenek a RR és a BoS között. Majd meglátjuk. Szívem szerint ezzel a karakterrel mindhármat kinyírnám, de az Institute-tal már voltam (meg a mm-kkel is) ezért másik két frakció közül szeretném valamelyiket befejezni.

Gonoszság: a pénzkövetelésen túl mindig a cinikus vagy zsaroló vagy fenyegető párbeszédet választom és igen, van hogy aztán le lövöm az illetőt miután megkaptam amit akartam. A 10-es CHR miatt párbeszédben bármit megtehetek. Az előző karaktereim meleg szívű segítőkész alakok voltak, mint én vagyok.... Talán ezért játszom még a játékkal, mert ez most új élmény ezt a szerep..

Utoljára szerkesztette: harras25, 2018.02.09. 14:56:17
  • Kroki105
    Nem értem a +200 évet.
  • Kroki105
    Mind nem nyerhet, a végén választani muszáj.
    Hogyan játszod a gonoszt? Többet kérsz a megbízásért? Egyáltalán miért vállalod el a megbízást? Ha pénzért is, de akkor is elég segítőkész vagy, hisz egy jöttment akárki miatt életveszélybe sodrod magad. Lődd agyon, vedd el a pénzét, és azt mondom gonosz vagy.
    Ezen úgy látszik már nem fogok tudni napirendre térni.

Amúgy elgondolkozva, mi értelme a jutalmakként adott 100-200 kupaknak? Akárhova mész, ha van kupakgyűjtő perked (tuti hogy van, nem vagy a saját ellenséged) lazán összeguberálsz annyit, még többet. Ez a 100-200 kupak jutalom majdhogynem olyan, mintha pusziért segítenél. Ha most picit elrugaszkodunk a játéktól (és úgy rugaszkodtam hogy a valóságban most épp léteznek mutánsok), a büdös életbe nem mennék egy szupermutáns tanya közelébe 100 kupakért, de talán 1000 ért se. Ha végképp muszáj lenne segítenem valakin, az tuti hogy nem a pénz motiválna egy ilyen helyzetben.
    Utoljára szerkesztette: Kroki105, 2018.02.09. 14:40:30
  • harras25
    Hát gondoltam rá hogy egyszerűen tarkón lövöm Caitet a sunyi pisztollyal és akkor tuti összejön a következő...

Amúgy level 48-on annyira erőset sebez már a supressoros 10 mm-es rejtekből hogy már 0 DT-s estélyiben rohangál a nőkarakterem, akit előbb veszek észre annak esélye nincs egy másodpercnyi életre sem ezután. Csalásmentes Survival fokozat természetesen.
    Abban bízom hogy a 10-es CHR-rel nem muszáj a Railroad és a BoS között választanom.

Amúgy a karakterem gonosz pénzéhes hazudós nő, senki és semmi nem számít. :D
  • coolpet
    Egy két hete meg vagy +200 éve :D

Annyi idő alatt már 4x újraházasodik :P
  • Kroki105
    Na ja

Amúgy nekem az is fura, hogy egyáltalán szerelmiszálszövögetünk. Hiszen egy-két hete láttuk meghalni az asszonyt (vagy a férjet,) attól függ hol tartunk a játékban. Elég gyorsan túllendül a karakter élete szerelmén. Legalábbis nekem ez nem valami hihető.
    Ok, hogy ha dugnak egyet, azt még meg lehet érteni (belemagyarázni), talán. De hogy szerelem?
  • broman191
    Nehéz komolyan venni ezeket a szerelmi szálakat, no de a Skyrimban sem volt túl erős, bár ott legalább volt templomi esküvő...aztán bárhogy lesz4rtad a feleségedet nem problémázott. Kellene egy ilyen mod a valósághoz is...
  • Kroki105
    Vicces ez a szerepjáték szerelem izé. Ezt már tényleg nem tudom értelmezni, mint ahogy már írtam egyszer, pl a gonosz szerepjátékot se nagyon. Pl van a csajkari:
    - Szia Hancock! Olyan szexi vaaaagy!
    - Te is bejössz cicám, töltsük együtt az éjszakát, mit szólsz?
    - Szuper ötlet babamuci, de ugye még megvan a himbilimbid?
    - Ő.... Három éve már leesett, mikor az orrom.
    - Nembaj drágám, majd leszbisen toljuk...

Esetleg a férfikari Cait-tel.
    - Á, ez nagyon jó volt!
    - Hát...
    - Neked nem volt jó, Caity?
    - Igazából, de...
    - Kurva meggyőző vagy..
    - Mondtam hogy de! Csináljuk, újra!
    A harminchetedik menet után (mivel szuperhősök vagyunk, és van már 12357 killünk):
    - Bírod még cuncus?
    - Ostoba kérdés! De nem gondolod, hogy játszani is kéne?
    Ok, plusz xp, de hát na...
  • harras25
    Oké. MacCreadyt és Hancockot is beadta Flirtre de első siker után nem jött második opció egyiknél se.

Aztán MacCready elviselhetetlenül szar volt a harcban (ezzel a karakteremmel is) úgyhogy elküldtem Supply Line-ra, nem érte meg a saját skill veszteség a társaságát hogy egyszer talán majd megdugathatom vele a karakterem.

Magnolia volt meg és Cait, de a leszbiszex már uncsi....
    Utoljára szerkesztette: harras25, 2018.02.08. 13:00:18
  • Sunsetjoy
    A mostani karimmal Cait, Piper már megvolt férfiként, most gyúrok Curie-re. Ha olyan lennék Maccready is gondolom összejöhetne (mert felkínálta a párbeszédopció).
    Ha lerakod őket külön településekre, akkor mindig összejön a plusz XP alvásnál :)
  • harras25
    Sziasztok !

Ha egy Companionnal már volt szerelem lehet egy másikkal is ? Nyugi most kivételesen női karaktert kreáltam.... :D (plusz most először játszom magas CHR-val, hát fura hogy bárkit meg tudok félemlíteni vagy rá tudok beszélni bármire).
    Utoljára szerkesztette: harras25, 2018.02.08. 12:44:19