11630
  • coolpet
    A vadászposkából lehet snikpert készíteni.

Milyen halcsomagolóban jártál 6-os szinten, az hol van?
    Én 27-es vagyok, de még nem emlékszem hogy jártam volna olyan épület felé...
    Ha csoportosan jonnek a feralok, akkor bukta, a pisztoly se segít VATS-al sem.
    Esetleg shotgun. 2 lövés 2 feral, és VATS benyom, mert úgy nem kell megvárni az újratárazást :)
  • SaGa
    Ha nagyon közel van, akkor a lőfegyveres VATS szinte biztos tévesztés. Olyankorra ott van a machete, vagy ha sikerül végre megvennem a kínai tábornok kardját, akkor az. VATS-ban 95%-os találati arány. Lövésre a számszeríjat használom, mert csendes, meg a vadászpuskát, míg nem találok egy rendes mesterlövészt. Vész esetére (tömeges feral roham) van nálam egy 10 mm-es pisztoly, azzal több fejlövést le lehet adni VATS-ban.
    Az este betévedtem a halcsomagolóba, nem kellett volna, energia fegyver nélkül úgy tűnik esélytelen. Szerencsére a parti telepen aludtam előtte egyet, csak fél óra veszett oda. A települést sikerült úgy berendezni, hogy elkerültem a legendás alfa detahclaw-t, ott ácsorog a falu sarkában de nem vesz észre… A dologhoz hozzá tartozik, hogy még csak 6. szinten vagyok most, ezért neki se lennék ellenfél. Talán aknákkal…
  • coolpet
    Hát nekem sniper 302-es loszerrel, meg 10mm pisztoly silent, meg duplacsövű shoti.
    Akarok majd egy combat riflét is, ha sokan jönnek akkor sorozat, de ahhoz kell a gun nut 4...

A Night vision távcsövet nem ajánlom senkinek :) Csak aki éjjel vadászik. Nappal semmit nem látni benne...
  • Andule
    Max alacsony szinten mikor a legkisebb lepkefing is halalos a karekkterre nezve. (Ill full kodben is szoktam spamelni h ne fussak bele vmi orjaratba veletlen.) De kb 25tol mar csak akkor ha 3 oraja nem mentettem es egy assaultron rohamoz amit mar haromszor elhibaztam.

De hozzateszem sosem volt kozelharci vagy pisztolyhos karim.
  • coolpet
    Ti gyakran hasznaljatok a VATS-ot?

En csak akkor ha kozel van az urge es mar nincs idom celozni. Nem automata fegyverrel feler survivoron a halallal egy mellesikerult loves.
    Ha mar 3 meteren belul van, nyomom neki, ott azert csak eltalalja :)

Sniperrel 100 meterre mar 0% az eselye hogy celt talal, mig ha en celzok, 1 loves 1 halal :)
  • Aborg
    Koszi. Esetleg azt tudod mit kell a stukkereken fejleszteni hogy minel tobbet lohessek veluk a VATS hasznalataval?

Esetleg mas tippek a VATS kihasznalasahoz? Azt tudom hogy az Agility kell hogy magas legyen, es nehany pancel is ad akciopont bonuszt.
  • SaGa
    Nálam az stimmel is. 10 másodperc a valóságban egy perc a játékban, mert 6–ra állítom a timescale-t, hogy „normális” hosszúságú éjjelek és nappalok legyenek…
  • Sunsetjoy
    És senki se olvassa el a wikin, hogy mi a rate of fire? :) wiki

Rate of fire: The maximum cyclic number of shots/attacks per 10 seconds, without considering reloading.

Ez pedig nem azonos a DPS (damage per second) értékkel, hiába a Thompson esetében azonos a kettő.
  • Aborg
    A FIRE RATE alatt szereplo szam nem tudom mi lehet, de megse lehet loves/perc. Van egy duplacsovu soretesem aminek a fire rate szama sokkal magasabb mint a masik soretesnek amibe 12 skulot lehet betarazni.

Vagy a dobttaras Thompson geppuskanak a fire rate szama 127. Ez csak valami 2 loves / masodperc lenne, ennel sokkal gyorsabban zakatol.
  • Andule
    azt kifelejtettem, h ha deathclaw-t medvet vagy ilyeneket akarsz akkor kell csapdat epitened nekik (dlc kell hozza), kell ket perk meg (animal ~ es wasteland whisperer) es egy emitter a telepre de ezzel a modszerrel sem lehet egyszerre 2 faj jelen a telepen mert gondoskodnak errol. a deathclaw ad ha jol remlik 10 defet a telepnek ezzel a modszerrel.
  • Andule
    Brahmin johet alapbol settlers helyett; h ne koboroljon el a vetemenyesbe erdemes elore ledobni neki itatot.
    Kutyat(/farkast/mutiktyat) venni kell es oda tudod kuldeni ahol van lerakva mar kutyahaz.
    Macskat sztem nem lehet max vmi moddal.

Emlekeim szerint kb 2-3 kuldihez lehet max elore osszeszedni vmi quest itemet de sztem azokra lehet emlekezni utolag is de ha megse akkor se gaz mert zero a sulyuk es nem lehet eldobni, parbeszednel meg alapbol feljon az opcio h "azt mar bezsakoltam ... meg vmi?"
    A terkep amugy annyira nem nagy (eleg csaloka) de annal zsufoltabb szoval sztem pont jo ha az ember maganak fedezgeti fel mint h vmi kuldetesre varjon. Plusz az ismetlodoek miatt van h absz nincs plusz oromerzet h most elosszor mesz oda.
  • horthy
    Kutyat hogyan tudok a településre hozni ? Csak kutyaházat kell épiteni ? Vagy egyébb állatokat betelepiteni ?
  • Aborg
    Koszonom a valaszod. Nem szerettem volna ugy jarni hogy osszeszedek elore valami fontos kuldetes targyat aztan kesobb amikor a majdani kuldetesnel szukseg lenne ra mar nem fogok ra emlekezni melyiket hol is talaltam.

Eddig meg nem sok kuldetest kaptam, azt hittem hogy majd lepten-nyomon zudulnak ram. Eleg ritkan tudok valakivel beszelgetni, es ok se igen biznak meg kuldetesekkel. A terkep eszaknyugati reszet barangoltam be eddig nagyjabol.
  • Sunsetjoy
    Több küldetés újranépesíti a helyszíneket (hogy a küldetésnek "értelme" legyen), ha van valami konkrét helyszíne. Néhány mellékküldetésnél kerülő utakon kell eljutni oda, ahová kérik, akkor is mászkálsz nem jelölt területen. Néhány mellékküldetés is összességében néhány tucat helyre küldözgethet el.
    Hátrányt biztos nem szenvedsz el (mármint játékmechanikai hátrányt, maximum a felfedezés izgalmától fosztana meg, amit a küldetés alatt érezhetsz), hogy olyan helyekre küld a küldetés, ahol már voltál. A küldetések alatt bizonyos kondíciók, események és hasonlók indulnak be, teljesülnek, amelyek üresjáratban (felfedezésben) nem aktiválódnak. Illetve vannak olyan mellékküldetések is, amelyeket úgy kapsz meg, hogy mászkálsz és véletlenül belefutsz olyan helyzetekbe, üzenetekbe, amik megnyitják a küldetést...

Én azt mondom, a küldetés-cunamik miatt ne hanyagold az általad leírtakat, a nyílt világú játékoknak ez az egyik sava-borsa, hogy barangolsz, és "kapkodod a fejed."
    Pláne, hogy vannak olyan helyszínek és események, amiktől nem csak a fejed kapkodod, hanem erősen pislogni is fogsz (pedig közel s távol semmilyen küldetés nem kapcsolódik hozzá) :D

Ha jól tudom, alapból van itt-ott újratermelődés ellenségből, cuccból (bár lehet, hogy csak a modom miatt?)
    Utoljára szerkesztette: Sunsetjoy, 2018.01.31. 19:17:12
  • Aborg
    A terkepen rengeteg helyszin van, ezeket en modszeresen at szoktam kutatni. Bementem a hazakba es keresgeltem a cuccokat. Ez jarhato ut volt a jatek elejen, a kis telepeken.
    Most jutottam el Cambridgebe. Ez mar varos, itt mar csak a fejem kapkodom- azt se tudom merre induljak. Ugy nez ki hogy a modszeres kutatasomnak annyi, ezer evig is eltartana. Azt szeretnem kerdezni hogy a kuldetesek elkuldenek e majd a terkepen jelolt helyszinekre? Mert akkor folosleges, sot talan hatranyos is lenne elore bejarni.

• Although
    Ha meglátod messziről elkerülőd ha nem akkor ennyi volt.
  • Although
    Igen én speciel magasról bujkálva szoktam lőni mikor kinyitja magát akkor meg lehet ölni. Nyílt terepen menekülés ennyi.
  • Sunsetjoy
    Szerintem gyenge dmg értékekkel csak maximum ilyen motherfucker nagy fegyverekkel, de ott is sokkal. MIninuke-ot benyel simán. Energy resistance értéke alacsonyabb, mint a sima lövés resistance.

Nálam 66. szinten egy sentrybot 30 combat shotgun lövésből megvan.
    Nem hiába írja a vdsg, hogy ha koponya van a neve mellett, megizzaszt a kinyírása az ellenfélnek.

A legjobb ellene a Penetrator perk, amivel szemből is kilőheted a powercore-t, ami amúgy is a gyenge pontja, hogy néha kinyitja, hűtés céljából.
  • coolpet
    Összefutottam egy sentry Bot-al a Skylanes Flight 1981 Wreck és Generics Atomics Galleria között.
    inaktív állapotban volt, egy roncs lakókocsi mellett.
    Odaértem, felbootolt, és tüzet nyitott. had ne mondjam meddig éltem... Míg megfordultam, és már buktam is orra.
    Visszatöltés után megpróbáltam leszedni távcsövessel, de amíg emberekre one-shot, addig ennek a festését karcolgattam csak meg.

Mivel lehet hatástalanítani? Fat Man + 3-4 mini nuke?
    Megpróbálom majd messzebbről távcsövessel fejbeküldeni, de sajna a vats el fogja cseszni, pedig csak ott van hogy aktiválni tudom a kritikalt...
  • Aborg
    Koszi!
  • SaGa
    A tűzgyorsaságot kilőtt lövedék/percben szokás megadni.
  • Aborg
    Mit jelent a fegyvereknel a FIRE RATE szam?

Ha ismetlesi sebesseg akar lenni, akkor ertelmezhetobb lenne a loves per masodperc.
    Vagy az fugg tole hany lovest adhatok le VATS modbol? De igy se stimmel a szam.
  • Although
    Igyekeztem nem spolieres lenni, ennyit az őrök, járókelők szövegéből is le fog tudni szűrni. Bár igen egy része kicsit az lett mondjuk azt is elkotyogják majd pár helyen kik is a railroad.
  • coolpet
    Hát még Sunshine-Graygarden-Starlight-zomonja hataron vagyok csak, tisztogatok :)
    Még Diamond City közelébe sem mentem.

Jules-el meg már vagy 10 különböző helyszínen találkoztam ahol ki akarták nyírni.
    Danse-t meg a Wikin olvastam.
  • Kroki105
    Vicces hogy a frakciókról halvány gőzöd, de hogy ki szinth és ki nem, azt már tudod...
  • coolpet
    Én úgy döntöttem, hogy 2 Synth fog életben maradni.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Jules, és Paladin Danse :)

A többi műanyag hulladékként fogja végezni
  • Sunsetjoy
    Én jelenleg három frakciónál vagyok nagy ember, de azért nem kellene ellötyögni a spoilereket :)
  • coolpet
    Tehát akkor ne is álljak be a Minutemanekhez kastélyt foglalni, hamen menjek Dansehoz?

Az institute (gondolom az az inkvizíció) ellenséges, ha meglátnak lőnek. Hogy is állhatnék be hozzájuk :)
  • Although
    Két nagy frakció a BOS meg a Inkvizíció. a kiscserkészek a railroad az amatőrök akiket senki nem vesz komolyan az meg Prestonék. Ha nagyon megerősíted őket akkor a BOS ki fogja csinálni őket :) a kiscserkészeket is mert olyannal foglalkoznak amivel nem kellene. Az inkvizíció meg egy másik út. Kb ez a leosztás,
  • Sunsetjoy
    A minuteman frakció ellen az alapjátékban nem kerülsz igazán szembe. A többi frakció ellenérdekeltségben van egymással, egy jó ideig lehet küldetésezni nekik, de előbb-utóbb végletesebb választást kell tenned köztük.
    Szinte úgy van a kérdés, hogy minuteman mellett lehetsz-e más frakció tagja. Igazából egy ideig lehetsz mindhárom helyen emberke (ha jól kevered a lapokat és a küldetéseket).

Település: a boltokhoz pénz is kell, szóval eleinte nehéz lenne mindenhová. Nyitásnak 1-1 őr és kaja, utána kaja, kaja, guberáló, őr, guberáló, őr, kaja, boltos, boltos, őr....
    Útközben, ha nyílik "távolabb", az útvonalak mentén újabb település, akkor általában a legközelebbi településemen egy megy provisionernek.
  • coolpet
    Mint tudatlan 200 évet lefagyasztot még ember kérdem, hogy ha megcsinálom avgy elkezdem a minutemanos küldiket (ott tartok, hogy felajánlja Preston, hogy csatlakozhatok és én leszek a góré), akkor tudok utánna vagy menet közben frakciót váltani? PL a BOS szimpi, Arcjet Systemes transmittert is megszereztük Danse-val már, és ott is kérdés előtt állok.

Vagy lehetek egyszerre több frakciónál is tag?

Másik kérdés:
    Ha megvan a local leader lvl2, akkor minden településen szoktatok boltokat felhúzni?
    Vannak olyan települések, hogy 10+ emberem van. 3 kapál, 2 scavengel, a többinek mit adjak? Őrposztokat? Hogy szoktátok?

Köszi!
  • coolpet
    Wiki:
    Dog apparel

Dogmeat wearing welding goggles, dog helmet, chain dog collar & heavy dog armor

Dogmeat can equip dog apparel as cosmetic items (these items don't give any bonus to the dog, but the items cost its weight towards the dog max carry capacity).

Megválaszolva. Leszedem róla, gyorsabban fusson :)
  • Andule
    Tudtommal se ad semmi vedelmet de legalabb hulyen nez ki. Nalam csak bandanat viselt az eb.

A tornyos kerdeseden meg nagyon atsiklottam mert en is csak megerositeni tudtam volna h lo az minden iranyba lotavon es a latotavolsagan belul.
  • coolpet
    Sikerült megoldani.

Átküldtem Red Rocketből a csókát Sunshine-ba, és mikor odaért felment a dob tetejére, és kiszállt az armorból.
    Kiszedtem a Core-t most már nem fog szórakozni velem, megúszta a kivégzést :)
  • coolpet
    Megoldodott. Nem azt az ID-t adta a klikk-re mint kellett volna. Wikin a ref id mukodott.

Egy korabban feltett kerdesemre a valasz: A lovegtornyok tudnak 360 fokban loni, ha detektaltak az ellent.
  • coolpet
    Egyebkent van rajta heavy Dog Armor, meg dog helmet.

Nem tudom er e valamit, mert nekem 0 DR-t mutat es wiki is azt irja.
  • coolpet
    Segitsegre van szuksegem.
    Dogmeat beragadt a federation stockpile egy olyan helyen, ahol van 2 akna a lejaratnal, es egy lenn. A vege egy leszakadt hidnal vegzodik.
    Leugrani es leesni nem akar, vissza meg nem tud menni.

Nem mukodik a menj parancs, elmegy az ellenkezo iranyban majd a vegen leul nyuszitve.
    Nem mukodik a menj valamelyik settlementre, csak nyuszit, es leul. napok mulva is ott van.
    Nem muklodik a konzol moveto player parancs sem. Mas NPC-nel megy, de Dogmeat nem reagal ra. Ha beirom az ID-jat akkor sem.

Help, Mit csinaljak? Robbantsam fel es varjam meg mig hazamegy Red Rocketbe?

5letek?
  • Kroki105
    Huh, mégse vagyok teljesen hülye, meglett. Épp csak ki nem szúrta a szemem, de hogy ennyi időn át?
    De a patchüket akkor is feldughatják... Ha valakit érdekel: SKK Dynamic workshop time
  • Kroki105
    Imádom ezeket a patchelgetéseket, neki ülök játszani, és órákig azzal szarakodok hogy a modokat állítgatom át/be/ki/fel/le, mert fele nem működik. Nem tudom mit javított, de biztosan nem a beázott házamat.
  • Kroki105
    Tudja valaki melyik az a mod, amelyik építésnél, és főzésnél lelassítja az időt? Eddig működött, fent volt, de ez a szutyok patch tönkrevágott egy rakat modot. Reinstallálva azért elindulgatnak, viszont ezt az időlassító izét nem találom. Esetleg valamelyik modba be volt építve, vagy... gőzöm sincs. Visszanéztem az utóbbi időben letöltötteket is, de ott se találom. Survivalon elég idegölő építgetni, ha állandóan azon nyavalyog hogy éhes, meg szomjas.