Fallout 4
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Csatlakoztam egy free VPN szolgáltatóhoz és egy kanadai címhez kapcsolódtam. Mind a normál játékindítás (a tűzfalszabály kikapcsolása után), mind a Creation Club csatlakozás (ami eddig sosem sikerült, mindig CTD lett a vége, ahogy a mod nézegetésnek is a főmenüben) ment, ahogy kell.
Akinek megy itthonról normálisan, az nézhetne egy whatismyip.com oldalt, hogy milyen IP-n látszik kintről a gépe. Van olyan szolgáltató, amelyiknek a tényleges kijárata valahol Nyugat-Európában van, ezt látják a partnerek, amikhez kapcsolódik. Én a T-nél vagyok, nekik itthon vannak a kijárataik, egyelőre rendes IP-t kapunk tőlük, nem valami NAT-oltat. Ami normál esetben elvárható és jó, de most épp hátrányt jelent.
A beépített tűzfal is elég megvédeni magadat a külső támadások és a belülről induló „kapunyitások” ellen, ha tudod, hogy mit kell tenned ezért (az alapértelmezett szabálykészlet túl szélesre tárja a kaput, aminek rendszer szintű oka van, ha beszűkítenék, az átlag user folyamatosan pattogna, hogy a windows hülyeségeket kérdezget tőle), hogy ezt meg is tegye.
A különféle, letölthető, megvásárolható internet biztonsági csomagok se tesznek többet, csak látványosabban, erőforrás igényesebben.
Kérem, ne nyissunk vitát a windows defender vs bármi egyéb védelmi rendszer ügyében, mert ez nem az a fórum, ráadásul túlnyomórészt csak hiten alapuló véleményeket és ellenvéleményeket szoktunk ilyenkor elpuffogtatni, nagyon kevesen értenek tényszerűen a kiberbiztonsághoz annyira, hogy tényeken alapuló véleményeket mondhassanak. A neten fellehető összehasonlítások túlnyomó része (szinte az összes) valakinek a megbízásából készül, ami az eredményre is rányomja bélyegét. Kevés a tényleg független elemző, és ennek egyszerű oka van: a tesztek nem kevés időt és pénzt igényelnek.
Az biztos, ha rendesen védeni akarod magad, akkor kell egy folyamatosan figyelő vírus/malware/stb védelem, meg még legalább két másik, amit rendszeresen megfuttatsz, a gépedet átvizsgálandó. A veszélyes helyeken (mozi.eu) szörföléshez meg tessék feltenni egy virtuális appliance-ot, elszigetelni a host géptől és abban nézelődni. Azt ha megfertőzik, egy mozdulat kukázni és újrahúzni a letölthető változatból. A virtualbox ingyen van, a virtuális appliance-ok is.
Szóval bevéd ez az alap tűzfal megvéd a filmezz.eu vírusoktól? Az AVG dobálta kifele a támadásokat.
Szerintem akinek nincs ilyen problémája az örüljön neki mert eléggé kihat a vérnyomásra. 😊 Sajnos nagyon is létező dolog.. Vettem miatta egy G.O.T.Y. Akinek kell az acc privizzen olcsón adom. Láttam még itt egy hete morfondírozott valaki, hogy megvegye ne vegye. Itt az alkalom 9 rugóért odaadom amúgy 12-13
sőt még 8 ért is.
Survivoron alap kezdés, hogy építesz egy kutat, megtöltöd az üvegegeidet. Utána mutánysütés villanyoszlopok bedarálása Majd le a partra és építhetsz 4 db működő víztisztítót. Most azongondolkodok, hogylebontom sanctuaryt és homemakeres épületek húzok fel. Hülyeség? Időigényes az bitzos...
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Engem rohadtul zavar, még ha nem is egy hatalmas hiba. A többi karakternek van lábárnyéka, feltéve ha messze áll tőlem, ha közel jön neki is eltűnik. Ezt lehet valahogy orvosolni?
Skyrimot nem lehetett megvenni pár évig Steamen. Fallout New Vegast átkeresztelik RU-ra mert a Beth azt hiszi még a Szovjetunió létezik. Minden poszt-szovjet ország kivétel nélkül a New Vegasból az orosz verziót kapta, ráadásul nyugati áron.
Most meg ez.
Bár nekem fut a játék, Steam frissítés után is. Win 8.1 64 bit, Fallout 4 alapjáték + pár hétre rá megvásárolt SP.
"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018
Present: http://sunsethungary.atw.hu/ Past: http://fallouthun.hu | http://retemu.blog.hu | ...
Szóval itt már az is felmerült, hogy Internet szolgáltató függő is lehet, mert van, akinek normál internet kapcsolatnál összedől, de ha VPN-ezik, akkor simán megy. Bár szerintem ez is inkább a régió függésre utal, ha amcsi IP-vel mész, megy, ha magyarral, nem. Egyre szebb…
Az F4SE nem különösebben számít, az már egyértelmű, hogy a Creation Club csatlakozásnál esik el a program, ha nincs internet kapcsolata, akkor nem túllép a dolgon. Lehet, hogy összefüggésben van azzal, hogy nálam a CC-re belépési kisérlet normális időszakban is CTD-t okozott, ahogy már írtam és nem segített rajta semmi. Mások is hasonlóra panaszkodtak, volt aki már egy halom pénzt el is költött a CC-re, de sose tudta használni, és most nála is ugyanez a szitu.
Utoljára szerkesztette: SaGa, 2017.12.15. 21:24:22
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Nem volt vele problemam a napokban sem, siman tudtam jatszani.
A steam kliens is frissult tegnap, ma is megy a jatek.
Nem allitgattam semmit a tuzfalakon, creation klubon meg egyebeken.
Lehet csak a GOTY es Season pass verziokat erinti?
Battletag: coolpet#2467
Mellesleg hatalmas epic fail a steamnek nem lenne Saga még most se játszanék. Kösz. Direkt írtam kisbetűvel steam. 😊 Most aztán jól megkapták. Lényeg, hogy nem tudom használni a megvásárolt AVG tűzfalamat. Unlimited... Nincs róla szó, hogy mikor óhajtják ezt a hibát kiküszöbölni?
Ha megvettem a season pass-t és feltelepültek az addonok, újra kell kezdjem a játékot?
Star Citizen referal code: STAR-MVJ4-C46D can sign up to Star Citizen by using your Referral Code. They will earn 5,000 UEC which can be spent for weapons, ship components or decorations
Így történt meg, hogy a dekathlonba 2 éves használat után egy szakadt lánc miatt kaptam egy vadiúj Amikor én vettem még csak 132k volt ez már 156. Sokkal jobb mindenféle újítással rockriderről beszélünk amúgy. Mondtam nekik, hogy a barátnőm francia tanár és ez még csak a jéghegy csúcsa volt. A slusszpoén, hogy ott áll az egész személyzet fülig érő vigyorral, hogy végre megyek el. Kénytelen voltam mondani nekik, hogy annyira elégedett vagyok, hogy ezentúl mindent itt vásárlok. 😊) Látni kellett volna az arcukat.. 😊 Meg sokminden ilyesmi A hírhedt aquának 2 hónap használat után adtam le egy z906ot helyette kaptam egy újat. Mert az elsőkből is szólt a hátsó. Meg se nézték. Szóval bocs az off ért. Holnap ezt visszaviszem viszont annyirta nem vagyok becstelen, szerintem berakok a cd alá egy papírt. Esetleg valakinek egy vadiúj G.O.T.Y. ? A telómon átváltoztatod a jelszót ha akarod.
Vezérlőpult, Windows Defender tűzfal, Speciális beállítások, Kimenő szabályok,Új szabály, program alapon, ki kell tallózni a Fallout4.exe-t, tiltani minden forgalmat, minden profilban. Adsz neki egy nevet és már működik. Nem kell külön tűzfalat telepíteni hozzá.
If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb
Utoljára szerkesztette: SaGa, 2017.12.14. 18:24:23
Megint törlök mindent még azt is aminm a win fut. Tényleg azt csak kint lehet? Aztán vadonat új játékot telepítek. Tőlük jön a gőáz mivel már több játékot kipróbáltam és semmi baj.
Mondjuk ez éppen bejátszhat:
New feature: Shader Pre-Caching. Whenever possible, depending on hardware and driver support, Steam can download pre-compiled shaders for your specific video card. This reduces load times and in-game stuttering during the first few launches of OpenGL- and Vulkan-based games on supported hardware. This feature may use a small amount of additional bandwidth as Steam uploads and analyzes a shader usage report after each run of the game. The feature can be disabled via a new entry in the Settings dialog.
Érdemes lehet kikapcsolni.
Utoljára szerkesztette: SaGa, 2017.12.14. 15:29:35
Megjegyzem, tegnap óta én is azzal küzdök, amivel te, de nem telepítettem újra a windowst, csak a Falloutot, de egyelőre eredménytelenül. Most épp mentem a steam klienssel a telepítőkészletet egy lokális könyvtárba, ne kelljen már minden alkalommal kivárni azt a két-három órát, amíg letölti, ha valami gond van.
Jut eszembe, tegnap frissült a steam kliens. Nehogy amiatt legyen az egész zűrzavar.
Ezt egyébként is hasznos lehet letölteni, sok olyan dolgot be tudsz vele állítani, amit amúgy is be tudnál, csak nem tudod, melyik konfig sor mit jelent. Ez meg elmagyarázza. És érdemes elfogadni, hogy a saját launcherét tegye meg az eredeti helyett alapértelmezettnek.