11630
  • Kroki105
    Köszi szépen, ezt már megtaláltam.
  • Kroki105
    Ezt a modot Unlimited Survival Mode ha felteszed, survin is lesz mentés, meg alapjátékos dolgok, utazás, konzol, stb... F4se kell hozzá, meg mod konfiguration menu mod, ott van a szükséges modok leírásában. Persze semmi értelme survin használni, mert odaveszik a lényeg, már nem lesz para a halál, mert van mentés. Nekem is fent van, de mikor tényleg survivalt akarok, nem nyomom meg.
  • Sunsetjoy
    Valaki külföldi IP-re irányított VPN-szolgáltatást használ a Fallout4 alá, kutya keveset visz el annak a forgalomlimitjéből.
    Plusz ha tűzfallal oldod meg, minden más netprogram vígan működik, mint pl. a discord.
    Utoljára szerkesztette: Sunsetjoy, 2018.02.18. 12:11:08
  • Nomad90Hun
    Oksa. Majd megnézem, csak ugye discord, stb miatt nem sok kedvem van a kőkorszakba visszaugrani.
  • Sunsetjoy
    Akkor miért nem próbáltad esetleg meg, amit leírtak?
    Ugyanis ha ez a hiba történik, eredeti játéknál, akkor 90%, hogy ez a hibája, hogy a netcsatlakozás a Creation Club szerverre szétkurelja a játékot.

Lehet, hogy az új netcímed, amit kaptál - ugyebár nem fix IP-d van, már rossz tartományba rakott téged, ahol a hiba előfordul.
    Utoljára szerkesztette: Sunsetjoy, 2018.02.18. 12:07:58
  • Nomad90Hun
    Srácok kéne 1 kis help. Megvan az eredti G.O.T.Y, eddig ment simán, de tegnap elkezdett 1 olyat, hogy a menű elött a "press any button" után egyszerűen kifagy. Voltak fent modok, de kipróbáltam és anélkül is csinálja, újratelepítés szintén nem segített. Olyanokat olvastam egyes fórumokon, hogy blokkolni kéne tűzfallal, vagy egyenesen kihúzni a netkábelt a gépből mert valamitől meghülyül a game de ha nincs net kapcsolat elindul. WTF..?? Nem hinném, hogy az aláírásomban lévő konfiggal lenne a gond.
  • Alexzel
    Próbáld ki esetleg a Survival Saving - Holotapes save the game modot és a hozzá kapcsolódó Survival Saving Holotapes - Crafting Patch-t.

• SaGa
    Az a lejárós javítási idő, ami papíron öt perc, gyakorlatban jó, ha kettő…
    Szóval: a horizon a két-három órás, mentési célú alvásokat mindenféle fertőző nyavalyákkal bünteti. A cigis mod még bele is fér az elképzelésbe, mert függőséget okoz, amiből vagy kigyógyítod magad, vagy gyengülnek tőle a reflexeid. Átgondolt mod, kifejezetten survivalra, érdemes kipróbálni.
    Ha sikerülne összepasszítanom a Shooter Experience moddal, az lenne az igazi…
    Utoljára szerkesztette: SaGa, 2018.02.18. 09:01:46
  • SaGa
    Level35-ön lehet, hogy már nem kihívás, de első szinten az egyik relé állomás mellett kezdeni, a szupermutánsos víztisztító és az elsüllyedt falu mellett, már van benne valamennyi. Mivel az egyik mod a Forth Hagen melletti Red Rocketből is workshopot csinál, azt rendeztem be magamnak kezdő bázisként. A vérlabor kipakolása se volt egyszerű, négy ütemben sikerült abszolválni, az erődbe is benéztem, na azt nem kellett volna. Meg a polgármester óvóhelyére se. Ezért elkezdtem körülnézni a környéken, az egyik oldalüregnél kutyákra számítottam, de egy legendary glowing alfa deathclow köszönt rám. Ekkorát még nem futottam a játékban. Csak sajna dél felé. A Posseidon mellett a ghoulokkal és a kutyákkal még elbírtam, odabenn már sokan voltak, menekülés. Még délebbre egy powerarmoros raider, két deathclaw, újabb menekülések. Megláttam messziről egy gyors mozgású nagyméretű valamit, ahogy rohangász és verekszik valamikkel. Közelebb mentem, egy behemót, de akkora, amekkorát még nem láttam. Óvatos visszavonulás. Asszem, megyek inkább kelet felé, fejlődni. Az északi részt már ismerem, más karakterekkel már bejártam, így azt most kihagyom.
    Az alternatív start „hibája”, hogy mivel még nem beszéltem Prestonnal, azokat a feladatokat, amiket a farmerek adnának, nem kapom meg, így a workshopokat se tudom használni, az Oberland állomáson megpróbáltam. Maradnak a Red Rocketek, meg talán a Hangman’s alley telephelynek. Délebbre, még mielőtt elrohantam a deathclow-k elől, letelepítettem a Natick melletti benzinkúton három géppuskát, talán kivéreztetik őket és ott is lesz egy használható telepem.

Ha nem a saját ügyességedet, hanem a karakter képességeit akarod kijátszani, érdemes VATS-ot használni, az megfelel a FO1 és 2 körökre osztott összecsapásainak, a mellélövés esélyeivel együtt. Van mod, ami rendes, időmegállítós VATS-ot ad az idióta időlassító helyett.
    Utoljára szerkesztette: SaGa, 2018.02.18. 08:52:34
  • Although
    Ezért használom a cigarettás modot :) Még nem is lóg ki annyira megállsz valahol elszívsz egyet és már mentet is. A másik a quicksave mod azt meg a pipboyból éred el. Működnek.
  • coolpet
    Én a surviban 1 dolgot hiányolok: Az pedig a mentés bármikor hiánya. Nem állhatok meg minden matracnál aludni 3 órát, hogy a következő bokorbó előugró Yao Guai ne tegye tönkre 1 óra játékomat. Nem mászkálhatok PA-ban sem mindenhova.

Ha nyomhatnák quicksavet bárhol müntetlenül, nem lenne gondom vele :)
  • Darun
    1 éves játék esetében sztem senki nem fog spoilert használni. Nem csak itt, máshol se.
    Én nem próbáltam a Survi-t. A Vegasban igen, ész őszintén szólva nem éreztem tőle nehezebbnek a játékot. Kevesebb cuccot tettem a hátizsákba, jobban megválogattam felszerelésem, de összességében csak időhúzás volt. Az első 1-2 órában még oké, vizet meg kaját vadászol, figyelsz az alvásra. De aztán egyrészt akkora készleted lesz, hogy soha nem fogysz ki semmiből, másrészt rutinná válik minden és megszűnik a kihivás. A Vegasban volt a kaszinós DLC, ott ugye az elején elvették a felszerelést és ott a hozzáférés is korlátozott volt... a külső faluban. De az is max 1-2 óra volt.
    Ami a honositást illeti, én a gép előtt nőttem fel, itt tanultam meg azt a kevés angolt, amit most felmutathatok. Az épp arra elég, hogy a leglényegesebb dolgokat megértsem (bár vannak játékok ahol kifog rajtam a "quest leirás")
  • Kroki105
    Most momentán nem meghaltam, kilépett a játék. Ritkán, de előfordul, és rohadtul nem esik jól. A jaj megint szomjas vagyok hülyeségről már nem is beszélve. Nem tudom, nekem pont az elején tetszik a survivor, mikor még vadászni, meg vizet szerválni, stb. kell, utána már csak idegesítő folyton nyomkorászni az ivást, kaját. (nekem, én véleményem) Meg a mentés is kell, a fallout 1-2 harca jobban tetszett, nyugisan, 20szor átgondolva, a karakter az erős, nem én az ügyes. Semmi reflex ügyesség izéakármi, nekem itt ez nagyon nem megy. Az viszont igaz, hogy izgalmasabb a survi, egész az x-edik halálig, onnan már valamiért nem tetszik. A sztori, meg a fallout feeling nagyon bejön, így játszom vele, még ha lövöldözős fps is. (vagy épp tps) Max visszaveszem a szintet egyel ha fakul a mazochista hajlam
    Spoiler témában Sunsettel értek egyet. Pl én se kezdtem még Far harbort, mert hát nem mindig értem. Benéztem, fájt is kicsit, de a lényeg hogy ha nem értem rendesen, nem móka. Nem a grindfeszt fps killállatkodás a lényeg (bár a zombimodot azért kipróbáltam). Türelmes vagyok, egyszer biztos meglesz a fordítás. Viszont a fórumot szeretem olvasgatni, sokszor érdekes tippeket látni. de volt már hogy egy-egy ember lehagyta a spoilert, és itt szembesültem olyannal ami a játékban jobban esett volna majd annak idején. A 2 éves játék még nem 30 éves, szóval elfér az a spoiler.
  • Magyarbetyar
    Sajnos a magyarítás még nem teljesen kerek de a küldetések 90% az .Előfordul néhány kosza angol beszéd de a leírások magyarok :)
    Jó magam is a magyarítást vártam már elég rég .. ügye nem teljes de igy már játszható :) DLC-ket addig nem kezdem el, amig nincs meg a fordítás ,azt is szeretném magyarul élvezni ,hogy ne csak menjek ,hanem tudjam miért megyek ide oda:)
  • Sunsetjoy
    Vannak olyan emberek, akik addig nem kezdtek el játszani a játékkal, amíg a küldetések tekintetében nem kaptak magyarítást. Sőt vannak olyanok is, akik megvárják a 100%-ot.
    Sőt nem mindenki rohan végig a küldetéseken (mindegyik ágon), ugye van olyan, aki nem is törődik azzal, mert az immersion kell neki.

Sok lehetőség van, egy sima spoiler kirakása nem okozhat sok problémát.
    Nem vagyok nagy spoiler-sírós, de az egy kicsit rosszul esett, amikor pl. a fordításba való belépéskor egy közös dokumentumban oda volt írva az egész játék legnagyobb spoilerje :)
  • coolpet
    Hat lvl27 vagyok, de most Combat Armorban is elinteztek a mercenaryk a terkep jobb felso sarkaban.

Mondjuk 7-et kinyirtam mielott vegem lett.
  • Andule
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    mondjuk ez a RR-ra pont nem igaz mivel a freedom trail kulon kuldi igy megtalalhatok a fokuldin kivul is.

Amugy mi ez a sok siras a survivorrol? :D annyira azert nem nehez az :D
    Lvl35tol atlag masfel orankent mentettem es eleg ritkan szivtam emiatt. Az elejen meg megertem de ahogy kivettem nem uj motorosok vagytok.

Ui: amugy egy tobb mint ket eves jateknal valoban ennyire lenyeges meg a spoiler?
  • Magyarbetyar
    Erre magamtól kellett volna rájönni ?:) Sztem sose találtam volna meg ,ha ezt nem írod le hacsak nem valami npc el nem mondja :)
  • coolpet
    Parsons Creamery és Lynn Woods közötti részen volt egy deathclaw fészek. Jól leszivatott :D
    De Lynn Woodsban kiirttottam végre a raidereket, a legendary raidert, és a halálfejes raidert is :)

Mellette van valami üzem, mercenary-k védik, azt meglesem még ma.
  • Kroki105
    Ne már!!! Itt volt a lelki szemeim előtt ahogy az elvonási tünetektől remegő kézzel visszakattingat a már bejárt területekre
    ...és te meg elrontod
  • Sunsetjoy
    Van egy változó a programban (ini, vagy console változó), ami az újratermelődést meg a cellaresetet adja meg.
    Most így hirtelen nem tudom, melyik melyik, de alapból talán az egyik 3 nap, a másik egy hét (vagy kettő).
    Egy ezeket az adatokat megváltoztató mod leírásában olvastam, ami valami pár hónapra/évre nyújtja az újratermelődést...
  • Kroki105
    Csak tipp, ne a tetején akarjál végigérni. A térkép keletre, és dél felé nehezül. ("map level zone", ez kiad a googleba ilyen hőtérképeket, amin a nehézség van ábrázolva). Ha északnyugaton már tiszta szerinted, érdemes DC felé venni az irányt. Ott amúgy is egy rakat küldetést kaphatsz, ha dumálgatsz a néppel. Az meg xp. Aztán elindulhatsz később a "vörös zónák" felé is, bár ha te ilyen mindenpucolós, összeszedős guberátor vagy, kb a jövő évezredben eléred a map alját is. Főleg hogy a területek cuccai visszateremnek egy idő után, ÉS MEHETSZ VISSSZA TAKARÍTANIII!!! MUHAHAHAHAHAHAAA
    Ha pedig eme információkról már volt tudásod, akkor bocs....
    Én momentán hagytam most a survit a francba, nem az én idegeimre van az tervezve. Már hazafelé caplattam egy "nagykaland"-ból, mikor crash, és mosolygott rám a desktop. Azt hittem leharapom a saját fejem
    Szerintem építek egy várat sanctuary ba is, az annyira nem stresszes.
  • coolpet
    Ejj ez a survival.
    2 hét után megint belőttem. Hát hol egy földből előugró radscorpion , hogy egy mirelurk hunter, hol pedig egy falu kipucolása után hirtelen megjelenő raiderek tesznek taccsra.
    Mindig start előlről.

Nem haladgathatok naponta 200 métert... Még nem értem végig a map tetején sem...
    Ott egy falu, meg egy torony. A raiderek szórják a nyakamba a gránátokat, na jó az még megvolt. De miután felmentem a toronyba, jött vagy 4 raider utánnak, abból az egyik halálfejes volt... Szerintetek? Kispisztoly, sniper, meg duplacsövű. mennyi esélyem volt? 0...

Vége a panaszkodásnak :D
  • Sunsetjoy
    Leírás, merre:
    Onnan indul a túrarobot helyétől (az egyik sarkon) a földön egy piros kövekből kirakott vonal, ami kissé látható csak a szeméttől és törmeléktől. Elvisz bizonyos történelmi helyszínek mellett (ugyanis ez a valóságban is létező vonal és helyszínek), amivel nyomokat találsz meg és a végén eljutsz a Vasúthoz.
    Készülj fel a komoly lövöldözésekre, az ellenségek is szeretik a történelmi helyszíneket :D
  • Magyarbetyar
    köszi mindenkinek a segítséget akkor egyenlőre csak sodrodom azt majd csak kibukik a dolog :)
  • Kroki105
    a piros vonalat kövesd
    bár nem tom hogy ez spoiler e :D de csak segíteni akarok
    Utoljára szerkesztette: Kroki105, 2018.02.17. 13:36:18
  • SaGa
    A küldetések egy része csak az után tud elindulni, hogy eljutottál egy pontra a fő küldetésszálon. Addig hiába mész oda, ahol kezdődne, nem fog történni semmi. Azt nem tudom, ehhez mit kell teljesíteni, mert a Bethesda játékokban a fő küldetésszálat általában kihagyom, azt csinálom meg, ami menet közben szembe jön, egyébként meg alkotok magamnak egy karaktert, előtörténettel, célokkal és azokat próbálom meg elérni. Ha ráunok, indítok egy másikat.
  • Magyarbetyar
    Voltam ott ,de csak egy nagy tó van ott amibe egy rohadt nagy dög van :)
  • Magyarbetyar
    igazad lehet ! :) Elnézést akik még nem tartanak ott :) remélem nem lőtem le sok csattanót :) nem is gondoltam volna ,hogy amit írok nagy dolog a storiban :)
  • Sunsetjoy
    A Vasút/Szabadság út küldetést több helyen lehet megkapni:
    Gyémántvárosban meg Jószomszédságban lehet róla hallani, a lakosok vagy a biztonsági őrök beszélnek róla, Piper vagy Amari beszél róla, találsz holoszalagot, stb.
    El kell menni a Boston közösség(i park)-hoz, ott indul.
  • Kroki105
    A világért sem szeretnék kötözködni veled, de van fogalmad róla mit jelent a spoiler, és mire használják? Egyesek, mint én, képeket dugdosnak bele. Nem azért mert huncut vagyok, csak hogy ne tegye tönkre a fórum összképét, meg a net miatt, vagy tudom is én... De kettesek meg azért használják, hogy ne lőjék le a poént azon játékosok elől, akik még nem tartanak ott a sztoriban. Ez a játék olyan mint egy film, annyi különbséggel, hogy te játszod a főszereplőt. De gondolom erre már te is rájöttél.
    Én szomorú lettem volna, ha elmondják a Nils Holgerson végét. Sokkal jobb volt végigizgulni, hogy most levágják e Mártont, vagy sem.
    Nem vágták le! Muhaha!
  • Magyarbetyar
    Sziasztok ! Kicsit elakadtam a történeben ! Megvan a csíp a végrehajtó fejéből ,vagy ki az, már voltam az álomfejtö nönél kiderült, h teleportációval utazunk az intézetbe stb . jelenlegi küldetés h találjam meg a vasutat meg h kövessem a szabadság utját ... wtf ?:)
    Jön majd egy küldetés ami rávezet ?
  • SaGa
    Pedig nincs is annál szebb, mikor vagy másfél órányi sunnyogós küzdéssel, első szinten végre kicsinálod a ghoulokat az elárasztott faluban (oda pakoltattam le magam az alternate strattal a közelbe kezdésnek, nem biztos, hogy a legjobb ötlet volt, de van benne kihívás), majd elérsz az első lehetséges településig (az egyik mod az összes Red Rocket töltőállomásból település alapot csinál, ezeket nem kell "meghódítani", helyből lehet építkezni), le akarsz scrapleni egy polcot, mert kell az alapanyag, hogy építs egy ágyikót és CTD. Persze survival.
    Örültem...
  • harras25
    A két DLC megvétele után vártam egy évet mire újra játszottam. Látom hogy vannak új szereplők, lehetőségek változások amik nem voltak. De egy MOD-ot sem mertem felvenni, mert félek hogy megszűnik a megbízhatóság, Survivalban nem mindegy. Így is már offline-ban játszok ha elindult a gamma, a guta kerülget mikor egy szinkronizálás (!?) miatt kidob a tálcára és nem volt mentésem negyed órája.

Szóval nekem jól van ez így hogy a gyár ellenőrizve épít be rajongói fejlesztéseket.
    Utoljára szerkesztette: harras25, 2018.02.15. 11:09:57
  • SaGa
    Kezdek egy újat. Kifejezetten az építésre akarok ráhangolódni, de nem Nate szerepében, így alternatív kezdéssel. Kipróbáltam párhuzamosan a Sim Settlements és a Horizon építési elképzeléseit, különböző településeken. Mind a kettőnek van jó oldala, de a Horizoné jobban bejön, igaz azzal többet kell a settlerekkel foglalkozni, a Sim Settlements-szel megadja az ember a kezdő lökést aztán oda se kell bagózni többet a falura, főleg, ha valamelyik companiont kinevezzük helyi górénak, ő elkommandírozza a helyieket. De az eredmény egy szedett-vedett katyvasz lesz. A Horizonnál konkrétan meg kell mondani, hogy haver, te gépész leszel, te fegyverkovács, te katona, te szemétgyűjtő, te vadász. Aztán amikor beleszoktak a melóba, lehet nekik külön feladatokat adni, illetve tudnak neked gyártani ezt-azt, amit te perk hiányában nem. Pl vízszűrőt, ami kell az iható vízhez.
    Sajnos így az IDEK féle karavánellátó állomásról le kell mondani. A Horizonnak is van ilyesmije, csak ott konkrétan bele kell pakolni egy spéci ládába mindenhol azt a cuccot, amit meg akarsz osztani a többi faluval, hordár robotot kell építeni (kell hozzá science perk vagy képzett gépész settler). Találtam egy hasonlót, ahol jeladókat kell gyártani, azokat rárakosgatni különféle tárolókra, és azokat összeköti egymással, falun belül és kívül is. Kíváncsi vagyok rá, hogy a workshopra is ládaként tekint-e, mert ha igen, a probléma megoldva. Elvben ez mindent megoszt, ami az adott tárolóban van, nem csak a szemetet és nyersanyagot. Majd kiderül.
    Van egy másik, az már-már cheat, az az elve, hogy építesz magadnak egy spéci terminált, pénzért meg némi alapanyagért, amin meg tudsz rendelni mindenféle szállítmányt a kereskedőktől. Az benne a cheat, hogy jóval olcsóbban, mint ha Carlától vennéd. De van neki HC változata is, ott az árak már majdnem akkorák, mint a kereskedőknél, csak nem kell utánuk mászkálni, hogy alapanyagokat vegyél. Nem kell szemétszállítással foglalkoznod, csak elég kupakot gyűjteni, hogy legyen alapanyagod.
  • Aborg
    Koszonom a tippeket. Nehany MOD nagy munka, de nehany kicsi tenyleg kimondottan hianypotlo. Peldaul nem ertem hogy miert nem tudtak alapbol belerakni olyan zseblampat amitol a targyak arnyekot vetnek. Szerintem sokkal szebb ugy, a zseblampa modocska megoldotta.
  • Sunsetjoy
    Én mindig emlegetem, hogy a települések építését (mint az FO4 egyik újítását a modolható powerarmor és hasonlók mellett - hiszen más tekintetben elvettek az FO3 és főleg az NV jó dolgaiból) is a rajongói modokból húzták "elő".
  • SaGa
    Végülis… Ha tényleg integrálják, akkor még jól is járunk vele. A modok jók, le a kalappal a modderek előtt, de ténylegesen, probléma nélkül integrálni valamit, úgy hogy semmilyen moddal ne akadjon, azokkal az eszközökkel, ami egy moddernek a rendelkezésére áll, szinte lehetetlen… Az, hogy pénzért adják? Még az is elmegy, hisz dolgoztak vele. A modder lelkesedésből, hírnévért dolgozik, a céges fejlesztő, aki az integrációt végzi, fizetésért…
  • PiszkosFred
    Mostansag mar ilyen a Bethesda :) A jobb nexus modokat megnezik, atdolgozzak, picit tesznek hozza majd integraljak es et voila, kesz is a sajat tartalom.
  • SaGa
    Bocs, nem tudtam, hogy beletették a dlc-be. Eredetileg spéci mod kellett hozzá, volt vagy három féle, most meg betudtam a horizonnak, az annyi mindenhez hozzányúl…