Fallout 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Rászántam még egy kis időt a dologra és egyértelműen a Bethesda a hunyó. Nem egyenlően kezelik az egyes országokból, vagy azokon belül az egyes szolgáltatóktól érkező kapcsolatokat.

Csatlakoztam egy free VPN szolgáltatóhoz és egy kanadai címhez kapcsolódtam. Mind a normál játékindítás (a tűzfalszabály kikapcsolása után), mind a Creation Club csatlakozás (ami eddig sosem sikerült, mindig CTD lett a vége, ahogy a mod nézegetésnek is a főmenüben) ment, ahogy kell.

Akinek megy itthonról normálisan, az nézhetne egy whatismyip.com oldalt, hogy milyen IP-n látszik kintről a gépe. Van olyan szolgáltató, amelyiknek a tényleges kijárata valahol Nyugat-Európában van, ezt látják a partnerek, amikhez kapcsolódik. Én a T-nél vagyok, nekik itthon vannak a kijárataik, egyelőre rendes IP-t kapunk tőlük, nem valami NAT-oltat. Ami normál esetben elvárható és jó, de most épp hátrányt jelent.

Ez itt ugyan erősen off, de egy tűzfal a vírusoktól nem véd. Az arra való, hogy megakadályozza a kívülről jövő támadásokat és a belülről esetleg ajtót nyitó wormokat, ha már bejutottak, mert letöltötted őket valahonnan. A vírusok ellen vírusvédelem kell, ami elemzi a forgalmadat és szól, ha olyat talál, ami a készítői szerint veszélyes lehet. Vagy blokkolja, attól függően, hogy mit állítottál be neki. De a védelem mindenképpen rajtad múlik, attól, hogy felraktál egy darab „tuttibiztos” virusvédelmet, még nem vagy védett. Csak akkor, ha te is tájékozódsz, figyelsz a beállításaidra és amikor kell, aktualizálod. Ha teljesen szabad kezet adsz a vírusvédelmednek, gyakorlatilag rá bízod a géped biztonságát, az pedig infobiztonsági alapvetés, hogy 100%-os vírusvédő egyszerűen nem létezik. Valamit mindegyik át fog engedni, ki többet, ki kevesebbet. A defendert (a windows vírusvédelme) eléggé lehúzzák, mert kicsit lassan reagál a zero day támadásokra, de ha az egész rendszert nézed egyben, még mindig a legjobb, mert nem nyitja meg azokat a kapukat, amiket a külön telepített védelmek, saját működőképességük fenntartása miatt igen. Ne „tűzfal lyukra” gondolj, hanem rendszer szintű hozzáférésekre, a programok futtatókörnyezetébe beékelődésre és hasonlókra. Bőséges szakirodalma van a dolognak, ha érdekel, nézz utána.
A beépített tűzfal is elég megvédeni magadat a külső támadások és a belülről induló „kapunyitások” ellen, ha tudod, hogy mit kell tenned ezért (az alapértelmezett szabálykészlet túl szélesre tárja a kaput, aminek rendszer szintű oka van, ha beszűkítenék, az átlag user folyamatosan pattogna, hogy a windows hülyeségeket kérdezget tőle), hogy ezt meg is tegye.
A különféle, letölthető, megvásárolható internet biztonsági csomagok se tesznek többet, csak látványosabban, erőforrás igényesebben.

Kérem, ne nyissunk vitát a windows defender vs bármi egyéb védelmi rendszer ügyében, mert ez nem az a fórum, ráadásul túlnyomórészt csak hiten alapuló véleményeket és ellenvéleményeket szoktunk ilyenkor elpuffogtatni, nagyon kevesen értenek tényszerűen a kiberbiztonsághoz annyira, hogy tényeken alapuló véleményeket mondhassanak. A neten fellehető összehasonlítások túlnyomó része (szinte az összes) valakinek a megbízásából készül, ami az eredményre is rányomja bélyegét. Kevés a tényleg független elemző, és ennek egyszerű oka van: a tesztek nem kevés időt és pénzt igényelnek.
Az biztos, ha rendesen védeni akarod magad, akkor kell egy folyamatosan figyelő vírus/malware/stb védelem, meg még legalább két másik, amit rendszeresen megfuttatsz, a gépedet átvizsgálandó. A veszélyes helyeken (mozi.eu) szörföléshez meg tessék feltenni egy virtuális appliance-ot, elszigetelni a host géptől és abban nézelődni. Azt ha megfertőzik, egy mozdulat kukázni és újrahúzni a letölthető változatból. A virtualbox ingyen van, a virtuális appliance-ok is.

A hozzászólásokból azt veszem le, hogy szolgáltató. Vidanetnél vagyok. Saga Neked dinamikus az ip-d? Nem tudja véletlenül valaki, hogy az AVG tűzfalon hol van ilyen opció? Mert őszintén megmondom nagyon nem érzem magam biztonságban kikapcsolt unlimited tűzfallal. filmezz.euzni sajnos szoktam. Igaz a filmet nem ott nézem, (garantált támadás) hanem csak azt nézem mit töltsek bayről.
Szóval bevéd ez az alap tűzfal megvéd a filmezz.eu vírusoktól? Az AVG dobálta kifele a támadásokat.

Szerintem akinek nincs ilyen problémája az örüljön neki mert eléggé kihat a vérnyomásra. 😊 Sajnos nagyon is létező dolog.. Vettem miatta egy G.O.T.Y. Akinek kell az acc privizzen olcsón adom. Láttam még itt egy hete morfondírozott valaki, hogy megvegye ne vegye. Itt az alkalom 9 rugóért odaadom amúgy 12-13
sőt még 8 ért is.

Survivoron alap kezdés, hogy építesz egy kutat, megtöltöd az üvegegeidet. Utána mutánysütés villanyoszlopok bedarálása Majd le a partra és építhetsz 4 db működő víztisztítót. Most azongondolkodok, hogylebontom sanctuaryt és homemakeres épületek húzok fel. Hülyeség? Időigényes az bitzos...

Találkoztatok már azzal a buggal, hogy nincs lába az árnyéknak?
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Engem rohadtul zavar, még ha nem is egy hatalmas hiba. A többi karakternek van lábárnyéka, feltéve ha messze áll tőlem, ha közel jön neki is eltűnik. Ezt lehet valahogy orvosolni?
coolpet
steam update!

Frissit, kiprobal F4

Battletag: coolpet#2467

Ott a pont. Nekem is win8 de offline steam ritkán van bekapcsolva. Nincs miért.

Ryder62
Srácok, már kezdem azt hinni, hogy Bethesda játékaival csak szívni lehet kelet európában.

Skyrimot nem lehetett megvenni pár évig Steamen. Fallout New Vegast átkeresztelik RU-ra mert a Beth azt hiszi még a Szovjetunió létezik. Minden poszt-szovjet ország kivétel nélkül a New Vegasból az orosz verziót kapta, ráadásul nyugati áron.

Most meg ez.

Bár nekem fut a játék, Steam frissítés után is. Win 8.1 64 bit, Fallout 4 alapjáték + pár hétre rá megvásárolt SP.

"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018

Sunsetjoy
Win7, f4se, fo4+season pass, nuku hiba. A menüpontok aktiválódása (1-2 mp a főmenü betöltődése után) és a CC-be való belépés is gond nélküli.

Present: http://sunsethungary.atw.hu/ Past: http://fallouthun.hu | http://retemu.blog.hu | ...

Lejárt az idő…
Szóval itt már az is felmerült, hogy Internet szolgáltató függő is lehet, mert van, akinek normál internet kapcsolatnál összedől, de ha VPN-ezik, akkor simán megy. Bár szerintem ez is inkább a régió függésre utal, ha amcsi IP-vel mész, megy, ha magyarral, nem. Egyre szebb…

Az F4SE nem különösebben számít, az már egyértelmű, hogy a Creation Club csatlakozásnál esik el a program, ha nincs internet kapcsolata, akkor nem túllép a dolgon. Lehet, hogy összefüggésben van azzal, hogy nálam a CC-re belépési kisérlet normális időszakban is CTD-t okozott, ahogy már írtam és nem segített rajta semmi. Mások is hasonlóra panaszkodtak, volt aki már egy halom pénzt el is költött a CC-re, de sose tudta használni, és most nála is ugyanez a szitu.
Utoljára szerkesztette: SaGa, 2017.12.15. 21:24:22

coolpet
Igen, Win10 x64, es a csuda tudja milyen F4 verziom van. 😊

És ti is win 10-en használjátok? Illetve a steam régiótok Kelet-közép-európa? Ugyanis alapvetően ebben a régióban esnek-kelnek a falloutok és a skyrimok, bár volt skandináv és izraeli jelentkező is a steam fórumon.

Detto muxik de igaz h F4SE-t hasznalok vmelyik settlement mod miatt.
PiszkosFred
Nekem 0day megvett SP-m van, es itt sincs problema, megy minden, jatek, mod menu es CC menu is.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

coolpet
Erdekes, mert nekem steames alapjatekom van, es be van kapcsolva hogy up to date-n tartsa, a steam felho is.
Nem volt vele problemam a napokban sem, siman tudtam jatszani.
A steam kliens is frissult tegnap, ma is megy a jatek.

Nem allitgattam semmit a tuzfalakon, creation klubon meg egyebeken.

Lehet csak a GOTY es Season pass verziokat erinti?

Valaki mondja már meg nekem minek kell egy barlangba alapból olyan mély, hogy zörög az ajtó? Voltam barlangban és semmi ilyet nem tapasztaltam.
Mellesleg érdekelne borzasztóan ki milyen grafikai addonokkal játszik. Csak a graf. Én grasslands, true gress, ls conifiers meg természetesen a textórák vivid ilyenek.
Köszi nem tudtam! Most van egy feles accom. Bár holnap bemegyek a budaörsi médiába.. Ez még számomra is nehéz feladat lesz. 😊 Valami fol pakkal be kéne vonnom!! Azt hiszem kicsit ügyi vagy meg tudod csinálni némi hő segítségével Nekem meg pont van egy hőfúvóm. cd alá berakom a tagnak a mail címet meg a jelszót+ sajna a tel. számomat is be kell. Ugye az én mailomra küldi a feloldót. Oda meg senkit be nem engedek mert van mit olvasgatni az hét szentség. 😊

Mellesleg hatalmas epic fail a steamnek nem lenne Saga még most se játszanék. Kösz. Direkt írtam kisbetűvel steam. 😊 Most aztán jól megkapták. Lényeg, hogy nem tudom használni a megvásárolt AVG tűzfalamat. Unlimited... Nincs róla szó, hogy mikor óhajtják ezt a hibát kiküszöbölni?
Gilmoor
Hol érdemes most season pass-t vásárolni? G2A.com on láttam, hogy 6200 Ft. Az megbízható forrás?
Ha megvettem a season pass-t és feltelepültek az addonok, újra kell kezdjem a játékot?

Star Citizen referal code: STAR-MVJ4-C46D can sign up to Star Citizen by using your Referral Code. They will earn 5,000 UEC which can be spent for weapons, ship components or decorations

PiszkosFred
Mert a FO4 HighRes pakkot kulon kezeli a steam, nem a season pass resze, viszont ingyenes mindenki szamara, csak ra kell kattintani es mar hozza is lesz adva a konyvtaradhoz. A valaszthato DLC-k kozott be"X"eled es kesz is.

Bocsássatok meg ezt elfelejtettem a high resolution packnak van köze ehez? https://www.nexusmods.com/fallout4/mods/1769
Volna 1 igen nagy kérdésem. Ugye tegnap megvetem s G.O.T.Y kiadást 12 pénzért. Na most innentől ez teljesen feleslegessé vált. Nem is az érdekel visszaveszik vagy sem. 12k nem nagyon karcol meg hála Istennek. De ugye regisztráltam a cd keyt. Azt most nézem ezek a gyökerek lehagyták a Season passot meg a high texturest se tudom letölteni. Úgyhogy visszamentem a másik accomra. Játék ugye telepítve különbség a season pass meg a texture elvileg. Úgyhogy megelégedve tapasztaltam, hogy nem kell új gamet raknom savest töltögete csak magának. Ilyenkor mi van? Hogy tudom disaktiválni 😊 most csak ez jutott eszembe. 😊 a cd keyt? Mert elvileg 3 napon belül vagyok és nekem mindent visszacserélnek csak menjek már. Még a legerősebb idegzetű embereket is egy perc alatt kikészítem és mély depresszióba taszítom.
Így történt meg, hogy a dekathlonba 2 éves használat után egy szakadt lánc miatt kaptam egy vadiúj Amikor én vettem még csak 132k volt ez már 156. Sokkal jobb mindenféle újítással rockriderről beszélünk amúgy. Mondtam nekik, hogy a barátnőm francia tanár és ez még csak a jéghegy csúcsa volt. A slusszpoén, hogy ott áll az egész személyzet fülig érő vigyorral, hogy végre megyek el. Kénytelen voltam mondani nekik, hogy annyira elégedett vagyok, hogy ezentúl mindent itt vásárlok. 😊) Látni kellett volna az arcukat.. 😊 Meg sokminden ilyesmi A hírhedt aquának 2 hónap használat után adtam le egy z906ot helyette kaptam egy újat. Mert az elsőkből is szólt a hátsó. Meg se nézték. Szóval bocs az off ért. Holnap ezt visszaviszem viszont annyirta nem vagyok becstelen, szerintem berakok a cd alá egy papírt. Esetleg valakinek egy vadiúj G.O.T.Y. ? A telómon átváltoztatod a jelszót ha akarod.
Saga mégegyszer köszönöm. müxik.
Természetesen le kellett szednem a licenszet. AVG. Csak akkor lett jó párszor be is fagyott... Akkor azt mondod most már visszarakhatom a tűzfalat meg mindent visszaállíthatok mert innentől muxik?
Kimenő szabályban kell megfogni, a bejövő nem segít. Egyébként így működik.

Amúgy Neked most működik a program? Mert Nekem nagyon nem.
Jól csináltam ha a belyövő szabályt ha megfogom ott van felül a fallout exe. A kimenőnél nincs csak ami nevet megadtam...
Megtaláltam a gyári w10 tűzfalon a beállítást. Ott van, ahol a korábbiakban, csak nem a „Gépház” felől kell közelíteni (bár onnan is lehet, csak kevésbé volt ismerős, ott közvetlenül a Speciális beállításokal kell aktiválni. Az ablakot a gépház mögé nyitja a szerencsétlen, ezért nem vettem észre korábban):
Vezérlőpult, Windows Defender tűzfal, Speciális beállítások, Kimenő szabályok,Új szabály, program alapon, ki kell tallózni a Fallout4.exe-t, tiltani minden forgalmat, minden profilban. Adsz neki egy nevet és már működik. Nem kell külön tűzfalat telepíteni hozzá.

Ha van benne tűzfal, abban fel kell venni a blokkolandó programok közé valahogy. A szép az az egészben, hogy miután elindult a program és betöltöttél egy mentés, akár vissza is lehetne engedni.

Licensz unlimited avgm van. Megnézem.. Nem értek hozzá az a baj... 😊
Úgy tűnik, a Creation Club-hoz csatlakozás rohad le a Fallout4.exe indulásakor. A Skyrimre is ugyanez a panasz. A teljes letiltásnál jobb, ha felraksz egy egyszerű tűzfalat, ami blokkolja a fallout4.exe internet elérését, de másét nem. A beépített windows tűzfallal is meg lehet oldani elvileg, de nem találtam meg a módját egyelőre.

Köszi! Na felraktam a vadonat új játékot + wint és kivág mint macskát. Felháborítónak tartom. A steammel van baj... Mikor akarnak ezen javítani???? Rohadékok Már elnézést
PiszkosFred
A GoTY a teljes jatek (alapjatek+kiegek) hagyomanyos pcre, a VR pedig a VR keszulekkel rendelkezo gephez keszult Fallout verzio.

Köszi Saga ki is lőttem.
Ja igen. Lenne olyan kedves valaki, hogy felhomályosít mi a különbség a fallout4 VR és G.O.T.Y között???
A r k a Ittvan az asztalomon egy game of the year. Letöröltem 2+ modot rakhatom vissza... Attól független örülök, hogy megvan a hiba.
Megvan a „megoldás” a hibára. A steam fórum tele van a jelenséggel tegnap óta, kifejezetten a Fallout 4-nél. Le kell tiltani a hálózati kártyát és megszűnik a probléma. A fórumon ugyan a flash player frissítésére fogja valaki, de azt én leszedtem a gépemről, és semmi eredmény. A steam klienst viszont nem tudom downgradelni a tegnapelőtti változatra. Megírtam a steam fórumra is, meglátjuk mit lépnek.

Papa01
A lényeg, hogy sikerült! 😊

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

Köszönöm!
Az új feature-et a steam kliens fő beállító menüjében tudod kikapcsolni, katt a steam feliratra a bal felső sarokban, beállitások, a legalsó menüpont kell neked (shader pre-caching). A felhő támogatást meg a játékot kiválasztva (jobb klikk, tulajdonságok), frissítések fül, Steam felhő (kiveszed a pipát).
Utoljára szerkesztette: SaGa, 2017.12.14. 18:24:23

Holnap amúgy mindenre fény derül! Vettem egy G.O.T.Y
Megint törlök mindent még azt is aminm a win fut. Tényleg azt csak kint lehet? Aztán vadonat új játékot telepítek. Tőlük jön a gőáz mivel már több játékot kipróbáltam és semmi baj.
Kösz! hogy kell kikapcsolniamit mondasz? Biztos náluk a hiba olvastad mit írtam 60 gigás particio. Előtte revo val uninstall NMM + F4 utána a keresőbe is beírtam, hogy nem e maradt valami maradt azt is kitoroltem Tehát docu my games üres volt alatta nexus mods nuku ugyanez értendőcommon mappa nuku majd 60 gigás particio ujraindit rátelepít. Első dolgom a windows.old törlése majd rendszerinditás törlés majd format. Szóval mielőtt nekiálltam steamet telepíteni. Volt egy 60 gigás partícióm vírusirtóval Pc tune uppal unlimited avg hangkárty és videodriver. Majd frissítési segéd leszedése. Azzal windowst legfrisebb állapotba tettem. Ezekután töltöttem csak steamet. Mikor először kidobott. Megnéztem még custom.ini se volt. A Saves és ami a probléma kb 90% Az már a steamről jött. Érdekes módon később jött egy Custom.ini is, úgyhogy belőttem moddolásra a gémet és feltelepítettem nexust. Saved kategóriánál van egy olyan, hogy bele kell rakni a saves mappába magyarul sima mentés. Csakhogy hiába törlöm és hagyom ott egyedül szegényt, árad a .... Plz magyarul mit kell kikapcsolni? És, hogy kell kikapcsolni a steam felhőt előre is kösz!
Nem biztos, hogy ez a baj, de nem kizárt. Nálam tegnap délután óta nem tud elindulni a program. Most ledaráltam a teljes steam klienst és újrahúztam, megy fel a Fo és kiderül. Megjegyzem, hasonló panasz volt már korábban egy steam kliens update után, igaz más játéknál, de ugyanez a jelenség. Ott azt írták, kapcsold ki a steam felhő szinkront az adott játékhoz. Ez nálam most nem segített.

Mondjuk ez éppen bejátszhat:

New feature: Shader Pre-Caching. Whenever possible, depending on hardware and driver support, Steam can download pre-compiled shaders for your specific video card. This reduces load times and in-game stuttering during the first few launches of OpenGL- and Vulkan-based games on supported hardware. This feature may use a small amount of additional bandwidth as Steam uploads and analyzes a shader usage report after each run of the game. The feature can be disabled via a new entry in the Settings dialog.

Érdemes lehet kikapcsolni.
Utoljára szerkesztette: SaGa, 2017.12.14. 15:29:35

Akkor amiatt van.. Nem akarom megmondani hova kívánom őket. A grasslandsel mennyit küzdöttem... Erre megvan minden most kidob... Van olyan is ami nem steames? Esküszöm megveszem
A performance tabon bal oldalt az alsó rész közelében a inumHWThreads beállítás.
Megjegyzem, tegnap óta én is azzal küzdök, amivel te, de nem telepítettem újra a windowst, csak a Falloutot, de egyelőre eredménytelenül. Most épp mentem a steam klienssel a telepítőkészletet egy lokális könyvtárba, ne kelljen már minden alkalommal kivárni azt a két-három órát, amíg letölti, ha valami gond van.
Jut eszembe, tegnap frissült a steam kliens. Nehogy amiatt legyen az egész zűrzavar.

Angol bill bocs
Zseniális amúgy ez a mod. Csak a magok számának beállítését nem találom.
Haha köszi! Azon newvetek, hogy vagyok olyan hülye, hogy nem tudom hány magos a procim. 😊 Csak, hogy 4 gigás skylake 4.6 ra rántva. Sikerült jól kibabrálnom magammal azt hittem a gép rossz de szó sincs róla most mentem egy kört dishonored 2 vel 3800x2160 ba... Rezzenéstelen.. Köszönöm Saga
Azt mondja, töltsd le a fallout configuration toolt és állítsd be vele, hogy annyi CPU magot használjon, amennyi van a gépedben. Azt nem írják, de a HyperThread magokat ne számold bele, csak a tényleges fizikaiakat. Meg kapcsold ki az intro videót és a godrays opciót. Ez utóbbi sokat fog emelni a teljesítményen, cserébe a fénypászmák eltűnnek a napsütéses időszakokban.
Ezt egyébként is hasznos lehet letölteni, sok olyan dolgot be tudsz vele állítani, amit amúgy is be tudnál, csak nem tudod, melyik konfig sor mit jelent. Ez meg elmagyarázza. És érdemes elfogadni, hogy a saját launcherét tegye meg az eredeti helyett alapértelmezettnek.

No 100%, hogy ez oldja meg a problémámat programot elindítottam de nem tudom mit kell vele csinálni. Lehet mindent az biztos. Aki nálam kicsit jobb angolos segítsen legyen olyan kedves. https://steamcommunity.com/app/377160/discussions/0/496881136912176352/