11630
  • Sunsetjoy
    Szerintem SSD (van), rendszermemória (8GB)+virtuális memória (8gb) SSD-n, videómemória (750ti 2gb), ilyesmik kellenek ( a proci i5-4440). Átlag 25-30 mp a maximum töltés gyorsutazáskor, indoor/outdoor váltáskor. Csak Vivid weathers és Unofficial patch van rajta.

Anno nem SSD-re rakott játékkal, kisebb virtuális memóriával, de azonos konfiggal, ott a 15-20 másodperc volt az alap, amire rakott néha súlyos másodperceket...
  • Zozo0122 #7079
    SSD-vel pár másodpercnél többet ritkán? Boston belvárosában is? Nekem is gyors SSD-n van a game, kb. 10 modot használok csak, de néha irgalmatlan töltések vannak. (ilyen 35-40 mp-ek simán)
  • Malachit
    Nem is egyből az elején gondoltam, hogy meg lehetne szerezni a kocsit, hanem valamikor egészen a történet végén. Vagy lenne hozzá egy X szintkövetelmény (igen csak magas), ami biztosítaná, hogy azért előtte kötelezően bejárd a területeket.

A méret nem zavarna. Kiegként meg mindkettő kidobható lett volna. A plusz ötleted meg megint lehetett volna kieg mondjuk: "Rebuild the CW" néven (háború előtti állapotra ki lehetne pofozni a házakat, utakat, mindent) :)
  • harras25
    Nem érted sajnos. Ha mentés nélkül játszol először tényleg túlzásnak tűnik a 6x sebzéscsalás miatt hogy még nem is menthetsz. Aztán megtanulsz így játszani, hogy nem halhatsz meg. Sokkal jobban keresztül mész az evolúción te magad mint a perkjeid (amiket viszont legalább középtávú tervek szerint kell gyűjteni, különben tényleg vég nélkül szívás). Kezdetben egy mindentől félő is egérke a játékos aki csak akkor harcol ha tudja hogy nyer is és nem tartalékolja felszerelést ha baj van, mert a következő pillanatot kell túlélni. Mintha tényleg most jöttél volna ki a kriptából egy brutálisan kegyetlen világba és nagyon lassan megy a felfedezés is. De megjegyzed hol van ágy és hogy hova lehet ácsolni (én az autósmozibacsak egy ágyat meg egy víztisztítót raktam, oda rohangáltam vissza ha baj volt). Iszonyat izgalmas, persze néha mérges is az ember. Aztán egyre könnyebben megy. És minden túlélt életveszélyes helyzet örök élmény,
    Utoljára szerkesztette: harras25, 2017.03.03. 13:11:54
  • ntex
    Lehet ezt configolni, spawn sűrűségétől át a mennyiségén keresztül isten tudja miket. Én is csak azért raktam be mert olvastam hogy patrolokat lehet beállítani tehát nem csak lerakja az enemyket és ott várnak mint vanillában nagyrészt, hanem akár nagy távolságokon keresztül mászkálnak. Így kb. sosem tudhatod mikor hol kibe botlasz bele, ellenben a vanillában ahol egy idő után nagyjából kiismerhető volt hogy hol számíthatsz kb. ellenségre. Életet visz a Commonwealth-be azt lehet mondani. Spawnt lejjebb veszem és jó lesz ez.

#7071 : Szeretem a kihívást, de sztem itt kissé túllőttek a célon. A Very High nehézség után ez már túl nagy ugrás hogy le egy hitelnek a rákba :) És még ezen felül a rendszeres mentés lehetőségét is elveszik. Ráadásul te ugyanúgy nem tudsz egy hitelni alapból, mert te csak 1,5x -es dmg buffot kapsz és arra jön a passzív ami kitolja kettőre, persze amit el is veszítesz minden alvással. Jobb lett volna szvsz egy dinamikus fejlődési rendszer, aminél tartják veled a lépést az enemyk és nem nősz túl rajtuk idővel, így mindig lenne kihívás a játékban és nem az van mint pl. nálam volt hogy 50-60 szint környékén már a deathclawokat is 2-3 lövéssel leterítem.

#7073 : Nem tudom használod e a Beantown Interior Project-et, már ennek sem javasolt a használata állítólag, mert Boston környékén játszhatatlan lesz tőle a játék a rengeteg clutter item miatt amit egyben kell renderelni az engine-nek. Nem véletlen zárta le a házak nagy részét a Bethesda gondolom :)
    Utoljára szerkesztette: ntex, 2017.03.03. 12:18:47
  • harras25
    Túl gyorsan bejárhatnád a mapot és le se tudnának lőni, talán ezért nem akarják hogy gépesítve legyél (bár a jetpack nem tudom mit gyorsít, sose találtam olyat). Én még mikor a New Vegast elkezdtem azt hittem lehet motorozni... De MIB -ben futva is hamar átszelem a pályát. Minden ház belseje: 2-3x ekkora lenne a gamma méret meg még 1 év programozás. Mondjuk vannak a pusztában egyedül álló házak amik szintén be vannak deszkázva, na azok nekem is fájnak. Meg... miért ne lehetne workshopot akárhova ? Vagy a settlement határán éppen kívül eső roncsokat meg szemeteket scrappelni ?
    Utoljára szerkesztette: harras25, 2017.03.03. 10:50:18
  • Malachit
    Survivalba a mentés = ágy. Ennyi. Ha ehhez hozzápiszkálsz az már nem survival, hanem valami más. Mondjuk survival light....
  • Malachit
    Én inkább olyan moddot keresnék, ami úgy módosítja a házakat, hogy mindbe be lehessen menni és legyen belső tere. Nekem még így is túl sok a lezárt ház. :( Jó lenne pl., a funér lemezzel lezárt temérdek házba be lehetne törni.

Néha tényleg elég kihalt a város, de hát ez van. Volt bomba + pár 100 év gyilok :)

Survivalba berakhattak volna egy akár extra nehézségű küldetést, aminek a végén kapsz skilleket egy jármű összerakásához. Tele van roncsokkal/alkatrészekkel és szerelő műhelyekkel a város. Eléggé unalmas már a futás. Oké bossal lehet közlekedni vagy mi, de még sose jutottam el addig. Azt se bánnám, ha a kocsi zabálná a core-okat meg a javításhoz az alapanyagot, csak NE KELLJEN MÁR FUTNI!!!
  • Madi92
    Én is használok mentést recordable holotape formájában, elég ritkán találni, de azért jól jön.
  • harras25
    "egyen mentésre lehetőségem, később leírom miért"

innentől a lényeg veszett ki hogy elkapd a hangulatot....
  • Although
    Beérem pár frakció nehezítővel, nem igen akarom megváltoztatni az eredeti felállást, így van hangulata. Az, hogy léptem nyomon ellenfélbe belebotlani, az már quake nem Fallout :)
  • ntex
    Csak kezdtem egy teljesen újat Survival fokozaton, pár modot is feldobtam, ezek vannak most fent:

- Armorsmith Extended (Weaponsmith kimaradt végül mert túl macerásnak tűnt hogy 200 másik dolgot is le kell hozzá tölteni meg F3-ban is volt egy hasonló nagy weapon pack ha jól emlékszem, de az tele volt kritikán aluli minőségű fegyverrel és el is cseszte a balanszot rendesen)
    - Immersive Scrapping
    - Scrap Everything
    - Darker Nights
    - Full Dialog Interface
    - Pip-boy Flashlight
    - Vivid Weathers
    - Immersive Vendors
    - Wearable Backpacks & Pouches
    - War of the Commonwealth
    - Xans Immersive Ammo Crafting
    - DEF_UI + Valdacil's Item Sorter
    - Unofficial F4 Patch
    - Survival Options (csak annyit módosítottam vele hogy x2-re raktam az okozott és kapott sebzéseket + legyen mentésre lehetőségem, később leírom miért)

Ezeken felül pár textúra mod (Vivid packok, Fusion Core (sötétben világítós), Chem Redux, kék duct tape, Ammo Retexture, Realistic Pre-War Money

Megnéztem az első 1100 modot nexuson, ezeket találtam érdemesnek feltenni, egyszerűen nem is éreztem szükségét többnek, elég jó a játék így is sztem.

Survivalon kijöttem a vaultból (War of the Commonwealth-ben nem állítgattam semmit, hagytam úgy ahogy alapból beállította) rögtön csipogást hallok, hátrafordulok, vagy 5-6 mole rat slattyog előttem pár méterre, aknás is volt közöttük. Gyorsan lelövöldöztem őket. Megyek le Sanctuary fele az úton, jobbra a folyónál a parton 2 szupermutáns a két őrkutyájával épp felém masíroznak, észre is vettek, egy találattól feküdtem. :DDD A kutyák is ugyanúgy egy hitelnek. Hát érdekes lesz így játszani, viszont el se tudnám képzelni ezek alapján hogy mentés lehetőség nélkül játszak, nekem nem lenne ehhez türelmem :D Így is Codsworthra kellett húznom őket pár sikertelen probálkozás után Sanctuaryba végül, hogy le tudjam őket lőni :D "Oh. Its really you..." mondom jajaja én, csak segíts már leszedni ezeket itt rólam :D
    Utoljára szerkesztette: ntex, 2017.03.03. 02:47:23
  • broman191
    Surivival only, mióta elérhető.

#7065: Normális, ugye kapják a sebzést a turretek is a robbanástól. Megjavítani nem feltétlen szükséges őket, idővel helyrejönnek maguktól is, nehézségtől függetlenül...vagy csak nálam bug, ki tudja. :)

#7057: Nálam nagyritkán a VATS használata közben tud megdermedni a játék úgy, hogy beáll egy képkockán és lehet Win feladatkezelőből kiütni az exét...úgy rémlik, hogy szinte modmentesen is ilyen volt már nálam, de mára 80+ moddal őszintén csodálom hogy még mindig csak ennyi... :D Az Alt+Tab-ozgatás sem kavar be sehogy.

#7059: Jaja, egy átlagos SATA3 HDD-vel is idegtépő tud lenni időnként a töltögetési idő, ellenben SSD-vel pár másodpercnél tovább ritkán töltöget, szinte musthave az SSD-ről futtatás, főleg szétmodolt játékkal.
  • harras25
    Az hogy összetörte a berendezést életszerű, örülj neki hogy reális a játék. A BoS-okat meg mindig élvezet ölni :D.
    Nekem Jamaica Plainra azt írja, full, egy széket se ácsolhatok, pedig csak 17 telepes van, de 3 ágyat sem engedett lerakni.
    Most az a baj hogy takaros házakat csináltam meg az eredeti épületen kijavítottam a tetőt ?
    Utoljára szerkesztette: harras25, 2017.03.01. 08:07:06
  • Madi92
    Nem, ez elég nagy szemétség volt! :D
  • ntex
    Köszi.

Feltettem a War of the Commonwealth modot is hogy legyen kicsit változatosabb a spawn, jött egy BoS Vertibird Sanctuary felé és a városom megtámadta ahogy odaért, pedig nem is volt ellenséges, BoS személyzet volt rajta :D Lelőtték a gépet, de rázuhant a védelmi tornyomra és tönkretette a lövegeket rajta. Ez normális dolog?
  • Malachit
    Ha kicsi a PE-d és nincs kipakolva a puska skill, akkor persze, hogy nem találsz el vele semmit. A luck nem számít. Puskánál max vagy az közeli PE kell a távolság miatt. Nekem 10+-ra van feltolva és még így is tud adni elborzasztó találati esélyeket messzire :/ Agi is kell jó sok, mert a scope miatt zabálja az AP-t. GAUS-al 3,5-et tudok most lőni úgy, hogy 10-12-es AGI-m van a felszerelés miatt. Tesla-ból kb. 1,5 tárat tudok kitolni jelenleg a fegyver beállításai miatt.
  • Zozo0122 #7063
    Nem kell újraindítani, csak a többi progit tedd le tálcára, mielőtt visszaugrasz a gamebe :D Nekem segít.
  • harras25
    Én fél éve folyamatosan nyomom és talán ha öt kifagyás volt összesen. Be is b'szna csalásmentes survivalon ha ingatag lenne a progi...Néha sokat tölt ha szabadtérre megyek ki valahonnan (pl Goodneighbourhoodból). Olyan szokott lenni hogy ha a játékindítás után túl hamar alt+tabolok elcsúszik a képernyő, de simán csak újra kell indítani a játékot.
  • harras25
    Nekem valahogy nem jött össze hogy legyen jetpackom. Milyen nehézségen játszol ?
  • coolpet
    5 perc utan kinyomtam :)
  • ntex
    Nem biztos hogy lefagy, nekem is szoktak néha hosszú töltési idők lenni, nem tudom miért. A HDD se tölt sokszor, csak megy a jobb alsó sarokban a Vault-Tec jel és volt hogy 1-1,5 percig kellett néznem fekete képernyőt.
  • Jóózsf István #7058
    Megcsináltam a szezonnyitó küldetést Nuka World-ben.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

(már minden főbb küldetést elvégeztem, csak a szokásos kifogyhatatlan apróságok voltak. Nyakörv osztogatás, stb.)
    Volt ennek bármi értelme, az öldöklésen kívül? Van valami extra jutalom? A Wikin csak ennyi van: "reward~600 XP"
    Porter Gage közben a társam volt, de meghalt a csatában! Ilyen van?
  • coolpet
    Ehh miert van tele bugokkal ez a jatek...

toltokepernyon lefagy, nem megy tovabb...
  • broman191
    Nekem sem volt sokáig, de mióta van és megszoktam, olyan mozgásszabadságot ad bizonyos szituációkban, hogy már nem tudom letenni...bár fogyasztja a fúziós magokat rendesen, de a pénz nem számít... :)

#7051: A Far Harbor-ban számomra egyedül a Shipwrecker volt kemény menet, de előle is lehetett repkedni jetpackkel ha nagyon forró volt a helyzet. Kegyetlen töltényszivacs volt, szétpimpelt Gauss és céltudatosan fejlesztett lvl100+ karival is.
  • harras25
    Jaaaa azt még novemberben eladtam..... azt hittem jobb van helyette, végülis valamiben jobb valamiben nem, de level 30 körül sokáig az volt a kedvencem.
  • Although
    A Deliverer.
  • harras25
    Valamelyik küldivel darabonként lehetett összeszedni egy tengerészgyalogos armort, talán Far Harborban az volt a legkeményebb öltözet amivel találkoztam. Felraktam a polcra Taffingtonban a synth epicek mellé. Lehet ráadom Caitre a Mechanis Armor helyett, amit visel már 50 szintnyi idő óta, mint ahogy nekem sem változtak a pisztolyaim.

"A jutalomként kapható hangtompítós epic 10mm-es a távolsági fegyvere."

Ez pontosan milyen fegyver ?

Ja igen. Cait. Nekem esett mikor egy küldin collart kellett tennem egy scavengerre. Vissza kellett töltenem mert ahányszor leültettem, stimpack után annyiszor hadonászott felém újra a buzogánnyal.

• Although
    Jelenleg gunners harness a felszerelés a karimon zöldsapkával. Kis zsoldos pénzért dolgozik. A jutalomként kapható hangtompítós epic 10mm-es a távolsági fegyvere. Közelre az epic feszítővasat használja. Van egy jó nap szemüvege is. Növeli a preceptiont.
  • harras25
    Gauss, tesla: ezek nekem lőttek mindenfele csak az ellenségre nem. Jó a luckom 3-as volt, de eldobtam őket, maradtak a hagyományos pisztolyok.

DLC-ket próbáltad ? Far Harbor és pláne Nuka World (bár lehet azért volt ott keményebb mert oda mentem másodjára). Nagyon durva ellenfelek vannak amíg ki nem ismered őket.

Sniper: hát izé,,, ha lesz még egy karakterem, megpróbálom a melee-t PA nélkül survivalon... az szívás lehet... :D

Csúcs ellenfelek: ha nem vesznek észre a kispisztolyam a legdurvább, MIB James Bond hangtompítóssal :D.
    Utoljára szerkesztette: harras25, 2017.02.27. 12:22:06
  • Malachit
    Legerősebb a GAUSS puska. Felpimpelve ált 1 találatból öl és robbant cafatokra. Távolra azt használom. Közelre csoportok ellen meg a TESLA a preferált puska a terület sebzése és a láncvillám hatás miatt (ha közel vannak az ellenfelek egymáshoz, az elsőt meglőve a villám továbbugrik mindegyikre, amelyik a közelségi feltételnek megfelel). Igaz 88-on sima CW-ben is már futok nem egyszer olyan ellenfélbe aki a GAUST is csak nyeli mint a kacsa a nokedlit (Legendari Super Mutant Overlord pl :D ).

Survivalon játszom. Nincs gyors mentés. Nincs PA (2x használtam csak eddig, a történet elején, mikor adja a DC-hez /ez se kötelező persze/ és a Mechanist végén, de belegondolva az is meglett volna nélküle lehet). Droghasználat nagyon ritka. Skill sincs meg rá. AP-hoz még colát se iszok, helyette a regen skill van kitolva (action boy) és kaját eszek. Azért nem vagyok annyira elborulva, hogy MIB-ezzek, alap legendary páncélokat felvettem amiket találtam és fel is fejlesztettem mindet.

Tegnap futás közben egy híd közepén full HP-ról meghaltam úgy, hogy semmi ellen nem volt a közelemben. Gondolom valami bug volt. Örültem, hogy csak 3 perce keltem BH-ban az ágyból. Utánna fél óra rohangálás volt Slog - BH - Slog - BH - GNBH. Eladtam 1 tonna kacatnak való fegyvert alapanyagra.

Mentatból csak az eladásnál az árjavítót tolom. Stimpak használat azért nállam megengedett, nem csak kajából gyógyulok :) A karakter Sniperre van beállítva.
  • harras25
    Persze. Csak én elég öreg vagyok ezer játékkal játszottam de ilyen beleélős érzésem még nem volt. Mert hát az életed a legdrágább és vannak elveim sőt a karakerem is tudom kiről mintáztam és úgy is játszok vele. Csak mikor az életedről van szó a jellem kissé rugalmassá válik, a karakteré is. Ettől is életszerű.
  • Although
    Elfogadom te így játszol vele, nem kell győzködnünk egymást.:) Írtam nálam nincs jet meg Pa esetek többségében egy sem. Így meg lv20-lv35 között nagyon érdekes mikor a halálfejes egységek megjelennek. Utoljára egy devil tankbot jött. Még szerencse mentettem mert nem vettem észre és gyakorlatilag az is tíz visszatöltés volt míg el tudtam futni előle. Mondom másért játszunk. Csak ismétlem magam, neked ez túlélő játékról szól nekem meg az elképzelt karakterről, és ahogy te leírod éppen volt egy PA felvettem. Ez nálam nem létezik. Nekem mentés van. :)
    Utoljára szerkesztette: Although, 2017.02.27. 10:39:24
  • harras25
    Még sose volt jetpackem.....
  • harras25
    De észre fogod venni, mert nem úgy fogsz játszani az ötödik kudarc után. Sűrűn fogsz kikerülni harcokat vagy elfutni csata közben és nem fogod sajnálni a drogot a többi aid-ot és a lőszert sem életveszélyben, nem fogsz tartalékolni. Mert IRL sem tennéd ha egy Supermutant Overlord röhögve jönne feléd. Hanem mindent beleadsz miközben a pulzusod 180, az adrenalinod az egekben, és a végén lehet hogy a sok ellőtt skúró és használt aid ellenére: elfutsz. És mikor mentesz nem leszel magadra mérges, hanem a leírhatatlan érzés hogy ezt is túlélted. De van amikor meg tudod hogy nem éled túl, az is egy egyedi érzés. A legegyedibb meg mikor kiderül: mégis. Level 30-Level 60-ig tán egyszer se haltam meg, pedig öltönyben nyomultam pisztolyokkal. A DLC-kben már igen, ott volt hogy beszoptam....De az is egyed érzés mikor egy gödörbe belezuhanok egy Deathlclaw nyakába, konkrét halálfélelmemmel kaparom a gödör peremét hogy kijussak, de azt hiszem nem fog sikerülni. Aztán mégis, igaz azért mert a barátnőm feláldozta magát mert utánam ugrott és helyettem harcolt míg valahogy kikecmeregtem. Ez is egy érzés hogy ott hagytam a szarban és egy darabig nem látom. Olyan... survivalos.. én túléltem ez a lényeg. Nincs visszatöltés hogy megmentsem, ez van. Túléltem és megyek tovább.
    Utoljára szerkesztette: harras25, 2017.02.27. 10:16:27
  • harras25
    Survivalban ugye ilyen nincs, de nekem az "esc" ki-be is segített.
  • coolpet
    Na ezt jo tudni!
  • Alexzel
    A fegyvereket csak a Weapons workbench-en tudsz szétszedni, a vérteket az Armor workbench-en és a workshop menüben, de a ruhákat/vérteket melyek az Armor workbench-en nem jelennek meg a workshop menüben.
  • Zozo0122 #7042
    Igazából előbb-utóbb magadtól is találni fogsz fullos fejlesztésű fegyvereket. A mostani sniper puskámat (33.szint) fullosra felfejlesztve vettem kb. 400 kupakért az egyik vándorcigány kereskedőtől :D Fullos a cucc, silencerrel a végén, minden kimaxolva és átrakva 50-es kaliberre. Hozzá sem kellett nyúlnom, csak egyben megvenni, de survival-ön az elelnfelek is elég gyakran mászkálnak fullra fejlesztett páncél és fegyverdarabokkal. Amúgy ha adott fegyverfejlesztést meg szeretnéd szerezni (pl. találsz egy silenced mesterlövész puskát, de a többi részegysége gyenge, csak a silencert még nem tudod megépíteni), akkor adott fejlesztés helyére építsd meg abból a kategóriából az elérhető leggyengébb fejlesztést, ezzel a leszerelt fegyvermodot az inventorydba teszi. Ezt később perk nélkül is felcsatolhatod kompatibilis fegyóra.
  • broman191
    Gauss. Igaz sok gyenge ellenséghez idővel overkill és túl költséges & ritka a lőszere. Amikor elég kevesebb is, akkor a DKS-t nyúzom. Robbanás fetisisztáknak nukleáris tölténnyel lehet teljes az élmény... :))
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2017.02.26. 21:52:12