11630
  • coolpet
    Hat a Gun-Nut-ot tolom, de akkor kell majd a Scrapper es Science is.
    Gondolom ezekhez kell tolni a SPECIAL-t is.

Mibol lehet a legjobb/legpontosabb mesterlovesz puskat kesziteni?
    Most van egy lezeres puskam 3-as kondival, mint ami a minute mannek van.
  • Sunsetjoy
    Van 31 craftalapanyag, amit lehet szerezni bontással (egyes anyagokat a Scrapper perk után tudsz csak lebontással elérni), vagy vásárlással.

Fejlettebb modokhoz ezen perkek kellenek:
    Páncélmodhoz Armorer perk
    Közelharci fegyverekhez (és powerarmor közelharcihoz) blacksmith perk
    Lőfegyvermodokhoz Gun nut perk
    Spéci techkütyükhöz fegyverekhez, mondjuk lézer, plazma, stb. Science! perk

Most így belegondolok, lehet, hogy nincs perkfüggetlen módosítás, csak alapanyaggal...
    Utoljára szerkesztette: Sunsetjoy, 2017.02.26. 17:06:19
  • Sunsetjoy
    Ha a junk itemet berakod workshopba, építéshez ő majd szétszedi. De ha ledobod az inventorydból a dolgokat a földre, több fajtát szét lehet úgy is szedni a workshop menü bontási parancsával.
    Fegyvermodokat úgy kapsz, hogy perket fejlesztel, plusz van hozzá alapanyagod. Kiírja, hogy egyes modokhoz milyen mod hanyas szintje kell. Ha nincs ott ilyen kis ábra egy perkgrafikával, akkor csak alapanyagfüggő.
    Utoljára szerkesztette: Sunsetjoy, 2017.02.26. 16:56:05
  • coolpet
    hmm nekem arra javult, hogy attettem a pipboyt a numpad0-ra, mert ahogy megnyitotta volna azzala lendulettel be is zarta.

De ezt csak azutan csinalta, hogy megprobaltam a workshopot.

Kerdes: A junk itemeket azonkivul hogy lehet transferelni a workshopba, szet is lehet szedni? illetve a fegyvereket, armorokat szet lehet szedni?

Hogy kapok uj fegyvermodokat? tavcso, silencer stb...
  • Ryder62
    Építgetés után van, hogy nekem se reagál a pipboy billre. Ilyenkor quick save majd quick load. Ezután jó.
  • harras25
    a quciksave hiánya adja az igazi survival érzést
    eleinte felkúrod magad párszor, de aztán rájössz, hogy eztán csak így akarsz játszani, ebbe lehet igazán beleélni magad és persze máshogy is fogsz játszani... mintha tényleg ott lennél a romok között és mindenhol a halál les rád... ezzel a tudattal fogsz játszani, két nap alatt sem jutsz le DIamondba, de minden túlélt méternek jobban fogsz örülni mint bárminek amit eddig csináltál a játékban ha nem csalsz :)

az én küldetéshurkomra nem tud valaki valami helpet ? neten csak az van hogy más is járt így
    Utoljára szerkesztette: harras25, 2017.02.26. 15:12:36
  • harras25
    Nekem esc ki-be-ki-be és megjavult, ha ez az ami nekem is volt
  • Although
    Ez segít?
  • coolpet
    Ez komolyan milyen bug mar?

Sanctuaryban vagyok, es betoltes utan elo tudom hivni a pipboyt egeszen addig, amig nem akarok a workshop menube belepni.
    Eddig a v betuvel ment, de most miutan probalom hasznalni, nem mukodik, es utanna semmilyen bill parancs sem ami a map, inventory, pipboy, reload stb...

A fallout4prefs.iniben a gamepadot kikapcsoltam, a menuben szinten offon van.

Ezt annak ellenere tettem hogy nincs gamepadom.

Segitsetek mi a frasz van.
    Eredeti steames a game.
  • coolpet
    most meg olyan bug jott elo hogy se a workshopot sem a pipboyt nem tudom elohivni...
  • Although
    Nem biztos, hogy segít de ezt régebben láttam a témában.
    Bázisépítés
  • coolpet
    Sziasztok!

Olyan kerdeseim vannak, hogy :
    - hogy tudok egy lebontott haz alapjara illeszteni padlot, hogy a sarkok jok legyenek?
    - Hogy tudom a falat ugy folytatolagosan tenni, hogy a sarkoknal elforditom? Csak egyenesen akarja snapolni.
    - Hogy tudok egy vagy tobb elemet egyszerre kiejlolni?
    - Hogy tudok egy elemet betenni egy olyan helyre ahol piros, de be kene fernie?
    - Hogy lehet fel es le mozgatni az elemeket?

Ilyen alapveto infok kenenek a hazepitessel kapcsolatban.
  • broman191
    Camping Supplies by Seanms1991 - Hálózsák pár óra alváshoz /plusz mentéshez/ akárhol és a hordozható főzős cucc is hasznos lehet ha éhes a kari, tele van az inventory mindenféle ehető loottal, de nem akarsz nyers dolgokat etetni vele.

SURVIVAL QUICK SAVE - No Sleep Till Bedtime by Gopher - Ha a kevésbé immersive, de már megszokott mentési forma is megfelel... :)

Dogmeat's Backpack by Higeyosi - Extra loot cipelgetéshez az játék elejétől. A közepes méretű táskáig egészen reálisnak hat, de legnagyobb látványa már szinte az állatkínzás határát súrolja... :)

Everyone's Best Friend by Valdacil - Dogmeat nem számít egy társnak így két társsal mászkálhatsz egyszerre. A játék elején gyenge karival különösen hasznos lehet az ellenség figyelmének megosztása több célponttal. Valamint állítólag így is tervezte a Beth, számos utalás alapján, csak aztán valamiért másképp alakult a kész kiadásra...

Floodlight by Viritus - Használhatóbb power armor lámpa, szélesebb megvilágított térrel, háromféle megvilágítási távval, szvsz a legalapabb short is hatalmas előrelépés a vanilla förmedvényhez képest és én a short felé már nem is mennék, a medium és long verzió túlzottan irreális tulajdonságokkal rendelkezik. Darker Nights mod mellé szinte kötelező.

Glowsticks Redux by Genaxx - Éjszakai harcoknál hasznos lehet, ha nem akarjuk a pipboy/PA reflektorozással magunkra vonni a figyelmet lopakodás közben, viszont nem látunk sokat az ellenségből. Valamint ha nem szeretnénk túlzottan leegyszerűsíteni az éjszakai harcot az ellenséget detektáló power armor moddal.

Darker Nights by unforbidable - Éjszaka nehezebben látnak meg az ellenségek és szvsz a vanilla éjszaka túlzott fényszintje eleve szörnyen gamey. Átértelmeződik vele az éjszakai lopakodós harc, kb. 10 méterre nem látott meg egy szupermutáns a szinte koromsötét erdő közepén, amint a két társát kilőttem mellőle a hangtompítós DKS sniperrel, de arról volt fogalma, hogy nagyjából honnan jöhetett a lövés, így elkezdte a csőpuskájával sorozni a hűlt helyemet...addigra már három fával arrébb guggoltam és megkapta ő is a headshotját a ropogó csőpuskája torkolattüzében megvilágítva magát... :)

Hirtelen ennyi amit ajánlanék általánosan, de már ez is elhúzott a lopakodós irányba, de hát a másféle nálam 'don't know how' kategória, survival móddal a képben főleg...esetleg még különféle fegyver modokra tudok gondolni, de a legtöbb 20+ szinthez van kötve. :))
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2017.02.25. 17:35:54
  • coolpet
    Ha az elso Commonwealth utan hazahozam a power armort, mer a minutemanekat, hogy tudom megjavitani a power armor serult reszeit?
    ami serult azt nem is irja hogy transfer...
  • Although
    Igen a jetek azzal kb 2 perc volt elintézni a championt is. Nekem is. Mondom másképp játszunk neked ez egy túlélő show. Ha olyan a kari, hogy nem használ drogot és PA-t. Tudod. Én se csalok mert akkor nincs PA és nincs drog. Egyszer sem! Csak most felvettem, nincs ilyen! Egyszer próbáld ki úgy, hogy elképzelsz egy másfajta karaktert mint ami a túlélő show része. És következetesen végig viszed. Írj majd meddig tartod magad az elvedhez. Mert szimplán megtaláltad a legjobb utat. Az FNV-be se azt jelentette a hardcore, hogy nem tudsz menteni. Tény a Beth a részetekre csinálta a survivalt. nem nekem és így nekem használni kell. Mert van, még lv30-on is, hogy észre se veszem miért de végem van.
    Utoljára szerkesztette: Although, 2017.02.25. 16:00:22
  • ntex
    No. Mivel úgy állok hogy level 60 körül már very high nehézségen sincs kihívás a játékban igazán (gyakorlatilag berontok akárhova és szétlövök mindent nagyobb gond nélkül és így kezdett már kicsit elmenni a kedvem tőle), úgy döntöttem félbehagyom a játékot és kezdek egy újat survival fokozaton. Ide viszont már fel szeretnék tenni pár modot még pluszba. Armorsmith és Weaponsmith modokra gondoltam első körben hogy kicsit változatosabb legyen a található tárgyak felhozatala, de elég bonyolultnak tűnik utóbbi telepítése mert ahogy láttam kell hozzá vagy öt féle workframe mod, és nem tudom azokon belül miket kell telepíteni. Továbbá szeretnék azért Survival-on nem kimondottan szenvedni, így valami értelmesebb mod jó lenne amivel testre tudok szabni bizonyos dolgokat a survival feature-jein belül pl. és legyen legalább quicksave, mert hamar elvenné a kedvem az ha állandóan rollbackem lenne a játékban mert meghalok épp egy bokor mögül kiugró mutáns miatt háromnegyed órányi bóklászás után. Pár mod ajánlás / ötlet jöhet Survival-hoz ebből kifolyólag.
    Utoljára szerkesztette: ntex, 2017.02.25. 15:44:05
  • b-type
  • broman191
    Jók az ilyen rétegelt survival elb4szás kombók, mindig valami hülye helyzet jön ki belőle...a legjobb esetben a különféle ellenségek egymásnak esnek, aztán a 'szerencsés győztes' legyengülve megkapja utána a heccsátjait. :D Mondjuk lopakodós sniperrel nekem ritkán jön az ilyesmi össze és ritkán kényszerülök taktikai visszavonulásra, de egy-két emlékezetes eset akad. A magas szintű Rust Devil assaultronok elől repkedtem már háztetőről háztetőre jetpackkel Boston belvárosában, mert a fejlézerük még power armorban is veszélyes és a talajszinten nincs tuti hely, ahová menekülni lehetne előlük, de a magaslattal meg nem tudnak mit kezdeni, elvesztenek hamar és lehet őket lopakodós bónusszal lövöldözni. :)
  • harras25
    Ja és jók a pisztolyok, az egyik a .44-es ha egyedül vagyok 234-et sebez, lesből 3,5-4x annyit, a kis supressed 10 mm-es még durvább lesből, de ha észrevesznek akkor már alig jó. Van még egy kivéreztető institue pisztolyom azt is átalakítottam nem-automatára, csak 100 körül sebez de ez a véreztetés aljas egy dolog :D. Plusz van még egy kalózkardom meg vésztartalékban újabban egy 7.62-es kalasnyikov karabély, ha már bekínálta a Nuka kieg nem tudtam neki ellenállni, akkor veszem elő ha minden pisztolylőszer elfogyott és a kardhoz túl nagy, epic ellenség jön szembe vagy sok kicsi.
    Persze mivel Caittal nyomulok a sebzések alaposan lecsökkentek, meg a teherbírásom is 240-re, a lőszer a víz meg a kaja is nyom annyit, alig lootolok.
    Utoljára szerkesztette: harras25, 2017.02.24. 16:36:01
  • harras25
    Mondom, a sokadik gyilok után rátaláltam az Erőműben és már annyira sem akartam meghalni mint addig. Visszaúton meg főleg kellett, azért szar lett volna meghalni ennyi kaland után. És a MIB-et meg lecseréltem a Vidám Park zombijának ízléstelen fekete tuxedójára, az is öltöny csak de az adott plusz skilleket, de kezdem bánni, fekete ugyan de gusztustalan, még konfettik is vannak rajta.
  • harras25
    Nagyon ritkán használom már a PA-t, csak ott volt és ezért bújtam bele, ennyi. Sok a mászkálás, főleg, hogy most már a két világ között is, sprintelek mint állat inkább A-ból B-be öltönykében. De az kizárt hogy elveszítsem azt az izgalmat amit ez a mentésmentes survival okoz. Azt meg te hidd el, egész másképp játszanál te is így. Sokkal többmindent túlélnél ha beleszoknál, eleve sokkal realisztikusabban harcolsz, és beleszoksz mint a valós történelem nagy harcosai abba, hogy hogyan élj túl bármit. Meglepődnél magadon.:)
  • Malachit
    Nem is találkoztál sok ellenféllel :D Akkor most nem egy szál öltönyben MIB-esen nyomulsz? :P Én élvezném ezt a sok ellenfelet a puskáimmal (Gaus és Tesla). Neked pisztoly miatt nagyobb szívásnak tűnik. Gondolom a chem resist ki van tolva, hogy ennyire nyomod. A leírásodból úgy tűnik nem a raiderek oldalán nyomod a kieget. Én a végére hagyom majd. Nekem még megmaradt CW déli területeinek a fele, NW és FH is. Az építgetős bunker küldetéseinél tartok, csak nincs alapanyagom hozzá, mert eltoltam a korábbi 3 településen. Mehetek pár kör eladjuk a szemetet és veszünk építő anyagokat kört a DC, GNH és egyéb helyeken.
  • Although
    Gond az nem vettem volna fel, PA-t mert az elképzelt karakter nem használja :( Tudod? Anélkül meg ez nem túlélés hanem esélytelen. Hidd el erről a részről többet tudok. :)
  • Although
    Gratula nagy élmény lehetett. :)
  • harras25
    Nuka World

Volt kemény survival érzés megint.

Grand tour, már csak a palackozót kéne kipucolni, de egy ajtó mögé nem lehet bejutni mert kevés az áram. Külső rész meg volt, bár Cait felkúrt agyilag mondtam hogy akkor menj és üsd szét a Nuka Mirelurk Queent a buzgoányoddal, mondta OK, de nem ment, annyira nem hülye... mindegy szóval Interior secure, de nem lehet bejutni a főszörnyhöz. Netes segítség: vissza kell kapcsolni egész Nuka-Worldben az áramot az erőműben. Messze van, jó megyek. Útközben egy magaslest elfoglalunk Gunnerektől egy Operátor csapattal, van is egy fekhely menteni. Megyünk tovább.... simán eljutunk az erőműbe, egy rahedli ghoul, a dagadt fajták is. Jó sokáig tart mire mindet leszedjük (ez ugye survival, nincs rambo, nem kockáztatjuk az életünket). Legalább találok egy teljes pool felszerelést, majd hazaviszem valamelyik falumba. Na de a végén megint egy ajtó. Ehhez kulcs kell. Nincs. Mögötte a főkapcsoló.

Na nézem a helpeket a neten, hát ehhez egy másik küldetés kell. Ami még nincs meg. A Grand tour meg enélkül nem befejezhető, Mi van: ????

Na jó vissza út. És ugye vigyázok az életemre, régen volt mentés. Ahogy kilépünk az Erőműből egy csapat Yaoui. Na elő az Alien fegyvert, régóta tartogatom nagy ellenségek ellen de most kell. Leszedjünk. Indulás vissza. Deathclaw Matriarch. Meég jó hogy 37 jetet csináltam. Meg van ez is, hátulról ugrik a Deathclaw Alpha Male, akkor fülest kapok hogy majdnem leesett a fejem. Jetek be, kalasnyikov elő, meghalt ez is. indulok tovább. Megint minden féle színű Yaouik. Ezek ideúton hol voltak ? Jetek be, vesém már porzik, majdnem minden lőszert ellövök futok el megint nem is emlékszem miféle mutáns szörny falkába, azok elől elfutottam egy másik fajta karjaiba. na hálisten egymásnak esnek, lépek le. Hol volt ez a sok őslakos odaúton ? Pont kikerültem őket ?De közel már a magas les. Erre kafferbrahminok, ezek szelídek... ja nem, ezek seggbedöftek. Ezeknek mi a bajuk velem ? Itt már futok a PA-ban (tiszta véletlen hogy van rajtam, az Erőműben találtam), pont leszarom hogy leszívja Core-okat a sprint. Nekem menteni KELL. Oda érek a magasleshez. Hat fő Supermutant Overlord meg Megamaster, mind minigunnal. Valamire lőnek de ahogy rájuk bámulok, hogy bakker ilyen nincs, mind a hat rám fordul a minigunnal és lőni kezdenek pattognak rólam a golyók. Más esetben elkenném a szájukat, de ugye két szintet léptem level 90-en az utolsó save óta, én élni akarok, ezer ölésem menne a levesbe ha meghalok. Esélytelen hogy a magaslesen mentsek játékállást, meg se próbálom (survival csalás nélkül: nem szabad hibázni, ami veszélyes azt nem csinálom). Ugrálok le a sziklákról, Cait nem is tudom hol van, már a Deathclawoknál lemaradt. Nála vannak a Core-ok és ha meghal Commonwealthig repül vissza de leszarom, ahogy zuhanok le Bamm aztán meigint Bamm... csak jussak le a sziklákról... lenn mocsári sáskák a legrosszabb ellenség. El akarok futni de bekerítenek.... utolsó tár lőszereket is ellövöm, Med-x is elfogy, még jó hogy Jet van bőven, de valszeg 0% víz maradt a testemben... na végre, eljutok a már secured területre, séta... zzzzzzz.... repülő rovarok... futás a PA-ban, hátra se nézek... végül eljutottam egy matracig, mindjárt kettőt is aludtam, save... aztán IRL kimentem a kertbe egy viszki vel meg cigivel (pedig nem dohányzom) friss levegőt szívni, ez gecikemény 40 perc volt... de az érzés hogy túléltem megfizethetetlen... ja és Cait mellettem ébredt, ez hogy a tökömbe élte túl a vissza utat ?

Viszont a küldetés hurok még meg van, nem tudom a Grand Tournak a Bottlingos részét megcsinálni. Kell az áram. Azt meg máshol kéne bekapcsolni. De ahhoz kulcs kell ahhoz meg egy olyan küldi amit nem ismerek.

Utoljára szerkesztette: harras25, 2017.02.24. 09:03:58
  • ntex
    Nem engedi megnézni anélkül hogy whiteliste-re tegyem őket ad-block-ban... :D Így jártak.
  • broman191
    "(...)max STRENGTH, ENDURANCE, CHARISMA Negan." - Inkább relatíve magas PER,CH, INT, de középszerű STR,END, AGI...ja és az átlagnál magasabb Luck, ha már sikerült kivédeni a baseball ütővel egy pisztoly golyót anno...vagy csak low fegyver skill és szörnyen kevés luck volt az ellenfél részéről? :D

ui.: ...de a Fallout 4 logikájával az egész új TWD évad nem létezne, mert az előző évad végén 10 save reloadból kihozható lett volna sikeresen a piros szöveges "f*ck you Negan, I'm da new boss, slick Rick" és *success * attól fogva mindenki Rick lett volna Negan helyett... :DD
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2017.02.21. 19:56:50
  • PiszkosFred
    Last Night's 'The Walking Dead' Was Literally A 'Fallout 4' Quest :)
  • broman191
    Nálam Sanctuary tele van a legpuccosabb shopokkal, van enni- és innivaló is egészségesen túltermelt szinten, van mindenkinek munkája, világítás, őrség stb. mégsem emlékszem, hogy valaha láttam volna 80 felett a boldogság szintet...egyszer láttam valahol máshol 82-t vagy talán 86-ot, pislogtam is, hogy ott még boltjaim sem voltak...talán a putri Hangman's Alley volt pont, amelyet kipofoztam viszonylag rendesen, de köze sincs a Sanctuary-m szintjéhez...az utóbbiba biztosan savanyúbb posztapok-prolikat fújt össze a radioaktív szellő... :D
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2017.02.20. 19:24:43
  • harras25
    Kaja/víz: elvileg esznek a szállítmányokból, de mégis mondják hogy éhesek ha kevés a helyi termelés. A hapyp szintet a store-ok is növelik sztem, csak nagyon drágák a szebbek és lassan hozzák vissza az árukat.
  • Andule
    Olvastam a modleirast, igazából ez egy költői kérdés volt, nyilván hiba volt pont neked cimezni a kérdést.

Ettől még vhol vicces h a TES4ben az Arena pont h egy élvezhető dolog volt míg itt inkabb kivágták mert nem tudták megcsinálni rendesen
  • broman191

• PiszkosFred
    Mi az az "amerikai felugyelet"?
  • Although
    Hivatalos verzió, nem működött rendesen és ezért törölték maradványok alapján most rekonstruálta a moder. Ismerve az amerikai felügyeletet, azt se zárnám ki ők kérték töröljék. Az is biztos a Beth már igyekszik hibamentesen kiadni amit csinál, skyrimnál is sok tartalmat töröltek.
  • Zozo0122 #7006
    Időközben megoldódott mindkettő. Az elsőnél azt cisnálom, amit te is leírtál, ez a legjobb módszer :) A kevés settler is megoldható, jól fel kell tornászni a charismát, pl. narkóval vagy ruhával és máris többen tudnak jönni, egyszerűen máshonnan fogok még ideküldeni embert, mert legalább 30 főre szükség lesz itt, mindenféle feladatra. Őrség, legalább 8 fő kell, a házamnál meg a bejáratoknál, kell néhány farmer, legalább 5-6 különféle boltos, ellátók, de őket direkt arra a settlementre küldöm, ahonnan a cuccot hozzák, így nem otthon foglalják a helyet, mégis ide járnak, fodrász, orvos, karbantartó, gyűjtögetők... Dogmeatet is átköltöztettem már ide, meg Codsworthöt is, fogok majd még venni 1 kutyát, ha találkozom a fószerral aki ad el, meg van egy brahminom is. Még postás is lesz, már ruhát is szereztem neki :D A fentebb leírtak jó része már megvan, most 18 fős a település, de kb negyede van készen. A házam meg a kocsma azért már egész pofás, meg az üvegház is :)
  • Andule
    amúgy h sikerült így elcseszniük így alapból azt ami már gond nélkül benne volt az Oblivionban
  • xblades
    1. legmegbízhatóbb az hogy lőfegyvereket (min. 8-10 db) dobsz el majd összeszeded (nem szétszeded) a munkapadba (majd onnan újra átveszed magadhoz), így szépen csökken a kis csík
    2. feleslegesnek tartom mert ez a motor nem erre van kitalálva, hogy egy helyen 15-20-nál több npc mászkáljon
    Utoljára szerkesztette: xblades, 2017.02.18. 22:18:22
  • 2Pete
    Aki nem tartja csalásnak, a Settlement Management Software -el megnézheti hogy hová spawnolnak a támadók a településeknél.
  • Zozo0122 #7002
    Ti milyen megbízható modokat használtok arra, hogy:

1. Kilőjétek a building limitet, azaz bármennyit tudjatok (vagy legalábbis bőven a limit fölé) építeni?
    2. Hogy több settleretek lehessen, mint a Charisma +10?
  • Although
    Oké srácok!
    Valódi kincs emberünk visszaállította a combat zone egy részét ha még valaki nem látta volna.
    Combat Zone restored
    Nagyon hangulatos.