11630
  • coolpet
    Sziasztok!

Tervezem a játék megvásárlását, amennyiben összejön egy komolyabb grafikus kártya.
    Tudtok e olcsósított steamen aktiválható verziót, ami 5K alatt van?

Esetleg érdemes e várni, hogy valami Goty kiadás kijöjjön és a DLC-kel egyött megvenni?

Köszi!
  • Ryder62
    Nem, mert kb nagy 0.

Gépigényből arra gondoltam, hogy olyan látványbeli különbség lesz majd, mint amilyen a Fallout 3 alap gyári és a modolt MNC textúrák között voltak.

És a vicc az egészben, hogy ha nincs meg a megfelelő gép hozzá, helyenként rondább lehet a textúra pakkal a játék. Csúcs.
  • Malachit
    Nem, mivel a videó nem győzött meg és vas sincs alá videó részen :/ A modok frissítése, kézi buherálása után viszont újra megy minden elsőre úgy tűnik. :)
  • Jóózsf István #6957
    Senki nem merte bevállalni a textúracsomagot?
  • Sunsetjoy
    Most olvasom, hogy van machine gun turret-exploit(?). Miszerint a kétfajta gépágyú (normál és nehéz) különféle szinten tudnak legyártódni (véletlenszerűen) Mk. I-től Mk. VII-ig. Minél távolabb vagy a 111-estől / Sanctuary-tól, annál nagyobb az esélye, hogy magasabb szintű fegyver "készüljön el". Ez ugye amiatt van, hogy az ellenséges tornyok is rendelkeznek ilyen távolság/nehézség szint-randomizálóval.
    Támadásuk: 10 / 15 / 45+5 tűzsebzés / 50+5 robbanósebzés... meg ugye keményebbek, több hp... stb.

Ha lerakás előtt körbeforgatod (megnézed, mi van ráírva), de nem rakod le, visszalépsz a menüben, aztán újra erre a sorra, akkor véletlenszerűen előfordulhat, hogy magasabb szintű jelenik meg gyártásra (minden szinthez ugyanannyi alkatrész kell). Ritkán mondjuk ezek a fejlesztett cuccok visszakapcsolnak Mk. I-re, de nem jellemző.
    Utoljára szerkesztette: Sunsetjoy, 2017.02.08. 15:04:44
  • Malachit
    Röviden 200 értékkel számol a max védelemre és 150-el a max támadóra és még ennél is van 25% esélye a támadóknak a siekerre.
  • Malachit
    130+ védelemnél már nem gond. Általában az automata tornyok és a lakók saját magukat ennyi védelemmel már meg tudják védeni. Csak ritkán kapom azt, hogy nem sikerült. Survivalon meg külön élmény lenne áttrappolni a térképen. Az első 3-4 után már nem foglalkoztam velük. Minden település kapja az egyen 4 darab 3 betonkocka magas védelmi tornyait a sarkokra, tornyonként 4 darab 2-es típusú automata géppuska löveggel. Annyira figyelek, hogy lehetőleg a tűzterek fedjék egymást. A toronyra helyezés miatt meg a támadók nem tudják szétverni őket.
  • Sunsetjoy
    Én azt tapasztaltam, ha nem elég erős a védelme, akkor hazavágnak a támadók pár eszközt (mondjuk vízpumpák, generátorok) és élelmiszert (ilyen kis nyomorék roncsok lesznek a répák, kukoricák helyén). Meg többször kampó egy-két telepesnek is.

Amúgy:
    "When a settlement attack is triggered (and the quest objective appears) and the player character is away from the targeted settlement, there is a chance it will be able to defend itself without the player character's interference, completing the quest objective. This chance is determined by comparing the defense strength (defense value + population + random number between 1 and 100) vs the attack strength ((food + water in the workshop) / 10 + random number between 1 and 100). The defense strength cannot be higher than 200 and the attack strength cannot be higher than 150, so even with max defense there is still a 25% chance to lose to an attack on a "rich" settlement. "

Ha nem tiszta, lefordítom szívesen.
  • sanya200
    A pstchről annyit hogy egy kalap szart nem ér le se szedem.Nexuson nem mindenre találtam módot,alap textúrákhoz kéne,épületek..stb
    Bár ahogy látom nálam így se sokkal szebb gondolom a 1,5gb VRAM-ba nem fér bele :D
    Amúgy azt szoktam mikor ilyen quest van hogy mikor mondják hogy beszéljek prestonnal nem beszélek vele addig ameddig el nem intézem amit akarok.Amúgy tényleg nem a grafikát kéne javítgatniuk azt hagyják a modderekre.Engem az AI zavar beragad,tetőn szaladgál a tehén,elakadnak a lépcsőn.Építek egy épületet aztán fele a sarokba van..stb mint akik nem is élnek.Nincs erre vmi normális mód annyira idegesítő sokszor.Csinosítgatom a bázist erre balfasz az összes lakó.
  • ntex
    Azt tudja valaki hogy mi történik ha nem megyek el megvédeni 1-1 települést ha random támadás éri? Eleinte még élveztem, de újabban mindig akkor támadják meg a falvakat ha épp mennék valahova quick travel után mindig, na akkor quick travel a faluhoz, aztán megint oda ahová indultam eredetileg. És elég gyakran attackolgatnak, Sanctuaryn kívül egyelőre nem nagyon érdekel a többi falu, egyre inkább nyűgnek érzem ezt az állandó "gyere védj meg minket" dolgot.
    Utoljára szerkesztette: ntex, 2017.02.08. 10:54:48
  • Kisssssss
    "Nexuson lévő textúra modokkal jobb kinézetet lehet csinálni sokkal"

egynéhány moder szó szerint csodákat tud művelni a játékkal :) elég csak megnézni morrowindel mit össze nem hoztak pl.

"És akkor odaírnak neki egy olyan gépet minimumnak ami alsó hangon 600.000 forint körül van árban."

hát ja... én már annak is örültem hogy ki tudtam köhögni 200k+ zsetont az új gépemre két évvel ezelőtt, franc fog megint új gépet venni, persze tudom nem mi vagyunk a célközönség. :)
  • xblades
    Az épület 2x lett átépítve ahogy bővült a készlet, lassan így is kicsi mert a PA fele kint egy fedett rész alatt van.
    A tartalmát közel 40.- ik szintre gyűjtöttem össze minden Dlc-t és a teljes Map 95% felfedezve, kifosztva.
    Utoljára szerkesztette: xblades, 2017.02.07. 23:13:30
  • Darun
    A raktárat mennyi idő alatt dobtad össze?
  • xblades
    Én is építgetek néha levezetésként és most már befejeztem a kezdő "város"-t:

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

A saját kuckóm

A raktáram

A piactér

A lakóház leszállópályával

És a bejárat

• ntex
    Itt megtekinthető a különbség. Inkább szedjetek Nexus-ról tex modot komolyan :)

• PiszkosFred
    Valojaban ez olyan, mint a Skyrim Special Edition. Csak azert jelenik meg PC-re, hogy kussoljon a nep es ne hisztizzen, hogy ok miert nem kaptak, bezzeg a PS4pro :) Ez sem a PC-seknek keszult, de aki akarja, hasznalja, egeszsegere.
  • ntex
    Mondhatni szinte észrevehetetlen a különbség. 1-2 alacsonyabb felbontású textúrán lehet pici (tényleg pici) javulást látni, de ezért sztem rohadtul nem éri meg +58GB-ot lefoglalni a HDD-n. Nexuson lévő textúra modokkal jobb kinézetet lehet csinálni sokkal már a sample képek alapján is, nem beszélve arról hogy a modolt textúrákkal csökken a VRAM használat is. Nem tudom hogyan gondolta ezt a Bethesda, de sztem rohadtul feleslegesen dolgoztak vele (már ha dolgoztak, mert sok látszatja bizony nincs :D). És akkor odaírnak neki egy olyan gépet minimumnak ami alsó hangon 600.000 forint körül van árban. Hát meg vannak ezek szédülve?
    Utoljára szerkesztette: ntex, 2017.02.07. 17:18:35
  • Zozo0122 #6943
    Voltatok már itt? :D Jól el lehet baromkodni ezek kilövésével :) Poénból ellőttem mindet :D

• Kisssssss
    nézegetem képeket a graft felturbózó új pecsböl... hát nem dobtam hanyatt magam tőle, némi különbséget észre lehet venni de folyamatos akció és lootolás közben ez nem fog feltűnni senkinek se.

erre fölösleges elcseszni 50+ giga helyet.
  • Zozo0122 #6941
    Nézz szét a mod fórumán Nexuson, hogy másnál is volt-e ilyen és mi volt a megoldás.
  • sanya200
    Sziasztok
    Ötlet kéne.Nekem egy 21:9 arányú monitorom van de szét van csúszva a kép egy kicsit.Leszedtem hozzé a nexusról ezt
    ultra widescreen patch
    A menü jó is de töltés közben kilép asztalra.
  • Malachit
    Hétvégén mászkáltam tovább. Elmentem V88-ig és belekezdtem. A hely az építkezők mekkája. Elborultan nagy. Amúgy jól megszívatott, mert a szobabiciklis feladatnál a hülye gyerek beragadt és istennek sem akart tekerni :/ Vagy 1 órát kellett pakolgatnom neki a bicajt, hogy méltóztasson ráseggelni.

A bejáratnál lévő raiderek meg lecsaptak 3x is. Valami elborult sebzést osztanak, pedig egész jól vagyok páncélozva PA nélkül is. A sugárzás miatt meg gondoltam elmegyek a radpáncélért, de végül csak letudtam nélküle. Úgy tűnik, hogy mindenképp le kell majd raknom egy fürdőt a bejáratnál és bent is a sugárzó területek miatt :/

Az építési terület mérete miatt gondolom tonnányi alapanyag is kelleni fog amit nem tudom honnan szedek majd össze így elsőre.

Találkoztam a 200 éves beszélő hűtővel is. Elsőre belekezdtem, de utána vissza töltöttem, mert nem volt kedvem azzal is szórakozni.

Jamajica is szívatott vagy fél órát. Mivel kellett egy bázis délen, ideálisnak tűnt a déli területek relatíve közepére (még 88 előtt volt). Lecsaptam minden rám támadó zombit és mellékbe megcsináltam az oda tartozó küldetést. Erre mindig azt írta, hogy van ellenség a közelben, takarítsak ki. Hiába néztem meg 3-4x minden helyet semmi. Kínomban utána olvastam kicsit és valaki azt írta, hogy felgyújtott valami benzint, majd felrobbantott egy kocsit és így kinyírt 40 zombit amik a föld alatt voltak beragadva. Mondom csodás 40 zombi azért húzós lesz. A megadott benzintócsát felgyújtottam, de nem történt semmi sem. Így mérgemben végigmentem a település valamennyi járművén és felrobbantgattam őket, minek hatására 5 zombi előbújt alóluk és végül lehetett építeni. :)
  • Although
    Nézd ha időt szánsz rá mindegyik egyéniség. Új dolog ez mert az F3-ba nem volt, gondolom az FNV alatt írt hozzászólások és elvárások miatt a Beth odatette magát ezúttal. :) Valentin, Piper, Cait, Person, Strong, stb. mind egyedi lett. Funny. Korábban, még a morrowindben sem nagyon csináltak ilyet, és most lehúzzák őket miközben bár színvonalban ott az állandóság az F3 és az F4 között. A karakterek élők lettek. Meglátjuk mi marad a következő Beth játékra.
  • Zozo0122 #6937
    Nem bug, feature, de idegesítő. Lehetne rá mondani vmi kamuszöveget, hogy direkt hagytuk így, jó ez így, valójában leszarták :D Nem baj, legalább kimaxolom Codsworth-öt, de az is legalább ennyire idegesítő amúgy :D
  • Although
    Van egy dolog amire figyelni kell. Ha megsérül megvan az a hatótáv amin belül kell maradj mert ha kilépsz belőle, ki is írja a, visszamegy a bázisra és nem társ. Lehet ez nem bug így :)
  • Zozo0122 #6935
    Igen, tudom. De ez mocskosul idegesítő. Mekkora kreténség már ez? Ugyanis akkor is bekapcsol, ha épp a társad, de akkor lehet témát váltani, tradelni stb. Ha viszont megsérül és nem gyógyítod vagy bármi más okból meglép, akkor nem veheted fel újra companionnak, amíg el nem foglaljátok a kastélyt. Ez egy elég kretén hiba, minimális javítással megoldható lenne, de neeeem...

Sajnos egy Bethesda játéknál, ha 100% játékélményt akarsz, akkor bizony kell a konzol. Skyrimnál is kellett néha, F3-nál is, Obli meg egy bizonyos plusz progi nélkül 200+ óra után játszhatatlan volt a mentések korruptálódása miatt...
  • Norbertboy
    Bull World Gaming LIVE
  • Although
    Ja egyébként Prestonnál bekapcsolt a sztori mod azért nem tudtál vele beszélni.
  • Zozo0122 #6932
    Időközben találtam többet is, csak nem győztek meg a komment szekciók...ezért akartam tutira menni. Mind1, végül leszedtem egyet, egyelőre működik. Van egy ilyen parancs: klikk a célpontra, majd OpenActorContainer 1. Feldobja az inventory ablakot, lehet tradelni :)
  • Although
    Nexuson találsz ha rákeressel console úgy tudom működik.
  • Zozo0122 #6930
    Na jó. Tud valaki survivalra egy tutira jól működő és semmi másba nem belepiszkáló konzol enablert?

Ez a kretén Preston...valamiért eltűnt a Call to Arms küldetés után, Sanctuaryban van, de már nem a companionom, ha meg újra fel akarom venni, akkor csak annyit érek el, hogy menni akar a kastélyhoz. Hát a kurva anyját. Kell az inventoryja, nála van a Junk Jet meg pár hasznos cucc, kiszedném belőle konzollal.
  • ntex
    Am lopást mennyire bünteti a játék? Csomó helyen látok jó cuccokat de piros (stimpak vagy épp "értékesebb" junk item) mind, ha úgy rakosgatom el őket hogy "hidden" vagyok akkor lebukhatok valamilyen módon? Emlékszem Skyrimben észrevehették ha eltulajdonítottál valamit akár utólag is (asszem külön jelölve is voltak inventoryban a lopott tárgyak, de itt nincsenek), itt is van ilyen vagy amit sikerül észrevétlenül elraknom az már az enyém?
    Utoljára szerkesztette: ntex, 2017.02.03. 13:18:15
  • Malachit
    Na arra, hogy a gyáriak tartalmazzák és mégis bugosak valamennyire, a legjobb példa a következő:

Northagenen a vízparton betonból felhúztam egy kikötő/kereskedő és lakóház szerűséget. (azt már nem részletezem, hogy persze a terület bugos és az első emelet közepére nem lehet rakni semmit sem, vagy ha leraktam, nem volt többet elmozdítható csak a második emeletről lenézve, vagy még úgy sem... )
    Raktam rá szépen a talajszinten bejáratot, mert korábbi tapasztalat szerint az emeletre telepített és lépcsővel elérhető bejáratokkal nem tudnak az egybitesek megbírkózni. Ajtó nem került még rá. Erre a kedves telepesek nem igazán tudtak vele mit kezdeni, csak bámulták tátott szájjal, vagy beteleportáltak az ágyakba. Az alap lerakott tűzhelyhez direkt hozzá se mertem piszkálni.

Csak gyári cuccokat használok, nincs építő kieg felrakva.
    Utoljára szerkesztette: Malachit, 2017.02.03. 09:21:31
  • SaGa
    Elvben a gyári építőelemek nevmesht is tartalmaznak, a moddoltak ritkábban. Azoknál marad amit ntex javasolt. Kinézed, hol szeretnek mászkálni és oda teszed a beáratot.
  • ntex
    nekem is falon át akarnak közlekedni, végül fogtam azt oda csináltam egy lyukat a falba ahol mászkálni akarnak...
  • Although
    Remek akkor ezt nem tudom megoldani.
  • PiszkosFred
    navmesh
  • Although
    Azt valaki el tudja magyarázni ha csinálok egy település falat ajtóval az npc-k miért nem találják a bejáratot és a társak sem?
  • Malachit
    Mondom én, hogy vennem kell egy 1080-ast :/, a többi okés :) Ja de mégsem, mert akkor nem lesz pénzem kajára, radcsótányon nem lehet elélni sokáig, mert sugárzó öröm fog kitörni rajtam még a végén :P

Nagyon most nem tudom merre amúgy. Le kéne menni a déli területek felé, de még nincs kedvem. Lehet elindítom a Far-t és áthajókázok. Írtátok, hogy ott még kihívást jelentenek az ellenfelek 80+-on is :)
  • PiszkosFred
    Egyertelmu, hogy modderekre gondoltam.