11630
  • Malachit
    LVL100-at elrérve egyre jobban tapasztalom, hogy valahogy a mobok HP-ja túlnő a kiosztott sebzésemen. Már mindent kitoltam a sebzés növelésre, de így is 1,5 tár kell tesla-ból egy átlagos mobba is a szigeten.

A sziget amúgy végre kihívás, meg egy nagy bughalmaz is. Tegnap áthajóztam, erre konstans rad fogadott mindenhol. Nem, nem a ködre gondolok, hanem csak úgy 1RAD mindenhol. Ha fog gyűjtő mellé álltam, ha bementem egy zárt házba, ott is. Vissza kellett töltenem az ágyat, ami persze Hangman-ban volt, ebből kifolyólag újabb 10+ perc radioaktív vágta CW-n át.

A kikötő melletti szigetet kipimpeltem eléggé. Még közvilágítás is van a sziget nagy részén, de lakók nem akarnak jönni. Csak 6 főn stagnál a létszám, pedig minden boltfajtát és egyéb szórakozási lehetőséget leraktam nekik, csak nincs aki működtesse. toborzó rádió aktív.

Ugyan csak tegnap a szigetecskén kaptam egy vadállat támadást. Bekrepáltak a füstszűrők és jöttek a csordák. Vagy 15+ állat randalírozott a szigeten. Mind 100+-os volt legendary-kal vegyítve. XP-ben jó volt lecsapni őket, csak épp 3x kellett visszatöltenem az állást az ágytól, mert 1x valami 1 hitelt full HP-ról, 1x valamelyik kedves lakos ellopta a spenótos PA-mat úgy, hogy CORE se volt benne (Amit nem tudom, hogy csinált, biztos Popeyenek képzelte magát), 1x meg konkrétan kifagyott a játék, amit az utóbbi időben szeret csinálgatni, mióta átjöttem FH-ba. CW-ben 90+-ig ha 2x fagyott a game.

A hülye köddel amúgy mit csináltok a szigeten, mert elég körülményes kerülgetni. PA-t alapból nem használom, csak ha megtetszik egy, azt hazaviszem. A páncélzattal és a skillekkel meg csak 80-at tudtam kirakni, ami elég karcsú azon a környéken.

Páncélról jut eszembe, hogy lehetett kapni egy egész jó fejest a kikötői árusnál, amit megvettem, de elég nehéz 14+ kiló. Valamiért nem lehet moddolni. Nem jelenik meg a munkapadi listában. Valaki tud rá megoldást (hiba lenne?).
  • harras25
    Ezzel mondjuk én is így vagyok :).
  • Madi92
    Szokásos Gopher dolog. :D
    Néha olyan dolgokra is emlékszik Ep 100 körül, amik a játék elején történtek, de néha meg Ep100-ra jön rá olyan dolgokra amik másnak a játék elején egyértelműek voltak. :D
  • harras25
    A térkép olyan mint a gyorsmentés. Vagy az okostelefon. Ha van akkor rászoksz és el se tudod képzelni magad nélküle. Pedig simán jobb és szabadabb lehetsz. Egyébként én is nézem sűrűm a térképet.
  • broman191
    Megnézi a térképet vagy kétszer és elmegy a rossz irányba, majd kishíján meghal...high five! :DD Komolyan azt vártam volna tőle, hogy már tudja bőven térkép nélkül is hogy mi hol van, erre pislogok mint hal a szatyorban... :D
  • Madi92
    Nem tudom, más is szokta-e nézni Gophert, de ennél a videónál az utolsó 2 percen majdnem becsináltam. :DD
  • harras25
    Alacsony levelen szokott nekem előjönni (semmi mod) hogy belökdösi fatiguet. De igazából engem nem zavar hogy sok is zöld meg néha piros ikon van a jobb alsó sarokban, leveszi az AP-t meg a teherbírást, egy darabig kibírom. Sokat alszok 1-1 órát hogy legyen mentés, aztán néha 10-et és akkor elmúlik a Fatigue. Insomnia ritkábban van.
  • ntex
    Nem igazán értem mennyit kell aludni hogy ne kapjak insomnia-t? Quick Save miatt nem alszom 1-1 órákat mert cigaretta modot használok. Viszont mikor jön hogy tired vagyok és aludnom kellene, 8 órát alszom és insomnia lesz mindig a vége. Kevés a 8 óra vagy hogy kell aludni hogy ne kapjak semmi szarságot?
    Utoljára szerkesztette: ntex, 2017.03.16. 17:28:55
  • harras25
    Pont ez az, hogy a pisztoly volt pontosabb, pedig 1 az agilty.
  • Although
    Elég primitív rendszer, ha jól emlékszem az agility a pisztolyhoz jó, a preception vagyis pontosság meg a puskához. Minden a perkektől függ meg a talált füzetekből kapott pontokon. Minden attrib alatt ott vannak a vonatkozó képességek. Egyszerű fa az egész. Hülye gyerekeknek :)
  • harras25
    Egyáltalán nem vagyok mazochista :). De most, hogy újrakezdtem és level 5-ön vagyok állandóan beteg vagyok, éhes és elvonási tüneteim vannak, ami segít beleélni magam abba, hogy egy földi pokolba jutott kriptaszökevény vagyok. Arra nem emlékeztem hogy ilyen kevés képesség ponttal indul a játék, legalábbis survivalban. nagyon más karaktert akarok, aztán Agility maradt 1-esen, a gépfegyverekkel akarok nyomulni meg ökölharccal, de hát a submachine gun úgy tűnik 180 fokban szór....:D. A kutya nélkül semmire se jutnék. A 10 mm-s pisztollyal viszont 100 méterről kiszedek embereket. Franc se érti.
    Utoljára szerkesztette: harras25, 2017.03.16. 07:53:16
  • ntex
    Nem muszáj használni a könnyítést de 1-2 helyen a konzol jól jöhet :) Nehézségeken és paramétereken én sem változtattam. Én más féle könnyítést használok Pl. modot amivel AP-ból lehet bullet time-ot csinálni mint a Jet. VATS-ot nem is használtam még mióta fent van, a Fallout 3-as VATS sokkal jobb volt hogy teljesen megállította a képet így volt lehetőség átgondolni a dolgokat. Most a Jet feleslegessé válik igaz, de a fene akar drogokat használni, resist tablettákat is csak akkor veszek be ha nagyon muszáj.
    Utoljára szerkesztette: ntex, 2017.03.14. 13:08:41
  • harras25
    Köszi. De én nem könnyítek :))). És már újra is kezdtem. Persze tudtam mi jön Concordban és nem mentem le a tetőről csak miután a deathclaw visszamászott a föld alá. És beszorult a lyukba... kényelmesen leszedtem pisztollyal, a minigunt és az 1000 lőszert meg eladtam az büfés öregasszonynak és az árából egész hetyke otthont kezdtem varázsolni az autósmoziban magamnak, már világítás is van.
  • ntex
    Survivalban nincs konzol, viszont ha felrakod a Survival Options addont az tesz bele többek között elérhető konzolt Survival módban, meg testre lehet szabni teljesen a nehézséget Survivalon belül.
  • Although
    Sztorinak vége. Innentől építheted a raider birodalmat Bostonba.:)
  • harras25
    Egyébként is durvák voltak, onnantól voltam sínen hogy nem "segítettek" a többiek, lesből tudtam támadni.
    Itt vége van a NW lényegi részének, vagy lesz még valami a sztoriban ?
  • Although
    Igen az erőmű patchelt harca taktikus lett. Előnyben vannak a tetőn, jó fedezékben és rohadt pontosan lőnek.:)
  • harras25
    Egyszer próbáltam konzolt használni nem jött össze, lehet survivalban az sincs.

Tegnap talán végére értem a NW lényegi részének, erősen nehezítette hogy az Erőmű környékén nem volt ágy. És le a kalappal az előtt aki ezt survivalban mentés és PA nélkül frontális támadással megcsinálja. A Legendary Packok tizedmásodperc alatt kicsináltak, volt hogy benn volt a Jet, alig volt neki élete, de láttam hogy lassítva is gyorsan kibújt Nisha hóna alatt és egyszer lőtt rám, csak egyszer... és tudtam hogy lassítva halok meg...Normál sebességen meg... Marine szerelésben 1185-ös HP-val esélyem se volt, fénysebességgel ugrottak elém és kampec volt nekem. Vagy Nishának vagy Mags Blacknek. Ú'hogy PA-t húztam meg elmentem Caitért, közelharcos, golyófogónak jó volt. Aztán elszaladgáltam Dry Gulchba aludni harc közben, de közben volt hogy addig ezek lenyúlták a PA-mat és eltűntek (utána már kivettem a FC-t). Nem is tudom kivel harcoltak, mert csak eltűntek de nem öltek meg senkit... de nélkülük jobb volt, mert tudtam lopakodni, a 10 mm-es csendes gyilkos mindenkivel végzett. Meg így nem haltak meg Nisháék. A tetőn találkoztam össze megint a szövetségeseimmel ott mondjuk hasznosak voltak, Masont alaposan legyengítették mire felértem. Csak a többi ellenséget átrepülték ?

Még megnézem, hogy az Insitute és a NW ad-e mást is innentől mint ismétlődő egy kaptafás küldiket (pl mi az a hátborzongató csapkodás az Institute-ben ?) aztán kicsit leteszem a lantot a karaktert meg végleg level 95-ön.
    Utoljára szerkesztette: harras25, 2017.03.13. 09:32:30
  • ntex
    Azt a betegséget az egyik questnél lehet elkapni és egyetlen szérum van hozzá amit vagy magadra használsz fel vagy megmentesz vele egy npc-t annál a küldinél. Konzol parancsal lehet addolni másikat
  • harras25
    Elkaptál valami patkánykórt.... bár 1225-ös HP-val elmegy. Meg jó nagy beled lehet, ennyit megenni.... Talán a F3NV-ban volt valami korlát hogy mi fér a karakter hasába.
  • harras25
    Csak a DLC-k.

Más. Tegnap kissé ideges lettem, eltűnt többszáz lőszerem az inventoryból és vidoran ki is írta: missing ammo.
  • Malachit
    Képek

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    http://kepkezelo.com/images/s9if8b1f162ys6tdaadg.png
    http://kepkezelo.com/images/cukwhj05gawd4ib4genz.png
    http://kepkezelo.com/images/zdh9c1g9t3fn0wrhllug.png
    http://kepkezelo.com/images/pu7kokapbfuktn25feob.png
    http://kepkezelo.com/images/7r3i6tsgc4rkg1pjxvzi.png
    http://kepkezelo.com/images/qa3mb31xvv3yhlfz5l3d.png
  • Sunsetjoy
    A plugin az nem mod, az addon sem mod.
    A plugin az pl. felhasználói programoknál van, ami kis mértékben bővíti a pluginben meghatározott dolgokkal, fájltípusokkal, stb. a programot, bővíti. Ha úgy vesszük, akkor az F4SE pluginként értelmezhető (vagy hogy hívják), amit be kell konfigurálni, hogy rajta keresztül induljon a játék - de scriptelt modokat tud futtatni.

Az addon pl. ami a New Vegasnál volt a kezdeti csomagok, amik adtak néhány cuccot induláshoz. Tehát addon, ami nem DLC-szintű cumó, pl. egyes játékoknál úgy szokták nevezni ha mondjuk új grafikákat ad egy grand strategy játékhoz, stb.

A DLC az evidens, letölthető tartalom.

Amúgy lehet, hogy nem tudja, hogy a vanilla az a moddolatlan, gyári beállításokat és fájlokat jelenti.
  • ntex
    Hogy nincs fent a hivatalos DLC-ken kívül semmi extra plugin vagy addon pl. Fallout 4 Nexus-ról? (tényleg nem vágod vagy csak trollkodsz? :P nem tudom eldönteni :D)
    Utoljára szerkesztette: ntex, 2017.03.10. 14:18:59
  • harras25
    Az mit jelent ?
  • ntex
    Bocs, mod :) Te full vanillával játszol?
  • harras25
    Uh az előbb lehet privátba írtam véletlenül, bocs...

Addon ? Szerintem nekem minden DLC meg van. Vagy valamit keverek ? A beolmott tetejű házakat el tudtam tüntetni Sanct.-ból.
  • ntex
    Erre való a Scrap Everything addon :P Csomó mindent le lehet scrapelni vele amit előtte nem, Sanctuaryból pl a rengeteg szemétkupacot a földről amik elcsúfítják a terepet, romos házakat, bokrokat, tárgyakat amiket előtte nem lehetett. Kár hogy Sanctuary-ban csak félig meddig működik mert a híd felé nem lehet úgy lepucolni mindent mint ahogy a képen van.

Utoljára szerkesztette: ntex, 2017.03.10. 13:28:31
  • harras25
    Nekem a Coventant küldi már hónapokkal ezelőtt az egész falu halálával végződött. Fel tudtam tölteni saját telepesekkel de nem lehet úgy használni a berendezést ahogy én építettem volna, egy csomó minden jól néz ki de useless és útban van (pl ágyak). A turreteket legalább szét lehetett lőni és sajátot rakni helyette. Bugos szar ez a settlement de azért pofás kereskedelmi központtá varázsoltam.
    Amit lehet le fogok amortizálni.
    Mert:
    Nuka World, Grand Tour után:
    Ha jól értem ki kell jelölnöm saját bázisokat amiket raidereknek fogok átadni ?
  • Malachit
    Este elfelejtettem a képeket, ma pótlom :)

Nekem Covenant-ban halt ki a fél bagázs egy robot támadástól és pont meghalt a boltos nő is, pedig kellet volna akkor még tőle a shoti :/ Hullájánál meg persze nem volt, hogy ingyé elvegyem ha már kideglett :(
  • harras25
    Na ez megoldódott. Ahogy néztem a neten sokan jártak így, pedig nem volt nagy baj csak némi félrevezetés.
  • harras25
    Én valószínűleg nem ismerem minden drog gyakorlati hatását, jet az alap, plusz med-x, psycho, néha buffout. Egyszer Slogban ébredtem hasonlóra, még level 30 körül lehetett és ágyból kelve rohanta le a ghoul kertészeket 6 PA-s Raider. Nem tudtam megvédeni őket egy fontos NPC elesett és kiírta hogy failed. Nagy dolog. Komolyan azt hiszik, hogy survivalon majd NW-ból, FH-ból vagy akár CW másik sarkából fogok hazarohanni minden SOS jelzésre ? Ráadásul úgy tűnik, ha nem megyek haza, akkor a siker alig függ attól, mennyit fektettem a helyei védelembe,

Jobban bosszant, hogy a Nuka Worldot úgy tűnik nem tudom végig csinálni, az eseti frakció küldetéseknek sose lesz vége, a Grand Tour meg nálam befejezhetetlen amíg nincs nálam az Erőmű kulcsa, az meg egy küldetéshez tartozik amit nem kapok meg.
    Utoljára szerkesztette: harras25, 2017.03.09. 12:28:49
  • Malachit
    Minap kaptam egy riasztást 88-ból, hogy támadás van. Mivel Jamaica-ban voltam, gondoltam átnézek + még ott semmi se volt kiépítve, csak az alap 3 telepes és mikrózott főnök. Zónaváltáskor eléggé meglepetésként ugrott a nyakamba a 6 szuper mutáns és a kutyájuk közvetlen az alagút bejáratánál. Egy ideig bírtam, de aztán szétkaptak. Volt köztük Overlord-tól kezdve minden nyalánkság.

Ez a tény kicsit felbosszantott, így rágyúrva visszamentem. Ekkor meg kifagyott a játék, pár 100 óra óta először. Ekkor már nagyon morci voltam

Újra kezdve lefőztem minden buffot adó kaját és egyebet amit Jamaica-ban találtam összehordva, majd visszamentem megint. Belépve betöltéskor az első mutáns hangnál tab, majd elkezdtem buffolni. Annyira sikeres lett, hogy több mint 4 oldalnyi lett a buff lista. Az összes hülyét kékké teslaz-tam mérgemben úgy, hogy a HP-m meg se rezdült, pedig kaptam arcba mini gunt, szuper kalapácsot a hátamba, rohamfegyvert a hasamba és kutyát a lábamra, Ada-tól meg SZÍJJÁ GÁZT az orromba

Stat és Bufflistáról majd este dobok képeket :)
  • harras25
    Nagyon fasza. Az Instute-nek kell egy húsdarab egy Supermutantból. A Packnak meg ugyanez a Supermutant rabszolgának (van a Collar XXXXXXXXL méretben is ?). Inkább az Institute feladatát csinálnám, de nem lehet megölni. :(, Viszont valahogy összejött hogy Cait bugyiban rohanjon utánam, úgy lengeti a lökhajtásos buzogányt.

Persze a Grand Tourt fejezném be, de arra a küldetés-paradoxonra még nem találtam megoldást.
    Utoljára szerkesztette: harras25, 2017.03.06. 06:56:19
  • Sunsetjoy
    Diamond City-ben van kereskedő, ha azokat hiányolod. A Minuteman bázis még délebbre is van két-három csíkkal, mint Diamond City
  • coolpet
    Sajna.

Eddig egy kereskedőt sem találtam...
    9 óra játék után felszabadítottam a Minuteman bázisát keleten, ahol a nagy rák van.
    A nagyot kinyírtam, de jött egy kisebb regenelálódós, és már nincs töltényem. Nem tudom lelőni...
  • Sunsetjoy
    Akkor nem. A lőszergyártáshoz a Contraptions workshop kell.
  • coolpet
    Alapjatek minden kieg nelkul
  • coolpet
    Sziasztok!

Lőszert lehet gyártani?
  • Zozo0122 #7081
    Nekem 12 giga ram, GTX970 OC és erősebb procim vam, Bostonban mégis vannak sztem ilyen 40-45 mp- es töltések :( Modokból ami grafikai az egy reshade build + darker nights. Minden maxon a jatekban, kiveve depths of field kilove, mert okadek :D