11630
  • xblades
    Sanctuary-t én is körbevettem fallal és eddig fél tucat támadásnál sem jött bentre semmi át.

Amúgy az építési stratégiám hogy néha hozzá építek egy-egy dolgot és csak néha ragadok le, így jó néha a kikapcsolódás de nem unom meg.
    A gyűjtögetés viszont a hobbim, így hogy van vitrin szerű kiállítási hatás, az mindenre igaz Sanctuary-ben.

A többi településnél nekem is marad a fegyverplatformok magasra pakolása és kész :)
  • Sunsetjoy
    A wikin frissítettek a települések támadási esélyein... látszik, hogy minél több a plusz kaja és víz, annál erősebb a támadás. A településeken a ellátóvonal biztosít ételt és italt a település népességének, tehát ha nincs ezekből sok a településen, a védelmet sem kell elvileg annyira kiépíteni - csak ott, ahol pl. az egész település a kaja/víz termelésre állt rá.

Results of a settlement attack simulation using Bethesda's algorithm (sample of 10M simulated attacks for each case):

Étel + Víz Védelem + népesség Támadók sikeresélye %
    0 1 48.5
    0 25 27.7
    0 50 12.2
    0 75 3.0
    0 100+ 0

50 1 85.7
    50 25 70.4
    50 50 49.5
    50 75 28.3
    50 100+ 12.8

100+ 1 97.7
    100+ 25 91.4
    100+ 50 78.4
    100+ 75 53.7
    100+ 100+ 30.6
  • Sunsetjoy
    Volt a minap olyan, hogy elcsatangoltak a mutánsok. A Sanctuary és a Red Rocket piszok közel van, közéjük érkeztek meg, ahogy támadták volna az épp arra járó ultrarövid karavánomat. Arra lettem figyelmes a benzinkúton, hogy lövéseket hallok, ahogy a Sanctuary hídjánál álló gépfegyverek tüzelnek veszettül. A Sanctuary ugye egy folyó/holtág/tó szigeten van, az északkeleti parton leügetnek az USAF olivia vagy a robotroncstelep felől.

Darun: A legnagyobb területű település nem ez (bár ez gyárilag kisváros, tehát nem csak néhány épület egy placcon), hanem a legnagyobb területű a Spectacle Island, aminek még a magasságmérete (tehát pl. 10 emeletes épület is megoldható) is a második legnagyobb. Kinn van a tengeren, délkeletre a kastélytól (még látszik az épülete simán).
  • Malachit
    Sanctuary-ban a támadók a vault, a fahíd és az UF satelit irányából szoktak jönni. Nekem már jött ott DC, mutánsok, rablók, szóval minden.
  • Darun
    Nekem a cirka 500 óra alatt egyetlen alkalommal támadták meg Sanctuary-t, az is csak pár ghoul volt, a hulláik máig ott vannak a főúton. Ők egyébként a Vault-hoz vezető ösvény felől érkeztek. Pedig mivel ez a legnagyobb területű falu, nem könnyű bevédeni, főleg hogy csak azért tettem le védelmet, hogy ne csökkenjen az elégedettség. A kisebbeket sokkal könnyebb bevédeni, mert 1-2 magaslati pontra feltesz az ember pár tornyot és már meg is van a védelem.
  • Kisssssss
    saját kárán tanul az ember
  • ntex
    Fasza, akkor elcsesztem fél napot a semmire feleslegesen
  • Malachit
    Sanctuary-ba a fal mögé beteleportolgatnak az ellenek. Régen radskorpió meg minden más mászkált benn nekem annak ellenére, hogy körbevettem fallal. Így mint írtam is mostanában már 0-a falat húzok. Helyette van 4-5 3 betonkocka magas oszlop, az oszlopok tetején meg a 4 sarkon 1-1-1-1 nehéz géppuska. Így a magasság miatt a teljes település le van fedve a védelem tűzterével és a támadókat átl. 4-12 lövi egyszerre a támadási iránytól függetlenül. Majd lövök képet pár teleülésről. Ritka, ha azt kapom, hogy nem sikerült az automata védés.
  • Sunsetjoy
    Öööö.... link

"On the other hand, a fence does a better job of keeping trespassers away than any wall does. Apparently hopping over a wire fence is a whole lot more difficult than teleporting through a solid metal and barbed wire wall or gate. Weird." :DD
    Szóval még a fehér deszkakerítés is jobb, mint a falazás, ami meg viszi a település objektumainak számát is, vagyis kifuthatsz az építési limitből.
    Jobban jössz ki, ha telepakolod megfelelő ágyúkkal, ha jól lövöd be, akkor már láthatárról elkezdik lőni a fegyverek az ellenfeleket...
  • ntex
    Sanctuary-t már én is körbeépítettem fallal, csak a híd felől lehet bejutni. Egyébként van értelme? Mármint nem teleportál át az enemy a falon ahogy a többi npc ha nem tud odamenni egyenesen ahová akar? Remélem nem így van mert akkor nagyon pipa leszek a játékra :D A hidat egyelőre két géppuskatorony meg két őrhely benne egy plasma gunos meg egy minigunos settler védi. Bent a városban is elhelyeztem itt ott pár géppuskát ha bejutnának mégis legyen ami leszedje őket.
  • Sunsetjoy
    Én a Vaultnál szimplán a hülye prototípusokhoz leraktam normál generátort a fő csarnokba, hozzá a terminál, aztán ennyi. Semmi akadályozás, semmi nyűg. Mondjuk azóta már a lenti víztisztító monstrum melletti nukleáris-generátorokat felvezettem némi vezetékkel (falakon és oszlopokon) a fő csarnokba. Én szeretek szüttyögni vele, hogy már kétszer végigvittem az alapjátékot, most feljebb vittem a nehézséget (az is csak az első 10-12 szintig szívatós).

Vicces volt, hogy ahogy tisztítja az ember a járatokat, és egy-egy bontás után ott vannak az ellenfelek. Na erre bevetettem, hogy a nyílás elég lerakok 4-5 gépágyút. Ott lenn a játéktér déli részén már ilyenkor inkább Mk V. szintűeket rak le, amik gyújtólövedéket lőnek...
    Az alfa szuper anyámkínja halálkarom 5 ilyen gépágyú tüzét 3 méterről egyszerre bekapva... 6-7 másodperc alatt ropogósra és lyukacsosra sült, kampec :) Aztán ha végeztek a munkával, felszedem őket tárolással, máshol le tudom őket rakni :)

Meg kipróbáltam már a gépgyártást (az a contraptions dlc). Leraktam egy lőszergyártót, egy tárolót, egy rövid szállítószalagot. Aztán 9 ólom, 2 trágya és 7 réz (kb.) beadagolásából csinált a gép 80 db .308-as lövedéket :D
  • Darun
    Én a PA-kat egyszerűen felállitottam egy sorban a Castle déli bejáratánál, meg csináltam egy PAS-t azt csókolom. Gondolkodtam rajta én is, hogy összedobok egy kollekciót mindenféle variációban, de ahogy gyártottam a páncélokat, kiderült hogy sok nem passzol a játék stilusomhoz igy azokat teljesen felesleges lenne, másrészt annyira nem is találtam nagy flash-nak, hogy legyártsak több tucat páncélt csak azért hogy legyen, aztán meg úgy is csak egyet használok. Sőt! Igazából alig volt rajtam PA. Asszem Cait-re adtam egyet legutóbb, de amikor átmentem vele NW-be, majd visszatértünk, eltűnt róla a páncél, szóval .I...

A kérdésem igazából arra vonatkozott volna, hogy maga az épület mennyi idő volt, mert én a a falvaimat is úgy oldottam meg, hogy:
    -alapozás (beton)
    -kész nagy faház
    -hálózsák
    És ennyi. Húztam nekik kis veteményest, ledobtam 5-6 "polcot" hogy farmolják a nyersanyagot, valami komolyabb vizvételi lehetőséget és kb ennyi. A kastélyban volt robot műhelyem, meg PAS, meg a kezdő falut raktam tele kereskedő bódékkal és részemről ennyi is volt az épitkezés. A Vault is... hááát... jó, a szemetet elbontottam mindenhol, de épiteni csak a kisérleti vackokat épitettem meg, attól is égnek állt a hajam hogy hogy oldjam meg, hogy legyen összeköttetés a reaktorral és az emberek is hozzáférjenek, meg egymást se akadályozzák. Nekem bőven elég volt hogy anno a F3-ban egyben lehetett venni lakás belső skint, én ennyire aprólékosan nem akartam bohóckodni az épitéssel meg dekorral. Mondjuk ez a "garázs" amit összedobtál pofásan néz ki, ezért is kérdeztem hogy mennyi idő volt. Bár nem hinném hogy én nekiállnék, még akkor se ha 5 perc elég lenne.
  • broman191
    A kajás-vizes témát biztosan jól észleli a játék, mert a kaja-/vízhiányos településen hiába nagyobb a telepesek száma az adott település víz-/kajakészleténél, nem fogja piros színnel jelezni. Bár a boldogság szintjükre nem tudom milyen hatással van ha többnyire csak távellátással esznek és isznak, de ahhoz képest valószínűleg negatív, mintha saját maguk termelnének, mivel az ellátmányozás nyomán nincs elfoglaltságuk. Mondjuk túlzottan nem tamagocsizom a boldogság szinttel, alkalmanként elég össze-vissza mindf*ck értékeket dobál...és 80 felett ritkán látom, akármennyire is egy kib*szott Disneyland az adott település, túlzottan nem értékelik a sötét wasteland prolik... :D

#6987: TCL a konzolba és kiderül, már nem emlékszem... ;)
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2017.02.15. 20:47:01
  • Zozo0122 #6987
    A Polymer Labs küldiben, amikor Molly bezár minket, van mögötte (nem a Clean Room ajtóiról beszélek, de ugyanolyan fém típusú, nem lehet feltörni meg ilyenek, távvezérelt) egy ajtó, azt sikerült kinyitnia bárkinek? A küldetés netes leírásában nem tesz róla említést, csak díszítő elem, de nincs mögötte semmi? A térkép alapján annak az ajtónak egy a director irodája alatti helységbe kellene vezetnie, nagyjából. De gondolom kihagyták, csak ajtó lett odatéve.
  • ntex
    Király, köszi. Akkor átszervezem majd
  • Sunsetjoy
    Nekem így néz ki, teljes vonalas hálózat. Arra kell figyelni, hogy nem érdemes duplázni (véletlenül), mert bugos, és 0 lehet a kaja/víz állapot, ha A->B->C és A->C is élő utánpótlásvonal (legalábbis ezt írja a wiki)

• Sunsetjoy
    "Settlements share resources with all other settlements that are part of its supply line network. Two settlements do not have to be directly connected. In other words, if the Sole Survivor connects settlement A → B, B → C, and C → D, then A, C, and D will also share resources with each other despite not directly being connected since they are still part of the same network. "
    Szóval nem kell közvetlen összekötés. Ha két rész között él egy vonal, akkor a vonalba helyezett települések mindegyike képes a többi cuccát is használni.
  • ntex
    Nem teljesen világos még nekem ez a settelement összekötés téma.

Sanctuary a fő bázisom, és elkezdtem supply lineokat kiépíteni a településekhez. 4 települést eddig közvetlen Sanctuaryba (X) kapcsoltam (Vault 88 (A), Red Rocket (B), Tenpines Bluff (C) és Greenstop Nursery (D). Így ezeknél ugye fel tudom használni a Sanctuaryban lévő nyersanyagokat építkezésnél. Mi van akkor ha ezt az összekötést nem úgy csinálom hogy (X) --> (A); (X) --> (B); stb, hanem pl. (X) --> (B) majd (B) --> (C) és (C) --> (D)? Akkor is fogom tudni mindegyik településen használni a Sanctuary-s anyagokat vagy csak a közvetlen összeköttetésben lévő települések látják egymás inventoryját?
  • coolpet
    Igen, egy GTX 1060 6GB-ra faj a fogam.
    Abbol se johet szoba mindegyik, mert nem fer el a hazban :)

Meg kell egy kis bottlecapot vagy goldot gyujtenem ra meg ekll egy nagyobb elhatarozas, hogy ennyi penzmagtol megvaljak.
    Nehez eset :)
  • harras25
    Előfordult a Vault 88-ban hogy beszorult egy a folyosóba és nem tudtam kijönni az üregből, mondom ez fasza. De fél perc alatt arrébb dobta a progi.
  • ntex
    Az egyik pack brahmin úgy döntött hogy nem enged be a házamba, bebugolt az ajtón valahogy mikor visszajöttem Sanctuaryba és belül feküdt az ajtóban... Nem lehetett tőle menni se ki se be. Mondom ilyen nincs. Aztán utánaolvastam neten, van egy parancs amivel lehet teleportálni NPC-ket, meg gondolom bármit. meg kell nyitni hozzá a konzolt, "ö" betű alapból nálam, rákattintani a brahminra a képen majd beírni hogy "moveto player" idézőjel nélkül. Így odateleportálja hozzád miután bezártad a konzolt az "ö" betű újbóli lenyomásával

Gondoltam leírom, hátha másnál is előfordul majd ilyesmi.
  • harras25
    Ha Nuka Worldban nem tudom megmenteni companiont akkor muszáj mindig Commonwealth-ig visszaküldenie a game-nak ? Nincs egy hely se itt, ahová én elküldhetem, hogy aztán mint utolsó locationjára ode küldje vissza ? Eléggé pocsék dolog mindig visszacaflatni érte, Cait cipeli a core-okat meg amúgyis, hiába vagyok sokkal gyengébb vele, jó ha van.
  • harras25
    Köszi.
  • xblades
    Szint úgy és médium beállításion szépen szaggatás nélkül fut. Igaz nekem nem a csilli-villi grafika a fontos tényező.
  • Andule
    1 gigás vidkartyaval toltam végig mediumon, latotav volt maxra huzva egyedül és ment normálisan. (Viszont volt 8 gb ramom)
  • ntex
    Az adott város Workshopbjába kell keresni időnként a hozadékot bottlecap formájában, jelenleg 4 árusom van Sanctuaryban, mikor elmegyek 1-1 küldire majd visszajövök van hogy 100 körüli bottlecap vár a workshopban :)
    Utoljára szerkesztette: ntex, 2017.02.13. 13:08:24
  • harras25
    Ne aprózd el magad szerintem, egy-két vonalat érdemes felvenni, DLC-kre meg érdemes direkt ráfeküdni. Persze nehézségi fokozat függő is.

Én kérdésem: Trading postok hogy működnek ? Egy csomó pénzt elköltöttem rájuk a nagyobb falvaimban és egy-egy telepest is odaállítottam árulni, de mikor és milyen pozitív hozadéka lesz ennek ?
  • Although
    Nem, az 1GB nem elég a 2 is necces, ha zökkenőmentest akarsz vagy csak minimális microlag legyen. Ma már inkább a videoram számít a textura csomag méret miatt.
  • ntex
    Én próbáltam még a régi gépemen, 2 magos Intel E6700, 4GB RAM meg 1GB-os 7770 volt benne, az elején még egész jól ment, de mikor kijöttem a vaultból az első városig egyszer csak úgy elkezdett szaggatni, volt hogy 20 másodpercig csak az állóképet néztem a gép meg töltött megállás nélkül :DDD Valszeg leginkább a 4GB RAM volt kevés neki, mert amúgy mediumon nem futott az rosszul
  • Sunsetjoy
    Írta, hogy ha összejön egy komolyabb kártya, akkor veszi majd meg. Gondolom komolyabb kártya már valóban az. De tanácsnak mindenképp jobb, hogy írtad. Rendszermemória is kell neki azért, 8 giga (+2gb) mellé nekem az ultra körüli 1920x1080-hoz kért legalább még 2 giga lapozófájlt is (ha nem többet...).
  • Although
    Ne vedd meg ha csak 1GB kártyád van! Ez nagyon sűrűn textúrázott város 2K-val, játék még 2GB-al is szaggat. Mondjuk vannak modok amik 1K texturára cserélik. Úgy esetleg menni fog.
  • coolpet
    Ertem. Akkor azalapjatekot kell venni, koszi.
  • Sunsetjoy
    A season pass az összes DLC-t adta, alapjáték NÉLKÜL. A GOTY/Ultimate kiadás tartalmazta/tartalmazza az alapjátékot ÉS a DLC-ket. Nem ugyanaz.

Véleményem szerint az Automatron kiegészítő történetileg gyengébb, de aki szeret barkácsolni, a településekkel is foglalkozni, annak jól jöhet.
    A Far harbor remek kitekintés más területre (mint az F3-nál is volt a Point lookout, a Pittben csak más fosztogatókat kaptál és kész), más ellenfelekre (nehezebb).
    A Nuka Cola igen komoly, tömör, kisebb területű (mindig történik valami), jó történetű és más oldalról is megtudhatod, milyen az élet az apokaliptikus világban.
    A DLC-ket ennek ellenére csomagban venném, nem külön, vagyis season pass-ban, ha van leárazás. Az alapjáték is tartalmaz annyit, hogy sokáig ellegyen vele az ember.

A másik három dlc pedig 80%-ban csak építőelemeket tartalmaz a településeidre, minimális történettel az egyik dlc-nél. Külön nem érnék meg a teljes árukat, de season passban nem igazán fizetsz értük túl sokat (sőt olcsóbban kijössz).
  • ntex
    Tehát akkor érdemes végigvinni vagy legalábbis előrehaladni mindenképp a fősztorival elsőként? Már van vagy 150 órám a játékban de még csak addig haladtam a fősztorival hogy kiszabadítottam a szintetikus detektívet.
    Utoljára szerkesztette: ntex, 2017.02.12. 12:10:26
  • coolpet
    A season pass nem olyan mint a tobbi jateknal a Goty kiadas? Tartalmazza a DLC-ket.

Egyebkent a DLC-k mennyi pluszt visznek az alapjatekba? Erdemes oket alapbol megvenni?

Koszi!
  • Sunsetjoy
    Persze, hogy lesz.
    Csak a valódi továbblépéshez náluk (főleg náluk), meg kell történnie valaminek, ami a személyes főküldetés egy bizonyos pontján, előre megírt helyzetben történik meg. Ha az a valami megtörténik, nyílik a lehetőség a BOS-küldetések szélesítésére. Sőt a többi frakciónak egy-egy főszálküldetése is kapcsolódni fog ahhoz a valamihez, ami megtörténik.
  • Although
    Egy nagyon érdekes és talán jobb perk rendszer mint amit utoljára osztottam meg itt. bár talán az utolsó patch broken it.
    Nuclear perk overhaul
  • ntex
    BoS-nál amùgy lesz más küldetès is azokon kìvül hogy hozzak el random helyről egy eszközt, meg pucoljak ki egy helyet vagy ennyi a frakciò? :D Már kb. az ötödik ilyen kört csinálom, ès kezdek azon gondolkozni hogy más küldetèst csinálok. Közben megtaláltam a Railroad rejtekhelyèt meg becsatlakoztam a Children of Atom szektába is Far Harbor-on (hihetetlen mòdon idegesìt a rejtekhelyükön imádkozò emberek sutyorgásai... xD) meg elkezdtem a DLC-t is (Far Harbor, Vault 88) szal lenne èpp mit csinálni, a fősztorihoz meg mèg alig nyúltam.
  • Sunsetjoy
    Én még 6000 Ft alatt nem nagyon láttam alapjátékot belőle. Pedig már volt 67%-os leárazásban is. 5 k alatt szerintem még később lesz egy kicsivel. Amikor a teljes ára megy lejjebb, nem kedvezményt adnak rá.

Ha csinálnak is egybepakolt verziót, akkor elmaradásban vannak vele... FO3-nál szinte pontosan 1 évvel a megjelenés után jött a GOTY változat, FO:NV-nél 1 évvel a megjelenés után jelentették be, és 3 hónap múlva jelent meg az UE.

Ezeket a határidőket már mind túllépte... az éven talán lehet valami rejtett hírként előjöhet az egybecsomag.

De ha olyan helyzetben lennék, hogy jön a videókártya, és meg akarom venni a játékot, és nem csak malmozni, hogy jöjjön valami új kiadás... akkor megvenném.
  • broman191
    Jó látni, hogy még mindig alkot a modder közösség. Pár hónap kihagyás után felnézek a Nexusra, erre ez jön szembe: Pugmeat mod lol.. :DD

#6957: Annyi jobb 3rd party textúra csomag érkezett mára, hogy a hivatalos kontent inkább csak elrontani tudná az eddig felülírt állományomat...most komolyan, tehették volna fizetőssé is, hogy még nagyobb vicc legyen, mert komolyan venni nehéz... :)