Fallout 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fallout 2 megvan? (vagy New Vegas?)
Nekem Valentine egy computert se hackelt még meg rendesen.
Survivalban jól jönne egy ilyen level 10 körül.
Nekem bejön Ada, csak már nem viszem magammal mert szinte mindenkit lever már előttem.
Sunsetjoy
Ha már companions, az milyen már, hogy az Automatron-hoz kapott társadba (Ada) beszerelsz egy picklock-modot, aztán nyitja is kifelé a zárakat hajtű nélkül 😊

Codsworth amúgy a második legerősebb STR-es társ (9), Strong után (24). Mondjuk minden más ember fajú 5-ös 😊

Present: http://sunsethungary.atw.hu/ Past: http://fallouthun.hu | http://retemu.blog.hu | ...

Hah, szupermutáns is társam lehet, mi jön ezután, mireluk?
Lassan olyan lesz mint a barátok közt.
Utoljára szerkesztette: laikuss, 2016.08.22. 18:20:44
Van már vmi jó overhoul hozzá? Leginkább vmi ami a harcot illeti?
Nick Valentine-t megpróbáltam felhasználni hackelésre, de két terminálból kettőnél vallott kudarcot. Ennek így mi értelme, hogy amúgy masterhacker ?
Még nem játszottam annyit, hogy kiismerjek mindenkit. Csak Piper fejődése lett teljes, Curie (rácsodálkozik a világra, de úgy neki ugrik az ellenségnek hogy csak) és Hancock már elég előrehaladott. Különben Hancock sem olyan mint előre látszott, sok érdekes dolog derül ki.
Codsworth csak e legelején volt rövid ideig, de azon nagyot nevettem amikor ráküldtem egy szupermutánsra akinél rakétavető volt, ahogy elintézte és az elején jól jött ez a fegyver.
és ez h viszi előrébb a MM sztoriját onnantól h te belekerülsz a képbe? ezt a részt nem értem.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
miután felszabadítod az erődöt előkerül egy két régi arc is akiknek sztem teljesen logikus lenne átadni a vezetést vagy legalábbis annak egy részét lévén vagyunk mi főnökök aztán mindenki más. pl van a vén banya aki jön dumálni arról h a Castle alatt vannak ám járatok (amiket előbb találtam meg mint mondta volna) ... persze csak akkor tudjuk felderíteni teljesen ha követjük ... szal neki lényegében ennyiben kimerül a szerepe pedig a Castle bukása előtt vmi vezető volt, hajlandó ismét harcolni is, ergo lenne aki kövesse is sztem.
A followerek motiváció között vannak ám durva eltérések attól függően mennyire vannak kidolgozva, Piper sztem pont h az egyik legjobb történettl, személyiséggel és háttérrel ellátott. (absz favoritom volt) Nála érezhető volt a fejlesztői törődés. Totál ellentétes példa pedig Hancock aki miután csinálsz neki pár küldit közli h ő akkor unja a polgármesterkedést és csatlakozik hozzád. Én spec elküldtem egy isten háta mögötti settlementre kapálni; csak h élvezze a kalandot. 😄
Cait egy másik "érdekes". Eladják neked a szerződését ő meg követ onnantól és üti az ellent. ok, idővel kigyógyítható a függőségéből (nekünk elég egy addictol neki kell egy szobányi gép) és onnantól kicsit logiksabb a dolog, de az alap sztiu erősen sántít.
Akikre viszont rászánták az időt azok nekem nagyon is tetszettek, a companion rész kifejezetten jól sikerült sztem: Codsworth, Curie, McCready, Piper és persze Dogmeat.

legfőképp az egyéni motivációt én a frakciók vezetőire értettem, ott azért erősen sántít nem egy dolog.
Egy barátom sehogy se értette, hogy a NV-ban nem az NCR a "jó" megoldás mert nincs olyan ebben a világban. Pedig csak el kell felejteni az IRL valóságot és beleélni abba magunkat, hogy a "jó" világ elpusztította magát mostantól már nincsenek széplelkek és gonoszak, csak a túlélés. Skyrimben meg a lopakodós toroknyisszantós karaktert élveztem a legjobban, pedig nincsenek ilyen beteg hajlamaim. Csak szerepeltem egy szerepjátékban ahol sok a zombi meg varázsló és más hasonló veszélyes lény és túl kellett élni. Nem hiszem hogy van jó és rossz, a Falloutokban főleg nem.
Második karakteremmel bevállaltam a Survivalt. Ha az ember rákap az ízére csak ezzel a fokozattal fog játszani úgy gondolom (8 óra, level 13). Igazi wastelander élmény, hogy csak az számít, hogy a következő percet éljem túl, minden máson csak akkor kell agyalni ha már aludtam és tudom, nem kell újrajátszanom fél órát ha hibázok.
Utoljára szerkesztette: harras25, 2016.08.22. 11:14:32
Hát kezdem érezni, mondjuk Andulnál meglep, de ez is túl bonyolult lett 😞 Tény nem nyomja orrba-szájba méterenként de lehet érezni a társaknál van szerepe a párbeszédnek és a tetteidnek is. Tényleg bevállalták alapszinten , az FNV-ből is átvesznek dolgokat. Cait és jó pár társ is ilyen, ráadásul nem is mindig azt kell válaszolni amit elsőre gondolsz. Komolyan megleptek ezzel a cuccal. Bár ha agyalsz rajta rájössz kinél mi a célra vezető nem bonyolult eddig három társat teszteltem és a kezdeti meglepetés után könnyen abszolválható volt 😊

A motivációkban nagy szerepe van a párbeszédeknek, ezért említettem Piper-t mert kiderül családja milyen kapcsolatban volt a MM-el.
Edit: Porig alázták a saját lorejukat is. A dawnguard minden volt csak nem lore friendly persze gyártottak hozzá könyveket, hogy azért a szuperhős feeling ne feküdje meg a gyomrát a delikvenseknek. Ettől még nekem, egy kicsit sem hardcore kategóriának is, megfeküdte a gyomrát. És ez csak egy példa a millió közül a vicces sárkányokon át a porig alázott dark elfeken át pátoszi nordokig, minden amit a Morrowindben szerettem eltűnt. Edit: Pont mint egy giccses amerikai film. Hollywood örömkönnyeket hullajtott utána 😊
Az F4-nél nekem ilyen problémám nem volt. Persze sokaknak volt de mivel nem hardcore kategória vagyok nekem ez megérte a pénzt amit adtam érte.
Utoljára szerkesztette: Although, 2016.08.21. 19:55:35

Hozzáteszem én aztán a hardcore kategóriához képest mindent tudok élvezni ami nem szarul van megírva. Ha nekem szarul van megírva valami az tényleg szar, lehet szépíteni. Nekem a sokak által szidott F4 is élvezetes tud lenni 😊

Huh de szájbarágós vagy 😊 De legyen
Tehát a megírt párbeszédeknek, sztorinak van egy értékelhető színvonala függetlenül a kategóriától.
El tudod dönteni valamit színvonalasan írtak meg vagy csak tölteléknek van, a cselekmény mellé. Ennyi szerintem elég úgyis csak átugrod. Persze ha azt vesszük valamit elsősorban 12 év alattiaknak készítenek akkor az más lapra tartozik.

van megismerhető múltjuk de mitől is lesz mélyebb a sztorijuk? ezt nem értem ill. azt sem h mi köze Pipernek a MM-hez.
RR-t szintén nem teljesen értem, mivel ha jól rémlik akkor ők azért fizettek a Bunker Hill környéki banditáknak h hagyják békén a várost. igazából a BH-i csatában látott tűzerő alapján lazán kisöpörték volna a raider-eket csak az felhívta volna mindenki figyelmét arra h BH az elosztó központjuk.
szívesen várom a kifejtésedet mert érdekel a meglátásod. szvsz a (fő)történet a F4 leggyengébb pontja, túl egysíkú és mégis elképesztően sokat kell hozzágondolnod h vhogy érthetőek legyenek a motivációi a frakcióknak és egyes embereknek. a legtöbb (értsd: a nem ismétlődő) mellékküldi színvonalasabb sztem.

kedves Although!
általában csak átugrom az írásaid mert elképesztően csapongóak számomra ill. önismétlőek. (ha szemét lennék azt mondanám zavaróak/unalmasak ... de nem vagyok annyira szemét ^_^)
h most mégis válaszolok az azért van mert állandóan ezzel a Skyrim mekkora fos szal örüljünk az F4 sztorinak dumával jössz.
a kettőt szvsz felesleges hasonlítgatni mert az egyik egy high fantasy (te vagy a világmegváltó, jövőformáló) amihez (bár nem fejeztem még be) sztem passzolt a sárkányos történet ... (számomra teljesen független ettől h miért nem tudtam minden igyekezetem ellenére megszeretni azt a játékot. de az másik topic és gyanítom kutyát nem érdekel) ... a Fallout meg egy poszt apoc világ amiben olyan igazán sokat nem lendít a karakter a dolgokon még akkor sem ha totál jófiúként tolta végig.
konklúzió: ha lehet hanyagold az összehasonlítást a kettő között mert fölösleges, még akkor is ha ugyanazok csinálják mindkét játékot.
Pont ez a lényeg nem válogatnak az eszközökbe a jó céljuk elérése érdekében. 😊

Azért a minutement ennél bonyolultabb a későbbi párbeszédekből látszik lásd Piper meg eljutsz arra a településre ahol elötte voltak (ahol a termináljaik is vannak), szerintem szimpatikusak. A Railroad a bunkerhegyi bagázzsal akik fizetnek a fosztogatóknak, nekem így már nem olyan idealisták.
Vagy régi vitéz vagy vagy nagyon új nagy elvárással. 😊 Nyomj egy skyrimet és helyrekerül az F4.

Minutemen azért "vicces" mert kiolvadsz és megtesznek a vezetőjüknek rögtön. Sztem semmilyen arculatuk nincs lévén önállóan semmire nem képesek, mindent neked kell csinálnod a budilerakástól ill. a "ne éhezz már paraszt itt egy kis veteményes amit kapálva lesz kajád meg nesze fúrtam egy kutat is a hátsó udvarba" kezdve egészen a "jó,jó. kilövöm azt a Mirelurk Quenn-t csak h visszaköltözhessetek a romotokba" részig.
Igazából az arculata pont te vagy h ezeket mind meg is csinálod nekik és ha már ennyire életképtelenek akkor már segíteni akarsz nekik ha már elkezdted.
Az Institute ezzel szemben pont h mindent maga csinál, ott meg pont ezért röhejes h megtesznek vezetőnek. Csak mert a kis purdéd figyelte miket és hogyan csináltál mióta kiolvadtál ... ahaaaaa.
RR ha az ember belegondol akkor tíz aktivista aki meg akar menteni max 30-40 synth-et. Ez sztem a többiekkel összehasonlítva, már csak létszámügyileg sem frakció.
Brotherhood az meg ahogy írtam szánalmasan szűklátókörű.
Sztem egyik frakciónak sincsennek mélységei, fekete-fehér az összes, a plot meg tán az Inst-al a legjobb de az is bűnrossz szvsz.
És sztem nagyon is szándékos h ennyire leegyszerűsített minden. Pedig hát ha vmiben, akkor a Fallout világában bőven lenne alapanyag ami az érdemi morális dillemmákat illeti.
broman191
Pedig a 'war never changes' filozófiájú, mindenképpen erőszakba torkolló végjáték számomra nagyon olyan volt, mintha 12 éves sárkányharcosoknak írták volna, akik harcolnának mindenképp, lehetőleg nem szavakkal, mert az olyan unalmas... 😄 Vagy aki hinne a vérmentes happy endben az lenne a 12 éves idealista? 😊

#6117: A gunners szerintem sem lehetne más, mint alapvetően neutral, de a tetteiket és azok eredményét nézve inkább mehet oda az evil és a chaotic evil is...mivel nem többek a 'glorified raider' kategóriánál... 😊
Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.08.20. 10:14:21

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

Perfect. 😊 Mondjuk a gunners az talán neutral hiszen zsoldosok akik annak dolgoznak aki fizet nem? 😊

Sunsetjoy
Ha D&D alignment szerint rendezném le (saját vélemény szerint) a frakciókat, akkor a Minutemen az Lawful good, a Railroad az Chaotic good, a Brotherhood az Lawful neutral, az institute az Lawful evil, a Raiders/Gunners/Supermutants mellékfrakciók meg Neutral evil/Chaotic evil között ingáznak 😊

Present: http://sunsethungary.atw.hu/ Past: http://fallouthun.hu | http://retemu.blog.hu | ...

Alapvetően jól vannak megírva plot szinten a frakciók. A railroad olyan amilyenek lennie kell mikor elvakult idealistákkal hajózol egy hajóban, jó a vezetőfigura is, a kis néger meg kedvenc volt a hülye szövegével.
A Brotherhood is hozza a színvonalat plot szinten amit kell. Kifejezetten üdítő volt, itt nem 12 éves sárkányharcosoknak akartak megfelelni. A percemberkéket nem ismerem 😊 Mert még nem voltam velük de biztos jópofák. 😊

Igen én is nagyon szomorú vagyok, hogy csak egy debil frakció van. 😄 Persze az igazi az utolsó kieggel jön, utána már raiderekkel le is rohanhatjuk ezt az idióta pusztaságot 😊

broman191
A Minutemen számomra azért volt vonzó a kezdetektől, mivel lényegében nem volt saját arculatuk, szinte nem is léteztek a játék elején, üres papírként ott voltak nekünk és kezdtünk velük amit akartunk a saját szájízünk szerint, amennyiben amolyan 'good guy' player játékosok vagyunk. Legalábbis nekem ez volt az érzésem. Amikor minden frakció a saját akaratát erőszakolja ránk, ott a Minutemen, ahol mi fújjuk a passzátszelet. Ha társsal kellene jellemezni őket, akkor a Minutemen Dogmeat. 😄 A Brotherhood ütőképes, de tényleg csőlátásúak...viszont a katonai ranglétra csúcsára mászva ott is rendet lehetett volna tenni és ők is lehettek volna 'Dogmeatek'. Az Institute és a Railroad szintén. Lehetett volna faragni minden frakció arculatát vezetőként úgy, ahogyan megbékélhettek volna egymással...csak abból nem lett volna 'war never changes', valószínűleg ezért is juthatott a kukába mindenféle ellentétes mondanivalójú kimenetel és azt támogató tartalom.
Az tény, hogy lett volna a békésebb endinghez hozzájáruló sztori tervben, ugye a Brotherhoodos synth Danse helyzet megoldásának volt még legalább egy - talán befejezetlen - implementációja a játékban, voltak szórványadatok, dialógusok róla a játék fájljai között...ha Danse lett volna a BH vezér és szakítottak volna a szélsőjobbos látásmódukkal, rögtön barátságosabbak lehettek volna a Railroad és az Institute számára. Utóbbi lényegében Father nélkül a mi vezetésünkkel már nem lett volna ellenséges senkivel, a synthek felszabadításával és a gyártásuk leállításával, valamint mindenféle kétes tevékenység felszámolásával. Így a Railroadnak sem lett volna miért harcolni vagy menekülni...no de mindenképp valakit felebarátnak kellett kikiáltani, sokaknak fura lett volna a harc nélküli ending... 😊

Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.08.19. 22:28:14

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

anno Inst-al fejeztem be (Minutemen helyett) és mikor a rádióuzit kellett megfogalmazni akkor simán atfogalmaztam a saját szám íze szerint, úgy elég korrekt lett. Nyilván elégge a fantaziajara van bízva az embernek h mit csinál vezetőként de úgy képzeltem el h leallitom a sinth project-et (ami a legjobban zavarta a külvilágot, egyszersmind engem), ramegyek a fegyver és bio kutatásra és végre vmi értelmeset csinálok a külvilág számára is. Így tudtam azonosulni a végkifejlettel.
De szvsz a Railroad egy vicc, amolyan feltunesi viszketeg politikai aktivista bagázs, a Brotherhood egy kompromisszum képtelen csolatasu banda (ld pala Dane esetet), a Minutemen meg szépen elvan magában. Gyakorlatilag ok voltak a legszimpibbek de ha nem vagy rosszban az I-vel akkor nem tudod az oldalukon befejezni a játékot (ami szvsz tök logikatlan).
broman191
Valóban 'kicsit el van tolva' a frakció(k)hoz húzás végleges pontja, túlzottan is barátian hosszú időt kap a gamer, hogy döntsön. A Mass Fusion-ig gyakorlatilag mindenkivel a legjobb öribarik lehetünk, szóval kb. 2-3 órával a fősztori vége előttig aligha kell olyan meghatározó döntést hozni, amely veszélyeztetné a biztos helyünket bármelyik frakcióban. Persze biztosan el lehet előtte is szabni a dolgot, ha nem figyelünk a megfelelő döntésekre, nálam addig sikerült ellavírozni mindenkivel.
Mindenféle endinget végigjátszva, igazán nem nagy kár a füstölő Institute kráterért, ha azt nézzük, hogy a minutemennel elvégezve a végjátékot mindenki mással továbbra is jó viszonyban lehetünk... Azért egy idealista endinget is implementálhattak volna, mert értelmetlen logikai csavar, hogy a miénk lehet az Institute vezetése Father halálával, de mese nincs, vagy felrobbantjuk, vagy visszük tovább a 'sötét Institute' kitaposott útját, összeakasztjuk a bajúszt a többi frakcióval és esély sincs a békés változásra...de gondolom hogy másképp nem jött volna ki a 'War never changes' tanulság, muszáj volt elbarbárkodni a végjáték kereteit... 😊

Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.08.19. 17:24:49

Sunsetjoy
Már nincs olyan, hogy lelkiismeretlenség (bad karma), szimplán csak választasz 4 frakció közül, amelyikkel azonosulni tudsz (elsőre ezt tudom ajánlani, hogy eszerint válassz), stb.
Vannak keresztkötések abban, hogy kikkel nem marad jó a viszonyod (és kiket írtasz ki ha igen), ha az egyikkel jó vagy rossz viszonyt ápolsz. Nem veszem el a felfedezés élményét, játssz vele 😊
Ha már odáig eljutottál, hogy bejutottál az Intézetbe, akkor már minden frakcióval összefuthattál, tudsz véleményt alkotni.

Hasonlít a New Vegasban található frakciókra, ott is ha eljutottál egy bizonyos küldetésig, válaszás elé kerültél, merre, kihez húzol inkább. Itt talán kicsit máshogy van "eltolva" időben a különféle frakciókhoz való "csatlakozó-döntés".

Értem. Egyébként nem tudom majd hogyan választok mert akikhez csatlakoztam eddig is majd áruljam el valamelyiket, miért ad a játék lelkiismeretlenséget(?)
Sunsetjoy
Nekem 66 óra játékidő van benne, és nem indultam el Kellogg felkutatására se a főküldetésben 😊 Mondjuk már egyszer végigvittem, szóval most máshogy nyomom.
Utoljára szerkesztette: Sunsetjoy, 2016.08.19. 11:43:18

OK, köszi, lehet, hogy betöltöm újra az intézet előtti mentést és folytatom a "felfedezést", mert csak úgy lövöldözni "emberekre" nem nekem való.
Sunsetjoy
Variable removal a küldetés, az egy nagyonmellék-küldetés.
Amúgy mivel még (vagy egyáltalán) nem vesztél össze az intézettel, barátként jelzi. A wiki szerint ha ki is nyírod a végrehajtót (sőt akár atöbbi szinthet is, ha van körülötte), nem válik ellenségessé az intézet. Kinyírhatod... nyugi, ha elkezded lőni, meg tudod oldani (lehet ám zöldeket is lőni😊
Utoljára szerkesztette: Sunsetjoy, 2016.08.19. 10:04:12

Szia!
A testvériséggel építettem meg a teleportálót. Szóval utána elmentem a vasuthoz és azt kaptam küldibe. hogy öljem meg a végrehajtót az egyetemi megállónál, de nem tudom mert már a végrehajtó zöld és csak beszélgetni tudok vele, így megölni már nem tudom.
Sunsetjoy
Nem tudom, hogy melyik frakció által kerültél az intézetbe,
de azok után már nyílnak ki branch (oldalakhoz kapcsolódó) küldetések, amelyeknél figyeli, hogy az intézettel milyen kapcsolatban állsz (pl. ha ellenséged lesz az intézet, bizonyos küldetések nem jelennek meg a vasútnál, és nem is lehet rajtuk tovább menni), talán valamelyiknél még azt is, hogy melyik branch segítségével jutottál be az intézetbe. Persze nem mindig erről van szó.
Szóval nem csomó küldetésről van szó, de előfordulhat. A harmadik felvonás nyit meg jó néhány főszál-küldetést.

Nemrég folytattam a játékot, de amióta az intézetben jártam pl. a vasút küldijeit pl. öld meg a végrehajtót nem tudom megcsinálni.
Szóval azt kérdezném, hogy amíg nem megyek az intézetbe addig egy csomó küldit meg tudok még csinálni?
dimre
Nem akármi, pár év múlva Fallout Államok lesz.

X universe Home, sweet home

PiszkosFred
Az meg hagyjan, de levedettek a Fallout New Orleans-t, ami onmagaban akar hoax is lehetne, de a 2015 ev vegen volt nekunk egy igen erdekes kepunk Josh Sawyertol 😊 Ebbol meg akarmi is lehet...

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

dimre
Nuka-World Official Trailer

X universe Home, sweet home

broman191
Whaaat...SSD-vel a kb. 10 másodperc is soknak tűnik, ha nagyritkán nagyobb területet tölt be a game. Az egyik SATA 3 vinyómmal is próbáltam anno, SSD-s helyhiány miatt, perc szinten emlékezetem szerint ott sem vártam soha, de az SSD-s töltögetési időnél érezhetően lassabb volt. Valamilyen régi vinyót használtál? Lehet érdemes lenne megnézni pl. HDDlife segítségével, hogy nincs-e tele ilyen-olyan hibaüzenetekkel a logja... 😊

Ha valaki kedvelte az interesting npc csapatát.
Kijöttek a Fallout 4-re is.
Atomic radio and tales

Találkoztam Lemmy Kilmisterrel. Alig bírtam szétütni a kalapácsommal. Igaz én öltönyben voltam, kicsi a védereje.
Antimat
Köszi 😊

Van egy használaton kívüli SSD-m, lehet, átpakolom rá a játékot.

cyka blyat

Sunsetjoy
SSD kell alá, nálam i5-4440, 8GB ram, GTX 750ti esetében sima satás vinyón 30-40 mp a maximum, de ssd meghajtón nem volt még több, mint 10-15 másodperc soha.
De vannak, akiknek ez sem segít, abban az esetben javasolható még bizonyos külön programok használata (a nexusmodról tölthetőek), amivel nagyon mélyen finomhangolni lehet a játékot, az ini fájlban babrálás nélkül is. Pl. a procimagok beállításával, a betöltendő cellák (játékterületek) mennyiségével, stb. Ezekkel én az említett konfigon nem foglalkoztam, de a régi gépen az FO3 alatt kellett mókolnom sokat, és ugyanaz a rendszer alapja.

Antimat
Megvettem Steamen akcióban a játékot a hétvégén.
Egy kérdés: nektek is ilyen nagyon lassan tölt be helyszínváltásokat?
Nekem i5 2500 procin, 8GB rammal, HD7970 kártyával 1-2 perc is szokott lenni.

cyka blyat

joceruza
Milyen cuki!

Intel Core i5-4460 , Kingston 8GB DDR3 1600MHz HyperX Fury , Gigabyte GTX750 Ti 4GB DDR5 GV-N75TWF2OC-4GI

broman191
Élt egy máig híres zsidó fiú vagy kétezer évvel ezelőtt, ő eléggé értette ezt a 'milk of human kindness' dolgot, mindenképpen ajánlott a munkássága, de India környékén is van mit nézelődni... 😊

Mester hol lehet jelentkezni tanfolyamra 😊