11630
  • Andule
    Kulon (ingyenes) dlc tkp igy rakeresel a boltban majd berakod kosarba es letolt. Ennyi.

Nekem se volt kedvem haladni az elmult honapban ... Pedig fullra hatra van meg a FH. (Nika World rendesen ledaralta a kedvem)
  • Malachit
    Az attól függ milyen jutalmat szeretnél :)

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Én spec mindig kicsináltam. Elméletileg az a jobb jutalmas a saját értelmezésem szerint :)

Mostanában sajna nem volt időm és kedvem se nagyon haladni. Még midíg a kikötőben dekkolok. A 4K pakkot hogy lehet felrakatni a játékkal? Kell valahol manuál mókoltatni vele valamit? Most már bírná a video kari :D
  • Papa01 #7199
    Sziasztok!

Szerintetek elengedni érdemes az öreg Lorenzo Cabot-ot, vagy likvidálni?

Köszönöm a válaszokat! :)

Papa
  • Andule
    Yep, minden frakcionak vannak ilyenjei.
  • Papa01 #7197
    Sziasztok!

Azt megtudnátok mondani, hogy a Preston Garvey által adott küldik (polgárőrséges) végtelenek? Mindig csak adja a következő kipucolandó területet.. :)

Ugyanezt szeretném kérdezni a Brotherhood of Steel frakcióval kapcsolatban (pl az írnokcsaj és a Rhys lovag küldetései).
    Köszönöm a válaszokat!

Papa
  • aemus
    Kibővítve a Workshop navigációs billenyükkel (Numpad8-4-5-6):

Fallout4_balkezes_bovitett
    Fallout4_balkezes_bovitett
  • aemus
    Fallout4_balkezes (Tükör)
  • aemus
    ;Fallout 4 - Billentyű kiosztás balkezeseknek :
    ;-------------------------------------------------------------

;1. A Fallout 4-ben állítsd vissza alapbeállításra a billentyű kiosztást (Default).
    ;2. Telepítsd az AutoHotkey_1.1.26.01_setup.exe -t.
    ;3. Tedd ki az asztalra a fallout4_ balkezes.ahk file-t.
    ;4. Kattints a fallout4_ balkezes.ahk file-ra az asztalon, ezzel elindítod az AutoHotkeyt is (zöld kis kocka a jobb alsó sarokban), a billentyű modosítások már működnek.
    ;5. A billentyű kiosztás tetszőlegesen megváltoztatható / bővíthető az (új_billentyű::régi_billentyű) minta alapján (bővebb info a - fallout4_ balkezes.ahk - fileban.)

Fallout4_balkezes

• Although
    Hát emberek ez egyre durvább lesz.
    Horizon
  • Papa01 #7191
    Köszi a válaszokat, korral jár.. :D
  • PiszkosFred
    Szolsz neki, hogy hasznalja, ugy, mint amikor cuccot vetetsz fel vele a foldrol, stb.
  • Andule
    Ranyomsz a comparative, az jon elo h command es raviszed az egeret a PA-ra. Ekkor automatan az lesz a parancs h szalljon be. Ennyi. Azert nem olyan bonyolult jatek ez :)
  • Papa01 #7188
    Arra van lehetőség, hogy az F4-ben az erőpácélt a társamnak adjam? Ha igen, akkor hogyan?
    Köszi a válaszokat! :)
  • Papa01 #7187
    Köszi! :)
  • Sunsetjoy
    Odamész a kereskedőhöz, és beszélsz vele. A legtöbb kereskedő Diamond City-ben van, a piacon. Ott kipróbálhatod.
    A karavánokkal is lehet, csak a karavánokban van egy kereskedő, meg vagy 2 testőr. A kereskedővel kell dumálni.
  • Papa01 #7185
    Köszi a választ! :) Azt még megtudnád mondani, hogy kereskedni hogyan lehet? A karavánokkal már nem tudok... :(
  • Malachit
    Minden szintlépéskor 1 pontot kapsz amit tetszés szerint eloszthatsz. Vagy alap képesség pontra teszed ala S.P.E.C.I.A.L.-ok, vagy képzettségek, amik 1-5 pont között növelhetőek.
  • Papa01 #7183
    Sziasztok!

Ebben a részben szintlépéskor nem lehet pontokat osztani az egyes tulajdonságoknál? Mint pl zárfeltörés, lopakodás, stb?
    Csak azt az 1 db pontot oszthatom ki?

Köszi a válaszokat! :)
  • Plityu
    Köszi megoldodott az eredeti interface fájl-t nem másoltam vissza.
  • Sunsetjoy
    Használod a magyarítást, de nem olvasod el, amit leírok a mellékelt fájlba...

"Egyes játékosoknál (nálam is) előfordult, hogy a magyarítás használatával a játékban a szereplők (pl. szimpla telepesek) arca színes, apró pontokká "változott", az egész arcot lefedve. Ezt közelről lehetett látni, ahogy távolodtunk (más "minőségű" grafika töltődött be), megszűnt a hiba láthatósága. Ez szinte biztos az interface fájl újratömörítése miatt történt (a ki-be tömörítő más szintű tömörítést használ, mint a játék kiolvasója), vagyis amikor a játék be próbálta olvasni a fájlt, nem tudta egyes részeit jól felhasználni. Ez a leírt hiba nálam teljességgel megszűnt ennek a módszernek a használatával (vagyis a játék eredeti Interface.ba2 fájlt használva, de az Interface mappával együtt).
    Az, hogy másoknak használható volt-e ez a módszer, még nem teljes körűen tesztelt. Ha megjelenítési (grafikai), vagy egyéb hibákkal küszködsz, próbáld meg ezt a változatot, lehet, hogy segít."

Az NPC-k arcát közelebbről cseszi szét a dolog, a bizonyos vásárlópultokat minden távolságból, ha úgy vesszük.
    Olvasd el a magyarításhoz mellékelt fájlt, ott a 2,b magyarításváltozatot használd, többeknek attól megjavult ez a grafikai hiba, nálam is.
  • Plityu
    Hali!
    valaki tudna segiteni ezek a hibák miért vannak? milyen beállitással javul meg,vagy amd hiba?
    http://kephost.com/images/2017/07/08/ScreenShot0.png
    http://kephost.com/images/2017/07/08/ScreenShot1.png
  • Malachit
    Attól függ hogy mit csinálsz benne, mint ahogy minden máshol is ugyan így van a játékban. Még nem játszottam a kieggel, de az utánna olvasások és elbeszélések alapján a következő van:

Ha a Riderek frakcióját választod a kiegben, akkor hosszabb lesz a DLC, mivel ez konkrétan ezen frakció DLC-je. Ekkor nekik fogsz mindenféle küldetést csinálni és CW-ben, majd településeket felhúzni. A Raiderek frakciója is ha jól emlékszem 3 alcsoportra oszlik, akik között kell majd ügyeskedni. (mindenkinek nem tehetsz itt sem a full kedvére a felhúzható telepek páros száma miatt) Így ha a Raider frakciót választod a Minuteman egyből gyűlöletbe fordul, hiába voltál előtte velük maximálisan jóban. A többi frakcióval módosuló viszony szintre nem emlékszem.

Ha nem őket választod, a DLC jóval rövidebb lesz persze és elesel pár nyalánkságtól. Így valamit valamiért elv mindenképp érvényesül.

Na, ezt ki lehet kitrükközni, de ha ezt választod akkor mazohista módon kell tenni. Hogy csak érezzed magadban az erőt. Úgy kell felhúznod egy karaktert LVL40+-ra, hogy miután kimentél a Vaultból, nem mész le a kisvárosba. Messze elkerülöd. Ekkor nem aktiválódik a Minuteman szál és talán a többi sem. Kimész a nagy világba és addig öldökölsz és fedezel fel míg nem leszel 40+. Ha még jobban akarod érezni magadban az erőt, akkor mindezt Survivalon teszed és közelharci karakterrel :D Ha elérted a 40+-t, elmész az aktiválódott Nuka DLC-be. Megcsinálod a Raider frakciót fullra és kiélvezed, majd mikor vége elmész a kezdő kisvárosba és beaktiválod a Minuteman szálat, dobod a Raidereket. Így nem lesznek az alap frakciók ellenségesek, csak talán a Raiderek megint. Így kimaxolva letudtad a DLC-t és még a többi frakcióval is kedved szerint cicázhatsz, nem lesznek belokkolva. :D
  • HengerR
    Pár hónapig szüneteltettem a játékot így érdekelne a következő:
    A nuka world dlc mennyire piszkál bele a Commonwealth-be ha végigviszem? Értem itt azt, hogy szétveri a kapcsolatom frakciókkal vagy véghez fog vinni pár hasonló módosítást?
  • Malachit
    Nálam semmi baja. 110+-on vagyok és messze még a végétől. Az elejétől survivalon tolom. Feldobtam pár hangulatjavító/grafikai modot. De, hogy a játékot meg nem könnyítő (inkább nehezítő true storms, stb.) modok miatt ne kapjak acsit az nem igazán tetszett, így feldobtam az acsi unlokkolót is. Annyit csinálok, hogy 5-10 szintenként, vagy kulcspont mentéseknél egy külön gyűjtő könyvtárba másolatot csinálok az aktuális utolsó mentésről és az alkönyvtár nevével utalok a mentett állás szintjére, vagy eseményére. Ha gebasz lenne vissza tudjam pakolni, de eddig semmi nem volt. Fagyni is csak FH-ban fagyott párszor mikor a sűrű ködben VATS-al bezoomoltam és bemakkant a rendszer a füsteffektbe.

FH-t még mindig utálom a radköd miatt. Mellék küldetések nagy részét letudtam a jelenlegi pontig. A csillagviszgálóban szöszöltem utoljára az ottaniakkal. Most adott pár lehetőséget (bújjak ládába és hallgatózzak, vagy törjek föl terminált infókért, stb.) Mivel megint nem volt kedvem fő sztorizni, elmentem felfedezni a délkeleti szigeteket (hunter island és környéke). Ebből egy irl 2,5 órás túra lett. Találtam vicces melléksztori szálat (nem küldetés), meg tonnányi kacatot. Persze a VIM gyárba már megint nem tudtam eljutni, mivel én is meg ADA is fullra ki van terhelve és kocoghatok át a szigeten a kikötőbe megint lepakolni, ami elég unalmas 20 perc fussunk a ködben, vagy ússzunk versenyt a döglött halakkal event...

A radködtől agybajt kapok!!! :D Karakter nem használ PA-t, max dísznek szoktam gyűjteni, vagy végszükség esetére tárolom őket. Eddig, ha 3x kellettek.
  • Dante73
    Survival mentéssel, én nem merném birizgálni. Lehet, mákod van, de pl Skyrimból kiindulva, könnyen meglehet, hogy 10-15 szint, és kapsz egy végtelen töltőképernyőt, asztalra dobálást... és mehet a mentésed a levesbe. (Nem utsó 1-2, utsó 20-30, vagy több, egész addig visszamenőleg, míg bele nem piszkáltál.) Újratelepítés, és ha akármi nem pont odakerül mint volt...
    Ne birizgáld, én azt mondom.
  • PiszkosFred
    Igen, alap esetben mod miatt nincs achie (es a savegame is kap egy elotagot es kulon "modos" menteseket). Egy sima .dll hackkel eltuntetheto a korlatozas es modok mellett is lehet achie.

A Sim Settlement modot feltetlen probald ki! :)
  • Andule
    Btw, tegnap túrtam egy kicsit a Nexust lorefriendly, hasznos settlent modok után kutatva és ott jött szembe az info miszerint külön mod kell ahhoz h kapjak achi-t ha felrakok vmit?

Mennyire birizgal ez bele egy survival mentésbe? (Csak mert ott nincs konzol h korrigáljon az ember.)
    Tkp ezért raknam fel az unoff patch-t is, mert azért akad még bőven bug. Kinek milyen tapasztalata van ezügyben?
  • Andule
    Na azt se tudtam h az tud ilyet a 4ben. :) (Sosem élnek addig). F3bol is onnan van meg az info h a Glowing One-ok gyógyíthatjak a normálokat h toltokepernyon olvastam. (Pedig abban a reaver utálatos egy damage sponge volt)
  • Sunsetjoy
    Most, hogy így mondod, az lehetett, más ilyet nem csinál. Ha a glowing one ghoul feléleszti az elhalt feral ghoulokat az más.
  • Andule
    Úgy értem azért nem olyan vészes mert ha a kiosztott sebzes elég nagy akkor nem mutalodik az sehova.
  • Andule
    Tippem az lenne h legendary volt. Ok tudnak néha olyat h leszeded a hp-t majd mutalodik es felugrik maxra ismet. (Ami valóban hülyén néz ki, de nem olyan vészes mint ahogy leirod)
  • coolpet
    nemtom meregbol 2 honapja letettem, azt tudom zold volt...
  • Andule
    En mondjuk még nem láttam regeneralos bogarat. Mi a neve?

Amúgy a legegyszerűbb a mamit fingatni ha előre ledobalsz pár aknát.
    Mondjuk ez igaz mindenre. :)
  • Sunsetjoy
    Én 15-20 lvl alatt nem megyek oda, gyors/sokáig tüzelő fegyver volt mindig nálam akkor, ami ráadásul távolról dolgozott. Gyorsan kell végezni a mamival, hogy a társak jobban életben maradjanak.
  • Andule
    Amúgy a legveget leszámítva azt mondanám h az eleje sokkal neccesebb. Ott volt h elfogyott a türelmem es elokaptam a rakétavetőt es beleuritettem a 4es tárat a soron következő hullámba.
  • coolpet
    En valamit nagyon nem jol csinalok. Minutemen kuldi, mikor vissza kell foglalni az erodot, jon a nagy rak a tengerbol. Mindenkit kinyir, en fel oraig lovom, skulo 0, megdoglik.
    Aztan jon valami 5-10 kis maszkalos bogar, eletero regeneracioval meg savpanle?-al vagy mi.

Hiaba lovom amim meg van, visszagyogyul pillanatok alatt. Lvl10 korul voltam ott, es fegyverperkeket fejlesztettem...
  • Andule

Na tegnap lement a Mechanist dlc. Fallout 3 után pont ilyen befejezésre számítottam. A vége az elég pain in the ass volt, plusz Ada sztem messze a legidegesítőbb társ. Assaultron lábakat kapott nálam de olyan volt mint a mérgezett egér. Állandóan csak rohangált korbe-korbe (mindig elém ofc ha tavcsovest akartam hasznalni) és feszt nekem jött, lokdosott, sebezni meg szinte szart se tudott a 2 sniperrel.
    A végjátékban 2szer élesztettem, de azon nem csodalkozom. Mikor lejött a második legendary quantum tankbot mar erősen anyaztam én is h a francé nem PA-ban jöttem, de a sarokban bujkalva azért nem volt baromi necces (a shotibol azert kifogyott a skuló.)

Bellat ugyan életben hagytam de azért 4-5* lebasztam mar h mekkora idióta volt.
  • Andule
    Én is belekezdtem most rendesen a kuldijebe, fel is vettem SH-ban csak tapoltam előtte rajta kicsit. (Cait-nek most várnia kell kicsit)
    Sztem én is kiszállok a PA-bol h tudjak szaladgálni rendesen. (Ez a baromi nagy hátránya sajna, pláne h a repkedes is AP-t zabal, mint a sprint)
  • harras25
    Én magam gondoltam úgy, az ő küldijére őt viszem, de lopakodó öltönyös DT nélküli pisztolyhősként borzalmas volt hogy mindig észervettek és mindig elakadt, plusz a "dumája"...

A végén ha lesz harc a Mechanisttel, előtte csak egy priccs van a celláknál ahol lehet menteni, mire megtudtam szívtam eleget.
  • Andule
    Jogos,azt nem tom mert ez az első végigjátszásom az SP-vel. A Mechanist-esbol pedig eddig annyi van meg h voltam az Atomic gyárban (már megint) és most a kinyert izét kéne megmutatom Ada-nak aki SH-ban en meg kelet, del-keleten. (Mondjuk eddig nem kellett h aktív csapattag legyen)