37354
11375847381401621903.jpgHivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topik
A másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
  • sulouos
    Nem jelentették ki, csak azon ment a pánikolás, hogy ha a tank bele nem lesz teljesen lemodellezve, akkor biztos nem is lesz FRB. Ehhez képest egy Q&A-ban meg is említették az FRB-t.
  • Droughert
    Nem lesz frb, ezt már kijelentették, vagy tévedek?
  • Amaymon
    "WT is csak egy szofisztikált kő/papir/olló lesz"

Ha lesz FRB, akkor nem előre determinált, hogy kicsorbuljon az olló a kövön, de attól még olló marad :)
  • Renegade
    izé, a minőségi és a műremek mióta szinoníma?

persze Psy, meg Bieber nem Mozart, ahogy a WOT sem Mass Effect, de szinte biztos, hogy a WT is csak egy szofisztikált kő/papir/olló lesz :)
  • Droughert
    "konkurens egy jobb játékot tesz majd le az asztalra." ezt még mindig nem tudhatjuk... Szebb lesz, jobban optimalizált valószínűleg, de semmi biztosat nem tudunk míg normális tesztet nem látunk belőle. Vannak hibái a wot-nak ez nem kétség,de a legtöbb fikázást én mindig a gyengébb játékosoktól láttam.. A mostani wot-közösségből a nagy klánok jó játékosai miért nem izgulnak annyira a warthunderre? Nekik jó a "szar" is? Nem hiszem, egyszerűen eddig amit a warthunderből láttunk nem mutatott semmi extrát a korábban felsorolt előnyökön kívül, ami arra kéztetné őket, hogy it most minden áron váltani kell.
  • patchaou
    Azért nem hülyegyerekek ülnek a wg-nél sem. Csináltak valamit amiből csak úgy dőlt a lóvé, és nem kellett sokat szenvedni vele, elég volt új "tartalom" és jó marketing ahhoz, hogy ez folytatódjon. Most lesz konkurencia és mivel nem hülyék, elkezdik végre csiszolni a játékot, kijavítani a hibákat stb... Említette már más is, Mi játékosok csak jól járhatunk :)
  • Rue East
    na ezt én se értettem, semmi korreláció nincsen a minőség és a népszerűség között, sőt, sokszor inkább fordított az arányosság...
  • Eisenberg
    Cifu: Ne haragudj de akkor Justin Bieber zenéi, a Gangnam style, és a tuc-tuc zenék is műremekek zeneileg? Ha az, hogy mennyien kedvelnk egy adott előadót, megmutatná azt, hogy a zenéje milyen minőségű illetve Ő maga milyen tehetséges akkor Mozart helyett PSY-ról fog tanulni az elkövetkezendő generáció általánosban. A lócitrom is jó mert több millió légy nem tévedhet? A WoT játékosok nagy részének nincs szüksége olyan dolgokra amiket majd a WT GF fog nyújtani, de nekik is elegük van már szerintem jópár WoT-os betegségből, illetve van pár aktív WoT-os iskolatársam, egyik kijelentette, hogy mivel a GF-nek jobb lesz a grafikája áttér arra. Mondtam neki, hogy fizika meg normális arty meg HB. Szted érdekelte? 18 éves a srác, és a WoT játékosok nagy része ilyen max fiatalabb. Aki nem ilyen, és magyar, és nem elvakult rajongó az jelenleg itt van még ha nem is kommentel, vagy azimplán tűkön ülve várja a játékot. Az Én szememben a WoT nem egy nagy durranás illetve a nagy játékosszámát a monopol helyzetének köszönhette, aminek mostmár vége úgy, hogy a konkurens egy jobb játékot tesz majd le az asztalra. Egy hozzáértő videós srác is ki fogja próbálni pedig Ő is több tízezer csatát beletett, rengeteg videója van, voice packokat csinált stb. De elismeri a WoT hibáit, és vágyik a jobbra. Legalábbis így látom. Viszont vannak akiket nem hat meg a WT mert egyszerűen ostobák mint az említett iskolatárs.
  • Renegade
    OFF:

na várjál, nekem annyi rémlik, hogy teszt szero first reset előtt volt 36mm (volt is sírás), persze a kupola mindenkinek annyi amennyi, nem kizárt, hogy 300-400ról beadta a randomIsten a KV1S, JpzIV-nek, egyszerűen csak frusztrált, hogy kiszurtuk egymást és hopp máris válaszhatok új járművet :)

a melyik jármű mennyire korhű/kemény témába meg végképp ne menjünk bele, kemény munkával meggyőztetek, hogy a két egymásra helyezett páncéllemez az a fostalicska kategória, ehhez képest, a WOT-osok bebizonyították, hogy ennél tökéletesebb még a szendvics páncél sem lehet :)
  • davidbog
    OFF:

Gold a fenét, még HE-vel is lazán szét lehet csapni. Mivel az AT8 frontpáncéljának a jobb oldala kemény 36 mm vastag. Vagy valami ekkörüli. Ha valaki nem tudná hogy ott annyi, akkor meg ott a tetején a világító torony méretű parancsnoki kupola kb 110 mm-es páncélzattal. Kb ott 200 mm vastag ahol senki nem lövi.
    Az egész brit TD ág (meg amúgy a brit gépek 80%-a) egy nagy nulla, de az AT8 még ezek közül is kiemelkedik az ócskaságával. Legalább hűen tükrözik a valóságot, hogy milyenek voltak/lettek volna az angol harcjárművek.
  • Renegade
    revidiálnám az álláspontom: t6-ban szinte bárki túlüti a 200+ páncélt, szinte biztos, hogy én játszottam régen egy AT8-al, de ez egy csoda...ja nem, gold :)
  • twi452
    Azért azt simán megléphetik, hogy számban is korlátozzák az eventben, hogy mennyi lehet egy oldalon pl a kv-kből 1-1 + még az összlétszámmal is tudnak variálni.

Ezekre volt már példa repülős event-nél, hogy le volt korlátozva talán 2xB17re az amerikai csapat. Másik példa alacsonyabb tier-es eventen meg az amcsi oldalon talán 4 emberrel többet vitt be alapból az MM mint a japókhoz :)
  • [NST]Cifu
    @twi452: Jogos, most utánanézve tényleg így van, maxima mea culpa. Benéztem. Ezt is. :)

@Rathrol: Meglátjuk még mi lesz ezzel a gyalogság dologgal. Volt egy információ róla, hogy nem lesz a WT(G)-ben, mert akkor emelni kellene a játék korhatárát, amit nagyon nem szeretnének.

@Eisenberg: A WT arcade-ban a WoT és WoWp ellenfele, és a tömegeket ez fogja érdekelni, nem a HB, és pláne nem az FRB. Azt sem mondanám, hogy a WG nem minőségi terméket tett le az asztalra, mert ez nem igaz. Ha így lenne, nem játszana a WoT-al több millió játékos, és nem keresték volna vele magukat betegre.

Attól is óvnék mindenkit, hogy hatalmas várakozásokkal nézzen elébe a WT(G)-nek, mert ez is csak egy játék, hiába eltérő a megközelítés, a buktatók ugyanazok. Szórakoztató játékmenet kell, és jó játékélmény. A balance, MM, economy ezek alappillérei, és azt még nem tudjuk, hogy ezek terén hogy fog teljesíteni a WT...

@Amayon: Nem tudod kivédeni az MM-et, valami alapján össze kell sorsolni a játékosokat. E téren pedig az Eventek még csak szárnypróbálgatás szinten mozognak. Nagyon-nagyon nehéz megoldani, hogy játékélmény terén szórakoztató maradjon az egész, ugyanakkor történelmi hűségnek megfelelően ossza a lapot. Erre kismillió példát hoztam már, így csak egy gyors példa: lesz németeknél 1941-ben Pz.II./III./IV., Pz.35t/38t, vele szemben T-28/T-35/BT-5/BT-7/T-34 L11,F34,-57/KV-1/KV-2. Mi lesz itt? Kb. minden szovjet játékos KV-1/KV-2 meg T-34 változatokban fog csücsülni, míg a németek meg Pz.IV. esetleg PZ.III.-asokban. Hol van akkor a történelmi hűség? Ezt egy játékban nagyon nehéz megoldani, és hiába szeretnéd, a játékélmény szempontjából valahol bele kell szólni a fejlesztőknek ebbe. Ezért vagyok szkeptikus az Event rendszer életképességében is. Poénnak jó, de ahogy nézem, azért a sima csatáknál csak kevesebbett kell sorba állni...

@Lammaer: Márpedig az, hogy 2+ magot használ, és nem egyett, elég sokat jelent, mégpedig azért, mert egy belépő szintű gépen is játszható lesz a játék, például az A6 vagy A8 szintű AMD procikon, amik amúgy az alsó/alsó-közép kategóriába tartoznak...
  • Renegade
    hát nekem a wottal két nagy bajom volt, egy az artyk (ezt már lecserélték td-kre), kettő, hogy kihozott belőlem egy fröcsökő ragert, ami minden csak nem jellem építő :D

amíóta havonta fél óra a játékidőm, azóta egy remek játék, noobként eltologatom a ferdimet, nem zavar a többi béna, nincsenek artyk, micsoda win/win :)
  • bigmano
    Félreértések elkerülése végett,én sem védem a Wot-ot,de én elvagyok mindkettővel per pillanat.
  • lammaer
    Dettó, én se akarom hogy sturmovikok lyugassák ki a batchatom oldalát :D

Igen tudom, nem lesz batchat, de azért hadd trollkodjak.

Amúgy tetszik hogy sokan pl azért fikázzák a WOTot merthogy soasem létezett tankok is vannak benne (lassan már csak azok :)), miközben azon röhögök, hogy a másik játékban meg többnyire mindenki azokra van ráizgulva. Most pl arra a waffentrógerre vagy mire....
    Szóval kicsit olyan az érzésem, hogy ez a tipikus szegényember szamara téma.

• lammaer
    Mondjuk én sose vagyok oda a grafikau pdatekért, jobban tudnám értékelni a tartalmat.

Ezért szoktam "összekapni" a WT fanokkal, amikor folyamatosan az enginet ajnározzák, meg a grafikát, meghogy 3x több FPS van mint a WOTban.
    Persze, a jobb engine jobb, de a WOTban nekem semmi bajom nincs az enginevel, szépen elfut a középkategóriás gépemen, ergó azzal nem vesznek le a lábamról ha 1 mag helyett vmi 2-t használ.

Tartalmat akarok, meg játékmenetet, ha abban isjobb lesz a WT tankos része, én magam dobálom a WOT koporsójára a földet :) Mondjuk WTtől függetlenül egy ideje nem WOTolok, lejárt a szavatossága. 2.5-3 év azért nem kis idő :)
  • bigmano
    Ez egy ilyen móka, aki nem akar/tud fejleszteni a pc-jén majd megveszi xboxra és annyi!
    Azért a GF-fel jelentőssen nőni fog a texturák száma is a pályákon,szvsz várjunk még a temetéssel.
  • Amaymon
    "Azért az MMmel szerintem elég erősen meg fognak izzadni...."

Nekem nagyon nem tetszenek az MM alapú rendszerek, eléggé szerencsétlen találmány egy történelmi környezetben. A free runokban nem baj ha jut neki balanszoló szerep, amikor szintezi magát valaki vagy lion gyűjt, de az utóbbit lassan jobban megéri eventen a +10-20%-ok miatt.
  • sulouos
    A 9.0-s peccsel érkező grafikai és fizikai fejlesztések mellé beígérték a gépigény növekedését is, ami már most nagyobb, mint a WT-é.
  • bigmano
    WG béreeeenc.....égessük meg xD
    De komolyra fordítva gyakorlatilag a játék alapötlete nem tud elavulni szvsz,az összes többi ( grafika,fizika,rombolható környezet...)fejleszthető.
    A 9.0-ás patch-el jön az új grafikai engine ha jól tudom, szvsz kicsit válaszul a Gándzsinak szóval nekünk csak hátra kell dőlni és profitálni a versenyből.
    Mert mi csak nyerhetünk vele.
  • patchaou
    Gondolom a legmagasabb tierű akármi alapján sorsol. Ha a játékos a 10-es repülője mellé berak egy 1-es tankot, akkor megérdemli hogy szopjon.
    Más kérdés hogy ez a része engem nem nagyon érint, mivel ha lehet akkor csak tank vs tank csatákba megyek majd :)
  • lammaer
    A WOTot azért én továbbra sem nevezném békasegge játéknak. Nagyon sokan, nagyon sokáig (több évig) elvoltunk/elvagyunk vele.
    Hogy lejárt e esetleg az ideje, az esetleg lehet beszélgetés alapja.
  • lammaer
    Azért az MMmel szerintem elég erősen meg fognak izzadni....

Mert ha jól emlékszem, ugye itt is ilyen garázsharc lesz, tehát a player beállít 3 dolgot, ami lehet 3 tank, vagy 2 repcsi 1 tank satöbbi satöbbi.

Namost, ezt balancold ki rendesen hogy értelmes idő alatt vmiféle egyensúly legyen, pláne ha nem végtelen mennyiségű a sorban várakozó embertömeg.
    Biztos megoldható, de nem lesz egyszerű... pl csak egy olyan egyszerű kérdés, hogy minek a tierje alapján rakja össze az embereket...

Mondjuk egy TierXes repcsi+Tier2es tank kombós ember vajon egy meccsbe kerülhet-e e egy TierXes tank+Tier2-es emberrel úgy, hogy ez igazságos legyen?
  • Eisenberg
    Cifu mester, olcsó húsnak híg a leve. A WG-nek wot meg a wowp ez igaz, de minőségileg a béka s*gge alatt van mindkét játék. A WT-t összevetni a WoWp-el ostobaság, szvsz nem is riválisa egyik a másiknak. De ez már más tészta. WG-nek van 2 játéka, Gaijinnek csak egy, és a másodikra még várni kell kb egy hónapot viszont jó munkához idő kell, tök m1 hány játékod van ha mindkettő gyenge, és az ellenfél jobbat készít. Ráadásul a WT tankjai, és repülői össze lesznek vonva amint megjelenik a patch ez is egy óriási ütőkártya lehet. Plusz három játékmód, jobb motor, szebb grafika, fizika, jó sérülésmodell, viszonylag jó MM, kiegyensúlyozásra való törekvések (pl eventek vagy, hogy nem engedi majd az MM, hogy 10 bombázó legyen az egyik csapatban meg 5 tank míg a másikban 15 tank.), stb. Egy szó mint száz a minőség számít nem a mennyiség.
  • Rathrol
    Nekem ami legjobban tetszik a wot és wt közötti szárazföldi harcban, azaz igazi háborús környezet, hiszen a wt-ben kapunk gyalogságokat (nem tudom lesz e valami szerepük a harcban), ágyúsokat,konvojok...ellentétben a Wot-al a sivár környezet,semmi mozgás, max madarak,lepkék repkednek itt-ott.
  • twi452
    hajókról sokkal korábban adtak ki már néhány screenshotot mivel azt kezdték el fejleszteni először a repülős mellett és nem a tankokat :)

Nemrég nyilatkozta valaki le, hogy félretették a hajókat és a tankok kerültek előtérbe mert "túl hardcore" lett szerintük a hajós rész egyelőre.
  • [NST]Cifu
    Azért tegyük hozzá, hogy a WG-nek már van a játékosok által elérhető (vagyis minimum open béta szintű) külön szárazföldi és légi harctérre vonatkozó játéka több, mint fél éve, míg a Gaijinnek még csak a légi játéka elérhető, és még legalább egy hónap, amíg a WT(G) elérhető lesz. Szóval azért a WG jelenleg még előnyben van, sőt, ha azt nézzük, még nagyobba, hiszen ők már legalább koncepciórajzokat, festményeket adtak ki a World of Battleship-ről (persze ez a fejlesztés szempontjából lényegtelen, csak pénz kérdése, amivel meg jól állnak).

Persze a Gaijin is nagy duhaj, ugyebár azt igérgetik, hogy a WT(G) idén novemberre, a WT(N) pedig 2014 végére jön, ami elég durva menetrend (nagyon kiváncsi leszek, hogy a WT(G) az open béta idején milyen állapotban lesz), amiben előnye van, hogy ők eleve azonos alapokra építkeznek, míg a WoT és a WoWp külün játék még mindig...
  • Ry0K3N
    Hűű, 2011 óta ígérgették már a cross battle képességet erre itt van lassan 2014 és sehol semmi belőle erre gaijin be is előzi őket.
  • Jacek
    Holland:)
  • Jacek
    Akkor ezért van a +10-20 a WG serverhez mert ott az egyik Német a másik Hollad.
  • lammaer
    A Bigworld enginere gondolsz, amit utána felvásároltak wargamingék...
  • Amaymon
    Ha bejön a tankos rész, szvsz ezen áll vagy bukik a WT sorsa, akkor ennek a viszonylag nagy ruszki kiadónak nem hiszem, hogy gondot okozna később akár egy engine csere. A Wings Of Prey motorját alakították át, ami a saját termékük. Erős lábakon áll a programozói és szellemi kapacitásuk. A PR részlegük borzalmas :)
  • [NST]Cifu
    [off]Élnék a gyanúval, hogy a Star Conflict előzte meg a WT-t, az irányítás bizonyos szintig hasonló (egér alapú, de ott ugye az űrhajó ágyúi "követik" az egérkurzot), és szvsz az engine is azonos. Az is nagyon jó játék, de hiába, ha a játékosok egy szűk rétegének jön csak be. Egy II.Vh-s játék sokkal jobban vonza a játékosokat, és bár lehet, hogy a siker nagyobb volt, mint eredetileg várták, de én élnék a gyanúval, hogy tudatosan fejlesztették a WT-t, hogy minél nagyobb tömeget fogjanak meg.

Én még azt is feltételezném, hogy látva a WG bénázását, az egész koncepciót behúzták. Volt egy motorjuk, amely képes nagy pályákat lekezelni, és a WG által hajdan felvázolt Tank-Repülő-Hadihajó cross-battle (vagy WWW, kinek hogy) rendszert ők meg is tudják valósítani ezzel. Ehhez képest ugye a WG egy 2003-as motort reszelget, amit anno csak licenceltek (most nem vágom fejből a fejlesztő nevét, de ha jól rémlik, utána meg is vették őket, hogy a motort most már az ő igényeikhez igazítsák), és ki tudja mikor lesz cross-battle képes...
  • Amaymon
    #1998 Erre akartam küldeni :)
  • [NST]Cifu
    Amennyire én tudom, Hollandia.
  • [NST]Cifu
    Azonos áron kb. azonos teljesítményt kapsz, függetlenül a gyártótól, ha nem így lenne, akkor senki sem vásárolná az egyértelműen gyengébb procit.

Az Intel egy szálon és lebegőpontos számításoknál jobb, az AMD viszont a több szálas rendszerekben, hiszen egy i5 csak négy szálon futtat, míg egy árban hozzá mérhető FX-8xx0 meg nyolc szálon. Emiatt lesz elviekben jobb választás a Battlefield 4-hez az AMD. Amúgy viszont az Intel jobb ott, ahol a szálak párhuzamosítása még nincs annyira kihasználva.
  • Amaymon
    Ez nagyon igaz, sajna mikor belevágtak ebbe az egészbe szerintem halvány gőzük sem volt róla, hogy siker story lehet. Más wargamekkel is próbálkozott gazsi, de a wwii téma jön be a népnek.
  • Jacek
    955:) Nem nem.. nem írtam hogy intel bestbuy az soha nem is volt nem is lesz:) 7870-re írtam hogy az 55-ért úgy hogy TahitiLe és egy 20e Alpenföehn Peter van rajta:) és ez egyben volt 55, és így biza brutál tuningot bír:)
  • patchaou
    Amíg nem döglött meg a 4670-em Én is azt vettem észre hogy olyan játékoknál ahol választható volt a 9 és a 11, a 11-el lényegesen szebben és jobban futott minden játék.