37354
11375847381401621903.jpgHivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topik
A másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
  • Renegade
    én sosem voltam elég bátor klánozni/lowban mászkálni, kétszer lenéztem egy-egy küldi miatt, úgy kenték el a szám, ahogy kellett :)

rá kellett jönnöm, hogy az EVE-hez én noob/gyáva vagyok :)
  • Renegade
    OFF:

na igen, EVE az huncut, iddqd fent van a 10millió huf-nak megfelelő lenyúlás is, mármint ilyen értékben károsította meg a virtuális kollegáit egy srác, és ez nem ellenkezik a játék szabályaival :)

• flashpointer
    Egy hónapja kb elpukkant megint egy :)
  • vajakos21
    Jómagam nem ismerem a játékot de beugrott hogy olvastam egy érdekes cikket róla (EVE)
    http://iddqd.blog.hu/2013/07/29/a_jatektortenelem_legnagyobb_urcsataja?token=d21b185084d678763ad2a575cf1c8b7f
  • Renegade
    ez a digitális "tárgy" vásárlás jópofa téma, mert egyfelől teljesen érthető, egy free to play pay your time játék esetében, hogy valójában ezzel szabadidőt vesz az ember, ennek ellenére én is még az oldschool vonalat képviselem, mert teszem azt hátas (WOW), jármű, fegyver DLC (offline játékok), bármi nem kézzel fogható, nagyon fura nekem, mint koncepció, pedig ez lesz a jövő, lásd Steam.

Az igazán vad dolgok nem is itt kezdődnek, hanem az EVE-ben, ahol régen többszázezer forint volt egy Capital Ship :)
  • Jacek
    Értem tehát ha te grindelsz pl a WOT-ban .. mondjuk 200 órát, én veszek egy prem tankot és 100 órával kevesebb a grind... Fent maradó időmben azt csinálok amit akarok:D
    Értem én hogy neked ez nem tetszik, de akkor ekézz le az utcán mindenkit aki nem Dacia Logan-al jár, mert biza elvisz mindenhova:) ezen felül minden luxus:)
  • bgabor
    Szíve joga bizony, mint ahogy nekem is leírni hogy szerintem ésszerűtlen baromság ilyesmire pénzt elverni. Főleg egy olyan országban ahol 7/24 az alacsony fizetések miatt sírnak az emberek.
  • Jacek
    Itthon probléma ez igazán, ennyi... sajnos
  • [NST]Cifu
    [off]Elnézést, de mióta tiszted eldönteni, hogy ki mire áldozza a pénzét? Ha akarja az Operába megy belőle, vagy túrázik egyet a Pilisben, vagy akár vesz egy prémium tankot a WoT-ban. Szíve joga.

Neked viszont nem, hogy pálcát törj felette emiatt. Biztos, hogy a te (vagy akár az én) életviteledben is akadna olyan döntés, ami támadható észérvek és logika alapján.
  • Jacek
    De a táskába nincs prem credit hozam:DDDD
    Egyébként elég egyszerű ugye rákattan az ember a cuccra:) De azért mérlegelhetem hogy mondjuk 4 órai órabéremből veszek egy prem tankot, vagy dupla időt grindelek creditet, az már más kérdés hogy hol a játék élvezete az már elveszett ilyenkor, a birtoklási vágy az hatalmas erő:)
    WT-ben max prem accot vagyok hajlandó fizetni(van dora packom):DDD
  • bgabor
    Attól még nem lesz kevésbé baromság.

De tudom, a fogyasztói szokásokban sajnos felesleges ésszerűséget keresni, elvégre a trendi okostelefonért is kifizet az átlagpolgár 200.000 forintot (okos mondjuk nem lesz tőle), a nője meg ugyanennyit táskáért a Zarában.

Én ezt egyszerűen csak szánalmasnak tartom.
  • Jacek
    Ennél sokkal komolyabb pénzeket kifizetnek virtuális tárgyakért:))
  • TomDantes
    Drágának drága, de egy új PC-s játék? Vagy egy új konzolos játék? Vagy ezeknek valami gyűjtői verziója, csak azért mert kapsz pár bóvlit a játék mellé, képesek kétszeres háromszoros árat kifizetni. Nincs ebben semmi csoda. De egyetértek drága, de ez egy szórakozás, ha veszel 10 ezerért egy prém tankot, és játszol vele egy évig, és élvezed is, akkor nem olyan sok.
  • lammaer
    Jaja, a mai napig nem tudok naprendre térni afelett, hogy egy jobb prémium tank 10.000+ magyar forint, és még itt kis hazánkban is áldoznak rá nem kevesen.

A havi prém ára reális (fizetős MMOk havidija kb annyi), de hogy egy játékbeli cuccért az ember ennyit kifizessen. Számomra hihetetlen, pedig bőven nem létminimumon élek...
  • bgabor
    Ne már, beletoltál 40k pénzt abba a szarba? Legalább egy prémtank nem lett volna elég?

Brutálisan túl van árazva az a játék. Nekem csak T34em volt, azt is ingyen adták még az elején.
  • Jacek
    Bocs a végét most olvastam, tehát te azt mondod hogy simán a fejlődés alatti szerzett pénzből megveszed az adott T-10-tankot...
    25 tank áll a garázsomban ha eladom nekem sincs credit gondom de akkor minek játszom?
    Ez az állítás a játék elején meg állt most viszont egyszerűen nem igaz...

Na off vége
  • Jacek
    Csak hogy tisztában legyünk a történettel Löwe/Type/T34, de le rom még egyszer nem prem tankal akarok játszani non-stop...
  • Jacek
    30k példa elég egyszerű.. nem hiszem hogy annyit kellene játszani hogy rendesen lehessen keresni..

Elég érdekes elgondolás a "F2P játékról van szó, nem fogják teletömni a zsebed csak úgy" mivel le is írtam csak prem accal játszom(inkább csak múlt időben) tehát szerinted a premmium befizetése az semmi:DDD én azt csak úgy fizetem?

Jól látszott a béta óta hogy szarrá nerfelték a pénzhozatalt szép lassan hogy ne lehessen haladni:)

De nézzünk egy példát tehát ha te randomban! egyedül bemész játszani csak úgy dől a pénz?
    Pont ezt akartam mondani hogy itt WT-ben semmi gondom ezzel játszogatok és jön a pénz (prem acc) ez a normális szerintem...
  • Droughert
    Ha prémium acc.-al credit gondjaid voltak akkor ott valamit te csináltál rosszul. Warthunderben mennyit kapsz, ha nem tudsz rendes sebzést kiosztani,vagy nincs killed? Itt sem fogsz semmit keresni, sőt HB-ben szép minuszos köröket is össze lehet hozni. F2P játékról van szó, nem fogják teletömni a zsebed csak úgy, ha nincs mögötte valós teljesítmény. Ha valaki jó, akkor sokat keres egy meccs alatt, ha valakinek nem megy, tovább tart összeszedni a szükséges creditet. WOT-ban és Warthunderben is simán farm nélkül meg tudom venni az aktuálisan kifejleszthető gépeket, nem kell hozzá külön farmolnom (WT-ben HB-zek és még elég noob vagyok)
    A 30k meccses példádat meg nem értem, az hogy kapcsolódik a témához.
  • Jacek
    Ok, annyira nem néztem ezeket:) Lényeg meg lehet oldani.
  • Amaymon
    Ráadásul azok is f2play mikrotranzakciós mmo-k.
  • Amaymon
    "Na de itt 15 vadidegen agyhalottal kell játszanom... akik nyáladzó szájjal mennek előre"

Dota, HoN, LoL-ban vadidegen random emberekkel és teamekkel is mehetsz egyaránt. Ha ezekben viszonylag jól bevált a rank rendszer egymásnak ismétlem totál idegen emberekkel, máshol is működne. Itt inkább a megvalósíthatósági limitet az adja, hogy nem játszik régiónként több 100ezer ember.
  • patchaou
    " Nincs jó megoldás, de aki annyira keménykalapos módon nyilatkozik ki, hogy márpedig ő nem akar zöldfülü, tapasztalatlan újoncokat, az igenis vegye észre, hogy ez egy MMO játék, ahova bárki becsatlakozhat... Én sem szeretem ezt az aspektusát sok multi-játéknak, de nem is anyázok miatta. Ha a játékfejlesztők odafigyelnek rá persze, akkor hurrá, piros pont nekik. De ekkor meg visszatérünk arra a problémára, hogy sokan meg ezzel nem lennének elégedettek, mert nem tudnak majd "fókavadászni"..."

Pedig marha egyszerű a megodás, lejebb már írtam is. Egyszerűen választhatóvá kell tenni mi alapján sorsoljon a mm. Ha azt akarod hogy stat alapján akkor oda teszed a pipát, ha nem akarsz stat alapú mm-et akkor pedig kiveszed. Ezzel mindenki jól járna.
  • Jacek
    Még hozzá teszem és off vége nekem az nem játék kiszenvedjek valami amivel játszani szeretnék de nem azzal játszom hanem egy premium járművel ami egy fos de a creditet hozza:DDD
  • Jacek
    Igen nem hátul elbújtam egy bokorban... ugyan már egy fos a jutalmazási rendszer, csak premmel accal toltam! Mégis mindig gond volt a credit..
    Nekem az egy vicc hogy fizetek premiumot és nincs pénzem megvenni a cuccokat amiket kell csak ha napi 50 meccset játszom:D

Mert nekem az durva hogy valaki 30k meccset játszott 2 éve alatt le kéne ülni és kiszámolni hogy 5 percével mennyi is az:DDDD tehát ne ez legyen a mérvadó....
  • Droughert
    3000dmg-ről beszélünk... Amúgy attól, hogy a csapat agyhalott és elhullanak, ugyan nyerni nem fogsz, de jó esélyed lehet elegendő sebzést kiosztani. Ha sebzés nélkül halsz akkor valószínűleg te is hibáztál, hasonlóan mint a társaid.
  • Jacek
    Igen megkapod a creditet, mennyi creditet is kapsz amikor az agyhalott csapat miatt 2 min után 5-10 tank jön rád.... lösz egyet és meghaltál, persze csakis azért mert béna voltál és ezért nem jár neked semmi:D
  • Jacek
    Azt hiszem nem érted.. amiről te beszélsz csapatok vagy egyének játszanak, és így teljes jó a win alapú ladder.

Na de itt 15 vadidegen agyhalottal kell játszanom... akik nyáladzó szájjal mennek előre, most itt milyen szerinted egy win alapú ladder?
  • bigmano
    Te nem tudod megitélni mi a másiknak a minimum,a másikat meg nem érdekli mi neked a minimum.
  • [NST]Cifu
    Miért csapatjáték egy csapatjáték ? Mert rólam szól ? Vagy épp rólad ? Vagy valaki másról ? Nem, egy csapatjáték a közös munkáról szól, és egy közös munkában elvárható hogy mindenki legalább a minimumot teljesítse. Persze az ember önmagával lesz a legszigorúbb, de ez mit sem ér ha a többi szarik bele. Ez egy általánosság.

Ez is egy megközelítés, de próbáld meg egy kicsit a másik oldalról megközelíteni. Egy random battle felépítésű MMO játékban rengeteg emberrel játszol együtt, és mindig lesz probléma abból, hogy olyan játékos "keveredik" bele a játékba, aki mondjuk a te játékstílusodhoz nem illik. Ez nem új dolog, hajdan a CS béta 6.5/7.1-ben is ezért voltak jelszavazott, meg admin által "takarított" szerverek (de a CS helyett jöhetnék akármelyik másik játékkal).

A játékosállomány "szűrése" legfeljebb a belterjes, erősen szűk kört érdeklő játékoknál nem okozott problémát, mint mondjuk az OFP-ben, ahol aki elkezdett játszani, tisztában volt vele, hogy ha leszakadt, nem tudott visszajönni; ha meghalt, a mission-tól függően nem biztos, hogy újra tudott éledni, hogy egy Co-op küldetés akár három órát is eltarthatott, és így tovább. Ez maga képezte ugyanis a szűrést. Aki ilyen feltételek mellett is játszani akart, abban már volt egyfajta elhivatottság a játék felé.

Egy népszerű MMO-ban magától értetődő, hogy lesznek olyan játékosok, akik kevésbé élelmes játékstílust képviselnek. Viszont ez az, amit már többször is előhoztam, hogy még a tapasztalt játékosok is eltérő taktikákkal dolgoznak. Hajdan sem egy eset volt WoT-ban, hogy a játékosok egyik fele előre rohant, a másik fele meg hátul bújt a bokorban. Mindkettő célravezető lehet, a körülményektől függ. Ilyenkor mi a "helyes" csapatjáték? Ha az előre rohanó játékos alkalmazkodik a bokorbúvóhoz, és ő is inkább csak bebújik egy bokorba, és spotol? Vagy ha a hátul bújó játékos alkalmazkodik, és megy utána a rohamozóknak, hogy támogatni tudja őket? Nagyon sok WoT csatában láttam azt, hogy az ilyen eltérő taktikai felfogás miatt vesztett a csapat... Ez sem csapatjáték, akárhogy is csavarjuk...

Persze amire érzésem szerint te is ki akarod hegyezni, hogy vannak azok, akik bemennek egy játékba, és nem ütik meg azt a minimumot, amit te (vagy más) elvársz tőlük. Erre mondom azt, hogy egy eféle MMO játékban erre nem nagyon tudsz mit lépni. A játék fejlesztői nem fogják csak azért kiszórni a játékosokat, mert bénák. Ők is ugyanolyan játékosok, esetlegesen potenciális befizetők.

Ahogy írtam is, nem lennék ellenére egy olyan MM-nek, amely figyelembe veszi a játékosok statisztikáit. Csak ez is felhoz kérdéseket. Mi van, ha két tapasztaltabb játékos együtt akar játszani két újonccal (squadban)? Ha az újoncok szintjére mennek a veteránok, akkor ott aratni fognak, ha viszont a veteránok szintjére viszik be az újoncokat, akkor meg a többi veterán fog anyázni amiatt, hogy miért hozták ide ezt a két haszontalan ágyútölteléket (WoT-ban anno örök téma volt a csapatban behozott MSz-1 / Leichttractor a magasabb tierű csatákban...). Mi a megoldás erre?

Én erre akartam, és akarok rámutatni. Nincs jó megoldás, de aki annyira keménykalapos módon nyilatkozik ki, hogy márpedig ő nem akar zöldfülü, tapasztalatlan újoncokat, az igenis vegye észre, hogy ez egy MMO játék, ahova bárki becsatlakozhat... Én sem szeretem ezt az aspektusát sok multi-játéknak, de nem is anyázok miatta. Ha a játékfejlesztők odafigyelnek rá persze, akkor hurrá, piros pont nekik. De ekkor meg visszatérünk arra a problémára, hogy sokan meg ezzel nem lennének elégedettek, mert nem tudnak majd "fókavadászni"...
  • Coral Springs
    Ezzel ám csak az a probléma, hogy eddig az MMO -ról beszéltél általánosságban, most viszont már szeparálsz. Ez esetben viszont megjegyezném hogy, az emberi hülyeség is a semmittevés, jobb szóval élve a haszontalan kategóriába illik bele, és formájától független megtalálható mindenhol.

"Ha neked ebből az egészből csak ennyi jött le..." Nem, csak jelezni próbáltam, hogy a hozzászólásom egy alternatív válasz a #2061 -re.

De akkor reagálok arra is:

Nem értesz egyet azzal hogy valakinek elvárásai vannak a társai felé, ám utána kiemeled hogy ez egy csapatjáték. Ez szerinted nem ellentmondás ? Miért is csapatjáték egy csapatjáték ? Mert rólam szól ? Vagy épp rólad ? Vagy valaki másról ? Nem, egy csapatjáték a közös munkáról szól, és egy közös munkában elvárható hogy mindenki legalább a minimumot teljesítse, hogy tudjak a másikra számítani. Persze az ember önmagával lesz a legszigorúbb, de ez mit sem ér ha a többi szarik bele. Ez egy általánosság.
  • [NST]Cifu
    Háááttt... nem tudom, amikor én játszottam vele, akkor ez a fajta praviszláv mozdulatlanság csak a high tier-ben (Tier VIII. és felette) volt jellemző, de ott sem feltétlenül a kezdőktől (most tavasszal játszottam utoljára, hozzá kell tennem). Épp ezért szerettem alacsony tierben játszani, mozgalmasabbak, élvezetesebbek voltak a csaták...

Mondjuk én az arty-k és a láthatósági rendszer miatt hagytam abba a játékot...
  • sulouos
    De az. Ezért nem játszok már azzal.
  • [NST]Cifu
    Jaaaa, hogy ennyire szélsőséges példával éltél? O.o
    Ezzel tényleg nem lehet mit kezdeni, de azért gondolom ez nem általános jelenség...
  • sulouos
    A kreditről szó se esett, én az XP miatt sírok. De ne offoljuk szét a témát (ezt pont én mondom? :D)

Lammaer: tt a WoT topikot nem követtem sose, úgyhogy nem tudom.

Cifu: az a baj, hogy amikor azt mondom hogy semmit sem csinált a csapattárs, az aszó szerint értendő. Megállt egy kő mögött, és forgatta a tornyát, amíg érte nem mentek. Ha a csata elején esik ki valaki, mert mondjuk beleszalad egyedül a komplett ellenséges csapatba, az más, olyan bárkivel megeshet. De hogy 12 perc állás után se sebez semmit, az már elég gáz. Akinek az kikapcsolódás, hogy nézegeti a tankját/repülőjét egész csata alatt, azzal elég komoly bajok vannak :D

Na, de mostmár tényleg vége az offnak.
  • [NST]Cifu
    A B-17, A-26 és hasonlóak már eléggé high tieres csaták, ott már eleve többet is keresel. Én He-111-essel próbálkozok, az egy teljesen más világ, hidd el. :D
  • Droughert
    "húúú de 3 tank szakaszba simán megnyeri a csatát" Persze, ha szemben is marhák vannak."-tehát ha jobb játékosok vannak az ellenfélnél akkor kikaptok. Szerintem ez így van rendjén.
    Az hogy E50-el sebeztél 3000-et, és kikaptatok, azt jelenti, hogy xp-t kevesebbet kaptál, de a pénzed megkaptad, mivel a győzelem/vereség nem befolyásolja a kapott credit mennyiségét. Van győzelmi bónusz, de az elhanyagolható mennyiségű, tehát ha jól teljesítesz, akkor creditben ki leszel fizetve ha xp-ben nem is (most már xp-t is megkaphatod a maximálisat ha összejön a megfelelő medál).
  • patchaou
    Reggel nekem is volt egy csata amiben zsinórban 10 földi célt iktattam ki, ezen kívül sem hagytam abba volt még 4 repülő és 5 földi, de a talajt szinte csak én takarítottam, míg az ellennél simán kilőttek minden padlócirkálót és nyertek. Én a topon végeztem és vesztettünk, tisztára WOT feeling :D
    Amúgy elég siralmas az árkád játékosállomány wt-ben is. Totál kezdő vagyok de majd minden csatában a top 3-ban...
  • Glo
    Azért megéri néha még ma is bombázni

• bgabor
    Azért Twi mutatott egy időben egy sereg jól sierült bomberes meccset. B-17el, Rengzannal és Invaderrel ilyen 200.000 XPs és lionos köröket ment egymás után. Igaz prémiummal, de az a mennyiség prém nélkül is száz fölött van. Szóval megéri, különösen hogy most már vannak területcélok is.