37354
11375847381401621903.jpgHivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topik
A másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
  • Stuko
    Kíváncsi vagyok hogy oldják meg a "spot-rendszert".
    A wot-nak a gyenge "hozzáállású" játékosok mellett az egyik legvitatottabb része. Ha vhol nagyon el lehet k.rni, akkor itt igen...
  • Boron Power
    bgabor azt ne feledd, ha ott szar voltál, itt is az leszel. Gondolkodni mindenhol kell.
  • Amaymon
    Ha nem lenne benne az LA széria meg merem kockáztatni bukó lenne a RU tree AB felett, az is volt jó sokáig.
  • bardocz
    FRB-n nagyon nehezen repülhetők. Angol, német, japán gépek kezesbárányok mind hozzájuk képest.
  • TomDantes
    Jaj. Nem istenítettem semmit, nem szidtam semmit, nem mondtam, hogy ez vagy az jobb, kijavítottam egy tévedést, és elvárom azt ,hogy ne hülyézzük le a másikat, mert játszik valamivel. Mi a probléma? Nem értem, az értő olvasás ma már divat?
  • sulouos
    Rendben, hogy az AF-nek nem olyan kidolgozott a felszín textúrája, de ott sincs semmi különbség a 10x10km-es arcade térkép és a 30x30km-es HB térkép között. Pedig azok nagyságrendekkel nagyobbak, mint a tankos térképek lesznek (szerintem).

Azért igaza van Gábornak is, a WoT harmincakárhány térképe közül legalább 20-25 ilyen városi meg hegyvidéki környezet akar lenni, mint tudjuk, mindkettőből pikk-pakk tanktemető lehetett, ha az ellenség kihasználta a helyzetet. Ezért kellett nekik irreálisan nagy szórásértékeket rendelni az amúgy elég pontos ágyúkhoz is.
  • Droughert
    Erre azt is mondhatjuk, hogy nem kell a WT topicban a WOT-ot fikázni...
  • lexlutor
    talan cifu rakott be egy beszelgetest egy fejlesztovel a napokban, es ott irtak, h a gf-nek nagyobb lesz a gepigenye mint az af-nek. hogy mennyivel, majd meglatjuk.
  • vajakos21
    Ez a stilus (Bgabor)nem a wt forumozok sajátja.Már a wta forum legelején szerettük volna ha nem a wot szintjén( csak nekem van igazam,mennyi az effid, és nekem már van 10k csatám ugyhogy kuss stb..)megy a forum.Akinek nem inge ne vegye magára( lehet nekem voltak rossz tapasztalataim.).Wt igyekszünk segiteni egymásnak és attol hogy valaki elsö kommentelö nem keveseb mint aki 150et irt.Egyébként mai napig wotozok néha( lehet köpköni).
    A lényeg: adjuk meg egymásnak a tisztelet ha lehet kérni.Vitázni meg akkor lehet wtg ról ha már ki is próbálta valaki...
  • Pares
    És ha lesznek esetleg 3-4-5 km átmérőjű térképek, az nem fogja zabálni a gépet? Az rendben, hogy a WTA jól megy, de ott közel sem annyira kidolgozott a felszín, mint a tankos részben lesz. És ha tényleg olyan lesz a láthatóság, ahogy írják... hát nem tudom. Lehet a demóban pont ezért volt kicsi a térkép.
  • lexlutor
    nem ved itt senki semmit. egyszeruen ki lett javitva. de gaborunknak , faja wot, es aki enm habzo szajjal okad ra, az pancser.
  • Susarc
    figyu NEM KELL a WT topikban a WOT-ot védeni...ennyi....felejtsétek már ezt el? engem se látsz ott,hogy fikázzam a ti játékotokat és IStenítsem ezt! lépj már túl ezen...
  • TomDantes
    Ki vitatkozik? Mi bajod van? Állítottál valamit, ami téves volt. Ennyi. Miért kell egyből ügyet csinálni? És ismételten: mi a francért nem lehet elfogadni, hogy emberek X játékkal szeretnek játszani? Miért pancserek? Mert te azt mondod? Értsd már: ez egy játék, akit szórakoztat, annak jó. Mi a problémád ? Ne te szabd már meg, ki mivel szórakozzon!
  • Susarc
    fölöslegesnek tartom jómagam is 1-2 mondatnál többet foglalkozni egy másik játékkal egy teljesen más topikban....
  • bgabor
    Leszarom. Remek event van, megyek War Thuderezni a többiekkel. Ti meg WoTozzatok szóban, vitatkozzatok egy haldokló játékról, pancserek.
  • Droughert
    Csak azt nem értem, hogy mit lovagolsz a témán minden egyes alkalommal?Tudjuk, hogy neked nem jött be, nem játszol vele, nem tudsz egyszerűen tovább lépni? Minden esetben ha szóba kerül a WOT akkor csak fikázni tudod. Leírtad már 100x, megértettük, lépj tovább, neked is jobb lesz. Esetleg próbáld meg azt is megemészteni, hogy veled ellentétben másnak jól megy a WOT és szeret is vele játszani. Az, hogy kinek mi jön be ne zavarjon, neked attól rosszabb nem lesz hidd el..
  • TomDantes
    Nem védtem semmit, csak olyat mondtál ami nem igaz. Ennyi.

A másik dolog, állítsd már le ,ezt a folytonos szarozást. Aza fanboykodás, hogy valótlant állítasz, én meg kijavítom? Na ne már. Miért nem lehet elfogadni hogy vannak emberek akiknek más a véleménye mint neked? Miért nem lehet ezt elfogadni?

Az meg hogy van sokkal jobb: egyelőre nem tudjuk. Te se tudod, más se tudja.

És azt miért nem lehet elfogadni, ha valaki aWoT-nál marad? Vagy azt tetszik majd neki jobban? Neked ez miért fáj? Te mit képzelsz, neked kell megszabnod, hogy ki mivel játszon? Játsszon! Játékról beszélünk! Felfogod ezt?

Ja, és itt csak te rondítasz össze mindent, mert most is te szarozol, és te sértegetsz másokat, csak azért mert olyan dolgot követnek el, hogy játszanak egy játékkal. Hát nem is értem hogy képzelik de komolyan.
  • Susarc
    " többszázezer forintot beleöltem " ezt nem kommentálom inkább:D
  • bgabor
    Szerinted számít hogy 500X500 vagy százzal több, 600X600 méteresek a térképek olyan járműveknél, amik a valóságban 2500 méterről is tudták támadni egymást?
    Harminc fős tankcsatát rendezni fél négyzetkilométeren az őrültség kategória.

De védjed csak krtitikátlanul azt a szart, hozzá vagyunk már szokva itt az esztelen WoT fanboyokhoz. "Fél életemet és többszázezer forintot beleöltem már mióta megjelent, mostmár a WoTnál maradok, bármekkora szar is, hiába van nála sokkal jobb." Hát no comment. Csak ne rondítsátok össze ezt a topikot is.
  • TomDantes
    Egy 500x500-as map sincs benne. A legkisebb 600x600-as, a többség 1000x1000-res, de ez ne zavarjon.
  • bgabor
    Wot sok mapja 500x500 méteres, annál nem nehéz jobbat csinálni. :D
  • vajakos21
    Szerintem lesz nagy térkép, ha mem is arcadeban.Bár ott is nagyobbra számitok mint wot nál.
  • bgabor
    Az a vicc benne hogy orosz film, és ugye kubinkában van működő, "kikölcsönözhető" Pz4 és Tiger, amit WG és Gaijin rendezvényekre is kihoztak már. Miből állt volna az eredetiket kihozni a forgatásra T-62esek konverziója helyett? Aztán ha több kell, maximum klónozzák számítógéppel vagy vagy ilyesmi.

Ha arra gondolok, hogy a nyugatiak tudtak T-34esből teljesen hihető Tigrist fabrikálni a Ryan közlegény megmentése filmhez, sőt, már a Kelly hőseihez is 40 évvel ezelőtt jugoszláviában, akkor nem tudom mire vélni ezeket az orosz dobozokat. Majdnem annyira gagyik mint annó a Battle of the bulge filmben amikor pattonok helyettesítették a Tiger II-eseket meg holmi Chaffek a Sharmanokat.

Mindegy, orosz film, az eddigi ilyenek után nem kell minőséget elvárni tőle.
  • Pares
    2000 méterről nehezen, ha nem les akkora a térkép.
  • Amaymon
    Nem, FRB nincs hiány belőlük. Azért tűnik hiánynak, mert az Eventek megjelenésével free flight-on 3v1 megy GER ellen. Eventen nincs probléma, inkább oda mennek be a pro klánok is. FRB-n csak Event rotáció lesz a peccs után:) A Reddites QnA-ból bejött, amit pedzegettem, hogy ilyen játékban értelmetlen az MM rendszer, FRB-n megszűnik a free flight, nem lesz más játékmód. :)

Amire ki akarok lyukadni RB-n a kevés online játékosszám miatt lassú más nemzettel menni, nem azért mert ez vagy az a gép op, a nép eloszlik két típus közt. Ott is kijön egy gép előnye, de jóval elenyészőbb módon HB-hez képest, annyira az egyéni skill számít és dominál. Remélem tankos HB után nekik is csinálnak FRB-t. Az már tisztán látszik, hogy GF AB-t kap csak release-re. Nincs az a fejlesztő, aki HB szinten megcsinálta volna ennyi idő alatt. Fél év telt el. Ugye a naval-t kezdték el, a GF-be nem rég fogtak bele a bejelentéskor.
  • [NST]Cifu
    HB-n, FRB-n állítólag bizonyos tierekben komoly hiány van belőlük. Mondjuk ezekhez olyasminek is van köze, hogy kijött egy izmos kis prémium Spitfire Mk.IX, amire rácuppantak a népek HB-n... :)

Ami a realisztikusságot illeti, ott én még mindig nem vagyok kibékülve a D-12 esetével...

• setchoo
    Ezért volt helye az OFF téma alatt! :D

Ezt viszont a topik témájához illően:

[NST]Cifu:
    "Az első időkben úgy tűnt, hogy lesz elég Központi Hatalommal (Axis) játszó játékos" - Tehát most nincsenek, elegen? :D
    Ebből én arra gondolok, hogy jók lesznek a tankok. Biztos vagyok benne, hogy eredeti II.V.H.-s harckocsi gépkönyvekből dolgoztak.
    Biztos nem fog senkit csalódást érni mikor a Blitzkrieg elkezdődik! :)
    A Wot után jól esne egy kis realisztikusabb Panther. Csak nem basznak át?

"nincs esély és lehetőség a részlehajlásra"
    Engem bőven kiengesztelnek, ha a 7,5 cm-es KwK 44-em beüti 2000 m-en a 106 mm-t.
  • Coral Springs
    "noha azt elvitatni nem tudom, hogy van igazság abban, amit mond"

Van. Az orosz gépek nagyobb százaléka csak AB -n erős, erős fegyverzet és levegőben újratölt. HB / FRB -n viszont kijön minden hátrányuk.
  • lammaer
    Előbb posztoltál minthogy bevedd a tablettáid? :D
  • Susarc
    sry:P
  • Susarc
    ezek már nem Németek...ezek Merkele hominger Izraelnyaló bérencei!
  • Máté94
    T-62 vagy T-54-esek, de becsapósak. :D Először azt gondoltam, hogy PZIII-sok a IV tornyával és lövegével.
  • Ulvar
    Jesszusom, azok a PZIV, vagy Tigrisnek akaró kinéző valamik...már ez szégyen egy elvileg hiteles háborús film bemutatásáról. Nagyon kevés az a film vagy mini sorozat amire azt mondom hogy igényes, és nem TÚLSÁGOSAN részlehajló (mert valljuk be kevés az ami nem ilyen).
  • sulouos
    Ez jóféle.
  • Jacek
  • [NST]Cifu
    Gyors zanzítás:

Q (kérdés):
    Lesz-e változás a bombázókkal kapcsolatban a HB játékmódban (jelenleg eléggé élvezhetettlen, és főleg veszteséges ez a feladatkör a legtöbb pályán - Cifu)
    A (válasz): Pár terv van, de a probléma csak a WT(G) érkezése után lesz orvosolva.

Q: Lesz-e fejlesztés az FRB játékmódban, marad-e egyáltalán az FRB, illetve lesz-e FRB módja a WT(G)-nek?
    A: Igen, az FRB fejlesztése folyamatos, ha most nem is ez az elsődleges prioritásunk. Azt tervezzük, hogy teljesen áttérünk FRB-ben az Event rendszerre, és minden ország minden gépe valamelyik event-re be fog férni.

Q: Mennyire reális a (kül)ballisztika a játékban?
    A: A bombák és rakéták esetén szuperpontos (még a felhajtóerővel is számol, nem csak a légellenállással), fél-reális a lövedékeknél. Utóbbi azért, mert ezeknek a hatótávolsága 2-5 mérföld, és szó szerint ezres nagyságrendekben kell számolni velük, a közöttük lévő pályaeltérés pedig sokszor csak hüvelykekben mérhető (magyarul diplomatikusan megkerülte a pontos válaszadást - Cifu)

Q: Lesznek új festések (skinek) a gépekhez? Jó dolog látni a különböző nemzetek festéseit a gépeken.
    A: A festések bővítése jelentősen növeli a patchek és a kliens méretét (meg a memória-felhasználásét - Cifu), ami technikai nehézségeket okoz. Jövőre van ütemezve az ezzel kapcsolatos fejlesztés.

Q: Milyen az élet a Gaijin-nál mostanság? Gondolom a PS4 és a WT(G) indulás miatt pörgés van ezerrel...
    A: Tiszta őrültek háza megy most itt. Remélem kapunk pár nap pihenést a PS4 és a WT(G) indulás után. Legalább pár napocskát... :)

Q: Lesznek-e légvédelmi járművek?
    A: Igen lesznek, de csak később. A kezdetekben nem hittük, hogy szórakoztató lesz velük a játék, de később úgy találtuk, hogy nagyon is az.

Q: Lehet már valamit tudni a WW-ről (World War, stratégiai játékmód - Cifu)? Eddig két népszerű játékos-képzelmény van, az egyik a WoT féle klánháborúk megoldása, ahol egyes csaták döntik el a területek feletti uralmat, a másik pedig a WW2OL:Battleground Europe féle megoldás, ahol egyetlen hatalmas térképen zajlik a csata.
    A: Jelenleg négy koncepció van az asztalon, de egyik sem a WW2OL szintű megoldás, mivel itt nem csak európáról, hanem a csendes-óceáni hadszintérről is szó lenne, ez pedig kezelhetettlenül nagy méreteket jelent. A téma jelenleg jegelve van, feltehetően majd akkor kerül elő, ha a WT(G), a Tournament és a játékmódok véglegesítve lettek.

Q: Lesz HB és/vagy FRB játékmód a WT(G) indulásakor?
    A: Induláskor csak AB, a HB játékmód Soon(tm), míg az FRB-ről nem tudok nyilatkozni.

Q: Lesznek francia harcjárművek a játékban? Például a brit fejlesztési ág részeként?
    A: Nincs tervben jelenleg.

Q: Lesz a WT(G)-ben "sniper" (irányzó) nézet?
    A: Igen, van ilyen terv. (yes, there are such plans)

Q: Lesz valami változás a prémium XP terén? Jelenleg a prémium esetén az XP bónuszt nem kapják meg a gépek, jóval lassabb így kiunlockolni a gépek fejlesztéseit.
    A: Az XP rendszer az 1.37, vagy az az utáni nagyobb patch-ben megváltozik.

Q: Mi lesz a Japán top tier vadászgépekkel? Mik a terveitek velük? Lehetséges, hogy német és japán top tierbe szovjet/amerikai vadászgépek kerüljenek?
    A: Vannak ilyen tervek, de nincs betonba öntve még. Egy ilyen elképzelés lenne az, hogy a Luftwaffe és Japán Önvédelmi Erők 1956-os gépeket kapnak (F-86). Ám még semmi sem biztos e téren.

Q: Mikor lesz úgymond EndGame tartalom? World War, Tournament, bármi?
    A: Remélehetőleg még idén, az első 5 nagy fejlesztés között szerepel. De mindenképpen a WT(G) és a játékmódok véglegesítése után.

Q: Lesz-e mód arra a későbbiekben, hogy az AB-hoz hasonló MM-el, vagyis minden ország - minden ország ellen, de HB fizikával és játékrendszerrel menjenek a játékosok a csatába? Jelenleg ez tűnik egyedül életképesnek ahhoz, hogy a HB-n a nemzetek közötti létszámkülönbséget valahogy orvosolják.
    A: Igen, ez a legegyszerűbb megoldás. Az első időkben úgy tűnt, hogy lesz elég Központi Hatalommal (Axis) játszó játékos, de az utóbbi 4-5 hónapban ez gyökeresen megváltozott. Egy hasonló átmeneti AB/HB módot Event-ként rakunk majd a játékba, és ha a játékosok ráharapnak, akkor az 1.37-ben visszatérünk rá.

Q: Hogy fog a HB/FRB működni a WT(G) esetében?
    A: Realisztikusabb lesz a motorok ereje és a tornyok forgatási sebessége. Korlátozott kiláthatóság. Realisztikus irányíthatóság az FRB-ben (nem 100%, de 90%).

Q: Lesz változás az FW-190D-12 és D-13 flight model terén?
    A: Ha nem is tökéletesen szimulált, de nagyon közel van a reálishoz, így nem várható változás e téren.

Q: Külön csapat dolgozik a WT(A)-n és a WT(G)-n? Mekkora a fejlesztői csapat?
    A: Van egy mag, aki csak a WT(A)-n, és van egy mag, aki csak a WT(G)-n dolgozik. De a fejlesztők jó része hol a WT(G)-n, hol a WT(A)-n dolgozik, ahogy éppen a fejlesztés üteme megkívánja. (A létszám kérdésre elkerülte a választ - Cifu)

Q: Mikor lesz a bombázóknak belső (pilótafülkés) nézete?
    A: A hivatalos megjelenés után (vagyis miután a béta fázisnak vége - Cifu)

Q: Lesznek a japánoknak új vadászgépeik?
    A: Igen, ebben az évben még.

Q: Lesz valami változás a játékmódokban? Most van AB, HB, FRB, Eventek és Custom Battle, és korántsem működik mindegyik normálisan...
    A: Le szeretnénk egyszerűsíteni a játékmódokat, de eltérő igényű játékosokat elégítünk ki, szóval ez nem lesz egyszerű...

Q: Lesz valami változás a Tier rendszerben, figyelemve véve a mostani High Tier problémáit (a kérdező több tier beiktatását javasolja - Cifu)
    A: Nem, csökkenteni akarjuk a tierek számát, és megváltoztatni a Match Maker-t egy kicsit.

Q: Az 1.37-ben jön a WT(G)? Lesz valami fejlesztés a Squadron rendszerben, például 4 fölé növelni a Squadronok létszámát?
    A: Nem tudni még pontosan. Technikailag az 1.37 van szánva a WT(G) beillesztésére, de változhat a patch időpontja és tartalma, szóval nincs kőbe vésve. Az 1.39-re van tervezve egy olyan esetleges változás, hogy a Squadronok direkt Squadron csatákba kerüljenek.

Q: Mi a reakciótok arra, hogy sokak szerint orosz fejlesztőként túlságosan is előnybe helyezitek az orosz gépeket? (Hosszú kérdés, de lényege ez - Cifu)
    A: Oroszországból nézve másképpen néz ki a dolog. A gépek döntő többsége nem orosz (szovjet), és a játékosok fele szintén nem orosz. Ezen kívül 1941 után és a Koreai háború előtt a szovjet gépek elég gyengék a velük egy tierben lévő brit és német gépekhez képest, ezért az orosz játékosok brit/német részlehajlással vádolnak minket.

Aboszulet nem hajlunk senki részére, a repülési modelleken és a minőségen a világ minden tájáról származó emberek dolgoznak, és ha több ezer könyv több tízezer adatait vetjük össze, ráadásul mindannyian a katonai történelem és technika rajongói vagyunk, akkor könnyen belátható, hogy nincs esély és lehetőség a részlehajlásra. (Azért ezen lamentálhatnánk egy sort, noha azt elvitatni nem tudom, hogy van igazság abban, amit mond... - Cifu)

Q: Lesz Nyílt bétája a WT(G)-nek a PS4 indulás előtt?
    A: Nem tudom, de feltehetően igen.

Q: A WT(N)-ben lesz lehetőség több játékosnak egy hajó részegységeit irányítani? (Tehát például egy játékos irányítja a hajót, egy a fő tüzérséget kezeli, egy másik a légvédelmet, stb. - Cifu)
    A: Nem tudom a választ erre, sajnálom.

Q: Lesz valami különbség a WT(A) és WT(G) teljesítményében (gépigányáben)? Meg történhet, hogy valaki alacsonyabb részletesség miatt meglát egy ellenfelet?
    A: A WT(A) teljesítménye nem fog változni, ugyanazokkal a modellekkel dolgozik. A WT(G) egy picit erőforrásigényesebb lesz. A láthatóság szerver oldalon lesz számolva, tehát ha valakit a fák miatt nem láthatsz, akkor akármilyen grafikai beállításod is van, nem fogod látni.

Q: Miért ad a Gaijin minden patch-ban új gépeket a játékhoz, amikor sok meglévő gépnek sincs rendes repülésmodelje (Flight Model, FM).
    A: Külön csapat dolgozik a modelleken, és külön az sebzésmodellen (Damage Model, DM), illetve az FM-en. (Gyakorlatilag elkerüli a választ, hiszen egyszerűen elég lenne a patchbe akkor berakni a gépet, ha már rendes FM és DM is kész van hozzá... - Cifu)

Q: A WT(N) esetében ha HB/FRB játékmódon gondolkodtok, hogy lesz megvalósítva az? A valóságban sokszor órákra volt szükség, amíg egy csatahajót elsüllyesztettek.
    A: A kérdés jó, én két fő megoldást látok erre, akár párhuzamosan is:
    1.: Magasabb szintű játékmód (jelentsen bármit is ez - Cifu)
    2.: Más időtartomány (vagyis gyakorlatilag gyorsítva van az idő - Cifu), ez esetben persze a repülőgépek (és harckocsik) ki vannak zárva a csatából, legalábbis játszható elemként.
  • kissssss
    tegnap néztem meg az egri csillagokat, ekkora egy átverést török gúnyába öltöztetett magyar katonák rohamozták meg a várat... ha ezt dobó tudta volna...
  • Jacek
    Egyikben a csillagos sávost lengetik a másikban a vörös csillagost:DD egykutya:)
  • Amaymon
    "Gondolom folytatják a történelemhamisítást."

USA is agymosó elfogult filmeket csinál, ráadásul jó pár zsidó producer ott csücsül hollywood-ban. Minden történelemkönyv tudományos trend és a kapcsolódó régió szerinti hamis részigazságokat tartalmaz. Az szálakat mozgató háttér események részben örökre titkok maradnak. Így a végeredmény tálalása csak részrehajló értelmezés kérdése.
  • [NST]Cifu
    Egyfelől nem biztos, hogy előítélettel kellene élni, tudnak az oroszok is jó (és nem részlehajló) filmeket is csinálni. Nyilván a saját ízlésüket tükrözi majd, de ettől még nem törnék látatlanban pálcát felette.

A mozifilmek (kimutathatattlan arányú kivételtől eltekintve) amúgy sem a történelemkönyveket helyetessítik, hanem egy dramatizált történetet adnak elő ismert történelmi korokban. Legyen szó a Ben Hur-ról, a Pearl Harbour-ról, vagy bármelyik másikról...