37354
11375847381401621903.jpgHivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topik
A másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
  • patchaou
    1 kliensen belül lesz, szerintem erre gondoltál.
  • Amaymon
    Nem lesz egybe gyúrva teljesen. Külön-külön játszható marad a kettő, egyelőre teszt jelleggel megy majd a kevert harc, végcél a WvWvW event hajó tank repülő egyben.
  • sulouos
    Lesznek különálló és egyesített csaták is, de a járműveket külön-külön kell kihúznod.
  • sulouos
    Igazából az tetszik nekem ebben a rendszerben, hogy ha egy gép rossz (vagy neked nem jön be), nem kell vele játszanod, hogy meglegyen az utána levő.

Pl. WoT-ban a hajam kihullott, amikor szembesültem (a francia mérnökök és haditechnika felsőbbrendűségét bizonyítandó) a Somua Sau-40-es dologgal, ami páncélozatlan, de legalább nehéz és lassú, de jutalmul játszhatsz vele egy garmad csatát, mire túljutsz rajta.
  • Rathrol
    Sziasztok!

Most nem nagyon értem, a War Thunder repülős része, és a tankos egybe lesz gyúrva? Tehát nem lesznek külön szétszedve, mint a wot játékban?
  • vajakos21
    Af nél az élmény kis szinten is megvan.Mondjuk nincs is "kell a legnagyobb gép vagy öngyi leszek" fóbiám.Az eventrendszer nagyon jó.Minden tierben kielheti magát az ember.Megvan a me163 is de egy kört nem mentem vele,makd eventen ha lesz..De megvettem mert tele vagyok lionnal.Pedig átlag játékos vagyok.
    A prém löszer/cuccok megölné a játékot.Itt a prém gép nem jobb mint a sima,söt capturedre nem is megy minden fejlesztés.A goldétt kapható gyorsitott fejlesztés jó ötler viszont mert a cégnek is meg kell élnie de nem ad extra elönyt.
    Tanknál majd kiderül milyen a kis tier de af en tier 4 en is jó csaták vannak.

• Amaymon
    "Minden gépnek van egy xp "csíkja". Ha az megtelt akkor utána már csak ötöd annyi xp-t fog hozni ha játszol vele, pénzt természetesen ugyanúgy ahogy előtte is. Minél magasabb a gép annál nagyobb ez a csík."

Kiegészítem azzal, ha valaki kihúzza az XP csíkot következetesen fullra az 2-3 szinttel beelőzheti magát AF-ben.
  • patchaou
    Ezt nem tudtam, de jó tudni. :) Köszi. Röpködök, de még nagyon noob vagyok és nem is hiszem hogy jó játékos válhatna belőlem a repülős résznél. Mondjuk azt látom hogy az arcade-ban itt sem nagyon használja az agyát a jónép :), De itt legalább nem csak arcade lesz, így majd talán meg lesznek szűrve a gyengébbek.
  • Amaymon
    "Ebbe is ilyen hülye gazdaságos történet lesz hogy kisebb tankokkal farmolj hogy tudj játszani a nagyobb tankjaiddal?"

Röviden, igen. De nem a nagyobbon van a lényeg, hanem a játékon. Valószínű ugyanolyan élmény lesz bármilyen tierű tankkal menni. WT inkább játék élvezeti oldalára hangsúlyoz, nem kizárólag a fejlődés az "ultimate goal". AF-ben szinteket át lehet ugrani, ha valaki nagyon belebolondult egy gépbe és sokat megy vele.
  • 400V
    Én csak úgy akarnám hogy max az extra dolgok mint pl WOT ba prémium fogyó eszköz vagy prémium lőszer kerülne kreditbe és az alap dolgok meg nem. Csak XP t kapnál a körök után és mindenki csak az ügyességével befolyásolná azt az időt ami alatt eléri a nagyobb tankot. Ugyan úgy kéne játszani mindenkinek a tankokkal meg fejleszteni csak cserébe (te ismered a problémákat) Mindenki becampel bázisra semmit nem csinál, 5 akár 8 tank semmit nem sebez, vagy 10 tank megindul egy kockába és ott ül egész csata alatt akkor miért nekem kell fizetnem mert nekik ez a játék. Érted ezt a szitut akarom kiküszöbölni.Pl ha WOT ban csak a tier 10 ingyen lenne. Semmi xp t nem kapnál semmi kreditet semmi javítás meg lőszer ár, és prémium tankokkal húzhatnál legényeket a tankba akkor semmi bajom nem lenne vele.Még én is beállnék lemmingtrainbe mert szórakoztató és semmi kreditembe nem kerül.Vagy lehetne az hogy amit itt olvastam akár kis tankal vagy prémium tankal bármit kifejleszthetnél. Nagyon mesébe illő dolgok ezek. Látom ilyen minden MMO.

Nem nekem való az MMO ez van.
  • twi452
    Van benne egy rendszer ami ha nem is megakadályoz de nagyon visszatart attól, hogy csak 1-2 géppel farmold ki mind a 20 szintet.

Minden gépnek van egy xp "csíkja". Ha az megtelt akkor utána már csak ötöd annyi xp-t fog hozni ha játszol vele, pénzt természetesen ugyanúgy ahogy előtte is. Minél magasabb a gép annál nagyobb ez a csík.

Azért annyira nem drámai a helyzet mint amennyire elsőre hangzik mert rengeteg gép van amikkel lehet menni, ez csak pont azért van, hogy ne 1-1 géppel húzza ki az ember az egész ágat.
  • patchaou
    Még szép, abban nem is lenne semmi érdekes, ha minden könnyen menne benne. Mondjuk a wothoz is elég ha segge van az embernek, agy nem kell hogy mindent elérjen a játékos.
    Ha instant játszhatnál azonnal 200 féle tankkal és még csak elérned sem kellene semmit, akkor abban mi lenne a poén?
    Mondjuk a WT-ben pont ezt nem értem, ha 1-es repülőkkel összeszerencsétlenkedem a 10-es 20-as akármiket, akkor szinte tapasztalat nélkül bepattanhatok rontva ezzel a csapatom esélyeit?
  • 400V
    Légyszi ne kezdjünk vitát erről, és amúgy én csak tier 0 ről beszéltem meg itt a játékban lévő gazdaságról. Amúgy se vártam sokat mert a fejlesztőknek is kell élni valamiből, nem unalmukba csinálnak mindent nulla haszon nélkül mert épp jó kedvük van.

Nekem a WOT volt az első MMO m. Képben vagyok már ilyen lehet minden MMO. Gazdaság mindenek felett.
  • bardocz
    Most nem azért, de a T9-es IS4-el én nagyon jól elvoltam, nem kellett farmolni ahhoz, hogy játsszak vele. Ahhoz kellett, hogy megvegyem, és ez tényleg zavaró.
  • sulouos
    Már hogy a fenébe ne lehetne?

T9-es tankkal (E-75) körönként 5-10 rugókat akasztottam általában. Volt hogy negatív lett, meg volt hogy 20-at hozott :D

Ott is, meg itt is a játékos teljesítményén múlik, hogy mennyit bukik, vagy mennyit kap.
  • 400V
    Bocs ha más játékról beszélek de pont ez a bajom épp. Az hogy tetszik egy tier 10 es tank és nem lehet vele menni annyit amennyit akarok mert mindenféle javításokkal meg lőszerekkel kell foglalkozni. Holott hasznot kb max annyit termel hogy képzi a tankban lévő legényeket és nem több. Pont azért szenved a játékos hogy elérje a legnagyobb tankot erre még tovább kínozzák. Ahogy látom itt se lesz más. WOT ban tier 8 ba még lehet menni nullás köröket de afelett már nem.
  • patchaou
    Jól kell játszani és akkor nem kell külön farmköröket futni :)
  • 400V
    Tetszik ez a kis géppel kihúzok bármit dolog. Lényegében akkor itt is van gazdaság és ha nincs kredited akkor bizony farmolni kell.

Köszi a felvilágosítást.
  • twi452
    Ha jól játszol akkor magas szinten sem lesz probléma a pénzzel.
    Ha gyengén teljesítesz akkor persze lehet veszteni is sokat, így van kitalálva. A repülős részből kiindulva persze, valószínűleg ezt az elvet fogják követni a tank résznél is.
  • sulouos
    Nem egészen így néz ki a dolog. Itt a nemzetekre kell xp-t húznod és szintet lépni velük, és ha megvan a kellő szint, és a vonalon megvetted az előtte való tankokat, akkor mehetsz vele.

Pl. ha mondjuk te IS-3-at akarsz, akkor akár tier 2-vel is kihúzhatod a kellő szintet (persze magas tierrel több xp-t meg lóvét kapsz), de meg kell venned az előtte levő KV-1-et, IS-1-2-t, csak nem muszáj játszani velük.

A magas szintű gépek javítása persze drágább.
  • 400V
    Akkor ez most azt jelenti hogy megcsinálom IS3 at vagy IS4 et és játszhatok vele orrvérzésig, nem kell mennem low tierbe vagy vennem prémium tankot mint WOT ba hogy eltartsam a tankot? Minden full ingyen, csak XP kell hogy fejlessz semmi kredit?

Bocsi ha hülyeségeket kérdezek, csak WOT ba pont ez zavar hogy kifejlesztem a kiszemelt tankot és külön más tankokkal kell szenvednem hogy utána mehessek egyet a kedvencemmel.
  • sulouos
    Igen, kisebbekkel kell kezdened hogy nagyobbakkal tudj játszani, de nem kell feltétlenül minden lépcsővel játszanod.
  • 400V
    Sziasztok!

Ez is MMO játék lesz ha jól tudom. Ebbe is ilyen hülye gazdaságos történet lesz hogy kisebb tankokkal farmolj hogy tudj játszani a nagyobb tankjaiddal?

Köszi a válasz előre is!
  • lammaer
    MARHA :D
  • Renegade
    Prius :)
  • lammaer
    Ebből a benzil-elektromos hajtásból mondjuk a háború után lett sikeres, sorozatban gyártott és bevált konstrukció?

(az világos hogy a dízelmozdonyoknál ez hasznos, tankban nem nagyon hallottam róla).
  • [NST]Cifu
    A VK3001(P) / Tiger P / Ferdinand (Elephant) benzin-elektromos meghajtása elméletben igencsak logikusan épül fel. A motornak állandó fordulatszámon kell pörögnie, amely a terhelés nagyságrendjétől változik ugyan, de jóval kisebb mértékben, mint a hagyományos meghajtásnál. Emiatt a motor élettartama és megbízhatósága elviekben nő. Az elektromotorokhoz nem kellett sebességváltó, így valójában az egyik legproblémásabb alkatrészt elhagyhatták az erőátvitelnél.

Az egy más kérdés, hogy a rendszert megbízhatóra megépíteni nem igazán sikerült, de ezért részben a háborús helyzet tehető felelőssé. Az sem igaz, hogy nehezen volt karbantartható, a Ferdinand / Elephant hatásrendszerét, miután a személyzet kiismerte, már nem volt problémásabb, mint a hagyományos meghajtás, mint például a Panther-é vagy a Tiger-eké.

Szóval ha azt nézzük, Porsche újítani próbált, jobbá tenni a harckocsikat a forradalmi meghajtásával. Ahogy a Walther-meghajtás a tengeralattjárókat, a gázturbina és rakétahajtómű a repülőgépeket, vagy a V-1 / V-2 rakétákat. Ha harcérték / ráfordítás szempontból megnézzük, igazából ezek mindegyike elfecsérelt erőforrás, hiába voltak előremutatóak...
  • bgabor
    Azért egy világháborús németországban elég ellátogatni egyszer a legközelebbi páncéloskiképző iskolába, ahol a harcedzett tankosok és szerelők elmondják hogy mire kell figyelni, és milyen tankot vezetnének szívesen.
  • Jeffjohnson
    Kérdés, hogy ennek a bizonyos mérnöknek Németország közepén mennyire van rálátása ezekre a körülményekre és a kiírt tenderben mi szerepel. Sokszor még az önfejű vezetőknek sincs rálátásuk (mert nem hallgatnak azokra a "kis" emberekre akik tudják mi kell) mondván ők úgyis jobban tudnak mindent.
    Off:
    Ez megy ma drága kis országunkba is pályázati szinten. Szórják a pénzt két kézzel.
  • bardocz
    Láttam olyan rajzokat, ahol egy információs tábla helyének a méretei ezredmiliméter pontosan meg voltak adva, de a hidraulika-vezérlőtömbön csak azok voltak berajzolva, amiket éppen használni kellett, és legózhattál, hogy akkor most melyik melyik, és mit hova :DD
  • bgabor
    Na és mennyiben más például az a mérnök, aki a keleti front körülményei közé szánt tanknak átlapolt futóförgősorú felfüggesztést tervez, aminél ha az egyik belső görgőt ki kell cserélni, akkor az összeset le kell szedni, és egy fél nap rámegy a cserére?
    Vagy az a mérnök aki TigerPhez/Ferdinandhoz megtervez egy egzotikus, vérbonyolult, nehezen vagy egyáltalán nem szervízelhető elektromos motoros meghajtást és váltórendszert, szintén a keleti front körülményei közé?

Egy mérnök attól lesz jó mérnök hogy megpróbál minden körülményt figyelembevenni, és a lehetőségekhez alkalmazkodva tervez. A harcjármű tervezés remek példa mert a harci hatékonyságtól kedzve a logisztikán és szervizelhetőségen át az olcsó és gyors előállításig kismillió szempontot kell figyelembe venni a tervezésnél.
  • patchaou
    Bocs a dupláért :) Talán már off is egy kicsit: Ugyanez a nagytudású reklámtáblák vaskeretének a rajzán ezredmilliméteres pontossággal adta meg a furatok helyét XD A célnak megfeleltek a tervei, anyagtakarékos is volt meg minden, csak éppen na... A Józsi nem értette mi az a sok szám a rajzon és vele kellett értetlenkedni, hogy nyugodtan dolgozhat 1 mm-es tűréssel, mivel a rajzon ez nem volt feltüntetve :)
  • patchaou
    Volt már szerencsém "rossz mérnökhöz", olyan tervet készített egy egyszerű emelőkocsihoz, hogy külön szerszámot kellett volna készítenünk ahhoz hogy meghúzzunk 4x4 darab csavart...
  • Renegade
    Azt azért tegyük hozzá, nem mindegy, hogy Hans12 mérnökről, mint alkalmazottról beszélünk,mert ő valóban azt tervez amit mondanak neki, vagy egy Krupp, Porsche kaliberi gyárigazgatóról, mérnökről, üzletemberről.

Egyszerűen csak a nagyoknak több beleszólása volt a politikába, szvsz ott vannak a gondok, hogy ha egy befolyásos ember rossz tanácsot ad a vezetőnek, amit még meg is fogadnak. Szóval, ha egy mérnök hadvezérnek is képzeli magát (és mondjuk nincs hozzá érzéke) az ritkán jó.

Persze a legnagyobb vicc, hogy a kattantabb Sztálinnál működött a jó irány egy idő után és ehhez még kapacitása is volt. Mondjuk az is tény, hogy nagyobb mozgástere volt, több hibás döntést elbírt az ország (kvázi végtelen nyersanyag,élőerő) és csak egyfrontos háborút vívott.
  • patchaou
    Szerintem ettől még nem rossz. A mérnöki tudása nem rosszabb mint annak aki olyat tervez amihez van nyersanyag is stb... Úgy látom nem érted mire akarok kilyukadni. Rossz mérnök az aki úgy tervez meg valamit, hogy azt akkor sem lehet megvalósítani, ha minden adott hozzá.
  • bgabor
    Nem, aki olyat tervez, amihez kedve van, figyelmen kívül hagyva a körülményket meg a szerkezettel szembeni elvárásokat, az a rossz mérnök.

• patchaou
    Attól még ugyanúgy jó mérnök. Az általad felvázolt "jó mérnök" csak annyiban különbözik, hogy olyat akar alkotni amivel megnyerhető az a háború amihez tervez. A másik féle mérnök pedig aki ezt leszarja és azért tervez olyat amilyet mert ahhoz van kedve, lehet hogy semmivel sem rosszabb mérnök, csak mások a céljai. Remélem érthető voltam :)
  • bgabor
    Igen, nekem is ez a mondat ragadta meg a figyelmem.
    Azért egy jó mérnök először felméri a követelményeket és a lehetőségeket, és utána áll neki megtervezni a szerkezetét, nem pedig úgy áll neki, hogy én mindenképp az X műszaki megoldást fogom használni, mert az a kedvencem, függetlenül attól hogy ide mennyire illik. Sajnos így volt ezzel Porsche és az ő villanymotoros tank meghajtórendszere is.
  • Renegade
    szvsz a lényeg abban rejlik amit te is írtál: teljesen alkalmatlan a Német nyersanyag tartalék egy elhúzódó anyagháborúra. Valószínüleg +500 panther/ME-262/XXI-es tengó sem mentette volna meg őket, max nyernek még egy telet, de ritka fémek/üzemanyag ettől még nem nő ki a földből.
  • lammaer
    "Porsche mint mérnök jó munkát végzett alapvetően, mindössze a körülmények nem az ő munkastílusát és preferenciáit támogatták..."

Azért ez egy érdekes kérdés... biztosan jó mérnök az, aki úgy tervez hogy nem veszi figyeleme a lehetőségeket és a körülményeket? :)