37354
11375847381401621903.jpgHivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topik
A másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
  • bgabor
    Nincs jeletősége, mert ebben a játékban nem lesz arty, az a WoT-ban volt, az meg nem a WoT fórum. Szerintem egyébként az arty egy játéktervezési baklövés volt a WoT-ban, ami rengeteg népszerűségvesztésbe került.

Mindegy, itt ilyen butaság nem lesz.
  • lammaer
    Ne kezdjük el már itt is az arty vitát... százszor hallottuk/olvastuk az érveket amit itt leírtál....
  • [NST]Cifu
    Másképpen értelmezzük amit írt. Én arra reagáltam, hogy nem hagyja a csapata nyerni. Most belemehetünk abba a tételbe, hogy mit takar akkor szerinte a "semmit" szó, mert takarhatja éppen azt is, hogy még az előtt, hogy bármit tehetett volna, az ellenfél artyja kicsavarja a tankjából. Erre is volt példa. Azért remélem azt te sem gondolod komolyan, hogy tényleg ott áll csak, és semmit sem csinál...

A WT-s példád pedig megint más jellegű, ugyanis itt is azzal pedálódznak sokan, hogy nem érdekli annyira, ha veszít a csapat, mert az egyéni eredményt jutalmazza a játék. Ebbe nem akartam belemenni, mert vegytiszta WT(A) téma, de amikor bombázom a földi célokat, megkapom a "Bomber" jelzőt (legtöbb elpusztított földi egység), de még így is vesztünk, mert a csapattársak inkább a légi célokat lövöldözték ki, és ezért sokkal, de sokkal több XP-t és lion-t kaptak, mint én, akkor ezen is el lehet lamentálni egy sort, hogy akkor miért is vesződjek én a bombázással... Miközben a másik oldalról jöhet az érv, hogy ha viszont lelövik az összes gépét az ellenfélnek, akkor is győzünk... és ebben is igazuk van. De akkor kinek is van valójában igaza?

Azt neked erre az az érved, hogy lehet mással is játszani ? No comment.

Ha neked ebből az egészből csak ennyi jött le, akkor aligha hiszem, hogy az általam leírtakkal van valójában problémád...
  • Amaymon
    Tökéletesen működik pár játékban a winráta / stat alapú rendszer. Egyszerűen ha nem hozod a ranknak megfelelő team munkát, akkor kibannolnak a saját társak a játékból. Ha összegyűlik pár ban nem mehetsz ranked meccset csak ha nyertél újra egy adott mennyiségű normál meccset. Vagy lehet ratio alapú és vissza esel egy rank-et, amint sok a lossod. Szerintem elég jól bevált motiváló rendszer, random teamjátékokban.
  • Jacek
    De természetesen egy stat alapú Ladder rendszer kellene, sok helyen működik és használják szerintem annyira nem is bonyolult.
  • Jacek
    Random battle winrate?? Na de én nem tudom befolyásolni kikkel játszom és mennyit nyerek...:D
  • Coral Springs
    Ez szimplán egy taktikai fault, ám az alapérv az volt, idézem sulouos -t "mert a csapat többi része semmit, ismétlem SEMMIT nem csinált" ergo neki nem éppen az a problémája amit te feszegetsz. De akár felhozhatok egy saját példát is, amikor van 10+ légi győzelmem egy csatában, azt 1-1 -es ground forces állásnál nekem kellett bomba híján belerepülnöm az utolsó tankba, mert mindenki másnak fontosabb vonatozni egy szerencsétlen után, mint a k**va győzelem. Ha meg nem hozok áldozatot olyan is előfordult már, hogy 5 vagy 6-1 -ről vesztettünk, mert percekig senkinek nem állt érdekében kiszedni az utolsó tankot. Na ilyenkor van az amikor minimum kiborul a bili még egy nyugodtnak mondható embernél is, azt erre neked az az érved, hogy lehet mással is játszani ? No comment.
  • Amaymon
    Win alapú ranked rendszer kellene, ahol nem a kill a lényeg, hanem elsődlegesen a nyerés. Mint a divatos team gamekban lol, hon, dota, sc2 stb.
  • sulouos
    Nem a saját játékélményét félti, hanem az artistákét, akik, akár tetszik akár nem, ugyanolyan játékosok, mint bárki más. Az pedig még a WG-nek se célja, hogy tudatosan elrontsa a játékos játékélményét.

Erre majd jön a papolás, hogy dehát az artyhoz nem is kell skill, csak odaviszed a célkeresztet és katt. Ahhoz kell skill, hogy 3-4s-re előre megmondd, hogy hol fog megállni a célpontod, vagy mikor fog kijönni a fedezékből. Ehhez ki kell ismerned az átlag, mezei játékos mozgását, viselkedését, ami mocskos módon nem 2 csata.

A másik indok, hogy az arty kilövi a tankot 1km-ről is. Persze, de ha közel kerül hozzá az ellenség, akkor kb. esélytelen, főleg a nerf óta. Csak az olyan játékosokat tudja az arty kiszedni közvetlen közelről, aki annyira előreláthatóan mozog, hogy az már fáj.

Meg hogy az arty elől nincs fedezék. Érdekes, én ha rendes tankkal mentem, mindig találtam olyan fedezéket, ahova nem tud belőni az arty. Ez azért van, mert:
    -tudom, hogy kb. hol állhat az arty
    -tudom, hogy onnan hova tud belőni
    -ha esetleg nem találtam fedezéket, vagy elpucoltam, vagy mocorogtam. Nincs is annál idegesítőbb dolog, mint amikor a célpont tudja, hogy rá nézel, és nem akar megállni egy pillanatra sem :D
  • [NST]Cifu
    Teljesen egyetértek. Pont ezért örülnék én is annak, ha a játékosok statjait figyelembe venné az MM. Azt sem szeretem, amikor olyanok aláznak le, akik napi 8 órában tolják a játékot, és laza ujjgyakorlatnál nem vagyok több nekik, de azt sem, amikor olyanok vetődnek elém, akik most ismerkednek a játékkal, és még azzal sincsenek tisztában, hogy működik a játék alapjaiban.

Viszont erre amennyire én követem az eseményeket, a WT-ben se lesz sok esély...
  • Jacek
    Pont olyan mint aki csal online játékban:D Mindenki vágyik rá hogy jobb legyen mint a másik, csak valaki hajlandó csalni, vagy tetszik ha 2x erősebb járműben oneshotolja a többieket és ez szerinte milyen jó.
    De szerintem jobb érzés ha egyenlők az esélyek és úgy nyer az ember...
  • [NST]Cifu
    Pontosan erre céloztam. Én sem tartom magamat kiemelkedő játékosnak, de azt én sem élveztem, amikor éppen olyan volt a leosztás, hogy az ellenfélnek nem nagyon volt esélye ellenem (pl. 128mm-es ágyúval szerelt Ferdiben ülve top tier vagyok, a játékosok zöme meg Tier VI.-os volt).

Viszont ugye anno a troll KV(-2) milyen népszerű volt, nem? Sok játékos erre vágyott...
  • Jacek
    Jaja ez a legkomolyabb indok:DDDD
  • Jacek
    A probléma nem a sok retardal van, sokat nem lehet vele kezdeni(lehetne de nem akarnak/nem tudnak)...
    Hanem hogy a WG megbüntet azért mert agyhalott a csapatom akikkel ők sorsoltak össze(tudatosan/tudatlanul) ez a fő probléma...

Példa kevés xp-t és creditet kapok miközben annyit sebeztem mint a fél csapat együtt véve... mert a másik fele nem is sebzett! Ezen röhögtem a múltkor 7 ember nulla sebzéssel!!!! Egy 15 fős csapatból no comment...

Mért kell nekem creditet buknom a sok agyhalott miatt? Tudom próbálkoznak mostanában, persze csak mostanában amikor jön a konkurencia:)) Érdekes eddig leszarták...

Más volt itt példa hogyha már sokat költöttek a wotra nem hagyják ott.. ezt jó tudni a kocsimat se fogom majd eladni most már soha mert már sokat tankoltam bele:DDDD
  • [NST]Cifu
    Az arty-s példával az a baj, hogy akkor az arty-sok vagy extrém hosszú várakozási időt kapnak, vagy pedig olyan csatákat, ahol 10 arty van oldalanként. Ezt még a béta fórumában vezette fel Overlord, ha nem is szó szerint (ha jól emlékszem arról papolt, hogy az arty játékosok játékélménye így sérülne, ami nem megengedhető), amire valaki berakott egy képet arról, ahogy Overlord éppen Sz-51-ben ülve játszik (magyarul a saját játékélményét félti)...
  • patchaou
    Sokaknak azért nem tetszene a stat alapú mm, mert nem tudnának low tierben fókavadászatot tartani.
  • bigmano
    Rengeteg ilyennel találkozom minden alkalommal amikor játszom,sima "statbitch" !
    Nagy ívben kerülendő kivárja míg lesebbződik az enemy majd előregurul top gunozni.
    Ha túl korán elhullotok akkor jön a noobteam duma.....
  • patchaou
    Ezért is mondom, hogy választható opciónak kellene lenni. Ugyanúgy mint anno az artyknál, szerintem csak kellett volna egy kis rublika "akarsz artyt a csatába?" kérdéssel, ha bepipálod van arty, ha nem akkor nincs. Ugyanígy lehetne opció az is, hogy stat alapján osszon e be a MM.
  • [NST]Cifu
    Nem igazán látom, hol kerültem ellentmondásba önmagammal, felhomályosítanál?
  • [NST]Cifu
    Én támogatnám, hogy az MM figyelembe vegye a játékos statjait, bár hozzáteszem, nem biztos, hogy sok játékosnak ez tetszene. Hozzáteszem, a WG ellen az egyik vád folyton az, hogy az MM-et befolyásolják. Szép mi? Próbálj meg megfelelni mindenki igényeinek... Mission Impossible. :D
  • Coral Springs
    "Akkor nem MMO játékkal kell játszani..." Az ezt követő mondatban le is írtad hogy ez miért nonszensz, kb ellentmondásba kerültél önmagaddal.
  • Renegade
    el nem tudnám képzelni, hogy hátul csücsüljek a toptankommal, szvsz ők az anomália, jó statokat piszkosul nehéz passzív játékkal összehozni. Szerencsére a prok többsége aktív, lő, mozog, pushol, vagy gond nélkül kerül miután letakarította a fő csapás irányt, és onnan támad, ahol nem várják
  • Renegade
    akkor még egy kv asszem :D
  • [NST]Cifu
    Ez egy kicsit olyan tipikus "akinek nem tetszik, menjen és játsszon mással" szintű válasz volt.

Nem, ez egy olyan válasz akart lenni, ahol arra próbálom felhívni a figyelmet, hogy figyelembe kellene venni a tényt, hogy ez egy MMO játék, és nem csak egy szűk játékosréteg játszik vele. Ezért lett sikeres, ezért van rá annyi pénz, hogy folyamatosan tartalommal töltsék fel.

Emellett azért egy 10 évnél idősebb embertől (meg a 40 éves vezérigazgatóktól) elvárna legalább annyit az ember, hogy ne egy kő mögött töltse kikapcsolódással a játékot, amikor a csapatát éppen ronggyá lövik. Értem én, hogy nem rutinos, de nekem se kellett rutinosnak lennem, hogy felfogjam, hogy ha nem segítek a csapatnak, akkor semmit nem ér az egész.

Hányszor, de hányszor láttam jó statú játékosokat hátul bújkálni a JSz-3/-7-esekben, ISzU-152-esekben, és hasonló (akkor) csúcs járművekben. Alapvetően nem volt rossz taktikájuk, csak mivel a csapat egy jó része nem olyan járműben ült, ami ilyen taktikához alkalmas (mert például a Ferdim világítótorony volt), akkor én vagyok a hibás, ha elvesztjük a csatát, a helyett, hogy kihasználva a tűzerejüket és mozgékonyságukat, segítették volna az előretörést. Ki a hibás ilyenkor? Az, hogy a játékosok nem azonos játékstílust képviselnek. Én nem hibáztatom őket sem, sok esetben az a taktika volt a nyerő, ezért volt jó statjuk...

Ez pedig teljesen érthető egy MMO játékban, ahol különféle emberek játszanak...
  • patchaou
    Biztos vagyok, azért írtam. Ugyanúgy látjuk a dolgot, úgyhogy valamit biztos félreolvastál :)
  • Renegade
    elkezdene: kezdene el, ááh hol a kv-m :(
  • patchaou
    Értem Én hogy a kazuárokból van lóvéja a fejlesztőknek. De egy egyszerű kis gombocskával miért nem adnak lehetőséget arra, hogy aki nem akar a kazuárokkal játszani, az had játsszon a saját súlycsoportjában?
  • Renegade
    biztos vagy te ebben?

szép, nem szép, de én úgy látom, hogy egy jó AI hülyére verne bármilyen averagejoe-t :)

útkeresés már van, oda céloz, ahova kell, akkor elkezdene kigurulni a fedezékből amikor már majdnem betöltött, így csökkentve a "kinti időt", képes kiszámolni egy egyszerű kivonással, ha a saját hp kitart-e egy bekapott lövés után, stb.

ezekre a bonyolult műveletekre nem sok játékos képes :(
  • [NST]Cifu
    Senki sem tart fegyvert a fejedhez, hogy játsz (legalábbis remélem :D). A "értelmes" játékos pedig meglehetősen másképpen értelmezendő még HC játékosok között is. Anno a WoT-ban voltak bőven jó játékosok, akik a Type-59-eseikkel előrerohantak az adott pálya kerülőútján, majd ha felmorzsolódtak, akkor eséllyel vége is volt a dalnak, mert ők voltak a high tierek ugyebár. Normálisan játszottak akkor? Ha bejön a taktika, és az ellenfél hátába kerülnek, akkor hú, megnyerték a csatát. Ha viszont az ellenfél számít erre, és odaáll a várható útvonalra, fedezékbe, és lenyomja őket, mint a bélyeg, akkor persze az ő hibájuk, hogy elveszett a csata.

Mi a fentiből a tanulság? Az, hogy nem csak a saját csapattársaidtól függ a játék kimenetele, hanem az ellenségétől is.

Az pedig, hogy vannak kazual játékosok, akik nem rendelkeznek a HC játéktapasztalatával, a játék sikerességének alapjai. Nekik köszönhetik a HC játékosok, hogy a fejlesztőknek van pénzük új tartalmakat berakni, nekik köszönhetik, hogy nem kell hosszasan várakozni a csatákra, és így tovább...
  • bigmano
    Ez így van,de ezt nem is vitatja az értelmesebbje,ezért ragaszkodik a Wothoz mert már úgy érzi elért valamit és nem akarja előről kezdeni.
    Pedig ha elgondolkozna rajta rájönne hogy már nem is szórakoztatja,hangsúlyozom egy játék....
  • sulouos
    Ez egy kicsit olyan tipikus "akinek nem tetszik, menjen és játsszon mással" szintű válasz volt. Emellett azért egy 10 évnél idősebb embertől (meg a 40 éves vezérigazgatóktól) elvárna legalább annyit az ember, hogy ne egy kő mögött töltse kikapcsolódással a játékot, amikor a csapatát éppen ronggyá lövik. Értem én, hogy nem rutinos, de nekem se kellett rutinosnak lennem, hogy felfogjam, hogy ha nem segítek a csapatnak, akkor semmit nem ér az egész.

WoT konkurensei? Project Tank? Tank Ace? Ezekhez hasonlítani egy dollármilliós bevételű játékot kissé túlzás. A többi meg ugye nem tankos, engem nem nagyon érdekelnek a mechek, max a tényleg funkcionális kialakításúak, és nem a Transformersre hajazó ólomkatonák. Olyanból meg összesen 1-et találtam benne. A Star Conflicthoz meg simán láma voltam :D
  • patchaou
    "Akkor nem MMO játékkal kell játszani, hanem single playerrel. Én sose értettem ezt a dolgot, mindenkinek elvárásai vannak a játékostársai felé, de az isten szerelmére, ez egy MMO játék, pont arról szól, hogy emberekkel, emberek ellen játszol..."

Van benne valami, a singleplayerek mesterséges intelligenciája simán felülmúlja az átlag játékosokét XD A gond az, hogy nincs semmiféle szűrő ezért azokra akik szeretnének értelmesen, normálisan játszani rá vannak kényszerítve azok akik tapsikolva visítoznak minden egyes lövés után és azt sem tudják merre vannak arccal és miért a csatában
  • [NST]Cifu
    Eisenberg: Ne haragudj de akkor Justin Bieber zenéi, a Gangnam style, és a tuc-tuc zenék is műremekek zeneileg?

Az, hogy sikeresek, azt jelenti, hogy megtalálták a nagyközönség zenei izlését. Például kétlem, hogy Mozart Die Zauberflote operáját hallotad már. Vagy hogy otthon, utazás közben, autóban Bach vagy Beethoven muzsikáit szoktad hallgatni. Megvallom én sem érzek vágyat rá, hogy ilyesmiket hallgassak. Zeneileg pedig remekművekről beszélünk, mégse a tömegek izlésének való. Amit PSY és a többi popzenész csinál, az egy igényt elégít ki. Ha rosszul csinálná, akkor a kutya nem lenne kiváncsi rá. Mivel viszont szinte az egész világ pár taktusból tudja már a Gangnam style-t, nehogy már azt mondjuk, hogy egy nyeretlen kétévesről van szó!

A WoT játékosok nagy részének nincs szüksége olyan dolgokra amiket majd a WT GF fog nyújtani,

Sokadszorra hangsúlyoznám, hogy lesz WT(G) Arcade Battle (AB), ami nagyságrendileg a WoT-hoz hasonlítható. A játékosok döntő többsége pedig ezt a játékmódot fogja csak játszani...

...de nekik is elegük van már szerintem jópár WoT-os betegségből...

És ismét: ne kezdjünk bele a csodavárásba. A WT-nek is megvannak, megvoltak a maga betegségei...

18 éves a srác, és a WoT játékosok nagy része ilyen max fiatalabb.

Mutatsz erre egy hivatalos forrást? Én ugyanis azt tapasztaltam, hogy rengeteg idősebb játékos van. A csúcs az volt, amikor egy 30 éves, kétgyermekes, két diplomás intézményvezető-helyettes hölgyről derült ki, hogy jó fél évig WoT-ozott. És élvezte, mert kikapcsolta, szórakoztatta. Ő egy tipikus "kazuál" játékos, és sok önjelölt HC játékos lenézi ezeket a tömegeket, mert nem rendelkezik olyan játékrutinnal, mint ők. Ők azok a "vérpistikék", akikre itt is annyian prüszkölnek...

Én meg nem értem miért...

Az Én szememben a WoT nem egy nagy durranás illetve a nagy játékosszámát a monopol helyzetének köszönhette, aminek mostmár vége úgy, hogy a konkurens egy jobb játékot tesz majd le az asztalra.

Nem nagy durranás? Ez tetszik. A WoT-nak voltak konkurensei, a Tank Ace, a Project Tank, és akkor még nem beszéltünk a különféle F2P lövöldözős alternatíváktól (Mechwarrior: Online, Hawken, Star Conflict, stb.). Kismillió konkurens játék van a piacon, és így sikerült abszolute az élre törniük.

Ezek után nehezen tudom elfogadni azt a boszorkányüldözést, amit sokan a WG-vel szemben folytatnak. Rossz játék lenne a WoT? Akkor miért játszottál / játszol vele annyit? Ha viszont annyit játszottál / játszol vele, akkor mégse lehet olyan rossz, nem igaz? Akkor miért is szapulod? Mert vannak hibái? Igen, minden játéknak vannak...

Viszont vannak akiket nem hat meg a WT mert egyszerűen ostobák mint az említett iskolatárs.

Megbocsáss, de miért gondolod úgy, hogy azért, mert más véleményen van, máris ostoba? Te jöttél a zenés hasonlattal, akkor mindenki, aki nem Mozartot, Bach-ot és hasonló zenét hallgat, az ostoba? Mert lefordítva most ezt mondtad...

Szerintem el kellene fogadni, hogy van olyan, akinek X játék, zene, film, (akármi) tetszik, van olyan, akinek Y. Ettől a változatosságtól szép a világ...

sulouos: A jobb játékosok felől is, amikor egyszerűen nem hagyja őket nyerni a csapat.

Akkor nem MMO játékkal kell játszani, hanem single playerrel. Én sose értettem ezt a dolgot, mindenkinek elvárásai vannak a játékostársai felé, de az isten szerelmére, ez egy MMO játék, pont arról szól, hogy emberekkel, emberek ellen játszol...
  • Coral Springs
    ???

Felőlem lehet valakinek 22K csatája is, ki az ő nekem, egy senki. Az is röhejes amikor SG -n azzal jön valaki, hogy ő már x éve regisztrált tag, azt erre játssza az agyát. Real life kapna egy sallert emberkedésért, azt azt se tudja hol van. lol
  • sulouos
    Nem csak a gyengébbektől jön a sírás. A jobb játékosok felől is, amikor egyszerűen nem hagyja őket nyerni a csapat. Persze, akkor lehet azzal jönni, hogy "húúú de 3 tank szakaszba simán megnyeri a csatát" Persze, ha szemben is marhák vannak. Volt régebben egy csatám, ahol GW Tigerrel (kövezzetek meg, artista vagyok :D) 7200-at sebeztem, a mellettem álló Typ E 3800-at, és... Ennyi. A csapat többi tagja közül senki se érte el az 1k sebzést. És ez ugye egy T10-es csata volt.

Volt olyan is, hogy 2 nap alatt zsinórban 19 csatát buktam, és nem mindegyikben a saját hülyeségem miatt. Egyszerűen a szegény "kis" E-50-essel kivertem az ellenségből 3000 sebzést, de nem ért semmit, mert a csapat többi része semmit, ismétlem SEMMIT nem csinált. Ennek megfelelően az xp-nek csak a felét kaptam meg. A WT legalább annyiban előremutat, hogy itt megkapod a pontot, amit összelőttél magadnak, max. a mission rewardból nyesnek le valamennyit vereségnél (ahogy észrevettem).
  • bigmano
    Inkább az hogy 12kcsatával és afölött már lehet megmondóemberkedni ,tisztelet a kivételeknek.
    Itt meg mindez elveszik,és egy lesz a sok kezdő között.Bár már látok próbálkozásokat az énmárkétéveezzelrepkedekjobbantudom emberkéktől.
  • patchaou
    Ezt mondta egy régi játékostársam, de komolyan nem tudok vele egyet érteni. Attól, hogy elkezd mással játszani az accountja ugyanúgy megmarad. Én jóval kevesebbet költöttem rá, összesen kb 30k-et, de ha tízszer ennyit is öltem volna bele akkor is simán átnyergelnék egy másik játékra, ha azt jobbnak találom/ jobban élvezem.
  • Droughert
    Ezt most nem igazán értem. Hogy jön ez ide? Ha a nagy lánokra gondolsz (pl HUNS vagy az ESL-ben és egyéb ligákban sikeres Team WD) akkor a többség kitermeli tiszta játékkal a prémtankok és a prém.fiók árát 0ft ráfordítással. Nem azért sikeresek mert 100k-t költöttek a játékra,egyszerűen megtanulták mi és hogyan működik és alkalmazzák a tanultakat. Pl én is sokat költöttem a WOT-ra, nem bántam meg mert jól szórakoztam, de ha a GF jobb lesz akkor simán játszom vele, ebből nem csinálok nagy ügyet. Viszont az tény, hogy sok sírást a sikertelenség szült a WOT-al kapcsolatban,Elég csak megemlíteni a híres WG belenyúl a csaták kimenetelébe szappanoperát, vagy ha prémed van akkor a WG neked kedvez, ergo többet nyersz, aztán jött az, hogy ha nincs prémed akkor nyersz többet, majd következett az újabb teória, hogy csak azért nyersz, mert van prém tank a garázsodban...
  • Eisenberg
    Mi az a szinoníma? :)
  • Glo
    Abban azért benne van az is, hogy amire elköltöttél mondjuk 100ezret, attól nem szívesen válasz meg, hogy egy másikkal újra kezdd :)