37364
11375847381401621903.jpgHivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topik
A másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
  • Susarc
    ezek már nem Németek...ezek Merkele hominger Izraelnyaló bérencei!
  • Máté94
    T-62 vagy T-54-esek, de becsapósak. :D Először azt gondoltam, hogy PZIII-sok a IV tornyával és lövegével.
  • Ulvar
    Jesszusom, azok a PZIV, vagy Tigrisnek akaró kinéző valamik...már ez szégyen egy elvileg hiteles háborús film bemutatásáról. Nagyon kevés az a film vagy mini sorozat amire azt mondom hogy igényes, és nem TÚLSÁGOSAN részlehajló (mert valljuk be kevés az ami nem ilyen).
  • sulouos
    Ez jóféle.
  • Jacek
  • [NST]Cifu
    Gyors zanzítás:

Q (kérdés):
    Lesz-e változás a bombázókkal kapcsolatban a HB játékmódban (jelenleg eléggé élvezhetettlen, és főleg veszteséges ez a feladatkör a legtöbb pályán - Cifu)
    A (válasz): Pár terv van, de a probléma csak a WT(G) érkezése után lesz orvosolva.

Q: Lesz-e fejlesztés az FRB játékmódban, marad-e egyáltalán az FRB, illetve lesz-e FRB módja a WT(G)-nek?
    A: Igen, az FRB fejlesztése folyamatos, ha most nem is ez az elsődleges prioritásunk. Azt tervezzük, hogy teljesen áttérünk FRB-ben az Event rendszerre, és minden ország minden gépe valamelyik event-re be fog férni.

Q: Mennyire reális a (kül)ballisztika a játékban?
    A: A bombák és rakéták esetén szuperpontos (még a felhajtóerővel is számol, nem csak a légellenállással), fél-reális a lövedékeknél. Utóbbi azért, mert ezeknek a hatótávolsága 2-5 mérföld, és szó szerint ezres nagyságrendekben kell számolni velük, a közöttük lévő pályaeltérés pedig sokszor csak hüvelykekben mérhető (magyarul diplomatikusan megkerülte a pontos válaszadást - Cifu)

Q: Lesznek új festések (skinek) a gépekhez? Jó dolog látni a különböző nemzetek festéseit a gépeken.
    A: A festések bővítése jelentősen növeli a patchek és a kliens méretét (meg a memória-felhasználásét - Cifu), ami technikai nehézségeket okoz. Jövőre van ütemezve az ezzel kapcsolatos fejlesztés.

Q: Milyen az élet a Gaijin-nál mostanság? Gondolom a PS4 és a WT(G) indulás miatt pörgés van ezerrel...
    A: Tiszta őrültek háza megy most itt. Remélem kapunk pár nap pihenést a PS4 és a WT(G) indulás után. Legalább pár napocskát... :)

Q: Lesznek-e légvédelmi járművek?
    A: Igen lesznek, de csak később. A kezdetekben nem hittük, hogy szórakoztató lesz velük a játék, de később úgy találtuk, hogy nagyon is az.

Q: Lehet már valamit tudni a WW-ről (World War, stratégiai játékmód - Cifu)? Eddig két népszerű játékos-képzelmény van, az egyik a WoT féle klánháborúk megoldása, ahol egyes csaták döntik el a területek feletti uralmat, a másik pedig a WW2OL:Battleground Europe féle megoldás, ahol egyetlen hatalmas térképen zajlik a csata.
    A: Jelenleg négy koncepció van az asztalon, de egyik sem a WW2OL szintű megoldás, mivel itt nem csak európáról, hanem a csendes-óceáni hadszintérről is szó lenne, ez pedig kezelhetettlenül nagy méreteket jelent. A téma jelenleg jegelve van, feltehetően majd akkor kerül elő, ha a WT(G), a Tournament és a játékmódok véglegesítve lettek.

Q: Lesz HB és/vagy FRB játékmód a WT(G) indulásakor?
    A: Induláskor csak AB, a HB játékmód Soon(tm), míg az FRB-ről nem tudok nyilatkozni.

Q: Lesznek francia harcjárművek a játékban? Például a brit fejlesztési ág részeként?
    A: Nincs tervben jelenleg.

Q: Lesz a WT(G)-ben "sniper" (irányzó) nézet?
    A: Igen, van ilyen terv. (yes, there are such plans)

Q: Lesz valami változás a prémium XP terén? Jelenleg a prémium esetén az XP bónuszt nem kapják meg a gépek, jóval lassabb így kiunlockolni a gépek fejlesztéseit.
    A: Az XP rendszer az 1.37, vagy az az utáni nagyobb patch-ben megváltozik.

Q: Mi lesz a Japán top tier vadászgépekkel? Mik a terveitek velük? Lehetséges, hogy német és japán top tierbe szovjet/amerikai vadászgépek kerüljenek?
    A: Vannak ilyen tervek, de nincs betonba öntve még. Egy ilyen elképzelés lenne az, hogy a Luftwaffe és Japán Önvédelmi Erők 1956-os gépeket kapnak (F-86). Ám még semmi sem biztos e téren.

Q: Mikor lesz úgymond EndGame tartalom? World War, Tournament, bármi?
    A: Remélehetőleg még idén, az első 5 nagy fejlesztés között szerepel. De mindenképpen a WT(G) és a játékmódok véglegesítése után.

Q: Lesz-e mód arra a későbbiekben, hogy az AB-hoz hasonló MM-el, vagyis minden ország - minden ország ellen, de HB fizikával és játékrendszerrel menjenek a játékosok a csatába? Jelenleg ez tűnik egyedül életképesnek ahhoz, hogy a HB-n a nemzetek közötti létszámkülönbséget valahogy orvosolják.
    A: Igen, ez a legegyszerűbb megoldás. Az első időkben úgy tűnt, hogy lesz elég Központi Hatalommal (Axis) játszó játékos, de az utóbbi 4-5 hónapban ez gyökeresen megváltozott. Egy hasonló átmeneti AB/HB módot Event-ként rakunk majd a játékba, és ha a játékosok ráharapnak, akkor az 1.37-ben visszatérünk rá.

Q: Hogy fog a HB/FRB működni a WT(G) esetében?
    A: Realisztikusabb lesz a motorok ereje és a tornyok forgatási sebessége. Korlátozott kiláthatóság. Realisztikus irányíthatóság az FRB-ben (nem 100%, de 90%).

Q: Lesz változás az FW-190D-12 és D-13 flight model terén?
    A: Ha nem is tökéletesen szimulált, de nagyon közel van a reálishoz, így nem várható változás e téren.

Q: Külön csapat dolgozik a WT(A)-n és a WT(G)-n? Mekkora a fejlesztői csapat?
    A: Van egy mag, aki csak a WT(A)-n, és van egy mag, aki csak a WT(G)-n dolgozik. De a fejlesztők jó része hol a WT(G)-n, hol a WT(A)-n dolgozik, ahogy éppen a fejlesztés üteme megkívánja. (A létszám kérdésre elkerülte a választ - Cifu)

Q: Mikor lesz a bombázóknak belső (pilótafülkés) nézete?
    A: A hivatalos megjelenés után (vagyis miután a béta fázisnak vége - Cifu)

Q: Lesznek a japánoknak új vadászgépeik?
    A: Igen, ebben az évben még.

Q: Lesz valami változás a játékmódokban? Most van AB, HB, FRB, Eventek és Custom Battle, és korántsem működik mindegyik normálisan...
    A: Le szeretnénk egyszerűsíteni a játékmódokat, de eltérő igényű játékosokat elégítünk ki, szóval ez nem lesz egyszerű...

Q: Lesz valami változás a Tier rendszerben, figyelemve véve a mostani High Tier problémáit (a kérdező több tier beiktatását javasolja - Cifu)
    A: Nem, csökkenteni akarjuk a tierek számát, és megváltoztatni a Match Maker-t egy kicsit.

Q: Az 1.37-ben jön a WT(G)? Lesz valami fejlesztés a Squadron rendszerben, például 4 fölé növelni a Squadronok létszámát?
    A: Nem tudni még pontosan. Technikailag az 1.37 van szánva a WT(G) beillesztésére, de változhat a patch időpontja és tartalma, szóval nincs kőbe vésve. Az 1.39-re van tervezve egy olyan esetleges változás, hogy a Squadronok direkt Squadron csatákba kerüljenek.

Q: Mi a reakciótok arra, hogy sokak szerint orosz fejlesztőként túlságosan is előnybe helyezitek az orosz gépeket? (Hosszú kérdés, de lényege ez - Cifu)
    A: Oroszországból nézve másképpen néz ki a dolog. A gépek döntő többsége nem orosz (szovjet), és a játékosok fele szintén nem orosz. Ezen kívül 1941 után és a Koreai háború előtt a szovjet gépek elég gyengék a velük egy tierben lévő brit és német gépekhez képest, ezért az orosz játékosok brit/német részlehajlással vádolnak minket.

Aboszulet nem hajlunk senki részére, a repülési modelleken és a minőségen a világ minden tájáról származó emberek dolgoznak, és ha több ezer könyv több tízezer adatait vetjük össze, ráadásul mindannyian a katonai történelem és technika rajongói vagyunk, akkor könnyen belátható, hogy nincs esély és lehetőség a részlehajlásra. (Azért ezen lamentálhatnánk egy sort, noha azt elvitatni nem tudom, hogy van igazság abban, amit mond... - Cifu)

Q: Lesz Nyílt bétája a WT(G)-nek a PS4 indulás előtt?
    A: Nem tudom, de feltehetően igen.

Q: A WT(N)-ben lesz lehetőség több játékosnak egy hajó részegységeit irányítani? (Tehát például egy játékos irányítja a hajót, egy a fő tüzérséget kezeli, egy másik a légvédelmet, stb. - Cifu)
    A: Nem tudom a választ erre, sajnálom.

Q: Lesz valami különbség a WT(A) és WT(G) teljesítményében (gépigányáben)? Meg történhet, hogy valaki alacsonyabb részletesség miatt meglát egy ellenfelet?
    A: A WT(A) teljesítménye nem fog változni, ugyanazokkal a modellekkel dolgozik. A WT(G) egy picit erőforrásigényesebb lesz. A láthatóság szerver oldalon lesz számolva, tehát ha valakit a fák miatt nem láthatsz, akkor akármilyen grafikai beállításod is van, nem fogod látni.

Q: Miért ad a Gaijin minden patch-ban új gépeket a játékhoz, amikor sok meglévő gépnek sincs rendes repülésmodelje (Flight Model, FM).
    A: Külön csapat dolgozik a modelleken, és külön az sebzésmodellen (Damage Model, DM), illetve az FM-en. (Gyakorlatilag elkerüli a választ, hiszen egyszerűen elég lenne a patchbe akkor berakni a gépet, ha már rendes FM és DM is kész van hozzá... - Cifu)

Q: A WT(N) esetében ha HB/FRB játékmódon gondolkodtok, hogy lesz megvalósítva az? A valóságban sokszor órákra volt szükség, amíg egy csatahajót elsüllyesztettek.
    A: A kérdés jó, én két fő megoldást látok erre, akár párhuzamosan is:
    1.: Magasabb szintű játékmód (jelentsen bármit is ez - Cifu)
    2.: Más időtartomány (vagyis gyakorlatilag gyorsítva van az idő - Cifu), ez esetben persze a repülőgépek (és harckocsik) ki vannak zárva a csatából, legalábbis játszható elemként.
  • kissssss
    tegnap néztem meg az egri csillagokat, ekkora egy átverést török gúnyába öltöztetett magyar katonák rohamozták meg a várat... ha ezt dobó tudta volna...
  • Jacek
    Egyikben a csillagos sávost lengetik a másikban a vörös csillagost:DD egykutya:)
  • Amaymon
    "Gondolom folytatják a történelemhamisítást."

USA is agymosó elfogult filmeket csinál, ráadásul jó pár zsidó producer ott csücsül hollywood-ban. Minden történelemkönyv tudományos trend és a kapcsolódó régió szerinti hamis részigazságokat tartalmaz. Az szálakat mozgató háttér események részben örökre titkok maradnak. Így a végeredmény tálalása csak részrehajló értelmezés kérdése.
  • [NST]Cifu
    Egyfelől nem biztos, hogy előítélettel kellene élni, tudnak az oroszok is jó (és nem részlehajló) filmeket is csinálni. Nyilván a saját ízlésüket tükrözi majd, de ettől még nem törnék látatlanban pálcát felette.

A mozifilmek (kimutathatattlan arányú kivételtől eltekintve) amúgy sem a történelemkönyveket helyetessítik, hanem egy dramatizált történetet adnak elő ismert történelmi korokban. Legyen szó a Ben Hur-ról, a Pearl Harbour-ról, vagy bármelyik másikról...
  • bgabor
    Az AF fórumban vajákos kolléga belinkelt egy jó linket egy friss Q&A beszélgetésből, a tankok is szóba kerülnek. ITT

Megemlítik például hogy a GF mód egyenlőre csak Arcade móddal fog startolni, a HB mód csak az utána lévő peccsben jön majd hozzá.
  • bgabor
    Újabb orosz háborús film
    Gondolom folytatják a történelemhamisítást. Mindegy, a Bresti erődnél csak jobb lehet.
  • Rathrol
  • setchoo
    Ameddig mindenki visszafojtott lélegzettel várja a GF hírmorzsákat, addig egy kis OFF:
  • bgabor
  • flashpointer
    fotosop, látszik az árnyékokból, meg ott egy töröttlábú muslinca ami nem őshonos arrafelé
  • Renegade
    egész pontosan kicsit furán fogalmaznak, mert azt írják, hogy nincs fényképes bizonyíték arra, hogy itt járt, csak néhány fotó o0

Persze lehet, hogy a T-44A, az nem T44

There is almost no photographic evidence of T-44s stationed in East Germany[13] or during the Soviet invasion of Hungary in 1956[13] although it is known that T-44s were sent there (there are only a small number of photos of T-44As in Hungary in existence).[13]

Hungarian Revolution – not known to have seen combat
  • Renegade
    hehe, az angol wiki szerint nem járt erre egy sem :)
  • bgabor
    Naszóval, október 23.
  • bgabor
    Október 23.

• Nazarov77
    Meglátjuk milyen lesz. Mivel itt a harckocsikon azok a lövegek lesznek csak amik igazából is voltak (tisztelet a kivételnek) ezért izgalmasabb lesz a csata, meg többet ér a páncél vastagság és ami wotba papírnak számít az itt szívósabb lesz.
    IS-3,4esen is a 122mm D25T lesz, nem lesznek über ágyúk rajtuk. Tiger IIesek átütése nem lesz annyira egyszerű az alap páncéltörő lövedékkel. A 2 legerősebb löveg jelenleg a 128mmes és a kwk46 105mmes (páncéltörő gránáttal nézve).
    Viszont IS-4nek és T-54nek a páncélja miatt aggódok mert hatalmas előnyük lesz ezzel. Viszont historical battle módban úgyse fog az IS-3,4 meg T-54 harcolni németekkel.

A másik amire kíváncsi vagyok az a többféle lövedék. Mivel nincs gold ammo (és remélem ez így is marad) ezért több mint valószínű hogy mindenkinek lesz APCR/HEATje. Szerintem biztos jóval drágábbak lesznek és korlátozott mennyiség lehet nálad belőle, de remélem nem úgy fog kinézni egy csata hogy mindenki először eldurrogtatja a kb 8db APCR/HEATet aztán a maradék túlélők hagyományos APval folytatják.
  • sulouos
    Satufék, és a Sherman fejre állt :D

Az ellenséges Tigriseknek meg nem volt meg a tornya.
  • twi452
    szerintem ő a 99-es szimre gondolt nem arra a későbbi hulladék akciójátékra :D
  • patchaou
    Panzer Elit színvonalat nem lesz nehéz megütni XD
  • davidbog
    Szeretem a prototípusokat, de az ilyen papír szarok már tényleg túlzások. Még a Vk30., Vk45., KV-3/4/5 még elmegy, de az ilyen Waffenträger auf Pz. IV, MT-25, T71 sok. Az olyan fake szarok mint a JagdPE-100, T28 TD-k, T110E4 totál felesleges.

Elvileg beépíthető lett volna a 10,5 cm L/68. De elvetették, méghozzá a beépítési és alkalmazási problémák miatt. Ahhoz hogy igazán hatékony legyen új torony kellett volna.

KT méltó ellenfele az IS-3-nak? Szemtől-szembeni harcban minimális esélye van. Mint ahogy a 10,5 cm-es KT-nek az IS-4 ellen.
    Kíváncsi leszek a fene nagy realisztikusságra és a full real módra. Én legalább olyan színvonalat várok mint a Panzer Elit nehéz beállításokkal. Remélem sikerül nekik.
  • setchoo
    Lol! Még igazából nem is láttam sok képet erről a firkálmányról!
    Egyszerűen nem tudom már komolyan venni őket. :S
    Visszatérve a GF-re. Amit kiadtak kezdő német fejlődési fát azzal én maximálisan megvagyok elégedve! Teljesen korrekt!
    Egy az egyben Wiki
  • lammaer
    Az imageshack nem szeret minket... :(
  • Nazarov77
    Érdekes hogy ez az sg mennyire nem szereti az imageshacket vagy fordítva, direkt linkeltem de még így is szórakozik.
  • lammaer

Egy trollnak nem tisztje és érdekes a megoldást megkeresni... :) Tulajdonképpen nem is érdekelt :D
  • stork13
    Másold ki a linket és dobj mögé egy ?-t, aztán meglátod. :)
  • lammaer

"De most komolyan, mi ez??"

No igen, ez durva lett volna ha berakják a WOTba... Tényleg nem bírná el szegény sárgabéka a 128-ast :D
  • Nazarov77
    Na ja a wot nagyon csúnyán elfajult a prototípusokkal, régen mikor még nem volt sok azt mondtam jó hogy vannak legalább azokat is megismerjük most meg annyira átetek a ló túloldalára hogy World of Prototype/blueprint tanks lett belőle.

A T9es új pz4 TDt még mindig nem bírtam megemészteni. Egyszerűen annyira unrealisztikus főleg a 128as löveggel. De most komolyan, mi ez?? Csak a löveg súlya és hossza miatt már nem működne ez az egész koncepció, arról ne is beszéljünk mi történne ha még lőne is. Szépet borulna.

A panther II meg a KwK46 Tiger II szerintem rendbe van mert ha tovább tartott volna a háború megvalósultak volna, Panther F gyártás a schmalturmal elindult volna ha lett volna rá idő, a KwK46 meg szintén tervbe volt véve és megvalósítható volt de mivel a 88as is bőven elég volt az összes ellenséges tankra ezért nem lett belőle semmi.
  • kissssss
    júj :-DD
  • Volfram42
    Biztos kaptak mind az oroszoktól mind a szövetségesektől a németek post war tankokat. Azokat is lehet használni, szerintem nem lenne muszáj prototípusokat belerakni. ( AF-ben is megörültem a pletykának, hogy lehet lesz benne NSZK-s Saber.)
  • setchoo
    [OFF:D Ez találó!
    Remélem a GF-ben nem megyünk el a 10 dolcsis határig. ;)/OFF]
  • lammaer

Erről nekem ez jut eszembe:

Az úriember odalép egy hölgyhöz és megkérdezi:
    - Hölgyem, hajlandó lefeküdni velem százezer dollárért?
    A hölgy rövid tűnődés után:
    - Igen.
    - És tíz dollárért?
    - De uram, mit képzel, milyen nő vagyok én?!
    - Nézze kérem, azt, hogy ön milyen nő, az imént tisztáztuk. Most mar csak az árról vitatkozunk.
  • setchoo
    Tulajdonképpen a Panther II és kwk46 Tiger II még annyira nem is túlzás. Már csak azért is érezhetem így mert, ha megnézed a WoT-ban az új német TD ágat… Na, szóval egyáltalán nem túlzás az említett két német páncélos :D
    Én legalább is nem érezném túlzásnak azokat a német páncélosokat amiből legalább egyet legyártottak.
    Az, hogy most a játék keretein belül megszűnik olyan mint a legyártásukhoz szükséges nyersanyag igény. Így annyi Panther II lehet amennyit a rendszer (MM) enged. Szép utópisztikus, mi lett volna HA típusú tankcsatákat kapunk.
    Kell nekem az a Panther II :D
  • lammaer
    No, akkor már nem is lehet olyan jóízűen köpködni a WOTot a techtree miatt :)
  • Nazarov77
    kis javítás: IS-3 maradhat nyugodtan annak méltó ellenfele a sima Tiger II. (csak historical modeban nem lenne benne )
  • Nazarov77
    Balance miatt kell a Panther II és a kwk46 Tiger II mivel németeknek nincs post war tankjuk, ha csak WWII tankok lennének és nem lenne IS-3,4,T-54 akkor nem kellene ez a kettő. Fejlesztők is mondták hogy prototype tankok csak extrém helyzetben lesznek ahol szükséges, ez az.