7978
  • Gilmoor
    bocsánat, megkövetem magam... SC több mint 2 milla felhasználóval bír, mea culpa. A lényegen azonban nem változtat.
  • Gilmoor
    Nem értem miért fontos csesztetni ezt a projektet.
    2013.08.16. elkezdik fejleszteni a 7 days to die programot.
    early access azóta is
    2018.06.12. több mint 1,5 millió eladott példány (SC még nem érte el a 1,5 milliós előfizetői tábort), jelenleg is alfa fázisban (alpha 16.2 (b7) van.
    Nem olvasok sehol olyan cikkeket a magyar nyelvű sajtókban, ahol "kardélre hánynák" a Pimp csapatát, mert hitegetik az embereket.
    Hovatovább egy fillérrel sem költöttem több magyar forintot az SCre, mint a 7DTD-ra.
    Ezért nem értem miért fontos ez az állandó esőtánc a "mikor lesz má" "ott vagyunk má" téma körül.

Bocsánat a példáért, nekem ez volt kéznél.
  • grebber
    E3 2018 Star Citizen Alpha 3.2

Találkozunk a következő E3-on
  • lonvard
    Oké, köszi.
  • grebber
    A PC Gaming Show előadás lesz 12-én. Ott biztos megint mutogatják majd
  • lonvard
    E3-on mintha ma lenne valami műsora CR-nek. Ti tudtok erről valamit?
  • lonvard
    Ja meg ha már lehet kombinálni a fegyvertípusokat, lesz normális arzenál, akkor lehet majd kitalálni, hogy például valami EMP bizbasszal bénítani, vagy valami energiapajzs-gyilkos ágyúval közelről leszedni egy-két lövésből a védelmet, és utána kitérni oldalra és közben sorozni miközben próbál valahogy mellettünk elszáguldani.
  • lonvard
    Jah, lehet bizonyos hajóknál jobban működik, másoknál nem. Például nagy tűzerejű, mozgékony de papír vadászgépeknél jobban. Ilyenből most legyártottak pár fajtát. Szerintem vadászgép jellegű hajóra a két joy kell, közepes mérettől fölfelé meg a hagyományos irányítás.

Shednek köszi a fordításokat, most nézem épp. :P
  • Hogthar
    Kipróbáltam AI ellen a folyamatos oldalazgatást. Egész jól működik. Nem nagyon talál el, de viszont ha nem szedem szét azonnal mire vissza fordul rám megint felmegy a pajzsa, tehát sokkal lassabb folyamat.
    2 célpont ellen is egész jól működött, de úgy már összetettebb, mert kell figyelni mind 2 célpontra.
    3 cél esetén viszont már szétszednek. Majdnem mindig van legalább 1 aki előnyös szögbe kerül.

De ettől függetlenül érdemes lehet kigyakorolni ezt a passzív defenzív harc stílust is, ha megtámadnak ez egy jó védekezési módszer gyorsabb hajók ellen.
  • lonvard
    Hát alig várom már, hogy tesztelgethessem mit lehet és mit nem. :) Köszi.
  • Hogthar
    Sajnos ez gyakorlatban nem így néz ki. Nagy sebességű jármű mozgását nehezebb lekövetni, míg te lassítasz egyre biztosabb nálad a találati arány. Valószínű, az első rohamnál szét is szednek. De ha még valaki ezt jól ki is gyakorolja, sok esetben nem egy ellenfél ellen harcolsz, miután megálltál kiszolgáltatott célponttá válsz, talán még megdarálod az egyik ellent, de addig a másik számára kiszolgáltatottá válsz.

A lassú oldalazó taktika nagyobb hajóknál tud bejönni, azok a hajók jobban bírják a találatokat és van több ágyújuk is amivel megtudják védeni magukat. Teljes tűzerő mellett egy androméda például elég erős tud lenni, de ahhoz kell teljes legénység.
  • lonvard
    Elméletem szerint mivel a támadó nagy sebességgel érkezik, így képtelen lesz lekövetni a helikopterszerű irányváltoztatást, miközben mi az alacsony sebesség miatt pont a tekerési irányokban leszünk jók, tehát mint valami bika, belerohan a torreádor pengéjébe.
  • lonvard
    Na igen de mi van ha elvetjük a nagy sebességet, kivárjuk hogy ránk forduljanak, és akkor minimális előre-hátra irányú sebességnél, de maximális oldal-le-fel irányú segédhajtóművezés mellett kicsavarjuk a gépet a tűzvonalból, miközben mi meg lőjük a szemből támadót. Persze mivel mozog így le kell követni a haladását is, tehát ez egy bonyolult manőver, de kíváncsi vagyok hogy ezt két joyjal meg lehet-e csinálni.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.06.04. 19:26:23
  • RJoco
    Az egyszem Avenger Titan-omon a gépágyú forog, míg a lézerek fixek. Emiatt elég nehéz a kettővel együtt tüzelni, mert míg egérrel a célra fordítom a gépágyút, addig a lézerek közel sem biztos, hogy a cél környékén járnak.
  • Hogthar
    Expanse az egyik kedvenc sorozatom lett, hiába a közepes színészi játék egyszerűen kiváló a történet és a világ ábrázolás.
    Spoiler 3X07 ből
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Y-Que története imádni való, a felszínes karakterével és hős szerelmes megmozdulásával tényleg történelmet írt :D

Ezt a Gimbalt félre értettem, tényleg van ilyen star citizenbe, megy a hajó tovább a pályán, de te tudsz forgolódni.
    Idáig még nem nagyon próbáltam, de ránézek majd.
  • RJoco
    Igen, azt már tapasztaltam, hogy Elite-ben sokkal erősebbek az oldalazó hajtóművek, mint SC-ben.
    Azért autóval sem lehet összehasonlítani.
    SpaceEngineers-szel szoktam játszani, ott jobban kiadja a dolgot, ha olyan hajót építesz, ami hátul nagy erőt tud kifejteni, míg elöl és az oldalakon kevesebbet. Nagyon könnyen neki lehet menni valaminek, mert nem lassítottál időben. De épp erre való az Expanse-s módszer, nem tudom nézed e a sorozatot. Fékezéshez is a toló hajtóművet használják, csak időben meg kell fordítani hajót a lassításhoz.

Az oda tartod és oda tüzelről csak annyit, hogy a gimbal is ezt teszi annyi különbséggel, hogy amit célba vettél, arra céloz. És, ha még alrendszert is kiválasztasz, akkor megpróbál arra ráállni. Elég nagy előnyt jelent, ha nem neked kell még az ágyút is forgatnod, csak a hajó orrát kell jó helyen tartani, de arra is elég nagy tered van így.
  • Hogthar
    Az elitet harcrendszerét fölösleges SC-hez hasonlítani. Nagyon eltérő a harc rendszer.

Az oldalazások hasznosak star citizennél is, de nem harcnál.
    Star citizenbe a harc nagy sebesség mellett zajlik, csak fordulásnál vesszünk vissza a sebességből, különben sodródik a hajó.
    Na mármost, nagy sebességnél hiába nyomod az oldalazást nem reagál a hajó. Nem tudom játszottál e autó szimulátorokkal esetleg. Úgy képzeld el mint egyenes után a kanyart. Ha nem lassítasz hiába mozgatod a kormányt balra a sebesség visz tovább.
    Ettől függetlenül van értelme az oldalazásnak mert lomha hajóknál tényleg segít, hogy a tűzerő holt terébe mozogj, de számomra még mindig fontosabb a célon tartás.
    Itt Gimbal fegyverzet van, de nem olyan nagy a különbség tűzerőben a fixed-vel szemben, mivel itt nem autó célkövetés van hanem te irányítod, tehát oda tüzel ahová tartod. Ezt valószínű nem látod be, de nagyon nagy előny tud lenni.

Az ai-val nincs gond ő próbál elkerülni, de szegény nem jelent túl nagy kihívást egyenlőre, a játékosok sem akarnak frontálisan ütközni amúgy, csak minél többet beléd ereszteni, ráadásul aki hamarabb fordul el a céltól hátrányba kerül. Viszont mivel visz a sebesség nehéz kiszámítani mi az a pont amikor abba kell hagyni a tüzelést és fordulni kell. Sajnos elég sok játékos nem képes rá.

• RJoco
    Értem én amit írtok.
    És itt had hozzak fel egy már működő dolgot a konkurenstől.
    Elite-ben 3 féle fegyver van.
    A fixed, ami arra lő, amerre a hajó áll. Nagyon minimálisan tud mozdulni, de az tényleg csak éppen egy kis korrekció. Cserébe nagyobb a tűzerő.
    Van a Gimballed, amit nevezhetünk akár egy másodpilótának is, hiszen a célra fordítja a fegyvert. Amennyiben látod. Sajnos nem volt még lehetőségem azt kipróbálni, hogy mi van amikor a fejem felett elrepül a hajó és felfele fordulok, akkor utána fordul e az ágyú. Általában gyorsan elhúznak. És kisebb a tűzerő a fixhez képest.
    A harmadik a Turret, aminek csak kiadod a tűzparancsot és addig lő, amíg célon van és él a cél. Ez fordul mindenfele. Itt inkább már egy komputeres célkövetésről lehetne szó, nem másodpilótáról. Ezt még nem próbáltam, de ellenem használták már és utáltam.
    Valamint Elite-ben nem igazán jellemző, hogy az NPC-k szemből támadva neked menjenek. Persze, ha szándékosan ütközni akarsz... Szóval ezt a részt gondolom még orvosolhatják SC-ben is.
    Az meg, hogy a játékosok akarnak frontálisan ütközni, szintén csak ...

Az oldalazó mozgás igancsak fontos tud lenni.
    Voltam már úgy Anaconda alatt, hogy a hajó orrát folyamatosan az alján tartottam, miközben ő megpróbált volna távolodni. És ehhez a részhez nagyon jó lenne egy analóg vezérlés, hogy be lehessen lőni a megfelelő sebességet és na akarj hirtelen túlhaladni rajta vagy épp nagyon lemaradni mögötte. Mert nehéz alá fordulni. A POV-val, viszont sokáig nem tudod magad alatta tartani.
    És mellette figyelni kell a hátsó hajtóművekre is, mert közben próbál elemelkedni is tőled, míg halad előre.
    Utoljára szerkesztette: RJoco, 2018.06.04. 01:04:54
  • Torzonborz
    Szerintem irányításhoz elég a hotas ha a joy forgatható és van rajta még legalább 1db 4 irányú stick. De kinek mi áll kézre.
    Igazából pont ez a jó, hogy ilyen sokfajta irányítás közül lehet választani, mindenki megtalálhatja a neki megfelelőt.
  • TokraFan
    Nekem ezzel az a bajom, hogy a gázvezérlés nem precíz és kényelmetlen. Pedig -bár sokan nem gondolják-, a szimulátorozásban kiemelten fontos! Egy jó szimulációban -hasonlatosan a valósághoz-, a hajtómű teljesítményétől/terhelésétől függően, egészen más módon viselkedik a jármű a fordulókban és manőverekben. Éppen ezért számomra a HOTAS rendszer az előnyösebb megoldás. Ilyen setup-ot használok minden szimulátorban, amivel játszom, és el nem tudom képzelni a 2 joy-os módszert.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.06.03. 16:35:33
  • Hogthar
    Űrcsatáknál igaz, hogy a domborzattal nem kell foglalkoznod, sőt a légköri tényezőkre sem kell figyelned, de ha belevesszük, hogy a jelenlegi rendszerrel, mint ahogy írtad is, annyi irányú mozgást számításba kell venni, hogy csak a mozgáshoz 2 Joy épphogy elég!
    Ebbe nem vettük bele a fegyverzet külön kezelését.
    Na mármost a fegyverzet külön kezelését nem mindenki veszi fontosnak, de mint írtam korábban, főleg játékosok ellen, ha arra mész amerre tüzelsz legtöbb esetben frontális ütközés az eredmény.
    A fegyver külön kezelésével viszont irány változtatásoknál is tudsz célra tüzelni.
    Ezért is egy másodpilóta, aki kezeli neked a fegyverzetet hatalmas előnyt jelentene harcoknál.

Mielőtt elkezdtem vásárolgatni én is láttam Noobifier videóját, ezért is van 2 joystickom is.
    viszont a harcokat nálam jelenleg nagyobb a prioritása a fegyverzet külön kezelésének, mint az odalazásoknak, mert 300 fölötti sebességnél strafe-vel nem mész sokkra. A rotációkat viszont megkapod bal joyon is, mind 3-at.

Félre ne értsetek, nem akarom az én beállításaimat másra erőltetni, csak pont az elmúlt fél évben kísérleteztem kifejezetten az ideális irányítással, 4 konfigurációt is próbáltam és gondoltam megosztom a tapasztalatokat, tán ha tudtok belőle ötleteket nyerni.

Jelenleg azon gondolkozok hogy veszek egy ilyet: VirPil Mongoos T50
    Ennek több kisebb stickje is van ami rendelkezik tengellyel, így egy Joyon tudnám kezelni a hajó teljes mozgását, mellette egérrel a fegyverzetet és hagyományos gépkocsi pedállal a sebességet. 2-3 hónap ha beruháznék rá és esetleg érdekelne titeket miként vált be leírom majd a véleményem.
  • Bucser
    A Harci helikopterek 2 szemelyzet altal torteno uzemeltetese 2 okbol fontos:
    Egyreszt foldi es legi celok egy ideju lekuzdesere talatak ki mikozben a kornyezetben valo rejtozkodes (domborzat mogotti repules) is mar alapvetoen megterhelo a pilota szamara.
    Nasreszt az iranyitas maga komplexebb mint egy repulo eseten.

Strar citizen eseten Urhajokat vezetsz ahol az abszolut terbeli pozicio nem annyira fontos inkabb csak a relativ a celpont fele.

Egy dual stick megoldas azert megfelelobb mert egyszerre tudod a rotation es a strafe vectorokat is valtoztatni.

Rovid izeliot Noobifier setupjarol aki el is mondja a kulonbseget hasznalatban

• Hogthar
    Kiegészíteném annyival, hogy harcnál nagy sebességgel mozogsz nem egy helyben állsz, én is gondoltam az oldalazásra, de amikor 300 fölött mész visz a G erő és nem tudsz oldalazni. Néha működik de akkor is csak centikre kerülöd ki a célt.
    Az egy helyben álló taktika meg nem működik, mert könnyű célpont vagy, ellenben neked mozgó célpontra kell vadásznod. Ha pedig te kerülsz ki jobban elhúz és megvárja hogy visszatöltődjön a pajzsa.

TrackIR-el tudsz fejjel célozni, be lehet állítani hogy odanézzen a fegyverzet ahová a fejed.
    Ez volt az előző beállításom 2 Joy-al párosítva.
    Ez jól is működött egyenletesen haladó célokkal szemben, de bizony elég gyakran váltanak irányt az ellenfelek viszont rá kellett jönnöm hogy fejjel a célon tartás nem megy olyan gyorsan. Lehet csak megszokás kérdése, de mivel nekem 2-3 hónap után se sikerült megszoknom, így át tértem a mostani beállításokhoz.

Nagyon hasonló az esete a Ka-50 es harci helikopternek.
    1 személyzete volt, egyszerre irányította a hajót és a fegyverzetet. Ott is volt fejkövető rendszer és azzal célzott.
    Viszont pár évre rá meg is szüntették a gyártását mert rengeted minden terhelődött a pilótára.
    Ezek után jött a Ka-52 es változat ami majdnem ugyan azokkal a tulajdonságokkal rendelkezett mint a Ka-50 es csak 2 személyzet került be.
    Az egyik vezette a hajót és a mechanikát, a 2. kezelte a fegyverzetet és a védelmi mechanizmusokat.
    Szerintem nem véletlen hogy a legtöbb harci helikopternél legalább 2 személyzet van pl apache, uh-1z, mi-24 hind....
    Ráadásul a helikoptereknél nincsenek olyan összetett mozgások mint egy űrharcnál.

Szóval az ideális szerintem az lenne ha lenne egy másodpilóta aki kezeli a fegyverzetet.
    Remélem meg lépik majd ezt, mert jelenleg a másodpilóta csak a pajzsokon állítgathat. Vagyis érdekes módon a Caterpillarnál a másodpilóta tudja kezelni a fegyverzetet külön, de a Superhornet vagy a Cutlass Black esetében csak a pajzsokat tudja kezeli, pedig számomra logikus lenne, különben nem túl sok értelme van a másodpilótának.
  • RJoco
    De normál esetben a cél nem fix, hanem folyamatosan mozog.
    És az ágyú általában gyorsabban mozog, mint a hajó. Vagy adott esetben a kettő sebessége kell a célon maradáshoz.
    Szerintem a legjobb megoldás lenne, ha piacra kerülnének már a katonai sisakok, amik szemmozgás/nézéssel céloznak.
    A gimball lényege ez lenne.
  • lonvard
    Két joynál akkor ki kell találni a megfelelő "harceljárást". Azt meg lehet csinálni, hogy miután lőtávolságon belül van az ellenség, akkor célra tartva, de csak oldalazó illetve le-föl mozgást végezve manőverezzen az ember? Az orr célra tart, a gép pedig e körül a fix pont körül mozog.
  • Hogthar
    Sokáig én is ezzel a beállítással játszottam, de játékosok elleni harcba elég gyakran frontális ütközés volt a végeredmény.
    Van egy superhornetem, 6 fegyvert tehetek rá így elég nagy tűzerővel rendelkezik. Viszont elég rosszul viseli az ütközéseket.
    Viszont bal Joy + egér kombóval hiába gyengébb a fegyverzet eredményesebb tudok lenni. Engem is nehezebben találnak el, mert tudok ide-oda cikázni úgy, hogy közbe pontos lövéseket adok le az egérrel.
  • kraven54
    Megoldás 2 joy és fix ágyú. Gimbalt el kell felejteni joy-al. Amúgy is fix ágyúbol eggyel nagyobbat tudsz a gépedre tenni mint gimbal-al. Tehát nagyobb a tűzerőd.
  • Hogthar
    Jah értem.
    Én is gondolkoztam a gázkaros megoldáson, de minijoy nem túl precíz rajta.
    Ráadásul mindkét kezed lefoglalod és épphogy megvan a 4 pontos axis, ráadásul személy szerint én joystickon nem szeretem annyira használni a vertikális forgatást, elzsibbad a kezem ha meg döntöm a joystickot és közben forgatom is egyszerre jobbra és balra.
    Ha nem is harcoltnál a játékban sajnos fontos, hogy legalább 4 axis pontos legyen (sebesség állítás, vertikális és rotációs forgás oldal irányba és rotációs mozgás előre-hátra).
    + 2 Axis ha külön akarod a fegyverzetet kezelni a játéktól.
    Ebbe nem vettem bele a süllyedés/emelkedés és jobbra-balra oldalazást, mert ezekhez szerintem nem kell annyira pontos tengely, ezekhez alkalmaznám a minijoyt.

Tehát a t16000m gázkaros verzióját csak abban az esetben alkalmaznám ha kifejezetten kereskedelemre vagy békés szakértelemre fókuszálnék a játékban és mellőzném a komolyabb harcokat.
    Bár ai-val nem lesz túl sok gond ezekkel a beállításokkal sem.
  • Paladin
    A t16000m joysticknak igen, de létezik hotas csomagban, ott a throttle-n van minijoy.
    A fullos: http://www.thrustmaster.com/en_US/products/t16000m-fcs-flight-pack
    Pedál nélkül: http://www.thrustmaster.com/en_US/products/t16000m-fcs-hotas

Én alzán vettem megjelenéskor (másfél éve kb) negyvenért a pedál nélkülit.
    Szerk update: Most ugyanott 37.690,-
    Utoljára szerkesztette: Paladin, 2018.05.31. 13:26:55
  • Hogthar
    Valószínűnek tartom, hogy a trackIR-t megfogják csinálni rendesen, csak egyenlőre nem tartozik a prioritások közé.
    Ráadásul alap sisakkal azért működik, tehát így is élvezhető.

Én is a minijoyos megoldást tartanám jó ötletnek de nem célzásra, hanem mozgásra.
    Van egy balkezes Joy ami-n van minihotas. Sajnos csak külföldről lehet beszerezni és 100 fölött van az ára.
    Valószínű egy idő után beruházok rá.
    T16000m nincs minihotas hanem 8 írányú pov. De mivel lehet balkezesnek is használni és lehet hazánkba is kapni, így jelenleg uralkodó Joy Star citizen körben.
  • Paladin
    Két joy verziónál akkor már nem jobb valami minijoyos hotas szett? Oké, az nem annyira precíz, de talán nem is kell. Egy Thrustmaster t16000m fcs hotas ára sem a világ, és akkor a throttle-n van egy minijoy-od, meg több povod akár szétnézni, akár a lateral thrusterekre szétosztva, ízlés szerint.

Mondjuk a jó megoldás nyilván az lenne, ha megjavítanák a fejkövetést, mert az az igazi szétnézésre, alap bármilyen szimulátor jellegű cuccban.
  • Hogthar
    Van TrackIR-em és két Joystickom is.
    1. Sajnos a játék nem támogatja a legjobban a fejmozgást követést.
    Mondok példákat. Van a hud ami kijelzi a radart és egyéb dolgokat, ha el nézel jobbra vagy balra a hud ott marad középen.
    Ráadásul ha kicsit mozgolódsz a székben már nincs centerbe.
    2. sisak probléma.
    Az alap sisakkal nincs gond, de vannak a páncélozott sisakok.
    azoknál van egy kivágott rész amin keresztül kilátsz. na mármost amikor nézelődsz a sisak nem követi le a fejed, tehát elnéznél jobbra és megnézheted a sisakod belülről.

2 Joysickos megoldást javasolják elég sok helyen ezért én is kipróbáltam.
    Személy szerint én nem javaslom. A következő a probléma vele. A hajón a fegyverzet külön is mozgatható mint egy turretnek. A 2 joystickos megoldásnál viszont kivitelezhetetlen, hogy külön kezeld az ágyút. Tehát harcnál a fegyverzet oda néz amerre haladsz. Ez jól hangzik és jól is lehet vele harcolni, de van egy hatalmas nagy hátulütője. Harc közbe nagy sebességgel közlekedsz és arra koncentrálsz, hogy minél többet ráengedj az ellenségre, ezért a legtöbb esetben simán frontálisan ütközöl. Az ai az még csak-csak próbál kikerülni de játékosoknál legtöbb alkalomnál frontális ütközés a végeredmény.
    Számomra a joy és az egér kombó jött be a legjobban. Csak ehhez bal kezes Joyra van szükség. Ilyenból jelenleg 2 van a piacon.
    Ezzel az az egy gond lehet, hogy találni kell egy megoldást a sebesség adagolására.
    Mivel foglalkozok verseny szimulátorokkal is van pedál szettem. Én arra állítottam be a sebesség adagolást, és vele könnyebb is kezelni a hajót. Harcnál nem megyek soha frontálisan az ellenség felé és mivel egérrel már jól megtanultam célozni más játékokban így vele elég könnyen szét tudom szedni az ellenfeleket.

Viszont ha ez a verzió nem fekszik annyira, a 2 joy verzió sokkal jobb mint az 1 db jobbkezes joy, főleg, hogy ezeket repülőszimulátorokhoz tervezik. Viszont itt több irányú mozgás is lehetséges. tudsz emelkedni süllyedni és oldalazni is + ba egy valós repülővel ellenben.

• RJoco
    Van egy G13-om. A rajta lévő joy olyan, mint az egér és az alatta lévő gombbal tudom váltani, hogy szabad nézelődés van vagy nincs. Viszont a joy nem irányítja a hajót, mert joysitck van rá beállítva.
    Nekem ez a szabad nézelődés. Nagyon hasznos, mikor oldalról érkezem a levélbedobóhoz és tudjam, hogy mikor kezdjek el fordulni a hajóval a nyílásra.
  • lonvard
    Az nem baj ha szemsarokból kell figyelni, mert ezek ilyen pillanatnyi fejmozgások. Sokkal fontosabb, hogy legyen meg az a szabadságom, hogy a pillanat tört része alatt oda pillanthatok, ahova akarok. Akkor teljesedik ki a repülőzés élménye. Egy megfelelően bekonfigurált és vakon ismert joystick kombináció még hozzá, és akkor az embernek a második otthona lesz az a cockpit és alig fogja várni, hogy bevágja magát, hogy repkedjen kicsit. Bolygók berakása ezért is volt nagyon fontos szerintem. Nagyon sokat hozzá rak a repülés-élményhez.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.05.30. 18:58:40
  • Torzonborz
    Na igen, ehhez már kell egy felnőtt játszó szóba a lakásba. :D
  • RJoco
    Én a SimPit-es cuccot nézegetem, egyszer szeretnék egy olyat.
    Viszont ezekhez azért már igencsak nagy hely kell.
  • Torzonborz
    Baszmonagy ívelt monitort kell venni és akkor már nem gond a fejforgatás annyira.
    Vagy inkább egy ilyen kéne:
  • RJoco
    Nekem eddig sem volt vele gondom. A VR-ért meg nem vagyok oda. Inkább a több monitor, de az meg elég nagy beruházás lenne.
  • Paladin
    Nem rossz dolog az a trackir, vagy a filléres házi szerkentyűk. El nem tudnám képzelni a szimulátorozást nélküle.
    (Most meg persze már rift nélkül sem, de az egy másik, és sokkal drágább és bonyolultabb történet)
    Utoljára szerkesztette: Paladin, 2018.05.30. 11:59:17
  • RJoco
    Ha az a ha ott nem lenne.
    Fejmozgásra ott a virtuális szemüveg. Van más megoldás is, de ahhoz körbe kell raknod magad monitorral, különben hiába fordítod a fejed, ha utána nézheted a monitort a szemed sarkából.
    Bár szerintem lábbal is megoldható lenne a dolog, minden csak kivitelezés kérdése. De, akkor mi lesz a lábpedálokkal?
    A többi meg szintén rajtad múlik.