7978
  • Diopapa
    üzemeltetni != építeni...
  • Ainz
    Úgy fest a 3.3.3-as patchbe várt nagy dolgokat eltolták 3.3.5-re
    Ki gondolta volna
  • Torzonborz
    Még jó, hogy lesz ilyen.
  • TokraFan
    Na igen, egy üzemanyag replikátor alap kéne lgyen...Mármint alapból kéne létezzen a játékban (mondjuk megvásárolható modulként), nem alapból járna a hajóhoz természetesen.
  • lonvard
    Shed, köszi a fordítást! :)

"A 19 millió dolláros célhoz tartozó jutalom a játékosok által üzemeltetett űrállomás volt."

Mondtam, hogy lehet majd űrállomást is építeni! :PP

"A hajók kétféleképpen tudják feltölteni a kvantumüzemanyag-tartályukat. Az egyik lehetőség a teher-űrállomásokon lesz, ahol lesz külön ilyen szolgáltatás. A másik, ha a játékosok munkára fogják az üzemanyaggyűjtő hajókat, például a Starfarereket."

Szerintem kell egy harmadik verzió is. Kell egy olyan modul, ami kvantumot kotyvaszt a hajóban. Mer például ha bemegyek a vanduul rendszerek, vagy akármilyen mocskos veszélyes térség háta mögé egy világvége bolygó világvége holdjára, akkor nekem oda ne hívhassak be Starfarert. Felfedezek egy új naprendszert egy szupertitkos féregjáratból kilépve amit csak én tudok, erre elfogy a kvantum. Akkor hogyan hívok oda Starfarert? Ha oda tud jönni az illúzióromboló, ha nem, akkor meg mehetünk haza normál üzemanyaggal. :D

• lonvard
    Jah kalózként érdekes lesz kitapasztalni, hogy melyik hajót hogyan kell megfogni, hol érdemes portyázgatni, hogyan kell elérni, hogy ne ítéljék halálra az embert 32 naprendszerben, ésatöbbi. Ezzel egyelőre csak az a problémám, hogy nincs meg nálam az a carrack jellegű hajó, amivel szívesen kalózkodnék. Hacsak nem a carrack lesz az. Mer azon mindenféle kütyü van, szkennertől dróntól kezdve az anyámkínjáig, ráadásul moduláris, bele lehet pakolni legénységi modult, lesz valami hackerkütyüs modul amivel bénítani lehet, és ilyenek, szóval reményeim szerint fel lehet úgy szerelni a carrackot, hogy kiváló kalózhajó legyen.
  • Caliph
    Simán el tudnám képzelni valamelyik felderítőhajó eszköztárában lenne valami nyomkovetőféleség amit rálőve(vagy akár kilebegve pilótaként kézzel elrejtve a hullon )egy transport hajóra jelzi a pozíciót esetleg a rakományt is hogy na most erre érdemes lecsapni. Persze a hajón meglenne a counter rá,vagy kimászva pilótaként leszerelhető a jeladó ha vizuálisan észrevettük és ráapplikálható mondjuk egy idrisre szivatás céljából :D

De mondjuk ha én kalózként transport shipre vadásznék biztos nem egy kereskedelmi útvonal felénél ülnék hogy hátha jön arra valami,hanem mondjuk egy kereskedelmi állomás körül sasolnám hány konténer is van pl azon a hull C -n,aztán ha szaftos a cél vagy annak tűnik, akkor kicsit követve valamikor kirángatnám a kvantumból
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2018.09.12. 16:16:56
  • TokraFan
    Sima ügy, kell egy megvehető spéci szkenner, amivel az ilyen különutas járatokat fel lehet fedezni...Persze korlátozott hatótávval, hogy munkát is kelljen mögé tenni a játékosnak.
  • lonvard
    Shednek köszi a fordítást.

"Szóba került, hogy a Star Mapen meg lehessen jelölni egy helyet, majd arra a helyre lehessen ugrani a hajóval. Ez azt jelentené, hogy gyakorlatilag bárhova oda lehetne ugrani és a CIG még nem döntötte el, hogy mi lenne a legjobb módszer ennek a funkciónak a bevezetésére. Szeretnék, ha kialakulnának például kereskedelmi útvonalak és ha a játékosok bárhova ugorhatnak, akkor ezek az útvonalak elavulttá válnának"

Igen mondjuk érdekes. Két bolygó között a legrövidebb út lehet egy kereskedelmi vonal, de ha én kirakok a távolság közepénél kicsit kijjebb egy "kvantum-bóját", akkor csinálok magamnak egy tuti biztonságos, és nem sokkal hosszabb útvonalat, ami mondjuk egy HULL cicával biztosan megéri. De ezt meg kell engedniük. Erre nem az a válasz, hogy egy gamer ne tudjon megjelölni ojjektumokat, meg ne tudjon magának privát útvonalat kreálni, hanem az, hogy ezeket fel lehessen deríteni, és akkor ugyanúgy benne lesz a kockázat, ráadásul kevesebb segítség is érkezik, mint egy kereskedelmi útvonalon.

• lonvard
    Jaja, szívesen látnék erről egy ATV-t. Hogy mégis mire jutottak, hogy lesz ez. Kellene ATV a kapitálisok irányításáról npc legénységgel kapitányként ugye, kellene videó arról, hogy egy kereskedelmi hajót hogyan fog meg a kalóz amikor az elkvantumozott. Hogyan gyűjti be a nyomokat, megy utána, az ismét menekülőt hogyan szedi ki a kvantumból, ésatöbbi. És akkor különböző méretű hajók ellen. És miután elfoglalta a hajót, mit kezd vele. Mit kezdhet vele egyáltalán. Citizenconon esélyes, hogy egyszer csak előrukkolnak egy ilyen bemutatóval. Csak legfeljebb nem idén. :D
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.09.09. 08:35:37
  • Torzonborz
    "kap újat mert ugye biztosítás" csak éppenséggel nem azonnal. minél nagyobb lesz egy ladik annál többet kell rá várni.
    Na meg ha lopott, akkor arra max kalózéknál lehet, ha lehet, biztosítást kötni. Meg azért szerintem a foglalás se lesz olyan egyszerű.
    Szóval én nem félek attól, hogy itt mindenki idrissel fog rohangálni.
  • Caliph
    De most tegyük fel , a klánom elfoglal egy pénzért vett idrist. akkor az a klánomé lesz,akitől meg elfoglaltam kap újat mert ugye biztosítás. aztán megint elveszik tőlük,vagy neadj isten direkt elbukják akármi más elelnszolgáltatásért. És fél év múlva mindenki idrissel fog rohangálni :D
  • TokraFan
    Úgy legyen, csak előbb jussunk el odáig...
  • lonvard
    Azér beleborzongok, sőt egyelőre hitetlenkedve bele se merek gondolni milyen videók születhetnek ebből a játékból. Mondjuk egy fullra feltöltött idrist vagy javelint megtámad egy 20 fős csapat, és akkor maga a hajó lebénítása, majd a harc benne az olyasmi lesz, amilyenre még nem volt példa. És akkor az lesz a norma onnantól.
  • Torzonborz
    Sebaj, kellenek az ilyenek is. Mert ugye valakitől ladikot is kell szerezni ingyé'. hehehe
  • lonvard
    Már úgy érted nem kell mindenkinek constellationban, polarisban, starfarerben, carrackban, 600i-ben, hullban, merchantmanban, caterpillarban, reclaimerben, 890 jumpban, orionban, retaliatorban, genesisben, endeavorban, crucible-ben, hammerheadban, pioneerban, idrisben, és javelinban ülnie. Márpedig ezeket a hajókat nem kevés számú olyan ember vásárolta meg, aki esténként szeretne ezekkel röpködni majd, mégpedig anélkül, hogy a koreaiak meg a románok szétvernék alatta. :)
  • Diopapa
    Ezért vannak a kisebb hajók, nem kell mindenkinek Idrisben ülni...
  • lonvard
    Engem is izgat, hogy egy mittudomén 10-20 fős csapat egy közepes-nagy hajó fedélzetén elindul és csinál valamit, csak ez nálam úgy fog kinézni, hogy alapesetben a saját dolgaimmal, hajómmal, bázisommal foglalkozom, és ha van valami érdekes akció normális csapattól, és bevesznek, akkor hajlandó lehetek beszállni. De ez az arány a single játékhoz képest mittudomén tizede-huszada lehet. Én meg azt nem várom el, hogy amikor én játszani akarok egy saját nagy hajóval, akkor valaki csatlakozzon.
  • TokraFan
    EVE kiváló példa! Nagyobb klánok (cégek, guildek, tökmindegy most), nagyon komoly "házi szabályokat" is kialakítanak, nem úgy működik, hogy random belép valaki és repked össze-vissza ahogy neki tetszik.

Engem pl. simán érdekelne egy Engineer poszt, ha az érdekesen van megcsinálva, cserébe pl. tüzér semmi pénzért nem lennék sehol. Minden ember más, éppen ez a lényege a közösségi játéknak. Mondom ezt úgy, hogy magam részéről nem vagyok közösségi játékos, mai napig sokkal inkább Single Player játékokat játszom. De láttam és tapasztaltam is profi klán munkát/játékot...Az viszont tény, hogy ehhez kell minimum 1 határozott, jó szervezőképességű, jó vezetői képességekkel rendelkező ember/emberek. Különben hullik szét az egész.
  • Diopapa
    Látszik sosem EVE-eztél... Most sorolhatnám napestig, hogy mennyire jól meg lehet akár a magyar communityn belül is szervezni egy (több) profi csapatot, hogy képzeld nem mindenki akar kapitány lenni, ott is voltak scoutok, tacklerek stb... Szóval ha érdekessé tudják tenni az adott posztot igen is jönni fognak és nem kell feltétlen random Bélákra hagyatkozni. Az meg ugye alap, hogy ismeretlent nem engednék fel az Idrisemre....
  • lonvard
    Erről beszélek. Én csak arra a pillanatra álltam volna meg a helyedben, amíg lekeverek neki egy pofont. Aztán gyorsan vissza és TŰZ CSUCSU! :D

Hermafordítvákat messziről kiszúrom. Ezek szimpla férfiak, akik felcsaptak nőnek, és a mozgásukból meg lehet állapítani, hogy fütyike van. De az arcukról biztosan. Ha egyik se, akkor a beszédükről. Ha az sem, akkor a fütyiről!
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.09.06. 13:43:01
  • Running
    Egyszer véletlenül felvettem egy bomba csajt kiskutyával. Megkérdeztem, hogy mennyire gondolta komolyan a kutyával stoppolást, sokan nem állnak meg. Rám nézett: szerinted van olyan, hogy engem nem vesz fel senki? Akkora önbizalma volt, hogy azt atommal nem lehetett volna lerombolni. Szerencsére elmesélte, hol nyaralt, milyen spéci helyeken, meg mennyire szuper minden. Imádkoztam, hogy minél hamarabb megszabaduljak tőle, mert fulladoztam az egojától. Ilyen csaj akkor sem kéne, ha fizetné az órabérem.
  • macleody
    Bomba stoppos csajt? Nem hát, manapság már nem lehet tudni. És ha pöcse van? :)
  • lonvard
    Lehet a korai PUBG élményeimből táplálkozom, mikor ázsiai szerveren a játék elején a közös chatben ment az őrjöngés, mindig volt egy-két gyerek aki direkt a közös chatre készült fel, hozott irritáló zenét, effekteket, vagy ha nem akkor szimplán ordított vagy fejhangon énekelt. :)

Szép stoppos nőt alap, hogy nem veszek fel, mer az kihasználva szépségét hülyének néz. Hogy akkor kiáll az út szélére, azt azonnal megáll valami majom, aki ráharap. Kiket veszek fel: nagyon ronda csajokat, öregasszonyokat (ha rőzse van a hátukon az pluszpont, mer segítek a cipelésben), és büdös dagadt embereket. Mert őket senki se veszi fel, és ők maguk se hisznek abban, hogy van esélyük, de én segítek, és akkor álmélkodnak és nem értik és hálásak lesznek, és esetleg legombolhatok róluk egy kis benzinpénzt. Nem mintha lenne autóm. De most ezt vegyük úgy, mint az idrises fantáziát! :D

1.
  • TokraFan
    LOL! Már megint az orvul betámadó amerikaiak...és az örjöngő koreaiak... Top komment...
    Nem teljesen értem, hogy a pszichés állapotnak mi köze a nemzetiséghez? Én simán félnék egy őrült magyartól is, aki befüvezve amellett, hogy földbe akarja állítani a hajót, még statáriálisan ki is végez miközben a parancsnoki székben éppen RTS-ezek...

Gondolom te egy bomba stoppos csajt sem engedsz beszállni a kocsidba...nehogy hátba lőjön és vigye a vasat
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.09.06. 03:08:07
  • lonvard
    Star Citizen extrém sport adrenalinfüggőknek: 2500 dolláros javelinnel megvárni amíg lejár a biztosítása, és aztán ráengedni 150 románt. :DD

• lonvard
    Nem, de csak mert nem érdekel ez a hardcore katonai vonal. Carrackom lesz, azzal meg ráadásul a játék is tök más, nem háborúba megyünk vele, hanem kutatjuk a féregjáratokat, ismeretlen, meglehet tökunalmas naprendszereket, ami engem így is izgat, de mögöttem a 3 őrjöngő koreait nem biztos, lehet nekik az a móka, ha földbe állítják a hajót. Nem beszélve ha felfogadok egy őrült amerikait, aki meg hátba lő mielőtt a hajó becsapódhatna, csak hogy övé legyen a kill. :D Mindezzel csak azt akarom mondani, hogy a tipikus játékmenet az nem az lesz, hogy minden este a haverokkal szántjuk az űrt. Az inkább a kivétel lesz, amikor mindenki ráér, és pont így akarja elbaszni az idejét, és pont abban a hajóban ami nekem van. De úgy se engedem fel őket. Max 1-et, és ráállítok két biztonsági őrt, hogy azonnal lőjék le, ha okoskodni kezdene. :D
  • TokraFan
    "1 amerikai aki hátba akar lőni"

Ezt már kétszer leírtad, tehát kell legyen oka. Rémálmaid voltak egy őrült amerikaival? Vagy honnan ez a para?

Néha néha, ha ellenőrzötten normális magyar team csatlakozni akar, akkor oké.

Próbáld meg fordítva (kicsit életszerűbb, ha te csatlakozol egy normális magyar team-be, mintha egy csoport csatlakozik hozzád), és máris minden rendben!
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.09.05. 03:51:48
  • macleody
    Tökmindegy, úgyse lesz soha Idrised :D
  • lonvard
    "Még egyszer kicsit másképp..."

Pörszö pörszö. Beégtél. :)

Lehet hogy a fejlesztők szerint a legjobb npc-nél sokkal jobb lesz egy jó játékos, csakhogy én amikor este 8 órakor leülök a gép elé, hogy beizzítsak egy idrist, akkor nem a világ legjobb gamer csapata lesz majd a legénységem, hanem kábé senki. Józsit meg Bélát összeszedem, akik garantáltan nem azért jönnek, hogy beüljenek radarosnak, hanem csak hogy körülnézzenek, és össze-vissza ugráljanak körülöttem. A többi posztra meg ha beirom a chatbe hogy jöjjön valaki, akkor jön 4 román, 1 iráni, 1 amerikai aki hátba akar lőni, meg egy rakat koreai. És ez a nagy kupac hülye ott fog ugrabugrálni a hajóban, miközben én valami küldetést kívánnék teljesíteni velük.

Na tudod mikor. Este 8-kor mikor leülök a gép elé, ott fog várni a parancsokat teljesíteni hajlandó képzett npc legénységem, kifutunk a dokkból és megindulunk, hogy a flottától kapott küldetéseket teljesítsük. Néha néha, ha ellenőrzötten normális magyar team csatlakozni akar, akkor oké. De az esetek 90%-ában nem lesz normális gamer legénység.

Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.09.04. 18:21:06
  • Torzonborz
    Na akkor még egyszer kicsit másképp, az Idrishez 8 fő kell hogy egyáltalán elinduljon a ladik ez a minimális létszám, az optimális működéshez pedig 28 kell. A többi csak körítés, szóval nem kell hozzá 81 fő. :)

Azt meg szintén elmondták , hogy a legjobb npc soha nem lesz olyan ügyes mint egy jó játékos, innentől kezdve aki ki akarja hozni a maxot a ladikból 100% nem npc-t ültet bele. Ezt azért csinálták mert a játék alapvető célja az, hogy az emberek együtt játszanak, lévén ez egy online játék. CR így álmodta meg és pont ez a siker egyik titka.

Az meg nem értem, hogy miért kóreaira meg mittomkikre kéne bízni a hajót.
    Szerezz társakat akikkel közösek a célok és megbíztok egymásban, csináljatok egy organizationt és meg van oldva a probléma.
    Ez minden mmo-ban így működik már sok sok éve, itt sincs ez másképp.

Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2018.09.04. 17:51:58
  • lonvard
    Korrekcióztál egyet, ez korrekt.

Csak mintha 28-ról feltolták volna a létszámot 81-re, mer rájöttek, hogy nincs élet az Idrisen 28 fővel. :)

Az pedig hogy mekkora ökör valaki, akinek van egy önálló npc legénysége ami folyamatosan fejlődik az akciók alatt, azt csak akkor tudjuk meg, ha már kész a játék. Én mindenesetre egy ekkora hajót nem bíznék 3 imbecill koreaira, egy őrült iránira, egy amerikai majomra, aki hátba lő poénból, meg négy románra, akik azon mesterkednek hogy pusztítsák el a hajómat, hogy megszívassanak. Ráadásul a speciális posztokra egyik se lesz alkalmas, mer ki a tököm fog radaros meg ilyen izé skilleket fejleszteni. Senki. Ezért lesz jó majd Amanda a nagymellű npc a radarposztra. :)

Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.09.04. 17:15:13
  • Torzonborz
    Arról hablatyoltál, hogy az idris 80 fős, erre ment a korrekció te nem okos. Azt rég lehet tudni, hogy npc legénységet lehet használni. Mondjuk aki egy idrist full npc legénységgel akar feltölteni az is jó nagy ökör. De hát az ilyenek alól lesz jó kicsavarni a ladikokat. :D
    Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2018.09.04. 16:19:33
  • lonvard
    Csakhogy a minimum 8 fődet kiválthatod a felbérelhető npc-kkel. Nincs olyan, hogy megvettél egy hajót és nem tudod használni mert össze kell hozzá kalapozni még 7 Dél-Koreait, és ha ez nem sikerül, akkor ott áll a garázsban. :)
  • Torzonborz
    Az idrishez min 8 fő kell, max 28.
  • Ainz
    Na erre befizetek
  • lonvard
    Jó akkor majd visszatérünk erre a dologra, amikor megmutatják, hogy hogyan is kell kontroll alatt tartani egy idrist a 80 vagy hány fős legénységével. :) Semmiképpen sem úgy, hogy a kapitány fog személyesen utasításokat adni szaladgálva a 200 méteres hajóban ide-oda. Ez csak úgy lehet, ha lesz neki egy irányítópanelje, amin a hajó fontos helységeit átláthatja, és kiadhatja a szükséges parancsokat, automatizmusokat, fejlesztéseket, mittudomén. Olyasmit képzelek el, mint az X-COM bázistérképe.
  • TokraFan
    "Real time stratégia is lesz a Star Citizenben, igen. :)"

Én úgy hallottam, hogy SimCity típusú városmenedzsment is lesz benne, a Sims-hez hasonló karakter menedzsment mellett, ahol a teljes legénységed életét átélheted a szüléetésüktől egészen a galaxis uraivá válásukig. Kicsit később tervezik még beépíteni a kalndjáték DLC-t, ami planteray landing-ot követően aktiválódik, amikor át megy a game point & click adventure módba. Nem beszélve a StarNautica DLC-ről, mely a folyadékűrbe tévedve bontakozik majd ki.
  • EFRM
    te vagy a kedvenc posztolom ezen a forumon amugy, csak igy tovabb
  • lonvard
    Jaj dehogynem fogunk Idrist parancsnoki székből irányítani. Ne legyél ennyire pesszimista, mert az hitelteleníti az összes többi nyafidat. :) Hát ha nem lehetne, akkor mi a tökömnek csinálnák a több személyes hajókat?

Annyi a mutatvány, hogy a kapitányi székből egy taktikai térkép ugrik fel szépen, és mintegy stratégiai játék útvonalát, kijelöli a kapitány mit kell csinálni. Ezen kívül a komplett hajó belső térképe is megjelenik, és menedzser játék szerűen ki lehet jelölni a feladatokat, be lehet állítani az automatizmusokat. Real time stratégia is lesz a Star Citizenben, igen. :)

Az AI pedig képzettségének megfelelően végrehajtja a parancsokat, ahogyan az ellenséges hajók AI-jai is végzik a dolgukat.